Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Bioplant - Klikni zde pro originální téma
rege
Cest... Mam kvalitni moznost si vytunit pokoj 7x4 metry, chtel bych udelt jednu obri sklizen. S pestovanim pod lampou mam male zkusenosti, ale to si tady vschno peclive proctu, spis bych chtel poradit jestli se vyplati shanet vybavicku po ruznych elektro nebo mam zajit do bioplantu a nechat tam 25000kc??
tooth
no já si myslím, že nakoupit jen v bioplantu by se ti opravdu nevyplatilo. V Brně zkus určitě hledat třeba v Hornbachu,Bauhausu,... a hlavně sleduj akce v letácích.
C.R.E.A.M.
Kámo viděl bych to na 750W, na pojezdu samozřejmě.. Dosáhne tak 150cm na obě strany takže když odečtu z těch čtyř metrů nějakou cestičku pro tebe tak to skoro vychází. Ten pojezd bude asi tvoje největší investice ale brzo se ti vyplatí na elektřině. Bez pojezdu min. 2x750W.

Každopádně přeju hodně štěstí a průběžně informuj.
nejdriv offtopic, cream vim ze chces bejt uzitecnej ale to co tady a i v jinejch threadech pises je naprosto zcestny a udela to vic skody nez uzitku... takze pokud si necim nejses jistej radsi to vubec nepis.

rege 4x7 metru je celkem slusna plocha o obsahu 21m2 kdyz vezmes v uvah ze na m2 potrebujes minimalne 400w v lepsim pripade 600w je to celkem slusny osazeni. Naklady 25 000 s poradnym chlazenim atd jsou podle me nesmyslne male.

Doporucil bych ti oddelit si malou cast mistnosti a tam dat 600w-1kw a budes mit co hulit celej rok :)))))
C.R.E.A.M.
Nepočítal sem 4x7 ale 3x7 (cesta) a to je prostor kterej 750W na pojezdu (5m) pokreje, asi ne ideálně ale pokreje. Každopádně z toho bude xkrát větší sklizeň než když si to hodíš bez pojezdu na ten tvuj m2.. Nevim jaký s tim máš zkušenosti ale já osobně jsem viděl 2x 600W na pojezdech který v pohodě pokryli místnost která měla tak 6x6m (plná asi ze 2/3), kytky byly tak v půlce květu a vypadaly moc dobře..

Jediná vec se kterou se dá souhlasit je že 25000 je málo..

"a budeš mít co huli celej rok" - předpokládám že když chce nekdo jet 4x7 tak to nemá pro sebe:)
tooth
25 000 málo? mno je to odpovídající investice,která bude na základní vybavení bohatě stačit ,samozřejmě vždy můžeš do pěstírny investovat 100 litrů. Pravděpodobně asi pojede hlínu,tudiíž nevidím důvod,proč by 25 000 nemělo stačit!
C.R.E.A.M.
Jako vejít by ses možná moh ale hoooodně těžko. Počítej třeba 200 rostlin. I ta blbá hlína (5l pro jednu) by ho při tomhle počtu stála cca. 7000!!! to nemluvim o zavlažování, osvětlení, ventilaci, pojezdu, hnojivech atd...
tooth
200 rostlin? nemyslíš že je to trochu mnoho? skoro 10 kytek na m čtvereční, no jako s indoorem zkušenosti nemám,ale zdá se mi to zbytečně moc
Vochomurka
200 rostlin na 7krat4 metry??? to si upadl přímo na hlavičku ne????
Kubííííík
:eek: naprostej souhlas s PHREAKYM:beer:
C.R.E.A.M.
10 rostlin na m2 ti příde moc?!
Erixon
PHREAKY ví o čem mluví.

Co by jste vybraly rači?
a) Dejme tomu 600w na ploše 120*120 kvalitně vybavenej, skoro bezúdržbovej systém se zdravejma kytkama

nebo

b) Za každou cenu využít prostor a šetřit na "zbytečnostech" (podle některých). Hlavně ať to má hromadu kilowat aby toho byla pořádná homada (imho nebude), ale efektivita daná poměrem g/w bude úplně někde jinde...
rege
Jo, jo, uz jsem to poresil, dam si mensi mistnost 4x4, kterou stejne nevyuziju celou a dam si tam 1000w. Mužete me nekdo poradit jak dobre vyuzit okno v mistnosti?
Mr Proč
Pokud tam nemas nejake nove plastove okno, ale nejake stare, tak jednoduse vyndej okenni tabulku a misto ni dej neajkou drevenou nebo sololitovou desku ve ktere bude otvor pro odvod vzduchu a zatepli to. Jine vyuziti okna me ted nenapada.
rege
problem je v tom, ze je to okno do ulice...
Erixon
Najdi si theard videa, tam jsou různý vychytávky na stavbu, pro získání základní představy dobrý.
Za okno dej třeba rákosovej závěs (takový svázaný špejle) a za něj dvě vrstvy černobílý fólie.
Nezapomeň zajistit dostatečnou výměnu vzduchu v mísnosti. Když se budeeš řídit co 1 wat to 1 m3/hod větrák tak se vyhneš problémům s chlazením.

btw název theardu neni moc vhodnej, kvůli vyhledávání...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma