Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Jaké množství kytek na plochu? - Klikni zde pro originální téma
nemo

Omlouvám se, pokud se ptám na něco, co všichni přece znají.

Jak daleko od sebe mají kytky být, abych dosáhl nejvyšší výtěž z hlediska využití světla (to mi připadá jako nejdůležitější kriterium) a daného prostoru?
Jde o to, že na jedné straně mohu mít jednu kytku, kterou nechám rozrůst do velké šířky s množstvím palic, nebo na druhé straně mohu mít víc kytek, u kterých každá bude tvořit jednu velkou palici.
Když jsem se díval mikroskopem na květ, zjistil jsem, že čím blíže jsou lístky ke květu, tím jsou menší a tím víc mají výronů pryskyřice. Když se pak tyto listy zvětší, pryskyřice z nich z valné části zmizí. Dokonce lze vidět, že část listu má ještě bohaté pryskyřičné výrony a část už ne.
Stala se mi taková zajímavá věc.Přes léto roku 2000 (bylo nádherné slunečné léto a i krásný slunečný podzim) jsem pěstoval několik kytek (dostal jsem od různých lidí různá semena a nevím co to bylo zač) na terase ve velkých nádobách (cca 40 l zahradnického substrátu na 1-2 kytky). Jedna z těch kytek zřejmě (to už si přesně nevzpomínám) začala kvést dříve než ostatní a udělala jakoby takovou jednu velkou palici ve tvaru vřetena, asi tak 12 cm v průměru a 60 cm dlohou. Pekelně voněla a lepila už začátkem srpna a když jsem se na ni podíval mikroskopem, viděl jsem pěkně husté pryskyřičné výrony. Protože jsem ale pěstoval kytky poprvé a ty ostatní nebyly ještě nic moc, nesklidil jsem tuto kytku a nechal ji růst dál. Ta kytka se pak rozrostla do košaté kytky. Jenže když jsem všechny ty kytky sklízel a poctivě je ostřihával tak, abych do hulení dal jen ty malé pístečky co měly moře pryskyřičných výronů a listy, které se už zvětšily a neměly tak velké a husté pryskyřičné výrony dal bokem (na výrobu másla), nabyl jsem dojmu, že ta kytka, co měla původně takovou jednu pěknou palici se vlastně jen rozrostla a nezvětšila svůj počet nebo množství zajímavých částí (vlastně počet květů, protože ty malé lístky jsou jen v okolí květu, že?), jen se ty jednotlivé kvítky od sebe vzdálily. Takže jsem měl pocit, že jsem měl tu kytku sklidit už v tom strpnu a nenechat ji do září, protože mi to už nic nepřineslo a mohl jsem si už pěkně v září zahulit. Když jsem tak nad tím přemýšlel, napadlo mě, že ta kytka začala kvést a vyvinula se dřív než ty ostatní (to se může stát, vloni mi jedna kytka ze stejných semen - Golden Amstel - začala naopak kvést aspoň a 3 týdny později než ty ostatní) a kvetla a zrála v tom největším slunečním žáru v červenci a srpnu. Na základě této úvahy jsem začal přemýšlet o tom, jestli není lepší těm kytkám pěstovaným indoor víc svítit (vlastně je přesvítit), aby se nerozvinuly a nedělaly hustou džungli ale aby zůstaly pěkně sevřené a mít na jednom metru čtverečním víc jednopalicových kytek, které si nebudou stínit. Předpokládám při tom mlčky, že ty kytky se rozvětvují a vytahují do výšky proto, protože mají málo nebo tak akorát světla. Mohlo by to být zajímavé pro ty, co pěstují ve skříních kde mají málo prostoru. Otázkou zůstává, jaká bude výtěž v gramech vztažená k odběru elektřiny.
Co si o tom myslí odborníci?

Ant
Ježiš marja to snad neni možný sory že se tady taghle rosčiluju ale teď sem koukal že ses ptal ještě na zapojení výbojky to sem teda ještě nechal bej OK nenašels to nebo sto vůbec nehledal ale tohle ........... skus hledat třeba v základních informacích nebo jag se to jmenuje!!

Hledej vše na co se tu ptáš je tu na 99,9 % napsáno. Ne oprava na 100%!!!

HLEDAT, HLEDAT, HLEDAT, HLEDAT,HLEDAT, HLEDAT, HLEDAT,HLEDAT, HLEDAT, HLEDAT, HLEDAT,HLEDAT, HLEDAT, HLEDAT A JEŠTĚ JEDNOU HLEDAT.

Já vim že to ze začátku moc nejde chvilku trvá než něco najdeš ale skus to HLEDEJ !!!!!!
nemo
že bych hledal zapojení výbojky. A pokud ano, tak to muselo být řádně dávno.
Omlouvám se. Nikdo není dokonalý. A já jsem líný. Proč bych to nepřiznal.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma