Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Uchladim to? - Klikni zde pro originální téma
rkcz
Mel bych dotaz, uchladim 400W super hps od nurturelite v pokoji kde je 25 C? Mistnost cca 2-3x za den vyvetram po dobu asi jedne az dvou hodin. Uvazuji o ventilatoru Ruck RK 250 (obdoba ufa) 800 m3/h - bude to stacit myslite? Chtel bych se dostat na alespon, pro me, prijatelnych 30 C je to vubec mozne? Rozmery mistnosti cca 20 m3 a skrin ma 110cm do sirky a 200cm vyska. Zatim sem to chtel zkusti i bez Cooltuby. Ptam se proto jestli ma vubec cenu tohle realizovat, abych nekoupil ventak za 4ku a zjistil ze to proste neuchladim :) Diky moc predem vsem.
Moje
hh kup cooltubu(teda jen trubici cca 450kc) flexorouru(120kc) a naky uficko (2000kc) a uchadis to uplne v klidu a jeste z tech 4000kc usetris......:D
rkcz
Moje: Presne takhle a tohle jsem chtel slyset :) Udelal si mi radost, diky moc :) Samozrejme +
Erixon
Když nechceš použít potrubí tak je ufo 800m3/hod až moc. Stejně bys měl lepší pouštět odtah ven nebo do jiný mísnosti.
Cooltube vůbec nepotřebuješ, jen nezapomeň na cirkulační venťák(y) foukající na kytky+výbojku
rkcz
Erixon: Je mi jasny ze odtah do jine mistnosti by byl uplne idelani, bohuzel takovou moznost nemam, lepe receno nechci si nicit barak. Ok diky za tvou radu :) + Jinak co bys rekl na Ulitu? 500 m3/h?
Erixon
Určitě by chlazení zvládla výborně, ale v tvým případě nevim jestli je ideální - Používá se na dlouhý a komplikovaný potrubí, protože má dobrou tlakovou charakteristiku. Bez potrubí je lepší ufo, výjde levnějc a je o kus tišší.

Co bys říkal na vyvedení potrubí k oknu. Na okno by se přidělal "vehement se kterým můžeš zablokovat okno v pootevřené poloze" - jestli víte jak se tomu správně říká tak mě poučte. a nechat několikacentimetrovou škvíru stále otevřenou...
rkcz
Erixon: Ok, asi pujdu do toho ufa. Nad tim oknem jsem uvazoval a mozna to tak i podniknu jeste uvidim. Kazdopadne diky moc za cenne rady ;)
smoke4ever
koukni se do mojeho prvního threadu v podpisu :) mám taky 400W a uchldím to s CoolTubou v malé skříni. Ať to roste :wink:
rkcz
smoke4ever: Diky, jenze ty mas skrin ve sklepe a ja v mistnosti vetrane 2-3x za den kde je 25 C, tak prave proto chci vedet jestli se to vubec da uchladit. Ve sklepe kdyz jsem mel skrin tak jsem tam mel taky jen euro3 a bylo to oki :) Ale diky stejne ;)
rege
Mam podobnej problem, koupil jsem si ufo 800m3 na mistnost 3x2! U ufa je odtah prumer 25 cm a na pasivni pritah mam taky 25cm, ale ve sterse ma diru jen 10cm, nebude delat problem, kdyz si koupim regulaci z 25 na 15 a nervu to tam? snad to ten vzduch tolik nezpomali??
CHASNIK_SK
Podla mna to budes mat bez cooltuby problem uchladit ak je tam 25C.A ak das taky silny odtah zo skrine neudrzis tam ziadnu VLHKOST ani nahodou,vsetko ti to vysaje.Ja mam 250w a chladim ju euro2 100m3/hod(je to smejd) v cooltube vlastny okruh+ventilator stolovy,ktory fuka na cooltube z vonku a teplota mi stupne okolo 5-7C,ked svieti lampa.
rege
To mam taky strach ze neudrzim vlhkost, co s tim, lepsi zvlhcovacku??
Erixon
rege: s tim menším průměrem díry to je docela průser, šidíš se o výkon

CHASNIK_SK: záleží na tom jak moc bude otevřený okno. Kdybys ho nechal zavřený a zaplou zvlhčovačku tak budeš mít zachvíly kapky na stropu, stejkající po zdech.
Nevim jakej máž odtah druhýho okruhu, ale 100m3/hod je na 250w málo
rege
Jo dikec, taky jsem si myslel, ze se jen zvedne tlak, snd se podari nasolit tu vlhkost...
micos
ahoj groweri,ja jen k tomu uchlazeni toho 400w,resil sem stejne dylema,vyresil,mel sem tam kolem 35 stupnu a to me tedy vytacelo,ventak uz sem tam mel,koupil sem cooltube za 1300,dnes tam mam tak max 30,zdarec a at se to povede
motherfucker
jj ja mam problem s 600w.za boha mi to nechce klesnout pod 30. mam cooltubu napojenou na ufona asi 350m3/h(na vybojku mam samostatnej chladici okruh). topito jaxvine. po tom tam bylo asi 31-35. ted zapinam i za sviceni vetrak na vymenu vzduchu ve skrini(euro3 150m3/h) po 15 minutach na 30 minut. fprdeli je ze kdyz je zaplej saje mi to vodtamtad vlhkost a pro rizecky by mela bejt tak 80% po vyvetrani mi to klesne na 40%. ve skrini furt bezi stolni vetrak na ofuk. co stim??? napada Vas neco? kolik by mela bejt max. teplota pro hydrofonii ze svetla, a za tmy, v kterem urcitem obdobi vegetace? neni tech 30 moc???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma