Matrixx |
Občas je opradvu dobré dávat při výkladu látky pozor a zrovna teď se mi to vyplatilo,doufám :D takže princip je v podstatě jednoduchý,kvasinky produkují za dostatečného přísunu živin a světla CO2 jako odpadní látky při metabolismu ........
potup:10 gramů droždí rozmícháme ve 200 ml pokud možno steril. H2O, potom rozmícháme 20g sacharosi ve 200 ml teplé vody a to řádně promícháme dohromady,to vše aplikujeme do otevřené nádoby aby vzniklé CO2 se za aktivity kvasinek mohlo postupně uvolňovat
z 10g droždí se vyprodukuje až 600g CO2
tato operace trvá přibližně 5 h a potom postupně tvorba CO2 klesá,takže je potřeba namíchat novou várku,ale jednou denně stačí
pro ulehčení: 1 kostka droždí ( většinou 42g) na 800 ml vlažné vody, 80-100 g sacharosi na 800 ml teplé vody a to vše promícha
zkouším na svém growu zde ......http://grower.cz/forum/showthread.p...7366#post537366
na případné dotazy se rád pokusím odpovědět..... :wink: |
|
|
Sinuhet |
Sacharoza zni ucene. Staci obycejny cukr. Pouzival jsem krystal.
Kvasnice meni cukr na ethanol (alkohol) postupne klesa mnozstvi cukru a stoupa mnozstvi ethanolu az kvasnice otravi samy sebe svym odpadem. Staci tedy ve vhodnou dobu z kvasnic kus odebrat a doplnit sladkou vodou a jede se dal. Snizi se koncentrace ethanolu a kvasnice maji zase chvili co jist. |
|
|
Matrixx |
to Sinuhet:tak tak :D ale díl než 5 dní bych je nenechával,jejich koncentrace se rapidně vlivem ethanolu sníží.....a tím pádem i tvorba CO2 |
|
|
Co? |
imhoň: kvasinky jako droždí jsou úplně na h...., protože prokvasí roztok max. do 2% roztoku etanolu co v praxi u mě při 20l roztoku a 5kg cukru (4kg sacharozy +1kg fruktozy) trvalo cca 2 dny...a přestalo to kvasit a už jsem to ke kvašení nepřimněl ani přidáním "kulturních" vinařských kvasinek, které jsou rozhodně pro gró věci lepší, protože dokážou cukernej roztok prokvasit až do 20% obj.etanolu...jinak kvasinky vyrábějí etanol z cukru pouze za nepřítomnosti vzduchu...jinak kvašení probíhá rovnou do závěrečné fáze vzniku kys.octové a nějakých aldehydů (myslím)....navíc to má nevýhodu, že kvasiny kvasej furt...tedy i v noci ....možná by bylo efektivnější bublat co2 do živ.roztoku ;)
(více.. http://grower.cz/forum/showthread....2041#post492041 ) |
|
|
Matrixx |
to cococo: tvoje bábá je úplně na.ho.vno kvasinka :D a zbývá mi s tebou pouze souhlasit,že vin. kvas jsou lepší ale ty taky nekoupíš v každý sámošce a za druhý je vůbec lepší koupit CO2 tabs vod No mercy,ale za zkoušku to stojí a hlavně je to zadarmo....jinak by asi bylo dobrý použít něakej elemag. ventil a na noc to trochu tlumit... :wink: |
|
|
|