Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
zavesy (rolety) misto sten - Klikni zde pro originální téma
nide
Cest kolegove, mam jeden napad a to:
Mam doma jednu mistnost kterou nevyuzivam. Premyslel jsem ze bych tam udelal pestirnu a to takhle:
Stul na drip 1x1m, lampa 400W, stinitko s odtahem TD Mixvent 250 (melo by to stacit), nadrze pod stolem, ofuk, zvlhcovacka pachac, atd...
Stul bych dal do rohu pokoje, 2 steny v rohu bych polepil agrofolii, dalsi 2 steny bych udelal z z rolet nebo ze zavesu - nahoru do stropu bych pripevnil drzak a stena je hotova: prijdu - odhrnu - operace s kytkama - zatahnu. Tma by nemel byt problem, zakryju okno plachtou a dole u podlahy necham x cm pruvan, vetrat muzu nonstop.
Moznym problemem by mohla byt vlhkost a vune. Nevim kolik docilim timto zpusobem vlhkosti v rustu, jestli mi vlhkost nebude porad utikat, nebo se srazet na stenach a kapat dolu na podlahu. S vuni by to nemelo byt az tak zhave, po prepnuti by musel jet ventilator asi nonstop.

diky za rady a pripominky
Sinuhet
V zasade by to slo. Je to hodne otevrena varianta. Takze nedokazes regulovat parametry tykajici se vzduchu. Pach, vlhkost... Ale to nejsou az tak kriticke parametry.
aenema
vhkost je dost zásadní
pánové,máte štěstí,že jdu zrovna kolem :D

zbytecna prace,plytvani prostorem.
Od podlahy ke stropu je to okolo 2,70m.Nad tim bych se zamyslel.
Bylo by mnohem efektivnejsi ty dve steny udelat z neceho pevnejsiho a mozna i levnejsiho.Co konkretne tam chces zavesit?Klasicky zaves pekelne prosvita.

nakreslil jsem,jak bych to udelal ja.Cele by to bylo na jednoduche konstrukci-3 drevene hranoly ukotvene v podlaze a stropu
nide
to Sinuhet: taky si myslim ze vlhkost je hodne dulezita, s 40-50% vlhkosti mi holky v rostly vice nez 1 mesic a stejne nejsou kdovico :(

to Hu-Ya: se smradem pocitam, vetrak s pachacem by po prepnuti jel nonstop. Mistnost je nevyuzity pokoj v panelaku v 6. patre kde je okno, takze vzduch by se mohl michat a vune by snad nemusela byt tak mega intenzivni pri vystupu z okna. Nade mnou je jeste jedno patro, ale zda se ze sousede jsou OK.
Dvere se daji dobre utesnit tesnicimi paskami.
Z vlhkosti na stenach strach nemam, na panelove steny bych nalepil agro folii a celou ji oblepil tesnici paskou, takze tady bych problem nevidel.

to xerthon: prave ta prace na obvodnich stenach me donutila premyslet o zavesech a ulehcit si to. Prijde mi lehci vytvarovat 4 tyce na zavesy, pripevnit je ke stropu, protahnout ockama 2 tyce a na ne upevnit zaves potazeny agro folii. Zaves by byl z 1cm tluste textilie pouzivane na stavbach (btw - ta textilie pry propousti vodu ale zachytava necistoty), takze urcite by neprosvitala.
Puvodne jsem taky chtel stavet steny a to ze dreva a jak rikas - 3 hranoly, udelat konstrukci sten, mezi steny skelnou vatu na izolaci, z kazde strany textilie a nahore strop ze 2 silikonem spojenych drevotrisek, ale pak jsem si rekl ze by to mohlo jit i takhle a usetril bych si praci a material ;)
nebude ta textilie plesnivet?
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od nide
to Sinuhet: taky si myslim ze vlhkost je hodne dulezita, s 40-50% vlhkosti mi holky v rostly vice nez 1 mesic a stejne nejsou kdovico :(


Tyhle rostly 23 dni pri vlhkosti kolem 40%. Jen na par prvnich dni mely zvlhcovacku, pak uz se mi tam nevesla :-) Nekdy byla vlhkost tak nizka, ze meridlo ukazalo jen pomlcky misto cisla.
nide
to xerthon: jeste jsem tu textilii nevidel, kamarad co pracuje na stavbe mi o ni rekl, ale pokud propousti vodu mela by dychat. Ja ji taky chci celou polepit agro folii. 1metr na sirku a 1.2m na vysku nepredstavuje velkou investici a textilie se zakryje cela, takze plisen by nemela hrozit.

to Sinuhet: sleduju tvoje NFT a myslim ze mas vyhodu dobre vlhkosti v prostoru mezi tekouci vodou a hornim krytem.
nide
to hick: zaves bude z neprusvitne folie a okno bude taky zatemnene, uz jsem to tu jednou psal.

zkusim to udelat jak si to predstavuju, kdyz to nepujde, vyrobim steny kolem. casem to tady nahodim jak se to vyviji

diky kolegove za pripominky, nejlepsi to bude odzkouset v praxi
Wokap
Hele a co takhle sádrokarton? Použít impregnovanou desku jako se užívá na stavbu koupelen... Rám z železnejch profilů máš sešroubovanej během 15ti minut a za dalších 15minut máš našroubovaný desky (jedna bude fungovat jako dveře - tu vystužíš rámem z těch profilů a dáš jí na panty, na druhou stranu magnet ať drží a nazdar)

Upgrade: Jak mluvil xeroton, vejška 2,7 m je zbytečně moc, rošt rozdělíš na 2 části a hele, máme i matkárnu...

Jestli chceš, tak to namaluju...

A to co tady píšu není okamžitej nápad, ale takhle plánuju postavit svou pěstírnu já - až jednou nebudu sdílet společný pokoj velikosti 3x6 metrů se setřičkou - takže asi až budu jednou ve svým... :)
nide
to Wokap: to neni spatny napad, ale ja material na steny uz mam doma, jenom mi schazi skelna vata jako izolace ale ta taky bude. A kdyz budou nutne steny, tak je proste udelam.

Taky jsem si rikal, ze by nebylo marne do stropu navrtat hacky, na hacky nahodit jeden konec provazu a na druhy konec tycku zavesu a zaves je na svete. Taky se da v pripade potreby vytahnout nahoru/dolu.
nide
hick: mam v planu na nohy stolu pridelat kolecka a v pripade potreby otacet se stolem ;)
film jsem videl, velmi inspirujici :)
PUNX
A namiesto pacháču z aktívneho uhlia by si mohol skúsiť vapotronic. Čítal som nejaké recenzie pestovateľov (US a Canada) a zdá sa, že by to mohlo byť ešte účinnejšie. A cena tiež nieje zlá.
mgrdragun
si myslim ze najlepsie su steni radsej ako zavesi


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma