Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Drip - recyklace roztoku? - Klikni zde pro originální téma
Gus13
Zdravim všechny,
konečně jsem se pustil do hydra, přesně DRIP systemu na RW rohožích a zjistil jsem, že zbytečně vylévám, myslím furt kvalitní, roztok do hajzlu...proč se to vlastně má vylévat? Myslím, že je to škoda, ale rád si nechám poradit...
Taky téma, který mě zajímá - osobně mi všechno rohožema proteče roztok do odpadní nádoby, tu pak jedu ještě jednou a pak vylévám. Slyšel sem, že odpad nepoužívat, pak že používat a1x za 10 dní měnit roztok - těžko říct, co je pravda. Třeba u NFT nebo aero koluje pořád jeden a ten samej roztok. U dripu je výhoda, že je oddělenej odpad a živnej roztok zvlášť - nevýhoda, že mám spoustu odpadu, takže recykluju ještě jednou. Pak už je asi moc toxickej, mno nevim -bavil sem se o tom se snarkem, ten tvrdí, že používat jen jednou, pak vylejt... Mmm, nevim, drip jedu podruhé, tak dám vědet... Zkušenosti ostatních dripařů by mě taky zajímaly. Kolik mají odpadu, zda ho použijou nebo vylejou atp...
UdL
Předtim jsem cirkuloval a nezdálo se mi to problematický. Jen je potřeba na začátku pořádně vymejt květníky, připravit pěstební médium (jel jsem v keramzitu - nechával jsem ho 3 dny ve vodě s nízkym pH kvůli kolísání). Po naplnění květníků jsem to ještě důkladně proplachoval a pak pustil.

Kdyžtak se mrkni do threadu pod podpisem...

BTW třeba simple bowl z hydroponieplus, na kterým jsem začínal, tak je vyloženě cirkulační záležitost...

Vem si, že v bubláku taky neměníš druhej den roztok. To samý ebb-and-flow, nft...

Když budeš cirkulovat, zaměř se hlavně na přípravnou fázi, pak už s tim půjde něco těžko udělat. ;)
MANHUNTT
Myslim si že to není moc dobrej nápad hoši :beer: znova používat už jednou použitej a proteklej roztok :death:,né že by po tom kytky měli hromadně umírat :D,ale do odpadu odtéká také hodně nečistot s truhlíku a soli které se hromadí pod kořenama z důsledku hnojiv.No a když to znova použijete tak veškerou sůl a nečistoty přelijete zpátky.Také se tim mohou ucpat kapiláry na přívodu hnojiva do jehly..a určitě to bude mít nějaký negativní vliv na celkový průběh,nebo alespon na konečný výnos.... :popcorn:
Těch pár korun za hnojiva to určitě nestojí.........:wink:
Gus13
Zdravim "Dripaři",
jsem rád, že nejsem sám koho to zajímá, ale když vidim, že "Manhunt" píše vylejvat, tak budu vylejvat, bo hlavně díky jemu jsem se vůbec pustil do těhletěch radostí a starostí, když jsem viděl, čeho všeho se dá dosahnout:) Docela by mě zajímalo, kolik teda zalejváte? Já zalejvam cca 140ml na jehlu za jeden cyklus (dočetl jsem se v překladu "Hydrologicky pěstovat na RW", že se má zalejvat 100ml/kytka + 20-30% „over-drain“)
Kwjetoň
musíš si to nastavit tak, abys toho odpadního roztoku neměl moc, dejme tomu do 10 %..
odpadní roztok se nepoužívá z toho důvodu jako psal manhuntt - po protečení RW rohoží se hodně zabordelí od různejch nečistot a hodně se mu mění EC i pH...

proto se u cirkulačních systémů používá buď žádný (aero, nft) nebo pořádně vyčištěný a upravený (inertní) medium (uvh :), ebb & flow apod.) ..

výhoda cirkulačních systémů je ta, že nemáš žádnej odpadní roztok, můžeš upravovat ECčko podle potřeb kytek a v neposlední řadě ti ze systému odpadá jeden potenciálně poruchovej prvek - digitální spínačky... :D

ale pokud si poladíš drip, můžeš jet bez problému stejnej setup furt dokola anic tě nerozhodí - živoucím důkazem je právě Manhuntt.. :sun:

a tagže asi tak..
:afro:
já mam bublák a tu vodu co kiti nevychlastá naleju do normálních kitek,a nevypadaj že by jim to nějak vadilo /to sou spíš rádi za to málo co dostanou :D // ale nejlepší to asi nejni :pimp:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma