Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
V jakem stari mam zacit ovlivnovat Ph kdyz chci vice samic?? - Klikni zde pro originální téma
nastyboy
Stravil jsem uz spoustu casu hledanim ale nikde jsem nenasel podrobneji se zabyvat upravou Ph za ucelem zvyseni poctu samic.
Mam asi 10 dni stary kyti a chci pridat dolomitickej vapenec,, ale nevim abych to neprehnal s tou zasaditosti. Podle me je jeste brzo ale nejsem si vubec jist v jakym obdobi mam zacit a jak dlouho to mam ovlivnovat..a taky vim ze pro rust je optimalni kyselejsi ph. Snad je to zvyseni ph nejak nezabrzdi..
Jestli ma nekdo tuto zkusenost fakt dik..
inf3cti
To, jake pH je optimalni zavisi spis od substratu a zpusobu pestovani, nez od veku a pohlavi rostliny.

Moje zkusenost: 4 rostliny v kokosu, pH 6 od vykliceni po sklizen, vsechny 4 samice. Tipoval bych ale, ze pH s tim nemelo co delat.
u4eea
Chces samicky...Hmmm
Nejlepsi je udrzovat idealni podminky jak rikaj panove, ackoliv ovlivnit sve lasky take muzes. Vzdyt priroda vznikla a prezila ve vsech moznych vlivech a tak tato dlouha skusenost na nase kytky (neboli geneticke pakety- seminka) nechala sve stopy.
Coz znamena ze mame nektere3 vlivy ktere se nasli ruzne v konepne literature, forech, a skusenosti seedbankach.

Strucne receno:
+ (N) Dusik = vice samicek
+ (K) Draslik = vice samcu
+ Vhlkost = vice samicek
- Teplota = vice samicek
+ Modre spektrum svetla = vice samicek
- hodin svetla = vice samicek

Melo bych se zacit kdys maj kytky tri patra listu a pokracovat v "terapii"
2-3 tydny pak reverbace na normal. teplota 20, vhlkost 70 a vis

Informace najdes tu:
http://www.dutchpassion.nl/home.php?p=feminized&l=en
a na ICmag podobne info.

Jinak kdys vidim ti vlivy jen tak poporade tak mi to pripomina jara. Vhlkost je vysoka, teplota docela nizka, dusiku je vice protoze se rozlozila trochu hlina, a Drasliku je mene protoze to je co je pouzivano vetsinou drevinami a vegetaci na podzim. Modre svetlo: je ho na jare jest docela dost, a svetla no toho take neni zrovna nejvic pri poravnani z letem. Takze pokud svuj ecosystem dovedes nastavit na IDEALNI JARO budes MOZNA myt vice samicek.
Jeste jsou nejake konopne famy o vlivu mesice na slecni, ale to budou jeste dlouho presne jen to, famy----> a to protoze vedecky se tohle ve umelim ecosystemu tezko bude odlisovat od jinich vlivu. Urcite v tom neco ale je, TO NE ZE NE.

Doufam ze vam to pomuze.
Good luck :)
u4eea
Malem sem zapomela dodat ze i velikost kvetinace ma vliv (spise rict co nema vliv?hehe) na pomeru samcu k samickam.
Vetsi lepsi, a to je logicke.

Vseobecne receno je nejlepsi udrzovat idealni podminky, bez nejakych pokusu, abych se vylepsil dosavadni prumer pomeru u growera.

Take v me skusenosti, kdys se provadi zmeni k vylepseni pomeru samcu a samicek sama sem zjistila ze tyto zmeny se muzou provest treba do prvnich dvou mesicu rustu pokud je pomer jiny nez 50:50 v neprospech damach. zmenamy se MUZE vylepsit pomer na originalnich 50:50, samozrejme cim drive aplikace zacne tim lip.
nastyboy
Fakt diky za radu.. Takze vlastni ph nema vubec ucel. Fakt cumim na ty tvoje shacky vidim tady prvni zenskou ale asi je vas tady vice.. Kazdopadne jsi sikula.
Jen by me zajimalo jestli sis to vyskousela v praxi...

At se ti dari...
dejaVuCV
nastyboy: pH bych nepodcenoval, ale u4eea chtela asi rict, ze jsou faktory, ktery pusobej vic na pohlavi rostlin (viz, jeji prispevky). ;) djV
PS: Jinak takova rada od u4eea (sry, nevim, jak to sklonovat ;) ) si myslim zaslouzi K+ (vpravo dole u prispevku - jingjang)
Ono
citace:
Malem sem zapomela dodat ze i velikost kvetinace ma vliv (spise rict co nema vliv?hehe) na pomeru samcu k samickam. Vetsi lepsi, a to je logicke.


Čím väčší, tým lepší, to je jasné. Ale čím veľkosť kvetináča ovplyvňuje pohlavie? Je to napr. tým, že keď má už rastlina málo miesta na korene, spôsobí jej to stres, ale môže z nej byť max. ... aj tak len hermáč...?!:rolleyes: Pre mňa je toto aktuálna téma. Dík.;)
Hanizek
Teďka jsem koukal na klecka.cz a mají tam nějáký "sajrajt", který údajně zvyšuje šance na samici. No ale ty prachy co za to chtěj...

http://www.klecka.cz/growshop/Hnoji...statni/?from=11
badjoke
Nastyboy: Drzet spravne ph ma svuj ucel, u4eaa vypsala par veci, kterymi snad muzes kladne ovlivnit svuj vysledek v uz jinak dobrem prostředí, tím, že toto porušíš jednak ovlivníš vztřebávání mj. i uvedených živin, jednak kytky hezky postresuješ, čímž si už do základu zakládáš na hermáče, popř. u řízků vyhlídky na tyto tendence zvyšuješ..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma