Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

Stránky: [1] 2 3 4 
PH a EC metr, jaky strojek vybrat? - Klikni zde pro originální téma
hary
zdravím především hydro pěstitele mám jeden dotaz je tenhle ecmetr dobrý nebo by jste doporučili jiní děkuji za vaše odpovědi mám na mysli ten za 1799,10kč http://hydroponieplus.cz/inshop/
snark
Adwa je Taiwanskej výrobek - pro někoho je automatická kalibrace výhodou pro někoho zas vopruz - jinak osobně bych si radši připlatil pár stovek za pocit německý kvality vod Hanny :D:D:D
czechglock
Osobně mám zkušenost s výrobky od Hanny, nyní EC/ph Combo a mohu jen a jen doporučit hlavně pro ty, kteří chtějí ušetřit. Připlaťte si radši hned. ADWA je shit a viděl jsem ho odejít do věčných lovišť hodně rychle. Navíc nedržel hodnoty, takže spíš sraní, a než sraní za trojku, lepší pohodka za bůra:frog:
hary
dík za rady takže koupím ten co prodavají na http://hydroponieplus.cz/inshop/ mám pocit že je to hanna zřejmě
Expiry
CHtel bych se zeptat,na Vase zkusenosti s temito pristroji,popripade jejich srovnani,vyhody a nevyhody.

Essentials
ADWA

Oba dva jsou za stejnou cenu a tak nevim,pro kterej se rozhodnout.
Expiry
Essentials pH meter is designed to give highly accurate readings in 20 seconds! Convenient & easy to use, it is automatically temperature compensated and has 1-3 year life span.This robust meter has built in energy saving mode & low battery indicator
Tohle je na strankach vyrobce.

PH metr Essential, kapesní pH metr, kalibrovaný, po deseti použitích se doporučuje nakalibrovat, automatické vyrovnávání teploty.

Digitální pH metr pro jednoduché zjištění pH Vašich živných roztoků.
rozsah: 0,0 - 14,0 pH
Citlivost: 0,1 pH
Baterie: 4 x 1,5 V A76
Autooff: 15 min

Neco z growshopů.
Expiry
Digitální přenosný přístroj na měření pH v roztoku, k měření kyselosti a zásaditosti roztoku. pH tester Adva je jednoduchý na ovládání. Přístroj měří s přesností 0,2 pH od pH 0 až 14, rozmezí teplot 0 - 50°C. pH metr obsahuje teploplotní sondu - možno pracovat s roztoky o odlišných teplotách, než je teplota vzduchu.
Expiry
Podle udaje,ze ADWA meri s presnosti 0,2pH a Essent.. s presnosti 0,1pH,tak bychrekl,ze ten Essentials bude lepsi.Stoji o 50kc min a ma hezci design.Jeste zkusim sehnat nazori lidi co meli ten Essentials.
Co vy na to?Ze by skoncila nadvlada Phmetru adva :D
weider
ja mam adwu a spoko. Mam komplet prislusenstvo na kalibraciu a udryiavacie roztoky. Dobra vec. Cekni na www.greenhome.cz komplet prislusenstvo
Expiry
Ocad je ten popis v prispevku c.4.Me tam jenom zarazi ta mala presnost.Precejenom u hydra uz 0,2ph je docela rozdil.
Expiry
Prave ze na greenhome pisou,ze urcuje s presnosti +-0,2ph.To znamena,ze
kdyz tam mas 5,6,tak to taky muze byt 5,4.Alespon tak jsem to pochopil.
Abych nerozjizdel flamy,tak jsem psal do g,shopuklecka,jakej je v nich rozdil.Tak uvidime.
Expiry
Hlavni prednost toho Essentials je,ze ma lepsi design a hezci barvu,bude mi lip ladit k obleku:smoker:
Expiry
CHtel bych se omluvit vsem majitelum ADWAmetru.Opravdu asi meri s presnosti 0,1pH.

Tady je e-mail co jsem dostal od klecky.

Dobrý den Vám přeje klečka-shop

Děkuji za Váš zájem o námi nabízené produkty.
Oba tyto pH metry mají stejné parametry, trošku jste mě znejistěl tou
přesností 0,2, nejsem teď v shopu a tak to nemůžu ověřit, ale myslím
sim, že i u Adwy je přesnost 0,1.
Rozdíl tedy v parametrech není.
Adwy jsou již dlouho prodávané přístroje a v poměru cena/výkon se
ukazují jako dobré. Procento reklamací je asi 2-3%, což je u pH metru
nejnižší cenové relace dobrý výsledek. Případnou reklamaci vždy řešíme
okamžitou výměnou za nový kus.
Měřící přístroje Essential od anglické firmy Hydrogarden máme v
nabídce teprve několik týdnů a prodalo se zatím jen několik kusů,
takže jejich spolehlivost se ukáže až časem a nejsem Vám tedy schopen
říci jaké je procento poruchovosti.
Cena je u obou produktů naprosto stejná. A stejně tak je na oba
přístroje poskytována dvouletá záruka.
ferie
Ahoj, rad bych vyuzil vasich dlouholetych zkusenosti a nechal si poradit jaky pristroj na PHcko a ECcko poridit? Mel jsem ty klasicky myslim od Adwy (cena cca 1500,-), ale dlouho nevydrzely..:(, tak bych rad koupil neco kvalitnejsiho.
weider
hodinar:
zalezi v com to mas namocene. Ja mam akysi specialny molovy roztok na uchovavanie sondy a pohoda. Netreba ani kalibrovat stale. Drzi sa v norme. Jedna sa o tu povestnu cervenu ADWU.
tgm.amster
cau, mam tenhle a pohoda :)

http://www.klecka.cz/growshop/Meric...HI981405N).html
Don Adriano
Suhlas s tgm.masterom. S Hanna Grochek combo som spokojny. Adwu -rozhodne nebrat, mal som s nou viac starosti než radostí
Expiry
Ale za Adwu/Essentials stoji jedno kolem 1500,takze kdyz si koupim PH+Ec,tak je je to pulka toho monitoru.Precejnom vetsina groweru nema prachy na to,aby si koupila monitor za 6papouchu.
Neson
scatche - na stránkách většiny prodejců píšou, že vodotěsné jsou ........ ale věř mi, že nejsou - mám to ověřené na vlastním experimentu :( - tak jsem okamžitě volal do Gshopu, kde jsem ho pořídil a ptám se: je ECmetr od ADWY vodotěsnej a oni ANO a já" I když ho hodim do vody?" a oni Tak to NE a já "Aha, takže vlastně neni vodotěsnej!" a oni "Vlastně NE" ..... :)
Erixon
plha: kombo jsem sice neměl, ale
a) ph elektrody bejvaj výměnný
b) ec snad bude ukazovat stále ne? takže to výde nastejno.

Neson: :D

Osobně jsem spokojenej s ec metrem DiST4.
Vodotěsnost neni nutná
lowerider
puvodní příspěvek od Neson:
citace:
scatche - na stránkách většiny prodejců píšou, že vodotěsné jsou ........ ale věř mi, že nejsou - mám to ověřené na vlastním experimentu - tak jsem okamžitě volal do Gshopu, kde jsem ho pořídil a ptám se: je ECmetr od ADWY vodotěsnej a oni ANO a já" I když ho hodim do vody?" a oni Tak to NE a já "Aha, takže vlastně neni vodotěsnej!" a oni "Vlastně NE" .....



nevim jak je to u tehletech pristroju ale vim ze existuji nejake stupnice vodotesnosti...1. treba vlhkost a para apd. 2. dest td..pak sou nejaky ze je muzes dat do vody...a ty dalsi stupne neznam ale vim ze jich je aspon 5. takze oni vlastne zas az tak nelzou;)
Mičurin 666
Ale oni tam píšou, že jsou vodě ODOLNÝ - odolný proti stříkající vodě. Tzn, že když tomu pár kapek vody neublíží, ale pod vodou to nevydrží.

Uvažuju o kombinovaném Ph/EC metru, se kterým bych mohl soustavně monitorovat tyto hodnoty v roztoku bubláku. Asi nejlíp mi z toho vzhledem k ceně vychází Hanna Grocheck combo (HI981405N). Asi jediný rozdíl v něm a dražších variantách (třeba od Milwaukee) je, že tento se kalibruje manuálně, dražší automaticky. Podle reakcí mi vychází, že to nebude špatná varianta.
Dyť toho přístroje tam je třeba zasunout jen špičkou,není třeba to tam topit celé. :D
No každej nadává na přístroje ADWA,mě to fachčí už druhý rok v poho.
PH metr jsem zvyklý kalibrovat častěji,na doporučení dobrýho akvaristy,tak možná ani nezjistím za jakej čas se rozjede fest.

Určitě se vyplatí lepší a tím také dražší přistroje,no kouzlo úspěchu tkví v dobrém zacházení s přístrojem.
Good Luck
Mičurin 666
Jak píšu ve svém threadu, pořídil sem od Klecky Hanna Grocheck combo (HI981405N).

Nyní něco informací o tomto přístroji převzaté z webu prodejce:

Perfektní měřící přístroj pro neustálé sledování hodnoty pH a EC (Electro conductivity - elektrická vodivost) v živném roztoku pro vaše rostliny. Měřící elektroda je na delším kabelu a tak můžete mít tento přístroj na viditelném místě poblíž nádrže. Kalibruje se manuálně a automatická kompenzace teplot od 5°do 50°C zaručuje ještě větší přesnost měření.

Rozsah: 0,0 - 14,0 pH; 0,0 - 9,99 EC
Přesnost: ±0,2 pH; ±2% EC
Rozměry: 165 x 110 x 35 mm
Váha: 300 g

Můj vlastní komentář:

Přístroj přišel v nenápadné krabici. Popravdě sem čekal u takhle drahý srandy trochu výtvarně zpracovaný obal. Po otevření vyskočí pufrovací balíčky na Ph 4, Ph 7 a Ec a malý šroubováček. Dále je tam jakési potvrzení o provedené kontrole přístroje, záruční list se sériovým číslem a návod. Zde ale nastává problém, který mě osobně trochu sere a kazí tak dobrý celkový dojem. Všechny dodané dokumenty jsou totiž v němčině. Dodavatel se neobtěžoval vybavit měřák ani anglickým návodem, se kterým už bych se dokázal seznámit a stačil by mi. Prodejce se navíc neobtěžoval vybavit přístroj návodem českým, což je fatální chyba, když si vzpomenu, že sem český návody dělal i na takový kraviny jako média nebo baterky (ne protože by se mi chtělo, ale protože to vyžaduje zákon). Německy umím asi jako nepravidelný žák dvojice Karl und Egon von Lekce německého komunálního humoru "Alles Gutte", takže můj pohled na divoká německá slovíčka způsobil akorát další zmatenost. Nemluvím ted o základních funkcích, které při troše dobré vůle a pozornosti dokáže každý rozeznat sám, ale třeba takový informace o pravidelné údržbě, kalibraci atd, což je pro správnou dlouholetou funkčnost takovýho zařízení asi nejdůležitější věcí.

Když odhlédnu od tohoto nedostatku je combo měřák moc fajn věc. Kabely se sondama sou dostatečně dlouhý (asi 1,5 - 2m), kabel napájení je cca 3m dlouhej. Veškerý ovládání spočívá pouze v ponoření sond do roztoku a kouknutí se na displej. Na změny PH i Ec reaguje v řádu vteřin. Rozlišení displeje Ph na 1 desetinné místo, u EC na 2 desetinná místa.

Řekl bych, že při ceně 5700 by si určitě někdo mohl dát práci návod přeložit, ale to už je boj prodejce a dodavatele, protože jestli se to rozbije, není díky tomu téměř možný zamítnout reklamaci. Což doufám nebudu nikdy potřebovat ;-) Pokud máte zájem o kvalitní přístroj umožňující soustavné měření a váš rozpočet neskýtá cca 8-12tis na profi značku Milwaukee, bude Hanna tou správnou volbou. Jen se musíte vzdát automatické kalibrace (neplést s teplotní kalibrací, tu Hanna umí), kterou ale zase nebudete dělat tak často ;-)
Mechac
Sem dobrak tak sem ti to vygooglil.
http://www.hannainst.com/manuals/manHI_981404N_05N.pdf
cohen69
Cau
schanim si nejaky EC merak a nevim jaky si vybrat ptze od advy se ho bojim vzit abych s nim nemel pak nejaky problemy tak mi pls nejaky poradte..
dam do toho tak 1600-1800kc
Budu s tim chtit merit v bublaru..
Tak treba nejakej ten odkazik..
dik moc
Cicmon
cohen: ja mam s adwou dobry zkusenosti, slape mi uz rok a ted stoji 1250 ;)
Dadenka
Jsem vlastvíkem tohoto kousku už nějaký čásek a bez komplikací valí OK
WAMParjan
to jested man:vipada to jako šupa jen ta cena je až podezdřele nízská.....jen aby soudruzi s čiínské lidové republiky neudělaly někde chybu......jinak bych si taky tak ¨4-5koupil....
Erixon
jestedman: tos platil přrz paypal? Kolik stálo poštovný?

edit: už to vidim paypal a poštovný stojí £12.00 + £39.00 = 2k což se vyplatí :D

edit2: Taky by si to chtělo zistit sehnatelnost náhradních elektrod...
jestedman
nee, objednává mi to kámoš v UK, mám dojem, že to do ČR neposílají, sehnatelnost náhradních dílů je jediná věc, která není jistá, sondy možná budou nahraditelný z jiných strojů. až vyzkoušim, tak se ozvu
Erixon
Czech republic je ve výběru kam posílaj, stojí to stejně.
Expiry
4 Jestedman:
Az ti prijde,tak sem plz hod nejakej jeho popis,popripade nejaky fotky.Na tech strankach co jsi sem napsal jsem zednej popis nenasel....:(
jestedman
popis je uplně dole a jsou tam celkem podrobná fota
Expiry
Dik..Uz jsem to procetl a jsem uz dost nahlodanej k tomu,koupit si tuhle hracku.Az ti prijde,tak plz udelej nejakej tes :).

Jinak jeste bych mel drobnej dotaz:

Dokaze to merit
*pH-kyselost/zasaditost
*Ec-elektricka vodivost(obsah soli v roztoku)
*°C-teplota
*°F-jina jednotka pro mereni teploty
*CF->to je prave to co nevim-co se tim meri?
*TDS->to je prave to co nevim-co se tim meri?
Mičurin 666
Co asi může znamenat zkratka TDS? Zeptáme se Googlu ;-)

Tachovský dětský sbor? K čemu by to tak asi bylo? ;-)
Tripod Data Systems? Těžko...

Total Disolved Substances - Celkové množství rozpuštěných látek. Má to souvislost s EC, ale pokud chceš nějaký profi vysvětlení, zkus hledat na googlu ;-)
Nevíte po jaký době se vyměnuje ph sonda u hanna combo Grocheck? Přístroj mám asi 2 roky, koupil sem ho už jetej, tak sem se rozhodl koupit novou sondu, ale stejně by mě zajímala životnost sondy. EC sonda předpokládám není potřeba měnit, pokud ano, tak proč? Dík.
Erixon
Jde bezproblémů zkalibrovat? jak dlouho trvá než začne ukazovat blbě?
Jestli ukazuje jak má tak neni důvod měnit

Ec sondu maximálně vyčistit... na tý se nemá co po.
loofan
Nazdar já měnil sondu u ph metru po 3 letech,a to z duvodu že nešel zkalidrova.

Kdybych si měl koupit nový ph metr tak si určitě zistím jestli se dá vubec sehnat nová sonda a kolik stoji,mě přišla na 1450,-
hulabalu
caute nahodou ste sa nestretli s merakom ph & ec ktory by sa dal prepojit s pc cez usb alebo rs232.?
zatim som vyseznamoval jeden za cca 15k :-( co je kurva vela ale meria este navyse teplotu co sa tiez hodi...
HCSBUBI
Rozhodl jsem pořídit si nový EC metr.Ale po pátrání jakou značku vybrat(mainstram nebo i lowend-hi tech pořidim časem).Taky jsem vypátral že EC metry značky Adwa nic moc.Ale ta cena je asi i úměrná kvalitě.Nebo asi ne dlouho nabízená alternativa Ec metru výrobce Essentials.Byl bych rád,jestli ho někdo má a používá,aby hodil report o kvalitě.
Calzone
Já uvažuji o koupi HortiCare EC metru, nemá s ním někdo zkušenosti? Mám do něj jít? Koupil bych si to asi i s PH metrem od stejné značky.
HCSBUBI
Díky za ohlasy.Měřák od fy. Conrad-výrobce Voltcraft asi nebude ten ideální ale ta cena-je docela lidová(1195,-).Ale asi je vhodný jen jako náhradní nebo do hlíny.Protože zřejmě není voděodolný.Ono to s tou vodovzdorností asi nebude i u jiných měřáků nikterak horký.Spíš to je reklamní tah a jsou odolné "jen" na vlhkost a když spadne do roztoku tak je asi po něm.(teda až na ty špickové měřáky)
HortiCare je jeví jako lepší volba než Adwa nebo Voltcraft.Cena úměrná kvalitě.
Ec metr značky Grochek je dobrou volbou ale asi bych šel do EC metru Milwakee.Od věci by nebyly i kombinované měřáky EC+Ph ale jen ty,u kterých se dají vyměnit elektrody.A nakonec,všechny měřáky, teda nové mají záruku.Takže když se i při správné manipulaci přecejenom vysere taxe dá reklamovat..
Jpt
Chtel bych se zeptat nekoho kdo tu mam Ph testr essential jak je to s tim kalibrovanim. Opravdu staci jen jeden kalibr??
vir
Zdar, takze ec metr mam od teto firmy, a je naprosto skvelej, nepotrebuje zadnou kalibraci. je vodotesnej a asi na 3 tuzkovy baterky, manipulace absolutne jednoducha a je i dost blbuvzodrnej. mohu jen doporucit, a sou taky bezproblemovy. proste takova tycka a obsluha naprosto easy.

pak delaji i ph metr, ten sice nemam ale az si do budoucna nekdy budu kupovat tak urcite tenhle.

pro ty co maj zajem o tyto merice bych doporucil tuto stranku, cena je uplne nadherna, postovny do cr nebude tak hrozny a jeste to dostanete s bufferam 4 a 7 plus probe cleaner.

jen male minus u tech ph metru je ze vyrobili nektery ktery jdou nakalibrovat na 4 ale ne na 7, tudiz ty sou spatny z vyroby a vratit zpet prodejci.
Erixon
vir:
O Truncheonech jsem četl že jsou dobrý, jen sem se nedočetl že v čem jsou tak mimořádný?

Ec metr je jednoduchej přístroj a stačej i levnější typy. Skoušel jsem zkalibrovat ec metr DiST4 po cca 1-2 letech provozu a ukazoval na setinu přesně(takže kalibrace nebyla nutná). Že neni vodotěsnej nevadí(se šikovnejma rukama;)). Atc(má) sice neni nutnost, ale měření mimo pokojovou teplotu je o kus přesnější (cca o 0,1ms*m-1).

Co se ph týká, tak jsem čerstvým majitelem ph monitoru od milwaukee a podle prvních pocitů to je požehnání pro bubler :) prostě pohoda přidáš kyselinu zavřeš dveře do skříně a na displeji koukáš jak se postupně mění ph s tim jak se kyselina rozmíchává...
Krychle
jestedman: tak co ten cinskej supermetr? zkousel jsi ho? docela bych do nej sel, ale potrebuju ujistit, ze to neni nejakej smejd:) dik
jestedman
citace:
Původní příspěvek od Krychle
jestedman: tak co ten cinskej supermetr? zkousel jsi ho? docela bych do nej sel, ale potrebuju ujistit, ze to neni nejakej smejd:) dik

vymaštěnost..... :D, ale už se na tom pracuje, snad co nejdřív
Erixon
Každopádně bych si nejdřív zistil jskej typ ph elektrody se k němu připojuje a jestli se u nás dá sehnat náhradní...
cajovnik
ja sem predevcirem koupil EC meter Truncheon, na ebay.co.uk za 21 liber (800 kc) i s postovnym. neni potreba zadna kalibrace, automaticke on/off, jede na 3 baterie. k nahlednutiTADY
vir
takze kdyby nekdo mel zajem o ten truncheon, tak cena za kterou to mel cajovniuk je fakt exlusivni, je to novy a proste 21 i s postovnym, a jak sem koukal tak postovny do cr je jen o neco drazsi takze za 25 liber je to nadhera, jeste ted kdyz kurz libry jde dolu. ebay link zde

takze nevahejte a kupujte, asi si koupim jeste jeden
hulabalu
citace:
Původní příspěvek od Mičurin 666
Jak píšu ve svém threadu, pořídil sem od Klecky Hanna Grocheck combo (HI981405N).

Nyní něco informací o tomto přístroji převzaté z webu prodejce:

Perfektní měřící přístroj pro neustálé sledování hodnoty pH a EC (Electro conductivity - elektrická vodivost) v živném roztoku pro vaše rostliny. Měřící elektroda je na delším kabelu a tak můžete mít tento přístroj na viditelném místě poblíž nádrže. Kalibruje se manuálně a automatická kompenzace teplot od 5°do 50°C zaručuje ještě větší přesnost měření.

Rozsah: 0,0 - 14,0 pH; 0,0 - 9,99 EC
Přesnost: ±0,2 pH; ±2% EC
Rozměry: 165 x 110 x 35 mm
Váha: 300 g

Můj vlastní komentář:

Přístroj přišel v nenápadné krabici. Popravdě sem čekal u takhle drahý srandy trochu výtvarně zpracovaný obal. Po otevření vyskočí pufrovací balíčky na Ph 4, Ph 7 a Ec a malý šroubováček. Dále je tam jakési potvrzení o provedené kontrole přístroje, záruční list se sériovým číslem a návod. Zde ale nastává problém, který mě osobně trochu sere a kazí tak dobrý celkový dojem. Všechny dodané dokumenty jsou totiž v němčině. Dodavatel se neobtěžoval vybavit měřák ani anglickým návodem, se kterým už bych se dokázal seznámit a stačil by mi. Prodejce se navíc neobtěžoval vybavit přístroj návodem českým, což je fatální chyba, když si vzpomenu, že sem český návody dělal i na takový kraviny jako média nebo baterky (ne protože by se mi chtělo, ale protože to vyžaduje zákon). Německy umím asi jako nepravidelný žák dvojice Karl und Egon von Lekce německého komunálního humoru "Alles Gutte", takže můj pohled na divoká německá slovíčka způsobil akorát další zmatenost. Nemluvím ted o základních funkcích, které při troše dobré vůle a pozornosti dokáže každý rozeznat sám, ale třeba takový informace o pravidelné údržbě, kalibraci atd, což je pro správnou dlouholetou funkčnost takovýho zařízení asi nejdůležitější věcí.

Když odhlédnu od tohoto nedostatku je combo měřák moc fajn věc. Kabely se sondama sou dostatečně dlouhý (asi 1,5 - 2m), kabel napájení je cca 3m dlouhej. Veškerý ovládání spočívá pouze v ponoření sond do roztoku a kouknutí se na displej. Na změny PH i Ec reaguje v řádu vteřin. Rozlišení displeje Ph na 1 desetinné místo, u EC na 2 desetinná místa.

Řekl bych, že při ceně 5700 by si určitě někdo mohl dát práci návod přeložit, ale to už je boj prodejce a dodavatele, protože jestli se to rozbije, není díky tomu téměř možný zamítnout reklamaci. Což doufám nebudu nikdy potřebovat ;-) Pokud máte zájem o kvalitní přístroj umožňující soustavné měření a váš rozpočet neskýtá cca 8-12tis na profi značku Milwaukee, bude Hanna tou správnou volbou. Jen se musíte vzdát automatické kalibrace (neplést s teplotní kalibrací, tu Hanna umí), kterou ale zase nebudete dělat tak často ;-)



Cau, prosim te, pouzivas ten zemiaci kolik aj pri kalibracii? Kalibrujes ho kazdy mesiac? Uz mas dost dlho ten merak, nezbadal si ci sa rozladuje hodne?
Firestarter
Hanna, Hanna, Hanna ... nic jinýho bych nechtěl, zdar :)
kseroks
ja sem majitelem checkeru a distu 4 dist jsem nekalibroval tak rok.....pak sem to cvicne zkoukul a ukazoval presne checker kalibruju tak jednou za 3 mesice a vzdy se rozhodi tak o desetinu.......merim tak jednou dotejdne cca 16 bubalku.........jinak kupoval sem to tu..........http://www.thermofisher.cz/eshop/hl...metry_hanna.htm

and

http://www.thermofisher.cz/eshop/hl...try_tuzkove.htm

levnejc sem to na netu nenasel
jozef
to.loofan mam ph metr salinger uz 2 roky a tez jsem na konci s kalibraci.jeste chvili a budu muset koupit novou sondu,a jak pises stoji okolo1500kc..ec mam obyc.adwu a slape bez problemu
piiit
ludia povedzte mi nazor na toto, neobjednaval ho niekto nahodou? http://www.virtualvillage.com/Items...20Tester%20220V
lamater
Ahoj lidi, momentálně váhám jestli si mám koupit Adwu nebo Essential (Hydrogarden), najde se nekdo, kdo by si byl temer jisty, ze jedna varianta je lepsi nez druha? Moje growy jsou pro prdel a velmi male, takze nechci utracet hodne penez za meraky... a v growelectric maj tedka akci ze na nakup nad tri tisice davaj 4power hnojiva od Industrial, tak jsem si rikal, ze prave nejak zkombinuju oba meraky(ph, Ec) a snad i nejake ph- a budu mit do zacatku i hydro hnojiva
loofan
to:josef kolkik stojí sonda na slinger tak to nevim,ale většinou sou to 2/3 z ceny celého přístroje, jak u které značky.Já osobně vlastním SHARP PH-51 a sem sním naprosto spokojen,už šlape přes 4roky akorát sem loni musel koupit novou sondu.Třeba Adwy a Essenti... nemji výměnou sondu vubec,když přestane fungovat tak se hold musí koupit novej přistroj
olass
"Do roztoku pepsinu nesmí být ponořen referenční otvor
umístěn na boku elektrody"
neví někdo kde najdu ten "OTVOR"?
mám AQWU
díky
tomas2pet
Pepsin jsem nikdy nepoužíval a nevidím v to ani žádny smysl. Mám laboratorní elektrodu za 3000 kc. Z nerozbitného skla, protože sem už jednu levnou rozflákal. Nejde tak ani o PH metr jako o kvalitu elektrody. Zkalibruju ho jednou za 3 měsíce a víc neřeším. Samozřejmě je neustále v Kcl.
olass
V NÁVODU DOPORUČUJÍ PEPSIN NA ČIŠTĚNÍ SONDY,
JAK ČASTO UŽ NEVIM
EASY917
Jeste k tem Adwa, mam ph i ec, resi se tady ta vodotesnost.. je treba si stim trochu pohrat a kvalitni lepenkou zalepit vicko na baterky a u ec taky dirku na kalibrovani. Jako vzhledem k tomu ze je na to zaruka 24 mesicu tak bych se toho nebal.. za tu cenu
PetrP
co si myslíte o tomhle měřáčku ? a obědnávání z číny .... ???
Harapasch
Zdravim potreboval by som radu.xem rozbehnut aero a potrebujem merak co bude 24 hodin vo vode.co vravite na toto.
Portable Aquarium 6 in 1 multi parameter Meter Monitor
The PH-TDS-EC-CF-TEMP Continuous Monitoring System Meter gives you the ability to monitor pH level, Total Dissolved Solids (TDS), conductivity (EC), CF and Temperature all at the same time. It features fast response probe and is easy to calibrate. This multi-parameter instrument tests for the most important factors in the growing environment. Calibration is quick. It is very reliable, stable and transportable. The operation is simple and comfortable. The values are readable within few seconds and usage is easier to handle than with droplet test and color chart.



Specification

Range:
PH:0.00~14.00PH EC:0.00~19.99EC
℃:-50℃~70℃ ℉:-58℉~158℉
CF:0.0~199CF TDS:10~19990ppm
Resolution:
PH:0.01PH ℃:0.1℃ ℉:0.2℉
EC:0.01EC CF:0.1CF TDS:10 ppm
Accuracy:
PH:±0.1 PH ℃:1.0℃
EC、CF、TDS:±2%F.S
Operating Temperature:0℃~50℃
Automatic Temperature Compensation:0℃~50℃
Power Supply:220/240 VAC to DC adapter or 4X1.5V(AG13)
Dimensions:155mm×86mm×22mm
omiss
ak by sa niekto rozhodol pre Essential EC meter chcel by som pripomenut ze k nemu treba specialny kalibrovacy roztok z hodnotou 2,8 a nie 1,41 ako byva standartny. Dokonca aj v niektorych growshopoch sa na mna divali ze co to od nich chcem ze pre vsetky ec metre je len jeden. inak velka spokojnost s Essential EC aj PH metrom, pouzivam ich asi tak 2 mesiace raz som kalibroval, potom som len tak skusil odmerat hodnoty kalibracnych roztokov a vobec to nebolo ani o desatinku posunute tak drzia krasne.
AXSON
tiez mam Essential PH aj EC a absolutna spokojnost, rovnako ako omiss
Mičurin 666
Přátelé zeleného listu...
Ačkoliv jsem nikdy nechtěl dělat reklamu zadarmo, zkušenost s reklamací měřáku Hannah Growcheck Combo mě k tomu víceméně přinutila.

Co se stalo:
Cca po 9 měsících od zakoupení přístroje, po harvestu sem chtěl měřák, jako obvylke, zkalibrovat. Připravím si pufrovací roztoky, nakalibruju na pH 7 ale při kalibraci na pH 4 mi nestačil rozsah nastavovacího šroubu. Přístroj ukazoval nižší vyšší hodnoty než doopravdy byly.
Poslali sme p. Klečkovi mail, ve čtvrtek odeslali na jeho adresu a v úterý, tzn za 5 dní nám přístroj dorazil PPLkem s novou elektrodou, zkalibrovaný (včetně protokolu) a s novými pufrovacími roztoky. Musím smeknout před timhle shopem, protože rychleji vyřízenou reklamaci bych si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech. Je vidět, že tenhle shop opravdu chápe, jak nutné tohle vybavení pro nás Growery je...
WAMParjan
jj klečka je best :D na shopu vždy vše vymněněno kus za kus :D a opravdu přátelskej přístup , smluvní ceny :D a slevová karta :D ....
ríša klečka best :D
tomas2pet
Klečka: Jen tam nakupuju. Zboží nad dva tisíce. Zdarma poštovné a rychlí nákup. Když dnes objednám, tak to pozítří budu mít doma. Vždy když něco z mé objednávky nemaj, tak volali.. co že to nemaj a informovali mně, a nabídli mi řešení. Je to dobrý přístup k zákazníkům.
To je moje zkušenost s nimi.
Je to můj názor.
S pozdravem T25.
prasátko
mam ec meter adwa a spadol mi do vody, teraz na displeji naskakuju divne znaky. Da sa to nejako opravit?
logic7.m
vim že jse to sem nehodi ale dostal sem tet nev EC metr a mam tenhle navic
http://www.klecka.cz/growshop/EC-mo...ochek-HI-983302
pokud by jste měl někdo zajem na PM
Zdravíčko, já mám ty od hydrogarden, essencial a můžu doporučit.

+ vodotěsnost (ta se fakt hodí, už jsem ho lovil ze dna nádrže)
+ teplotní kompenzace (je jedno v jaký teplotě měříte)
+ drží dlouho zkalibrovanej
+ jednoduchá kalibrace, žádný šroubky a podobný kraviny

Co vím tak jsem dal za ph i ec metr necelou trojku, což je přijatelná cena, je nutný taky dokoupit kalibrační roztoky tj. pro ph metr 4ku a 7ku a pro Ec 2.8 (což není úplně obvyklý)
StrycekPompo
Zdravím,
rozhodl jsem se že si ze srandy testnu taky hydro ,,, u klečky jsem koupil Adwu což se mi po projetí tohodle tématu zjevilo asi jako chyba ,,,EC šlape krásně měří v klidu ale mám problém s PH metrem ,,, přestřeluje mi asi o 7 desetin což je celkem dost,, zkoušel jsem si schválně měřit kalibraqční roztoky 4 a 7 a pokaždé mi to tak přestřelilo,, zkoušel jsem kalibraci ,, zapnu dám kalibraci hodím to do 7čky a čekám bliká bliká a pak se vypne XD ,, takže příští týden hurá zase do Ovy a zkusím to snima ukecat a připlatím si a kupuju essenciál,, nebo ať mi teda ukážou jak na kalibraci :)
Calzone
Claune:
já ty metry mám taky a pohoda, až na to, že PH metru trvá čím dál tím déle, než se stabilizuje hodnota (možná se o něj ale blbě starám). Já ho ale kalibruju jenom PH7kou. Ty to děláš fakt oběma, nebo to jenom píšeš jako možnost? Zkoušel jsi někdy porovnat rozdíly mezi těma kalibracema (jedno a dvoubodová)?

V jakém roztoku ho udržuješ mimo měření? Mě v GS řekli, že stačí ten 7kovej buffer, ale říkám si, jestli se nekurví právě kvůli tomu.
sem kdysi posilal pm Claunovy na stejnej dotaz a odpovedel:
darec hele na phmetr musis mit roztoky dva jeden puffer na 7 a druhej na 4....vložíš to tam, zmáčkneš jednou calibrate a hodí to tuším na 4ku, to ti napíše a pka to začne kalibrovat ty vyčkáš až to přestane a je to a pak daš calibrate dvakrát a skočí to na 7mičku a uděláš to samý..chvilku necháš a až to pípne je nakalibrováno...to co je v balení je na hovno..musíš si dokoupit i tu 4ku ...

Ad udrzovani tak kalomelove elektrody se drzej v KCl coz je pripad Ph metru
Čabas.....:bandit:
essencial ph-metr! stačí bohatě kalibrovat jen sedmičkou! vrazíš to do sedmičky chvíli počkáš a pak zmáčkneš kalibraci a vyčkáš než nenakalibruje sám....porovnával sem to s digitál kombem za x táců a hodnoty byly vesměs stejné:)

Calzone:mimo měření přístroj neudržuju v ničem, prostě zavřu pouzdro a jeto...když to udržuješ mimo měření v sedmovym buffru tak to musíš mít furt někde opřený aby to jakože nespadlo né?...po měření ph stačí strojek nechat okapat a zavřít a jeto....
kalibruju jednou za dvacet dní....mějte se a ať to roste
teda tohle sou mí skušenosti takže tak
36
BBVlada
Čau klucí, co myslíte o tadytýhletý mašince? http://hudla.cz/obchod/index.php?ma...products_id=306

Zdá se že pH měří od 3,5 - 8...ale myslíte že to bude dobrý, za tu cenu? na měření vhodnýho místa outdoor?
bigV
to BBVLada: čus, doporučuji nebrat! Koupil jsem to před 2 roky u VirtualVillage bo jak se ti Číňani jmenujou na naše asi za 200Kč a je to klasický kšunt. Radši připlatit...teď právě taky vybírám..:-)
mari
ahojj, jen hodim link co mam ja , pouzivam 8 mesicu a v pohode , jednani s obchodem taky ok : http://elektronika.svet-nakupu.cz/p...s-50/dp-113576/
sagista
zdar koukal sem ze na adwy tu moc pekny reference nejsou, muj nazor je ze kdyz se k nim clovek drobet chova tak vydrzej leta.... konkretne tyhle jak ec tak ph(1.zhora) http://www.mladypestitel.cz/growsho...section=101713&
peacetoall
adwu essentials a podobny mrdky nebrat, je to vyhazovani penez. I ty novy monitory od nich jsou na prd. Lepsi usetrit prachy na kvalitni znacku, milwaukee, hanna, bluelab ci mack a salinger. Kdo nema penize na tyhle znacky, at radeji meri kapkama ci papirkama - je to lepsi.

edit: mluvim samozrejme o meridlech pH. EC je jednoducha zalezitost a myslim, ze ani znacka jako adwa nema na tomhle jednoduchem pristroji co zkazit.
citace:
Původní příspěvek od peacetoall
adwu essentials a podobny mrdky nebrat, je to vyhazovani penez.


essential ph-metr mam už tak rok a půl a nebyl jedinej problém - chce s těma měřákama neházet po místnosti a jednou za cca 25 dní nakalibrovat - a né se k nim chovat jako by ani nebyly moje:)

citace:
Původní příspěvek od peacetoall
at radeji meri kapkama ci papirkama - je to lepsi.


no pěkný koniny tady lidem doporučuješ
citace:
Původní příspěvek od peacetoall
adwu essentials a podobny mrdky nebrat, je to vyhazovani penez. I ty novy monitory od nich jsou na prd. Lepsi usetrit prachy na kvalitni znacku, milwaukee, hanna, bluelab ci mack a salinger. Kdo nema penize na tyhle znacky, at radeji meri kapkama ci papirkama - je to lepsi.

edit: mluvim samozrejme o meridlech pH. EC je jednoducha zalezitost a myslim, ze ani znacka jako adwa nema na tomhle jednoduchem pristroji co zkazit.


:teef:
no comment.


Samozřejmě u dražších přístrojů stoupá taky jejich přesnost ale hlavně spolehlivost.
To při troše štěstí,naším potřebám,splní i "mrdač" za 800 na nějakou dobu.

jinak doporučím: Už je na cestě :teef:
http://www.eseasongear.com/hahiphmo99ne.html


dost náročný kolega má už druhým rokem ten starší model a je spoko
jipi
co hovorite na toto?
ma to aj vystup do pc
jestedman
citace:
Původní příspěvek od jipi
co hovorite na toto?
ma to aj vystup do pc


cena?
Janxu
zdravim
mam ten nejlevnejsi ph metr od milwaukee a kdyz merim roztok, tak to soupnu do vody z kohoutku abych zjistil jake ma ph, to ma priblizne 7.0
pak ho dam do vody kterou sem predtim upravil kyselinou na ph 3.0
ph metr vyndam, oplachnu a kdyz chci zmerit opet vodu z kohoutku, tak se mi ph ustali na 5.2 a dal uz s tim ani nepohnu
je tohleto normalni? ph metr nechavam v roztoku vzdycky aspon 10 minut zaplej a koukam jak se meni hodnoty na displeji dokud se neustali
jipi
no cena ak sa dobre pamatam bola cez 1000$
ale je to asi vseobecne problem zohnat aspon ja som to nevedel ani poriadne vygooglit

ale mozno stara dobra hanna zaujme za cca 2000$
Zdravim, mam dotaz ohledně EC metru

- EC je elektrická vodivost, takže je to převrácená hodnota odporu což by platilo u vodiče. Jak je již psáno...
U kapalin je to horší (elektrolytická vodivost), protože je potřeba do vzorečku dosadit ještě plocha průřezu a vzdálenost desek
Proto jestliže mám mít hodnotu roztoku 0,6 - 0,9 mS/m (nevím jestli se měřáky udávají v mS/m, nebo mS/cm???)
tak si vytvořím měřící sondu a posléze dosadím do upraveného vzorečku

l
R =------------------------
vodivost (S/m) . S

což není vše, protože je počítat s tepelnou konstantou... bla bla bla....
no tudíž pochybuji, že to bude někdo počítat a přepočítávat. No ale aby hlavně na co jsem chtěl poukázat a smysl tohoto přízpěvku:



Mam ohmetr (multimetr) a mam sondu. Sondu jsem strašně dlouho nemohl vymyslet a pak mi to trklo u počítače. Potřebuju dva vodiče, aby byly stejné, kvalitní povrch stejně vzdálené
levné a dostupné. Vymyslel jsem tedy sondu z napájecího kabelu od PC, který má 100%ně každý doma - odstřihnu konec a napojim multimetr za stovku (nejdražší cca 500kč). Sonda je levná a údržba spočívá v odmaštění a vysušení... No jo, ale co mi to řekne? odpor vedení a odpor kapaliny. Vedení je zanedbatelné a kapalinu změřit potřebujeme.

Potřeboval bych proto k tomuto konstruktivní připomínky a byl bych rád, kdyby někdo kdo vlastní ET metr mohl naměřit pár hodnot a porovnat se sondou.

TEST:

ve sklenici pokojová teplota

100mlvody odpor 250kΩ
100mlvody+20ml octa 8% odpor 2kΩ
100mlvody+40ml octa 8% odpor 1,5kΩ

mohl by někdo tedy ocejchovat touto sondou správný roztok pro pěstování?
doufám, že měřáku ET ocet nevadí... nebo zkusit jinou látku?

stačil by tímto změřit dle TESTU a udal jeho teplotu
+ roztok od 0,6 do 0,9 mS/cm a taky udal teplotu

No a kdyby nás to takhle udělalo více, tak by se nechala i tato hodnota zanormovat a stačilo by říct, jakej má kdo na sondě odpor a vědělo by se...

Pokud by se to ujalo fungovalo, tak bych alespon ušetřil stejně jako spousta jiných. Když ne, tak to promáznu... není návod, jen dotaz...
Čus Kpt.

Eshop:
http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&c...sid=GES07313040

cena 105Kč

Zdroje:
hlavně google
http://www.aquar.cz/vodivost.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/Konduktivita
http://en.wikipedia.org/wiki/EC_meter
Enj0i89
mno tohle nebude ta nejlepší možnost...
nepřesnoct tohoto měření bude značná
u každe ho to může vycházet jinak..

jinka pro vodivost 1,5mS by měl být odpor 666,6ohm.....
složitost tohoto měření považuji za věčí zlo než dat 1500 za specijalizovaný přístroj s udanou jistotou měření :-)
#77
ja shanim Nutra-Dip continuous Tri meter (pH, PPM & Temperature) ale v čr za boha nemužu sehant a nevim jestli z Ebay a pod bude taky na 230V/50Hz, v americe myslim jedou jinou electricity
a vychazi na 4600, alternativu asi vidim v
Adwa ECO 406 EC monitoru a ADWA ECO209 PH monitoru maj na klečka tečka cz
s poštovnym za 5120 :)
ThiCkHead
Ja jsem sice kratkodobe, ale jsem :) spokojen s EC a pH metry Essential, vse jednoduche jako facka.. kalibrace... rychle mereni, a myslim si ze pokud se k tem pristrojum umi clovek chovat tak vydrzi moc.. Nekdo nakoupi za 4 kkc a stejne mu neco odejde protoze je to holt truhla.. ja muzu pro zacinajici ci mene narocne uzivatele doporucit Essential od Hydrogarden..
tecka
Zdravím chtěl bych poprosit o pomoc nějakého majitele combo metru Hanna 98129. Koupil jsem jeden na ebayi údajně má být nový, ale nějak se mi nezdá ta sonda co je na fotce v kroužku. Podle návodu jde o ec sondu a tahle vypadá jako amatérsky opravovaná. Hrubé opracování a zapatlané kouskama lepidla nebo co to je. Chci se zeptat jestli takhle vypadá normálně nebo jestli jsem se napálil a koupil nějaký repasovaný kus. Ještě bych se rád zeptal, jak máte nastavenou tu teplotní kompenzaci, nikde jsem nenašel podle čeho tu hodnotu nastavit. Předem děkuji za odpověď.
dontsmoke
Lidi, vodotěsnost nevodotěsnost, elektrické přístroje nekoupat a nedělat s nimi spadla lžicka do kafička. Jinak Essentials je v pohodě, po 2měsících jsem ho chtěl rekalibrovat a nebylo vůbec proč.
cudas
uvažuji taky zkusit pěstit v bubleru ..... našel jsem tento co vy na to ? http://www.growshop.cz/katalog/deta...ential-ph-meter
mari
citace:
Původní příspěvek od cudas
uvažuji taky zkusit pěstit v bubleru ..... našel jsem tento co vy na to ? http://www.growshop.cz/katalog/deta...ential-ph-meter


ahojj, mam ho 2 mesice a plna spokojenost, nakalibrovanej z vyroby a kalibrace drzi cely dva mesice. V pohode, na 4 digi baterky. hojj
cudas
Díky za info .... po substrátu chci taky zkusit bublat tak uvidíme
mellon1
mám dobrý zkušenosti s ADWOU.
#77
ja mam adwu PH metr ale to mereni jednorazove me tak stve ze sem se na to vykalsla, nevim jak bych kazdej den meril a upravoval hydro bez kontinualniho meraku, to bych asi drive nebo pozdeji zesilel
http://klecka.cz/growshop/Merici_pr...ph_monitor.html
http://klecka.cz/growshop/Merici_pr...ec_monitor.html

tohle se zda asi nejlepsi, u komba kdyz se pokazi jedno z merenyho tak je celej merak kaput, tohle neni moc drahy pece taky ok a hodnoty sou porad na ocich, neni treba lizt do kumbalu a srtkat ruku do rezervoaru s rucnim merakem :D:D
Kubis
zdravím lidi potřebuju poradit mam PH metr od hydrogarden, essencial a kdyš sem jednou mněřil tak sem omylem zmačknul kalibraci a ted kdyš ho chci skalibrovad a dam ho do roztoku ph7.01 tak mi to ukáže 10.01 jak to dostat dolu abych ho mohl skalibrovat?? diky za případné odpovědi
krasus
drz cal 10 sekund az zacne blikat ph 7 tak to del do ph 7 az pipne potom znova drz cal az skoci 4,0 dej do ph 4,0 az pipne pak vipni a je hotovo


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma