Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
400W (později +250W) - Klikni zde pro originální téma
Mr. Knorr
Zdarec

Chci představit svůj třetí pokus o indoor. Genetika pochází z řízků, celkem 10 kusů. Tímto bych chtěl poděkovat členovi Hary za ochotu a dodání miminek.

Hnojiva: Advanced hydroponics of holland + doplněk Growt/bloom excellarator. Bez postřiku.

Světlo: První týden 250 W Phillips Master HPi - T Plus
dnes upgrade na 400 W --//--
na květ bode 400W GIB Lighting + 250W Son -T

Hydrosystém vlastní výroby: 85l maltovník, v něm 50W akvarijní topítko které udržuje teplotu roztoku 24 celsiů, dva vzduchovací motorky neznámého výkonu.

Vlastní kytky sem umístil do víka od starého gramofonu a zasypal keramzitem. Na fotkách je to dostatečně vidět, cirkulaci roztoku zajišťují dvě čerpadla 4 W a 200 L / hod.

Ventilace: Na stropě 6x PC větrák 8 cm, údajně 150 m3/h
napájeno PC zdrojem fortron 450W

cirkulace vzduchu uvnitř skříně - 40 cm stolní ventilátor

Později přibude počítač s kamerou a vzdáleným přístupem, jelikož se ke skříni dostanu pouze přez výkend.


A modely: Orange Bud, Appolo 11, Belladona, Bellacio, Chronik, a něco co zjistim později, až to bude identifikovatelné :)

dnes 8 den 18/6
Dadenka
Máš to pěkně udělaný to se musí nechat, na posledních 2 fotečkách se mi ale něco nezdá.
Mr. Knorr
jo, holky trochu oschli, jedna se o jednu kiticku, ale pravdepodobne si musela zvyknout na novy podminky, ale ted uz je vse v poradku. V sobotu postnu dalsi fotos. Jeste musim vytapetovat skrin hlinikovou paskou. pak to bude supr :) Hlavne me zajima Belladona, pry ma masakrozni ucinky a krasne voni, a taky krasne vypada. Kdyz sem ji videl u kamose v plnem kvetu, tak mi v ty skrini prisla jako modelka :)
dejaVuCV
Ahoj chlapaku. Dobrej napad. Nekteri na podobny systemy prichazeli generace ;) .
Ale co me zajima:
Cim a kolik hnojis?
Ten roztok tam protejka porad?
BTW: Ty listy, zda se mi, ze bud hodne vody (jakoze porad), nebo nejaka mrcha typu horcik apod. (proste mikronutrienty).
A vubec, jak pripravujes vodu? Jak casto? Co pH, EC (to uz prehanim, EC sam nemerim, jen dodrzuju zasady. ;) )
Peace, djV.
Mr. Knorr
Roztok sem zezacatku nechal protejkat pouze kdyz svitila lampa (18/6), ted uz sou trochu vetsi, tak jim davam porad. PH merim akvatestama, takovy prouzky se trema papirkama, meri to PH a jeste dve jiny hodnoty, ted nevim, nemam u sebe. PH roztoku je cca 6 - bez uprav, jen voda a hnojky. AH snizuji. Hnojim AHckama podle navodu, prvni tyden polovicni davku, pak normalni + doplnek growt/bloom excelerator. Bez postriku. Roztok menim jednou tydne, vic se k roomu ani nedostanu :(

Vodu natocim z kohoutku, a rovnou s ni do systemu, nemam prostor na 24h odstati 60ti litru :)

Ty problemy uz se spravili. Ted sou vsechny krasne zelenoucky...


Pockej do zitrka, budou dalsi fotos, uz se na ne tesim jako malej Jarda :D
Mr. Knorr
Hi all, novy fotky sou tady, kitizz rostou jako z vody, chci je nechat poradne narust aby se room zaplnil uplne celej, bude tam 650w a to uz neco prosviti...

Konstruktivní kritika vítána :)
Mr. Knorr
Vítejte přátelé zelené Byliny u dalšího pokračování mé pěstitelské epizody nr. 3 :)

V přípravě je nový upgrade - fullautomatic pěstování na dálku

jedná se o spínací modul připojitelný na LPT port - Ten bude na základě ovládacího soft běžícího pod win xp. Náhled programu přikládám stejně jako schéma. Tímto bych chtěl požádat člena medulda aby blíže popsal zapojení toho všeho, jelikož On je tvůrcem a návrhářem jak po hardwarové stránce, tak i po softwarovéč čímž tady vnikne jeho příspěvek, který můžete náležitě okarmovat, moje K+ ti poletí, meduldo :D

Tímto mu žehnám slávu a věčnou úrodu až na věky ámen :)


Počítám se vzdáleným přístupem k tomuto "serveru" přez VPN tunel, čímž budu moci ovládat teplotu a fotoperiodu na dálku. Pohled do skříně mi poskytne usb webcamera.
medulda
Tak já se tedy vyjádřím :)
V první řadě bych rád řekl, že nejsem ani programátor, ani elektronik, takže se nedivte, že program je tak velký a zapojení možná trošku složitější. Program, schéma, potřebnou knihovnu i ovladač najdete tu: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/2...zip_2.25MB.html
Funbguje to docela jednoduše. Program ovládá paralelní port počítače a zapíná jednotlivé linky podle toho, které ze zařízení má být zapnuto. Tři linky lze ovládat pouze ručně, jedna je ovládána teploměrem a jedna se spíná podle času. Navíc je možno zapnout "tepelnou pojistku", která vypne poslední výstup, překročí-li teplota nějakou kritickou hranici. Samozřejmě, není problém doprogramovat další výstupy (celkem až 8), případně další pravidla ovládání výstupů (například periodické spínání, spínání v závislosti na vstupech z jiných senzorů, ovládání pojezdu). Jako jediný vstupní senzor slouží teplotní čidlo SMT160-30, které poskystuje přímo binární signál. Teplota za posledních 24 hodin je zaznamenávána do grafu. Není problém připojit další podobná čídla (celkem až 7), případně napřiklad doplnit vlhké teplotní čidlo pro psychrometrický výpočet vlhkosti vzduchu, světelný senzor pro kontrolu funkce lampy apod. Program umožňuje ukládání konfigurace, případně automatické uložení při ukončení. Hardware, který jsem navrhl umožňuje spínat libovolná relé (otestováno s relé 24V/10A - 240V/5A, které vyhoví i pro 600W), napájení 5V je možno získat přímo ze zdroje počítače (pokud není napřiklad opatřen záruční pečetí), odběr se mění v souvislosti s počtem sepnutých relé, ale neměl by přesáhnout 1A. Případné dotazy rád zodpovím. Pokud budete program modifikovat a přidávat další funkce, moc by mě potěšilo, kdybych se mohl na výsledky vaší práce podívat a zakomponovat je do "oficiální verze" :) Díky.

"Doporučená literatura":
http://new.hw.cz/Teorie-a-praxe/Pro...ws-2000-XP.html
http://www.root.cz/clanky/nejjednod...nline-teplomer/
http://lpt.hw.cz/
Mr. Knorr
A je tady další várka fotek, ty největší kitky už mají 47 cm, v sobotu budu přepínat, silně sem je prostříhal, takže teď vypadaj jako chudinky - ale mlíčko je mooooc dobrý :)




















































Toto je Appolo11, vypadá dost bídně, nevíte čím by to mohlo být? Všechny holky se maj dobre, jenom tahle ma nejaky problemy... Uz od zacatku byla ze vsech nejmensi a ted ty fleky na listech a taky ji rostou jen trojlistky, doporucuju zvetsit :(
Erixon
Jak to vypadá? Fakt mě zajímá jak se to spínání relátek přez lpt osvědčilo v praxi
Carpy
Hezký jednoduchý systémek (když samozřejmě nepočítám ten lpt počin) jenom dej bacha na elektriku, z fotek ji máš hned pod nádrží z vodou. Nikdy neviš. Have a nice harvest.
medulda
Carpy: Jak bys ten HW řešil ty? Vycházel jsem z věci co jsem měl doma a mohl jsem je tak odzkoušet...
Erixon
Osobně bych toho trojpsa buď přivrutoval nebo přilepil na zeď
medulda
Já myslel ten převodník LPT - relé (on psal "lpt počin").. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma