Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Lowryder grow guide - Klikni zde pro originální téma
ThunderFuck!
Zdarec, jelikož se teď pouštím do pěstování modelu Lowryder tak jsem shanel nejake informace a narazil jsem na anglicky psanou prirucku Lowryder grow guide (příručka pro pestitele Lowrideru). Tu jsem si prelozil do češtiny upravil aby byla srozumitelna a dam jí i sem třeba nekomu pomůže jako zdroj informací.

OFICIÁLNÍ PŘÍRUČKA O PESTOVANÍ LOWRYDERU

Napsal Join Doctor


Preferované metody

Indoor, Lowryder roste velmi dobře v půdní směsi (hrnec nebo postele) nebo v neumazaných systémech, kde může být kultivovaný ze semena k pupenu ve dvou měsících – 18 hodin světla denně je doporučené pro cely růst. Měnit délku světelného cyklu na 12 hodin může zmenšit výnosy a zkrátit již- krátký životní cyklus. Protože Lowryderův životní cyklus je tak krátký, klonování je nepoužitelné, jen rostliny ze semene jsou vzrostlé. Standardně, Lowryder má příhodnou velikost pro pěstovaní technikou SoG (Sea of Green) moře zeleně.

Protože kvetoucí a rostoucí rostliny mohou být pěstovány ve stejné místnosti, Lowryder představuje nové řešení pro malé a střední indoor pěstitele.Pravidelné permanentní sklizně může docílit sázením nových rostlin pravidelně za ty, které byly sklizeny. To zajistí, že pěstební místnost bude vždy plná a bude stále produkovat čerstvého pupeny.

Venku: vysévejte přímo do půdy naklíčena semena. Nové sazenice Lowryderu může sázet až do konce léta a zabezpečit si tak permanentní žně venku. Vyhněte se přesazování, ale dělejte tak aby se z rostlin stal rootbound. Samci začínají kvést v třetím týdnu.

Faktory růstové

Lowryder je extrémně všestranný může být kultivován prakticky na jakékoli klima nebo prostředí. Ve skutečnosti umožňuje brzké žně v nepravděpodobných místech jako Finsko, západní a severní teritoria, krátké dny, nebo vysoké výškové oblasti.Je také dobře přizpůsobený k dvorkovým zahradám, okenním římsám a terasám kde kytky mohou být snadno skryté kvůli jejich malé velikosti.

Nic nebude zrát dříve nebo rychleji než Lowryder! Když ostatní varianty sotva začaly kvést, tak si pěstitelé Lowryderu vychutnávali požitek z jejich čerstvé žně.


Charakteristické rysy

Lowryder prakticky vysadí vegetativní růstovému stadiu. Přechází téměř ihned ze stadia semenáčků ke kvetoucí době. Z našich znalosti, má Lowryder nejkratší známý životnímu cyklus.
Samčí rostliny mohou být identifikovaný po cca 17 - 20 dnech, zatímco samice ukážou svoji krásu o 3 - 4 dny později. Rostliny budou dokonce kvést i pod permanentním světelnou periodou.

Lowryder samice obvykle nerostou vyšší než 16 - 20 palců(40 – 50 cm) 12 - 16 palců(30 – 40 cm) je typičtější. Světelná intenzita, velikost květináče a správné OH hraje důležitou roli ve finální velikosti rostlin a zralosti – lepší podmínky, větší výnos.

Výnos a výše jsou závislé na faktorech růstu. Například, rostliny pěstované v malých rašelinových květináčích na okenní římse mohou vynášet jen 1 gram a vzrůst nebude vyšší než 6 palců, se žádným větvením vůbec nepočítejte. Zatímco rostlina v 4. galonovém (15 litrů) nádobě pod vysokointenzivním osvětlením a dobrými pěstebními metodami, může proměnit na hojně rozvětvené, velké, široké 45. gramové monstrum.
Umělé hnojiva: Během prvních dvou týdnů hnojíme Lowryder týdenním mírně naředěným růstovým hnojivem a živným roztokem s mikroživinami. Když rostliny přejdou do plného květenství měli by být hnojeny květovým hnojivem po dobu 4 až 6 týdnů. Mycorise je biologický kořenový stimulátor významně zvětší vzrůst rostliny a její celkový objem.

Průměrný kvetoucí čas
Doma: 40 - 45 dnů (po 15 - 20 denním stadiu semenáčků)
Venku: zraje cca. 60 dnů pro zrale semena.
Všimněte si, že se u 100% rostlin objeví autoflowing .

STŘEDNÍ VÝŠKA
12 palců. Minimálně 5 palců maximálně 16 palců.

VYNOS
V závislosti na světle a dalších faktorech, Lowryder vynáší až 45 g – jedna zpráva dokonce tvrdí 96 g z jedné výjimečné rostliny hydroponicky pěstované. Extrémní světlo závislý na dobrém výnosu. Bez adekvátních podmínek mohou rostliny zůstat extrémně malé, téměř komické.

Pupeny jsou kompaktní a tvrdé jako kámen. Silné pestíky s oranžovým zbarvením.Typicky kvetoucí místa jsou velmi blízko u země.Kouř je jemný s příjemnou zeminitou chutí vůně není nijak silná se známkami po předcích Northern Light a William Wonder.
ThunderFuck!
Jeste si nejsem jisty s temy 15ti litrovymi kvetinaci to mi prijde na 50 cm vysoukou kytko mnoho postacilo by urcite 4-6 litru. Kdyz jsem hledal prevod galonu na litry tak to bylo neci kolem 1 galon se rovna 3,75 lit. Jestli mate nekdo jine ifo tak PM a nebo to sem hodte a ja to upravim.
aji ty 4 nebo 6 litrů je moc! klidně by stačila pet láhev!:) nebo tak max. ten 3,5-4 litrový květináč!:)
a stav?
Fantasie
Jak rika Mjr.BlasterX :) .. koreny ma minimalni... podle mich zkusenosti, i kdybys tam daval toho korenace hafo, tak nemuze mit vetsi koreny nez ma zelenou plochu... takze petky, nebo vetsi kvetniky... kdyby vas to zajimalo tak v mem threadu jsou fota meho LR na balkonu...

2Praxer:hele stav... proste kourils nekdy haze? :chef: celkem gauche!
Dude
thunder - hod link na original, udelam ti korekci
(if you wanna ;))
Dude
jenom co jsem ted zbezne prolitl, musim zmizet, vecer dodelam ;)
asi nejake chybicky se vloudili, ale text snad malinko srozumitelnejsi..

Indoor

Lowryder roste velmi dobře v substrátech (květináč či záhon) nebo v bez substrátových systémech, kde může být dozrát ze semínka k palicím ve dvou měsících – 18 hodin světla denně je doporučené pro cely růst. Přepnutí světelného cyklu na 12 hodin může zmenšit výnosy a zkrátit již- krátký životní cyklus. Protože životní cyklus Lowrydera je tak krátký, klonování je nepoužitelné, pěstuje se pouze semen. Lowryder je vynikající volbou pro SoG (sea of green).

Protože rostliny na květu i na růstu mohou být pěstovány ve stejné místnosti, Lowryder představuje nové možnosti pro malé a střední indoor pěstitele.Pravidelné permanentní sklizně může docílit sázením nových rostlin pravidelně za ty, které byly sklizeny. To zajistí, že pěstební místnost bude vždy plná a bude stále produkovat čerstvé palice, aniž by se jeden předřel.

Pro nejlepší výsledky sázejte sazeničky přímo do 4-8 litrových květináčů (ať už přímo, či v „jiffy pellets“ (u nás asi nehrozí - takové ty prokořeňovovávací tabletky).
Případně zasaďte semínko do „rašelinového květináčku“ (viz zde - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=29716 ) a v něm zakořeněnou samici zasadit přímo na záhon (po ukázání pohlaví - přibližně po 17-20 dnech) - to ale může způsobit, že vyrostou menší kytky než při první metodě.

Doporučuji svítit kytkám 18 hodin denně, to může být sníženo na 16 hodin denně bez ztráty výnosu.

Venku:

vysévejte přímo do půdy namáčená semena. Nové sazenice Lowryderu můžete sázet až do pozního léta a zabezpečit si tak permanentní outdoorovou sklizeň. Pokud můžete, vyhněte se přesazování. Pokud musíte rostlinu přesadit, udělejte to až poté, co rostlina pořádně zakoření. Samce zlikvidujte ve třech týdnech.


Růstové faktory

Lowryder je extrémně všestranný, může být pěstován prakticky v jakémkoliv podnebí a prostředí. Vskutku posouvá hranice pěstování umožňujíc časnou sklizeň i v tak nepravděpodobných místech jako je Finsko, Northwest Territories (US / Kanada) a dalších severních oblastí s krátkým létem či ve vysoké nadmořské výšce. Je také dobře přizpůsobený k pěstění na dvorcích, okenních římsách a terasách. kde mohou kytky být snadno skryté díky jejich malé velikosti.

Nic nedozraje dříve nebo rychleji než Lowryder! Když ostatní varianty sotva začaly kvést, tak si pěstitelé Lowryderu vychutnávali požitek z jejich čerstvé žně.


Charakteristické rysy

Lowryder v podstatě vynechává růstovou fázi. Přechází téměř ihned ze stadia semenáčků do květu. Lowryder má nejkratší známý životní cyklus a výšku mezi všemi odrůdami konopí.


Samčí rostliny mohou být identifikovaný po cca 17 - 20 dnech, zatímco samice ukážou svoji krásu o 3 - 4 dny později. Rostliny budou dokonce kvést i při nepřetržité světelné periodě.


Samice Lowrydera obvykle nevyrostou výše než 16 - 20 palců (40 – 50 cm) Obvyklá je výška kolem 12 - 16 palců (30 – 40 cm).

Světelná intenzita, velikost květináče a správné pH hraje důležitou roli ve finální velikosti rostlin a zralosti – čím lepší podmínky, tím větší výnos. Kytky vytvářejí jednu hlavní palici, avšak pokud dostávají adekvátní osvětlení, nižší výrůstky se začnou hojně větvit.

Výnos a výše jsou závislé na očividných růstových faktorech. Například, rostliny pěstované v malých rašelinových květináčích na okenní římse mohou vynášet jen 1 gram a vzrůst nebude vyšší než 6 palců, se žádným větvením vůbec nepočítejte. Zatímco rostlina v 4 galonové (15 litrů) nádobě pod vysokointenzivním osvětlením a dobrými pěstebními metodami, může proměnit na hojně rozvětveného, dvě stopy širokého (ca. 60cm), 45 gramového paličáka.



Hnojení

Během prvních dvou týdnů by se měl Lowryder jednou týdně lehce pohnojit růstovou složkou hnojiva a „mikro složkou“ (si nevzpomenu, jak se ji říká teď :rolleyes: ) . Když rostliny přejdou do plného květenství měli by být hnojeny květovým hnojivem po dobu 4 až 6 týdnů. Zdá se, že mykorisní (?) přípravky jako např. root stimulátor, významně zlepšují růst.

Průměrná doba květu
Indoor : 40 - 45 dnů (po 15 - 20 denním růst. fázi)
Outdoor: zraje cca. 60 dnů po zasazení semena
Poznámka: u 100% rostlin se objeví samo nakvétací genotyp .

Průměrná výška
- 30 cm (12 palců)
- minimálně 13cm, maximálně 40cm (velice záleží na světelných podmínkách, s lehkým odchylkami dle fenotypu)

VÝNOS
V závislosti na světle a dalších faktorech, Lowryder vynáší až 45 g – jedna zpráva dokonce uvádí 96 g z jedné výjimečné rostliny v hydroponii. opět - velice záleží na světelných podmínkách. Bez adekvátních podmínek mohou rostliny zůstat extrémně malé, téměř srandovně - ale stále to bude fér pokouření.

Palice jsou kompaktní a tvrdé jako kámen (close quartered ?), lehce nepravidelné a různorodé s vysokým b/l ratio („poměr palice/listy“) .
Husté pestíky s oranžovým zbarvením a středně velké calyxy.
biely
tak tento thread ma potesil, no nevidim tu skusenosti growerov a tie co som nasiel nemali viac nez 10g/rastlina


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma