Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Velikost kytek - Klikni zde pro originální téma
Dunihlav
Zduř....rovnou k věci: mám 400 W sodík pod nima 13 1/2 metrových sativ s 6 - 8 vrcholy na periodě 18/6h. Štípal jsem je naposled před týdnem. (Jo žungle já vím asi to bud chtít prostříhat :)) a přemýšlím kdy je přepnout na květ. Víte jde mi o to abych na ty kytky nesvítil zbytečně moc dlouho, protože sodík má taky přece jen nějakej určitej dosah pro tvorbu palic. Zajímalo by mě jakej.
A co jak velky kytky a kolik jicch? pěstujete Vy?, aby byl výnos slušnej a zbytečně moc neprosvítili? jak u indoor tak i u sativ by mne to zajímalo...
Mějte se High ...
mott
Jestli máš půlmetrový sativy, tak potěš. Já měl půlmetrový indiky (ne indoory jak píšeš :) - indika i sativa může být indoor a ve skříni se pěstují hlavně indoory), teď mají 1 - 1,2 m. Sativy narostou ještě víc. Takže přepni hned. Dosvit 400 W sodíku podle mých zkušeností je kolem 0,5 m - 0,6m, ale v této vzdálenosti jseou paldy už dost malé, tak 1/4 - 1/3 těch co jsou nejblíž. Já nechal palice postupně dorůstat ve vzdálenosti 0,5 m, s lampou jsem hýbal pomaleji, až se nejbližší paldy dostaly na 20 cm. Ty jsou maximální (kolem 25-30 cm).

Mám 12 kytí na 1 m2, ale je to moc, příště max 6-8.

Ať Ti rostou a pošli fotky do galerie.
Dunihlav
Nojo indicy jsem myslel...já jsem ale popleta...no tak já teda raději přepnu hned, ty jo takže kytky podle tebe nejspíš dorostou ještě o 100 procent? to je dost husty..(ještě že mám skřín 1m 70 cm) .mohl bych ale třeba sklidit půl kytky...a na tu spodní část kde se paldy nevyvinuly ještě dostatečně - neli vubec dosvítit? něco by z toho mohlo být ne? ...no ale to je už možná do jinýho tématu jak sklidit asi na víckrát......Dík....za radu....takže pro příště v kolika cm doporučujete přepínat pod 400 W kytky sativy? když říkáš že nejlepší jej jich tam mít tak kolem 6 - sti ?
Dunihlav
no vím, že u různejch modelů je to trochu vždycky jinak, jde mi o nějaké obecné pravidlo kdy kytky přepínat nejvhodněji s ohledem na úsporu a výnos. Já osobně mám klasický kvalitní semínka s venku (outdoor) co se tu pěstují již po několik generací s výborným úspěchem....
weeno
Jenom dotázek, jak vysoko máš celou dobu lampu nad květníkama ?
weeno
jak je na tom ta Tvoje skříňka se šířkou a hloubkou?
mott
Dunihlav: weeno má správnou otázku... jak máš vysoko lampu a jaká je velikost skříně?

Jestli máš z jedný kytky hodně větví (6-12), tak Ti na m2 stačí 1-4 kytky, kterou pojedeš SOG. Na 1 palici potřebuješ tak 15x15 - 30x30 cm, podle velikosti paldy a listí kolem, tak si spočti kolik větví a kolik kytek tam dát.
Dunihlav
Skříň mám vysokou 1m 70 cm a široká/plocha v ní je 1m2. Lampu mám teď tak 30 cm nad vrcholky kytek - ale to jsou ty přímo pod výbojkou, ostatní kytky jsou samozřejmě ještě o trochu dál. Ze světlem jsem teď nehejbal tak 10 dní, protože jsem kytky poněkuď brutálně zaštípal - dlouho se vzpamatovávaly(5 dnízhruba) a teď se to snaží dohnat.
Dunihlav
Motte, a co by se stalo kdybych to tak nechal? palice budou asi hodně řidký? ...no je mi to prostě líto škubat/a darovat někomu asi taky....napadlo mne koupyt reď ještě rychle v pondělí oplocení a nějak to naaranžovat...to jak je to tady všude popsany (ten Scrog a podobně)...nemusel bych tolik třeba škubat..no v nejhorším asi podaruju :/

Chtěl jsem se zeptat moc to sem nepatří, ale taková otázečka green horna.....měl jsem už 4 samce v periodě 18/6 je to divný? neměli by kvést až v periodě 12/6? No co jsem měl kytky venku tak jsem taky míval někdy samce hodně brzo vykvetlý - třeba i 1 1/2 měsíc po vysazení.....jjen nevím jak je to přesnějc v indooru podle čeho se řídí květ samce ..myslím že je to způsobený stářím kytky taky (moje kytky jsou teď 2 měsíce starý) než jenom periodou.....co si o tom myslíte zkušenější.....?zajímá mě to a nedělám si z toho svýho přemýšlení žádný závěry, jen něco oko moje vidělo...................a taky bych řek, že nejlepším co na tom všem je dobrý je právě to neustálý "poznávání" .

High
mott
Dunihlav: nevím jaky jsou palice u sativ, ty jsem tatím nepěstoval. Jestli kytky nejsou rozvětvený moc, tak to půjde. Píšeš že máš 1 m2, to je při prostoru 20 x 20 cm na 1 palici 5x5 palic = 25 palic = 25 větví, tj. z 13 kytek po 2 větvích, víc tam nedostaneš. Jak to na ten prostor rozprostřeš - vyvazovat, vydrátovat, možná to pletivo (jestli není pozdě, poraďte SCROGaři).

Samci občas vykvetou dřív, často ne úplně, ale ukáží kuličky. Samice občas nahodí i při 18/6 pár nepatrných vlásků. Většinou se mi to stává ve spodní části kytky, která je přistíněná.
Dunihlav
No já si myslím že bych to oplocení ještě mohl zkusit, když tu lidičky tvrdí že ty kytky ještě o dost vylezou - určitě bych líp asi využil tak místa a taky bych je mohl popřípadě i o to pletivo ohnout, aby nebyly tak vysoký.
No prostřihavat nebudu zatím, třeba budou ještě ti samci.
Ještě uvažuju o nějkým způsobu průběžné sklizně, když ty kytky budou tak velký a dost rozvětveny....Poraďte někdo nějakej tip, pro lidi co maj moc vyrostlý velký kytky, aby měli z nich co největší výnos.
Nebo to mám teda fakt tak hustě prostříhat? (není to zbytečná škoda?



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma