Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
2-rocne semena - Klikni zde pro originální téma
Ujo_Lojzo
Zdravim groweri, chcem sa spytat na jednu vec... minuly rok som dostal od jedneho typka perfect semena... dal mi ich dost a zasadil som len tak asi 20 kyticiek...

pekne som si to vypestoval ( 2,2 metra vysoke po 2 rezoch, sisky ako past, skankova vona, 3 prasky na odstrel.....

Ale samozrejme som si myslel ze mam jedno z najlepsich miest na svete, no presne v den pred zberom moje lasky zmizli a nebolo po nich ani chyru ani slychu..... :-(
Par semienok mi ale z minuleho roka ostalo tak sa chcem spytat ci to bude nejako vadit na raste a kvete rastlinky, prip skusenosti... dakujem za rady.... PEACE :sun:
Hanulkááá
Ahoj! Tohle se tady už někde řešilo... Před dvouma rokama jsem sázela dva roky stary seminka a nezdálo se mi,že by nějak špatně rostly,nebo to nezkuřovalo atd...
vaaanha
Řekl bych, že je to možná jen dobře. Aspoň budou mít čas ještě trošku "podozrát" - něco co dělají vlastně třeba v zimě, prostě myslim, že budou klíčit velice dobře.
Softly
No já mám taky asi 2-3 roky starý semínka, ale prostě z 20ti mi vyklíčilo 1!, když jsem ho klíčil asi 3 tejdny, jinak kvalitu kytky bych neřekl, že to ohrozí.
Kyblik LopAtka
Já minulý týden našel 3 roky starou čudku a v ní pár semínek. Jen tak na zkoušku jsem to hodil do hliny a z hlíny mi už koukaj 4/4, tzn. 100% klíčivost i po třech letech... neviděl bych tedy v těch tvých seeds nejmenší problém... zkus a uvidíš :)
Ujo_Lojzo
no neviem ked kazdy hovori skoro inak... ale sak isto skusim potom dam vediet.... piste este niekto ak mate nejake skusenosti... dik hi
ved to ze kazdy ma ine skusenosti.... skus sam a uvidis ako to pojde....
ja si myslim, ze ked si to skladaoval normalne tak to pojde aj napriek tomu ze to ma 2 roky... 3mem palce
brambora
jo tak ysem pohodil par seminek na pudu a snad ztoho neco bude
Gucspeed
moja osobna skusenost je taka, ze sa mi chytili uz aj starsie semiacka.. zdar and :smoker:
Ski
Zalezi taky an kvalite... teoreticky az tri roky... ale snizuje se postupne klicivost...
OT: Me vyrostlo 9 z 10- 1.5 rocnich semen :)
lootman
Asi tak jak pise SKI,ja myslim ze mas hezkou pravdepadobnost vzhledem ze jeste nejsou zas tak stara ze ti neco z toho vyleze.Ja sem sazel 3lete parkrat nekdy treba vylezlo jedno a nekdy vice je to tak ruzne
Peace
Ujo_Lojzo
Sewa, uz sa to blizi, tak ak este niekto nieco vie ,tak piste prosim.... dik
Ujo_Lojzo
ide mi hlavne o kvalitu zhulenia.... PEACE
Ski
Nemel by jsi nic poznat...
Lahvan_FlaskiCZ
mám 2 roky stará semínka, klíčivost 4/4




citace:
Původní příspěvek od Softly
No já mám taky asi 2-3 roky starý semínka, ale prostě z 20ti mi vyklíčilo 1!, když jsem ho klíčil asi 3 tejdny, jinak kvalitu kytky bych neřekl, že to ohrozí.


po třech týden usilovného přemlouvání by ti vyklíčily i ponožky. :D
*dR->ZmRd$!*
presne taky sem zasadil asi 3 roky stare seminka a normalne mi vyrostli byli to nejake NN a rostli uplne normalne nijak se nelisili od ostatnich klicivost 90% proste zadne zhorseni zkurovalo to taky dobre proste si myslim ze to neni az tak pravda o stari seminek ...PeAcE
jestedman
u semen, zvláště starších doporučuji dát na den do lednice, prochladnou a rychleji vyrazí. jaro je jaro
Ujo_Lojzo
do chladničky? do som este nepocul.... mas skusenost? dik peace
GreenMafia
Je něco jinýho mýt 1000 semen Noname,stim bych klidně zamořil školní zahradu,a je něco jinyho když máš 10 semen za 100Euro,někde jsem četl že konopný seminko má klíčivou životnost 3 roky a docela tomu věřím,a to nemluvim otom že musí být dobře skladováno (chlad,tma) si vem příklad,někde tady se řešilo že semena ze zverimexu nemaji moc velkou kličivost,proč asi?podle mě je to tim že sou stary třeba 2roky a vůbec nikdo neřeši skladovaci podminky protoze je to pro ptaky a těm stači i zdechle semeno...takze podle ma, kvalitni genetiku sazet hned jak je to mozne,necekat az seminko pojde,protože ne každy ma doma třeba original sklípek s idealnim chladem na třetim schodě,a staci aby několikrat (třeba v letě) zasvitilo na seminka slunce a muzou byt poškozena,toť můj názor
Divoženka
Vždy je lepší,když se najdou starý semena ,zasadit,než nechat být. Nemáte co ztratit,ale zase spoléhat se jen na ně,taky není dobrý.
ty semena budou určitě v pohodě, je lepší když je chceš archivovat , hodit je do g pytle, zavřít to do filmovky a nechat v ledničce..
MEDICINEMAN
citace:
Původní příspěvek od PETREF
2 roky stará semínka jsou nejlepší,stihly už řádně dozrát.


:D

Btw davate nekdo semena do mrazaku? Venku taky vse radne promrza. Znam par starych groweru co sazi pred zimou s nejlepsimi vysledky..
Haskuchar
Asi záleží na odrůdě, ale já se skladováním v pokojový teplotě dobrou zkušenost nemám.
Na Nirvaně radí hermeticky uzavřít, zmrazi - pak vydrží roky:
SEED AND BUD STORAGE
Use a seal-a-meal to hermetically seal the bag with no air inside. Freeze or refrigerate, and bud and seed can be kept for years this way.
Rap seeds in a paper towel to absorb moisture. Keep them in the freezer, and pull out only as many seeds as you need, then pop them back in the freezer quickly.
zofka
no ja som tento rok vytiahol aj seeds zo sezoony 2004 a z 24 vykliicilo 23.. nemysliim si, ze by naasledne mal vyplyyvat nejakyy probleem s rastlinami alebo uucinkami vyysledneeho produktu.
Hyde
citace:
Původní příspěvek od Ujo_Lojzo
do chladničky? do som este nepocul.... mas skusenost? dik peace

Mě to sice taky nikdo neřekl, ale už před šesti lety se to řešilo tady:
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1

...a platit to bude ještě dlooouho...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma