Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
velikost mistnosti a potreba vzduchu - Klikni zde pro originální téma
sifa
Zdravim a prosim nekoho veci znaleho o radu... (odpoved jsem jinde nenalezl pokud se nekde nachazi tak se omlouvam a pripadne to smaznu)...
Umistuji svuj prvni indoor pocin do sklepa, ktery jsem na to radne nachystal. Ma otazka se tyka samotne velikosti sklepa a vzduchu, ktery budou mit kyti k dispozici.
Sklipek ma velikost priblizne delka 3m sirka 2m vyska 2m. Pestebni skrin ma velikost 1x1x1,70m (pojedu hydro drip). Sklep ma okynko i dvere uzavreny (nepronika vzduch, nebo jen velmi malo). Sklep je suchy, nikdy se neobjevovali plisne, vzduch neni citit zatuchlinou.
Vzduch ze skrine bude ventilaci odvaden ven ze sklepniho okynka.
Staci takova velikost sklepa (tedy asi 12m3) aby meli kyti dostatek potrebneho vzduchu patricne kvality ? Nebo je potreba napr. tim sklepnim okynkem zajistit prisun vzduchu do sklepa. V takovem pripade staci pasivni pruduch napr. 10x10cm, nebo by ste pouzili nejaky ventilatorek ??? Jak to vlastne je s potrebnou velikosti mistnosti kde je umistena skrin (existuje nejake minimum) a zajistenim vzduchu, aby kytky netrpeli nejakou nouzi ?
Predem diky za radu :)
Sciurus
Zdravim.

Nejde o velikost samotné místnosti, ale o přísun vzduchu do ni.

Odvádět vzduch přes okýnko je jistě dobré řešení, ale 10x10cm na přívod stačit rozhodně nebude! Pokud chceš jet 1m2, to bude tak 400W - 600W, takže bude zapotřebí to dostatečně chladit.

Přívod vzduchu můžeš vyřešit i přes dveře, nebo pouze přes okénko? Pokud pouze přes okénko, jak je velké?

Pasivní přítah by měl mít minimálně průměr 150mm, ale ideálně však 30cm, jelikož by jsi malým otovrem na přítah zbytečně snižoval výkonnost ventilátoru, jenž by byl použit na odtah.

Také záleží na teplotě, která ve sklepení převládá.

Dále na způsobu chlazení výbojky, jestli CoolTube, nebo odvod vzduchu z celé pěstírny najednou bez speciálního ventilačního okruhu na světlo..

Napiš více informací o tom, jak by sis to představoval, jaký ventilátor a světlo se hodláš použít + teplota ve sklepení.

Zatím.
botanik
ja som mal predtym skrinu umiestenenu v takej malej komore este mensiej ako mas ty a vzduch zo skrine bol odvadzany len do tej izby kde bola skrina, raz za den alebo za dva som tam vyvetral a to bolo vsetko a v pohode to stacilo...... no ked si to uz vymyslel takto tak musis zaistit aj ten prisun vzduchu do toho sklepa ason taky ako si pisal...
sifa
sciurus: ja jsem se asi spatne vyjadril a nenapsal vse co jsem mel. Foto zatim nemam. Ma predstava byla ze samotna skrin bude mit nasavani i odtah. Odtah pujde ze skrine potrubim ven do okynka (kvuli pachu). Nasavani klasicky ve spodni casti skrine. Resim to, zda vzduch ktery bude do skrine nasavan z mistnosti bude takovy jaky ma byt, kdyz sklep je uzavreny prostor o pouhych 12m3, zatim bez prisunu cerstveho vzduchu.
Okenko je asi 40cm vysoke a 30cm siroke, neco zabere otvor na vzduchovou trubici ktera potahne vzduch ze skrine ven, zbytek muzu pripadne pouzit pro nejake opatreni, ktere zajisti prisun vzduchu do sklepa... Mohl bych pouzit i dvere, ale ty vedou na chodbu sousedici s jinymi sklepy, kde se skladuje predevsim bordel a brambory a tak podobne a jevi se mi to jako semeniste parazitu :) kdezto muj sklipek je vydezinfikovany a vymydleny :)
Teplota sklepa je (nyni bez pristupu vzduchu z venku) stabilni kolem 15 stupnu (sousedici chodba je vytapena). Svitit budu 400w v cooltube...
Dekuju vam za rady...
sifa
Jo jeste dodavam ze predstava byla jeden ventilator na odtah pres cooltube rovnou ven. Tedy bez samostatneho ventilacniho okruhu na svetlo. Ale nyni teprve buduju skrin, takze jeste muzu vse prehodnotit.
botanik
no tak ja som to mal presne ako ty skrinu s cooltube ale len 250w jeden ventilator som mal cisto len na cooltube a druhy na odtah zo skrine na prisun vzduchu do skrine som mal dva pasivne otvory o rozmeroch 10x10 cm a vzduch zo skrine bol odvadzany len do miestosti kde dola skrina a tam som raz za den alebo dva vivetral a nebol ziadny problem..... a ty ked to spravis s odtahom von z miestnosti tak na prisum vzduchu ti bude uplne stacit niejaky tan otvor 10x10cm alebo kusok vecsi
Sciurus
Okénko zlikviduj a nahraď ho překližkovou deskou, která bude uchycena napevno.

Otvor na odtah bude zřejmě 125mm, tak zbylé místo využij třeba na pasivní přítah o průměru 200mm, to by mělo zaručit dostatečný přísun čerstvého vzduchu.

Jen budeš muset vyřešit filtraci příchozího vzduchu, jelikož venku to je taky samej bordel:sun:

To bys mohl vyřešit nějakým ventilátorem a filtrem, ale měla by stačit dvojitá filtrace na digestoř.

Jaký hodláš použít venťas? Doporučil bych ti ulitu nebo UFO kolem 400-500m3/h, abys měl dostatek výkonu na případné doladění regulátorem.

Ventilace je důležitá, já jsem ji teď podcenil a kytky mi chytly v květu stonkovou plíseň:(
sifa
scirius: Dekuju udelam to tak, desku uz jsem do toho okynka dal a upravim ji jak pises... No ventilator je jedina vec kterou jeste nemam objednanou. Vzhledem k rozpoctu, ktery uz davno prekrocil puvodne stanovenou hranici a to vyrazne :) jsem myslel na nejaky to euro, ale mas recht po tolika penezich potom setrit na necem fakt dulezitem je blbost, asi pujdu do toho UFO ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma