Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
1. 70W, Bushman, Hlína, PC-CASE - Klikni zde pro originální téma
hellfire
Zdravím všechny pěstitele,
Představuji vám svůj první mikro indoor pokus. Bude zde postupně zaznamenáván veškerý můj postup od řízků až po palice (doufám :) ). Jako skříň sem se pro začátek rozhodl používat PC case což mi hned do začátku přivedlo potíže s vysokou teplotou o tom níže. Takže:


Rozměry: PC-CASE, výška-41cm, šířka 35cm, hloubka 18,5cm.


Světlo: sodík 70W SON-T Pro. Stínidlo doma vyrobeno.


Ventilace: Je tvořena 5 PC větráčky: Odtah 8cm 2,6W + 1,56W, ofuk výbojky 6cm 1,68W, ofuk rostlinek 8cm 1,8W (3 stupně regulace výkonu), přítah 8cm 1,68W.
Původně sem chtěl použít 3 PC větráčky ale teplota 35°C mě jasně řekla ne.


Substrát: AGRO pro pokojovky (dezinfikován) + perlit (asi 30%).


Hnojivo: růst: Wuxal Super, květ: Plagron, Terra - Bloom; ATA PK13-14



Metoda: přemýšlel sem nad SCROGem ale s největší pravděpodobností pojedu normálně bush.


Ostatní: Teplota se mi pohybuje během dne asi mezi 26-29°C, vlhkost neměřím ale mám tam aspoň misku s vodou a s ní natáhlej obvaz před větrák nad přítah.


Pokud sem na něco zapoměl doplním. Momentálně jedu 18/6. Budu rád za vaše příspěvky, poznámky, rady a doporučení.
hellfire
Rostlinstvo: 2*BUSHMAN (řízky, za ně děkuji místnímu pěstiteli)
rw_^
No vidno, že sa tu zrodil nový mikro pěstitel ;) mnoho zdaru !

Máš to pěkný! Ale stále svítiš 18/6? Kedy plánuješ prepnúť na kvet, ?
Pretože sa ti výška rastlín minimálne zdvojnásobí a bude to ešte vyššie.
A nakoľko to nemáš príliš vysoké by som už prepol ;).
Potom aby si kitky nespálil !!!
inak fayn ... at to roste :D
hellfire
Zdarec, díky moc za podporu a chválu :). Na fotkách to není moc vidět ale to světlo jde ještě dát o trošku víš. Navíc sem to dneska trochu pozohýbal aby se to víc rozrostlo do prostoru takže už nejsou tak vysoký ale máš pravdu už bych to měl brzo přepnout. Už se na to pomalu chystám jen to hnojivo dokoupit.

Akorát mám problém ohledně té genetiky. Hledal sem nějaký info o bushmenu a zjistil sem že má dobu květu cca 45-52 dní někde jinde zas uváděli 9-10 týdnů. Tak z toho nejsem moc moudrej. Budu se ale řídit tím co mi řekl majitel řízků a to ten první čas, jestli mi to ale někdo vysvětlí jak to s ním je byl bych mu vděčnej.
rw_^
Toto teraz nerieš, proste to v najbližšej dobe prepni na kvet.
Keď sa ti to krásne rozrastie a bude to v kvete nejaých tých 40dní
tak samozrejme sem dáš fotky a ľudia GROWERI, my ti už poradime a ľahko povieme, že už rastlinka má už dosť a môžeš ju dať dolu ;). N0probl3m.
Prepni to.

P.S.: Ako si to prosimta pozohinal ? Aby sa ti to rozrástlo do priestoru?
Dobré by bolo aj spraviť tam sieťku, nejakú tú sieťovinu, ak máš 100% istotu, že sú to samičky, jednoznačne by som niečo takého podnikol, krásne by sa ti to rozrastalo a "plazilo" po tej sieťke.

Ale iba ak to vieš na 100% (čo asi vieš) pretože ak sa ti rastlinka časom do toho riadne zamotá a zistíš, že je to samec, sa to nebude zrovna najľahšie dávať von :D... Ale sú to samice však?
rw_^
Prikladam foto tej sieťky.
hellfire
rw_^: sice s největší pravděpodobností budu určovat přesnou dobu sklizně podle vzhledu rostliny ale i tak je dobrý vědět jak to je už kvůly tomu že budu dělat flushing a budu si moc líp naplánovat hnojení a tak, zvláště když jsou to dvě tak velice odlišné doby a to mě mate :).

Snažil sem se trochu ohnout sekundární růst jakoby do stran aby se trochu rozrostly. Blbě se to popisuje ukážu ti to na dalším fotoupdatu. Jistotu samic bych měl mít protože je to z řízku, jak je výše uvedeno a co se týče toho scrogu tak sem nad ním opravdu dlouho přemýšlel ale nakonec sem si řekl že první indoor zkusím raději jako normální bush. Ale další to mám v plánu :).
hellfire
Dnes sem zalíval odstátou vodou s wuxalem v poměru cca 1ml/l a zase trochu zohýbal. Věčer než pujdou spát je ještě popráším vodou s wuxalem v poměru 0,3ml/l. Snažím se měřit ph každé zálivky ale je to boj to s těma papírkama přesně určit. Zítra pojedu koupit Bio Bizz Bloom nemám sním žádnou zkušenost tak to snad bude samotný na květ stačit. O vikendu to mám v plánu přepnout na květ a dohodit aktuální foto.

EDIT: Změna plánu na květ přepínám dnešním dnem.
P4L1ca
Nazdar, no čo ako sa darí? Nemáš nejaký dalsi foto update ?
Daj foto aj toho wuxalu pls, ako vyzera flasticka. tHx;)
hellfire
Včera sem dokoupil potřebný hnojiva na květ.
Plagron, Terra - Bloom
ATA PK13-14


P4L1ca: Zdarec, daří se zatím dobře, dík :), dávám ti sem aji detail toho wuxalu. Mám s ním docela dobrý zkušenosti z minulýho outdooru. Je levnej a jde použít aji na postřik. Sehnat se taky dá, aspoň v mým okolí.
hellfire
2 den, 12/12
Zdarec sem tu s dalším foto updatem. Kytky se maj zatím fajnově. Hnojil sem teď cca 3,5ml/1l Plagron Bloom, dávku rychle zvýším na 5ml/l, dal sem tam ještě tak 0,2ml/l wuxalu ale od teď už ho uplně vysadím. Tak za 2-3 týdny mám v plánu začít přidávat PK. Vyfotil sem aji detail ohnuté větvičky, jak se mě na to bylo výše tázáno.
Tak se kochejte :), klidně se ptejte, doporučujte atd. Zatím zdarec :
P4L1ca
vodkud máš tie biele vecičky na ohýbanie rastliny :eek:..?
hellfire
P4L1ca: To jsou kolínka na ohýbání a seženeš to v každým growshopu ... jinde sem to nikdy neviděl.
P4L1ca
Nazdar, ..ja len otázočka unás v záhradkárstve som našiel WUXAL
ale nejaky Kalcium,... tro asi nie je dobré však?:confused::confused::confused:
hellfire
P4L1ca: Tak to ti přesně neřeknu, má to docela velké procento dusíku takže by to šlo teoreticky použít na růst ale vipadá že je to dělaný pro nějaký konkrétnější typ rostlin. Být tebou tak se na to vykašlu a seženu si něco jinýho. Jestli máš možnost growshopu, projdi si hnojiva v sekci indoor, některý jsou tam levný a přitom kvalitní.
P4L1ca
njn, mne sa to hned nezdalo, este že som to nechal ležať na polici.
no, možnosť growshopu by bola fayn, ale nie je :(:(
hellfire
4 den, 12/12
Mám tu dnešní fotky, hnojím teď plagronem bloom 5ml/1l. Jak vidíte místa moc není, bude se ještě dost zohýbat. Trochu sem upravoval box, dal vo něco víš stínídlo(pravděpodobně na max) a hlavně doupravil tak aby dovnitř neprosvítalo žádný světlo.

Všechno zatím běží podle plánu až na jeden detail. Je teprve 4 den květu po palicích žádný náznak a kytka už"smrdí"jak sviň. Mám box v jedné skoroprázdné obrovské skříni a tu v mísnoti v které jsem. Větrám většinu času ale jde to cítit už aji v okolních místnostech. Na klasickej pacháč nemám prachy a nemám ani ventilátor co by profoukl nějakej vyrobenej. Mám doma SUPERSORB věc co se dává do ledničky, spižírny a pod. údajně má pohltit všechen zápach. Zkusím ho a napíšu jestli to pomáhá. Má s ním někdo zkušenosti nebo nápad jak to řešit?
hellfire
4 den, 12/12
Další foto...
P4L1ca
fuu, no kiticky vypadají moooc krásne, pozor stým svetlom aby si ich nespálil.
Vidieť na nich, že majú genetiku ťahať sa ešte vyššie(keby mali na to podmienky, ale nevadi ;) ). Poriadne zohínaj.

Stym pachom, no ja ked som mla toho samca v mojej skrini to až tak nebolo cítiť, ale mal som v pláne zopár záložných plánov,keby to začalo raziť aj von a to:

Chcel som kúpiť osviežovač vzduchu, ktorý by bol programovatelný asi tak, že by každých niekoľko minút uvoľnoval do ovzdušia silnú aromatickú latkú (nejakú vôňu).

A keby toto nepomohlo, som mal v pláne kúpiť UHLÍKOVÝ filter do digestorov. (Keď sa vypary z kuchyne znovu vracajú naspäť do kuchyne musia pred tým prejsť cez tento uhlíkový filter, ktorý pohlcuje "takmer" všetko ;)). Síce som sa dočítal na niektorom z fór, že to klasický PC ventilátorček neprefúkne. Ale stym som si hlavu nelámal. Ľahko by sa dokúpil nejaký výkonnejší ventilátor.

No v tvojom prípade, neviem či by si do tvojej skrine zmestil ten uhlíkový filter.

Skús pobehať fóra a verím, že na niečo prídeš ;)... GL

a K+
hellfire
Díky moc za pochvalu. Taky sem měl strach že je spálím, tak jsem je dneska pozohýbal aby byly dál od světla.

Už sem do té skříně kde mám box dal ten SUPERSORB ... dal sem tam jen jeden mám jich tam v plánu dát víc ale až to začne pořádně kvýst. Mám pocit že to trochu pomohlo ale nemůžu to zatím moc posoudit, je to chvila a navíc jsem stále té vůni vystavenej a taky furt do té skříňky lozím. Co chvilu se dívám jestli jsou OK, strašně mě to baví :). Jestli to opravdu pomůže zjistím až časem a pokud ne tak budu muset sáhnout po jiným řešení, možná že by ten osvěžovač do zásuvky mohl pomoct, myslím že se dělal aji osvěžovače co zápach pohlcují ale nejsem si jistej. Zatím nechám takhle pak dopíšu jak to zvládám.
PAKYN
krasne to vypada)k+
hellfire
Děkuji vám za K+, a chválu :). Sem rád, že se vám líbí.

Kytky pijou jako divý. Musím zalívat teměř každý den, a to to nechávám důkladně proschnout. Teplota se pohybuje kolem 26°C což mě těší :). Ale paličky zatím nic :(. S prostorem mám stále větší problémy ale zatím se to dá ukočírovat zato se zápachem je to teď OK. Foto dodám brzo pravděpodobně zítra nebo pozítří.

Pozn. : Pokud používáte PC větráčky na ofuk rostlinek a chcete omezit vnik listů do ventilátoru kupovanou krytkou na ně. Kupte si raději ty plastové než ty železné co používám já. Dle mě se do nich hůř dostane.
Hy3nA
pokud jste ještě nevyřešili ten problém kdy sklidit:
Při sklízení je třeba vystihnout moment, kdy produkce pryskyřice (THC krystalů) je na vrcholu. Jakmile průhledná pryskyřice začíná žloutnout a zakalovat se, THC začíná degradovat na další (sedativnější) kanabinoidy. Proto je nejlepší sklidit, jakmile se změní barva pestíků, ale krystaly pryskyřice jsou ještě čisté. K tomu, abyste rozeznali barvu krystalků potřebujete alespoň 30x zvětšení (např. dětský mikroskop).


Obykle dříve sklizená MJ má celebrální účinky, zatímco později sklizená spíše "stoned". Proto je nejlepší experimentovat - sklidit několik rostlin v různých fázích květu a zjistit jaké vám nejvíc vyhovují. Příští sklizeň s touto odrůdou už to budete mít jednodušší. více v faq
hellfire
Hy3nA: díky, neboj FAQ mám komplet pročtený, sklizím normálně noname outdoor podle vzhledu. Mátlo mě rozdílný info o bushmanovy co jsem našel, kde se jednou uvádí cca 45-52 dní květu a jednou cca 63-70dní což je docela podstatnej rozdíl. Rád bych věděl jak to je když už to pěstuju. A pomůže mi to určitě líp s plánováním, hnojením a flushingem.
hellfire
10 den, 12/12
Tak sem tu s aktuálními fotkami. Kytky sem fotil dneska ráno. Bohužel mám některé listy spálené od výbojky. Kromě kolínek sem začal používat aji provázky abych je udržel níž u země.

Po vyfocení sem začal s prostřiháváním listů. Nejvíce stínějící a zavazející sem dal do pryč a dost mi to pomohlo. Mám teď ve skříňce víc prostoru. Zítra to ještě víc prostříhám a vše to sem brzo hodím, ať vidíte tu změnu:). Jinak zatím vše při starým a bez větších komplikací. :)
hellfire
10 den, 12/12
Další foto.
hellfire
13 den, 12/12
Přicházím sem v šťastný 13 den květu s novou aktualizací. Fotil sem hlavně s vypnutým světlem aby jste z toho něco měli :). Hnojím zatím stále stejně ale vidím to tak, že od příští zálivky začnu přidávat PK. Růst už se viditelně zpomalil, ne-li zastavil. Některé pálky jsou sice blízko výbojce ale jak se budou přibližovat tak se je budu snažit tahat víc k zemi. Prostřihání jde myslím vidět ale asi to ještě trochu zredukuju aby se světlo dostalo k co nejvíce paličkám. Doufám že se fotky líbý. Přivítám všechny vaše rady, ohlasy a názory :)
hellfire
13 den, 12/12
Další foto.
Proyx
no, takhle to vypadá když někdo nejdřív čte a pak teprve pěstuje..;)
jinak skříňka krásná, a kytičky taky..možná s tím PKčkem bych ještě počkal, ale jak chceš:) K+ to je jasný :beer:
Proyx
hellfire
Proyx: To mě moc potěšilo:). Sem rád že se ti líbí. S PK žádný zkušenosti nemám, jen vím, že by se mělo začít přidávat v 2-3 týden. Dal sem tedy na tvoje rady a ještě ho nepřidávám. Brzo však začnu. :)
hellfire
19 den, 12/12
Dávám sem fotky, dneska focený. Včera mi přišlo, že větráček na ofuk výbojky málo fouká. Zkusil sem přidělat dva 6cm větráčky za sebe pro zvýšení výkonu. Docela to pomohlo ale není to stále podle mých představ. Za to kytky mi dělaj radost. Už nějakou dobu nerostou zato příjemně kvetou. Trochu sem jim prostříhal nejvíce stínějící listy i když to není na fotkách moc poznat.:)

Hnojím teď Bloom 5ml/1l a dnešním dnem sem zároveň začal přidávat PK 0,3ml/1l.
hellfire
19 den, 12/12
Další.
Kolom&n
cau,hele mohl bys to vyfotit s něčím pro srovnání??? at vidím jaký máš zhruba pálky???já to mám totiz na skoro stejnym dnu kvetu a stejnou wataz..sice uz 2x vetsi ale to jejedno .. pls vyfot to ,napis a ja to smaznu...
hellfire
25 den, 12/12
Dávám sem další fotky. Bloom dávám furt 5ml/1l a PK sem posledně dal 0,8ml/l. Na žádost přidávám foto ze zapalovačem. Mazat to nemusíš. Vůně mě zatím netrápí což je divný :).
hellfire
25 den, 12/12
Další foto. Nevím proč se ty fotky přehazujou.
hellfire
27 den, 12/12
Dnes ráno sem zjistil že pálka, která byla nejblíže k výbojce, má nebezpečně spálené listy:(. Tak sem to trochu překopal a udělal u výbojky víc prostoru. Pokud to pujde nebudu vytahovat kytky ze skříně, protože i když to není moc vidět jsou do sebe propletený. Nezbývá mi totiž než větve stále táhnout dolů a do stran, takže se teď původní hlavní stonek postupně dostal po zemï až ke hlavnímu stonku své sestřičky. Snad už tohle řešení bude definitivní a nebudu to muset zase zohýbat.

Všiml sem si že se mi to pěkně cukruje. Pokusil sem se tedy o makro bez blesku ale většina fotek se mi moc nepovedla:/. Tak aspoň něco. Příště to zkusím nějak líp, musím to dostat trochu do ruky.
Chomrst
hoj, prekvapuje me, ze se nepalej vic... tak to budu moct dat i tu svoji 70tku bliz at se to tak netahne =).. jinak to mas fajny k+.
K2x
mas to pekne na 70W klubuk dolu :beer: len pozor aby sa ti to cele nespalilo...ja som pod 70tkou frcal zo semienka a mal som bohuzial zo 4och rastlin 3 samce :( takze som sa musel hrat s rozkonarenim jednej slecny...drzim palec tebe aj kytkam a jednoznacne K+
hellfire
Chomrst: Dík, taky mě to překvapuje :). Klidně to dej trochu níž. Když dáš pak ruku nad vrcholky rostlin tak sám poznáš jestli tam není moc hic.

K2x: Díky, snažím se :) i když sem dost omezenej tím prostorem ale od toho je to mikropěstování :) ... Tolik samců, to docela naštve. Sám to taky moc dobře znám, proto sem vděčnej za to že se mi podařilo sehnat řízky. Dívej se na to pozitivně aspoň jsi nabral nějaký zkušenosti v ohýbání a podobně :)

All: Ze spálení mám docela strach takže to asi v brzké době budu muset zase vytahovat ze skříně a překopávat. Stejně mám v plánu brzy prostříhat spoustu listů tak to zkusím rovnou nějak ošetřit.
K2x
A cokeby si si spravil cooltubu? rastlinky by sa ti dotykali plastu/skla a nic by sa im potom nestalo....skoda ze si neodhadol tu velkost pri prepinani na kvet ... ja mam skrinku 40x40 a vyska 90 a kytku som prepol ked mala cca. 40-50 cm :frog:
hellfire
K2x: Na růstu byly holky jen chvilku. Krásně se větvily a do výšky skoro nerostly. Po přepnutí vystřelily tak rychle že bych měl problémy aji kdybych to přepl ten den co sem si je přinesl dom :) Možná sem to měl udělat ale když sem viděl jak se tam tvoří stále nové a nové větve, víš co bylo to silnější než já :). Nad něčím jako cooltube sem taky přemýšlel ale rád bych se tomu vyhl. Zítra s tím budu asi šachovat tak pak podám report jak sem to vyřešil a jestli to pomohlo. Snad se to nějak vyřeší. Mimochodem jestli pěstuješ taky pod 70 tak bych nenechal kytky se takhle vytáhnout. 70ka houby prosvítí a málo dosáhne asi 25cm.
K2x
No zaujimave som este nepocul ze kytky niekomu rychlesie rastli rychlejsie pod kvetom ako pod rastom...no to som zvedavy ako si sa pohral zo skrinkou....a neboj sa niesom lama viem ze ta 70W neni az taka extra vataz ja nemam tienitko na pevno ja ho mam na retaziach takze som si jednotlivo posuval jeho vysku pomocou ociek na retazi, obvykle som maval cca. 15cm od vrcholov rastlin
hellfire
32 den, 12/12
Přidávám sem další foto po mém zákroku. Prostříhal sem většinu listů. Skřínka se mi díky tomu jakoby provzdušnila a zároveň potřebné světlo dopadá hlavně na pálky. Dále sem ohýbal, tahal k zemi a přemístňoval větve, díky tomu mám kolem výbojky zase více místa a větve jsou rovnoměrněji rozloženy pod výbojkou. Nakonec jsem spodní větráček na ofuk dal víš tím se mi zvýšil průvan ve skříni.
Výsledek: teplota uvnitř se pohybuje kolem 26°C a nad vrcholkami rostlin kolem 30°C. Z mého pohledu spokojenost.

Hnojiva: 5ml/1l Bloom; 1,5ml/1l PK; zalívám asi 250ml na rostlinu. Vždy nechám substrát důkladně proschnout takže to pokaždé pěkně vyjde.
hellfire
32 den, 12/12
Další foto. Všimněte si poslední fotky, kde je vidět jak sem byl nucen tahat původní hlavní stonek.
cipe
Foto dalšie bude kedy?
hellfire
cipe: Myslím že do dvou dnů určitě zas nějaký fotky přibydou:).

Tak sem dneska nakoukl do skříně a všiml si že další pálka ma trošku spálené listy. Je to zvláštní jsou to pálky přímo u větráku a tam je nejvíc chládek. Navíc celkově sem naměřil přímo u vrcholku teplotu 29°C což není zas tak moc. Ale budiš, nebylo to nic tragického tak sem jí odsunul trochu dál.
Když mám skříňku zavřenou tak není nic cítit ale stačí sebemenší manipulace s kytkami a po celý místnosti se rozšíří krásně sladká vůně:love:. Navíc sem zkoušel tvrdost jedný pálky a zarazilo mě, že i když se tak od pohledu nejevila, tak tvrdá je dosti:love:uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
hellfire
Přibývající usychající listy mě nenechali klidným a z doměnky, že se pálí, sem přeměřil teplotu na nejkrizovějším, nejvyšším místě. Jaké bylo však překvapení když sem po 3 hodinách měření na teploměru uviděl pouhých 27°C. Spálení teplem sem definitivně vypustil a zabrouzdal trochu po groweru. Co mě zaujalo byl pojem přesvícení. Projevuje se taky zesvětlením což je opět můj případ některé pálky jsou opravdu světlejší. Udává se že nastane když se použíje víc jak 75W na 30x30cm což sedí. A já se ptám je to u 70W výbojky vůbec možné a pokud ano je to opravdu můj případ? Nebo jde snad o přirozený průběh květu? Fotky dnes boužel ještě nemám zítra dodám. Ale z předchozích fotek už je něco vidět.
hellfire
37 den, 12/12
Zdravím všechny. Přidávám nové slíbené fotky. Je na nich vidět jak mi usychají listy. Rád bych věděl jestli jde o přitozenný průběh nebo jestli je něco špatně. Nechám se rád poučit, vysvětlit nebo uklidnit :). Mimochodem je 37 den květu takže mám v plánu cca dvě tři zálivky s hnojivy a začít s flushingem. Rád bych kdyby byl víc jak týden. Vidím to tak na 10 dní a pár posledních zalívat destilkou. Pak den potmě a šmitec ale to moc předbíhám :).
hellfire
37 den, 12/12
Další fotky, tentokrát makro. Doporučuji zvětšit .
P4L1ca
Nazdar kámo, ... :strašne krásne ti to rastie ale nejdú mi do hlavy dve veci :(

1. ja mám taktieť 70W SON-T od Philips vo väčšej skrini mám tam spravenýodtah od výbojky a jeden vetrák ju ofukuje. Mám ju uloženú v najhornejšom mieste v skrini pod dvojitym sklom . Asi 50sm od vrcholcov.

Preto sa ťa pýtam AKO TO MôŽEŠ UCHLADIŤ keď ju máš vzdialenu od RASTLINIEK necelých 20cm. ???

JA mám v tej skrini po dvoch hodinach kolem 34°C :grrr: !!! A to je hrozne moc

...nejde mi do hlavy ako to môžeš uchladiť a mať to tak blízučko k vrcholcom :confused: ?




2. A ešte jedna otázočka... ako to riešiš so SMRADOM :confused: ..?

Mal som rastlinu, ktorá mi po pár týždňoch z neznámeho dôvodu zomrela :(.. keď som ju prinieslol do skrine z jednej menšej skrine ...
to som este nemal žiadne opatrenia proti smradu. Tá rstlina nebola ani prepnutá na kvet a TAK STRAŠNE "smrdela" ...že som bol z toho v **** . . .

Ty ich už máš dávno prepnuté a krásne si žijú svoj život... nesmrdia ?


prosím poraď mi ... skus odpovedat na moje položené otázky ..veľmi ďakujem a nech s ti darí, ...dotiahni o dokonca ;)
K2x
P4L1ca: ak ti nevadí možem ti odpovedať aj ja

K tej 1vej:
Ja si myslim že v skrinke máš preto tak horúco lebo máš komplet dnu v skrinke takže tá tlmivka sa ti potom poctivo "topí" spolu so sodíkom

A k tej 2hej:
citace:
Když mám skříňku zavřenou tak není nic cítit ale stačí sebemenší manipulace s kytkami a po celý místnosti se rozšíří krásně sladká vůně

Takže z tohto vyplíva že hellfire to momentálne nerieši ;)
P4L1ca
to K2x :

dik za odpovede, ...ale tak predsa... Asi sisi pozeral, moju skriňu a ako to tam mám riešené (väčšiu skriňu, --> nie Skunk box) celú elektroniku mám uloženú v dolnej časti (zapalovač,tlmivku,regulator-trafo a kopu "blbostí")
A samotný sodík je umiestnený v najhornejšej časti odelený sklom.
Najväčšie teplo, ktoré sa vnútri produkuje pochádza zo sodíku v hornej časti...(....?) Oprav ma ak sa mýlim.
Takže Ty tvrdíš že tlmivka produkuje taktiež teplo ako sodík a preto mám také teplo pri rastline , pretože sa tam nachádza tlmivka so zapalovačom ???

k druhej otázke: hej tento thread sledujem od jeho začiatku a veľmi sa mi páči. Nielen preto, že používa rovnaké "slnko" ako ja. ... a na ten smrad som sa ho chcel spýtať preto, lebo
citace:
Už sem do té skříně kde mám box dal ten SUPERSORB ... dal sem tam jen jeden mám jich tam v plánu dát víc ale až to začne pořádně kvýst.


...lebo s0m chcel od neho odpoveď ako to ďalej riešil či ten SUPERSORB pomohol, alebo nie a ak nie, tak akoto že mu to NESMRDÍ !!! (SUPERSORB-pohlcovač pachov)


...ale dik za odpovede K2x ;)
K2x
No netrvdím že tlmivka tvorí hlavnú produkciu tvojích "horúčav" ale ma na tom určite tiež zásluhu...ja mam tiež 70-ku a komplet som mal umiestneny v plechovej skatulke a bol polozeny nad skrinkou (drevená 40x40x90 shv) a v boxe som mal prijemných 28°C ale aj vetraky robia svoje takze skús dať komplet mimo skrine a povedz ako to potom šlo dalej

A hellfire prepáč že ti kazím thread :( ja to potom zmažem
hellfire
P4L1ca: Zdarec:), tak prvně díky za chválu a sledovanost. Jestli máš opravdu umístněnou tlumivku, trafo a podobně v místě kde pěstíš tak to dej ven. Opravdu to hřeje hodně, K2x má pravdu, navíc to není ideální ani kvůly bezpečnosti. Já osobně mám tlumivku nad skříňkou přišroubovanou na uzeměným plechu, chlazenou třemi pasivními chladiči;) a stejně to strašně hřeje. Pokud ti to nebude stačit udělej si silnější odtah ze skříně. Popřípadě pořeš celkově jinak tu ventilaci.
Důvod proč naměřím 10cm od výbojky 28°C je ten že mi větráky fůčí přímo na výbojku a přesouvají teplý vzduch rovnou k odtahu. Taky už mi tam jede 6 ventilátorů:cool:.

Co se týče zápachu tak můžu ti říct že v jednu dobu na růstu kytky provoněli celej byt ale pak to ustalo. Jestli mi k tomu pomáhá supersorb si nejsem jistej ale mám v plánu to přádně otestovat. Budu k tomu ale potřebovat pár dnů a názor aji člověka co v tom nežije. Podám pak o tom report jak to je a jestli to má smysl pořizovat.

K2x: Dotaz byl položen a ty jsi na něj správně odpověděl nevidím důvod proč to mazat :pimp:.
hellfire
Včera sem listoval jednou knížkou o pěstování. Díky ní sem se utvrdil v přesvícení. Byly tam na chlup stejný příznaky aji s fotkami a označováno to bylo za popálení od slunce. Pokud máte někdo v plánu rozjíždět sodík v PC-CASU dejte si na to pozor.
Ale co já s tím teď, kytky níž dát nejdou světlo víš také ne :(. Jako prozatimní řešení sem vymyslel půl kruh z pet láhve který je umístněn pod sodíkem. Fotky snad večer dohodím. Zatím to pouze testuji. Slibuju si od toho to že to zmenší intenzitu světla(je to trochu ironie, pořídit si sodík a pak se snažit omezovat jeho intenzitu světla:/) .
P4L1ca
..daj si sakra pozor na to, aby sa ti ten plast neroztopil v okolí výbojky.
Mal som podobnú vec, ale vyriešil som to sklom oddelujucim rastliny od vybojky.

A zozačiatku som si na to sklo ukladal rôzne veci, blbosti, ktoré mi doma zavadzali a nemohol som ich mať doma. (napr.Visine, ganja..ked bola ;) atd...) až som tam raz prišiel a zistil som, že so skriňou sa hýbalo. Otvoriil som vnútro a kompletne všetky veci, čo som mal (pri vybojke za tym sklom) boli roztečené spálené a všetko to zapáchalo, odvtedy tam mám len 2 ventilátory ! A to je všetko, ...radím aj tebe daj tam niečo, Čo NEHORÍ !!! máš tam dosť málo miesta to je pravda, ale to PVC neviem či bol zrovna najlepší nápad. ..sprav aspon odtah priamo od výbojky ! Od PVC
hellfire
Nemám nic co nehoří co by se dalo použít. Sem si vědom hořlavosti petláhve proto sem to taky řešil jak sem to řešil. Byl to dlouhý boj dokonce se mi povedlo při drobné manipulacu zhodit jeden větráček a co čert nechtěl spadl na šroub kterej mu vylomil jednu lopatku. Sám sem byl překvapen když sem ji tam přilepil zpět a jel bez problému dál. Abych to schrnul petka je umístěna kolem výbojky se vzduchovou mezerou asi 5cm. Přibyly dva větráčky 4cm. Jeden fouká přímo na výbojku a žene teplej vzduch do zadu a druhej ho pak směruje přímo k odtahu. Teplotu teď mám ve skříni asi 28°C co je jen o dva více než co mám v místnosti(stupidní vedro:(). Zítra hnojím naposledy a fotky sem dám taky až zítra. Snad mi tohle řešení pomůže.
naWry
hellfire: Mam dotaz. Koukám že taky hnojíš wuxalem při růstu. Jak to ředíš nebo nějaký bližší rady s wuxalem ? kolik vody kolik wuxalu atd ? Jinak pěkný.Hezký mikro =) Díky za rady.
hellfire
41 den, 12/12
Tak sem tu s novýma fotkama. Omlouvám se ale je jich jen pár na rychlo focených. Foťák mi byl odnesen a vracen až pár minut po tom co kytkám začla tma. Tak sem to sfoukl co nejrychleji abych je nestresoval a zároveň aby to tu ještě dneska bylo. Brzo sem postnu lepší. Dnes sem hnojil tedy naposled a to opět 5ml/1l Bloom a 1,5ml/1l PK. Když už jsme u toho PK, výrobci uvádějí že neovlivňuje chuť a že je rostlinou okamžitě vstřebán. Je možné ho přidávat ještě chvilku na flushingu? Díky.
P4L1ca: :smoker: :beer: :smoker:

naWry: Wuxalem Super začínám hnojit tak po 3 týdnech(záleží na tom jak rostlinky vipadaj(platí pro kytky který sem jel ze semínka))v poměru asi 0,5ml/1l postupně zvyšuju dávku až na 2-3ml/1l max. Dále jednou za čas používám wuxal na postřik a to v poměru 0,3ml/1l ale jenom ve fázi růstu.
naWry
Díky moc, přesně tohle jsem potřeboval =) Taky začínám právě teď ale dal jsem jim asi 2ml/l což je z fleku docela asi moc, tak jim tam dám trocha vody odstáté abych to vykompenzoval ..
hellfire
P4L1ca: dík, už začínám flushovat takže to vidím na cca 52 den květu. Sem na to taky hafo natěšenej. Na závěr to samosebou po usušení všechno zvážím takže přesný číslo se taky dozvíte.
Slavnostně tady slibuju že dokud to nebude všechno usušený a zvážený tak se toho ani nedotknu:angel:. Ale fakt si zatím netroufám odhadnout kolik toho bude ale nad 10 se dostanu to vím jistě :)
onrejblesk
mas to fakt pekny necekal sme ze to muze bejt i takovyhle.. :).. podle me to bdue takovejch 15g spis vic.. reknu 17g ..:) budu optimista
hellfire
44 den, 12/12
Dnes sem je vytáhoval ze skříně abych ostříhal některý zeschlý listy a tak sem je rovnou vyfotil. Myslím že se to na váze trochu projeví protože občas se musím zbavovat i drobných lístečků který byly před seschnutím pěkně pocukrovaný a normálně bych je na kytce nechal. Ale co naplat už jim nebylo pomoci ale i tak s nima mám určité plány:). Jak už bylo řečeno, zalívám teď pouze čistou vodou PH zvyšuju asi na 6,5.

onrejblesk: optimismus je potřeba :), i přes veškerý problémy jsem taky nad míru spokojenej :) dík.
hellfire
44 den, 12/12
Pokoušel sem se i o makro. Poslední fotku sem se snažil neořezávat moc na kvalitě tak snad se líbí. Doporučuji zvětšit.
hellfire
51 den, 12/12
Přihazuju sem pár fotek. Zítra je jejich poslední den na světle. V neděli budou po tmě a v pondělí je ráno sklidím. Už se to blíží. Dnešní fotky jsou jen orientační. Zato v pondělí to skusím všechno zaznamenat. Stále zalívám jen vodou, zítra budu destilkou. Co se týká toho užití supersorbu proti zápachu. Nemůžu to posoudit protože z mé pěstírny vychází opravdu jen nepatrný zápach. Boužel, snad příště.
madeinholand
po jakej dobe prepinate na kvet
hellfire
madeinholand: Pokud máš řízky tak je na tobě kdy je přepneš ale pokud jedeš ze semínka tak rostliny potřebují určitý čas aby dospěly pak je můžeš přepnout.
Mrkni raději do FAQ a požívej hledání.
hellfire
54 den, 12/12
SKLIZEŇ
Tak je to tady, po asi 43 hodinách tmy jsem je sklidil. Celkově mi to trvalo asi 2 a půl hodiny. Celý sem to fotodokumentoval. Snažil sem se zbavit co nejvíc uschlích listů a všech ostatních. Zůstala mi po tom docela pěkná hromádka která ještě najde uplatnění.

První fota jsou ještě před stříháním.
hellfire
54 den, 12/12
SKLIZEŇ

Další makro před stříháním.

Poté sem to celý ostříhal. Byla to opravdu piplačka ale stálo to za to. Navíc sem z nůžek a s prstů seškrabal pěknou kuličku priskyřice :).
hellfire
54 den, 12/12
SKLIZEŇ

Fota po ostříhání všeho :punk:
hellfire
54 den, 12/12
SKLIZEŇ

Další fota. Doporučuji zvětšovat, hlavně makra. :smoker:
hellfire
54 den, 12/12
SKLIZEŇ

Pak přislo na řadu je setnout. Chuděry už jsou někde v konopným nebi. V pokoji teď mám takový prázdno. :/

Sušení probýhá tak že visí hlavou dolů v CASU a jede jen jediný větrák na odtah, nonstop. Netuším jak dlouho se to bude sušit ale jak už jsem říkal po usušení vše zvážím.
hellfire
ZVÁŽENO!
Přidávám sem fotky, který sem nafotil ke konci sušení. Teď už je dosušeno a před chvilkou sem to celé zvážil. Výsledek mě docela mile překvapil. Sám bych tolik nečekal. Takže:

Levá kytka: 8,8g
Pravá kytka: 9,9g

CELKOVĚ: 18,7g


Teď konečně pujdu udělat něco, na co sem se už hodně dlouho těšil :smoker:. Pořádně to prověřím a dohodím sem za pár dnů smoke-report :).

P4L1ca: jooo, taky v to doufám :).
hellfire
ZVÁŽENO!
Další fotky. To jsi krásně zpříjemním léto :smoker:.
Lagutoda
cao, mno koukam ze si to dotahl do zdarnyho konce. mas to sice 20g, ale i to si myslim ze je na prvni pokus dost slusny pod tohule watazi. pojedes to jeste znova , nebo out ? K+
K2x
No aj keď ja som mal pod 70 viac máš to v pohodke, hlavne to leto :jumper: to teda závidím lebo mne už všetky vlastné zásoby došli
hellfire
Lagutoda: To je dobrá otázka. Hodně nad tím přemýšlím. Napadá mě spoustu věcí jak to vylepšit a jak zvýšit výnos. Ale zase mě láká představa větší skříňky. V každým případě to nepůjde hned. Nový kolo, ať už v čemkoliv:), rozjedu až kolem září. Rád bych se outu věnoval kdyby mi už ho někdo celej neukradl :(. Mám teď jen dvě kytky za oknem ale aspoň něco. Dík za K+.

K2x: Dík ale musíš taky počítat s prostorem v kterým pěstuješ :), ale věřím že aji v tom CASU by šlo sklidit ještě o dost víc. Léto se zatím rýsuje velice slibně :).
Lagutoda
Mno pokud zustanes u 70w a zvetsis o trosku skrin, tak by zrejme nebyl problem to uchladit ani v tech vedrech v lete.

citace:
Původní příspěvek od hellfire
Lagutoda: Nový kolo, ať už v čemkoliv:), rozjedu až kolem září. Rád bych se outu věnoval kdyby mi už ho někdo celej neukradl :(

Jak at uz v cemkoliv ? tak out uz v zari zrejme nepujde no :frog: .
Fakt zkus véčko pokud budes mit k dispozici vetsi prostor.nemusi bejt zas moc velkej ;)
hellfire
Lagutoda: Nový kolo, ať už v casu nebo v nový skříňce, rozjedu až v září. Tak sem to myslel. Nad véčkem jsem taky přemýšlel a v budoucnu ho chci taky určitě skusit. Ale příští grow to určitě ještě nebude. Máš pravdu, že bych to ve větší skříňce uchladil, ale nemohl bych se teď tomu věnovat tak jak bych chtěl, budu dost cestovat.
Lagutoda
Jo tak kvuli cestovani se na to radsi vyser, dlouho to neuvidis a smitec. Leda ze by treba nekdo z rodiny se ti o to postaral, teda aspon zalejt atd.
S tou skrinkou nebo casem sem to nepobral, ale bylo mi jasny ze to nemyslis tak jak sem napsal ja :)
Growu zdar
hellfire
Mrkněte na moji hašišovou jednohubku kterou jsem si vyrobil přesívací metodou:). Listů nebylo moc ale pro radost proč ne? :)

Na levo je vidět pryskyřice seškrabaná z prstů, nůžek a pod. Na pravo je vidět pryskyřice přesívána.


Lagutoda: Přesně tak stačí aby se za mé nepřítomnosti rozbil větrák a je to celý v pytli. Raději počkám než to nechat na rodině:). Ať se ti taky daří v tvým dalším growu. Smůlu na hermáče už sis vybral teď už snad budeš mít jen štěstí.
P4L1ca
oooh, nice :afro:
podložka qck od steelPad-u ??! :P (alebo s&s )
hrávaš cs ?
Rhino
citace:
Původní příspěvek od P4L1ca
oooh, nice :afro:
podložka qck od steelPad-u ??! :P (alebo s&s )
hrávaš cs ?

Trochu OT nemyslíš? :rolleyes:
P4L1ca
:-/ a?

mno b, jak už jsi snad zjistil v PM ;)
zítra tohle smažu, zatím nechávám pro orientaci :D Jedule
Rhino
A?? http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=15936

TRESTNE BODY
příspěvek irelevantní k tématu 4 body – OT – off-topic = mimo téma, mimo mísu; do pěstitelských fór nepatří hlášky typu „máš to pěkný, K+“ (to patří do komentáře ke karmě nebo do PM), „:-)“ (dtto), samozřejmě sem spadá cokoliv zcela mimo téma (v Indoor pěstování je hláška „včera kolem jeli hasiči a houkali“ plně OT) apod. Prostě hlášky mimo téma. :rolleyes:
caf hellfire klobuk dole ako ti to fičí v tej malej skrinke:) ja mam skoro taku istu ale bez SODIkA :( rad bi som vedel ci mi to bude rast aj pod usporkamy 35 w +21w ?? (ten sodik mas na a ku schemu zapojeny?)diki moc
hellfire
pRostO: Jo díky:). Tak vono to růst bude ale výsledek tě asi moc nepotěší. Jestli jen trochu můžeš a chceš něco sklidit jdi do něčeho jinýho. Nejlépe sodík. Netvrdím že pod úsporkama nesklidíš nic ale bude toho jen zlomek oproti tomu co by jsi mohl mít ve stejné watáži akorát se sodíkem. Zapojil jsem to podle schématu kterej jsem k tomu dostal na papíře. Stejný schéma bylo aji na tlumivce. Pokud ho potřebuješ vědět konkrétněji tak ti to překreslím nebo to tu někde na groweru vyhrabu.
mam sodikovu vYbojku 80w s poulicneho osvetlenia:D vedel by si mi helpnut co a ako... Mozes aj schemu s hodnotami a napis mi prosim ta suciastky ktore potrebujem na to svetlo aby svietilo (ak mas cas) ...zatial diki pekne,caf
Rhino
pRostO: A co hledání lenochu? :-)

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=854
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=18295

Jo a jestli máš z veřejnýho osvětlení tak to rovnou zahoď... Kup si novou, 70W Son-t za 240 Kč.. (viz. http://janca.cz/eshop.php?action=pr...tail&pid=343075). Ty z veřejnýho sou vysvícený, maj i jiný spektrum tušim, sou prostě jinak dělaný a navíc, tys to ukrad? :devil:
TWiSTY
Nadherne!!!!!Chwalim!!!!!Na tak malu skrin pekne sisky!!!:)
hellfire
SMOKEREPORT
Zdarec všem. Uběhl nějakej čas a já sem konečně připravenej to celé zhodnotit. Po celou tu dobu sem bushmana usilovně testoval:). Aby report byl co nejobjektivnější ptal sem se na názor více lidí, takže:


Začneme vzhledem paliček. Na první pohled listnatá pálka,při bližším prohlídnutí překvapý velkým množstvím pryskyřice. Pocukrovaná je opravdu pěkně a po větší manipulací s ní, zůstavají ulepené prsty. Co se týče tvrdosti tak nic extra, ani sem nepočítal s tím, že by měla být jak kámen. Voní tak zajímavě sladce. Ta její vůně je pro ní docela charakteristická. Aji bratr, když to ucítí, tak hned ví, že se bude hulit bushman. Kouř je nasládlý a v krku moc neškrábe. Chuťově je to opravdu dost nadprůměrné oproti tomu co se ke mě poslední dobou dostává. Nejlépe to asi vyjádří stupnice od 1 do 10, dostal by tak 8.
U bushmana se udává energická zhulenost a já to myslím můžu potvrdit. Proseděli jsme spolu nespočet dní u komplu až do rána a výtuh se nekonal. Taky jsem s ním prochodil spoustu kilometrů a šlo se dobře. Dám si tak 2-3 prásky a sem příjemně nahulenej ale uplně schopnej fungovat a něco dělat. Při 4-5 mnou projede mráz a dopadne na mě silná zhulenost. Od sklizně se stala večerní povinost venčení psa, činností, na kterou se těším od rána:).
hellfire
-Ra-: Díky, díky :). Bigtower bych taky bral, dokonce sem ho aji původně scháněl, ale nepodařilo se mi žádnej levně nebo zadara v jakýmkoliv stavu sehnat(Kdyby někdo věděl klidně dejte tip JM).
easy.green
mohl by jste někdo doporučit nějáký kvalitní hnojivo na květ?? jsem začátečník a tak se doporučení hodí..dík:)
Vojtw10
Hellf mi poradil OBM .. tak jsem tak udělal,a sem spojený.ale u nějaky kytek mi žloutnou od spod listy,ale nevim ubec proč.
toos
CG chlape, pěkná prácička..
tak mi nějak dochází palivo, tak sem se rozhodl oprášit nádobíčko...
mám 70W sidíkovku, prázdnou PC case, semínka, květináče, hnojivo prostě všechno a dneska sem se chtěl podívat, jak to jde v tak malým prostůrku a jak vidím tak napohodu...

tak přeji příjemný pokouření a fajn chvíle s bushmanem :wink:
dík za inspiraci a takzvané "nakopnutí" :) K+4U :smoker:

free mind :wink:
free body :afro:
free cannabis :rasta:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma