Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
OSN je proti legalizaci a tak nás (ČR) chválí - Klikni zde pro originální téma
Pablo Honej
Tak jsem zrovna poslouchal radio a údajně dnes ráno vydalo OSN zprávu v níž kritizuje přístup některých zemí k měkkým drogám. Hledal jsem to na netu, ale zatím jsem to nenašel.
No v tom rádiu to bylo asi v tom smyslu, že OSN se nelíbí různý přístup k měkkým drogám v různých zemích. Protidrogová politika zemí by se měla sjednotit. OSN si myslí, že součastný postoj k legalizaci marihuany by mohl být historickou chybou s dalekosáhlými následky. Ještě stihli pochválit ČR za její přístup k měkkým drogám (tzn. jen konopí - protože proti alkoholu a cigaretám se u nás nijak nebojuje), což bylo uvedeno ve smyslu, že čeští politici nejsou ochotni legalizaci připustit.

Pokud zeženete přesnější informace tak je sem šoupněte, sám se po nich ještě podívám.

Co si myslíte o součastném postoji OSN? (asi blbá otázka :) )
Pablo Honej
Autor: František Lutonský

Česká republika se stává ohniskem virtuálního obchodu s drogami. Uvádí to v noci zveřejněná zpráva OSN s odkazem na informace české policie. Podle nich naše bezpečnostní složky nestačí držet krok s nových technologií k drogovým obchodům. OSN také ostře kritizuje legalizaci takzvaných měkkých drog a dostupnost efedrinu v České republice.

Organizace spojených národů ve své zprávě uvádí, že si jednotlivé státy vykládají boj proti drogám po svém. Mezinárodní výbor pro kontrolu drog proto vyzývá evropské země, aby protidrogovou politiku co nejdříve sjednotily.

Podle ředitele Informačního centra OSN Andrease Nicklische by uvolnění legislativy v této oblasti mohlo mít dalekosáhlé následky. "Na základě všech informacích dostupných našemu výboru se domníváme, že postavit marihuanu na úroveň alkoholu nebo tabáku by byla historická chyba. Rada si proto v této souvislosti velmi pochvaluje úsilí, které vynakládá Česká republika k dodržení mezinárodní úmluvy o kontrole drog," uvedl Nicklish.

Drogy se stále častěji prodávají prostřednictvím mobilních telefonů nebo po Internetu. Policie a specializované organizace jsou téměř bezmocné. "Do té hry se může zapojit prakticky kdokoliv. Všechny informace o prodeji drog, nákupech, sjednávání smluv a o místech výroby jsou dostupné na základě jediného anonymního kliknutí myši na počítači," říká Andreas Nicklish.

Podle něj je nyní zapotřebí, aby státy OSN vytvořily společnou vysoce vybavenou jednotku, která bude nový typ zločinu potírat. Evropské země by také měly sjednotit zákony a sepsat novou úmluvu proti virtuální kriminalitě.

Mezinárodní výbor pro kontrolu drog kritizuje také dostupnost efedrinu v České republice. Hlavní látka k výrobě české drogy - pervitinu se dá údajně sehnat v Česku velmi jednoduše. Tím podle ředitele Andrease Nicklische narůstá i spotřeba taneční drogy extáze.

"Problém spočívá v tom, že efedrin, z něhož se pervitin vyrábí, je v České republice legálně vyráběnou látkou. Navzdory tomu, co policie označuje za velmi striktní opatření, neustále dochází k úniku této látky na černý trh," říká Nicklish. Podle zprávy se u nás objevilo mnoho případů, kdy se ze skladů firem ztratily desítky kilogramů efedrinu. Jen předloni policie odhalila čtrnáct tajných laboratoří na výrobu pervitinu.
weeno
To zase někdo přemejšlel vlastní hlavou, no co se taky dá čekat od organizace, která sídlí v USA.
Jinak K+.
Mr.Proper
Ach jo.
Zdá se, že do nového milenia lidstvo vstoupilo se strachem ze svobody jednotlivce.

Nový argument pro severovské dohližitele na mé blaho a zdravý rozvoj.
Nový argument pro kontrolory mé svobody a svobodného rozhodnutí.
Big Brother větří novou příležitost...

(povzdechnutí se týká převážně konopí, nikoliv svinstev, která zabíjí - pozn. aut.)
Tim
Je videt ze OSN se na nas diva a mysli si ze by se to u nas mohlo prevrtnout a to je moooooc dobre kdyz si to mysli. Jinak by prece neposlali takovou studii. Kdyby vse bylo porad nastejno, tak by se nic nedelo a zadna studie by nebyla, ale ted kdyz i nejaci politici se snazi a lidi se uz (konecne!) zacali o teto problematice volne bavit i v TV, tak dostali ztrach ! :) JO! Tak na ne strachoridky!
Jen se ted nesmime zaleknout zadne jejich studie, nebot to je to co oni cekaji ze udelame, nebo aspon to co lidi udelaji. Jen politikum to asi bude chvili vrtat v hlave, nebot se v te 'studii' ohaneji nejakou smlouvou co jsme podepsali kdysi kdesi kdyz jsme byli ze vseho celi vyjukani. Ovsem z takove smlouvy se prece muze vystoupit na to takove veci jsou. (napr. jak to udelali ti blbi amici s ruskem nedavno. tusim ze to bylo o nejakych raketach)

Se mi to narame dneska pise...to bude asi tim mesicem
hh-top
Zpráva OSN: Globalizace a nové technologie přinášejí nové problémy při uplatňování protidrogových zákonů

PRAHA, 27. února 2002 (Informační centrum OSN) - Vlády se musí aktivně snažit o snížení nebezpečí, které v boji proti drogám představuje globalizace a nové technologie, vyzývá Výbor pro mezinárodní kontrolu drog (INCB) ve své výroční zprávě vydané dnes.

Zpráva uvádí, že drogy se prodávají prostřednictvím internetu, drogoví dealeři vstupují do soukromých chatů a farmaceutické firmy prodávají přes internet léky, které mají být dostupné pouze na předpis. Zprávy z České republiky ukazují, že ilegální prodej a nákup drog bývá sjednáván přes internet z internetových kaváren a mobilních telefonů. To jsou jen některé z množství problémů, které s sebou v oblasti drog přináší globalizace a využívání nových technologií, uvádí INCB ve své výroční zprávě.

Výbor INCB je znepokojen, že v poslední dekádě zaznamenaly všechny země střední a východní Evropy nárůst v oblasti zneužívání, obchodu a pašování drog. Obzvláště pak v tomto regionu posílila nabídka opiátů z jihozápadní Asie. Novým fenoménem se staly "otevřené drogové scény".

Kromě vzniku virtuálního trhu (cyber market) s drogami v České republice vyjadřuje INCB znepokojení nad pokračující nabídkou a výrobou efedrinu (hlavní látka, ze které se získává metanfetamín) v této zemi. V roce 2000 bylo v Česku odhaleno 14 tajných laboratoří na výrobu matanfetamínu, zejména pro spotřebu na místním trhu. Z ČR je také hlášena zvyšující se spotřeba MDMA (Extáze).

Profesor Ghodse, předseda INCB, prohlásil: “Existuje reálné nebezpečí, že veškerý pozitivní přínos internetu bude významně znehodnocen lidmi, kteří ho využívají k ilegálním cílům. Vlády musí řešit problémy, které nové technologie představují pro prosazování protidrogových zákonů v období sílící globalizace.“ Výbor vyzývá vlády států, aby přijímaly kroky, které zabrání zneužívání nových technologií organizovanými zločinnými gangy a aby zvážily možnost vzniku úmluvy OSN o kyberzločinu.

Afghánistán

Zpráva výboru INCB se mimo jiné zabývá situací v Afghánistánu a varuje, že prevence dalšího nezákonného pěstování máku je nedílnou součástí snah o dosažení míru, bezpečnosti a rozvoje. INCB vyzývá mezinárodní společenství, aby zajistilo potřebnou technickou a finační pomoc nezbytnou k plnému prosazení mezinárodních dohod. Výbor rovněž vyzývá afghánské úřady, aby se hned či v blízké budoucnosti zavázaly k plnému přijetí mezinárodních dohod o kontrole drog.

Marihuana

INCB ve své zprávě uvádí, že klást marihuanu na úroveň alkoholu by bylo „historickým omylem“. Zdravotní rizika tabáku a alkoholu jsou všeobecně známa, bylo by však chybou zatěžovat navíc zdravotní systém důsledky užívání další škodlivé substance, jakou marihuana nepochybně je. Výbor proto žádá všechny vlády a mezinárodní orgány, jichž se tato otázka týká, aby znovu zhodnotily situaci a hledaly způsoby řešení problematiky pěstování marihuany v souladu s mezinárodním právem.

INCB je ve stále větším míře znepokojen tím, že některé státy, které jsou signatáři Jednotné úmluvy o narkotikách z roku 1961 zneužívají právních nedostatků k obcházení stanovených norem kontroly pěstování konopí. Některé západoevropské vlády zavedly legislativu legalizující pěstování a užívání marihuany pro osobní potřebu. Výbor je znepokojen tím, že v době, kdy se rozvojové státy snaží odstranit marihuanu a bojovat proti jejímu pašování, se některé vyspělé státy rozhodly tolerovat její pěstování, prodej i konzumaci na svém území.

Operace Topaz

Ve zprávě INCB se dále uvádí, že značné množství chemikálie, která by mohla být použita k výrobě až 230 tun heroinu, bylo zneškodněno prostřednictvím mezinárodní operace na sledování globální přepravy rizikových chemických látek. Za prvních osm měsíců svého trvání přinesla operace Topaz velice pozitivní výsledky všem vládám, které se snaží zabránit tomu, aby bylo více než 200 tun acetanhydridu z legálního mezinárodního obchodu zneužito pro výrobu heroinu. Z tohoto množství by mohlo být vyrobeno až 2,3 miliardy dávek heroinu.

Situace v evropském regionu

Evropa zůstává hlavním zdrojem ilegálně vyráběných syntetických drog jako je např. MDMA (Extáze), které jsou běžně dostupné a v široké míře užívány mladými lidmi v Evropě i mimo kontinent. V roce 2001 bylo poprvé v historii odhaleno nelegální pěstování opiového máku v Albánii. Také v dalších evropských zemích existuje řada malopěstitelů opiového máku.

V některých západoevropských zemích došlo k dekriminalizaci činů spojených s držením a užíváním kontrolovaných drog a otevřené toleranci užívání drog, zejména mariuhany a MDMA (Extáze). Žádná z vlád příslušných zemí nebyla schopna INCB prezentovat, jak tento přístup snižuje poptávku po nezákonných drogách.

Ve střední a východní Evropě došlo k výraznému nárůstu zneužívání drog a obchodování s nimi. Rozšiřuje se zejména ilegální výroba a užívání amfetamínových stimulantů.

V Ruské federaci byl zaznamenán zvýšený příliv afghánského heroinu.

Většina středo- a východoevropských zemí, které dosud byly především tranzitními zeměmi pro pašeráky drog, se nyní potýkají se závažnými problémy spojenými s užíváním heroinu. V mnoha zemích se šíří mezi intravenózními uživateli drog AIDS a hepatitida typu C.

United Nations Information Centre Prague

nám. Kinských 6, 150 00 Prague 5, Czech Republic

Tel.: (+420 2) 5732 3804, Fax: (+420 2) 5731 6761,

e-mail: unicprg@terminal.cz, http://www.unicprague.cz

* * *

Více informací na web stránkách INCB

http://www.incb.org

Je to z Neffova Neviditelného psa a připojuji ještě komentáře čtenářů, které mě docela příjemně překvapily.

Haha
Citace: "V některých západoevropských zemích došlo k dekriminalizaci činů spojených s držením a
užíváním kontrolovaných drog a otevřené toleranci užívání drog, zejména mariuhany a
MDMA (Extáze). Žádná z vlád příslušných zemí nebyla schopna INCB prezentovat, jak
tento přístup snižuje poptávku po nezákonných drogách."

To bych chtel videt, jak zeme, ktere to tvrde potlacuji dokazuju, ze u nich se poptavka snizuje...
xmichu...

Jirka, holenka@post.cz, 147.229.9.14

Nejde o snizeni

Navic ani nejde o to, snizit pocet konzumentu, ale odstranit problemy ktere vytvari nelegalnost.

Petr Klimovic, pes@pizi.cz, 195.39.65.50

Zprávy z České republiky ukazují

Je sice v prekladu, ale originalni zprava rika, ze “Drug law enforcement authorities in Czech Republic report”, coz ve spravnem prekladu spise vypada na to, ze se polecajti vymlouvaji, ze nemuzou zadne dealery chytnout, protoze jsou pres Internet a na kratkou vzdalenost doruceni rychlejsi nez nejrychlejsi pochuzkar na Mustku. Kapitola o vlivu organizovaneho zlocinu byla rovnez pohodlne vynechana.
Cela INCB je jenom jakasi polobskurni nezavisla podorganizace UN bez jakekoli moci, krome moci vydavat vyrocni zpravy. Na reseni skutecnych problemu s drogami se dle meho nazoru moc nehodi.


DJing cheb pako, squawbum@hotmail.com, 67.227.199.111

:-)))

"Zdravotní rizika tabáku a alkoholu jsou všeobecně známa, bylo by však chybou zatěžovat navíc zdravotní systém důsledky užívání další škodlivé substance, jakou marihuana nepochybně je".... hm, tak to vypadá, že nám zase radí nějací odborníci:-))) Otázka: když nekouřím a nepiji a tudíž si nezatěžuji organizmus, můžu kouřit MARIHUANU?

Maggie, 193.179.36.134

Hrubky

Mila neziskova organizace, za takovej blabol, kde neumis ani napsat slovo amfetamin, a kterej si urcite bastlila mnoho pracovnich dni za ucasti mnoha dobre zaplacenych lidi, bych ti nedal ze statniho rozpoctu (ze svejch dani) ani korunu. A prestan se mi srat do toho, jaky chlastam pivo a jakym zpusobem hulim travu (pres vodnika, abych usetril vydaje na moje leceni, ktery si stejne zaplatim sam) !

stealth, 194.228.18.44

INCB

Je skutečně naprosto obskurní organizace a její zpráva je záplavou nesmyslů.
Dekriminalizace drog jí leží v žaludku především proto, že by její pracovníci přišli o různé mezinárodní granty. Třeby by se i museli začít živit prací ...

Jinak, pokud se týká té marihuany: Jedna marihuanová cigareta obsahuje vedlejších škodlivin (dehet, CO a pod.) cca 6-8 násobek oproti průměrné tabákové. Což zní strašlivě, nicméně pokud se to vztáhne na průměrnou spotřebu (zpravidla méně než 1 marihuanová cigareta denně versus zpravidla více než deset tabákových denně) tak je riziko tabákových cigaret vyšší.
Existují studie, ukazující, že ženy kouřící 5-10 marihuanových cigaret denně mají zvýšené riziko poškození novorozence. Pokud by ovšem kouřily celé těhotenství ekvivalentní množství tabákových cigaret, tak by to s největší pravděpodobností nedonosily do životaschopné fáze vývoje (tj. těhotenství by skončilo potratem, ne předčasným porodem).
Pokud srovnáme nikotin (tabák) a THC (marihuana) jakožto čisté substance, pak je jednoznačně škodlivější nikotin, a to jak v akutní toxicitě (porovnání LD50), tak i porovnáním působení na jednotlivé orgánové systémy.

Jan Šimůnek, jsim@med.muni.cz, 147.251.133.45

Marihuana by se státu nevyplatila, proto jí přenechal mafii.

To je prostě jednoduchý rozdělení oblastí zájmu. A kecy který okolo toho vedou, je jen usvědčují z diletantství.

pLišák, 195.113.58.190

Bože, to jsou kecy...

...na drogách jménem Alkohol a Tabák se stát naučil vydělávat, zejména po zkušenosti s americkou prohibicí ve 20. letech 20. století, která jim způsobila jedině vzrůst Al-Capona z pouličního makarónskýho zjizvenýho rváče na bosse Cosa Nostry :-P

Co se týče drog, profitují na tom jedině mafie, kterým z toho plynou obrovský prachy a pak samozřejmě státy, anóbrž mohou z poukázáním na mafie živit armády ouřadů a ouřady jako je DEA a spol.

Jedinej, kdo z toho neprofituje, jsou narkomani, který chcípají na nekvalitní šmejdský drogy, popřípadě na HIV, žloutenku etc., kluci, co za jointa bručí na 2-3 roky 8-o ....

Já bych prostě od 18/21 atd. každýmu v lékárně v případě jeho zájmu prodal čistou stříkačku, k tomu jeho oblíbenou chemickou substanci a adié do ráje. Z vydělaných peněz bych spolufinancoval léčbu narkomanů (dlouho to nevydrží na tomto světě)

On totiž když někdo chce fetovat, tak fetovat bude, i kdyby trakře padaly a Severa souložil s ovcí.

Školáky bych vodil do sanatorií s dodělávajícími troskami, které mají shnilé ruce a nohy od tisíců vpichů a ukazoval jim - fetuj si, chceš-li, OK, Tvá svoboda, dopadneš TAKHLE !!!

To by bylo najednou nezaměstnaných erárních flákačů !!!

hruucoon, hruucoon@seznam.cz, 193.86.199.145

Hruucoone, mýlíš se

Doplácíme na to všichni, protože živíme obrovský represívní aparát (od placených udavačů až po dozorce, kteří ty kluky co sedí za pár jointů převychovají na otrlé kriminálníky, kteří se až do konce života budou živit kriminalní činností) a "živíme" narkomany, kupující mnohonásobně předražené drogy, pěnězi, které nám ukradnou.

A živíme nesmyslnou "war od drugs", na které parazituje spousta lidí i institucí, a která je naprosto beznadějná (jako kterékoli jiné potlačování lidské přirozenosti).

Jan Šimůnek, jsim@med.muni.cz, 147.251.133.45

Tak tentokrát, pane Šimůnku,

souhlas.

vita, 193.179.225.19

Tedy, rád bych se poučil, mohl byste mi někdo sdělit alespoň název...

jednoho rozvojového státu, který SKUTEČNĚ potírá pěstování MARIHUANY ?
Ad Hruucoon :
Co by se SKUTEČNĚ stalo, kdyby :
Stát v jistých lekárnách prodával za výrobní cenu a přiměřenou marži heroin, kokain, hašiš a podobná svinstva ?
Za prve klady :
1.)Zmizela by narkomafie - stejně tak jak zmizeli vexláci po roce 1989.
2.)Odpadla by trestná činnost narkomanů, potřebujících si ZA KAŽDOU CENU opatřit peníze pro koupi dávky od dealera.
3.)Odpadly by náklady na represivní a vyhledávací aparát.
4.)Narkoman by měl jistotu standardní kvality drogy.
5.)Nízká cena drogy by mohla u narkomana vybavit představu o tom, že by si na drogu mohl třeba i vydělat peníze prací (pokusem o práci). Současná přemrštěná cena drogy ho k pracovnímu zapojení nijak nemotivuje - 800 Kč si za den nikde nevydělá i kdyby se rozkrájel.
Zápory :
1.)Drogy by byly přístupnější.
Toluen i čikuli je volně k sehnání v každé drogerii a řady "čichačů" se nijak dramaticky nezvyšují. Průkaz narkomana, opravňující ke koupi dávky, zápis do kartičky o prodeji - aby s ní nemohl kšeftovat.
2.)Drogy by byly snadněji přístupné a ohrožovaly by tak vyšší procento mladých, chtějících si to "vyzkoušet".
Bez komentáře - zajděte si na dolní konec Václaváku v Praze...
3.)Nahrnuli by se sem feťáci z ciziny.
To je trochu problém, ale, po zkušenostech s "dvojíma cenama" by si s tím tenhle národ jistě poradil...

Shrnutí :
Myslíte, že by bylo VÍCE narkomanů ? O kolik ? Nevyvážily by úspory tohoto řešení bohatě snad(?) zvýšené náklady na léčbu narkomanů (v čistých drogách budou bezesporu přežívat déle)?

Vláďa, VladaPing@seznam.cz, 193.86.30.69

Nenachazim slov

Simunku, hruu, Vlado a dalsi, diky...

jozka, 193.85.17.51

Skutecne cile "war on drugs"

Vojenska, hospodarska a politicka expanze USA (zejmena v zemich latinske Ameriky), kontrola ekonomicky slabsich vrstev a etnickych mensin (kuraci marihuany dostanou vetsi palku nez pachatele nasilnych trestnych cinu), rust obchodu se zbranemi (rozsah vojenske "pomoci" Kolumbii placene americkym danovym poplatnikem je pres 1,5 miliardy dolaru, Kolumbie je na druhem miste za Izraelem).

Na tom, ze valka proti drogam nesnizila jejich spotrebu ani popularitu, se shodnou priznivci i odpurci. Vzdelavani, prevence, a lecba jsou mnohonasobne ucinejsi nez kriminalizace. Ale o to prece nejde.

V. Neckar ml., 63.167.142.230

Nevim ....

Mozna se pletu - ale je zde ponekud vetsi navykovost - myslim "tvrde" drogy. Takze vedle "oficialniho" trhu by existoval i trh "cerny". proc? Jednoduse. Pisete o "prukazu narkomana". jenze kdo zaruci, ze na jeden prukaz by bralo drogu treba deset "zavislaku"? Kdyby existoval jakysi denni limit vyberu, toto taky neresi nic, nebot pokud vim, tato zalezitost je silne individualni, cili - po jeho "precerpani" by se opet obratil na pratele z "mokre ctvrti". Paklize by byl silne zavisly, tak pracovni vykon zadny, kdyz uz se bavite o praci, financni narocnost znacna. nedelam si iluze o tom, ze by drogy byly az tak levne... Pote nakladne leceni a resocializace.....
Nevim panove - v tomto jsem velky skeptik.

Mimochodem situace u nas je predevsim o nedodrzovani zakonu. Jiz samotny "mariankovy" zakon o drzeni vetsim ci mensim nez malem je smesny - nebot. Pestovani marianky je trestne, pokud je mi znamo. Jeji dalsi distribuce taktez. Cili prodavac pouheho jointa je vlastne trestne stihatelny. A majitel ganji taktez. Prinejmensim za spoluucast na trestnem cinu sireni omamnych a jinych drog a jedu. Vymluva o "vastni potrebe" je v tomto svetle trapna. Nemluvim zde o drogach takzvane tvrdych - o nich toto pravidlo plati dvojnasob. V podstate kazda smazka je ucastna toho "dabelskeho" kolotoce.

ADi, gamrot@volny.cz, 194.213.200.10

Taky nevím

Ačkoliv mi antiprohibice přijde jako jediné pro společnost dlouhodobě výhodné řešení (a tak nějak si myslím, že za takových padesát let už budou vzpomínky na kriminalizaci drog rovnocenné dnešním vzpomínkám na dobu prohibice alkoholu), neumím si představit tu distribuci drog státem za výrobní ceny plus nějakou marži. To by s tím totiž museli začít všechny státy nějakého velkého bloku najednou (např. celá EU + USA, už to vidím, jak se shodnou). V opačném případě by se totiž pro narkomany otevřel vynikající kšeft - veksláci by naopak paradoxně vznikli, totiž veksláci s drogou. Pro narkomafii by totiž nebylo nic těžkého nechat závisláky vydělávat tak, že by té drogy kupovali více (pro sebe a pro narkomafii). Tok drog by se v podstatě akorát obrátil - neproudili by zvenčí do našeho státu, ale naopak z našeho státu ven (k malé radosti států, které takovou politiku provádět nebudou). Narkomafie by vydělávala úplně stejně, ne-li více (náš stát by jí naopak garantoval stabilní výrobu drogy v množství, které mafiáni potřebují). Jediným řešením by bylo, kdyby si feťáci získanou drogu museli aplikovat přímo na místě - všichni by asi nechtěli, kromě těch těžce závislých totiž existuje mnohem početnější skupina těch, kteří drogu užívá "rekreačně", např. na diskotékách, technoparty apod.. Takže se obávám, že jediné dlouhodobě schůdné východisko bude pouze ta dekriminalizace, nikoliv už distribuce drog státem.

Pavel Brož, pavel.broz@bbdogroup.cz, 195.70.138.10

pridavam se k Jozkovi

a dekuju Simunkovi, Hrucoonovi, pingovi & spol.

MK, 160.217.205.16

Piskot
to hh-top

Ufff....hezky jsem se zacetl...
No nevim ale je mi z toho smutno.Jestli OSN vyviji takovej natlak.To je sila...me se tomu porad nechce verit.Myslim si ,ze ceska vlada se takove vyzvy chyti a bude spolupracovat.Obzvlast kdyz by to znamenalo nejake ty "vyhody".Ja neverim,ze by se Ceska vlada kdy zajimala o skutecnou pravdu a nazory obycejnych lidi.Vzdycky o neco jde,v politice obzvlast.A vetsinou jde o prachy at uz v jakekoliv forme.
Takze ja jsem v tomhle spis pesimista.
Jen se bojim o ty staty kde legalizace mekkych drog uz frci.Snad aspon oni si zachovaji svuj dosavadni nazor na tuto politiku.
Samozrejme K+ za tu spoustu informaci.
weeno
Taky Vám to příjde jako že už se poslední dobou začalo v Čechách vyjasňovat na lepší časy (zvláště po tom co se zveřejnil totální neúspěch severovského zákona), a najednou si toho všimne OSN a Severovi teze takhle pochválí. Nechci být pesimista, nebo šířit nějaký protinárodnostní nenávisti, ale pořád se mi podvědomě vnucuje myšlenka:


"Milé Spojené Státy Americké a milá OSN - starejte se vo sebe do nás se neserte, a vůbec si tak nějak celkově vyližte prdel !!!" :flick:

Fakt se fšem na groweru omlouvám za sprosté výrazy, ale nějak sem si kurwa nemoh jinak pomoct.........ufff.

hh-top
ještě si ty průdy prudérní a pokrytecký vykouříme ve fajfce!
mephisto
to leeeeeeeeee - nesnizis - a ja taky NE :satan::satan::satan::satan::satan:
Tim
jak by to melo byt...
Jsem takhle byl zapadly v gauci a cumel na bednu a v tom jsem ziral na nejakou reklamu co rikala neberte drogy...vase penize za ne podporuji organizovany zlocin a teroristy.( tak nejak to v zkracenosti bylo)
Ja jen ze ted jde USA sama proti sobe ...i ostatni staty, a ono to i tak je. Penize z drog sly a stale jdou do afganistanu a jemu podobnych zemi, protoze oni jsou nejvetsim vyvozcem drog( tos ta pyplacka co se dela z makovic...ted si nevzpomenu). Proc tedy nezabit 2 muchy 1 ranou? Legalizovat drogy, stat z toho bude mit zisk jako z alkoholu, cigaret, kavy...., tim padem ho nebudou mit teroristi a USA (nebo jakykoliv stat) prijde i o protivnika.
Je to prece tak jednoduche.
Jen chytrak zmeni svuj nazor s novymi skutectnostmi.
A blbec zustane tam kde je.
THClovek
to Tim: zajimave, k-pozitiv
Pablo Honej
Vidim zde fakt sprvne nazory. Kez by podobne meli ti co o necem rozhoduji.

To hh-top : dík za upřesnění mého textu, já to kompletní znění nenašel a tak jsem tam dal jen to znění z ČRo1. Takze dík a K+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma