Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
250w by Tibores (od zacatku) - Klikni zde pro originální téma
dejaVuCV
2drakchen: Zelenozlutej drat z privodniho kabelu (vede do zasuvky na zemnici kolik) propoj se vsim, co ma kovovou bednu. V tvym pripade stinitko, potom jestli mas nejakou rozvodnou skrinku, tak na ni (kostru).
djV.
EDIT: Ja pripojil zel/zlutej i na kostru predradniku.
jestedman
dal bych to níž, na těch 30cm, 30 stupňů ještě zvládnou. řešim tu samou věc jako ty. akurát mám 150GIB (hřeje víc než son-t). Za CT nechci zatím utrácet, mám stínidlo trilobit, tak by stačila deska. sehnal jsem desku z borosilikátu (fi. Glasspehre), což by bylo optimální, jenže 3,3mm do 450 st. 350x350mm za cenu 1302,- bez daně!!
tak na to jim kašlu. vyřešil jsem to klasickým sklem, uříznou ho na míru, hlavně do něj nevrtat a neřezat (sníží se tepelná odolnost), má 3mm a stálo 3 pětky. Pod stejným jsem už jednou jel, no myslím, že nějakou část spektra to veme, ale nebude to tak drastický. IMHO tohle je ještě otevřený téma.
DAG OF MORD
drakchen: Ja mám malý box, tú istú zvlhčovačku a vlhkomer mi len ťažko ukazuje 90% RH. Keď som sa to snažil držať na tých 90%, tak sa mi tam tvorilo zbytočne veľa vody a hmla tam bola ako v Anglicku, nehovoriac o tom, že kondenzovala na tienidle a zničila mi PC vetráky na ofuk. Teraz to držím od 70 do 80% RH, tak ako ukazuje môj obyčajný vlhkomer a stačí to. Pretože rastlinky majú pod tienidlom aj tak hmlu. takže teoreticky je tam 100% RH.
DAG OF MORD
drakchen: Tak 1., 2. týždeň to má význam tých 90%, ale potom je dobré to znižovať. Rastlinky viac zmohutnejú. Škodiť by to nemalo, pokým rastlinky nemajú premanentne mokré lístky, to by nemohli dýchať a zhnili by, ako mne. Keď majú na lístkoch iba také akoby malé kryštáliky, tak je to OK.

Ale pozerám, že na fotkách ešte nijaké rastlinky nemáš. Chcelo by to update. Inak to máš tú zvlhčovačku na plný výkon? To musíš sakra často dopĺňať vodu. Ja som rád, že tak každých 24 hod.
DAG OF MORD
drakchen: Už ich môžeš zasadiť. Ja osobne sadím priamo do hliny a klíčky sú vonku do 5 dní. Inak som si všimol, že si z tej zvlhčovačky mal takú červenú hadičku, tak ma len zaujíma že načo tam bola. A chcem sa spýtať, či pridávaš do vody peroxid, a či ju nejako upravuješ.
DAG OF MORD
drakchen: To je OK. Kľudne ich šupni do hliny, pokým nemáš príliš dlhý klíčok. Kým vylezú, tak to dooptimalizuješ predsa. Ja pridávam do vody peroxid technický 30%, 10 kvapiek na 1liter + pH/KH mínus, na zmäkčenie a upravenie pH. Pretože u nás má voda z vodovodu, ktorá je zo studne okolo 7,6pH a je dosť tvrdá. Tou vodou potom zalievam a tú istú dávam do zvlhčovačky. Predpripravujem si ju do 2l fliaš a ukladám na temné miesto, pod postel ;). Peroxid vodu sterilizuje a membrána sa nezanáša. Som dnes kontroloval. a tá škvrnka čo tam bola išla dole prstom úplne lahko. Ak máš doma peroxid lekársky, tak ten tam určite nedávaj. Obsahuje totiž nejaký biely sajrajt, čo potom kryštalizuje, je slabý a smrdelo by ti to tam ako v nemocnici ;).

A ešte k tomu vetraniu, zatiaľ to nechaj tak. Teplotu máš v pohode, poprípade zdvyhni svetlo. Ten vetrák tam daj potom, keď budú kvitnúť. Inak by si to na tak malé restlinky zbytočne prefukoval, mohli by ti oschnúť.
DAG OF MORD
drakchen: To si sa mal najskôr poradiť. Tá voda sa v tej nádržke držala podtlakom, a tým že si tam spravil dierku si tam vlastne pustil vzduch. Tým pádom to vytieklo. Ale to nevadí, uprav ju podla r-mana a máš to vyriešené. ;)
DAG OF MORD
drakchen: Veľmi dôležité sú drenážne otvory na dne kvetináčikov. Ja mám v skrinke hmlu a hlina mi v pohode vysichá. Akurát mám problém s tým, že pri vypnutom svetle mi tá hmla kondenzuje na tienidle a potom v jednom rohu steká do kvetináčika. Takže z neho stále vylievam prebytočnú vodu. Ešte to veľmi nevadí, pretože je tam iba semiačko a štelujem to.

Aj pri tvojej vlhkosti by malali kvetináče poriadne presichať, takže ti odporúčam drenážne dierky.
Hodinář
Drakchen: zajímalo by mě, pak propojení SPSka a tou zásobánou vody.Ověřil jsem si jednou(bohužel), že jakejkoliv vyvrtanej otvor do nádrže,vyrovná v ní tlak a voda vyteče spodem ven.Vidím zatím dva způsoby jak vyřešit tenhle problém:1. patent od CzechGlocka(vyzkoušeno) 2.pustit do nádrže vodu pod tlakem bez možnosti úniku vzduchu tzn třeba z kohoutku(nevyzkoušno:) ).
Každopádně jsem zvědavej jak se s tím popereš:)
rabbitsk8
Hele taky bych skusil skříň ale na kolik tě to vyšlo?? nákup + elektrika za sklizeň??
mrakoplas
Cau, zalevej pudu kdyz v hloubce 2-3cm bude sucha.Ze zacatku holky tolik nechlastaj, ja jsem treba 7dnu nemusel zalejvat.
Rozhodne pak porid silnejsi vetrak na odfuk ze skrine nebo stinidla, po vysazeni zvlhcovacky se mi zvysila teplota o 5-7st.
A kdyz odsavas vzduch ze stinidla tak tahas i vlhkost, nevadi to vybojce?
Dale bych ti doporucil si koupit lepovy desky, preventivne.
A na to poreseni rezervoaru jsem taky zvedavej, protoze to je fakt votrava to kazdej den dolejvat.
Urcite budu sledovat mas to pekne vyreseny.
mrakoplas
Jo to sklo by melo pomoct xerthon to ma taky, se na nej koukni.Svetelna ztrata tam bude ,ale nejak velkej vliv na vysledku to urcite mit nebude, ja jsem jednou pred vybojkou mel plexisklo z lampy (u Cinderelly99)a ze by to melo vyraznej vliv na finalni produkt jsem nespozoroval. Ale kdyz tam das to TDcko by to melo stacit i bez skla,uvidis sam. A vecer snad nevlhcis ne, tak toho bych se nebal. Jinak je dobry vecer vymenit taky vzduch, treba po zhasnuti lampy po 1/2 hod na 15min. zap. odfuk. A co se tyce Lepovejch desek , ty koupis v jakym koliv zahradnictvi snad i na netu to sezenes. Koukni do mejch trydu to zluty v kvetinacich.
DAG OF MORD
Pokiaľ to máš v poriadnej hline, tak tam žiadne hnojky nepridávaj :rejp:. A chcem sa spýtať, čo je na tej fotke č. 2, vyzerá to ako červy :slizoun:. ;)
Typek23
co za sklo si tam dal..........obycajne sklo zachytava urcitu cast farebneho spektra a to nieje dobre........preto sa nedava zrkadlo ako reflexna plocha v skrini
DAG OF MORD
drakchen čau, sídce neviem či si ich veľmi stresoval, ale mne sa celkom páčia ;).
DAG OF MORD
drakchen, nechaj ich rásť a uvidíš.
AHM4D
čus a co ten thiamin, rostou ti někde kyti?
AHM4D
jenom 2??? dal jsem jich teď naklíčit 20 a vylezlo mi jich 18...hlínou by to být nemělo
AHM4D
tak nakonec naklíčilo všech 20..bomba...teď jsem je vrznul do hlíny, půjdou na nějakej čas na jížní okno a pak šupaj ven;)
to je škoda s tím Béčkem, aspoň se budu mít ale na co těšit:) tož nech sa darí
WooW
Servus khamo jako vymysleny to mas prehnane ;)
Tak at se ti dari :jumper:
mettatron
caua, tu salvej mas v kokosu???? .. me to moc nefungovalo .. a funguje normalne, nebo lip nebo hur nez hlina?
Libang
docela by mě zajímalo jak to dopadlo ?? Drakchen má poslední příspěvek 25-06-2007 tak nevim co se s ním děje


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma