Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Tvar Kvetinace - Klikni zde pro originální téma
sky-triper
myslíte si ze hraje nejakou roli i tvar kvetináče pri pestovaní ? . . . . . je vhodnejší spíše hluboky a užší nebo široký ale méně hlubký ? . . . .či je to nepodstatné ? . . . . . . . nemám přiliš místa ve své mikro pestirně a tak bych chtel co nejvíce místa ušetřit na kvetinačích . . . .
Sinuhet
myslim si ze hloubka je dulezitejsi nez sirka. Anketa je zavadejici, protoze nejlepsi je samozrejme siroky a hluboky.
sky-triper
mno šak máš tu třetí možnost to fpodstate vyjadruze ze je nej siroky a hluboky . . . :D
Co?
vem to asi tak, že půlmetrová pěkná kytka má kořenovej systém velkej jak tvoje hlava :D ....jináč v anketě jsem odpověděl...talíř....nejlepší je NFT "talíř" :D ...ale budu zkoušet i záchodový prkýnko ;)
jestedman
preferuji hranatý květináče - jsou skladnější a v hranaté skříni i prostornější než kulaté. co nejméně konický, abys nepřišel o objem
C.R.E.A.M.
já dávám přednost vysokejm a úzkejm a válcovejm a to čistě z praktickejch důvodů. Mam díky tomu na výběr mnohem víc kombinací umístění kytek než s širokýma hranatýma květináčema..
Evildoer
Hmm zajimava otazka nejlepsi vyuziti prostoru je asi u truhliku a nejaky rohozi coco nebo rockwool a velikost je podle toho jak casto chces zalejvat a hnojit cim mensi kvetinac tim castejc musis hnojit a zalejvat ;)
sky-triper
Evildoer - jako truhlík myslíš takovej ten podelnej kvetinač často použivanej pro pěstovaní muškátů ? jinak newim jakej kvetinač bys myslel . . . (máti i babička říkají truhlík právě těmto květinačům) . . . . . a pokud je to on nechápu moc jaxi došel k tomuto názoru . . . . nechceš mi to trochu vysvetlit ?
jestedman
cream: pokud jedeš in-soil tak s kulatejma nevyplníš maximum prostoru pro kořeny
btw. pohyb kytek po roomu se mi zda spíš kontraproduktivní
C.R.E.A.M.
jestedman:

To je fakt max. prostoru tak nevyplníš. Každej si volí objem květníku podle svého setupu ve skříni. Při mém způsobu pěstování, počtu rostlin, watáži, velikosi skříně atd.. sem se rozhodnul, že pojedu 2l. No a v žádném growshopu ani zahranictví sem v této velikosti nenašel praktičtější věc než vysoko uřízlou 2l PETku... úzká, hluboká...

jo a pohyb určitě kontraproduktivní neni, rostliny rostou lépe a rovnoměrněji díky tomu, že na ně dopadá světlo z různých stran. Znáš to, když jsou některé šišky daleko od světla tak rostou míň, takže pohyb/otočení jim jenom prospěje...
jestedman
cream: ano je to tak máš 30% palic v hlavním světelném toku, tak 30% v toku do 50% a zbytek je v polostínu.........když to budeš otáčet, tak se ti rozložení dopadajícího světla změní, ale palicím to nepřidá, spíše ubere. Pokud je kytka zvyklá, že světlo má na levé straně, a ty jí obrátíš, bude se muset pracně přeorientovávat a zpomalí růst, palice nebudou větší, spíš je zprůměruješ.
C.R.E.A.M.
:jestedman
Kytka je zvyklá na světlo z jedné strany? V přírodě se slunce taky pohybuje a "průměruje" tak palice. Nemám rád kytky které jsou ohnuté a natočené jedním směrem za světlem, mám rád rovnoměrně rozrostlé a symetrické kytky.

Jinak já nejedu cykly ale kontinuální sklizeň, přidávám na květ tak 2 kytky týdně. A můžu ti říct, že při tomhle systému kdy mám ve skříni hafo kytek různých stáří a velikostí, je jejich pohyb a dobré rozmístění ve skříni nejen důležité ale vyloženě zásadní...
Softly
Určitě čtvercovej, ale v galerii jsem viděl, že měl někdo bílý květináče:
Ne jen, že odrážej trochu světla, ale vipadaj fakt pěkně.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma