Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Prijemny cajovny! - Klikni zde pro originální téma
4C3
V cajovnach si libuju uz nejakej ten rok a za tu dobu jsem jich i dost navstivil. Treba v:
HRADCI KRALOVE maji vybornou sklepni cajovnu Poutnik (u Masarykova nam.), dost dobra je v tom samym meste i Slunecni cajovna (na Velkym namesti).
Naprosto nadherna sklepni cajovna Setkani je i v PODEBRADECH, na namesti Jiriho v pasazi, vedle kone (jak nazev napovida, je super pro pratelsky setkani ;) ). Jedna z nejlepsich cajoven, v ktery jsem kdy byl je v KARLOVYCH VARECH (Dobra cajovna), pobliz nadrazi Terminal. V PRAZE pak muzu doporucit RUZOVOU CAJOVNU (ulice Ruzova, naproti hlavaku), i kdyz je hodne draha a navic prostredi neni az zas tak utulny. DOBRA CAJOVNA dole na Vaclavaku jakbysmet. Cajovna na Borsove se mi nejak moc nezdala - hned vedle byl drop-in a tak je i trvale zamcena a musis zvonit, aby te vubec vpustili dovnitr.... Ted nevim presny nazev, ale myslim ze to byla cajovna U kohouta ci tak nejak, v Michelsky ulici, kousek od Staromaku je taky docela dobra - co chvili pred vchodem skupina lidi huli speka - akorat by mohla byt trosku vic udrzovana (loupe se vevnitr omitka apod.). Ted jsem objevil na Zizkove cajovnu Nad okem (vedle je hospoda U vystrelenyho voka) u Tachovskyho namesti, ale ma denne otevreno az od 16hod, tak jsem ji zevnitr nevidel - divny mi prislo jen misto, kde je situovana - vchod ma asi 5metru od hlavni zeleznicni trate. Vylozene nesedela mi cajovna Na palete v PARDUBICICH (byla ladena spis do stylu hippies... divny). Hezkou cajovnu Dzaku meli i v JICINE - uz je zrusena. V NYMBURCE pak maji v ulici Na Valech (u takovy ricky, spis stoky) nic moc cajovnu - kdyz pijes caj, tak Ti kolemjdouci lidi (v cajovne nejsou moc zatazeny okna) cumej do salku... :(
malasorte
Tahle cajovna je spis Chill-out ty hospody U vystrelenyho oka, co je o poschodi niz tzn. kdyz to dole prezenes, vylezes to vydejchat nahoru. Ale je tam celkem prijemne, muzes se tam valet, i kdyz atmosfera neni uplne 100 procentni. Vyborna je cajovna Romantinka, je nekde v Kobylisich, bohuzel nevim adresu, ale jsou tam moc hodny lidi, pokecaji s tebou, reknou neco o caji atd....
Pablo Honej
Nejlepší čajovna v Brně je na Skleněné louce (alespoň teda dle meho nazoru). Je tam pohodicka ... pravda obsluze sem tam neco dost trva, ale jeste nikdy jsem se tam nenudil. Navic je tam dostatek velmi zajimave literatury a tak je tam vlastne vzdycky co delat.
Cajovna na sklenene louce ma taky tu vyhodu, ze kdyz Vas to omrzi tak staci sejit patro a jste v normalni "hospě" a když sejdete až do sklepa tak jste v docela undergroundovem prostredi. Ani nemluve o nejskvelejsi hospode v Brne patro nad cajovnou (ona to neni ani moc hospa - kofola tam frci rozhodne vic nez pivo, cim to asi bude ... ? :smoker: )
4C3
Mozna bude leckomu cennou pripominkou moje zjisteni, na ktery jsem kdysi prisel - totiz ve vetsine cajoven vas za napad "narvat huleni do sisy(vodni dymky)" zrovna nepochvalej... pri nejlepsim vam to huleni z ni vysypou... zjistej to snadno, protoze to mnohem vic cadi, nez treba suseny jablko, ktery hulite ;)). Takze primo v cajovne si obvykle moc nezahulite, jinaci je to ale uz pred branou cajovny, kde se obvykle huli o 106 ;).
Co se tyce caje, velmi doporucuju si dat napr. Matte Rancho (ci Matte Amigo, ci Matte Pampero), ktery se obvykle podavaji v kalabase (duta tykev, z ktery se caj pije specialnim brckem) - jednak vas to zhuleny uplne "vymrsti" a navic se z tykve nemuzete polejt ;))).
reefer
mam rada cajovnu co je za rohem od Jiraskovo nam. Myslim, ze se to jmenuje Armana nebo neco takoveho. Od 12 je mozne si dat polevku, jidlo (ryze nebo jahle nebo kuskus nebo testoviny se zeleninou), salat, desert a nekdy i kolac. Je to pohodovej obed.
Pablo Honej
Ad 4C3:
Jo, jo, to s tou vodarnou je pravda. Co ja osobne znam cajovny, tak je rozhodne nehodnotim podle toho jestli tam vodarny maji nebo ne. Na sklenence treba vubec vodarny nejsou a presto je to tam silne v poho. Naopak znam spoustu čajoven ve kterych jsou vodarny, ale pripadne mi to tam casto "snobske". Samozřejmě každá čajovna je jiná, ale každopádně ve většině se hulit nehodí. No a co se tyče Mate rancha tak je to i muj oblibeny napoj :) - obsah kofeinu je dost dobrý a tak to docela člověka vzpruží. No zaslouzis si karmu (hl. za tu připomínku k hulení v čajovnách).

Ad reefer:
Jo, a který je to město? Myslím, že sem chodí dost lidí z různých měst a tak by nám to pomohlo v orientaci.

Čajovnám zdar ! :D
4C3
Jo,
tuhle pamatku bych chtel venovat Jicinsky cajovne Dzaku, ktera pro me dost znamenala a z nepochopitelnych duvodu, se rozplynula v kour v nedozitem jednom roce svoji existence....
4C3
Jo, dejte si pozor na "neslusny cajovniky", ktery vam jsou klidne schopny nechat luhovat caj v maskovanym sitku v konvicce, aniz by vas pri predavani caje upozornili na to, ze si mate smes po urcity dobe vyndat.... To se mi kdysi stalo v Ruzovy cajovne, kde tak pro me veskery zazitek z vychutnani cennyho Darjeelingu byl ten tam...
Zippi
U nás v Hradci Králové je čajovna U Poutníka jednoznačně nejlepší vřele můžu doporučit. Není nad
vychytanou atmosféru v čajovnách, kde máte pocit relaxace, uvolnění, uklidnění a jste totálně izolováni od
vedlejšího světa (pokud chcete) a to nemluvím o spoustě skvělích lidí, které tam můžete potkat.
Dobrý vkus, jihoamerické čaje Matte jsou také jedny z
mých nejoblíbenějších obzvlášťe Matte Carnival a Matte
Explosion.(za chybné názvy se omlouvám) Když je takhle zkonbinujete s nějakuou dobrou šišou a k tomu
dáte dobrý model(venku samozřejmě :) ) to je panečku pak nádherný pocit:p:
THeCed
2 Pablo & 4C3 :
Fakt to není dobrej nápad cpat do šiše šiše zelený (bílý lepivý). Jednou sme s kamošem dávali šišu v Tureckým salonku v Dobré a on tam spiklenecky nacpal 2 malý šištičky, ale festovně potentní a ve dvou sme to stáhli. Výborný pošušňáníčko, samozřejmě nás to vystřelilo do vesmíru. Potom přišel "čajovník" a ptal se jestli tu náhodou nekouříme marihuanu, já sem se tvářil nevině a kamoš hned s přivřenýma očima vychrlil : "Né, my - né" a on "Já jenom že je to tady hodně cítit, tak nevím jestli od vás ..." a kamoš "No možná že to je zvenku..." a on ať teda příště dem ven, ale nevím přesně už ten závěr, pak prej že otevře okno (hmm-paradox-asi sme to přehnali)... :sun::D:sun:
Prostě divoká akce. Pak tam přišlo asi 17 lidí na nejakou oslavu narozenin a asi moc z nich eště nebylo v čajovně, jedna slečna se ptala co prý je to "čaj šiša"...já sem tam pak málem nechal hodinky...no prostě úlet.

Podle mě by čajovníci možná měli salonky pro smokers, ale u nás (se stávající legislativou) bohužel ne. Určitě to není fajn jim to dělat, mohli by z toho mít hafo problémů a to my přece takovým krásným oázám v urbanistické mase kolemdokola vážně dělat nechceme.

Jinak Dobrá čajovna na Římským náměstí je dobrá, vodárný mají fajn v Nefertiti a pak ještě bych chtěl posedět v Chajovně (skoro vedle Livingstonu), moc se mi tam líbilo prostředí ale zrovna tam bylo plno.

Jestli někdy pojedete přes Vyškov tak se stavte v Modré čajovně.
reefer
Moc se omlouvam Pablo, Praha to je - uplne mi to vypadlo. Vim ze tu jsou hodne lidi z cech a moravy (mimo Prahy) ale to uz je asi nemoc z bydleni tady. Moc sorry.
Pablo Honej
2 Reefer
To je v poho, vubec se nemusis omlouvat, hlavne ze jsi specifikovala oblast ... aby jsme vedeli :) . Dík.

2 THeCed:
Jestli tím druhým odstavcem myslíš Brno*, tak v Chajovně jsem byl už dvakrát a pokaždé tam bylo plno. Vůbec mám občas takový dojem, že je u nás dost málo čajoven (a nebo je jen ve všech čajovnách strašně narváno?).

* nějak si to tam nenapsal - jestli jsem to teda nepřehlidl. No nechci tady nijak prudit a zavadět nějake zvyky (jako psat k čajovnam jmena měst), ale občas je to fakt dobry. To Brno jsem si nějak odvětil od Livingstone a že je tam kousek od tama čajovna (jejíž názvem si sám nejsem jist, ale asi to bude Chajovna), ale nevím jestli náhodou obdobná kombinace není i někde jinde :D

Jo, salonky by byly fakt good, ale ta legislativa. I když kdyby se třeba udělal v čajovně část s dýmkama a bez dýmek, tak by se v té části s dýmkama snad dalo přivřít oko (a otevřít okno :)).
4C3
Pozdravuj cajovnu Poutnik, je to vazne jedinecna cajovnam navic v d0st d0brym miste (i kdyz ta na Velkym namesti je mozna jeste na lepsim), kousek od krasnyho nabrezi. Jeden vas cajovnik (takovej velkej a mel tusim trochu delsi vlasy), kdyz zjistil, ze tam mame ty palice tak sice nejdrive zacal zhurta "Tak panove, marihuanu nam tu kourit nebudete!To je ilegalni!", ale pak zklidnil hormon a pri odchodu dokonce popral peknej den, celkem pohodovej manik ;).
--
Jinak, jeste jsem tam sice nebyl, ale slychavam od lidi ze hodne dobra je Dobra cajovna ve fajn meste Ceskym Krumlove.
--
Tuhle jsem zase na Zizkove v jednom hnusnym pavlacovym baraku narazil na zastrcenou cajovnu - Duhova cajovna. Mela zrovna zavreno, ale meli tam uvedenou webovou adresu, tak jsem se pak juknul.... A SAKRA... "Prvni cajovna pro gaye a lesbicky v CR" ;)). No nic, asi dam prednost jiny...

Jo, mile me prekvapilo zjisteni, ze nejaka Pulnocni cajovna ma otevreno dost pozde (proc cajovny jako Ruzova, Dobra, U zlateho kohouta maji vsechny otevreno JEN do 21:30???). Min mily uz bylo ale zjisteni, ze je ta cajovna v Karline ;), coz, jak kazdy vi, neni zrovna idylicka "cajovnicka" ctvrt ;)).
Zippi
re: 4C3 jo jo budu pozdravovat ;), ten čajovník byl možná Milan, hustej típek ten si zažil určitě sví(indie,holand) před takovejma lidma jedině s úctou. Všichni jsou tam v naprostým klídku, vevnitř se sice hulit nesmí ,ale na schodišti za dveřma se hulí o 106.:smoker:
kukin thc
vostrave jich par je,ale uz ve vetsine mame zakazany vstup.je to sice hnus ale obcas jsme si "omylem" vymenili vzorky ve vodarnach a trochu jsme si uzili.bylo to fakt super ale uz nas tam fakt nechteli poustet tak ted susime hubu.urcite si v budoucnu musim koupit s piosem nejakou tu vodarnicku.uz jsme o tom hodne nakecali tak tam zajdem asi tento tyden.



hmmm. fakt asi jo
4C3
Hele, a neznas se nahodou s Lukasem Cepelkou? Je to taky "stalej zakaznik" Poutnika a kamos.
THC-Aktiv
Ja musim pochvalit nasi jedinou Trutnovskou cajku ,,Cajovna u zeleneho listu" :D. Nachazi se nahore na Krakonosove namesti, pod podloubim vedle nejaky banky. Prostredi je tam hodne pohodovi, cajovnici(ce), tam roztacej vyborny cd s vsemoznou relaxacni music, sisu tam taky najdete a sortiment tabacku a smesi pro koureni je tam hafo. Co se tyce hula, tak to nejni povoleno, ja s tim i souhlasim a samozrejmne venku se pali hovadsky. Jest-li nekdy navstivite Trutnov a nebude vedet kam skocit, tak si vzpomente na Zeleny List vaaajoooooooo, kouzelny list..........
Zippi
re: 4C3
Je to možný, to jméno mě něco říká, ale nevybavím si o
koho se jedná.:(
Dr.Katz
Měl jsem několikrát příležitost navštívit Růžovou čajovnu v Praze u Hlaváku a pokaždé jsem si odnesl ten stejný dojem: absolutní nezájem o zákazníka. Ta servírka nebo co to tam je je kdesi zalezlá, případně se dobře baví s koleginí a já tam sedím půl hodiny na suchu a kdyby okolo mě nešla na záchod a já se jí nepřipomněl, tak tam sedím ještě teď. Tohle se mi stalo pokaždé...
4C3
Malem bych zapomnel, v Jihlave na nam. T.G.M. maji taky zajimavou cajovnu - je to uplne dole na namesti, spojeny s obchodem s knihami.
4C3
...proc rikate "jenom dve"? Leckdy lepsi jedna, nebo dve qalitni, nez deset jakoby "cajoven"... Typickym prikladem je Hradec K. ;)
4C3
doporucuju ochutnat tzv. chalvu (nekde uvadeji halvu) - jde o sladkou pochoutku, vyrobenou ze sezamovyho seminka, takze je to nejen moc dobry, ale navic moc zdravy!
4C3
Tak jsem se konecne dokopal k sesmoleni seznamu cajoven z cele CR, jako zdroje jsem pouzil web http://cajik.paleo.cz/cajik/ a knizku Radce cajomila.

Tady je seznam:
----------------------------------------------------------------
Benešov u Prahy
Galerijní čajovna, Malé nám. 74

Beroun
Čajovna v Sadové, Sadová 91, Beroun 2

Blansko
Čajovna v klubu Ulita (v kině v Hybešově ul.)

Boskovice
Literární čajovna Hermana Ungara, Zborovská 9

Brno
ALEMBIQ, Údolní 46
Dobrá čajovna, Františkánská 6
Ganéša, Veveří ul.
Chajovna, Dominikánské nám. 6/7, Brno 2
Literární čajovna Skleněná louka, Kounicova 23
Spodní trakt, Jánská ul.
Haribol, Lužánecká 4
Čajovna Jasmína, Veselá 14
Bruntál
Čajovna pod sluncem, Třída E. Beneše 33

Bruntál
Čajovna pod sluncem, Okružní 3

Čelákovice
Klub Čajovna, Havlíčkova 691

Česká Lípa
Bramborová čajovna, Roháče z Dubé 238
Čajovna Bonsai, Klášterní 273

Česká Třebová
Česká čajovna, V zahrádkách 1850

České Budějovice
Dobrá čajovna, Hroznová 16
Čajírna a kafírna U tří lvů, U tří lvů 4
Pohodová čajovna, Riegrova 15

Český Krumlov
Dobrá čajovna, Latrán 6

Český Těšín
Čajovna Ganéša, Bezručova 30
Dobrá čajovna, Střelniční 18
Karavanní Čajovna, park KaSS, Střelniční ul.

Děčín
Čajový klub ve vlnách, Hudečkova 1

Domažlice
Čajovna Želva, Havlíčkova 85

Frýdek-Místek
Dobrá čajovna, Hluboká 64
Šivova čajovna, Antonínovo nám. 61

Frýdlant v Čechách
Spirála, Kostelní 15

Havířov
BOMBAY, Hlavní 49
Čajovna Mata, Sumbark, náměstí TGM, PA-SO do 24hod, jinak do 23hod

Havlíčkův Brod
Literární čajovna, Boženy Němcové 188

Hodonín
Šálek Ticha, Palackého 13
Čajovna Papírové zrcadlo, Národní tř. 90
Čajovna Sakura, Sušilova 1091/5

Hořice
Čajovna a kavárna, Nám. Jiřího z Poděbrad 164

Hradec Králové
* Sluneční čajovna, Velké nám. 1 (MHD k Třída ČSA, pak do kopečka nahoru), do 24hod
* Čajovna Poutník, Havlíčkova ul 508 (u Masarykova nám.), do 21hod

Hronov
Čajovna Sluníčko, Jiráskova 205

Humpolec
Čajovna, Masarykova 647

Cheb
Čajovna Formosa, nám. Jiřího z Poděbrad 50
Čajovna Sentea, Valdštejnova 46

Chomutov
Čajovna FATYMA, Nám. 1. máje11
Dobrá čajovna, Na příkopech 4999

Chrudim
Čajovna LŮNA, Široká 31

Jablonec nad Nisou
Čajovna Minerál, areál Výstaviště, ul. Máchova 11

Jeseník
Čajovna Na dlani, Kostelní 161
Vaškova čajovna, Lipovská 1168

Jihlava
* Čajovna Kuba a Pařízek, Masarykovo nám 21

Jilemnice
Galerie Spektrum kavárna a čajovna, J. Harracha 90

Jindřichův Hradec
Čajovna U zámku, Nám. Míru 6/1

Karlovy Vary
* Dobrá čajovna, Varšavská 13 (MHD k bus nádr. Terminál)
Tusculum, Sadová 31

Karviná
Bambusová chýše, nám. TGM 5

Kladno
Čajovna, Finská ul., Kladno-Rozdělov
Čajovna domek, Oty Pešk 3725
Sluneční čajovna, osvoboz.polit.vězňů 341

Klášterec nad Ohří
Čajovna ESOTERIC, Chomutovská 120

Klatovy
Čajovna Marie Velenovské, Vančurova 53
Čajovna U naší dobré paní, Voříškova 394

Klimkovice
Dobrá čajovna v lázních

Kolín
Čajovna Setkání, Na hradbách 152

Krnov
Zlatá čajovna, Hobzíkova 9

Kroměříž
Čajovna Tilak, Vodní 54

Kutná Hora
Čajovna Ve věži, Sankturiánský dům, Vladislavova ul.
Dobrá čajovna, Jungmannovo nám. 481

Liberec
Vaše čajovna, Riegrova 10
Čajovna 82 vůní, Sokolovské nám. 307/6

Lípa u Havlíčkova Brodu
Literární čajovna Suzanne Renaud, Petrkov 13

Litvínov
Čajovna JASMÍNA, nám. Míru 286

Mělník
Čajovna Galerie ve věži, 5. května - Pražská brána

Most
Čajovna Óm, Vteno u Mostu 6

Náchod
Čajovna Pod hradem, Zámecká 243

Nové Město nad Metují
Čajovna, Husovo nám.

Nová Paka
Čavjovna Sen-Nung, F.F. Procházky (vedle muzea minerálů)

Nový Jičín
Čajovna Satí, Rybníčky 19 (za horním nádražím)

Nymburk
Čajovna Na Valech, ul. Malé Valy

Odrlice
Klášter TAO-KI-TAK

Olomóc
Čajovna Dřevěná panenka, Hrnčířská 12
Čajovna U bílého slona, Universitní 12
Zelená čajovna, Vodární 4
Čajovnička, Fischerova 4

Opava
Čajovna Bludní Kámen, Dolní nám. 6

Ostrava
Čajovna U Sýkorova mostu, ul. 28. října 2, Moravská Ostrava
Čajovna Na Větrném kopci, Jičínská 37, Ostrava - Výškovice
Čajovna Zlatého draka, Sokola Tůmy 1
Dobrá čajovna, Porubská 549, Ostrava - Poruba
Dobrá čajovna, ul. 28. října 124
Dobrá čajovna V LÁZNÍCH, lázně Klimkovice, Ostrava 1, ul. 28. října 124
Čajovna Lhasa, Smetanovo nám. 7
Lapalálá, Sokolovská 943/20

Pardubice
Dobrá čajovna, Pod sklípky 112
Čajovna Na paletě, Štolbova ulice 2665, do 21hod

Pelhřimov
Čajovna Dandy, KD Máj, Třída legií

Písek
Čajovna Sakura, Nerudova 163

Plzeň
Čajovna v Informačním centru, nám. Republiky
Čajovna v Plachovce, Plachého 16
Dobrá čajovna, Perlová 10

Poděbrady
* Čajovna Setkání, nám. Jiřího z Poděbrad 4 (pasáž Jiřího - u koně), do 22hod

Praha
Jasmínová čajovna, Jánský vršek 8/312, Pha 1, 12.00 - 22.00
U dvou šálků, Blanická 750 / 8, Pha 2, Po-Čt (10-23) Pá (10-24) So (14-24) Ne (14-22)
Pod stromem čajovým, Mánesova 1405 / 55, Pha 2,
AURA, Ve Smečkách 22 / 22, Pha 1
U zeleného čaje, Nerudova 19, Pha 1, 11.00-22.00
Květinová čajovna, Myslíkova 6, Pha 1, Po-Pá 10-21.30, So,Ne 16-21.30 (v průjezdu)
Čajovna Krále Davida, Ječná 19, Pha 1, Po-Pá 11-21
Čajírna nad vystřeleným okem, Žižkov, U božích bojovníků (MHD bus 133, 207, Tachovské nám.), do 23.00
Betánie (čajovna a knihovna), Jugoslávská 27, Pha 2, Út- Pá 17-20, Ne 12.00 do 19.00
U Měsíční kočky, Zubatého 6, Pha 5
Čajový klub v Bořivojce, Bořivojova 40, Pha 3 - Žižkov (MHD tram Lipanská)
Růžová čajovna, Růžová 8, Pha 1 (přímo před hlavákem)
Miyabi - japonská čajovna a restaurace, Navrátilova 10, Pha 1
Čajovna v Hrzánské pasáž, Celetná 12, Pha 1, do 19.00
* U Zlatého kohouta, Michalská, Pha 1, do 21hod
Etno-čajovna Patricie Tervin, Zvonařova 6, Pha 3, 14.00 - 21.00
U kostela, Strossmayerovo nám. 9, Pha 7, Po-Čt (10-23) Pá (10-24) So (14-24) Ne (14-22)
Annapurna (vegetarián. rest. a čajovna), Óm centrum Koněvova 110, Pha 3, Po-So 10-22
Dobrá čajovna, Boršov 2, Pha 1
Dobrá čajovna, Václavské nám. 14, Pha 1, 10.00 - 21.30
Roxy, čajovna a kuskusérie, Dlouhá 33, Pha 1
Malá čajovna, Cimburkova 8, Pha 3 - Žižkov, Po-Čt 14-22, Pá 14-21
Čajovna Modrý Slon, U Paliarky 7, Pha 5, 14.00 - 22.00
Půlnoční čajovna - Najáda, Křižíkova 115, Pha 8 - Karlín, 17.00 - 24.00
U Malého Buddhy, Úvoz 46, Pha 1
Óm centrum Dátá kult. středisko čajovna restaurace, Koněvova 110, Pha 3, Po-So 11-22
U Malého Buddhy, Úvoz 46, Pha 1
ESOTERIE, Moskevská 80, Pha 10
Čajovna SENZA, Křejpského 1531, Pha 4
Čajovna AMANA, Záhořanského 6, Pha 2
Déja vu, Čermákova 4, Pha 2
Etno-čajovna Herba Magica, Zvonarova 6, Pha 3
Duše Východu, Křižovnické nám. 1, Pha 1
Ajurvédská čajovna Santos, Radhošťská 5, Pha 3 (MHD tram 11, mezi Florou a Jiřího z Poděbrad, metro Flora)
čajovna Ve věži, Na výšinách 7, Pha 7

Prachatice
Čajovna U Hrušky, Dlouhá 99

Přerov
Čajovna U dračí princezny, Jiráskova 11

Rakovník
Čajovna Samson, V Brance 233

Sezimovo Ústí
Čajovna Vycházejícího slunce, 9. května 648

Slaný
čajovna, Wilsonova 579
Čajovna U kytičky, Kynského

Sokolov
Malá čajovna, Nádražní 5

Šumperk
Hari óm, Kozinova 8
Literární čajovna Karuna, Lužickosrbská 5
Zelená čajova, Sady 1. máje
Zelená čajova, Fialova 3

Tábor
Dobrá čajovna, Tomkova 2
Ambra čajovna

Teplice
Čajovna Babrle, Masarykova 28
Čaj života, Kollárova 18
Verbena, U Kamenných lázní 23

Trutnov
Čajovna U Zeleného listu, Krakonošovo nám. 17

Třebíč
Voňavá čajovnička, Karlovo nám. 23
Čajovna Lilie, Jihlavská brána 10

Uherské Hradiště
Hradišťská čajovna, Stanclova 154

Ústí nad Labem
Legendární čajovna, Velká Hradební 9
Special Tea, Velká Hradební 24
Čajovna u bratra šťastného vlka, Velká Hradební 41
(v ulici Velká Hradební se evidentne cajovnam dari ;))

Valašské Meziříčí
Čajovna Na Krásně, Masarykova 90

Velké Meziříčí
Pepa, Nám 8/84

Veselí nad Moravou
Čajovna, MKS. nám. Míru 667

Vrchlabí
Tichá čajovna, Rolnická 954

Vsetín
Čajovna U Mlýna, Mostecká 355

Zábřeh na Moravě
čajovna, Masarykovo nám. 22

Zlín
Dobrá čajovna, Tř. T. Bati 3225/59
ROXA - čajovna, Sadová 3049

Znojmo
Naše čajovna, Horní nám. 10
Voňavý krám, Divišovo nám.

Žamberk
Čajovna, Hluboká 101
4C3
Jo, abych nezapomnel. U nekterych cajoven je hvezdicka (*) - jde o rad mysiho kozisku... eh, vlastne 4C3ho rad kvalitni zarucene cajovny ;).
Lichťas
Skvělá je čajovna Lůna v Široké ulici v Chrudimi. Opravdu je to nejlepší místo na klidný pokec. Mají tam vodní dýmky s různými příchutěmi (višeň,mango,meloun,tropic....atd) a taky fakt vychytaný tousty (čajový,balkánský a s Nivou), hlavně ten bálkánskej stojí zato.
4C3
Dneska jsem byl okouknout cajovnu U andela (ul. Krasova 17) na Zizkove (nejbliz od tram Husinecka) a musim rict, ze me docela mile preqapila - utulna, pekne vybavena, podava se sisha, neco her spolecenskych her a ctiva k dispozici.
Vytknout muzu jen dost vysoky ceny a celkem chudej "cajovej list". Taky umisteni cajovny bych si dovedl predstavit lepsi (jsem odkojenej na sklepnich cajovnach, takze nejsem zvyklej na to, ze kolem okna projizdi troubici Family frost...;) ).
Jirka1802
Bohužel ti musím ten seznámek trošku poupravit v tom horším směru, tedy tím chci říct, že některý z těch čajoven tady na severu už zařvaly :(

A to:

Legendární čajovna - Velká hradební 9; Ústí n/L - barák jest zbořen, na jeho místě je nějaká ohavnost - obchoďák, patrový garáže, či co podobného. Nevím jestli jí někam nepřestěhovali, ale pochybuju, jsem tam dost často a nevím o ní. Týhle čajovny je sakra škoda, protože tam bylo fakt fajn...

Čajovna Bábrle - Masarykova tř. 28; Teplice - neexistuje již cca 1 rok, ne-li ještě dýl - bohužel, jediná ze slušných čajoven v místě bydliště a nejvíc pohodová, grrr :(:(:( to byla moje asi nejoblíbenější :(:(:(

Verbena - U kamenných lázní 23; Teplice - taktéž zašla na úbytě, mám takový dojem, ale IMHO, nebyla zrovna nejlepší.

Čaj života - Kollárova ul. 18; Teplice - nevím, jestli je tam čajovna, ale určitě je tam skvěle zásobený krámek s hodně bohatým výběrem čajů a perfektní obsluhou, která se vyzná. Jen víc takových :)

Takže sorry za špatné zprávy, ale chtěl jsem to jen uvést na pravou míru.
Snad tu zase nějaký slušný čajovny vzniknou, doufám :)
Graetar
4C3: K4U za čajovny.

Vřele doporučuju Dřevěnou panenku v Holomóci. Sice už je "provařenější" (ne náhodou), ale prostředí a čaje jsou výtečný.
Další dobrá čajovna je Dobrá čajovna :) v Budějkách. DČ na Václaváku je sice označovaná jako McDonald mezi čajovnami, ale tak zlý to skutečně není ;) Kvalita čajů je tam epesní - silné čaje a udělají vám kolik náletů si zamanete (vyzkoušejte kombinaci kvalitního Darjeelingu, poté tak pět nálevů Vzpomínky na čajového krále a na závěr několik nálevů Buddhova čaje z ostrova Putuo; následně jsem zjistil, že na Václaváku je neskutečný množství komických barevných světel, a to nový metro na céčku je hodně dobrý :D). Popelník na zahrádce čajovny už taky leccos zažil :smoker: Navíc bych řekl, že spolu s Amanou má DČ nejširší výběr nejkvalitnějších čajíků.
Ve Skleněné louce jsem taky ráčil pobýt, a tak se stala mou nejvzpomínanější brněnskou pamětihodností :)
Ještě znám Vystřelený oko (nahoře, dole i na zahrádce), Roxy (čajovna už je situována za rohem; myslím, že ta bývalá v klubu byla drobet "čajovnovější"), Bílého slona a Zelenou čajovnu v Holomóci, Zelenou čajovnu v Nerudovce (nevím, jestli to ještě funguje studentská sleva - čaje za polovic), Růžovou čajovnu a ještě pár dalších.

Čaje a konopí - no není to daleko lepší než předvolební metr piv? ;)

P.S.: Jak se rozjedu se smajlíkama, tak neznám mezí... :D
Wampyr
Taky vas chci upozornit na par cajoven.Me osobne se libi cajovna u kostela na Strosmajeraku.
Urcite nechodte do cajovny ve vezi na Letné.Cajovna celkem v pohode, ale byl tam na vezi otevrenej ochoz.Tam ste si dali cajik a spicka a koukali po praze.Od ty doby co je ochoz zavrenej to stoji za h****.

Good Luck
hydrantek
To 4C3 :
Dovolim si trosku rejpnout, jsem uz taky.
Ta cajovna v Ceske Lipe se nejmenuje Bramborová, nevařej tam z brambor :), ale Bramborova jako, ze ten typek co ji ma se jmenuje Brambor. Jinak pohodova cajovna ktera si zaslouzi <b> RAD MYSIHO KOZICHU </b>
Howgh
hnut
pani, jeden threadik o cajovnach uz tu je. ale to mi nezabrani, abych se nepripojil ku kolegu homolo kovovovemu, ktery tu propagoval cajoven U Vysoke brany v rakovnice. chodime tam, maji nas tam radi a my je taky mame radi. taky tam chodte nebo se tam alespon stavte. nam to vadit nebude. a vlete bude pry i tzv. posezeni na venku... o je.
4C3
Tak jsem po dlouhy dobe zase vyrazil okouknout nejaky novy cajovny (v Pze). Tady je report:

Kristalova cajovna - na Chodove (ul. Zakourilova 955/9) me na svym webu http://www.cestykesvetlu.cz docela nadchla, horsi uz to ale bylo, kdyz jsem si tam zasel. Nejdrive me dost zarazilo, kdyz jsem zjistil, ze musim zaplatit 40Kc za vstup, protoze se do cajovny vchazi skrz galerii... Posledni hrebicek do rakve byl, kdyz mi rekli, ze do cajovny uz ted nemuzu (v 17hod), protoze od 18:30 tam bejva pravidelnej program, kterej je placenej a paani umelci tam uz od ted museji zkouset, pri cemz bych je asi rusil... :(

Dahab - cajovnu najdete v Dlouhy 33 (vedle Roxy ale zahnete do ulicky Rybna, protoze vstup do cajovny je az z ni) patri arabum a pozna se to nejen podle jejich reci, ale treba i na zachode ;). No, proste tam maji turecky zachody (tzn. jen dira do zeme, bez misy, i kdyz se splachovanim. Trosku me preqapilo i to, ze je na zachode automat na kondomy... eh, to jsem odbocil :D). No, vevnitr je to celkem pekny, i kdyz trochu moc velky - hlavni mistnost s gauci a zidlemi je tak 5x vetsi, nez je u cajoven zvykem (asi proto o sobe uvadeji, ze jsou "nejvetsi prazska odpocivarna"). Do vedlejsi mistnosti, s polezenickem (kde, jak jsem nakouknul to bylo jeste hezci!) se bohuzel nedostanete, pokud vas neni vice nez 8 a nemate rezervaci... :confused:. Krome cajiku podavaji Sisy, KusKus a otevreno maji az do 1:00! Web. stranky maji na http://www.dahab.cz.


[Edited by 4C3 on 09-11-2002 at 04:20 PM]
virus
jo tak ta kristalova cajovna,co ja vim,,tak jeden kamos rikal,ze tam byli od 15 hodin a v tech pet jak si rikal,tak za nima prisla prej dost hnusna cisnice a zacala na ne ze by potrebovala aby zaplatili a odesli,ze zachvili zacina zkouska...no a tak od ty doby uz tam nepachl a este ji zprudil:)Takze co se tyce tyhle cajovny tak nejspis nedopurucuju,anebo v ''inteligentni'' dobu:)
McBeth
No kdyz jsme se asi 3 kamosi kotelne zhulili a sli do cajovny, tak jsme se zacali vyslekat na zemi v koutku s vodnima dymkama. Pak k druhe dymce prisel borec s borkou. Pak se na jejich stolecek podival cajovnik a hned: "Co je to tady?" Borec na nej, ja nevim, asi nejaka siska. Borec mu rekl, ze to jeho neni, ale ze to tam muze nechat :-) Cajovnik (ktery vypada, ze je vypaleny 24 hodin denne) hned na nej, co by s tim delal, ze to okamzite vyhodi :-) No a tak kamos, ktery se tomu porad nechapave smal, prisel o svoji prepravku :-)
4C3
Tak jsem po delsi dobe zase jednou vyrazil do cajovny. Konkretne v Pze do Kvetinovy cajovny, kousek od Karlaku. Umistena je v Myslikove c.p. 6. U prichodu me trosku zarazilo, ze cesta do cajovny vedla spise do pivky, resp. hlavni pruchodem dovnitr domu vedla do pivky a tesne pred ni se rozdvojila a vedlejsi cesta pak pokracovala do cajovny ;). Nicmene pozdejsi zazitek uz byl lepsi... Mala cajovna s prijemnou atmosferou, "klasicky rozdeleni" na stolky s zidlickama a polezenicko s polstarkama v zadni mistnosti... Jen v cajovym listu me trosku vydesila nabidka s nazvem "Jezibabin dech", coz, jak jsem se z popisu dozvedel, je napoj riznuty slivovici :D. Mile preqapila i nabidka pochutin - jablkovy satecek, jablkovy zavin... pravda, ceny za neco na zub nebyly zrovna lidove...
Trosku jen zamrzi, ze nelze objednat i sisu :(.

[Edited by 4C3 on 25-12-2002 at 04:19 PM]
Carverman
Dobrá čajovna je taky "U dvou šálků" poblíž Míráku v Praze. (jdete podel tram. od Míráku smer Vrsovice a hned prvni ulici vlevo...- asi tak 100m) Je to tam moc prijemny, pekny a dobry caje, sisy...
Carverman
Mrkněte na http://www.cajiky.cz moc pěknej web...
india
Já jsem nedávno navštívila v rámci výletu čajovnu ve městě Kolíně. Opravdu mě hodně potěšila, krásnej interiér a hodně pohodlno. Určitě doporučuju, je to někde kousek od náměstí, :-)
CypressPce
Me prijde ze Dobrá Čajovna v Pardubicich je vazne dobra , nekdo tu psal o cajovne na Palete ktera je taky v Pardubicich a ta neni opravdu dobra, ale Dobrý Čajovny se musim trochu zastat docela tam nejakou chvili chodim a je to tam pekny ne moc veliky a hlavne jsou tam moc ochotni a dokonce mi tam pusti psa ( samo ze ne na koberec ale ve predu je jeden stolecek kterej je na kachlickach a je uplne mimo od ostatnich stolu, a kdyz sem ve meste a mam toho vseho dost tak tam klido zajdu i se psem:) ) a caje maj dobry aspon podle me a par kamosu .....Urcite by si zaslouzila tu hvezdicku a zastaveni pokud budete Pardubicema projizdet :D
4C3
india:
Jestli se Ti libila cajovna v Koline, tak doporucuju navstivit i cajovnu v Podebradech - ma ji totiz stejny majitel, takze bude vedena v podobnym stylu, ale ta Podebradska ma vetsi tradici a rekl bych ze i genius-loci ;)

CypressPce:
O ty cajovne Na palete jsem psal ja... do Dobry cajky jsem chtel zajit taky, kdyz jsem tam posledne byl, ale nepustili me tam s tim, ze uz neni misto, coz by se podle me u cajovny stat nemelo, protoze nejaky to misto by se melo najit vzdycky... :(
smallg
Chtěl jsem se jenom zeptat jesti někdo z vás nevíte jestli by se někde daly sehnat semínka čajovníku. Jsem taky takovej čajomilec a chtěl bych si jen tak pro radost a okrasu zkusit vypěstovat svůj čajovník.... (no jestli to vůbec jde...)
Dík.....

good luck...
eMson
zkus se kouknout na adresu:
http://caj.yard.cz/index.php
nebo si v nejakym vyhlodavaci zadej "caj" a uvidis - tohle byla jedna z prvnich adres :)
eMson
smaalg: promin - ten odkaz neni tak zajimavej, jaxemi na prvni precteni zdalo - ale mam tu jinej ten te sice taky nedostane na pestovani cajicku, ale alespon te seznami s blaznem do caje, kterej by uz treba mohl neco vedit :)

http://www.mujweb.cz/zabava/maricius/

je tam na nej i email... tak to zkus a hodne stesti :)
smallg
Dík za typ, ale nic co by stálo za to jsem tam nenašel....
Holt budu muset ještě projít pár tun kilobajtů než něco najdu....
eMson
SmallG: taxemto fcera rozebiral v hospe s kamosem - von je profi zahradnickej :) tak sem si rikal ze by vo tom mel mit nejakou tuchu - no a nic moc ... jednak jedine sklenicek (stala teplota a buhvico jeste) - dale ptal jsem se jak a co seminka .... tak mi doporucil ze snad jedine z rizku - seminka jsou silena piplacka jeste navic s nejistou klicivosti

(nevim proc, ale prirovnaval mi to k pestovani Jinanu ze semen - seminka das nejdrif do teploty od -5 do +5 a pak do nejaky spec hliny ... (byl jsem dost rozbitej tak si to fakt nepamatuju fsecko) ... a musis to pestovat v urcity nadmorsky vejsce .... a jeste furt nemas zajistenou ani desetiprocentni klicivost...

takze snad mozna nekde (nevim kde) sehnat rizkovanej cajik a pak dobrej sklenicek a hodne trpelivosti...

hodne stesti ;)

smallg
Dík za pár rad jak pěstovat. Myslel jsem si že to nebude sranda z těch semínek něco vypěstovat a že by byly lepší řízky čajíku. S tím skleníkem už by to zas takovej problém nebyl. No ale zatím jsem nesehnal ani semínka ani řízky sazeniček. Takže skleník je mi zatím dost na hovno když pominu to že s tam dají pěstovat papriky, vokurky a co já vím ještě...

Ale každopádně dík za snahu.... máš to u mě

Hakunin
Co se týká čajoven, zabývám se jimi na svých stránkách http://tea-culture.wz.cz ,které možná někteří znáte;)
<br><br>
2:4C3:kompletní seznam fungujících čajoven v Ostravě najdeš u mě, čajík je zestaralej a nestará se o odkazy... Například Lhasa je zavřená a dost čajoven ti ve výpisu chybí (Alibaba, Na dlani, Maté..) A o čajovně u zlatéhodraka u nás nikdo neslyšel (ale možná, že se mýlím;)
blueberka
Já si teď zamilovala v Brně Modrou čajovnu - sice prostředí je trochu chudší na obrazy, dekorace atp., ale čajíky mají výborný - skvělej výběr a celkem dobrá cena. Vodárny jsou taky samozřejmostí - před nějakou dobou hodně rozšířili výběr tabáků, takže spokojenost :)
Posledně jsem byla v Dobré čajovně na Římským nám. a hrozně mě zklamala - bylo tam strašně narváno a ty ceny čajů mám pocit taky pěkně narostly :/ to bylo snad poprvé, co jsem se dívala krom "obsahu" čajů i na cenu ... doporučuju navštívit v nějakou dobu, kdy tam nebude ani noha ...
Hakunin
Hmm, modrá čajovna, to zní slibně, nechtěla bys mi ji přidat do seznamu prosím? http://tea-culture.wz.cz hned na první straně odkaz "přidej ji"
Hakunin
Musím říct, že na to, kolik lidí opravdu pije čaj a chodí do čajek, je jich velmi málo(skoro nikdo) perem aktivních, hlavně mě asi nejvíc štve, že postrádají nadšení sdělit něco lidem, dát jim něco ze sebe, to je velká škoda...
Hakunin
co říkáte na ZEN?
blueberka
taky nepatřím zrovna mezi ty, kteří jsou perem aktivní ... a když už, tak to jsou většinou dopisy směřovaný nějaký osobě ... nakonec je, ale stejně nepošlu ... Jen potřebuju dostat ty myšlenky z hlavy a pomůže to i přesto, že jsem je nikomu nesdělila - jen papíru ...
Chtěla jsem se něco dozvědět o ZENu, ale nic jsem nenašla - nebo spíš, co jsem našla, tak to jsem moc nepobrala ... je někdo ochotnej mi to vysvětlit? :)
lordWilliam
Já jsem v čajovnách objevil výborný čas Pur er (Puer, Puerlo) je to tmavý čaj, ale nejlepší jsou jeho vlastnosti je to plísňový čaj a když jich vypijete tak 5-6 tak se začnou dít věci. Já jsem jich jednou vypil asi 20 :-°) a ty stavy byly fakt hustý: zrakový halucinace, hmatový halucinace, čas se jakoby zastavil, napsal jsem 3 stránky básniček (a to jsem nikdy jindy žádnou nesložil), povídal jsem si s měsícem atd" :-°) . A to jsem pil jenom čaj. Žádný hulení ani alkohol. Všem doporučuji vyzkoušet ;-°)
hi-chu
Dobry cajovny sou az na ctene vyjimky (napr. na Vaclavaku) dost hrozny. Konretne ta na Rimskem namesti je fakt kruta :O(((
blueberka
citace:
Původní příspěvek od hi-chu
... Konretne ta na Rimskem namesti je fakt kruta :O(((


... ehm ... moc to nechápu .. ?! :rolleyes:
blueberka
právě že mi to připadne, jako kdybys je tam chtěl potkat (policii ČR) -podle toho, jak popisuješ ty místa... nedoporučovala bych to...
PsYcHo84
Asi mas pravdu blueberko, to by pro sklenku nebyla asi moc zadouci reklama, mam to tam moc rad na to, aby to kvuli me museli zavrit. Tagze DELETE
Ale ty se tam fakt podivej.
blueberka
myslela jsem, že to jen poupravíš, ale to je jedno :)
do skleněnky se chystám - už hodně dlouho :) snad se mi to co nejdřív povede ..
hi-chu
2 Blueberka

"Dobra" cajovna na Rimskem namesti je jaxi sama podotkla predrazena, clovek nema poradne pohodli ani soukromi - o atmosfere uz vubec nemluve - podle mne
+ HLAVNE vetsina personalu (a doufam ze jen vetsina) nema o caji povedomi a o jeho priprave obavam se taktez - svuj pocit podkladam cca 5ti navstevami, kdy 3x mi caj nechutnal 1x byl dokonce vymenen a hlavne tim ze jsem si pokazde neco koupil ale nikdy jsem k tomu nedostal uspokojive informace - takze pokud mi clovek co k "Long Jing Tiger Spring" povi : "no asi to nebude dobry zalejvat hned varici vodou a urcite by slo i vic nalevu .." tak se vubec nedivim ze mi (a nejen me) ty caje vubec nechutnaj
hi-chu
este sem si vzpomel ze tu uzasnou radu k Long Jingu mi dal az druhy clovek, ktereho prvni zavolal ze on o tom moc nevi ale kolega bude vedet :O(( to me fakt dorazilo
nebyl sem tam asi nikdy sam a tento spatny pocit byl prinejmensim prevazny

rekl bych ze prezdivka "Cajovy Mekac" tomu docela sedi
blueberka
tak teď už to chápu ... :)
... jen k tomu personálu .. - většinou nám pomohli, i když taky se stalo, že jsme si vzali nějak čaj s více nálevama, ale nikdo nám o tom neřekl - já o tom vím celkem kulový, takže jsme odešli po první konvičce... Ale zase když jsem tam kupovala nějaký čajíky, tak mě poradili ... je to asi o tom na koho člověk narazí ... I když by to měli vědět všichni ... je to škoda...
iHola amigo!
teda ten Tvůj seznam je z velký části neúplný. Gdyž pominu
Duhovou čajovnu, kterou si do indexu nezařadil asi díky své
homofobní náladě ( i gdyž interiér, výběr a všímavá obsluha by Tě příjemně překvapily) , tak například postrádám Inet čajovnu Modrou hvězdu - na Novovysočanský, která tvoří jakýs unikát mezi čajovnama. Taky na Praze 15 jich pár najdeš..
A to sou pouze nějaké, co´s vynechal.Já totiž chodím spíše do Kaffíren, miluju caffé, no tea..
Chalva - to už je nuda..Doporučuji baklava - lístkové těsto prokládané oříškovou pastou, marinované v medové melase
4C3
2Masai_Mara:
Muj seznam je samozrejme jiz nejaky ten mesic neaktualni, precejenom to uz nejaky ten mesic je, co jsem rozjizdel tenhle thread a jeho aktualizace prece neni jenom na mne - kdyz o nejaky cajovne, ktera v seznamu neni, vis, neni snad duvod, proc bys ji nemel pridat, namisto toho, abys za to karal me...

Co se tyce Duhovy cajovny, zaujaty proti ni, resp. proti jejimu zamereni (pro ty co neznaji: jde o cajku urcenou predevsim gay/lesbicky komunite) rozhodne nejsem, to jsi se trochu spletl! Co se mi ale na ni prilis nelibilo bylo jeji okoli, totiz znacne neupraveny dvur pavlacovyho baraku, v nemz se cajka nachazi! Modrou Hvezdu pak neznam vubec, mam nekolik malo "svojich cajoven" kam rad zajdu a jejich seznam uz delsi dobu nerozsiruju - takze napr. muj "unikat" mezi Prazskejma cajovnama je Zizkovska cajka Genesis kousek od tram Husinecky, docela rad mam i cajku u Zlatyho kohouta v Michalsky.

btw: Kdyz mas rad Kaffirny, tak proc o nich nezalozis thread? Ja osobne si do kaficka taky moc rad zajdu, ale moc jich neznam. Docela rad mam klasickou 'Cafe 14ku'
Hakunin
koukněte se někdy do čajky na dlani http://nadlani.unas.cz fakt doporučuju!
Mazz
Taky jednu doporučím, protože jsem tam ztrávil hezkou část života, je to čajovna v Uherském Hradišti, bohužel doteď nevím její jméno, ale v celém městě jsou jen dvě, a ta druhá je dost neutulná. Opravdu útulné prostředí, dokonalá hudba(hlavně když je high) spousta literatury a obrovský výběr skvělých čajů i nečajů ze všech koutů světa. Doporučuju třeba Indický Yogi, to je unikát.
Hakunin
Jogi - unikát snad všech čajoven, ne? :) Je tu někdo z Ostravy?
blueberka
jj, jogi je strašně dobrej ... taky bych doporučila "Vzpomínku na Bombay" - čajík s trochou čokolády, mlíčkem a medem :) .. - horší je už ta manipulace s medíkem :) ... ovšem mě chutnají vlastně všechny čaje s mlíčkem :) a že jich je v v čajovnách celkem dost - jak v kterých samozřejmě ..
14 mi přijde spíš ako taková literární kavárna, ale estli chceš
načichnout k orientu, doporučuji kaffírnu Sindbád v ulici Myslíkova.
Můžeš pokouřit i šíšu..
Váženou kávu Ti prodaj i s sebou, výběr arabica, robusta..
Doporučit Ti samozřejmě mohu TheBest - Blue Mountain z Jamaiky
(keep high), anebo o dost levnější ekvivalent - Habešskou kávu
z Etiopie..Je to diktát na chutě:)) vychutnáš si ji nejlépe v džezvě (obsluha Ti namele zrnka speciálně na přípravu kávy v džezvě), 3krát vzkypěnou..
kelly.com
:bounce: sem rád, že másh rád "Poutníka" v HK, je to fuckt čajovna na ourovni a je to tam opravdu dost cool, prostě kolikrát se stane, že se ve vodním přístroji ocitne i něco ke skouření..:o)))).....A to by shlo :bounce:
ZEta
Čaje miluju, ale potřebuju si k tomu dat cigárko, což je v čajovnách nepřípustné - to respektuji - tak už do žádných čajoven nechodím a děláme si čajové sedánky po náfštěvách.
K tomu mému kouření byla jakžtakš přizpůsobená čajovna Boršov svým popínavými keři porostlým dvorečkem a U kohouta, gde ten dvorek je taky k dispozici - i gdyš holatým:)
Čajovny, z kterých jsi na brko nebo cigáro byl nucen jít na ulici, mezii chodce - ty jsou pro mne nejmíň lákavé.
ZEta
kat-videlsem to v bedne-je to dost rozsireny v jemenu,ománu a po celim arabskym poloostrove.je to neco novyho,nevim co to dela,jak to funguje
- zvejkala sem to gdysi v Holandu. Tam to právje ve fšech čajírnách žvejkali somálci - a to od rána do večera - zatímco jejich ženský se postarali o děti , byt, jídlo atd...
Každopádně je to trpko-hořký, stáhne se ti po tom pjekně pusa:eek: na chuť nic moc teda. A účinky? Jako gdyš vypiješ sposty silnýho kafe - jen tě to vybudí.
Ale za zkoušku to stojí, ať víš, vo co de.
..jaxem psal, já spíš na to kaffíčko, navíc Modrá hvězda je tag trochu mimo moje teritorium, gde se ted´pohybuji..
hi-chu
te vas KAT mi velice pripomina zvykani KOKY, dejte sem o tom nekdo neco vic prosim
mno, teda nevim, ale ten čat bych nedoporučoval..s timdle zrovna praxi jaxi nemám, mohu jen referovat: ale co mi vyprávěl eden traveller, tag v Etiopii to je droga No1 - mnohem více populární než třeba alkohol.Do Etiopie se dostala rostlina z arabského poloostrova eště v době spojení s Eritreí. Květinu žvýkáš mezi patry a vychutnáváš hořké sliny, které její šťávy vyvolávají..Navíc v Afrique je mooc populární pro její pocity navozující nasycení.
Dostavuje se lehké opojení, dle dávkování. Stomatologové by však nejásali - pravidelným užíváním přijdeš o sklovinu:(
JAH RASTAfarai !!!!
ZEta
Jo a simtě, nenechej to přerůst, sklízej to jako malý, mladý. Nemělo by to zdřevnatět, jinak to nerozžvejkáš. Co já sem měla v Holandsku, bylo tak 10 cm dlouhy a na stonku tak 1 - 2 listy. :sun:
aenema
Kam se poděla naprosto skvělá čajovna z Boršova? Její nenapodobitelnou atmosféru hodně postrádám a nic podobnýho jsem neobjevil.
loeX
tak dneska sem si byl v naší nové čajovně pro zelenej čaj na astrální cestování a když sem tý prodavčce řekl že to chci na astrální cestování tak na mě koukala jak na sebvraha..přihnala mi hroznou paranoiu:-/
fnuk
tak u nas v bratislave su dve čajovne ktore rad navstevujem jedna je v podzemi v centre a druha je kusok od hradu na zamockej ulici. príjemne prostredie s možnosťou natiahnuť sa velký výber čajov i červené moje oblubené , tak ked niekto bude mat cestu okolo tak očekujte to.:frog:
Zadir
Me nejvic zchvatila kolinska cajovna-bejvalej pruchod mezi barakama+docela velkej a clenitej sklepni prostor.pohoda. a samozrejme ta nase mala dobra cajovna v KH.
HAshan
nejlepší čajovna je u nás v karlových varech. parádní prostor, jedinečnej meeting point. jestli někdy zavítáte do varů tak se tam musíte jít podívat. :smoker: :punk: www.cajovnici.cz
moswa
mno.. tak v chebu je only jedna čajovna a ta je taková pofidérní.... neřikam špatná ale nič moč:rolleyes:
jo o tej varskej sem slyšela ale ještě sem tam bohužel nebyla. prej je dosti hustá:frog:
masoquista
A co čajovna v Aši znáte někdo??
Dobré čaje, dobrá atmosféra...co víc si přát.
Anndy
V BA je niekolko fajn cajovni. Podzemie v Zichyho palaci, dalej My a Mama na Obchodnej ulici, Cajovna u Veseleho Slona a Dobra Cajovna. Najlepsie hodnotim asi My a Mama aj ked dobra nalada a atmosfera so spravnymi ludmi je v kazdej :-)
4C3
Tak jsem po delsi dobe zase navstivil novou cajku - Pha, Masna 8, cajovna "SIVA" (otevreno 12-24hod). A byl jsem pomerne spokojenej - cajovna je rozdelena do dvou pater, v prizemi je to spis jako kavarna, kdyz se pak sejde po schodech (co jsou hned u vchodu) dolu, dostanete se do prijemny sklepni cajovny se vsim vsudy... K dispozici vodnacka ruznych chuti, co ale zarazi je podavana mini-konvicka caje s mini-sklenickama namisto salku :(, ke koupi je dokonce i neco alkoholu (medovina, vino za 35Kc...). Vylozene nedobrej byl ale Salep, co tam delaj. Fajn, ze je to po ruce v centru, i kdyz znam v Pze i lepsi cajky (Zizkoff - Genesis, snad nejlepsi cajka co znam, slusna je pak i ta Na Morani u Palackyho nam. a da se i komercni Ruzova cajovna - prekvapive - v Ruzovy ulici u hlavaku ;)).
btw: kdybyste tam sli tak zkuste pri placeni prohlasit, ze jste studenty dopravni SPS co je naproti... maji 10% slevu ;)
triss
tak pro mě je jednoznačně nejoblíbenější čajdou ta Pod stromem čajovým (na Vinohradech) jak se svojí skvělou obsluhou, tak atmosférou a kvalitou šíšy i čajíku!!! Navštěvuju jí už cca 3 roky a oiřád se tm ráda vracim. (jediný mínus je, že je fakt maličká a třeba v zimě je někdy fakt problém najít místo....) Jinak dneska chci vyzkoušet tu čajírnu nad vystřelenym vokem teda pokud ještě existuje...pokud ne,tak se usadim s pivečkem a cigárem na dolní zahrádku:)......jo a ještě taková delikatesa je karlovarská čajda Tisíc a jedna noc-je to super čajovna s geniální šíšou,ale pozor!!!!-pokud tam pujdete za jasného slunečného dne, tak se nejdřív ve sklepní tmě trochu rozkoukejte-já si tam o zeď rozrazila koleno:D....
Tayem de Tox
Ještě předloni jsem hrozně rád (a často) chodil do Probuzeného Slona v Brně, protože tam krom dobrejch čajíků a jinejch podivuhodnejch nápojů měli taky piva (12,tmavý,Velvet) a levnej vinnej střik.
-No, nemám pokaždý chuť na čaj, ale čajárenská pohoda je příjemná kdykoli, žeano.-
Jenže z toho loni udělali už POUZE regulérní čajovnu, takže žádnej alkohol. Takže jsem tam už dlouho nebyl 8))
Ale jinak je to tam pořád fajn a obsluha (a atmosféra) velmi přátelská...
Everl0st
Jediná pražská čajovna,v který sem byl,je SHIVA...přišlo mi to docela v pohodě místo..hlavně že tam měli [:másalu:]...strašně dobrý pití..Jinak v Karlových Varech je taky dobrá čajovna :)
sirians
Tak můžu říct, že v Shivě jsem dělal, stejně jako v dalších čajovnách. Jezdíme s partou na fesťáky kde děláme berberskou čajovnu. Je to docela úlet. čaje není nikdy dost. A myslim, že v kombinacu s THC a vodní dýmkou, tu a tam s shitem, je to docela fajn.... Doporučuji všem...
A nechci dělat reklamu, ale pro pražáky jeden dobrý tip. Dobrá čajovna na Václavském nám. sice se tu čaje pohybují v trošku jinné cenové relaci, cca 65,- až 120,- ale opravdu velice kvalitní a hlavně čerstvé. Což o proti Shivě je docela dost znát. Ale nic proti ní!!!!!
Tak čajům zdar...
Yoll
Vsem z ULu doporucuji Cajovnu u vysmaty zaby na Strekove. Speciality - predevsim ruzne druhy Pu-erhu a zelinkavych oolongu (mezi nimi i treba Rou guej, Kao shan nebo Ren shen) - u velmi kvalitnich caju velmi priznive ceny. Zaroven pestra sbirka Yixing konvicek.
Plzeň - Perlová ulice, kousek od náměstí, přímo proti policajtům je luxusní čajovnička Dobrá Čajovna. Cenový relace vysoký, ale příjemný ztemnělý prostředí a mooc dobrý šíšy
Včera jsem navštívil a shledal, že moc příjemná je čajovna s Mistrem Čajmenem a širokou paletou čajů, nečajů i něčeho k snědku - Čajovna Pod Stříškou.
(Praha 7, Tusarova 25a; Po-So 14.00-23.00, Ne 14.00-22.00)
DarkLight
Rozhodne doporucuju cajovnu u nas, ve Valašském Meziříčí.. Meli jsme tady dve, jedna na Krasne (videl jsem ji i v tomhle threadu) ktera fungovala nekdy od +- poloviny 90 let, nejak 1995-1996, nejsem si jistej abych nekecal. Ta uz bohuzel skoncila, je jen pro nejake soukrome akce. Ale v Mostni ulici mame Cajovnu u Pulmesice, podobna (U Slunce) je v roznove... A je fakt skvela.. Boxiky ruznych barev a velikosti pro ruzne pocty osazenstva a preferenci sedet na turka na polstarich, nebo v pohodlnych kreslech, pripadne na zidlickach v ulicce.. Fakt doporucuju, kdo nekdy do naseho mestecka zavita :) Pripadne muzu provest, kdyby byl zajem :p:
4C3
Olomouc
- cajovna/kavarna Kratochvile, Sokolska ul. 36
- interiorove celkem zdarila cajovna, 2 patra, pro valeni k dispozici polezenicko, krome caju i nabidka vodnich dymek...
- obsluha je pomala (dlouho se ceka na obslouzeni)
- kdyz jsem tam byl, tak nemeli v cajovne poradne zatopeno a byla tam fakt docela zima...
- ceny slusny

- cajovna Drevena panenka
- po dlouhym patrani jsme zjistili, ze je zrusena...

- Dobra cajovna
- prijemnej salonek s polezenickem
- pohodova obsluha

Praha - Čajovna U Dvou šálků (Blanická 750/8 120 00, Praha-Vinohrady) .. příjemná čajovna, v pátek a sobotu otevřeno až do půlnoci, což nebývá u čajoven pravidlem, široká nabídka ... včera tam hrálo hlavně reggaečko, což nejni úplně klasische čajovnická hudba, o to příjemnější posezení :)

http://www.cajiky.cz/udvousalku/
ano ano, u Dvou salku muzu jedine doporucit
eMson
prijemnej podnik je taky BASAMA v Socharsky, Praha 7 otevreno podle lidi a vynikajici makovy rohlicky od krsnaku ;))
Pflusik
čajovna speedy gonzáles v Třebíči
Masai_Mara
Pro kluky na kluky : Duhová čajovna na Letný!
Matrixx
Dobrá čajovana Tábor :wink:
Lahvan_FlaskiCZ
čajovna v Kolíně poblíž Delvity :punk:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma