Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Těžkej problém , hniloba kořenů ?? - Klikni zde pro originální téma
fanini
Poradíte někdo co se asi děje ? Začalo to asi 5 dní zpátky a každym dnem je to horší . Přestal jsem dávat hnojivo , prolívám jen čistou vodou s upraveným PH ale bez reakce .
A jak jsou na tom kořeny?
A co třeba svilušky?
fanini
Svilušky tam nejsou na 100% , poučen z minulích nezdarů ... A kořeny se zdají taky v pohodě . Prostě příznaky přehnojení ale jen u 4 kytek , další 4 jsou relativně v pohodě. Živoří ale zatim se drží .
Koukám, že čím víc jsou kytky na pravo, tím jsou na tom hůř, z které strany dodáváš vodu? Jaký jedeš systém? Co je to za rohože?
dejaVuCV
Muzes udelat makro nekteryho hodne poskozenyho listu?
djV
Neson
fanini - uvažoval bych stejně jako ice13 - když jsem se podíval na fotky, tak jsem si všimnul toho samýho: nebude třeba chyba v systému?????
fanini
Tak pánové , problém už se vysvětli . Nakonec je to špatnej systém , začali hnít kořeny , moc vody málo vzduchu ... Poučení pro příště . Trošku to upravím a snad to bude fungovat na 100% .
TERMIX
Ach jo to NFT,ja to mel ted to same.Koreny hnijou kdyz je vysoke Ec,na NFT max.0,80 a v kvetu 1,2max. jinak to hnije.Kdyz das kostky do NFT s korenama tak nehnojit prvni 2 tydny vubec a nejlepsi je rostlinky(klony) nechat prokorenit uz v NFT jaky koliv pohyb s kostkama jim nesveci apropo Bomat kostky drzi moc vody oproti Grodanu ktery je lepsi no a mas tam tu bunicitou textilii (ma zasahovat az do roztoku) bo ji tam nevidim.Vubec NFT je sistem mnoha nesvaru a hlavne toho hniti dusledkem preliti,ja osobne praktikuji zalivku 10min. kazde 3 hodiny pri 0,80Ec.Ale jak rikam na NFT plati asi jen jedno : vlozit kostky a do nich klony(zdrave) a pouzivat jen cistou upravenou vodu na 5,8Ph + peroxid a az maji korinky velmi opatrne hnojit, zacit na 0,40-0,50 Ec a posleze velmi ale velmi pomalu pridavat ,jak to prestrelis konec vse jde nenavratne do rite. by TX
fanini
TX - prosím tě a kolik dáváš toho peroxidu ? Mám zásobník na 20 l ale pro jistotu dávám jen 15 l , aby byl na 100% vzduch u kořenů ... Teď mám jen upravený PH bez hnojiv ale nějak se to nechce zpamatovat . Jo a nemáš zkušenost s přidáváním phytaminu nebo enzimů ??? Celkem by mě to zajímalo . Díky
j.hollowmannn
Zdravim. helet myslim si ze ti to napadla nejaka plisen. Takze asi vytrhat a zasadit novy. jina moznost asi neni. Ale treba se mylim.
fanini
j.hollowmannn- diky za radu , rád bych to provedl ale mám problém kde sehnat klony . Zatím ještě pořát čekám co se bude dít , připadá mi že se začínají dávat do kupy ale bude to asi ještě chvíli trvat .
TERMIX
Peroxidu davam 3ml na 20L a to tak cinim kazde 3 dny ,po 9 dnech peroxid vysadim a jedu enzim zase 9 dni pak roztok vymenim a opet peroxid,duvodem stridani je ze peroxid neni dobre pouzivat zaroven s enzimem (enzim pak nefunguje) ,osobne si myslim ze uzivani peroxidu v nft je nutnost kvuli tomu hniti a enzim bych mozna vysadil uplne. A hlavne at to porad nestoji ve vode ,vubec nejlepsi pro zacatek by bylo 2x za 24 hod. na 15 min zalit a basta(ze zacatku) ale to jsem zatim nezkousel bo ted jedu kokos a zda se byt dost dobrej oproti nft.
TERMIX
Dej sem prosim te foto aktualniho stavu protoze na 100% je problem v hniti korenu ta 4ka kytek je pravdepodobne dnes jiz kozena(jak Viktor) a ostatni mozna vypadaji jako ty pred 14 dny ty ted kozeny bo plesnivka je uz zachvatila taky,mylim li se napis.Pomoc uz bude asi marna snad koupit kokos a procesat koreny omejt v peroxidove lazni 10 kapek na L. a odstranit RW a zasadit kazdou zvlast a cekat a velmi opatrne zalevat(drzet vlhko !!!) . Az vyrostou a budou 100% OK tak narezat rizky a bodnout do RW a zpatky k NFT (velice dlouhodobe ale humalni) by TX


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma