Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
Jak jednoduše postavit pěstírnu.. - Klikni zde pro originální téma
Ray.Wost
Zdravím Vás..jsem nový člen groweru a indoor začátečník, ale pěstoval jsem outdoor poměrně dlouho, ale došla mi trpělivost, jelikož „venky“ jsou dost rizikový podnik a nemohu si již dovolit riskovat – rozhodnutí bylo jasné – indoor.

Tak jsem začal vymýšlet jak do toho a z toho. Nejvíc mě inspiroval Grower.cz, díky všem za příspěvky zde, které mě byly inspirací a největší pomocí ještě s jedním grow obchůdkem v Brně (díky GFCrew). A Tak jsem se rozhodl pro všechny začátečníky jako jsem byl já udělat přesný návod, jak postavit „growroom“(pěstírnu). Nechci zde rozvádět jaké jsou možnosti výplně skříně (zařízení), ale jak postavit kvalitní growroom ze skříně ze sekáče jen s vrtačkou a malým nářadím.
Ray.Wost
Vzhledem k finančním možnostem jsem zvolil skříň ze sekáče. Rozměry jsem chtěl spíše větší, jelikož můj growroom je umístěn v kuchyni a na výšce mi nezáleželo, vybral jsem tedy skříň v160*š100*h60 a k ní jsem ještě postupem času dokoupil malou skříň, do které bych umístil veškerou elektriku a věci spojené s kytkami (jen hnojky mám v lednici). Chtěl jsem jen uvést, že jsem natřel skříň barvou lazuritového typu, aby se mi skříň hodila do bytu. Ale to je samozřejmě na každém z Vás, jen abyste nezoufali, že se Vám takováto skříň do bytu nehodí nebo že tam bude jak pěst na oko.
Ray.Wost
Pak jsem si udělal návrh jak by měl growroom vypadat, je tu na to celý „thread“, kde jsem se inspiroval. Znal jsem pouze rozměry skříně a že do ní chci dát „pouze“ 250W sodíkovou výbojku a že mi to nesmí „vonět“ v bytě. Konfigurace skříně je na každém z Vás, ale tato funguje v současné době velice dobře (jen upozorním, že nádechový větrák má průtok 140m3/hod). Zvolení komponentů jsem pak vyčetl zde na grower.cz (takže hledejte co by bylo to pravé zrovna pro Vás).
Ray.Wost
V hlavě Vám jistě vyvstane otázka, jak udělat do skříně díry na výdechovou trubici a na nádech, abyste nemuseli kupovat speciální nářadí (vrtáky či pilky) a nebo se s tím moc nadřít. Tyto skříně mají tu “výhodu“, že mají sololitovou zadní stranu a s tím jde pracovat skutečně snadno. Vezmete vrtačku a naděláte dokola (uvnitř naznačeného kruhu) díry vrtákem a pak se do vrtačky opřete do boku a díry se pokusíte spojit, nepůjde to jako po másle, ale zvládne to každý.
Ray.Wost
..pak už jen stačí dočistit kraje až po čáru – nejlépe Vám to půjde půlkulatým pilníkem (stojí asi 50,-Kč) ale dokázali byste to i nožem (s trochou trpělivosti).
Ray.Wost
.. a dočistit smirkovým papírem. Větrák jsem tam přichytil šrouby (s matkami) M5 – šlo to krásně. Četl jsem, že ten větrák tam může rezonovat a nemá být připevněn napevno, ale já ho tam mám tak napevno, že nemá co rezonovat. Spokojenost. Větrák je napojen přímo do sítě 220V (šňůry Vám dají v některých growshopech a na požádání i předpřipraví zapojení elektriky, vedeno je to volně zadem.
Ray.Wost
Nahoře jsem také vyřízl díru na trubku (125mm), ale nechtěl jsem to tam jen tak nacpat a tak jsem koupil i takovou příklopku na komínovou díru (125mm), která měla ještě takovou měděnou čepičku (je to zaslepení díry z komína), ale ta jde nádherně oddělat kombinačkami a stojí asi 29,-Kč a efekt je super. To jsem do díry nasadil a i když mi to pěkně drželo, tak jsem to radši přilepil lepidlem. JMENUJE SE TO: VÍČKO KOUŘOVÉ
Ray.Wost
Tady je už pohled do skříně. Dle návrhu na growroom a rozměření skutečných součástí jsem začal připravovat poslední „špinavou práci“. Zavěšení větráku (UFO 275m3/h), zavěšení pachového filtru (250m3/h) a zavěšení sluníčka (GIB 250W). Bál jsem se vše pověsit jen na vrutové šrouby (aby se to nevytrhlo), tak jsem koupil šrouby s matkami. Udělal jsem díry do stropu a jelikož by seshora matky lezly, tak jsem je „zapustil“. Udělal jsem tedy seshora větší díru, do které se matky vešly a „zapustili se“ tak, že jsem na skříň mohl postavit skříň druhou.
Je zde také vidět, jak je zavěšen pachový filtr. Vše musí volně viset, jelikož UFO by Vám rezonovalo, jelikož tam jsou veliké otáčky. Napadlo mě tedy, že vše zavěsím na popruh – dá se to koupit všude (švadlenky, galanterie, supermarket) a je to levné (asi 15,-Kč/m), ale jde použít i nějaký provázek nebo prý i gumu. Ale doporučuji ten popruh. Chytl jsem na něj jak UFO, tak i filtr a je to opravdu super!
Ray.Wost
Zde už vidíte odvedenou práci. Dole jsou vyvrtány pasivní nádechy uprostřed je již přichycený větrák (nádech). V levém horním rohu je díra na trubku (výdech 125mm) a díra na elektriku pro UFO. Ve stropě jsou již veškeré zapuštěné závěsné háčky. Pokud si všimnete, tak do pravého horního rohu jsem umístil díru na elektriku (na tu mi growshopu k lampě dali takovou speciální stahovačku na drát, ale to prodávají i v elektru, ale není to nutné). No a ta nejhorší věc vůbec byla polepit skříň agrofólií, fuj..pořád se to kroutí a padá, no hrůza, ale ve dvou se to dá už udělat pěkně (já to dělal sám). Vše jsem si dopředu rozměřil a nastříhal a pak začal lepit (klasickou izolepou), šlo by to asi pěkně oboustrannou lepící páskou na koberce, ale nechtělo se mi ji kupovat.
Ray.Wost
..takhle vypadá objímka (komínová –víčko kouřové) na výdechovou rouru, díra na elektriku od UFA a háčky (vidíte, že háčky nejsou dotáhlé dokonce a to proto, že se mi nechtělo je pak seshora zkracovat). Drží to stejně a ničemu to nevadí.
Ray.Wost
..tady je pohled do pravého horního rohu, kde je vidět ta stahovačka na drát. Našroubuje se to do díry a tím se protahuje kabel od světla a dá se to utáhnout, aby tam ten drát neklouzal a naopak se dá samozřejmě roztáhnout a kabel popodělat. Ale to je fakt je taková vychytávka.
Ray.Wost
A už jsme skoro ve finále. Zde je vidět, jak jednoduše, ale velice prakticky je zavěšen vzduchový filtr. UFO je zavěšeno obdobně, jelikož jak jsem výše uváděl nesmí UFO rezonovat. Na UFO-u jsou z boku šrouby, na které jsem přidělal takový plíšek a na něj zase ten popruh ten je tam také přišroubován (šroub+matka), drží to dobře, ale dalo by se to udělat i lépe. Na druhou stranu je toto vždy lehce rozebíratelné, jednoduché a plně praktické. Když jsem zjistil jak krásně na sebe sedl filtr a UFO (125mm) tak jsem to do sebe napasoval a oblepil (tentokráte Power tape páskou – v USA se tím svazují lidé ;o)) Jinak je spojení klasicky Aluflex trubkou. Která v mém případě vede pouze od UFO-a do obruby skříně (té komínové) a ven do místnosti. Světlo je složeno (je to jednoduché) a zavěšeno na řetěz s nosností 16 kg.
Ray.Wost
Poslední věc (pro mě nejtěžší) bylo zapojit zařízení do elektriky. Jsem na elektriku opravdu slušně řečeno omezenej (knedlík). Tak mi to zapojoval kamarád (THNX), ale na všem je vždy nákres, jak to zapojit a veškeré součásti až po zásuvky (eurosamce). A v dobrém growshopu Vám dopředu zapojení vysvětlí, naznačí či nakreslí. Doma to jen zapojíte znovu, abyste to dostali do skříně. Vše je zapojené do digitálního spínače. Nasadil jsem i horní skříň na „growies“ – elektriku, předřadník, PET láhve, teploměry atd. Typ: pod předřadník si dejte kachličku nebo cihlu prostě něco nehořlavého, opravdu to peče a já osobně jsem z toho měl strach.
Ray.Wost
A svítíme…Enjoy….doufám, že moje rady Vám pomůžou nebo Vás inspirují. Kdyby pomohli zrovna Tobě, tak mi to napiš do PM, potěší to..:jumper:
Ray.Wost
Ceny:
Skříň velká – 1 000,-Kč (Sekáč)
Skříň malá – 300,-Kč (Sekáč)
Barva – Lazurex (Xylandekor) – 259,-Kč (Baumarkt)
Digitální spínací hodiny – 179,-Kč (Baumarkt)
Víčko kouřové – 29,-Kč (Baumarkt)
Šrouby – okolo 100,-Kč (Baumarkt)
Popruh – 2m – 35,-Kč
Řetěz – 3m – 56,-Kč

Growshop:
Agrofolie – 150,-Kč (3m..je to 1*1,5m a dá se to rozložit na půlky)
Skládačka GIB 250W + předřadník + stínidlo STUCCO + objímka + kabely – 2 080,-Kč
Ventilátor UFO 275 m3/h; napojení = 125 mm – 2 600,-Kč
Pachový filtr (koncový) - Home edition 250 m3; napojení = 125 mm – 1 300,-Kč
Ventilátor na nádech SUNON 140m3/hod 220V– 490,-Kč
Kabely mi dali v growshopu zadarmo..

Nechci popisovat kolik stojí hnojky, květináče hlína, jelikož toto je na posouzení každého, co si koupí a co preferuje. Tato skříň je plně funkční a funguje dobře i s poměrně slabou lampou.

Mějte se a grow-u zdar..Váš Ray.Wost
:bandit:
Zdravím tě chlape.
Máš to docela good.
Ty ventilátory a filtr tam asi potřebuješ,já si s tím hlavu nelámu.
Nepotřebuji ani toliko chladit světlo(125W SON-T /55*55*100 /,trafáč jsem dal vně(to by jeden nevěřil jaké je to topení),tak to jde,a "vůně" musí být.....
Almara za tágo je v klidu,tož ať se ti daří ......................hoj
Ray.Wost
2:Simor díky...nejde ani o chlazení, ale o smrádek, jelikož mám díru ze skříně přímo do kuchyně a ne ven, tak je to nutné pořádně provětrat.
Ray.Wost
Čuo scatche..v tom je právě ten problém, co řeším od začátku..jsem v nájmu, kde nemůžu pořádně ani vyměnit žárovku a jediný odtah z bytu je světlík, na který není možné se připojit je to přes celý byt...a z domu to nedostanu, protože jsou tu "eurookna" (jsou to dvouskla a mezi nimi vzduchoprázdno) a do toho nemůžu udělat díru, jinak bych to prošoupl oknem. Bohužel. Ale vůbec mi to v kuchyni nevadí, skříň je zabudovaná mezi jiné skříně a je zepředu utěsněná (obyč. těsnění z gumy) a výdech ústí dozadu za skříně a tak se vzduch volně vyfukuje z poza skříní a nedělá neplechu, ani když mám otevřená okna. (snad se to časem nezvlčí)

Ale jedno plus to má: nastěhoval jsem se nedávno a byla tu hrozně cítit nějaká chemie (dezinfekce) a nemohl jsem to pořádně vyvětrat a když jsem na víkend odjel, tak to zase začalo smrdět a jak jsem spustil growroom tak to tu už nesmrdí-funguje to podobně jako čistička vzduchu. Ale možná tomu pomáhají i ty kytičky.. ;-)
Ray.Wost
Uff....tolik chvály, fakt díky, moc si toho vážím! Vím, že začátečník (jako já) má ke stavbě spoustu otázek jak co udělat nejjednodušeji, nejlevněji nebo vůbec jak to provést v praxi a musí to hledat všude možně po různých příspěvkách. (I když to vůbec není na škodu, protože jsem se spoustu věcí naučil jen tím hledáním) Tak jsem chtěl jen nabídnout svoji realizaci growroom-u k inspiraci.
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od Ray.Wost
Tato skříň je plně funkční a funguje opravdu skvěle


tak sem jeste hod naky fotograficky dukaz opravdu skvele sklizne ;)
PACIENTBS
ako si urobil ten filter .. nieco take prave potrebujem ..
Ray.Wost
Mám dotaz...mám tam "v noci" asi 22-24 stupňů, což je zřejmě fajn, ale mám slunko asi 20cm nad pletivem a přesně na pletivu mám "ve dne" teplotu až 33 supňů :grrr: (ale venku - okolo skříně mám také 28 st.C - mám byt na jih)....jak to stáhnout (jednoduše)? posunout ten spodní větrák na úroveň pletiva? a třeba svíti výhradně v noci? ... Vím, že sodík topí, ale on topí dost...mrška :flamer:

..and don´t :faq: me please..
Ray.Wost
Digestoř není v nových bytech napojena nikam na světlík apod., pouze filtruje vzduch, funguje vlastně stejně jako větrák a na něm pachový filtr - nic Víc. To bych vlastně akorát znásobil překážku v toku vzduchu (dalším filtrem) a to nepotřebuji, naopak. Situaci by to asi ještě zhoršilo. :(

Dlouho jsem přemýšlel nad "sílou" vzduchotechniky vzhledem k síle světla, rozměrech skříně atd. - počítal jsem to podle grower.cz a názorů kluků z growshopu a vzal jsem radši silnější a i tak je tam horko. :flamer:
Zdá se mi to větrané dost, ale asi je to tou cirkulací vzduchu v jedné místnosti, nezbyde asi nic, než pořádně větrat místnost.

Scatche měl pravdu.. :baby:
MEDICINEMAN
Zdar to je jasny, digestor je nesmysl. Tenhle problem resim svicenim pres noc a nonstop vetranim mistnosti. Mam 250W v prostoru 120x60x60. Teplota u korenu cca 22°C u lampy kolem 35..
Ray.Wost
.. a jsou tam nějaké viditelné změny na kytkách :mutant: ? Menší výnos, nemoci, žloutnutí atd.?

Mně to totiž zatím nic nedělá, kytky vypadají velice zdravě...Teď se mi pod lampou (20cm) podařilo stáhnout teplotu o 2 stupínky..mám tam kolem 30 st. a to už se snad dá, ne?

Udělal jsem udělátko (přikládám foto) - je to takový kšiltík vystříhaný z papírové krabice, bylo to jen na zkoušku, tak jsem to tam jen přilepil "Powertape-kou"..

Funguje to fajn, ale možná by se tam dala steředem mezi květináči dala táhnout přímo od větráku trubka (umělohmotná), která by měla v sobě směrem na koruny díry a to by svým způsobem dávkovalo čerstvý vítr do korun zespod sítě na SCROG..Samozřejmě by ty díry musely být asi 0,5-1cm široké a muselo by jich být hodně, aby to netvořilo vzduchu překážku a naopak celou situaci nezhoršilo...co si o tom myslíte? :rejp:
oukej
ej jouu whats up man!!!!!!! stefan wo so go!!! hhh co treba tvuj problem resit cooltube.ou hh ale je to jen takovej napad a beztak te uz taky napad ale nikde sem to tam necet. 2100 see u later
Ray.Wost
Jasně...díky Oukej aka Dzioo, ale to mě samo napadlo..spíš mě zajímalo alternativní řešení a nějaké inovace..Ale, nakonec mi to rostlo fakt dobře i ve 30 st. Celsia..takže teplotu stahovat ani nebudu, 20 dní jsem měl růst a na květ je optimální teplota 30-32, takže teď už se mají mršky dobře a bude i hodně pryskyřice (doufám) :bravo:

Pokud bych měl s teplotou problémy :flamer: (v době růstu), tak bych to řešil asi zvlhčovačkou, která je nejlevnější a vzhledem i ke zvýšení vlhkosti nejefektivnějším prostředkem..teplota klesne prý až o 6 stupňů:
Jedna za všechny: http://g-elektro.cz/index.php?main_...products_id=274
..krudá, že? :smoker:

..Tak se mějte a doufám, že Vám návod posloužil..

:bandit:Wost.Ray:bandit:
Anakonda
:flamer: !!!!ty jo!!!!
Pumpkin
čau, máš to fajn, ohledně tý teploty, mnoho lidí řeší odtah od lampy ze zvrchu, má to prej mnohem lepší účinnost než z boku, tak se pokoukni po groweru a uvidíš ;-)
sunshine
meen, ridil jsem se tvymi radami.. a skrinka jako svinaa fakt luxus.. doufam ze ti nekdy rady budu moct oplatit nakou tou ,,Špekulací".. peace
DonFucker
Chtěl bych skřín na 750W lampu, nevíš jak vypočítam ten objem? Ale jinak to máš good udělaný. Díky
markos84
Pěkná skříňka, moc pěkná..
Jen by mě zajímalo, jak vyměňuješ vzduch když zajde Sluníčko a jestli to potom není cítit když je "noc"..chystám se totiž na něco podobného a u mě bude pachovej filtr asi nezbytnej..
Díky moc za odpověď!
Ray.Wost
Jsem skoro ve čtvrtým týdnu květu a zatím to není cítit, když nemám puštěnou ventilaci a zajde sluníčko. Ale předpokládám, že v tak v pátým týdnu to už bude nezbytné, počítám s tím, ale zatím je to fajn..předpokládám a doufám, že to nebude cítit nikdy do bytu, bydlím s člověkem, kterému to zrovna nevoní a bylo to podmínkou stavby, chci být tolerantní. ;)

Uvidíme, pak každopádně napíšu jak to dopadlo..
Jah-BB
velmi pekne ja mam teraz problem s tym ako schladit 2x 6OOW sodik ked to mam v skrini neuveritelne teplo neviete poradit?
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od Jah-BB
velmi pekne ja mam teraz problem s tym ako schladit 2x 6OOW sodik ked to mam v skrini neuveritelne teplo neviete poradit?


musis tam dat poradnou ventilaci, poradny odtah
Ray.Wost
Čuo...

tak z toho důvodu, že jsem chtěl snížit teplotu ve skříni (u vrcholků to dělalo cca :flamer: 35°C), tak jsem udělal jedno udělátko.

Upravuji tedy návod. Toto je také třeba :rejp:

Dalo by se to nazvat "usměrnovač toku vzduchu":p:, ale "udělátko" je lepší. Je to vlastně jen korýtko z kartonové krabice, výše už je o tom psáno, ale zde jsem to ještě zvětšil a jede to fakt dobře.(ještě, až bude čas, udělám pokus s PET lahví) pěkně to fouká ze spodu na kytky, takže se plísně vůbec nebojím.

No a druhá věc byl ofuk, byl tam prostě nějaký třeba, jen se mi nechtělo investovat peníze, tak jsem hledal nejlevnější řešení, bylo by to asi za 168,-Kč větrák z Baumaxu, ale mě se tam nevejde a jelikož mám svou Pandořinu skříňku rád, tak jsem koupil klasický klipsňák. Mají je ale jen growshopech. Nejlevnější má Growshop.cz 390,-Kč, ale já chtěl vědět jak fouká, když má tak malý příkon (16W). Tak jsem ho koupil v Brně v kamenném obchodě (Bioplants) za 500,--Kč a zjistil jsem, že je dobrý. Fouká to pěkně nijak zvlášť moc, ale na můj prostor to bohatě stačí.:smoker:

Chtěl jsem to přidělat na nějakou tyčku, co se používá na ručníky (takovou tu umělou), ale nemohl jsem sehnat nic levného a dobře použitelného a tak jsem koupil klasické dřevěné El-ko. Mají to všude, kde prodávají dřevěné lišty a to jsem tam prostě našrouboval. Je to levné (25,-Kč) a drží to na tom dobře.

Nyní je teplota u vrcholů 28-29°C :bravo:

A pro PsYcHo84: myslím, že důkaz, že to funguje je ZDE .. snad se bude líbit

Ray W.

oukej
no moc pekny kamo!!! ta posledni fotka ta ma říz!!!!!!!! uz se tesim az priletim a ochutnam to!!!! siaa dvasto
Ray.Wost
Kup to....postavit UFO opravdu aerodynamicky je dle mého názoru nemožné, udělat takový výkon .... to nevím pane ....

z dovolením vyberu jeden z growshopů...jde koupit i malinko levněji, když pohledáš pořádně...cena je vyšší, ale rozhodně srovnatelná s kvalitou!!! To mi věř..

UFO: http://shop.growshop.cz/katalog/sez...93991781dd7ba95

Napiš mi ICQ a pokecáme, jestli chceš další info...ale s CO2 nemám zkušenosti, do toho bych nešel, být tebou řeším teplotu a ventilaci skříně a na CO2 se zatím vykašlu...

Najdi si k němu víc informací, ale dle mého názoru je to pro začátek dost extrémní, to je můj názor.

Grow up
Torm
ud zdrav Ray.Wost....jsem uplny zacatecnik.....a je par weci s cim si newim rady....tady je takowa sestava co bych si chtel obednat..nechal jsem se inspirovat twoji skrini.....tak te chci poprosit o twou radu,kritiku...
jinak skrin mam 1 v155*š70*h55 a nad ti mam jeste skrinku na elekt.

stavebnice 400 W, výbojka Plantastar (rozšířené spektrum, růst a květ), velké stínidlo, předřadník 400 W 2 450KC
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb

Ventilátor UFO UFO 365 m3/hod - průměr 125 mm – 3 100,-Kč
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb

Pachový filtr (koncový) - Home edition 240 m3; napojení = 125 mm – 1 300,-Kč
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb


Ventilátor na nádech Euro 3 - průměr 150 cm 280 m3/h 650 kc
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb

myslis ze mi to bude spravne fungovat???pak jsem se chtel optat...nekde jsem slysel ze potrebuju vybojku,starter....jak to stim je??moc ti dekuju za jakoukoilv odpoved....
Ray.Wost
Čuo Torme..
myslím, že konfigurace je dobrá, klidně se vykašli na přítahový větráček a kup místo toho ofuk (ventilátor na klipsně nebo jiný ofuk).

Jinak když koupíš "stavebnici" tak v tom je i výbojka, startér atd.
(mně se sestavení elektriky pomáhal kámoš, jsem na to Matěj).

Jinak myslím OK...
Torm
Hoj Ray.Wost jeste jedou jsem se koukal na to osvetleni a co kdybich to udelal takle???Pozmenil jsem tam ten ventilator na ofuk a to osvetleni.....muzes plz doporucit naky hnojivo?scim uz mas zkusenosti?diky....

Kit 400 W Cooltube + Plantastar
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb

Ventilátor UFO UFO 365 m3/hod - průměr 125 mm – 3 100,-Kč
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb

Pachový filtr (koncový) - Home edition 240 m3; napojení = 125 mm – 1 300,-Kč
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb

Ventilátor s klipsnou
http://shop.growshop.cz/katalog/det...0c5a2e82eafbefb
Torm
Myslis ze ten pachový filtr bude stacit???
citace:
Původní příspěvek od Pumpkin
čau, máš to fajn, ohledně tý teploty, mnoho lidí řeší odtah od lampy ze zvrchu, má to prej mnohem lepší účinnost než z boku, tak se pokoukni po groweru a uvidíš ;-)


Cuss.
Odtah nad lampu je efektivnější už jen proto,že tah je přímý a vzhůru.
př.Minulý týden jsem jednomu známému pomáhal s novým boxem,kde jsme schválně vyzkoušeli odtah nad lampou i přes tubu.EURO 3 napojené mezi stínítko a 150ku pacháč spoko-spoko uchladilo 250W v porovnání s pokusem v tubě to vyšlo mnohom líp,protože z tuby to euro mělo problém profouknout ten filtr,při té větší délce rukávu a taky zatáčce hned u tuby a pochvíli se teplo začalo kumulovat,pomoha až výměna EURA za nejmenší 125kové UFO...(cenový rozdíl skoro dva litry)

Někteří co jsem viděl mají oddělený okruh zbytečně složitě do zatáček.třeba do U kdy jeden rukáv má i přes metr.
Což si myslím že je zbytečné plýtvání výkonem ventilátoru.
Je lepší plynulému proudění vzduchu v potrubí pomoct třeba tím,že necháme nasávat zespod.(o snížení hlučnosti nemluvě)
remow
čau chlape vypadá to hodně zajímavě :)
remow
přečet jsem si to a zajímalo by mě o kolik se ti zvýšil odběr elektřiny za měsíc.napiš mi to prosímě v Kč.dost jsem začal uvažovat o skříni :)
Crashik
Jinak prosim o tu cenu v Kč za elektřinu!Bodlo by to vědět :)
dark156
ahoj rad bych udelal pestirnucca.4m2a dal do ni 4kyti.aby mela kayda 1m.do vysky asi dva.co si o tom myslite?a nevim jakou genetiku popr.poradte.svetla budou ze zhora.ze spoda.i ze strany.jde my o to dostat z jedne kyti co nejvic.myslim ye takto by to mohlo jit ne?diky...
Cicmon
dark156: cece asi te tu za chvili ukamenujou s timhle pristupem

1. precti si :faq: http://grower.cz/pestovani/navody/?
dark156
ver ze sem ho cet..ale o pestovani jednoho kyti na.1m tam neni ani pip..


ver ze sem to cetl cele ale o takovem zpusobu tam neni nic..
Cicmon
hmm, proc asi :wink:

1. na 4m2 bys potreboval 4x 400W, 400W prosviti 80cm
2. i kdybys mel 600W, prosviti 100cm, takze na 2m kytky indoor pro normalniho cloveka zapomen (jako jasne, muzes si koupit treba sirnou lampu za 60000, ale to si muzes dovolit bud jako bohac, nebo komercak a preju pekny posezeni v chladku :rejp: )
3. 1kyti na 1m2 je monster bush, to ve faq tusim je ;),,,, nekdo tu mel thread kde mel 1 kytku pod sestikilem v bublaku, tak si to najdi a muzes cerpat inspiraci :), nicmene pro zacatecnika je to IMHO tezsi, nez vic mensich kyticek,,,,
4. ze shora, ze spoda, ze strany,,, to zni jak gang bang :D
- ze spoda svitit asi nee
5. Kdyz budes chtit 4 kytky na 4m2 tak budes muset svitit na rust o moc dyl, to se ti podepise na elektrine jak cyp ;)
vyrus
super skrin Ray.Woste! pracuju taky na jedny!nevim jestly nebude se svou vyskou 55,5cm moc mala.kdyz tam dam jeste stinitko atd tak tam zbyde neco okolo 40cm.nevim jestly se tam kytky nako vejdou ale snad jo. jinak budu kupovat komponenty dneska
ale nevim co vsechno potrebuju?
Výbojka 150 W Ph SON-T
objimku e40
tlumivku 150
Tyristorový zapalovač TRZ 11 (100-400 W) (starter)
viz http://www.klecka.cz/growshop/Osvet...al_-TRZ-11.html
popřípadě co ještě potřebuju?asi kondík taky co?


jo a musim chladit 150w?je to mala vatáž tak nevim jak bude hřát.
jo a jakej kondenzator?
moc moc díky za rady!
vyrus
předřadník a tlumivka je to samý?nebo potřebuju ještě předřadník do toho setu co mam v příspěvku předtímhle. thx
Ray.Wost
Čau..
2: Crashik a remow : Elektriku si spočítejte, není to příliš složité, záleží co máš za konfiguraci. A třeba "noční proud."

2: dark156 : Nechápu :teef: pěstuju pro radost! Brzy zvolím menší Wattáž, nechci toho mít hafo, ale dobrý hulčo..nic ve zlým

2: Cicmon : True

2: vyrus : vůbec jsem to neřešil, nakupuju v growshopu, od toho tu je a podporuju nákupy tam, poradí ti, pokecáš si. A taky jako já asi zjistíš, že odvětrat teplo je jedna věc, ale je potřeba, aby kytky měly pořád čerstvý "vzduch."

Mějte se a díky za zájem...a pamatujte, že to není pěstění na masu, ale na chuť..

Čestík Wostík..
Mikiroker
Jabych se chtel dotazat jestli de pestovat pot horskym slunkem ???
vyrus
zajímavej nápad s tim slunkem.to zkus treba na nakym no name modylku.ja ted valim zařivky ale už čekam na sodik.už je na cestě.jinak s tim slunkem na to taky schvalne kouknu.zejtra na nej mrknu a možná to zkusim na jedny kiti.jestly jo tak pisnu jak to dopadlo.
vyrus
dik za radu ray.woste.jinak growshop je moc drahej radsi si to nejak postavim sam.kdyz si to spocitas vyjde to ohodne levnejc.uz mam objednany veci.jinak priste bych uz asi fakt kupoval komplet,zas tak drazsi nejni a je to skoro bez prace.

jinak sem koukal na tvy foto a hodne!hodne!dobrej grow
Ray.Wost
Díky...to je tím, že si s nima povídám. ;)

..True is out of there..
vyrus
a co jim pořát řikáš?že bych jim taky neco zacal rikat. :)
nevim no jestly to nebude nuda kdyz me nic rikat oni nebudou.ani neodpovidat atd. ale zkusim :)
Ray.Wost
heh...kdysi jsem viděl dokument o tom, proč se v pohádce muselo zpívat poupátku, aby se rozvíjelo...

Je to tak, že když u kytky sedíš a funíš na ni, u zpěvu nebo třeba povídání vtipů, tak dostávají více látek které potřebují, protože dýchají, to ci ty vydechuješ.. to je kravina, co?

Mějte se hej..Wost.Ray
homer simpson
aloha mam dotaz na tu tvoju fakt super bednu jak to maš vymyslene z ventilaciov jak často sa ti spusša vetrak ked svietiš a jak často ked nesvietiš dix za radu nech ti to roste
Ray.Wost
Ofuk jede pořád, přítah jen když svítím a UFO ze začátku (do přepnutí) jen když svítím a po přepnutí už jede pořád i UFO..

Čest houmíí..
czMax
Ahoj, zajímalo by mě jak řešíte pokles teploty když máte vypnutou lampu. Chci si udělat skříň v nevytápěné místnosti a myslím, že jak se zhasne světlo, tak by mi všechny rostliny chcíply chladem (např. v zimě). Co takhle udělat dvě stejný skříně, ve kterých by se svítilo opačně, tj. jedna by svítila a druhá by byla potmě a naopak, pak je propojit trubkama a dát tam termostaty, aby při poklesu teploty na určitou hodnotu by se zapl větráček a přitáhlo by si to teplej vzduch z vytápěné skříně a až by byla teplota OK, tak by se to zas vyplo. A zas když by se přeplo svícení na tu druhou skříň, tak by se přeplo i to větrání. Akorát nevím jeslti by kytkám nevadil "jetej" vzduch.
Druhá možnost je použít el. přitápění, ale proč plýtvat elektřinu, když při svícení se teplo vypouští ven.
VKFR
zdravim se tu new tak se pomalicku zapojim :) :). zacinam se skrini pac na autdoor uz nemam tolik casu... resim podobnej problem jak czMAX. ale skrin jedna 400W hodnoty tak nejak stejny jak ste tu psaly, no ale skrin musi bejt umistena na pude kde je ted fakt klada. no a prosim o radu jak pritapet kdyz bude zhasnuto?????hlavne ji potrebuju udelat co nejmin bezudrzbovou. z rodinnych duvodu :) :)
Flx22
jako fakt super presne tohle ted sestavuju velka inspirace pro me - chtel sem poprosit o radu ohledne filtru k vetraku nevim jaky presne koupit , vydel sem nejaky v growu ale nevyznam se jaky je nej na pokryti pachu !
M4rt!n
S tím horským slunkem, URČITĚ by to šlo a myslím, že by to rostlo docela rychle :)

Vlastně to H. Slunko je UV lampa... Tak to skus a dej vědět ja kto dopadlo.

Zdarec, M4rt!n.
Dr.Shadow
Horský slunko je obvykle rtuťová výbojka se značnou částí spektra v pásmu UV, to se podílí na fotosyntéze jen málo.

Možná by to bylo dobrý ke konci květu tim trochu přisvítit, aby rostlinka produkovala víc pryskyřice, ale na růst je to zcela nepoužitelný.

Kyti by to jen stresovalo, vysilovalo a v horším případě by uhynuly, UV záření je může (stejně jako nás) spálit.

Jsou daleko lepší osvětlení pro kytky...;-)
indoormanPN
nice :D
remow
když na kytky mluvíš tak na ně vydechuješ oxid uhličitý a tem jim taky pomáha v růstu jako u všech kytek
muscaria
2 M4rt!n - jo to určitě, tak stím slůvkem zacházej opatrně - nebo jsi to zkoušel?
clinic
hola tak jsem byl nakupovat přesně podle tebe a vyšlo mě to všechno na 7250,- a to mi ten borec v schopu řekl že ten větrák nna nádech nepotřebuju že to bude jen brzdit prý stačí jen nějaké pasivní díry a kabeli mi dal taky zdarma když viděl že to tam máš napsané:) tak snad to bude valit jak má..dík za inspiraci PEACE
markos84
Zdařec, máš to vše príma, jen by mě zajímalo, jako udržuješ v roomu vlhkost, hlavně v prvním týdnu růstu řízků, kdy potřebují těch 80 %, když tam němáš zvlhčovačku..

Za odpověď dík..
dzavana
cus potrebuju poradit ze skríní jsem uplny zacatecnik v indoor a nevim jak co nejlip a co nejlevnejs postavit skrin pro jednu mozna dve kyticky potreboval bych poradit ze svetlem jaky spektrum zvolit a jak zabranit tomu aby to slo cejtiti je mi 17 a bydlim jeste z rodici v panelaku a chci pestovat ve sklepe tak jak to udelat aby sousedi nic necejtily a jelikoz si nevidelavam tak by jsem byl ochoten do skrine ze vsim vsudy vrazit max. 3000 neni to moc ale vic urcite nesezenu prosim poradte pokud mozno nak co nejpodrobnejs predem dik za rady
Mishelou
citace:
Původní příspěvek od dzavana
cus potrebuju poradit ze skríní jsem uplny zacatecnik v indoor a nevim jak co nejlip a co nejlevnejs postavit skrin pro jednu mozna dve kyticky potreboval bych poradit ze svetlem jaky spektrum zvolit a jak zabranit tomu aby to slo cejtiti je mi 17 a bydlim jeste z rodici v panelaku a chci pestovat ve sklepe tak jak to udelat aby sousedi nic necejtily a jelikoz si nevidelavam tak by jsem byl ochoten do skrine ze vsim vsudy vrazit max. 3000 neni to moc ale vic urcite nesezenu prosim poradte pokud mozno nak co nejpodrobnejs predem dik za rady

:eek: :banned: :D
hanzek
mas to hezke a kolik tam strcis kousku?
mina23
KUrva máš to pěkný,ja teprve začínam a mam to takovy menší,a rychlo udelaný.Chci si udelat neco podobnyho,babka ma na půdě uplne tu samou skřín,tak až dam všechny vecy do hromady,vrhnu se do nečeho podobnýho.Dík za inspiracy!!!!
Gabor123456
Taky sem začínající grower a tenhle navod mě docela pěkně inspiroval.Diky :)
GrowMan
Fakt pěkný nápad :) Hodně legrace za málo cash :)
jozi444
cfa velmi pekna skrina. som zaciatocnik a chcem sa ta opitat naco si do tej skrine dal ten igelit-foliu ci co to je ?? naco si to tam dal ??
miki7
cau potrebuju nekoho kdo mne poradi jak zacat pestovat pomoci lam ja se v tom moc jeste neviznam a tak nechcu neco udelat blbe a tak potrebuju poradit veskere veci podstate mam nebo sezenu tak kdo mne poradi please
Cicmon
miki7: koukni sem FAQ :faq:
broczech
citace:
Původní příspěvek od Ray.Wost
Poslední věc (pro mě nejtěžší) bylo zapojit zařízení do elektriky. Jsem na elektriku opravdu slušně řečeno omezenej (knedlík). Tak mi to zapojoval kamarád (THNX), ale na všem je vždy nákres, jak to zapojit a veškeré součásti až po zásuvky (eurosamce). A v dobrém growshopu Vám dopředu zapojení vysvětlí, naznačí či nakreslí. Doma to jen zapojíte znovu, abyste to dostali do skříně. Vše je zapojené do digitálního spínače. Nasadil jsem i horní skříň na „growies“ – elektriku, předřadník, PET láhve, teploměry atd. Typ: pod předřadník si dejte kachličku nebo cihlu prostě něco nehořlavého, opravdu to peče a já osobně jsem z toho měl strach.


Zdravim....mám trochu menší skříň,ale chtěl bych to udělat podobně jako ty.Nesmí to smrdět.....Jen se chci zeptat, jestli by šlo udělat to ufo samotný..od něj flexi nahoru ven a ten filtr až na to?? Prostě jestli je moc velkej rozdíl, mezi tim,jestli je filtr na konci, nebo na začátku..,jelikož mám skříň 110cm vysokou, tak to nechci rvát dovnitř,ale dal bych to na to,samozřejmě taky do skříňky.....help..pls...
Zdarec maš to good taky se na neco takeho chystam
2 Ray.Wost: Dost promakané a hodně jsi mně inspiroval, tak, že se pokusim o něco podobného, jen tu skříň zkusim celou postavit z dřevotřísky.. Ať rostou..;-) K+
yucker
zdarec máš to vymakaný dobře asi se vyznáš něco podobnýho taky chystam ale ted mi pad do oka celej komplet :Tento komplet je sestaven tak, aby v něm bylo obsaženo vše, co potřebujete pro co nejsnadnejší start: Homebox Lightbox - 100x100x200cm Kit 400 W Malé stínidlo + GIB Lighting Flower Spectre HPS UFO 225 m3/hod - průměr 125 mm Koncový filtr 240 m3/hod Home Easy Rolls 2 ks Aluflex 127 mm - 1 m Ventilátor s klipsnou Ducktape 10 m pH test 20 ml Teku čtyřhranný květináč 11 l - 4ks Plagron Royalty Mix 50 l Stříkačka 20 ml Kyselina fosforečná 40 % 0,5l (pouze při osobním odběru-nezasíláme) plagron top-grow-box TERRA SADA kabel se zástrčkou za 9900kč tak sem myslel jestli by si neporadil jestli to je good?
BejBr
WOW! když sem viděl tenhle thread tak sem si řek:konečně záchrana :D ale potřebuju poradit....to UFO je drahy a tak se ptám: stačilo by k přítahu udelat pasivní odtah? je to pro mě ůležitý dík moc za rady at se ti dari. !
Soul Rebel
citace:
Původní příspěvek od BejBr
WOW! když sem viděl tenhle thread tak sem si řek:konečně záchrana :D ale potřebuju poradit....to UFO je drahy a tak se ptám: stačilo by k přítahu udelat pasivní odtah? je to pro mě ůležitý dík moc za rady at se ti dari. !

Spis pasivni pritah a aktivni odtah, to ti lampu ochaldi spis, kdyz ted teply vzduch povedes kolem lampy pryc.
BejBr
a rozhodně k+!!!! :D
BejBr
dik moc ale mne nejde tolik o ochlazeni lampy je to takova srajda z elektra no znas to ne :D zacatky :D de mi spis o vytvoreni toho umelyho vetru kterej ji prospeje chapes ne? :D
Mikiroker
tak to slunko sem ani neskousel a koupil sem si sodik 250w .
xxxjendaxxx
mas to pekne udelany...
Ahoj, omlouvám se, sorry, že Ti lezu do threadu, ale myslím, že se to může někomu hodit. Na rapidshare je ke stažení knížka od Eda Rosenthala "Closet Cultivator" ... je to v angličtině a je to bible indoor pěstění.

http://rapidshare.com/files/107586733/big51211.rar
Gaz Pacho
Zdravím , potřeboval bych radu ohledně kompletní lampy pro růst (metalhalogenid) 70watů. Chtěl bych si jí postavit po součástkách....Tady jsem něco vybral....ale moc tomu nerozumím, http://www.nejlevnejsiosvetleni.cz/...g_cart&sort=20a jinak chromatičnost výbojky je 4200 K....stačí to pro růst? nebo existuje nějaká jiná tak nad 6000K? a taky si nevím rady s paticí té výbojky.
Dph
mas to celkem fajn ty jsi cely Kutil Tim
kejm
Máš to fakt pěkný ja to mam doma na vokně
SKUNK211
no nadhera taka skrina je vidno ze si sikovny.......pestu zdar.....
Tady posílám nějaké video,jak na to.Jsou to 3 díly,jestli se nepletu.
http://www.youtube.com/watch?v=HLbr...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ycbx...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=dqX5...feature=related
je to sice englicky,ale vidět,je někdy víc,jak slyšet.
Spejsek
Respect chci si nějakou takovou stavět. Máš to docela slušně zpracovaný že se to podle toho dá udělat.
Surbus
v150cm š1m d60cm foto dam ziutra mam jen malej zaber ale neni videt na skrin spise na kitky a ted se to nehodi spis to blisku primo celou skrin ale je good stala mne asi 320,- a mam tam i odvetravani s pachacem
EricCartman
Nazdar lidi
Já stavím krabice trohu jinak v podpisu mám odkaz.
Je to pro lidi co maj na pěstování klid a chtějí levnej a výborně použitelnej box, pokud nejste omezeni výškou je dobrý to udělat dva metry vysoký a podlážku 60cm od země, tudíž to jednoduše omotáte folií z growshopu která má 140cm :-) dolů pod to se krásně vleze zásobník a zvlhčovačky. Stejně ve většině připadů v kupovaných homeboxech musíte dělat nějakej stůl...
prosimte co to mas za ten pachac ??


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma