Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
chronic 600w - Klikni zde pro originální téma
expert
Zdrawím,

jedná se pěstování v rockwoolových rohožích. Na těch jsou položeny klony v malých kostičkách. Ke každé kytce vede kapilára.

Lampa je 600w green power.

Ventilace: odtah přes cooltube a pachový filtr. Přívod vzcuchu malý ventilátorek a pasivní nasávání. Ofuk rostlin stojanovým ventilátorem.

Roztok míchán z hnojek Hesi. Ty však už docházejí a tak hodlám přejít na Metropy.


RŮST: EC 1,2 PH 5,8
indicky-konopi
jj, koukám, že chronic je teď nějak hodně populární:D Jinak tu folii přesto, máš nejspiš na udržení vlhkosti což? A to pod ní foukáš nebo se kyti dusej? To se tam ta vlhkost pak moc dlouho neudrží ne, nebyl by přeci jeno lepší SPS 808? Jinak Green Power 600w plánuju do budoucna taky, máš možnost ji srovnat s jinou výbojkou? káčko letí, pěstu zdar;)
expert
to indicky-konopi: Díky za Karmu. Výbojku srovnat nemohu, ale myslím že na ni až tak nezáleží. JJ folie je kvůli udržení vlhkosti. Je položena přímo na kvítí a nic pod ní nefouká. Kytky tam mají vážně vlhko, než je přikryju, tak porosím. Pak jakmile začnou růst tak si vlhkost tvoří už sami.
expert
Přepnuto na květ.

EC 1,3 PH 5,8

Postřik Phytaminem.


Co se týče vlhkosti, tak jsou s ní spojeny problémy. V růstu co nejvyšší a v době květu je tomu zcela na opak. Mám to tak, že v růstu přikryju všechno folii a tím udrzžím veškerou vlhkost u kytek a tedy se i dostávám k ideálním hodnotám. V době květu mám vlhkost okolo 25 až 35%. Což je pohoda, mohlo by to být i trochu více. Zatím to tak klape a problémy s plísněmi nejsou téměř žádné.

Udržovat vhodnou teplotu není v tomto ročním období žádný nemožný úkol. Teplota nepřesahuje přes 30 stupňů při zapnuté lampě. Při vypnuté neklesá pod 21.

Jelikož se mi nechtělo hýbat s lampou od minulého growu, tak ji mám cca metr na kytkama.

Odtah je řešen přes pachový filtr a následně cooltube. Ventilátor typu UFO o výkonu 800m3/h jenž je regulátorem stáhnutý na cca 40% výkonu. Jde mi především o snížení hlučnosti. Je vážně vysoká.

Velikost pěstební plochy jenž se skládá ze 7 Libra truhlíků vedle sebe je 1m na 1,2m. V každém truhlíku jsou čtyři rostliny, což dává celkový počet 28 rostlin.
expert
Pokračujeme..
pačmák
Zdravím chlape.
Chronic je vážně hodně oblíbený modýlek. Kolik dní jsi je nechal na růstu ?
MANHUNTT
je to hezké,ale opět další příklad toho,že je někdy lepší méně než více :).kdyby si tam dal jenom tři rohože a udělal mezi nimy vetší mezery,tak je můžeš nechat více vyrůst a ve finále na výnosu by si měl jednou tolik....skoro :wink: :popcorn:
Morpheus
Nevim jestli je přykrytí fólíí ta nejlěpší metoda.To bych radši ke kytí chodil 10x denně ale něchal na ně stále foukat čerstvej vzduch.Na svym kytí to vidim víc než jasně.Ty na který je nejvíce foukáno jsou nejlepší.Jo a metr nad kytkama je na 6tikilo docela dost vysoko.Nejdřív jsem jí měl taky vysoko ale když jsem viděl jak se chudinky táhnou a vypadaj spíš jako hrášek tak jsem dal lampu co nejníž dle možností.Jinak teplota koukam ideal :) Zajímalo by mě jak si povedeš.Hodně kytek na malej prostor,stejnej system, no vypadá to u Tebe víc než nadějně :( Tak hodně štěstí a další update Dripe :)
expert
To pačmák: ahoj, na růstu to bylo 9 dní.

To Manhuntt: mno to právě nevím, jestli nechat polovinu kytek měsíc na růstu a pak přepnout. Snažím se zjistit jak to bude probíhat při tomto typu pěstění. Píšeš že bych měl jednou tolik na výnosu :):bandit: tak tedy kolik myslíš že toho bude při tomto způsobu? :angel:

To Morpheus: folii nahrazuju zvlhčovačku. Ze začatku můžu být dle mého názoru lampa i výše. Ted když jsou kytky trochu povyrostlejší tak se to blíží cca. půl metru od vrcholků. Btw. tvé příspěvky sleduji pravidelně, líbí se mi jak to kutíš :bravo:

zatím peace
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od expert

To Manhuntt: mno to právě nevím, jestli nechat polovinu kytek měsíc na růstu a pak přepnout. Snažím se zjistit jak to bude probíhat při tomto typu pěstění. Píšeš že bych měl jednou tolik na výnosu :):bandit: tak tedy kolik myslíš že toho bude při tomto způsobu? :angel:


Nevim kolik toho bude :D,ale budeš to mít strašně zarostlé.....:mutant:
a světlo se ti nedostane do spod kytek.:vampire:
expert
tak tak, zarostlé to bude hafo. Navíc nemám v plánu to ani prostříhávat. :bandit: :flamer:
expert
Přešel jsem na hnojiva Metrop. Hesiny jsem vypotřeboval :frog:


EC 1,4 Ph 5,8
pačmák
Krásná jungle.
pačmák
Zdar chlape.
Co to máš nahoře za síťku? :eek:Vypadá jako volně položená a celkem tenká. Chceš mezi tím kytky roztahovat nebo to má jiný význam ?:rolleyes:
MANHUNTT
roztahovat???:eek::eek::eek: a nevíš kam????je to taková jungle,až je to škoda protože to vypadá moc pěkně ale je tam moc moc moc kytek.....
Morpheus
Zdarec
Přesně vim jak se teď cejtíš a protože jsme na tom zhruba tak nějak stejně,zeptam se,budeš ještě ten jungle nějak řešit ? Prostřih nebo jiná razantní změna ? Já tomu asi nechám volnej průběh a uvidim co se stane,každopádně hodně štěstí,za tohle si zasloužíš hezkou úrodu :)
Good Luck
PS : Příště musim dát tak míň :D
expert
čaute chlopaci: síťka natažená u vrcholků rostlin je opěrná síť sloužící k podpírání květin. Jakmile se kytkám udělají větší šišky tak to má tendenci se bulat do stran. To není ono. Proto natažená opěrná síť.
Cítím se moc fajně, protože jsem to tak chtěl vyzkoušet. Nemám wůbec v plánu prostříhavat listí či dokonce větve. Jediné co možná udělám v budoucnu jinak, bude doba růstu. Ted jsem to nechal 9 dní, příště bych to mohl zkrátit na 7. Pokud budu spokojený tak to takto nechám i na příště.

Díky všem za karmy ;-)


peace

expert
jop
pačmák
Zdarec chlape.:DKde jsi prosímtě sehnal tu pomocnou síť ?:bounce:
Proyx
Hmm..pěkná džungla, ja bych to určitě aspon trochu prostřihl..ale to je tvoje věc. každopádně K+
expert
nazdár Pačmáku, tu síť jsem koupil v Globusu. Budou jí mít ale ve všech shopech se zaměřením na zahradu. Stála fakt málo (okolo 70,-) a využil jsem ji asi jenom 1/4 z celého balení. Takže jestli chceš zbytek je tvůj.
Lenochod
pačmák: http://shop.growshop.cz/katalog/det...ad0860d0eae034f

za tu cenu nekup to :D
expert
Průběžné informace o stavu kytiček. ;-)

To Scatche: kytky mají od 55 do 70cm.
loofan
čus vypadá to hodně slušně,myslím že ve finále to budou pěkný salámy.
jen se chci zeptat kolikátý den květu to máš?at se daří k+
expert
Kýtí jsou na těchto fotkách v šestém týdnu květu.
expert
some makros for buds lovers
expert
začal jsem flushovat. EC 0,8 PH 5,7
kýtí jsou na začátku osmého týdne kwětu.
expert
m
Morpheus
Vypadá to skvostně.Taky jsem teĎ sekal a vypadalo to stejně jak u Tebe,takže se neboj,bude toho dost :)
Jeslti jsi začal flush tak tam hoď Enzymy ,ale jen na první dny,pak jeĎ jen čistou vodu.Už se těšim na fotky kytek bez listí :D To teprve bude vidět ten mazec co se Ti tam poved :)
expert
czus Morphe, enzymy nemám ale vždy jak míchám nový roztok tak přídávám peroxid. Namíchal jsem to tam i teď.
Zároveň když flushuješ, tak tím připravuju rohože na další kolo. Jedu totiž stále jedny rohože. :) :) :)


:vampire: :vampire::vampire:


:flamer: :pimp: :smoker: :satan: :bandit: :jumper: -> :crazy: :girl:



:angel:
zdarec, cože - stále jedny a ty samý rohože? To má přece velkou řadu nevýhod - rohož se po těch 2,5 měsících zasolí a je zasolená i když čistíš, dále i když bys vytrhal kytičkám kořeny, tak tam stejně zbytky nějakých kořenů zůstanoua zahnívaj... Nehledě na to, že o kus rohože přijdeš při vytrhávání kytek z rohoží... Osobně si myslim, že je lepší dát osm pětek za novou rohož, než bejt takhle ekologickej... Ale jestli to takhle děláš pořád a jde to, tak proč ne, ale osobně si myslim, že rohož je jen na jedno použití - ženská si taky nedává na krámy znova použitou vložku... :):beer: :sun:
Morpheus
Rappa má naprostou pravdu.Rohože jsou jen na jedno použití a já je taky používám jen jednou a na další etapu pořizuju nový.
expert
heh, czus Rappaku.
Jasné zbytky kořenů jsou v celé rohoži, ale tím že přidáváš peroxid (v mém případě nahrazuje enzymy) tak dochází k jejich rozpuštění. Dříve jsem to zkoumal. Rozřezal po sklizni rohože. K mému velkému obdivu jsem nenašel žádné kořeny podobného charakteru jenž najdeš když vytáhneš kytku z hlíny nebo bubláku. Rohož byla prorostlá tenoučkými vláskovými kořínky.
Tlustý kořen by se rozpouštěl (hnil, rozkládal) řadů dní ale tenoučký vláskový kořínek se rozpustí na to tata. :)
Na rohožích mám položené kostky. Ty odřežu přímo nad rohoží, a tak při troše šikovnosti zůstane rohož skoro neporušená.
To že se rohože dají použít opakovaně nebylo z mé hlavy. Někde jsem se dočetl že doba jejich užívání je okolo jednoho roku. A to v případě používání enzymů (peroxid je náš kamarád). nevím přesně kolíkátou na těchto rohožích jedu sklizeň ale budou to rozhodně už 3 a stále to funguje No problema. Tak budu nadále sledovat a pokud by došlo k nějakým náhlým změnám, tož nezbyde než to vyhodit.
Dívám se na to tak, že rockwool jako pěstební medium samo o sobě neprodělává žádné změny složení. Medium samotné slouží pouze k udržení vlhkosti a také trochu jako opora kytek. Pokud rohože nezmačkáš šíleným způsobem tak nedochází ani k narušení jejich vnitřní struktury a tedy ke snížení udržení vlhkosti.
V předchozích kolech jsem dokonce ani neproplachoval. Ted jsem to udělal jednou a řekl bych že to pomohlo. Mám v plánu proplachovat celkem dvakrát za sklizeň. V růstu wůbec protože ten je velice krátky. První prolach tak ve třetím týdnu kwětu a další nejspíš v šestém, dva týdny před koncem. Poslední týden je pravidelný flushing. Flushingem se čístí kytky a zároven rohože. Rohože tak připravím na následující grow.
Sciurus
Zdravíčko;)

Tak jak to dopadlo? Vyplatilo se mít jungli nebo přecházíš na prostříhávání a menší počet rostlin?

Děkuji za odpověď. Servus:bandit:
expert
zdravím, dopadlo to 590g. Stále nechávám jungli a nic neprostíhámvám. Pokusím se dodat i fotky z finiše.
expert
jak to vlastně všechno bylo...
expert
Rohože jsou propláchnuty předešlým flushingem. Připraveny na další použití.
Sciurus
Koukám, že máš stejný způsob sušení:D
Za jak dlouho ti to seschlo?
Jinač, ty kapiláry, co máš, to asi nebudou 4mm, což?
MANHUNTT
čus,jestli sem to dobře pochopil,tak použiješ rohože znova jo??tak jestli ti to stojí za to, že ušetříš pár stovek na nových :bravo:,tak ti přeji hodně štestí :beer:.V tvém případě ho budeš asi potřebovat... :wink:





P.S Co si udělal s kořenama které sou propleteny uvnitř rohoží????a co kyselost uvnitř,Ph,.....atd :rejp:



Nebud labut a koukej mazat koupit novéééééé.... :punk::pimp:
loofan
Nazdar tak 590g to je slušný výnos,jen mě zajímá kolikátý grow se chystáš jet na těhle rohořích a jestli používáš na proplach pouze peroxid?
(podle mě je lepší místo peroxidu enzyms)
expert
hoji klucí:

to Sciurus:
sušení tak 5 až 7 dnů, a to ve velice suchém a teplem pokoji. Teplota v te době okolo 22 stupňů. Ted bojuju s vedrem a nemůžu ho zvládnouti. Co se týče kapilár, tak myslím že to jsou ty 4mm, řeknu to takto - jsou to ty silnější. Jejich výhoda je především v údržbě. Jsou bezúdržbové :)

to Manhuntt:
přesně tak, jedu stále jedny rohože. Když říkám stále tak tím myslím stále. Tentokrát je to již 4. kolo co na nich jedu a stále to funguje. Během květu jednou propláchnu a pohoda. Ke konci pak týden flushingu s upraveným ph 5,8 a ec 0,8 čímž rohože přichystám na začátek dalšího kola. Kořeny nechávám bez povšimnutí. Slouží jako zdroj živin (biohnojivo) pro nové klony. Po čase se díky peroxidu a hnojivům rozloží a jsou vstřebány kytkami jenž jsou právě na rohožích. Kyselost a ec uvnitř rohoží je ovlivněna především roztokem kterým se napouští.

to loofan.
590 je výsledek jenž mě neuspokojil :) chci se dostat přes gram na watt. Budu to brát jako svou maturitu v tomto oboru :) Grow co ted jede na rohožích je v pořadí čtvrtý. Dle mých předpokladů je životnost rohože při správném užití okolo jednoho roku používání. Takže 5 kol žádný stres. Až po této době dochází v rohožích k negativním změnám struktury. Pěstovat v nich dále nebude problém ale nejspíš už to nebude to pravé. Co se proplachování týče, tak používám vodu s upraveným ph a do toho peroxid. Dávkování peroxidu je 5ml na 10l vody při namíchání roztoku. Pak by se měl peroxid do roztoku doplňovat co tři dny ve slabší koncentraci. To však z časových důvodů nedělám proto nevím z hlavy přesné dávkování. Odhadem je to dva nebo tři ml na 10l roztoku. Enzymy jsem nikdy nezkoušel. Vycházím z toho že peroxid je dosti agresivní. Spálí organické zbytky. Enzymy nejspíš fungují na jiném principu. Jde ale o výsledek a ten by měl být stejný.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma