Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jak si svítíte, když se spí? - Klikni zde pro originální téma
aligator
Čau parto, zajímalo by mě, jak si svítíte, když vám holky spí? Máte nějaké speciální světlo, nebo používáte normální žárovku?? Jde o to aby je to nevzbudilo..
Co?
:D máme kytiz uzavřený v boxu....svítíš si sodíkem či metlou v pokoji?

edit
jóó táák.....jako máš namysli, když lezu do boxu ke kytkám???
...to by mělo bejt spec.zelený světlo o vlnové délce x nm....diody se zdaj docela dostupný i cenově....:)

edit edit
jo ale lepčí je tam furt neečumět ;)
Mr. Knorr
citace:
Původní příspěvek od Vochomurka
Tak spi taky a nemusis svitit!!! to te nenapadlo ze???
SMAZAT!!!



Napriklad nekomu nemusi denni rezim dovolovat peci o kitizz behem jejich dne, napriklad kdyz je nekdo velmi casove vytizen, nebo taky nekdo, kdo sviti prez noc z duvodu vyuziti nocniho proudu, taky se ke kitizz nedosanu dycky ve dne, a pri 12/12 je velka sance, ze se k nim dostanes v noci...

Proto treba me by se nejake zelene svetlo do roomu urcite hodilo, jde jen o to, jestli je ta zelena neprobudi, fotosynteza sice neprobiha v zelene casti spektra, ale ty veci na povrchu kitizz ktery prijimaj ty fotony (nevim ted jak se menujou) by se klidne probudit mohly...

Nebo je to jinak???
virgill
hena a jim podobne lamy ktere si neuvedoumuji ze nekdo treba dela na tri smeny a ke kytam se ve "dne" muze dostat po tydnu. tak sem radsi misto vasich trapnych plku napiste navod na nejake "servisni svetlo" pro pristup k rostlinam v "noci" nebo treba referat na tema fotosenzitivita rostlin v nocni periode nebo nakej link na tred kde se to resi a ne takovy kraviny jako nahore
ps 2 hena :Přemýšlej jestli svobodu bráníš,ctíš a nebo omezuješ:
FMP!
no, podle me to kytky neohrozi pokud si tam posvitis obycejnou zarovkou, zapinat sodik je skoda, pokud jde jen o kontrolu a udrzbu mimo doby sviceni
tgm.amster
URCITE NE SODIK, ja sem obcas koukal na kytky jen pri svetle ze zarivek a na paldach se obejvili novy vyhonky, takze shit.

nejlepsi bude obycejna zarovka, ikdyz ty zeleny ledky by byly asi best
virgill
FMP! prave ze nejen obyc zarovka ale i netesnici dvere a kytka je v haluzi zacne rust, hermovat apod. ty zeleny ledky musi teoreticky fungovat otazka jestli to nevyzaruje i nepatrne procento bileho\cerveneho sveta ktere nevidime ale kytky na to reaguji. skousel nekdo zenele svetlo?
jestedman
virgill: ale přece to že někdo řekne že na to svítil zelenou LEDkou a nezhermatilo mu to, není důkaz, resp. nebudeš mu věřit jen kvůli tomu. Dle mého zelená LeDka je jasná. LEDky mají monochromatické světlo, a zelená je asi nejlepší, protože zelený spektrum kytky nepotřebují, ostatní barvy by IMHO kytky pocítili, je spíše otázkou jakou zelenou LEDku, to by nám mohl poradit WhiTe.
a co takhle plamen? do jaké míry reaguje kyti na spektrum plamene a také jakého plamene (plyn, líh, sirka...) ??
virgill
jestedM jasne me jde spis o negativni skusenosti ze to nekdo delal svitil zelene napr v noci aby to nebylo od denniho svetla a stejne mu to zblblo. nadruhou stranu pokud to nekdo praktikuje leta a zadnej problem tak nevidim duvod mu neverit....
Sinuhet
Do skrine v noci se leze jedine kdyz je to nutne, takze stejne je jedno zda to funguje stopro, nebo ne. Kdyz do skrine musi, tak holt resme aby to nadelalo co nejmene skody. To je zelene svetlo.

Fyzikalni odbocka: Predmety maji pro nase oci barvu podle toho jakou cast svetelneho spektra odrazeji. rostliny pohlti vse krome zelene barvy, kterou odrazi a proto je vidime zelene.

Takze bych koupil plochou baterku, zelenou ledku, nebo vice zelenych ledek a zbastlil si svititko.

Astronomove pouzivaji neco podobneho, ale pouzivaji cervenou ledku na sviceni do map, protoze takove svetlo nejmene oslni oci a oni potrebuji mit oci prizpusobene na tmu.
Erixon
Jo ledky budou dobrý, nebo klasickou žárovku nabarvit na zeleno
weider
dostat aj kupit ziarovky co sa pouzivaju pri vyvolavani fotiek v cernej komore. Klasicka petice E25 ako ziarovka. Na www.narva.cz ich mali
Mr. Knorr
2weider: žárovky do černé komory jsou červené, my potřebujeme světlo zelené...
Sinuhet
V cerne komore se pouzivaji i zlutozelene.
Sinuhet
Pro zamozne, kteri chteji riskovat silne svetlo jsem nasel treba tohle
http://www.jobo.cz/default.aspx?men...p=0&detail=3983
ale ja osobne bych se bal, ze tohle uz vyrazne narusi kvet. Prece jen bych se snazil sviti tim nejslabsim moznym svetlem, co nejspravnejsi barvy. Mala lampicka, ne reflektor.

Nebo jeste levneji, ted jsem nasel zelenou zarovku
http://www.jobo.cz/default.aspx?men...p=0&detail=3987
ale to je podle me jeste porad dost silne svetlo.
aligator
Nadruhou stranu, ja si posledni dobdou svitil normal 40W namirenou uplne pryc at nejde přímé svetlo na holky a nikdy jsem nepozoroval, že by začaly reagovat a znova růst.. Spíš se mi zdá, že se topy tolik nevyvinou. Každopádně normál. žárovka na ne určitě reaguje!! Zelený diody jsou asi the best když už dovnitř musíš.. Vyzkoušel to někdo z Vás?
Typek23
Ja si svietim svetlom co mam na mobile a len tak ponad rastliny nie priamo na nich.......na to aby si skontroloval ci je nieco v poriadku ti bdue stacit uplne 5 min a za tu dobu rastlina nieje schopna pri tak malom toku svetla zmenit svoj spiaci rezim.....priblizne 20min trva kym sa rastlina prabudi z uplnej tmi na svetle....aj ked sa poliavju rastlinky tak sa odporuca az 30min po zapnuti svetla v tedy su prebudene...tak ze opakujem 5min svietenia slabim svetlom namierenym niekam inam im uskodit nemoze......ja som s tym nemal nikdy ziadny problem
WhiTe
no, pánové, nevím... je sice pravda, že to tej kyti trvá minimálně 20minut než se rozhejbe, ale myslim si, že jí to bude stresovat. Nedoporučoval bych ani to zelený světlo, protože kyti má receptory i na zelený světlo, sice málo, ale má. Viz můj oblíbený graf.

Ta infravize by měla být OK. Infra světo kyti rozhodně nevidí ;)
Typek23
Ale ako ej na tom ludske oko ..........vidi clovek infra svetlo???
WhiTe
citace:
Původní příspěvek od Typek23
Ale ako ej na tom ludske oko ..........vidi clovek infra svetlo???

nevim jestli je tohle otazka, nebo vtip... kazdopadne to je videt na tom grafu...
weider
btw clovek infra nevidi. To by videl vsetky teple predmety ako Predator. Sak pamatate na ten film.

tu http://narva.netdirect.cz/detailPage.asp?DPG=38231 je zelena trubica od Narvy
Typek23
Neviem naco sa tu rozobera Infra svetlo ked mi sa tu bavime o najvhodnejsom "servisnom" svetle. Rozoberajte druhy svetlie viditelne ludskym okom a vhodne do pestiarne.
vaaanha
A neni tendle topic krapet zbytečnej?:rejp: Když budu chtít ve skříni něco dělat, tak tak učiním, když je doba svícení, nebo ne? Řekl bych, že nikdy nenastane tak akutní případ abych nemohl počkat 8(12) hodin na světlo;)
WhiTe
citace:
Původní příspěvek od nussak


nerozhejbe.rozhejbe se pouze fnc.kytky.vzruch světla dopadajícího na plochu listů, samzřejmě i palic, se nastartuje ihned!!!,,ona,, ho spozoruje ihned!!!je jen na ní jestli spustí fnc. a tu každopádně spustí, a může i v menší míře!!!ale myslím že to infra asi ne!!to nespozoruje!!!:wink:


ale já sem to tak myslel ;)
WhiTe
citace:
Původní příspěvek od Typek23
Neviem naco sa tu rozobera Infra svetlo ked mi sa tu bavime o najvhodnejsom "servisnom" svetle. Rozoberajte druhy svetlie viditelne ludskym okom a vhodne do pestiarne.


protože je jediný, který podle mě kyti nevidí....
WhiTe
díky za k+ za ten graf ... v mym threadu uz je minimalne 1/2 roku ale nevadí ;) našel jsem ho někde na http://www.solaroasis.com/ ... občas přemejšlim jestli je opravdu "real", ale asi jo... ale ty jejich světla bych si asi nekoupil ;)
serious.mind
Nebo by se nemusela schanet ani plocha baterka ani dioda jak zde zaznelo ale stacilo by zajit do trafiky a koupit si zaplavac se zelenym svetylkem.Bylo by po starostech a jeste si nakonec mate cim odpalit bre;-)
Mr. Knorr
A clovek vidi infra svetlo? Ja myslim ze ne, na infra potrebujes takovy special bryle na nocni videni, ty zobrazujou infra... Nehlede na to, ze infra zareni kitizz videj, kdyz mate vic infrazareni ve svetle, znamena to ze se kytizz bude vic tahnout, protoze infra zareni v urcite mire prochazi kitkama a kdyz je Bylina obklopena jinou hustou vegetaci a ma malo svetla, protoze ta okolni vegetace ho pohlcuje a tak se kitizz vytahne, aby prerostla vsechno okolo, protoze dostava nejvic infra svetla...

Tzn: Kitky na infra svetlo reagujou.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma