Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Stimulační přípravek DARINA4 - Klikni zde pro originální téma
konart
Objevil jsem nový stimulační přípravek, máte někdo s tím zkušenost?
Objednal jsem si ho, tak ho vyzkouším a napíšu.

• DARINA 4 se zúčastňuje díky svému harmonickému rozložení živin na procesu tvorby květů a na drobtovité struktuře půdy, vytvářejíc vhodnější tepelné režimy, režim výměny vzduchu a absorpce vlhkosti bohatost na humus vytváří optimální podmínky pro rozvoj rostlin, zvyšuje biologickou aktivitu půdy, rostlina zjevně rychleji roste, má svěže zelené listy, víc květů i plodů
• přispívá ke značnému zvýšení koeficientu využití výživných látek z půdy a použitých hnojiv, působí rychle i při odstranění příznaků nedostatku živin
• zlepšuje životaschopnost přesazovaných rostlin, zvyšuje klíčivost semen, odolnost proti chorobám, toxinům a škůdcům
• napomáhá normálnímu vývoji rostlin v protikladných extrémních podmínkách, jako jsou mrazy, chladno, sucho, horko apod.
• výborná součást procesu mulčování, hydroosevu, do různých půdních substrátů, kompostů, na rekultivace, výsypky, v kombinaci s kapalnými hnojivy, jíchami, herbicidy, pesticidy, insekticidy, fungicidy, rodenticidy aj.
přispívá ke zlepšení vzhledu, rozvití, chuťových a skladovacích vlastností
• vytváří určité procesy při ozdravování půdy, napomáhá rozkladu některých toxických sloučenin, váže těžké kovy, pomáhá chránit půdu před následky jedovatých chemikálií a radioaktivního záření.


Cena za balení 100ml je 129,-Kč

Další info: http://www.agrodarina.cz/Data/02.html
konart
Dnes mě to konečně přišlo, začínám testovat.

Takhle vypadá 100ml balení:


Je to hustá tekutina červeno hnědé tmavé barvy, plavou v ní částečky řas, ředí se v poměru 1:100.

Zahulíme, vyzkoušíme, uvidíme... a nebo taky ne.
Al-Ban
To vypadá jako učiněnej zázrak, podle toho co všechno to údajně dokáže. Určitě dej vědět jak dalece je to všechno pravda.
Koblihostrom
mno konarte každopádně dej vědět jak to funguje nechce se mi až věřit co to všechno dokáže hmmm zahulíme uvidíme he he každopádně to vypadá zajímavě,a chytej kááčko pro dobrou náladu
Lemarc
2konart

tak jsou už s DARINOU nějaké pozitivní výsledky?
Rádi se něco dozvíme.zdarec
acid.hack
Podej výsledné hlášení. Nevypadá to špatně.
Marigator
no a kam se to jako leje?do pudy zalivky nebo jako strikat na kytku?je to tam mozna napsany ale sem to jenom tak prelit tak kdyz tak sorrac
sorethroat
Ta darina 4 je naprosto hustey růstowo kořeno kwětowej stimulátor a zároweň slouží i jako ochrana před mrazem,suchem pomáhá zwišowat wínosi až o 70-80% :D napómáhá produkci jednoduchých cukrů a je to prostě dobrota já sám se si objednal přesně to 100ml balení kerý sem poustowal Konart :D a použíwám jako postřik a nemohu si wynachwálit akorát to kombinuju s algastimem,Bio-algeenem S-90,Phytaminem :D je toho sice partas ale nemohu si stěžowat
Tady je link natu DARINU www.agrodarina.cz
nomad
tak za prvé je to ruskej vynález a to jsou nějaký inžove a družstevníci takže to funguje už jenom proto.jinak je to přípravek získavaný z jezerního dna tzv. sapropel, obsahuje humidové kys. atd. Používám na sazenice 2 dny po sobě postřik (možné i do zálivky) a potom opět ve fázi kdy nejvíce začínám nakvétat zase 2 dny po sobě postřik na spodky listů (bacha při intenzivním světle - nespal listy). super výsledky a účinky, tvrdnutí palic, zdravé rostliny po celou dobu + dále jak už napsal sorethroat.
From http://www.greenhome.cz - Jezerní sapropel – to je unikátní starodávná surovina, základ na výrobu humínových přípravků, tvořící se samotnou přírodou na dně některých jezer vzniklých v době ledové. V průběhu tisíců let se rozložené živé organizmy a rostliny usadily na dno takového jezera a vytvořily ohromné množství zásob humínových látek a fulvokyselin, stopových prvků a biolátek tak nevyhnutelných pro správný a rychlý růst a vývoj. Tato biologická masa, nacházející se ve vrstvách dna jezer, se nazývá sapropel.
Jelikož je teplota na dně těchto jezer, která nemají žádný přítok ani odtok, celý rok prakticky neměnná, sapropel je zde uložený jako v termosce a získává obranné vlastnosti, které mu dovolují neutralizovat venkovní děje a zůstat lhostejný ke všemu živému. Ovšem samotný sapropel, aplikovaný do půdy, však není schopen vstoupit do kontaktu s rostlinami a nedá jim svoje skryté bohatství. Pro praktické použití se musí aktivovat určitými minerálními komponenty......atd

Hullto
D4 aplikovaná postřikem (na list) v 1% konc. je moc silnej utrejch - Afg 1 v růst. fázi po aplikaci nehezky strádal...
Naopak aplikace zálivkou je na rost. skutečně znát...
Kolega vyzkoušel do D4 namočit vylouplé zárodky semen (dále nechal vyklíčit), rost. byly mohutnější a tmavější a i teď v květu vypadají velmi rozdílně vzhledem k ostatním...(úmrtnost semen minimální)
Vše odzkoušeno pouze INDOOR...........
Mr.Proper
To s těma semínkama je zajímavý, jak dlouho je tam máčel?
Hullto
asi podle návodu.... je to jen pár hodin, ted' nevim přesně.................
Rudra
Tak mila darinka4 vitaj u mna doma...

namacanie semien, priesad,korenov rastlin-cas namacania vo vodnom roztoku /10ml D4 na 1l vody/ jedna hodina


zalievka pod korene 0,25ml vodneho roztoku pod jednu rastlinu


pocas vegetacneho obdobia
pred pouzitim postriekajte slecny vodou
1.pouzitie faza troch listov
2.použitie na zaciatku kvitnutia
3.pouzitie po tvorbe plodov
1,2,3 - pouzit postrekom 30-50ml vodneho roztoku na 1m2 porastu

obsah huminovych latok v 5l D4 je adekvatny 60 tonam mastalneho hnoja, pricom neobsahuje zarodky parazitov a semena burin
KABUTO
Ja Darinu používám na Out v kombinaci s Bio Algenem.
Musim říct že je rozhodně pozitivní,ale nevidim rozdíl mezi Darinou a Algenem,kytky jsou pekně zelený a zdravý.
Dávám tak 2x týdně postřikem na listy+1x zálivka
Myslim že to nebude zas takovej zázrak,ale za vyzkoušení to stojí,třeba ve větším množství??
Zajímalo by mě jestli to hýbe s Ph jako Algen,budu to muset vyzkoušet.
Zdarek
ddt
to Kabuto:
Trosku mimo no predsa ked si to tu nacal.
Ako prosimta hybe Bio-Algeen s PH. Smeror nahor,alebo nadol?
Dik
Deda Mraz
ddt: Dovolím si odpovědět za KABUTA, Bi-Algeen má ph 12, takže silně alkalické. Jinak Darina4 by měla být podle mých informací založená na tzv. humínových kyselinách, které ve zkratce působí jako zlepšovač životních funkcí rostliny. Tyto látky v podstatném množství za nesrovnatelnou cenu oproti Darině má i vermikompost neboli žížalí hnůj. Jeho nevýhodou je nevhodnost pro hydroponii, ovšem dá se koupit i za 150,-/q (pytlovaný). Viz též thread o vermikompostu. Rovněž musím připomenout, že Darina (100,-/50ml) je dvakrát dražší než Bi-Algeen S90 (98 Kč/100ml). Já jsem spíš nakloněn Bi-algeenu...mám s ním hodně pozitivní zkušenost.
BRAINDEAD
Nedoporucuju strikat Darinou v kvetu-urychluje dozravani-jinak
ozkousejte CROPMAX(plagron-pouze v rustu-silnejsi stavba rostliny,vetsi korenovy bal....atd,PHITAMIN vsichni znate-a take REPRO
FORTE(plagron-pro zviseni obsahu ucinnych latek v rostline-pouze v kvetu)-za dalsi plagron pousti do obehu novej pripravek finisher
na posledni dva tydny aby to poradne nabylo na objemu!-uz se tesim
:)
ddt
TO all: v com je rozdiel prosimvas v ucinkoch medzi Bi-algenom a Phyt-aminom bo som cital,ze by to malo byt postavene na ravnakych podpornnych latkach.

To Brainhead: preco nedoporucujes striekat Darinou v kvete ked sa ako dovod odvolavas na urichlenie dozrievania. Nie je predsa toto jeden zo zamerov slachtenia jednotlivych druhov aby dozrievali skor???
No verim,ze na toto tvrdenie mas parny argument a teda mi ho prosimta napis,verim,ze bude zaujimat nielen mna ,ale aj ostatnych.
DIK a majsa.
olda
to ddt : phytamin je celej mix různejch dobrot ve kterym je výtažek z řas (bio-algeen nebo algan od neudorfu ) obsažen. mimo to osahuje různé jiné výtažky , minerály , vitamíny , růstové a květové hormony . zlepšuje tvorbu cukrů což se pozitivně projeví na vzhledu a chuti . s tou darinou má Braindead pravdu - květ kterej by mněl ještě nabejvat dozraje dřív a o to MENŠÍ . to asi není záměr šlechtění .
Judy
Jsem tu poprvé, tak nevím, jak mé informace zaujmou. Já jsem začala používat přípravek z jezerních ledovcových sapropelů DARINA4 na zahradě u babičky na různých rostlinách již před třemi lety, kdy jsem si DARINU4 přivezla ze Slovenska. Zjisila jsem, že je mnohem zajímavější než například extrakcí přírodní suroviny OXIHUMOLITU připravovaný humát vápenatý. Proto jsem DARINU4 začala před dvěma lety používat i na zájmové rostlinky. Několik jich mám venku a spoustu indoor, abych měla čerstvou zásobu neustále po ruce.
Mimochodem, podobný přípravek z jezerních sapropelů se vrábí i v USA a Kanadě, tuším, že pod názvem HUMISOLVE TM7, ovšem je podstatně dražší.
Celá sranda je zcela zřejmě založená na perfektně fungujícím složení DARINY4, setávající z fulvínových kyselin a humínových kyselin s přídavkem NPK - stopové prvky jsou samozřejmě obsaženy též.
Je všeobecně známé, že hlavním nedostatkem používání minerálních hnojiv je jejich nízká využitelnost jakýmikoli rostlinami. Humínové přípravky se používají metodou namáčení semen, řízků i sazenic před sadbou samotnou a též postřikem na listy.
jestli bude mít někdo zájem, abych napsala další příspěvek ze svých zkušeností s DARINOU4 a např. pěstováním indoor apod. tak se ozvěte.
Jen tak na závěr: to pokouřeníčko, to je nádhera...
Judy
No, a zase se mnou nechce nikdo kámošit !
Neva, jenom chci ještě říct, že sapropel se vždy vyskytuje v koloidním a tekutém stavu, NIKDY se nemění na pevné formy (takže bacha na repliky), nepodrobuje se neustálému vlivu atmosférického kyslíku a neoxiduje. D4 má sice vyšší Ph, ale to lze uspokojivě upravit. Docela solidní podrobnosti jsem našla na www.agrodarina.cz pod hlavičkou: a pohádka na konec?
Judy
Vzhledem k tomu, že DARINA4 má skutečně pH poněkud vyšší, používám mírně upravenou "vřesovku", ale ta se špatně shání a je potřeba s ní pracovat velmi opatrně. Lepší je taková polozetlelá hrubá jehličnatka - musí být borová !!! Čili ze zbytků lesního podrostu a borových jehlic. Je poměrně vzdušná a kyselá -pH tak 4 až 6. Nyní je téměř ideální počasí. Promíchám s kvalifikovanou hlínou, přidám postupně postřikem D4 ( nesmí vzniknout BAHNO) ,necham několik dní uležet na vzduchu a pak měřím. Množství si musíš vyzkoušet. Já dávám do hlíny tak jednu třetinu jehličnatky. Ideální ale je, když si můžeš takovouhle hmotu připravovat několik týdnů až měsíců.
Judy
S bublerem zatim asi neporadim :/ Nedávno jsem konečně objevila nějaké přípravky bez chemie, které by mohly snižovat řízeně pH, o nich L8R , :-# , ale až ozkouším stálost s D4, tak dám vědět.
Babička mi vždycky říkávala: holka, na nějakou chemii se vyprdni.
TTFN
Judy
to Hlosan

teprve ted se začítám do Tvejch (a nejen Tvejch) příspěvků. Některé mne zaujaly, nekteré min, jsem ráda, že si nemusim dávat pozor na mluvu a pravopis.
O:-)) zkusim Ti v nejbližších dnech přispět se svou troškou do mlýna, protože co dovede DARINA4 to 8-o
MSF
Judy
2 Hlosan
O5Z5 i když trochu "vědečtěji":

Základní účinnou složkou biologického stimulátoru DARINA4 jsou biologicky aktivní látky, které jsou získané z ekologicky naprosto čisté přírodní suroviny – jezerního ledovcového sapropelu. Je to unikátní komplex dnových zásob humnových a fulvinových kyselin, enzymů, aminokyselin a mikroelementů, které vznikaly v průběhu milionů let rozkladem živých organizmů a rostlin usazených na dně bezodtokových ledovcových jezer Ruska, Kanady a Číny za podmínek stálé teploty bez možnosti působení ultrafialového záření. Sapropel se vždy vyskytuje v koloidním a tekutém stavu, nikdy se nemění na pevné formy, neporobuje se neustálému vlivu atmosférického kyslíku a neoxiduje.
Detoxikace kontaminovaných půd nebo vody se dá celkem úspěšně provádět pomocí fulvinových kyselin za pomoci humínových kyselin či humátů a dalších elementů.
Kyselina fulvínová pomáhá štěpit organický materiál, aby byl opět použitelný pro živé rostliny a hraje životně důležitou roli v procesu štěpení minerálů v půdě. Působí též jako agresivní antioxidant, který neutralizuje volné radikály (jedovaté produkty metabolizmu a světelného záření, poškozující tělní buňky oxidací) nebo komplexy těžkých kovů (rtuť, dioxiny, PCB a mnohá jiná xenobiotika) a odstraní je z těla rostlin jako odpad. Touto vazbou je tak většina toxických látek dlouhodobě imobilizována a tak zneškodněna.
Kyselina humínová působí příznivě na agregaci půdních částic a vytváření drobtovité struktury půdy při současné regeneraci půdy. Humíny, ač nejsou přímými zdroji minerální výživy rostlin, rychle normalizují syntézu bílkovin, uhlovodíků a jiných látek. Mají příznivý vliv na fotosyntézu a aktivují minerální makro i mikroelementů zúčastněné na biosyntézách.
>:-) LMF
Judy
SO
ten materiál v minulém příspěvku jsem dala dohromady já, tak se ani nesnažím o citaci, i když velmi inspirujícím zdrojem informací je www.agrodarina.cz, to přiznávám.
V každém případě se používáním D4 zvyšuje odolnost rostlinek proti plísním, což je BTW poměrně dost velký problém.
Nedoporučuju stříkat na květ, ale pouze na listy (z obou stran).
FMPOV získává květ po správném používání D4 mnohem lepší chuť, což potvrzuje i moje babička, když si spolu pokouříme.
TTFN
Judy
2 Hlosan

FYI :
sapropel je v podstatě ve vodě nerozpustnej => při postřiku na listy /z obou stran/ na nich zůstává lpět a vytváří jakýsi ochranný "film", z z kterýho si rostlinky berou, co zrovna potřebujou a zároveň určitou dobu chrání rostlinku například i proti napadení plísní /samozřejmě plíseň již nesmí být na rostlince přítomná/. :-o

MSF
Judy
IMHO:
určitou dobou rozumej zhruba devětt až čtrnáct dní.
Poslední postrik doporučuju "oko bere" dní před plánovanou sklizní, pak už je to v podstatě zbytečné a tudíž ekonomicky nevýhodné. Ovšem v této době ještě nevadí, když omylem postříkáš i květ, protože rostlinka spolehlivě všechno zkonzumuje, čili pokouřeníčko je opět skvělé.
Na chvilku se odmlčím, ale snad už před XMAS :-x
Judy
to hlosan

nevydržela jsem to a musela jsem se podívat.
sorry, ale o semínkách tomorrow, o to podrobněji.
samozřejmě stříkat na listy, zálivka je též zajímvá - 14 až 21 dní
BFN
Judy
:@
sorry, mám několik málo hodin zpoždění ;)
D4 pořádně protřepu, poté vytvořím roztok 1:100, čili 1 ml D4 do 1 dl odstáté vody pokojové teploty. BTW, nedomnívám se, že by byla nutná jiná voda než z kohoutku.
Podle počtu semínek, které chci nechat naklíčit, zvolím velikost misky, poř. misek. na dno misky pěkně rozložím vatu, lze samozřejmě použít i jemnější toaleťáček, naleju na to připravený roztok D4 /POZOR:roztok 1:100, neředěná D4 spálí :-(((( nejen rostlinku, ale i seed/.
Po pečlivé kontrole vhodných semínek /protože vyschlé nebo nedozrálé semínko nám je k ničemu/ :-> je rozložím do velmi vlhkého /NE plovoucího podkladu :-(( / tak aby byly dostatečně od sebe vzdálené kvůli propletení klíčků.
Na takto připravená semínka položím další vrstvu vaty či toaleťáčku, OPATRNĚ pouze zvlhčím - NEZALÉVÁM, aby semínka plavala /to sice lze také, ale roztok s D4 by se musel měnit zhruba každých 5 hodin a mohlo by tím pádem dojít ke zlomení či jinému narušení klíčku při neustálém manipulování se semínky /musel bys totiž vatu či toaleťák/ - neptej se mě, proč to tak je, ale semínka, která jsou celá ponořená do roztoku, jenž se tedy musí měnit, amí větší úmrtnost.
Vrchní vatičku či toaleťák nenechám NIKDY úplně vyschnout, ale udržuju ho v permanentní vlhkosti.
FMPOV není v této fázi důležité pH ani přikrytí mističky kvůli tmě. Důležitá je stálá teplota a neustále vlhká vata.
Do 48 hodin by měla být VŠECHNA semínka vyklíčena. :-))))
IME mám nepatrné ztráty. Nesporným faktem je, že jsem žádný jiný přípracvek NIKDY nezkoušela.

BFN
Judy
&:-) :-(O) UŽ jsem to konečně zřejmě vyřešila :-)))))))))))))
Sundala jsem ph u D4 na 6.9, :-G zaslouženého gándžíka a je mi :-,
AAA, kdy už jsem si myslela, že LABATYD, se na mě :-)) štěstí. Systém je sice ještě MIMO, ale věřím že RL mi dá za pravdu během několika málo týdnů. Těch 6.9 je zatím bohužel TTL. Ovšem tím mi WOMBAT nepřestal, chci současnou hranici ještě posunout <G>, TANSTAAFL.
takže teď jsem BETA a doufám že to nebude FUBAR.
T+1
Judy
FYI
DARINOU4 nelze přehnojit, pouze při nesprávné koncentraci spálit.
Drobečky :-)) míti v bubbleru, jen s "H2O" je AFAIK možné, ale dost dobře si nedovedu představit, že kytičkám budeš dávat papat jen přes listy a kořeny budou hladovět.
Koncentrát D4 používej furt stejnej, když dáš D4 mnohem méně, bude ztrácet správnou účinnost, když dáš D4 mnohem více, riskuješ spálení rostlinek.
HTH
RUOK?
NSD!
Judy
2 Hlosan

:flamer:
BOT
IOU ještě jednu odpověď. Občas dodržuji zásadu, že PLOKTA. A při této příležitosti jsem si uvědomila, že BTW ve svém bubbleru můžeš snížit pH relativně jednoduchým způsobem který není ani příliš drahý. Zkus třeba ředit vodu (ph 7.0?) tzv. "EKOVODOU", čtyři flašky od Coca-Coly o objemu 1,5 l naplníš ze dvacku, pH je 5,0.
CFD
GOWI
MSF
Konečně jsem po několika dlouhých měsících (úmyslně nechci říkat letech) vyřešila problém s pH přírodní cestou, dokonce se mi přitom podařilo téměř úplně zlikvidovat plíseň na mých miláčcích, takže SNAFU.
Jsem fakt ráda, Hlosane, že jsi se ozval
TTFN
MHR
Sinuhet
Judy: Jestli to co pises ma byt urceno i dalsim lidem, tak bych prosil mene zkratek.
Judy
:girl:
přeju všem DARIŇÁKŮM bohatýho JEŽÍŠKA i veselýho SILVESTRA.
Mně Ježíšek nadělil s láskou a pomocí DARINY4 vypěstovanou nádhernou a kvalifikovanou DAGGU-skvělá chuťovka.

:mutant:
Sorry, nechtěla jsem svýma zkratkama někoho rozladit nebo dokonce rozlobit, neměla jsem s tím v úmyslu nic špatného.
např. L8R-později; RUOK?-jsi v pořádku?; O5Z5-opět zpět (k tématu)


RIP-odpočívejte v pokoji
Judy
:jumper:

ještě několik vysvětlených zkratek na omluvu:
BOT-zpátky k tématu; IOU-dlužím ti; PLOKTA-je třeba vyzkoušet množství věcí s cílem nalézt neznámou kombinaci; BTW-mimochodem; CFD-výzva k diskuzi; GOWI-pokračuj v tom dále

:grrr:
další příspěvky už budou bez zkratek, slibuji

MSF-mějte se fajn
Judy
2 Hlosan:

mně teče z kohoutku voda o pH 7,0 po odstátí, EKOVODU o pH 5,0 čepuju z veřejné budky stojící na ulici, takže SNAFU=situace je normální-všechno je v hajzlu. holt TANSTAAFL=nic není zadarmo.

TTFN=prozatím pa (na shledanou)
Brunco
pouzivam darinu na prihnojovanie do pody + trosku na postek
do pody je lepsia - huminiove kyseliny su aj v korenovych stimulatoroch a funguje to korienky su paradne
ale v bublaku nevhodne,
funguje to v pode a kokose
a co sa tyka PH a EC - tak kuknite do velkeho merania
je tam aj darina
MSP - majte sa pekne
& KPV - krasne pohodove vianoce
(tie skratky su ale magorina :D:) )
Brunco
teda to velke meranie mam v podpise VPLYV HNOJEK NA PH A EC
Judy
Dík, Brunčo, máš zcela určitě víc zkušeností než moje maličkost, ale při vší úctě k tvému velkému měření mám ještě své nepatrné měření zaměřené jen a pouze na roztok DARINY4 s vodou a dalšími vhodnými přísadami. Vzhledem k tomu, že jiné přípravky než D4 v podstatě nepoužívám, tak moje měřění je opravdu malé.
1000 ml H2O = 7.9 - 8.1 pH
10 ml D4 = 9.7 - 10.3 pH (otevřela jsem 7 půllitrových lahviček a ještě před otevřením jsem řádně samozřejmě každou zvlášť protřepala)
technická voda destilovaná = 5.9 - 6.1 pH
90% hruškovice = 4.5 - 4.7 pH
letošní rybízák = 2.8 - 2.9 ph
S = 2.0 pH (přírodní protiplísňový přípravek)

A má vůbec někdo zájem o výsledky měření a dalších pokusů ?
Bohužel mám i velmi zajimavé skutečné výsledky.


vaše Judy
Judy
Vrátím se ještě chvíli k těm zatraceným zratkám, což určitě nebyl nejlepšé nápad:
HTH=doufám, že to pomůže; hodně štěstí
AFAIK=pokud vím, tak následujícím tvrzením si nejsem zcela jista
MIMO=křehký, nestabilní (citlivý, choulostivý)
RL=skutečnost, realita
TTL=to je maximum; ta je hranice
WOMBAT=mrhání penězi, intelektem a časem
BETA=ve zkušebním provozu
FUBAR=nenapravitelně v prdeli (no uznej, že to slušně vychovaná dívenka radši říká ve zkratkách)
T+1=o něco později, než bylo dohodnuto
IME=v mé praxi
FMPOV=z mého pohledu
IMHO=podle mého skromného (soukromého) mínění (názoru)
XMAS=vánoce
FYI=pro tvou informaci
SO=další informace
no a tím jsem průšvihový prostor zcela zaplnila, takže
BFN=pro dnešek ahoj
MHR=hodně štěstí a zdraví
a poslední : NSD! = NIKDY TO NEVZDÁVEJ !
a pozdravujme LURKER=ten na číhané
(ta je snad poslední zkratka, kterou zde použiju)

:rocket:
Judy
dík Frank Krank a Hlosanovi za podnět k dalším příspěvkům.
Třeba EKOVODU vůbec nepotřebuješ, kolikrát ti stačí přípravek S.
V KAŽDÉM PŘÍPADĚ si všechno PŘEMĚŘUJ, protože nic není DOGMA!
Judy
čili v přepočtu 1 l roztoku s D4 na pH 4,6 - 6.9 tě přijde na cca 5,50 - 6,00 Kč.
Judy
Málem jsem se lekla, že hlásim nepravdu.
EKOVODA bublinkatá má skutečně 5,0-5,3 pH, ale
EKOVODA bezbublinkatá má 6,9 pH.
Z tuto nepřesnost se dodatečně omlouvám
Judy
zkratky snad už máme šťastně za sebou, takže na zkoušku jeden recept na pH 6.9 >:-)

1000 ml H2O
10 ml D4
2.5 ml S
20ml hruškovice
Judy
Už dlouho jsem tady nepřispěla se svou troškou do mlýna.
DARINA4 má asi skutečně vhodné vlas¨tnosti k tomu, aby kytičkou ochránila proti nepříznivému počasí - to mám téměř spolehlivě vyzkoušený. Plíseň mám v podstatě taky ošetřenou, zejména v kombinaci se Staphanexem (postřik na list cca po deseti dnech).
Podařilo se mi dostat do slušně zařízené chemické laboratoře ´-)
FYI jesm už přeci :-)-8 a tak doufám, že OTR prokážu vhodnou kombinaci D4, S a MJ na větší čistotu půdy od alespoň některých těžkých kovů. Problém je akorát v tom, že nejbližší částečné výsledky měření budou asi až za delší dobu.
Judy
nevim, jak dlouho mi ta chemická laboratoř :love: vydrží, ale ešte jsem si zjistila, ze cukernatost viiných hroznů se při správném použité D4 zcela skutečně zvyšuje, i když bohužel ne o až 6%.
BOT: Chtěla bych taky zjistit, jestli D4 sníží obsah dusičnanů v naší kytičce a zvýší obsah jejích proteinů.
:confused:
Schinus
Teda JUDY ja se nestacim divit:D

BTW kde se da koupit to baleni 100ml?(PRAHA) NA jejich strankach maj jen pullitr :wink: diky
Judy
stofkový balení jsem už dlouho nikde neviděla :-/ , ale půllitříkových balení :beer: se neboj, nekazej se. S babičkou jsme si jich pořídili několik, ovšem je fakt, že pěstujem ještě jiný léčivky ;) . NezapomeŇ D4 ředit s vodou 1:100 :rejp: , jinak kytičku spálíš
Schinus
Diky no ja vim ze bych ten pulllitrík spotreboval ale precejen dat hned 5-ti kilo za neco co nevim co umi no jéje:bounce:
Brunco
Nasiel som nieco podobne darine - ale stalo to 45 SK za pol litra v baumaxe riedi sa to jak darina 10ml/l a ma to 50% hum.kys. vola sa to Humifit plus, za tu cenu vrelo doporucujem
inac NPK 17,5,,,7,5,,,11,5 a je to slovenske tak mozno je dostat len na slovensku ,,to neviem
Judy
Vozkoušejte si, co chcete, ale já do CHEMIE v žádném případě nejdu
Brunco
????? tak akoze organomineralne hnojivo neni v ziadnom pripade chemicke :D, ak nechces chemicke(ani ja) tak nepouzivaj kristalicke hnojiva (su skutocne hnusne-zasoluju zem) a ani AH -co teda tiez nic moc
Judy
Hmmm ... Sorry, ale Humifit plus skutečně mít nemusím, neodpovídá ani částečně tomu, co je od něj požadováno, až na tu cenu, samozřejmě.
Spsemi
taq wcera som si v baumaxe kupil darinku, za 199Sk 100ml, suckra som isiel kupovat substrat perlit a nake kvetinaciky a taq si pozeram hnojiva a nasiel som darinku, hned som ju kupil a ked som si precital tento thread taq nepochybujem ze som spravil dobru vec. dlho a hlavne marne som sa pokusal zohnat bi-algeen s90. taq mam darinku a zajtra davam klicit semena.
ps: sere ma len to ze za to chceli 2stofky, su to zdieraci, perlit ktory som mineleho roku kupil v malickom zaharadnictve za 18sk tam stoji 39!!!!!!
tesim sa na postreky .....

caves, len taq dalej Judy, a pozdraw babicku:).
Judy
To Hlosan
nevim, jestli Ti správně odpovim, ale podle popisu to vypadá na spálení. DARINA4 se ředí s vodou v poměru 1:100 ! Dostala jsem se k těmto stránkám zase až dnes, čili pro Tebe bohužel asi dost pozdě, zřejmě sis problém už nějak vyřešil.
Postřik (jakýkoli - vodou nebo roztokem) na list používej zásadně až po zhasnutí lampy. víc mi nenapadá.
Já teď zkouším HYDRO-ROCKWOOL s přípravkem ADVANCED HYDROPONICS grow-bloom-micro přesně podle návodu, navíc tam ovšem do každé vany přidávám DARINU4 a udržuju správné pH ver všech fázích pouze pomocí D4 a STAPHEXU.
Vypadá to velice zajímavě a už za krátký čas budu znát úplné výsledky.
ragnar
to : JUDY Zaujimalo by ma este, ako mam zriedit darinu4 s vodou, v akom pomere, pri kliceni? Please help
Spsemi
tak co, nak to tu zamrelo:) juuu pohodicka, ja len ci ste niekto hnojili darinkou v kvete???? niekto tu pisal ze urychluje dozretie alebo take nieco, yo a ked tek ci to lejete do zeme alebo postrek?????
zatim dix,
cus a nech vam to kvitne a nech mate tu cest si to aj sami sushit:::: :)
D-O-M
Darina je nekvalitni smejd, neni radne rozpustna, obsahuje nevhodna procenta ucinnych latek a smrdiiii jak hovna a blitky dohromady, jen si cichnete. To da prece rozum, ze jsou i mnohem lepsi veci, nezavisly na nekvalitnich jezernich sapropelech... Kdybych tim mel strikat kvetiny, tak se v pestirne pobliju.
ddt
No asi si nemal darinu, ta totiz po hovnach vobec nesmrdi. Bio Algen smrdi po rybacj a Darina skor po amoniaku ci cpavku ci niecom podobon takze smola kamo, bud ta niekto pekne natiahol, alebo ... ale to uz je o inom:)
bye
Hullto
To D-O-M: pripojuju se k ddt..... d4 rozhodne nesmrdi... presne jaq piše ddt spise je citit po amoniaku.... O ucinku D-O-Me ani nepochybuj.... d4 je 100% odzkoušená....
Rudra
pripajam sa k pozitivnym odozvam na D4. obsahuje aj humid and fluvid acids, trebars ako AH enzymes+ napriklad. r
Pupiset
2Judy:presvedcil jsi me,dnes sem ji objednal,o vysledky se podelim.
Akorat ji dam jen na postrik,do bubleru bych ji asi nedal.
Pupiset
Tak zatim strikam obden v rustove fazy a kytkam sveci,neni to prilis casto??
Dal sem tretinovej koncentrat nez doporucujou.
Rudra
Pupiset a urcite sleduj pH, pretoze darina 4 ho ma pekne vysoko 9 a vyssie tak bacha na to!
nech to rastie, kvety rozvija ...bozska bylina
Pupiset
2Ruda:dik pouzivam jen jako postrik vodu menim kazdej tyden,takze o Ph se nestrachuju


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma