Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600W - podny substrat 2007 - Klikni zde pro originální téma
Typek23
Po mojom prvom uspesnom indoor growe som sa rozhodol urobit upgrade svojej skrine :).Dufam ze vas moj druhy grow inspiruje a pohnete sa aj vy smerom v pred.

-------TECHNICKE UDAJE-------

ROZMERI:
Rozmeri mojej skrine su 1,3x1,5x2m. Na tejto ploche bude mat 20 kvetinacov.

SVETLO:
Faza rastu PLANTASTAR 400W
Faza kvetu OSRAM NAV-T Super 600W
Lampa: COOLTUBE 150mm

PODA:
Zmes zahradnickeho substratu + perlit + akvarijny piesok v pomere 2:1:1.
Kvetinace o rozmeroch 25x25x26cm.

VETRANIE:
Mam 2 okruhy. Jeden je cisto na odsavanie tepleho vzduchu od vybojky COOLTUBE tam mam trubkovy ventilator EURO3[280m3/h]. Druhy okruh je na privod a odvod vzduchu zo skrine, tam mam dva trubkove ventilatori EURO2 [150m3/h].Prvy krat pouzijem pachovy filter HOME EDITION [160m3/h] som zvedavy na ucinok.
Na cirkulaciu vzduchu vo vnutry skrine pouzijem TOWER ventilator.
ODVLHCOVAC: Ceresit stop vlhkosti + nahradne tablety

HNOJIVA:
Plagron Alga Grow
Plagron Alga Bloom
Plagron Terra Bloom
Plagron Phyt-Amin
Plagron P-K 13-14
Plagron Green Sensation
Plagron Start up

SEEDS:
Semena od Dutch Passion feminizovany MAZAR.

Spravil som si aj upgrade zvlhcovacky vzduchu SPS 818A je to ta ista zvolhcovacka ako SPS 808 len nadobka na vodu ma iny tvar.Ja som si ju prerobil na objem 50L.
Na vnutornej strane skrine mam nalepenu reflexnu foliu ktoru dostat v kazdej lekarni stoji cca 20SK a ma rozmery 1,5x2m a je ako stvorena na moje pestitelske ucely ;).

POSTUPNE BUDEM PRIDAVAT FOTKY ako vizera skrina, ako rastu holky, a podrobne popisem upgrade SPS 808.
Pytlos
jakej je prosimte rozdil mezi Plagron Alga a Terra?
Erixon
Na tvým místě bych ušetřil na hnojivech a přidal na ventilaci. imho by ti stačilo
Plagron Start up
Plagron Alga Bloom
Plagron P-K 13-14

Ušetřený prachy by se hodily na ufo nebo šneka. Místo plantastara na růst dej metlu, je o něco levnější a lepší.
Typek23
Ja som pisal co uz mam :) tak ze uz nemam na com setrit......Pocitam s tym ze moja ventilacia pojde non-stop a za 2min je odvetrany cely priestor tak ze mylsim ze UFO a SNEK je zbytocnost.
PYTLOS: rozdiel v nich asi ani nieje ale mam obydve jedno je cele nove druhe je uz iba zvysok na spodku a minuleho growu :).
Terru(minerální) bych používal jen Grow.
Chybí Ti nějaký enzymy, growth/bloom excelarátor a final solution. Jak budeš upravovat a měřit ph a Ec?
Nebude mít ten zahradnický substrát vysoký ph? Tlač hlínu kolem 6,0-6,2. Kdyžtak do substrátu přidej rašelinu, pojme víc vody.
To chlazení bude v létě velkej problém. Jeden dobrej větrák by se hodil.
Myslím, že ubohé stínítko od CoolTube na rozměr 1,5x1,5 nebude stačit.
Ať se daří, pěstu zdar.
Typek23
Substrat ma PH 5,8-6,2 uz ho mam vyskusany je to v pohode.Raselinu davat nebudem znizuje PH perlit udrzi dost potrebnej vlhkosti.Na to chladenie som aj ja zvedavy :) mozno to este teraz zmenim.Kvetinace budu zaberat 125cm2 ......600W to zvladne v pohode.

DNES SOM OBJEDNAL SEMENA MAZAR FEMINIZED cez www.dutch-passion.nl zatial prvych 10 uvidim ci dojdu a v akom stave potom objednam dalsie.Robim to bankovym prevodom cize by to malo trvat len par dni.Budem vas informovat o spolahlivosti tejto seeds banky, ci su original balenia a ci davaju aj nieco gratis :).
rkcz
Mel bych dotaz proc si nezainvestoval do substratu? Investice oproti jinym vecem v tvem boxu by to byla rozhodne temer smesna a preci jenom plagron uz je o necem jinem nez Agro: zahradnicky substrat :o) Nic ve zlym, urcite mi napises ze jsi s timhle spokojeny a ze uz to michas po nekolikate a ruzne veci ktere uz jsem hodne slysel od znamych a vzdy jim odpovidam to same: plagron nema jediny shit v hnojivu tak proc by delal shit substrat a nejakym vlastnim receptem promixovaneho agra to podle me nenahradis. Nehlede na to ze jen uplne ta nejmensi cast z te nejmensi tuhle "sr**ku" sterilizuje. Nemam teda moc co mluvit, v agru jsem nikdy nejel tak nevim jak to v tom roste, ale tohle je jenom muj nazor a jinak at ti to roste ;)
Typek23
rkcz: Mam na to jednoduche vysvetlenie, od najblizsieho grwoshopu som vzdialeny 900Km.Pred tyzdnom som bol na nakup v Prahe a bohuzial som nemal k dispoziciji auto tak ze som nakupil to najhlavnejsie co sa da uniest. Na hlinu mi priestor neostal.Keby som si ju chcel objednat poslali by mi ju cez PPL za 50l vrecko co stoji 450Kc a vazi 13,5kg by som zaplatil aj s dopravou 1400SK.Co je podla mna vela za zeminu.
Mam dobre hnojky tie by mali byt so zahradnickym substratom v pohode.Lepsi by bol Plagron mix ale co uz :)....musi to stacit
Typek23
Tak ze mam pre vas fotky mojho upgradovaneho SPS 818A.
Postup:
1 odstranil som uchyt nadobky proste som to odrezal, pod nim bola priehlbinka do ktorej som zeravym klincom spravil dieru do nadrzky.
2 tu ciernu spojku som kupil v baumaxe stala cca 40SK.
3 Jednu cast som hodil do nadrzky a prepchal uzsov castou cez dieru.
4 Nasruboval som druhu cast.
5 Potom uz staci iba napojit hadicu s rychlospojkou a pripojit.

-netreba zabudbut naniest silikon na zavyty na tu ciernu spojku ktora je v nadrzke, popripade ho naniest aj trosku okolo aby to nahodou nepretekalo!!

Druhy koniec budem mat napojeny rovnakym sposobom na 50L akvarium ktore mam momentalne este vo vyrobe.Az mi ho donesu tak spravim kompletne foto celeho systemu.
Lenochod
Chapu to dobre ze jsi si popsalobrazky a do budoucna hodis fotky?Hm.
Jinak na ten upgrade zvhcovacky se chystame taky.Neni to zbytecny 50L akvarium ?jako jestli ho pak pouzijes na rybicky tak fajn , ale si myslim ze takovej soudek s vikem je mnohem lepsi , vec nazoru asi no.
Typek23
Hladal som tu prerobene SPS zvlhcovacky a ani jeden napad sa mi nepacil tak som si vymyslel svoj a funguje to 100%. Nedal som si bandasku koli tomu ze som chcel nadrz umiestnit do priestoru co mam volny medzi kvetinacmi a stenou skrine. A vysli mi rozmery 10cm sirka a max 1m dlzka.Tak som si navrhol akvarko o rozmeroch 10x100x50cm.Bandasku takych rozmerov by som tazko niekde hladal.Objem mam 50litrov preto aby som pri plnom vykone mal aspon 5 dni pokoj.
Co?
imho. písek bych tam nedával...jak to zalejváš, tak písek klesá a může ucpat odtok...;)

imho2. a to jako chceš mít tu zvlhčovačku puštěnou "bez udržby, v kuse" těch 50l? to by chtělo destilku nebo alespoň demi-vodu ;)
Typek23
Aky odtok??Na kvetinacoch to urcite nic neupcha mam to vyskusane, s nejakym upchavanim som este nikdy problem nemal a dufam ze ani mat nebudem ;).Mal som uz mix hlina,perlit,piesok a vsetko bolo OK.Na konci ked som kosil urodu som si prezeral korenovu sustavu a piesok bol vsade rovnomerne rozlozeny ako na zaciatku tak ze o klesani piesku sa v mojom pripade hovorit neda.
cau chlape no nevim jestli si zvolil dobrej vyber semen kamos deth mel mazara stejnyho feminizovaneho a vsechno se mu zhermilo i par lidem co sem tadic cetl tak hodne stesti snad si to daly do poradku dutch posion...
Typek23
No dufam ze mne sa to nestane to by bola katastrofa.Semena som vyberal take aby bola vysoka a silna uroda a to Mazar splna. Feminizovane som objednal preto aby som zaistil co najviac samic a ked sa zhermia tak si hodim rovno slucku.Inac v pondelok som ich objednal bankovym prevodom a este stale mi nic nedoslo :).
Apofiss
Zdárek, to euro na odtahu OPRAVDU nestačí, 50l nonstop pro sps je OPRAVDU moc (na nonstop provoz s tímhle zařízením bych nepřekročil 25l ), jinak blahopřeji k výběru genetiky....Mazar rulezzz!
jj no snad budez mit to stesti ...hlavne hlidej ph minule kolo sme jely great wite shark z feminized v aeru a bolo to good nasli sme jen jedno semeno s cele sklizne ted mam nachystanou super silver hazy opet feminized od greenhousu seeds pude do kokosu vedle aera tak sem na to take zvedavej kazdopadne uz si jine feminizovane semena NIKDY nekoupim
good luck sleduju..
Typek23
Apofiss
Dakujem za tvoj nazor, to euro na odtahu bude musiet stacit a to koli tomu keby som tam chcel dat daco silnejsie nestacil by na to moj pachovy filter tan ma prietok vzduchu len 160m3/h.Uz teraz som dal do toho dost penazi a na novy pachovy filter s novymi dvoma ventitalormi to si uz dovolit nemozem nie teraz :D.
Moja SPS uz zvladla nonstop prevadzku mesiac tak ze tych 50L nebude pre nu novinka a ak sa pokazi mam v zalohe este jednu ;).
Mazar som objednal 02.04.2007 v pondelok este do teraz mi nic neprislo peniaze mi stiahlo z uctu ale este nic, to bude koli tym sviatkom co som teraz vychitli dufam ze v priebehu tyzdna uz ich budem mat doma.
Dufam ze nebudem mat problem s hermafodizmom budem sa snazit mat co najlepsie a stale podmienky aby nemali holky stres.
Musim este cakat na vysokonapetove kable co mam objednane (od predradnina k vybojke) dodacia lehota 2-3 tyzdne tak ze mam este dost casu vsetko poriadne pripravit nikam sa neponahlam tak dufamz e to bude OK.
Typek23
AEROMAN
jou bratu rad si pozriem aj vase prispevky drzim palce :).Do pody pridavam taky prasok uz ani neviem z coho sa to vyraba dvyha to trosku PH. Minuly grow som to tam namiesal hned od zaciatku a z 9 rastlin som mal 8 samic a boli to regularne semena nie feminizovane tak ze podla mna dobry uspech.Pocitam s tym ze ked to tam sypnem aj teraz tak to bude v pohode a budu to ciste holky. O tom prasku sa tu este zmienim musim pozriet na obal ze co to je :D.
Typek23
CO?
Tak tu mas podrobne fotky tych spojok co som pouzil na SPS.
Typek23
Ked ze su sviatky obchody su zatvorene tak ze prace na mojej skrini stagnuju.Dufam ze koncom tyzdna uz bude hotova. Ked ze je tazke zohnat skrinu s rozmermi ake potrebujeme ja som sa rozhodol skrinu si postavit, konstrukcia s bocnymi stenami je hotova vyzera zatial takto.Na stavbu som pouzil HRANOLY 5x5cm ktore som spajal kovovymi spojkami tvaru L.Na povrch som nechcel drevo lebo by to bolo velmi drahe tak som pouzil SOLOLIT odtien svetly buk.Vsetky spoje z vnutra som zasilikonoval koli vzduchotesnosti.Postupne budem pridavat fotografie ako stavba pokracuje.
Typek23
Ked ze mam v prispevkoch rad vela fotografiji tak pripajam nejake dalsie fotky mojho prislusenstva. Dal som tu fotku plagron hnojiva ktore pouzijem, potom ventilatory euro2 a euro3, odvlhcovac, cooltube, a pchovy filter.
no mas pjekne nadobicko skrinka bude namakla tak at to roste...
hele coze to mas za prasek na srazeni pudy????
jestli ti muzu poradit tak kup na rust kyselinu dusicnou a na kvet fosforecnou a jestli mas na ph metr nebo aspon ph test kapickovej protoze ph je dost dulezite mel si spis velke stesti minulej grow zeti vyjelo 8samic z 9 ja mel 14kali mist regular amam stoho 1 matku jinak vse samci
ph bi se melo pohybovat kolem 6 na hlinu
to mas tak velkou vlhkost ze potrebujes odvlhcovat??
Typek23
AEROMAN
Na ten prasok sa pozriem a napisem to tu.Dozvedel som sa o nom tu na growery dostat ho v kazdom zahradnictve ale musim pozriet nazov.Ta kyselina dusicna ta by mala byt v tych hnojkach aj fosforecna aspon myslim.Mam na PH tie kvapky tak ze na to si dam pozor.Ked mam byt presnejsi minuly grow mi vyslo 8 samic a jeden hermac cisty samec ani nebol.Dufam ze budem mat viac stastia ako ty ked pouzijem feminizovany mazar same holky by bodli :).Odvlhcovac pouzijem az na konci posledne 2-3 tyzdne aby sa palice oblalili miazgov, tak isto potom zapnem aj UV neon potom su fajne lepkave to uz mam vyskusane.Tak drzim palce aj ja tebe pri najblizsom growe ;) a dakujem
Pytlos
citace:
Původní příspěvek od ice13
Terru(minerální) bych používal jen Grow.
Chybí Ti nějaký enzymy, growth/bloom excelarátor a final solution. Jak budeš upravovat a měřit ph a Ec?
Nebude mít ten zahradnický substrát vysoký ph? Tlač hlínu kolem 6,0-6,2. Kdyžtak do substrátu přidej rašelinu, pojme víc vody.
To chlazení bude v létě velkej problém. Jeden dobrej větrák by se hodil.
Myslím, že ubohé stínítko od CoolTube na rozměr 1,5x1,5 nebude stačit.
Ať se daří, pěstu zdar.


-jakejje mezi Alga a Terra praktickej rozdíl,alga je biologický,terra biominerální,ale v cem to spociva..? nikde sem to zatim nenasel,jestli s tim mas nejakou zkusenost,ktery je pro palicky lepsi? :)
Typek23
Pytlos
Neviem ti povedat ktory je lepsi, takuto zostavu hojek mam prvy krat sam som zvedavy co to dokaze :).Dnes som dostal mail od DUTCH PASSION ze mi posielaju semena tak ze uz coskoro to zasadim a uvidime co z toho bude :).Budem tu davat vela fptiek a sam uvidis ako funguju tie hnojky.
cus no hnojiva ti sice vodu srazej ale ne tolik sou delane vetsinou na holandskou vodu ktera ma ph kolem 8...no ceska je na tom podobne... a jeste by me zajmalo jak to budes merit kdyz budes pouzivat ten prasek ??? takhle vis jakym ph to zalejes a zadnej prasek nepotrebujes
Moltres
Terra grow a terra bloom by měli být chemické. Alga grow a alga bloom čistě biologické. U těch terra teda určitě nepodcenit flushing, jinak budeš kuřit pěkny shit. Já používám bio plagron a maximální spokojenost.
Typek23
AEROMAN
S PH som nikdy problemi nemal mam na to tie kvapky a ani tie som nejak neriesil.Ten prasom som zamiesal hned na zaciatku do pody strednu hodnotu podla navodu a uz som sa viac o to nestara a rastliny boli uplne spokojne.
MOLTERS
dik za odborne vysvetlenie rozdielu v tych hnojkach.
Typek23
Na zvysenie PH pouzivam DOLOMOTICKY VAPENEC da sa kupim skoro v kazdom zahradnictve stoji do 100SK. Na zvysenie 1 PH staci 80-100g na 5L zeminy.
Typek23
DNES MI DOSLI SEMENA MAZARU OD DUTCH PASSION OBJEDNAVAL SOM ICH 02.04.2007 A DOSLI MI DNES 13.04.2007.PLATIL SOM TO BANKOVYM PREVODOM.KOLI SVIATKOM SA TO PREDLZILO.DNES OBJEDNAM DRUHU POLOVICU DALSICH 10 A UVIDIME KEDY DOJDU.NECHCEL SOM BRAT VELKU OBJEDNAVKU NARAZ pre pripad ze by sa vysitli nejake problemi aby som neprisiel o vsetky prachy urcene na nakup semien.
cau no ale vetsinou potrebujes ph snizit nez zvysit
Typek23
AEROMAN
Moja poda ma PH 5,8-6,2 na zaciatku ju vzdy trosku zvysim neviem o kol;ko nemeram to robim to odhadom.Ked ze pestujem zo semien je dobre mat na zaciatku zasadite PH ma to vplyv na pohlavie rastliny.Kysle zvysuje precento samcov zasadite samicky.Ale treba si davat pozor na to aby nebolo velmi vysoke potom sa zastavuje prisun zivyn z pody do rastliny.Tak ze ked na zaciatku som v intervale PH 5,8-6,2 mierne ho zvysim, to mi zvysi pocet samiciek a tym ze hnojim sa postupne PH znizuje lebo hnojiva maju kyslejsie PH tak ze sa to samo vrati na tu spravnu hodnotu.
Typek23
MAZAR
TAK ZE 10 SEMIEN MAM UZ DOMA DNES DAM FOTKU BALENIA.DOSLO MI TO PO 11 DNOCH OD OBJEDNAVKY.NEPRISLO MI TO V OBALKE ANI MI TO NEHODILI DO CHRANKY.DOSLA MI AKURTA DORUCENKA BOL SOM SI TO VYZDVYHNUT NA POSTE.SEMENA BOLI V BALIKU KTORY MA VELKOST MALEHO DEZERTU.OTVORIL SOM KRABICU DNU BOL PAPIEROVY SACOK DUTCH PASSIONA OBRAZOK MAZARU POPISANE ROZNE IFORMACIE Z OBYDVOCH STRAN.SACOK BOL VZDUCHOTESNE UZATVORENY Z VNUTRA BOL POTIAHNUTY VRSTVOU IGELITU PROTI VLHKOSTI.DNU BOLO 10 KRASNY SEMIEN TAK ZE MAM MAXIMALNU SPOKOJNOST.DUFAL SOM ZE DOSTANEM AJ NEJAKY BONUS ALE NIC HEHEH NO NEVADI :).....
mno zajmava teorie sem tedac zvedav jak dopadnes mnoho zdaru z fem. seeds a at to roste...
Typek23
Diky bracho aj ja som na to velmi zvedavy :D.
Typek23
Uz som si konecne nasiel cas a pripravil fotky z balenia semien.
Typek23
TAK ISTO SOM POKROCIL V STAVBE SVOJHO BOXU...ESTE TAK 7 DNI A BUDE UPLNE DOKONCENY.NAJACSI PROBLEM CO MAM JE ZE NEVIEM ZOHNAT VYSOKO-NAPATOVY KABEL NA PREPOJENIE PREDRADNIKU S VYBOJKOU POTREBUJEM 2X5m a nikde tento kabel nemaju.....NO BUDEM SI HO MUSIET ODNIEKIAL OBJEDNAT :).
Typek23
TU JE ZOZNAM VECI CO SOM KUPIL A POUZIL NA MOJ BOX.

Dvojdenna cesta mna a kamosa do ciech do growshopu stala 4 900Sk [2 listky, strava pre dvoch, a skunky na 2 dni :)]

HRANOLY 1 650Sk
SOLOLIT 1 900Sk
AKVARIUM 400Sk
UCHYTKA 32Sk
ELEKTRICKY KABEL 96Sk
ZASTRCKA 105Sk
UHOLNIK 399Sk
SKRUTKY 266Sk
REZAK 29Sk
VENTILATORY 1 326Sk
COOLTUBE 2 600Sk
VYBOJKA 600W 2 300Sk
VYBOJKA 400W 1 200Sk
KVETINACE 1 700Sk
KONCOVY FILTER 1 300Sk
HNOJIVO 3 800Sk
PRIPOJKA KOHUTA 40Sk
HADICA 50Sk
SPOJKA 60Sk
TESNENIE 14Sk
ROSPRASOVAC 70Sk
UMELA LISTA 45Sk
FOLIA 95Sk
SILIKON 450Sk
VRUT SPS SEKO 109Sk
ODVLHCOVAC 309Sk
NAPLN ODVLHCOVAC 199Sk
OTVOR V SKLE 40Sk
SEMENA MAZAR 7 600Sk
OBOJSTRANNA PSAKA 219Sk
IGELIT 90Sk
PREDRADNIK 600W 2 900Sk
PREDRADNIK 400W 2 500Sk
FLEXO SPOJKA a OBRUCE 400Sk
FLEXO TRUBICE 530Sk
HLINA 420Sk
PERLIT 630Sk
PIESOK 40Sk
BANDASKY 90Sk
HADICA 150Sk
KONCOVKA DO ZASTRCKY 120Sk
SPINAC 30Sk
BATERKY DO MERACOV 120Sk
ZVLHCOVAC 1 100Sk
TOWER VENTILATOR 500Sk
NAPATOVY KABEL CSA/VO7S-K 2,5 200SK

VYSLEDNA SUMA JE 43 173SK
ty kr..o to vas pjekne berou na hul to neni ani tu ve spanu takto drahe kua jako u vas na slovensku jinak to mas namazlene tak uz mas naklicena semena?
Typek23
AEROMAN
Cawko bracho semena som este klicit nedal v stredu dokoncim BOX pojdem kupit baterky do meracov potom spustim skusobnu prevadzku 2-3 aby som vedel ake je tam teplota ako sa mi drzi vlhkost ci vsetko funguje tak ako ma a potom ich dam klicit.O vsetkom tu budem priebezne pisat.
Typek23
Tak dnes som donocil definitivne stavbu BOXU mam akurat probles s AKVARIOM co som si dal urobit ako si nieje vodotesne chvala bohu som tam nalial iba 1L vody ta sa v momente rozliala po celom boxe tak ze mam za sebou prvu potopu dufam ze ich viac nebude.
Podarilo sa mi po 2 tyzdnoch zohnat kabel na prepojenie predradnika s vybojkou potreboval som ho 12m a nikde ho nemali.Nasiel som velkosklad s kablami a tam som nanho konecne natrafil.Ak budete tiez zhanat takyto kabel pytajte si KABEL typ: CSA/VO7S-K 2,5 ...je to teplote odolny kabel do 180C protiplesnovy ma gumenu izolaciu proti vonkajsim vplyvom, cena 1m - 17Sk.
Typek23
Tak dnes som dal klicit semienka ........dal som ich do ciernej nadoby naplnenej odstatov vodou 24H a prikryl aby boli v tme.......mam pripravene kvetinace tak uz len pockat na klicky a sup do zeme.....hned ako vyklicia spravim nejake fotky.
b779
Zdravím!Fakt musím říct ZODPOVĚDNÁ PRÁCE!;) Jak budeš otvírat každodenně ty dveře?Není s nimi bez madel špatná manipulace,nebo ještě budou?
fujtajxl
Parada, uz jsem zvedaf jak to bude vypadat v praxi...
Typek23
b779
Madla som tam nedaval je to zbytocne otvara sa to skvele ziadny problem.
Typek23
Tak ze 07.05.2007 to bol pondelok som dal klicit vsetkych 20 semien.Po 17 hodinach vysiel z 19stich klicok ale z jedneho nie :(.V utorok 08.05.2007 som ich zasadil do kvetinacov priblizne pol centimerta pod zem.Vo stvrtok 10.08.2007 vyslo na povrch vsetkych 19 rastliniek.Dnes skusim spravit take prve informacne fotky ako to asi vizera. To jedno spomalene semienko co nevyslo hned s ostatnymi mam este stale na mokrych tamponoch dufam ze sa spameta a nieco z neho bude.Davam mu sancu este par dni ked nic tak to bude prva obet :).
Typek23
Este mam jednu radu pre tych co sa rozhodnu kupit ventilator EURO 3 nekupujte ho lebo ma umele loziska moj sa zasekol po 3 dnoch prevazdky bol som ho reklamovat doplatil som este 200sk a kupil lepsi model s kovovimi loziskami prietok vzduchu 280m3/h.Vdaka kovovim loziskam je takmer nehlucny.
no tak klicivost je dobra taky za ty love aby ne no tak nake foto ne?
sem tedac zvedavej jak dopadnes dethak mi rikal ze do 20 dne kvetu nadherne kytky mel totiz stejnej model no a pak vsechno zhermilo...
Typek23
AEROMAN
Dufam ze budem mat vacsie stastie ako on.Box som spravil tak aby v nom boli stale rovnake podmienky.Teplota cez den 24C v noci 20C.Svetlo sa spusta/vypina automaticky stale v presne urcenu hodinu.Vetranie ide nonstop je tam stale cerstvy vzduch.Zvlhcovac ide tiez non stop je tam stale rovnaka vlhkost teraz na zaciatku 84%.Box otvaram iba ked maju rastlinky den.Podu som namixoval tak aby ph bolo okolo 6,2 to prispeje k tomu aby sa od malicka tvorili samice.

Snazim sa vyhnut akemukolvek stresu na rastlinky aby nemali dovod zhermafrodit.

Dnes urobim nejake fotky a pridam to do prispevku. :)
Typek23
VYBOJKA!?
Mam taku mensiu dilemu s vybojkou plantastar 400W rast/kvet. Ked som ju kupil a pouzil prvy krat vo svojom boxe minulu sezonu mala ovela vacsi jas ako teraz.Ked som otvoril box musel som si dat slnecne okuliare lebo ma boleli oci.Po 2 mesiacoch pouzivania sa mi zdalo ze svieti o co si slabsie ale kaslal som na to ked ze rastlinky som uz mal prepnute na kvet a rastli dobre.
Teraz mi to zacalo vadit lebo neviem cim to je, neviem ci ma taky vykon aky by mala mat. Jej zivotnost by mala byt viac ako 10 000 hodin ja som u pouzival iba okolo 1500hodin.
Mate niekto rovnake skusenosti ???
mela by 4 sklizne vydrzet ale treba mas nakou vadnou na rust si kup metalhalogid jen vymenis vybojky pasuje do sodikoveho trafa....
Typek23
mam 400w plantastar to je metalhalogenidova vybojka zacalo sa to zlepsovat.Asi mali vela energie tie semienka preto tak vystrelili zo zeme.Ved boli vyklicene ani nie za 17 hodin klicok bol 3-4 milimetre dlhy :).Kto vie cim dopuju tie feminizovane semena :D
jj no muzez ktomu napichat nake spejle nebo dratky at to nepada k zemi do tejdne jim sloustnou stonky a budou ready
Typek23
Tak konecne uz mam nejake nove fotky :).Vidno tu ako mam rozostavene kvetinace ako je umiestnena lampa, vidno zvlhcovac, ofukovy ventilator, vzduchovy filter, potrubie privadzajuce cerstvy vzduch atd.Je tam jedno prazdne miesto na 20ty kvetinac boduzial ostava prazdne jedno semeno nevyklicilo :(.
Typek23
[7.den/16.05.2007] RASTOVA FAZA
Tak takto vizeraju moje kočky v 7 dni rastovej faze.Boli o 2cm vacsie ale dosypal som hlinu do kvetinacov tak ich to trosku spevnilo.V pravom zadnom rohu vidno 4 kvetinace s tamavsou hlinou to je koli tomu ze som uz nemal perlit tak som tam nasypal cca 2cm obycajnej hliny zahradnicky substrat.Je tu jedna fotka s udajom [teplomeru/vlhkomeru]......Ta vlhkost bola vacsia ale kym som sa dostal k foteniu vyvetralo a znizila sa.Uplne v stredne je jedna mala krpata rastlinka je nejaka spomalene oproti ostatnym raz za 3 dni striedam kvetinace teraz som ju dal do stredu aby dobehla co najrychlejsie ostatne.
no kyticky sou naprosto v poradku nevim co plasis... to jsem mel vetsi cahouny hehe do tydne zacnou nabirat na sile
Typek23
Oni boli vacsie niektore o 2 az 4cm...ale dosypal som hlinu tak vizeraju normalne :)....No ale uz je to v poriadku a to je hlavne.
Typek23
[9.den/18.05.2007] RASTOVA FAZA
Listocky velmi rychlo rastu stonky ich nevladzu drzat tak sa vsliak tocia ale je to pohoda aspon zosilneju :).
curt cobein
mas to fakt pekny k+
Typek23
Vsetkym vam dakujem za karmu ;).......prajem vam vela stastia a krasne holky :D
Rhino
Kamo, klobouk dolu.. Máš to fakt podařený, hlavně jaká bude sklizeň :) Držim palce a K+..:angel:
Typek23
Rhino
Dakujem. Snazil som sa to urobit najlepsie ako som vedel a podla dostupnych prostriedkov.Ak sa box osvedci v buducnosti tam dam nejaky hydrosystem.
Hlavne som zvedavy na MYTY okolo vsetkych feminizovanych semien v mojom pripade DUTCH PASSION. Hovori sa ze maju sklon k hermafrodizmu no uvidime.Spravil som proti tomu nejake opatrenia tak som zvedavy, uvidime ako to dopadne.
Zatial mozem skonstatovat len klicivost 19/20.
Lagutoda
Zdravicko. no teda je videt, ze si na tom fakt davas zalezet. ta suma za kterou si poridil ty vsechny veci na box, je fakt pekna :D. mno 19 vyklicilo, tak kdyz ti nic nezhermý tak to bude radost sklízet. Drzim palce a K+ do zacatku ;)
Typek23
[11.den/20.05.2007] RASTOVA FAZA
JEDINY SPOSOB AKO SA VAM ODVDACIT ZA POZITYVNE HLASY JE ZE SEM BUDEM DAVAT CO NAJVIAC FOTIEK A INFORMACIJI......a dakujem ;)
Typek23
[11.den/20.05.2007] RASTOVA FAZA
Dnes som prvy krat poriadne pouzil PLAGRON PHYT-AMIN tak som zvedavy ci sa to oplati kupovat.
Typek23
[13.den/22.05.2007] RASTOVA FAZA
Dnes som dal prvy krat do zalievky PLAGRON START UP......nechcel som ho zacat pouzivat skor lebo som nevedel aky bude mat vplyv na mlade rastlinky.........teraz su uz vitalne a nemalo by to mat na nich negativny vplyv.Od dnesneho dna budem do kazdej zalievky pridavat tento pripravok podla navodu...zvysovat davky nebudem na to pouzijem PLAGRON ALGA GROW a PLAGRON TERRA GROW.
Typek23
[13.den/22.05.2007] RASTOVA FAZA
Pridal som do BOXU par malych kvetinacov so semienkami NO NAME (sativa) ktore som pestoval minuly indoor 400W - podny substrat 2006 ....necham ich tam tak tyzden aby zosilneli a potom ich vysadim ako outdoor len tak pre zabavu aby neostali na vnivoc ......... mali skvele ucinky tak som zvedavy co z toho bude :)
Typek23
[17.den/26.05.2007] RASTOVA FAZA
Holky su uz dostatocne rozvinute dnes dostali prvu davku PLAGRON ALGA GROW dal som 4ml na 1L podla navodu postupne budem zvysovat skusim az do trojnasobku, uvidime podla toho ako sa budu tvarit :).
Typek23
[17.den/26.05.2007] RASTOVA FAZA
Nejake dalsie fotky :)
Typek23
[19.den/28.05.2007] RASTOVA FAZA
Dnes som prvy krat zastrihol rastlinky Niektore nad druhym a niektore nad tretim poschodim, chcem vidiet ci je v tom nejaky radikalny rozdiel alebo nie.
Listy maju silnu zelenu farbu bez akychkolvek fliacikov ci uz zltych alebo hnedych su uplne zdrave.Podla mna ma na to vplyv PLAGRON PHYT AMIN tak krasne zelene listy som este nemal uvidime ako sa to bude dalej vyvijat.
Typek23
[28.den/06.06.2007] RASTOVA FAZA
Aktualizujem fotky. Dnes som urobil druhe zastrihnutie. Vlhkost mam 65-70 teplota cez den 27-28C v noci 22-24C. Holkam sa dari vynikajuco.
Zvlhcovas som uz uplne odstavil, zacinam mat prave opacny problem s vlhkostou rastliny si vytvaraju vlhkost okolo 85%......do boxu som musel dat 2 ODVLHCOVACE CERESIT STOP VLHKOSTI stiahli mi vlhkost na 60-70% podla toho ako je vonku. Zatial mi to vyhovuje ale ocakavam s tym problemi vo FAZE KVETU. Rastliny budu vacsie viac listov = vacsia vlhkost.Budem musiet ist nakupit dalsie odvlhcovace aspon 4. No som zvedavy co to spravi :).
Typek23
[28.den/06.06.2007] RASTOVA FAZA
V rastovej faze hnojim s PLAGRON ALGA GROW je tam uvedeny navod nieco ze (4ml -> 1L) vody RAZ TYZDENNE....Ja zalievam 2x tyzdenne po 10L vody a do kazdej zalievky pridavam toto hnojivo.Zatial som si nevsimol ziadny negatvivny vplyv. Teraz zacnem postupne zvysovat davku zo (4ml -> 1L) na (6ml -> 1L), takymto sposobom to budem zalievat 2x tyzdenne.Ked su hladne nech papaju :).
Typek23
[32.den/010.06.2007] RASTOVA FAZA
Opet sa hlasim s pravidelnou aktualizaciou fotiek. Rastlinky su uplne v poriadku nemaju ziadne flaky na listoch ziadny skodcovia vsetko ide ako po masle. Akurat mi zacina robit starosti vlhkost stale je okolo 65%.Zajtra sa chystam kupi odvlhcovac inac to nevidim ODVLHCOVAC DH 711 .Na fotkach su rastlinky akurat po postreku s PHYT AMINOM preto maju taky mokry vzhlad.
Typek23
[33.den/11.06.2007] RASTOVA FAZA
Typek23
-=ODVLHCOVAC=-
Dnes som kupil odvlhcovac lebo mam v boxe stale velku vlhkost okolo 65-70% a pomaly sa chcem zacat chystat na prepnutie rastlin na kvet.Mal som 8 hodin zapnutu odvlhcovacku len tak v izbe za tu dobu vytiahla zo vzduchu cca 2 litre vody ja fakt ucinna.Ja ju musim dat dnu do boxu. Ale ta kurva funguje na principe ze nasava okolity vzduch ktory za dostane na chladne teleso vo vnutry v tom momente skondenzuje vlhky vzduch na kvapocky vody (to by bolo uplne v poriadku) keby nasledne ochladeny vzuch nebol opet ohrievany vyhrievacim telesom na 38C. To vyhrievanie sa neda vypnut a co som si k tomu zistoval vsetky odvlhcovace su takto robene. Tak ze ak ho dam do boxu stupne mi tam teplota minimalne na 40C co je nepredstavitelne.
Tak ze mam 2 moznosti bud odvlhcovac nepouzit co by znamenalo nasledne splesnivenie palic a vyhodenych 7500sk do vzduchu.
Druha moznost je ze ho rozoberem odpojim ohrievacie teleso od stavy tym padom bude odvlhcovat a vychadzat z neho bude iba prijemny chladivy odvlhceny vzduch co bdue v letnych horucich dnoch fungovat aj ako mala klimatizacia. Je to vsetko sice pekne ale kto vie co to spravi ak si len tak odpojim jednu cast zariadenia no nic mi ine neostava tak potom dodam informacie a nejake fotografie.
Typek23
BLACK & White
Keby som odvlhcovac nastavil tak aby ten teply vzduch fukal von z boxu tak to by som ho tam ani nemusel mat. Odvlhcuje tym sposobom ze nasaje vlhky vzduch ktory zbavi vlhkosti a vrati nas5 do boxu to je dolezite ze odvlhceny vzduch sa vracia. Len ta kurva ho aj ohrieva co mne nevyhovuje. Dnes som zavolal kamosa elektrotechnika nech sa na to pozrie ci sa da vypnut to ohrievacie teleso. Povedal mi ze ked to pracuje na principe ako chladnicka tak to nebude mozne. Tak ze som teraz momentalne dos v <>. O dva dni ma prist aj s naradim rozobereme to pozriem presne co je dnu a ako to funguje dufam ze nieco vymyslime. Ked nie tak budem musiet zohnat peniaz a kupit este aj prenosnu klimatizaciu. Jedna vec su peniaze a druha spotreba energie. Chcem prepnut na kvet tam mam 600W na ziarovke. Odvlhcovacka ma pri plnom vykone spotrebu 400W. No a ked kupim este aj klimu ta bude mat minimalne 500W tak to bude celkom slusny narez 1500W. NO musim sa na to vyspat popremyslat nad moznostami uvidime co sa mi podari vymysliet.
Typek23
-=KLIMATIZACIA=-
Tak dnes som bol v obchode kde som kupil ODVLHCOVAC povedal som im ze niesom spokojny s tym ako funguje ze to nevyhovuje mojim predstavam. Dohodol som sa s nimi ze im ju donesiem nas5 doplatim este 4000SK a kupim malu KLIMATIZACIU ktore stoji 12 000SK. Ta bude chladit zaroven odvlhcovat, ma 2m dlhu odvodnu trubicu na teply vzduch tu vyvediem von z boxu. Bud zajtra alebo v piatok pojdem spravit vymenu potom spravim nejake foto a hodim ho sem. Popisem co ako funguje a ci sa to oplatilo kupit.
zdarec zrovna dneska jsem dodelal klimosku jakou mas asi mobilni co no jukni jak jsem to poresil ja v mistnosti mame 34a u kyticek 26...jo je to posledni prispevek v kali mist +ssh aero coco
uz ted ti reknu ze se ti to 100procentne vyplati
Typek23
AEROMAN
Ked je vonku teplota 33C v boxe mam teplotu 27-28C co je este znesitelne. Ale vlhkost mam stale vysoku ten moj box je absolutne vzduchotesny kazdy spoj som zasilikonoval. Jediny pristup vzduchu je vnutorny okruh ale akurat zvladne prisun cerstveho vzduchu ale vlhkost nestiha odvetravat. Ked ze teplotu som mal dobru kupil som najprv odvlhcovac co bola uplna somarina lebo sice vzduch odvlhcuje ale aj zohrieva do boxu som to ani neskusal dat este by som vyhorel.
Tak ze sa musim postavit nevyhnutnemu a predsa len kupit tu klimu. Nasiel som jednu za 12 000 svojimi rozmermi je dost mala s pomedzi klimatizaciji ma dobry vykon. Az ju dostanem za vymenu za ten odvlhcovac dohodim sem nejake fotky. Dalsia komedia bude ako ju umiestnim do boxu, pri stavbe som neplanoval s miestom na klimu asi spravim taku provizornu policku akurat aby sa tam zmestila. Policka bude od polky boxu hore. Rastlinkam nebude vadit a svetlo tiez nebude clonit. Som zvedavy na kolko problemou este narazim :).......Ale ved o tom je indoor pestovanie jeden problem vyriesis a objavia sa dalsie dve nove :).......na konci si zbalim blanta z 1G odpalim sa jak svina a to bude moja vyhra.
Typek23
OZNAM!!!
Zajtra odchadzam na 3-4 mesiace do zahranicia tak ze nebudem most dokoncit tento prispevok. Toto je posledna vec ktoru tu pridavam. Ked tak to dokoncim po mojom prichode majte sa adios
alienTHC
4 mesice daaaaavno pric a ja bych chtel vedet jestli to byli hermaci nebo ne
Typek23
caw caw vsetko to boli taky polovicny hermaci.....neboli uplne semienka ale len tie puzdra.......ale feminizovane semena uz kupovat nebudem nesplnilo to moje ocakavnia......uroda cca 450g chut skvela sila neskutocna ale hustota sisiek bola velmi priemerna podobalo sa to na taky dobry outdoor .....do buducna si radsej zriesim normalne semena


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma