Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Feminizátor? - Klikni zde pro originální téma
b779
FLOWER SEED Soak – feminizátor semínek,stačí ponořit semínka na 24h a feminizace je hotová! 50 ml - 890,- KČ.
Máte s tím někdo zkušenost?Zní to slibně,ale skutečnost?
P.S.Prodává Hydroponic.cz
kavalera
hmm zaujimave....

A unique product designed to assist in the ferminisation of seeds.

Accent Flower Seed Soak binds high nitrogen to Ethylene Acid (feminine) which stimulates the seeds to encourage a tendency for the plant to become female.

This results in more flowering sites and overall better flower development, greater yields.

Simply soak your seeds for 24 hours and Germinate as normal.
Softly
Pěknej vynález, jestli teda funguje.
WhiTe
spíš bych to vyděl jako vyhozený prachy...
Tayem de Tox
co je to za p*??? to jde? dyť to je blbost!!! to by muselo měnit DNA (bo jaxe to u rostlin..?)! i když vlastně výtažek z ocůnu to taky umí.. vlastně hovno, ten to akorát mutuje! ...takže já myslím,že hovadina... ale moc rád bych se mýlil.....

můžete sem hodit odkaz?
b779
Najdeš to na Hydroponic.cz,ale info je jen obecné....zkus vyguglit a najdeš toho určitě více...Accent Flower Seed Soak binds high nitrogen to Ethylene Acid (feminine) which stimulates the seeds to encourage a tendency for the plant to become female.
Co?
tayem: každá kytiz v semínku může bejt jak samice tak samec, nicméně feminizovananá semína maj hlavně nevýhodu, že občas hermafrodizujou...resp.častěji :)

b779: hmmm jsem zvědavej jak dopadnou má semínka ošetřena ethylenem ;)

http://www.sowandgrow.ltd.uk/Produc...46&selection=21
http://www.progressive-growth.com/p....php?prod=12005
http://www.hydroponic-shop.com/prod...products_id=555
b779
Co?:Tak dej posléze rozhodně vědět jak experiment dopadl :)
Hanizek
micos: Mohl by jsi to něják rozepsat?
Lagutoda
chce to vyjádření nekoho z grower teamu. bo nekoho kdo zkousel ..
wocas
když se podivaš na cenu femin. kytek tak zjistíš že je to poděl a kiddddd
dlouhán
:confused: wocas nehul tolik :rolleyes:
MozART
Tayem de Tox: uvedom si, ze predstava o jednoduse dna retezci, kterej jasne udava jak se jaky bilkoviny budou presne tvorit pochazi hadam ze 60-70. let ... dneska se skupiny vedcu hadaj, jestli maj vliv i extrony (drive se povazpovali jen za bezcucelne "spojovaci casti" retezce) ; ukazije se, ze v bunce se vytvori vetsina retezcu podle genu lehce jinak (dost vedcu tvrdi, ze je to chyba - syntetitozovat presneji by pry bylo pro bunku neokonomicke;ale jini vedci tvrdi, ze i ty maji vyznam ...) .. a dost novejsich studii poukazuje na to, ze podle 1 stejneho genu se muzou ve stejne bunce za odlisnych okolnosti tvorit funkcne jine bilkoviny .... takze v tom tak jasno asi nebude .... a jeden z dukazu toho, jak se muze stejna genetika chovat jinak na zaklade prostredi je napr stres kytky svetlem v noci ..... asi dost z nas pestitelu si obcas udelalo hermace jinak ze samice :)
samozrejme nejde udelat ze seminka ganji chmel :-D , ale minimalne ovlivnit lze

SeedBanka Dutch Passion udava tohle(vsimnete si doby po kterou tyto faktory pry maji stale velky vliv!!-tohle se mi zda duveryhodnejsi, nez zde typicke spekulace o pH...):
In an experiment done in 1999 we grew 15 varieties of "feminized" seeds. We started with 30 seeds per variety. The goals were: 1) to determine the percentages of female, male, and hermaphroditic plants. 2) to compare the uniformity (homogeneity) among plants from "feminized" seeds with those grown from "regular" seeds.

1. The results were excellent. Nine out of fifteen varieties had 100% female offspring. Percentages of female plants from the other 6 varieties were between 80 and 90%. These plants were all hermaphrodites, producing their male flowers at the end of their lifecycle. Seed-setting hardly took place. No males were found.

2. Approximately 70% of the plants of varieties grown from "feminized" seeds were far more uniform than plants grown from "regular" seeds of the same variety. About 20% of the varieties were a little more uniform, while in 10% of the varieties no difference in uniformity was seen.



From literature and our own findings it appears that the growth of a male or female plant from seed, except for the predisposition in the gender chromosomes, also depends on various environmental factors. The environmental factors that influence gender are:


a higher nitrogen concentration will give more females.
a higher potassium concentration will give more males.
a higher humidity will give more females.
a lower temperature will give more females.
more blue light will give more females.
Fewer hours of light will give more females. It is important to start these changes at the three-pairs-of-leaves stage and continue for two or three weeks, before reverting to standard conditions.

To produce our feminized seeds, we start with selected female clones. Under standard conditions these female clones do not produce any male flowers. By the method we found, we are able to have these female clones produce abundant male flowers and pollen (see photos). The pollen thus produced we use for the production of our "feminized" seeds

...vyplyva mi, ze je lepsi asi na kyti fem. semen nesvitet 24 hodin (viz. posledni bod) - docela by me zajimalo, jestli tu nekdo nema zkusenost kdy sazel indoor z normalnich semen, jednou svitil na rust 24hod a podruhe 18/16 a jestli se to projevilo na pomeru pohlavi ... ???- a i zpusobem hnojeni (vic dusiku vic samic - coz by odpovidalo s tvrzenim toho "fem prostredku"...) ...

(zajimave tema jen doufam ze se nezaseka uplnejma nesmyslama jako napr. tread od zeuse o zarivkach a bude mit aspon trochu informacni hodnotu...., tak se prosim snazte psat rozumny veci k tematu a ne se furt opakovat ... THX)
onanoperverz
Chtěl jsem se zeptat co je lepší jestli si koupit feminizátor, nebo feminizované semínka. Feminizátor nabízejí na stránce http://www.greenshopcb.cz/ . Popřípadě který internetový obchod má nejlepší feminizovaný semínka. Díky
Grassmachine
Se mi nák nechce věřit že ponoření do náký sr*čky udělá 100% holku. Joa u feminizovaných: řekbych že lepčí je kaufnout nefeminizovaný...budeš jich mít víc za ty prachy...samice si vybereš... Ale samo jesli to chceš do skříně tak je to jiný no... :D
paepek
to se me taky nechce verit alůe kdyz si vemu ze femilizovany seminka stojej 2x tolik jako normalni tak by se to docala vyplatilo kdyby to fungovalo
Freeloader
feminyzovany seminka stojej tolik,protoze si stim daj vic prace nez nalejt smichanou chemku do lahvicky.Sice nevim jetli to zabira ale asi to skusim az budu na pristi rok klicit.Teoreticky je to mozny,dyk jestli vam vyroste samec nebo samice ovlivnujete uz vod zacatku do jaky to date zeme(hodnota PH),takze to ze to dam do nejaky chemky ktera to seminko nejakym zpusobem nabudi mi zas az tak nerealisticky neprijde!Urcite to nebude fungovat na 100%,ale typnu si ze tech 70-80% uspesnost to mit bude.
:starwars:
dlouhán
tak jsme brnkli do greenshopcb.cz, growshopu, na který výše odkazuje onanoperverz (:Dtakový nick) a tamní prodavač bude zřejmě férový chlapík, páč nám úpřimě sdělil, že žádná pozitivní zkušenost se zatím nekonala, spíše naopak.
pár věřících, kteří do toho šli, se tímto přípravkem připravilo o cca 50% semen, které by s největší pravděpodobností asi jinak vyjely. zda bylo zbylých 50% semen feminizováno či nikoli jsme se nedozvěděli.
podotknul však, že mu není znám growerskill těchto odvážlivců.
chtěl jsem to zkusit, ale upřímnost prodavače mi naštěstí ušetřila 900 peněz + čas ++++ spooooooustu nervů.. bych kurvoval ještě navánoce!

ono to bude trochu složitější asi, chjo.. :einstein:
Freeloader
skoda :(... ale usetrils mi 9 kylicek tak K+ for you
chuck53
Někde (tipoval bych že tady na groweru) jsem četl,že stačí zalévat kytku(holku) roztokem dvou tabletek aspirinu a 2l vody..Z kytky by se mel stát hermáč a všechny semínka co vzejdou by měly být holky..Nikdy jsem to nezkoušel tak mě nekamenujte..
čuste:)
Co?
citace:
Původní příspěvek od dlouhán

pár věřících, kteří do toho šli, se tímto přípravkem připravilo o cca 50% semen, které by s největší pravděpodobností asi jinak vyjely.


to mě jen utvrzuje, že tyto preparáty mají hlavní účinnou látku ethylen ... který svým účinkem způsobí, že semínka který "mohou dozrát" dozrají a ty které nejsou plně zralý, ne zcela vyvinuté, ale životaschopné - tak ty zabije (a tyto semínka právě bývají samci)

:D teda asi :david:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma