Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Devil's Aero 1200W - Klikni zde pro originální téma
MarriHuann
Tak vás zase všechny po nějakém tom čase zdravím.
Mám tady menší update z mý první indoor - NFT 400w,v pěti truhlících se vyklubal aero systém,který jsem okopíroval se svolením od jednoho nejmenovaného growera,chichi. :frog: Samozřejmě jsem pár věciček vychytal po jeho předchozích zkušenostech.Základ aera (vnitřnosti) jsem vytvořil v PVC v průměru 16".Na konce jednotlivých odvětví směřujícím ke kořenům každé kytky zvlášť jsem umístil rozprašovací trysky 360°,a navíc do každé odnože i do Té-kusu jsem z každé strany proti sobě nasměroval trysky mlhové pro to pravé klima.:crazy:
Jednotlivé díly rozvodů pro aero jsou propojeny jednoduše hadicí s utahovací páskou,to pro snadnou montáž a demontáž.Tyto vnitřnosti jsou zaklapnuty do těl odpadových PVC trubek o průměru 20cm,která jsem uvnitř ještě vytapetoval netkanou textilkou.Květináčky jsou spleteny z plastové síťky,protože jsem pořád nemoh najít originály v optimální velikosti.Použil jsem i zavlažovací Drip systém z minula a měl by obstarávat dávku živin i vrchním kořenům,kam by asi později rozprašovače nedosáhly.Tento rozvod pro roztok je od zn. Gardena ,s kterou jsme moooc spokojení.:angel:
Celé to akorát zapadá do skříňky z predchozí groow,takže jsem byl ušetřen hodně práce.Posazeno to bude v mírném spádu pro odtékání roztoku do spodního rezervoáru.Tah bude zajišťovat ponorné čerpadlo s výkonem 5L/7500L.
Světlo již také nebude o pouhé jedné 400w ,ale nastěhují se tam hned tři 400w,to protože jsem je získal za velmi výhodnou cenu,což znamená docela podstatný nárust sodíkového sluníčka :frog: .Jediná a momentálně největší má starost je ve ventilaci,myslím že pořádnej slimák je pro uchlazení tohoto pekla nezbytný,a problém je v ceně.Momentálně jsou pro mě nějaké ty 3 - 4 tisíce nemyslitelné:rolleyes: .Uvidíme jak to bude časem,na růst pojede jen jedna 400w+ 4 x Narva Oceanic Nature 36w a to se mi uchladit podaří,tak mám do květu a plus minus tejden než se kytí nastěhuje domů čas.
Ve výběru modelu to vzhledem k tomu, že momentálně na ostravsku nemůžu nic sehnat,není jasný.Přihodím pár foteček pro kouknutí,tak komentujte,kritizujte,chvalte,zkrátka každá rada mě je dobrá.
Zatím zdar a příště něco z mé amatérské elektroinstalace. :sun: Budou lítat blesky :) :sun:
Matrixx
to MarriHuann:taky jsem zvědav,vypadá to dosti slibně,jáká bude genetika?a kolik kusů?
Risan
čest chlape doufám že ti to vyjde, Jak ti chutnala sklizen?? Dobre ne? ja mel pokažde ty same řezy co si mel odemě a pokažde to bylo obsypane jak cyp a celkem dost silne (no akurat matko 291 nebyl z řezama spokojeny jinak myslim všichni) tak pak pisni a hod tu parametry skrine.....
Erixon
O jakej druh trysek se jedná?
Plánuješ na odtah ulitu?
Jakou máš plochu?[edit:už jsem koukl do staršího theardu]

Asi mě napadá jedna výhoda tohoto provedení - když by se náhodou ucpal jeden okruh tak bude fungovat druhý způsob zavlažování. Prostě skus a uvidíš jestli to neni zbytečný komplikování. Stejně se to zaplní kořenama a bude z toho nft ;)

K osvětlení:
Ty oceanicy my příjdou zbytečný(těch pár lumenů co dávaj se tam ztratí), stačilo by kdybys použil mh na růst.
Co jsem se dočetl z fóra tak je výhodnější použití 2x600 než 400+1000, ale to už teď pro tebe asi neni aktuální. Jestli chceš pomoct se zapojením tak vyfoť ten červenej štítek se schématem, nemůžu se zbavit pocitu že to je tlumivka pro rtuťovou výbojku s dvouvývodovým startérem, což je nepoužitelný.
Zapojení do uzavřené nehořlavé krabice bych taky nepodceňoval. A požití stykače je samozřejmost.
MarriHuann
Risan -
Zdravím tě chlape,spokojenost byla obrovská,já ti velmi děkuji.Vyrostla s toho opravdová lahůdka :) :p: .
K věci :
Rozměry skříně jsou ---šířka 155 x hloubka 110 x výška 200cm,
pro 9 kytek.

Erixon -
Taky tě zdravím,v micro-drip systémech jsem věrný značce Gardena,je sice nákladnější,ale stojí zato,je to radost (úlet) s tím pracovat :) . Více nahoře ... A s tím dripem zvrchu máme stejný názor,zaplní se to a rozprašovače jsou k ničemu.No asi né teda úplně k ničemu, to je blbost :) . :popcorn:
kouba
NICE
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od MarriHuann
Nastal další problém,nemáme stále žádný řezy :( . Ani bazárek nic poblíž nenabízí .:confused:


Zkus člena zednikr-měl by to být tvůj kraj, inzerát má v bazaru a maminy pěkný...
MarriHuann
Oooooooooobrovské dík Grower týmu-zvláště pak Pan Ker ovi :)




(posléze smáznu)
MarriHuann
Tak tady máme další novinky týkající se el.zapojení a přibližného uspořádání.


Foto 1- Takže nasaďme si brejle :smoker: , 3 x 400w čeká na rozsvícení :frog:




Foto 2-Tak takhlenc nějak to celý bude uspořádaný.Žárovky jsou propojeny přes tři 10A jističe vysokonapětovou kabeláží s vyšší ochrannou vrstvou.Celkově uzeměno (ty blesky z předchozí grow už mě sraly :grrr: ) :frog:









Foto 3-A taky vám chci předvést jakej maras jsme si zmákli udělat všude kolem :frog:







Foto 4-Ukázka toho jak pohodlně si aero systémek hoví ve skříňce převzaté od starších NFT truhlíčků :frog:







Foto 5-A celkový náhled,není to krásný :frog:







Taky děkuji groweru,ŘÍZEČKY JSOU TÉMĚŘ NA CESTĚ !!!!!!!!!!!!!:bounce: :jumper: :bounce:
Chuck Taylors
2marihuaan: no ty jo to chcu videt jak to uchladis, ty tri 4kila budou dohromady topit jaxvina:mutant: :mutant: Pozdeji smaznu:)
MarriHuann
WiKouPaL ----No já když to viděl u NonLamy,musel jsem to mít taky,pochopitelně vychytanější po jeho zkušenostech.
Snad to v tom pojede jak zběsilé.

Chuck Taylors ----No s tím chlazením to bude docela problém to máš naprostou pravdu,až se toho bojím.Ale jsem už na řešení problému zvyklý,a koneckonců,bez toho by to byla nuda :)
A každopádně bude potřeba kůrva odtah přímo ven + zvlhčovačka,taky něco málo srazí,a nejspíš se nastěhuje klimoška,což ještě není jisté.Naše zhůlené úvahy taky padly na kapalinou chlazený systém,kámoš to dělá.Nechme se překvapit.



Disaster:) ----No jo chlape,tady měla viset ta 1000w,bohužel.Příště se to povede.:beer:
Lenochod
Marrihuan - máš to krutý.Jsem fakt zvědavej jak se budou kytky tvářit v "potrubí" ;) . Jsem stejného názoru , že bez řešení problému by to byla nuda :) . Moc se mi líbí vyřešní elektriky a dostávaj mě ty tři dig. spínačky vedle sebe :D
Akorát ty napájecí kabely do těch výbojek tam snad takhle nenecháš ? :P
MarriHuann
Lenochod ---Jo chlape taky že mě ta elektrika stála něco nervů,ale tentokrát se to obešlo bez blesků :)
A káble budou uchyceny klasicky na zdi,zatím jen provizorium.
Knight
zdarec borče, jak si tak prohlížím tu tvou skříň .. ehm .. místnost :), tak ani nechcu vidět ten účet za elektřinu :sun: a za vodu :D:D
ale jinak r3spect
PS: co pojedeš za genetiku?
rkcz
MarriHuann: Konecne nekdo kdo nejede dalsi fenomen typu mikro pestovani a vzal to hned rovnou od podlahy :) Konecne nejaky dalsi prukopnik! Moc ti fandim ;) Ovsem mam par dotazu. Zajima me jak budes resit korenovy system. V aeru to houstne dost rychle (myslim opravdu rychle :D) a ten prostor ktery si korenum vyhranil je dost maly, jak to budes resit? Co elektrika? Rikas ze mas malo penez, tak proc 1200W na prostor kde bys vystacil bohate i s 600W?
MarriHuann
Tak lidi jsem došel k závěru jak budu muset chladit a odvětrávat skříňku.3 x cooltube - odtah ufo 680m/h ,samostatný okruh + odtah skříň eurem.zvlhčovač taky něco srazí a samozřejmě nebude chybět ani stoj vent.Máte li nějakou vychytávku,Nápad či radu kde nakoupit levnějc,budu moc vděčný a k+ vás nemine :) ....
DropRaid
Cusss MarriHuann, no vypada to dobre uz se tesim co z toho modelu vymacknes protoze mi tento model od toho sameho cloveka roste asi 22dni v Dripu muzeme potom porovnat.Urcite budu sledovat, at se dari caues
MarriHuann
¨Zdravím vás zase po nějaké te době. :flamer:
Tak jsme všechno zprovoznili a konečně se Big Bud nastěhoval.
V tryskách se oběvil menší problémek,čerpadlo nestihlo utáhnout celý rozvod,takže jsem odstavil drip z vrchu a trysky uvnitř trubek zaměnil za mlhové s nižším průtokem,vznikl tedy vyšší odpor = max mlhy uvnitř:afro: .No je to paráda.Nastěhoval se i zvlhčovač a nasazeny AH komplet v doporučovaném ředění.Na postřiky ředím Wermesfluid.:slizoun:
Kytí utrpělo mou vinou docela šok,nedostatek času,ale hned jak to bylo možné ,dal jsem jim zase veškterou péči a udělám pro ně vše aby se zase vschopili a dělali nám všem radost.Já jim to taky pověděl takže čekám z jejich strany vstřícnost a brzké uzdravení.Uvidíme ,maj se jako v peřince :)
Nějaký to info :
Teplota - D 24/N 18
Růstová fáze 18/6 -světlo 400w Osram SON-T
Vlhkost 95%
Ph nějak moc neřeším,brekeke,:p: ale okolo 5,5 neustále a minule to bylo na 1*.
No a na růstu jsou první den :) viz photozzz . . .


Esso - Zdravím chlape,no promysleli jsme to řešení odtahu a asi to udělám přesně podle tvé rady(K+ :) ).Je to sic nákladnější,ale s tím jsem počítal,a myslím že s takovou výbavou nebude hrozit problém přehřátí,takže naprostý klídek.Takže asi tak -VENTILÁTOR ULITA 1000m3/hod +BOX NA VENTILÁTOR ULITA 1000m3/hod a k tomu regulaci.Potom zase dořešíme zbytek :).Nákup plánuju tak za 1 měsíc,zatím jedno to 4kg uchadím.
Jo a ten pacháč netřeba,neboť nedaleko jest komín :) brekeke . Ještě jednou poděkování ,thanks Esso ...:angel:

DropRaid -
Držím palce stejně jako ty držíš palce.A aď se nám to chlape kůrva povede :) muhehe . :sun: :sun: :sun:
!!Rady!!
zdravim mas to fakt pekny ale mohl bys doplnit?? naky novy fota a tak
hashis
hustej způsob ;) ať ti to vyjde! Aktualizuj nějaký foto :)zatím zdar growingu!
MarriHuann
Po celé hromadě problémků se konečně systémek ustálil a kytky od vrchu dostávají zdravý vzhled:bounce: .Bohužel byly v hodně zuboženém stavu,chvílema jsme mysleli že zkončí v koši,takže jim to bude asi ještě nějakou tu dobu trvat,než budou 100% ready.:rocket: Problém byl v nedostatečné zálivce:beer: ,v osvětlení(tejden na kwětové výbojce :grrr: ),PH taky zazlobilo 7,0!!!:eek: ,ale hlavně jsem jim ublížit tím že čekaly 10 dní na parapetu,musel jsem narychlo pryč:rolleyes: .No ale teď je vše v pohodičce.Zálivka jede 20hod/denně s PH 5,5 .Podařil se zapojit i již zmiňovaný drip,takže to dostávaj zvrchu i zespod a taky jak jde vidět celé jsem to obalil folií,aď to svítí. :D
Toť zatím vše ,,...
Brzy nazdar bazar :)
MarriHuann
Zdrawím lidičky.Potřebuji radu kde sehnat nebo jak vyrobit vhodnou nádobu pro roztok.Zásobárnu na hnojky o rozměrech 130x100x35cmm.Nic mě nenapadá a žádné info také nemohu nalézt.Pro snadnější pochopení jsem to nakreslil :D ...
MarriHuann
Kuuuurwwwwáááááááá , zase to je na píču.Teplota roztoku,systém nefunguje jak by měl.Seru na to a dělám s toho náplavový systém. :(
MarriHuann
Ano ano přátelé,je nám velmi líto,ale tento systém byl docela zásadně pozměněn.Předcházela tomu celá řada problémů,počínaje tím že miminečka trčeli 14 dní na okenním parapetu,za zatáhlou žaluzijí a značně přelité.Mno,musel jsem se nečekaně věnovat důležitějšímu(mimo dosah).Kytky tím utrpěly docela šok . Pokračovalo to problémem s el.zapojením + vadnou výbojkou a muselo se svítit 10dní výbojkou určenou pro květ. :mad: Zanedlouho poté jsem opět musel pryč a po návratu jsem zjistil že hodnota ph se vyhoupla na 8 až 8,5:eek: .To jim taky nedalo příliš do krásy,no a na závěr byl celý oběhový systém nějakým záhadným způsobem narušen a kytičky pomalu usychaly.:mad:
Rozhodli jsme se teda pro umístění zubožených řízečků do narychlo zbouchnuté matkárny pro poslední pokus o záchranu,ale tentokrát pod Narvami oceanic colour + natur 36w ,a do potrubíčka zasadit nové,silné slečny a teprve teď jim věnovat dostatek času.Vono to celé bylo nečekané, tak mi to snad prominete :).
Něco k tomu systémku: Rozvod s tryskami uvnitř jsem zachoval,napadlo nás ještě drobné využití , napojením trysek na vzduch.kompresor a tímto způsobem přivést trošičku toho čerstvého vánku i kořínkům.Jinak celej prostor je nyní vyplněn Rockwool kostičkami,pro závlahu je zapojen drip a rozjedem tedy místo Aerošek téměř to samé co minule,Drip systém tedý Hydrošky brrrmmm.
Pozdějc hodím nějaký to photozzzzz ... Jo a asi to tady budem muset opět přejmenovat,aero už není aktuální. :(

Tak snad už bude jen to dobré,,,...:slizoun:
DropRaid
Caues MarriHuann : tak to mi je moc lito ze to takhle dopadlo :( , tak snad to nejak vylepsis a priste to bude ok, tak hodne zdaru mej se cus
MarriHuann
DropRaid ---Jo jo ,není to vůbec tak jednoduché postavit:mad: .Ale poučen z předchozích nezdaru - napodruhý se nám to snad povede.Děkujem za soucit-docela nás to naštvalo.


:D
Carpy
To vypadá na slušný rozjezd a hezky postavený systémek. At se daří. Chci se zeptat kdes koupil ty rozstříkovací trysky?Máš nějaký web po ruce?
MarriHuann
next round zde...http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=29673



přesunuto,vyprodáno!!!!!!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma