Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
nespavost - Klikni zde pro originální téma
braniqo
dal som si novorocne predsavzatie ze prestanem s marinakou. je to zatial piatym dnom ako sa to tak rata ,ale je tu ten velky problem. nespavost . ked som zaspaval zhuleny spaval som 12-14 hodin coz bolo docela dost. ale teraz dosiel feedback efekt ze nespim vobec. brat prestal taktiez a dnes sme boli hore do 6 rano . tak sme zaspali do 11 . prijdem si ako na ecku kedze je to 4 den a necitim potrebu spat viac. mate niekto podobne skusenosti. neberte to ako vyhodu je to otrasne ked len lezite a stale rozmyslate , a nie a nie zaspat.
chlastjesvine
ted byl uplnek a to nespi hodne lidi
Za zkoušku by třeba stála i nějaká bylinná směs vhodná na dobré spaní, třeba http://www.popov.cz/produkty/hlava/...qshop%rprodukty apod. (normálka dostupná nejen v lékárnách). Nápomocna může být i tichounká relaxační hudbička. Jinak moje osobní zkušenost je taková, že když člověk hulí, tak potřebuje o dost víc spát, spí tuze hluboce (skoro bez snů) a tak.
braniqo, tělo si třeba zvyká po době hulení na jiný rytmus, takže bych to být Vámi bral jako fakt a nechal tomu průběh, ono se to ustálí ;) Good luck a kvalitní spánek :)
ak.oc
No od pondeli uspesne abstinuju, a mam ten samej problem jdu si lehnout ve 12, usnu tak v 1 v pul druhy, rano se vzbudim v 7 a je mi fajn, mam energii a stava se mi dobre, jen to usinani je hrozny furt se mi neco honi v hlave, uvidim casem.
braniqo
pred spanim som fajcieval dream hearb a nepijem nefajcim nehulim som cisty clovek to je na tom najlepsie asi ze nemozem nic z vasich rad robit
braniqo
a aky je preklad meďunkovy?:D
Schpaniel
meduňka = medovka

Je skutecne ucina, zejmena v kombinaci s levanduli.
Taky jsem si proti insomnii pomahal meduňkovym extraktem z lekarny - to se teprv chrape :D a alespon to neni chemka. i kdyz...
braniqo
nooo takze preslo 8 dni a situacia sa pomaly meni :) unava uz dochadza ale ten tyzden sa mi zdal ako osem rokov kto prestaval vie o com hovorim :)
dejaVuCV
Jj, medunka je cool a taky teply mliko s medem nebo kakao docela pomaha. Nekdo si do toho cmrndne i prcka rumika.
Jinak treba tady je par rad, ted nemam moc casu (makam jak sroub ;) ), tak si to budes muset projet:
http://www.nadoma.cz/html/clanky/cl...ail.php?id=5649
Dobre spani, djV.
braniqo
nooo akoze neni to az take take svetle asi som zaspal len jeden den :D teraz je to este stale velmi zle:) vcera som si dal medunkovy caj a efekt trval tak tri minuty cez ktore som si akurat tak stihol vybavit e maily:) takze tiez to velmi kruto prezivam a riesil som to stylom: flaknut skolu a spat cely den:) tak ti ta energia az tak nechyba proste ked spat raz tak poriadne
dejaVuCV
Nechci nikoho navadet :D , ale nemam ted zadny zasoby, tak si potahnu v hospode nebo kdyz se nekdo stavi u me. Vcera se tak nestalo, taky jsem byl hyper a nechtelo se mi spat. Vymlaskl jsem lahvinku vina a rano jsem jeste zaspal :D . No neberte to jako navod, kazdej den lahev vina doma zavani budoucim pravidelnym pitim, ale v krizovkach, kdy vite, ze druhej den musite bejt vyspany, to muze pichnout (pokud teda nekdo netrpi po lahvi vina rano). Jinak mi i spolehlive zabira 1-2 pivka (ne vic!) a az odezni ta jemna opilka z my hlavy, bejvam zralej na postel.
No a pak takovych par treninkovych kilaku po parku taky neni k zahozeni ;) .
Hojda, djV.
PS: Jj, trochu sem posledni rok paril. Jak za mlada :D :D . Bad story of one girl and me (and my best friend), you know ;)
vaaanha
No tak já sem si dva měsíce dozadu dal pauzu měsíc, bylo to docela vklidu, pak sem se zhulil jednim moc dobrým vzorkem a v hospě sem zhodil parapet:frog: teď si zas dám ňákou pauzu bo po tom měsíci sem hulil festovně, přemýšlím že bych to mohl natáhnout třeba na dva měsíce teď, uvidíme jak se to vyvrbí:p:
nojono
Když usínám, tak jedině zhulenej! A nespavost? Na tu si stěžovat nemůžu - spim jak zabitej. Někdy se mi ale stává, že se večer vzbudím a usnout nemůžu. Na to je nejlepší dát si skleněnku nejaké dobré indiky a spim jak dudek ....
Na nespavost by mohla být jedním ze svých účinků dobrá i tato bylinka .. výtažek z ní .. http://www.eccevita.cz/index.php?firma=1&StrId=1&FId=18
nojono
na spánek je taky čaj z meduňky hodně dobrý ;)
crazyben
hosi... a co s nespavosti ikdyz hulite? Ze to nejde kdyz nehulim sem si zvyk a pomaha chlazena plzen, ale ted sfouklej jak svicka a uz treti den ne a ne vytuhnout... blby je ze sem po 12h sichte a za tri hodky ceka dalsi. A pomalu je to na me znat, kdyz za dva dny naspim sest hodin a treti nemuzu vubec zabrat.

Nejde o telo, to je unaveny dost... spis o hlavu, ktera je plna nevyresenejch "kravin" a prave to mi neda spat a porad si neco premylam v duchu. Nakej recept jak vypnout? Krome chlastu, na tohle jedno nepomuze a kazdej den se nalejt fakt nechci, staci ze sem zkurka jeste abych chlastal :D
Pixxel
Co takhle ty "kraviny" vyřešit? Vyřešíš problém => vyřeší se spánek = vyřeší se oba problémy najednou;)

Jinak si naplňte vaporizéry mátou, levandulí či meduňkou a uvidíte jak budete spokojeni. Nebo levanduli dát přímo pod polštář. Kdosik mi i říkal že voda se solí a octem(?) u postele je taky fajn ale nemůžu potvrdit.
crazyben
jo kdyby to bylo tak jednoduchy... snazim se no

ale kapnuls na to ;)
vencias
Normálka, taky mám vždycky potíže se spaním když přestanu hulit, do týdne se to většinou spraví samo.
ivanski123
Ahoj vsem co nemuzou spat. Z vlastni zkusenosti vim ze pokud prestanu hulit (waporizovat) po nejake dobe co treba jedu kazdy den tak je proste normalni ze cca 3-6 dni hure usinam. Doporucuji vyzkouset tinkturu kozlik lekarsky 20 kapek na lzicku. Nekomu to pekelne smrdi, me to osobne vubec nevadi. Maji to i v tabletach, ale to jsem nezkousel. K dobremu spanku doporucuji jit spat do 23:00. A vyhnout se cumeni do modrych (3000k) zdroju svetla (komp, tel apod). Idealne knizka nebo pokec s partnerkou :) Alespon tohle funguje u me.... Tak to.zkuste. Ta 23 vecer je pro me obrovsky rozdil v kvalite spanku.... Kdyz jdu treba ve 23:45 uz to proste neni tak kvalitni spanek a citim.se rano vic unaveny. Tinkturu maj v kazde lekarne nebo bylinkarstvi.
panpanvicka
Také to mám podobně. Zahlcená hlava nevyřešených nesmyslů a stres z celkového životního stylu. Občas si prostě vypláchnu hlavu rumíčkem a je klid. A to se hezky spinká ;). Jak ten večer i ten druhý jak je člověk z toho vyšťavenej.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od panpanvicka
Občas si prostě vypláchnu hlavu rumíčkem a je klid.


heh tak to máme uplně stejně... když už to fakt nejde tak Kapitána nebo Havanu

ale asi to nebude nejlepší řešení ikdyž to v tu chvíli pomůže.
The OG
citace:
Původní příspěvek od crazyben
hosi... a co s nespavosti ikdyz hulite? Ze to nejde kdyz nehulim sem si zvyk a pomaha chlazena plzen, ale ted sfouklej jak svicka a uz treti den ne a ne vytuhnout... blby je ze sem po 12h sichte a za tri hodky ceka dalsi. A pomalu je to na me znat, kdyz za dva dny naspim sest hodin a treti nemuzu vubec zabrat.

Nejde o telo, to je unaveny dost... spis o hlavu, ktera je plna nevyresenejch "kravin" a prave to mi neda spat a porad si neco premylam v duchu. Nakej recept jak vypnout? Krome chlastu, na tohle jedno nepomuze a kazdej den se nalejt fakt nechci, staci ze sem zkurka jeste abych chlastal :D


Zkus červený čaj Pu Erh původem z Číny.

Obsahuje méně teinu než černý nebo zelený čaj, přesto má schopnost navodit relaxaci, uvolnění a příjemnou náladu.

+ vážnou hudbu nebo nějaký klavír, nebo co máš rád, ideálně jemné vibrace :D

good vibes, OG
tRex
Když jsem přestal po každodenním užívání, nespal jsem několik týdnů. Chodil jsem spát relativně normálně (žádné ponocování), ale v posteli ne a ne zabrat. Ráno jsem byl jak zombie a nenáviděl jsem svět. Pil jsem různé čaje, horké koupele před spaním, ale nic nezabíralo. Takže bohužel špatná zpráva: nezabírá nic než čas. Po necelém měsíci jsem konečně usnul - poznal jsem to podle toho, že jsem si po velice dlouhé době pamatoval sen...
GrayPepa
Zkus čaj z Šišáku bajkalského.
jojoba
citace:
Původní příspěvek od GrayPepa
Zkus čaj z Šišáku bajkalského.


Zajímavá rada - mám pár rostlin na zahradě... už nevím proč....zkusím napřed z listí, pak dojde i na kořen - snad se zadaří. Díky.
blazini
Tiez som stym pri prvych pauzach maval problemy. Riesenie je jednoduche,fyzicka unava. Beh,posilka,plavanie. Idealne vsetko dokopy a zaspite ani nebudete vediet ako.
toketoy
pri dlouhodobejch problemech je mozny vzykouset melatonin (hormon ktery v hypotalamu spousti unavu). Taky pomaha fototerapie - svitit si po ranu do oci modrym svetlem, odstartuje vas cirkadialni rytmus po probuzeni, tak aby jste vecer byli unaveni. Pokud experimentujete se stavbou led svetel tak je mozny si tohle vyrobit i doma (420-470nm). neni taky od veci si pred spanim vycistit hlavu v ramci nejake relaxace(doporucil bych mindfulness techniky pripadne jacobsna) plus si vytvorit nejaky predspankovy ritual. a jak uz nekdo zminoval necumet do obrazovek pred spanim, ty obsahujou taky to modry svetlo a podle nejakejch vyzkumu prej i par vterin ty dany barvy svetla ovlivni naslednou kvalitu spanku. mimochodem budu psat od cervna diplomku na tema nespavost u uzivatelu marihuany, tak kdyby byli nejaci dobrovolnici na zucastneni se vyzkumu, tak by mi to urcite helflo (vse samozrejme zcela anonymni, takze klidne i jen prostrednictvim pm na groweru jmeno adresu ani zadnej podobnej udaj znat nepotrebuju).
Apartman
Pomáhá taky alespon hodku před ulehnutím nekoukat do počítače, nejíst cca minimálně 2 hodiny před spaním, pomáhá i si přečíst alespon cca 5stránek nějaké knihy, vyvětraná místnost...někdo navečer psal to pivo, víno je taky velmi dobrý... :) Někdy může člověku chybět nějaký prvek jako třeba hořčík, který se dá zase doplnit těmi čaji z bylinek, semínky atd.... A třeba při tom, jak ti běhají v hlavě kraviny, si je dobrý pomoct nějakou autosugescí: říkat si v duchu slovo "klid" a uvolnovat mozek, nervy i svaly....
crazyben
clovece ten pocitac by me treba ani nenapad... vetsinou je to posledni co delam nez du spat, spolecne s tim ze se nazeru jak prase (pocitac si odpustim ale to jidlo nevim no, jestli peklo existuje pujdu tam za obzerstvi, ale aspon to na me neni videt) :D dik
otoxy
Jsem na tom stejně. Jak si dám přestávku, nemůžu spát tak 14dni.
Radši si už přestávku nedávám..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma