Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
First AHM4Dův 400W indoor - Klikni zde pro originální téma
AHM4D
Čus všichni, nastal historický okamžik - AHM4D bude mít skříňku!:bravo: Snažil jsem se co nejvíc minim. náklady takže pokud by něco byl už fakt extrém, nebo vyloženě hovadina, tak mě nakopněte:D Jsem na G chvilu takže jsem ještě nestačil pročíst všechny trýdy ale základní info snad mám. Každopádně musím poděkovat všem co mi s tím pomohli, poskytli azyl, dodali potřebné věci a info - díky kluci..

Takže...

Skříň:
materiál laminát z odpadu, vymalovat na bílo, rozhoduju se mezi těmahle 2
Světlo:
růst- zářivky- mám NARVA blue 91 nevim jestli je k něčemu dobrá)
PHILIPS TLD 36 W-jsou na diskách, jedovatě modrá
TESLA bílá myslim 32 W
květ- PHILIPS SON-T PIO 400 W
ještě mám k dispozici TESLA SHC 400 W
Větrání:
2 x větráčky 230 V na odtah, výkon nevim
1 x větrák 230 V 31 W na ofuk výbojky
1 x nějakej obyč. stolní větrák na ofuk kytiček
pasivní přítah v dolní části
Substrát:
použiju asi klasickej zahr. sub. + kaktus. sub. + perlit, na dno keramzit
Hnojky:
ještě jsem se nerozhodl:baby:, nemám na to tisíce, tak asi základ Vuxal, OBM, Phytamine..
Rostlinky:
mám 5 feminized Skunk Passion + 4 no name skunk, mělo by mi vyjít White Russsia
Musím ještě prikúpiť digit. teploměr a časovač, ty mám sic 2 ale mechanický, a ty prý stojej za ...

To je zatím tak nějak všechno, dyžtak doplním..
Budu rád za jakýkoliv připomínky, jsem fakt začátečník... Dík všem;)
UdL
Na 400 W budeš určo potřebovat odtah od lampy, tam obyč větrák ofukující výbojku nebude stačit! ;) Sice budeš mít 2 větráky na odtah, ale podle mě je lepší ten horkej vzduch odvádět přímo. Tohle by mohlo zlobit.

Pasivní přítah bych řešil menšíma dírama - vyvrtat. Velký ďoury můžou způsobit průnik světla a ty kytky pak z toho jebne! :D

Jak budeš řešit smrad? Nebo nemusíš? ;)
2ahm4d-caues ventilaci nepodcenuj je to dosti zasadni vec..nadale substrat to vse co tam pises zni oka jen bych prikoupil par susenych kokosovych kostek aktivoval je s ph neutralni vodou a krapetem roots stimulatoru a smichal s tebou jiz zminenym substratem 50:50
jinak son t pia je dobra vybojka..takze uz jen poprat hodne stesti do budoucich sklizni :punk:
AHM4D
oka dík za připomínky
to UdL: jj viděl jsem, cooltube + aluflex, ale já mám výbojku přímo v takový plastový americe, takže tube tomu nenasadím, a kamoš co pod tím pěstil tak říkal že to je v poho, tak nevim.. škoda že nemám foto:(

s tím přítahem je to fakt, jen mě napadlo udělat rovnou díry na větrák kdyby se naskytl, aby se s tím už pak nemuselo jeb.t. každopádně udělám jak říkáš;)

no a smrádek naštěstí řešit nemusím:bravo::bravo:

to deth.: větrání viz. předchozí:D , a k tomu kokosu, zkusit to můžu určitě ale jak jsem psal, potřebuju pokoupit hlavně nezbytnosti - hnojky atd., peněz nemám nazbyt:grrr:, ale když by to něčemu pomohlo tak proč ne;)

ještě jednou dík za rady a připomínky
AHM4D
citace:
Původní příspěvek od Salieri
maš to pekny jen jestly budes mit iu velkou urodu


jó to by mě taky zajímalo:D:Dsnad se povede,nechme se překvapit :afro:
ještě bych rád věděl kterou z těch skříní mám udělat, spíš se přiklánim k tý 1. ale zajímal by mě názor odborníků;)

mějte se pýýýs
ahm4d-ta 1.verze skrinky je lepsi vzdycky lepsi mit vyssi nez nizsi...jen nechapu moc ten vetracek na vybojku ten tam moc plnit ucel nebude...odtah...koupil bych radsi nejakej trubkovej poradnej odtah minimalne o sile tech 350m3/h(na 400W) bo ty 2 pc vetracky ti to neuchladej a nevymenej dostatecne mnozstvi vzduchu a o hluku ani nemluve.....ty pasivni pritahy hlavne vyres nekde dole a dores aby nepropustely svetlo bo v noci v periode 12/12 musi bejt tma jinak kytix zlobej...
cirkulacni vetrak bych nedaval na pevno nybrz umistil bych dovnitr skrine s moznosti nejakeho pohybu abys ho mohl nastavovat dle potreby kytek...mno to je tak vse mej se a at se dari...
AHM4D
tak jo uděláme první skříňku aji jsme se na tom s klucíma shodli:D
mám tu výbojku právě v takový hliníkový kastli, svítí to přes sklo, a dneska jsme asi 20 cm od světla naměřili něco kolem 50°C!! tak uděláme asi jak říkáš - trubkou tahat teplo od světla větrákem + samostatnej odtah nahoře, na to už by ty větráčky mohly stačit ne? (a propos myslim že nejsou z pc).
ten větrák na ofuk kytek bude samo nastavitelnej;)
až bude něco konkrétního tak postnu fotky
dík za rady a ať se též daří:punk:
ahm4d-hele ten odtah nepodcenuj jde o to aby ti to dohromady tahlo aspon tech 350-400m3/h....k tomu pritahu dobre diry nasmerovat nekam k oknu aby ti to netahlo dovnitr teplej vzduch z odtahu v mistnosti ale cerstvej chladnej vzdousek...jinak ja mam lampu 400W+cooltube...tahne to ufo 350m3/h spusteny s casovacem s lampou+24hodin to tahne jeste u stropu trubkovej koupelnovej odtah z baumaxu 150m3/h...a pritahy jsou nasmerovany k balkonu takze muzu otevriti dvere a mam tam cerstvej vzduch z venku...lampa 20cm nad vrsky,zavrena skrin a s 400W mi to nepreskoci 25oC...s 600W 28oC :sun:
AHM4D
okey skříň bude v místnůstce kde prakticky nebude nic jinýho, může se otevřít okno nebo dveře takže čerstvej vzduch tam bude;) zamakáme na tom, proměříme a snad to bude v klídku, dám vědět. díííík:D
AHM4D
tady je mírně upravená skříňka podle rad zkušenějších;) přidám aluflex na odtah od lampy, ten bude uchycenej ve stropě + větrák, a naproti bude ještě vhánět vzduch větráček 15x15. Samo že tam bude ještě stolák na kytky + odtah z celý skříně samostatnej. Tak snad to postačí:pimp:
ahmed..ted uz bych rekl v pohode..
Pupiset
Na obrazku to vypada dobre tak at se ti povede:)
AHM4D
tak po nekonečně dlouhý době plný různejch komplikací se nám konečně daří dělat na skříňce:bravo:
kamošovi přišel matroš, nařezal, složili jsme, ještě zbývá vyřezat díry na zářivky, odtah atd. pokoupit pár vychytávek a můžeme jet..
vzduch budou nakonec tahat 2x12 cm větráky 160 m3/h + 1x15 cm silnej jak bejk:D (pasivní přítahy)
dnes dávám naklíčit sémě (nakonec mám 5x skunk passion, 10x iceq&durb.p&skunk#1, 5xjackh.&sil.pearl a k tomu asi 20 nn semínek vybranejch ze skérek), tak naklíčim všechno a asi 12-15 nesilnějších květin nechám ve skříni a zbytek půjde ven na sluníčko..
akorát mám dotaz, nenašel jsem jsem ještě nikde, a to: mám k dispozici zářivky cool white, tak jestli by je stačilo přelepit/překrýt modrou folií nebo nečím podobným, kvůli spektru? nemám prachy navíc kupovat další světla, tak jestli by to takhle nestačilo (k tomu mám 2 zářivky s modrým spektrem, pro upřesnění;) dík za odpověď
AHM4D
skříňka už stojí, kyti vylezly z hlíny, jupí:bravo:
ještě je potřeba udělat přichycení zářivek, větráků, dole hodit dvířka, vyvrtat díry na přítah atd. ale hlavní je že už jakžtakž funguje..
dneska na ní s kamošem zapracujem, minule jsme to nějako nestihli:D:D
tady je pár fotek z montáže
Risan
si delas srandu s tym UVčkem že sice sem to neskousel ale podle mě kytkam škodi zaření UV někteři to použivaji na konci květu nebot se kytka brání proti UV tak vypouští plyskyřici ale určitě bych to tam nedaval na růst.
Skuste se k tomu nekdo vyjadřit kdo tomu rozumíte víc, ja o tom jenom neco cetl.
jinak to v celku vypada slušně, jenom mi nepřipada že by ta barva na tech stenach nejak moc odrážela světlo.
A jeste sem se chtel zeptat jestli neni zbytečně ventilator 31W na ofuk vybojky ktera se teoreticky ani ofukovat nemusí (podle mě by tam stacil ventilator s kompu 2W)
Chuck Taylors
To Risan: To není UVčko;)
AHM4D
risan: nedělám, ta fialová je philipska TLDéčko jak píšu vejš, podle mě nevadí, jestli má někdo jinej názor sem s ním:pimp:

nátěr ještě není dokončen, stejně jako uchycení zářivek, větráků(musím tam dát nějakej molitan protože hučí jako kráva), vyvrtat přítahy atd.

a k tomu větráku: uděláme to jinak, tímhle 30w budem tahat od výbojky skrz aluflex rovnou do komína, sodík je v takovym hliníkovým kejsu a přikrytej sklem, tak do něj asi spravíme otvor a budem tahat přímo od zdroje..snad to bude fakčiť;)
2 w je podle mě docela málo..

teplota je stálá 20-25 stupňů (přítápíme, jinak je tam kolem 10)
vlhkost neměřím ale mělo by to být v pohodě, místnost docela vlhká, rosení...

akorát se bojím že se začnou táhnout, v tom případě budem muset nasadit sodík dřív..

jinak budu rád za každou připomínku co dělám špatně (nebo bych moh´ dělat líp;)
AHM4D
čau tak byl proveden další tuning skříňky:

osvětlení je teď 3x Phillips TLD 36w + 1x Narva blue, ještě bych chtěl dát 2 na dvířka ale bohužel nemám držáky:(

větrák na ofuk kyti neni 30w ale jen 20w, omlouvám se za dezinformaci;)

skříňka byla opět vybílena bílým latexem, vyvrtány díry na přítah, přidělány madýlka ke dvířkům:D:D....teplota stálá 23st, byly zasazeny další naklíčený semínka, zatím jich z hlíny vylezlo 17..
použil jsem mix 50:50 substrátem pro pokojovky s kaktusem, přiměřeně:D vápence najemno rozdrcenej, to celý s perlitem asi 2:1 a na dno vrstvu keramzitu..v nejbližší době se chystám změřit ph, jsem zvědav..
ješte nás čekají nějaké kosmetické úpravy na skříni, strávili jsme stavbou už pěknejch hodin ale mě to baví, je to prostě můj první indoor:)

jinak je to docela mazec být chvilku před zapnutou skříní a koukat na to světlo:punk: chudáci kyti:D:D
čůs
lowerider
AHM4D: mas to moc hezky budu sledovat...,)

Risan: OMG!:rolleyes:
AHM4D
lowerider: dík..:bandit: snad to dobře dopadne

další foto update..
celkem vykouklo zatím 29 kytí, juchů:girl:
teplota přes den 23 st., v "noci" okolo 13-15st.

měřil jsem ph, bohužel jen akvin kapkama, a máme ho kolem 6.5, něco s tím asi budem muset dělat..

znovu jsem skříňku natřel latexem, tentokrát jsem ho neředil vodou a výsledek je mnohem lepší..pověsil větrák na ofuk kyti, byl moc blízko a hodně je ohýbal..

a jinak se mi zdá že se začínají docela tahat, myslíte že by pomohlo kyti zvednout třeba o 20 čísel aby byly blíž světlu? dávat sodík už teď se mě dvakrát moc nechce...
díky čau
rastafan
tož to je dobré totok,

to se mi hoodně líbí,ty barvy,uspořádání,něco jako můj druhej grow
akorát si myslim že kytky to světlo z vrchu moc nevyužijou,bylo by možná lepší pověsit nad ně 60tky a nad ně ještě stínítko,ale i tak je to řacha,k+
měj se ahoj
Risan
Tak se omlouvam neboj četl sem to než sem psal ja myslel že to uv v textu opomenul ale urcite ta zarivka nejake UV zařeni vyzařuje ale jinak sory je to tesko poznat na obrazku (ty UVčka vypadaji stejně viz.moje konferenčni mistnost :-)
AHM4D
rastafan...jj vím že by to bylo lepší, bohužel v době stavění skříně se mě naskytly jak držáky, tak trubice, jen 120tky...a ty se mi tam horizontálně nevejdou:( asi je tam zkusim dát nějak ze šikma, to by mohlo trochu pomoci
a dík jsem rád že se líbí;)

Risan..v pohodě..rozhodně svítěj hodně podobně..ale už jsem ji stejně vyměnil:D

jinak rozbila se nám modrá narva:grrr:tak místo ní přijde kůl vajtka

dík za komentáře a káčka..zas někdy
AHM4D
zdarec tak jsem tady s dalším foto a info z blůboxu:D:D

kytí z hlíny vykoukly okolo 18.3, takže jsou na růstu 14 dnů a objevil se první vetší problém - na pár rostlinách začaly žloutnout listy, po celém jeho obvodu(3 foto):grrr: upravil jsem ph vody na asi 5,8 - 5,6 (z těch kapek se to ne moc dobře poznává viz 6 fotka), snížil teplotu během dne na 21 st. a větrák ofukující kytí pověsil ještě výš, aby je to jen lehce ovívalo..myslíte že to vše pomůže??

taky provizorně vyřešíme zvlhčení - na bok naproti větráku bílý plátno, zvrchu nádržku na vodu, samospádem bude pořád smáčet plátno a mělo by to s tou vlhkostí být lepší..vím není to nej, ale snad to postačí zatím

a ještě bych potřeboval poradit s jednou věcí - je to fialový TLDčko uprostřed skříně fakt na nic a mám tam místo něj dát cool white či day light?? už jsem se tady někde ptal ale nikdo neodpověděl...

dík za případný odpovědi, co nejdřív snad budou fota jak to vypadá s kytí;) čuus
AHM4D
přelitý to možná trochu bylo ale foceno to bylo po rosení a něco i zalito;) ty rašelinový květníčky vysychají rychleji..

substrát..nevim, psal jsem složení (mix. pokoj.x kaktus. x perlit x dol.vápenec x keramzit), substráty od agra..měl by být v pohodě..snad..i bez breber

do áčka je dám jen co bude chvilka času;)
a možná přidám i ten sodík, ještě uvidím jak se jim bude dařit..
P.S.v kuchyni bych ty zářivky fakt mít nechtěl, je to docela haluz být chvilku u skříně:D akvárko nemám ale o víkendu jsem našel super pařez:D:D
jináč dík za kritiku, beru si ji k srdci;) a ruku k dílu..zdar
AHM4D
čus tak proběhl další upgrade naší skříňky:smoker:
zářivky jsem dal do áčka, s tím fialovým TLDéčkem mi nikdo neporadil:( tak jsem místo něj dal Osram coolwhite stejná watáž..

kyti jsme zvedli o asi 15 cm tak budou mít víc světla:cool:

vymejšleli jsme jak vyřešit vlhkost ve skříňce...výsledek je na 2. a 3. fotce:D:D hadička nasává vodu z 5ti litrvovýho kanystříku a smáčí triko na který fouká větrák..vím je to úsměvný ale svůj účel to prozatím snad splní..
teplota den 21 st., noc 14 st.

žloutnutí okrajů listů je pravděpodobně způsobeno opravdu přelitím, protože kyti který jsou ve stejným subst. ale v menších rašelinovejch květnících s tím problém nemají...
zdarec
AHM4D
zdar tak opět proběhly menší kosmetické úpravy boxu..větráky jsem utěsnil molitanem kvůli hlučnosti a navíc přidal jakési rórky:D:D vedou vzduch líp ke komínu a oknu+nejde tolik světla jak do, tak i ze skříňky;)

kvůli vytáhnutí kytí jsme se rozhodli přece jen nasadit sodík už teď, chtěl jsem jet růst jen na zářivkách ale ty bohužel nestačí, nechci zbytečně riskovat...

jinak je tady pár pokusů o makra, je na nich dobře vidět to hnědnutí okrajů listů:(

čuus ahme






komínek:D












další..









instalace za skříní, balast k zářivkám..










kyti ve dne











makro nr.1











makro nr.2











makro nr.3









všechny holky po kupě;)










a v naší malé skromné skříňce:D
kouba
cau kamo ne ze bych chtel rypat , ale prijde mi ,ze ty kyticky jsou vytahle a vubec rostou dost pomalu .... myslim ze je to tim ze ty zarivky mas u tech sten kdyby jsi je povesil vodorovne a ty kytky dal podně uvidel by jsi jak by vypadali za tyden .... pestuju uz asi rok pod zarivkama , uz jsem tam mel matky tet tam mam vysadbu na outdoor. a s vodorovnym pestovanim mam opravdu dobre zkusenosti .... peace at to roste
trochu inspirace:
http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=155579
AHM4D
kouba..zdarec jasný vím že to není ideal ale mě se tam horizontálně prostě nevejdou, už sem to tady probíral..je to náš první in takže vychytáváme v podstatě vše:D:D tož ať se ti též daří;)
už se montuje čtyřkilko, jenom přikůpit aluflex a můžeme svítit
další fota kytí, jen ty listy mi dělají vrásky na čele, snažíme se nepřelívat ale pořád chřadnou:( snad se spraví...čůs
kouba
bude lepsi kdyz tam hodis rovnou to 4čento .... a uvidis jak se listky zpraví ...preju hodne zdaru cuz
AHM4D
čau tak tady máme pár dalších fotos..
bohužel byl náročný víkend, takže jsem nebyl schopen nainstalovat sodík..mno nic budou holky/snad/ muset ještě chvilku počkat:)

navrtal jsem díry na zavěšení lampy a do samotný "krabice" ve který je čtyřkilo vyvrtal díry na odtah průměr 100mm..bohužel na přítah ne páč se mi vybila aku:rolleyes::D

jinak se vlstně celkem nic nezměnilo, akorát jsem pořídil kokosvou cihličku, a guano, přímo od netopejrů...vůbec nesmrdí...velký dík kamarádi:punk:

dík za ohlasy a káčka, snad z naší skříňky přece něco bude:D




























zvlhčujeme jak se dá:D:D
AHM4D
čus opět zpět..

skříň je neustále ve vývoji:D..nejnovější a největší změna se týká osvětlení - kyti si už konečně budou hovět pod pořádným sluníčkem:bravo: o to se postárá výše uvedené čtyřkolo Phillips, ale místo SON-T mám HPI-T PLUSko

teplota ve skříni se zapojenou lampou je 23st., u kytiček do 32st..

ph co vyteklo z hlíny cca 5,8

nejvyšším kyti začíná růst 5. patro takže asi pomalu zastříhneme..snad se mi to povede..venku už to pár let dělám, ale jak je to takhle ve skříni..nějak se mi začínaj klepat ruce:rolleyes::D

vevnitř to vypadá jak po vytopení, všude misky s vodou:D njn holt bez zvlhčovačky..
AHM4D
čus opět zpět..

skříň je neustále ve vývoji:D..nejnovější a největší změna se týká osvětlení - kyti si už konečně budou hovět pod pořádným sluníčkem:bravo: o to se postárá výše uvedené čtyřkolo Phillips, ale místo SON-T mám HPI-T PLUSko

teplota ve skříni se zapojenou lampou je 23st., u kytiček do 32st..

ph co vyteklo z hlíny cca 5,8

nejvyšším kyti začíná růst 5. patro takže asi pomalu zastříhneme..snad se mi to povede..venku už to pár let dělám, ale jak je to takhle ve skříni..nějak se mi začínaj klepat ruce:rolleyes::D

vevnitř to vypadá jak po vytopení, všude misky s vodou:D njn holt bez zvlhčovačky..










kočky pohromadě











špatný listy:(














všechny pohromadě










světlo











box
Shandy
2AHM4D : zdarec chlape..bud se mě to zdá,nebo to máš kurevsky vytáhlý,že se ti to za chvíli poláme ve stonkách.Ale jinak povedenej setup.držím ti palce
AHM4D
Shandy zdar..nojo jsou vytáhlejší, při přesazení je dám co nejhloub..stonek maj ale docela pevnej, ofoukávaný jsou prakticky neustále
s lampou to už snad bude jen a jen lepší..jináč dík;)
letnak
pod tim HPickem se ti to tahat prestane a uvidis jak to zacne patrovat! :))
AHM4D
letňák..v to dúfám:D:D
mám další fotečky, kyti se docela rozjížděj..
u nejvyšších kyti jsem se pokusil o FIMku, tak snad se mi povedla, páč jsem byl docela spálenej a klepaly se mi ruce jaxviň:D:D no posuďte sami

pořád děláme úpravy se světlem, hodně topilo na kyti tak jsme ho zvedli o kósek a ted je tam kolem 30 u vrcholů, ve skříni nějakých 24..

jedna kyti má hodně fleky na listech, ostatní to nemají, tak netuším z čeho to může být:(

dnes jdu zase za kyti něco pokutit tak opět postnu fota co a jak















nemocná kyti














FIM (snad)
AHM4D
ták..přišel jsem ke skříni-teplota u kyti 35st.:grrr: dal jsem teda lampu vejš a větrák na ofuk namířil tak, aby víc rozháněl vzduch pod sklem..teplota klesla na nějakých 28-29 st. u kytek, ve skříni je 24-25 st.

dnes jsem koupil aluflex 100mm kterej snad zítra namontuju, takže s teplotou by to mělo být už jen lepší a lepší..

FIMnul jsem ostatní kyti, tzn. celkem 15 jich je, dalších 14 to čeká až trochu povyrostou..

opět proběhl upgrade home-made zvlhčení, natáhl jsem hadr po celé výšce skříně, zvrška stíká voda hadičkou kterou regulujeme škrtítkem..dole miska kdybysme špatně zregulovali, což se nám stejně stalo a vytopili jsme skříň:rolleyes::D naštěstí se voda nedostala do elektriky;) ale trochu mi nabobtnal cocopress..sakra

jináč asi nic nového, zatím nehnojím ale už bych asi pomalu mohl začít..pomalu:)

zas někdy zdar











"zvlhčovač"










detail přívodu vody














všecky kyti









jedna z mnoha:D








nemocná:(



N3m3515
Zda se mi ze je mas aj prehnojene kamo zmer si ph
AHM4D
další aktualizace;)..teplota ve u kyti byla opět 34 st.:eek:
jeden větrák nevydržel nápor a odešel do věčných lovišť..musím sehnat náhradu..

přidělal jsem aluflex..zkoušel jsem tahat teplý vzduch pod sklem, ale to nebylo moc efektní - teplota 31 st.
tak jsem ho nabodnul na díry co jsem vyvrtal do kejsu a pohoda..u kyti teplota 26 st.:bandit: zároveň se skříň odhlučnila;) fučí to pěkně do komína

nemesis..ph změřeno-voda cca 5,4-5,6; to co vyteče z květníku asi 6,2..to snad není problém
a zatím jsem nehnojil, takže přehnojený by to být taky nemělo..jedině ze substrátu (mám agro takže pochybuju)

kytky co jsou zasazený v rašelinových květináčcích problém s listy nemají, takže spíš přelití, ale dlouho se snažíme je nepřelívat a pořád to pokračuje:mad:

čus
MEDICINEMAN
Zdar a co ten vlhkomer objednal si ho? Rek bych, ze mas problem s vlhkosti. A taky s vyzivou, nenamichals blbe substrat? Vypadaj prehnojeny mozna bych uvazoval o setrnejsim hnojivu. Mozna by pomoh taky nejakej cirkulacni vetrak maj docela tenky stonky..
letnak
taky se mi zda ze mas tu metlu zbytecne vysoko, radsi to odvetrej( kvuli te teplote) nebo porid 250W a proboha uz zahnoj nebo umrou!!!
AHM4D
zdar chlapi..ty listy jsou podle mě taky tou vlhkostí, vlhkoměr jsem neobjednával protože jsem myslel že se do shopu dostanu osobně..bohuže se zatím nestalo tak asi objednám, hodně by mě to taky zajímalo;)

substrát je, jestli jsem tonáhodou nepsal vejš:rolleyes: složen z: substr. pro pokojovky+kaktus sub. cca 50:50 + perlit, keramzit..

někdo píše že přehnojeno, někdo že málo hnojek:D:D tak nevím, nechci jim ještě víc ublížit..

medicin..cirkulační větrák je právě až moc silnej, jen co dostanu další na ofuk tak tento půjde na odtah..tenhle ani nemůže mířit přímo na kytky protože je móc ohýbá..

letnak..světlo je nahoře kvůli teplotě asi nečteš..a dvěstěpadinu pořizovat fakt nebudu tenhle box je postaven za mrzký studentský peníz a docela frýstajl, snažím se kupovat jen to nejnutněší chápeš? a nevím proč by měly umírat, jakože málo živin:confused:?? co jsem pochytil hýr na g tak listy vypadaj spíš na přehnojení i když zatím nic nedostaly, tak nevím..

rozhodně dík za postřehy a rady, vám všem;) svoje názory můžete psát dál, v indóru jsem naprostá lama-chytrého postrč, blbca nakopni..anebo:D:D
listy jsou podle mne bud prehnojeny nebo spatnym ph..zmer si to co ti vytece z kvetinace
AHM4D
deth..ph z květníku asi 6,2+- změřím zase zítra...NEHNOJENO zatím, jedině fakt ze substrátu což se mi moc nezdá
problém je že skříňku nemám doma a nemůžu to líp ohlídat
2ahmed...mno tak v tom pripade to muze bejt jeste prelity nebo nedohnojeny..coz se mi moc nezda ale mozny to je...zalivas az kdyz je substrat poradne proschlej?jestli jo tak zkus premerit ec toho co vytece z kvetniku a kdyz bude nizky zkus jim dat trebas polovicni koncentraci hnojiva na rust a treba se to zlepsi..jinak uz nevim..parazita tam zadnyho nemas?prohlidls to poradne?
AHM4D
myslím že to bude (snad) "jen" přelitý, problém je že se o to stará kámoš, instrukce jak zalívat dostal ale je možný že to s péčí prostě přehnal..ke skříni se dostanu vždycky až tak po třech dnech, achjo..

zkusím to s tím hnojivem a uvidím..ec metr bohužel nemám

prohlídnu taky ten substrát protože je od agra a všiml jsem si že hodně lidí tady s ním má problém..

jinak ti děkuju moc za rady, snad se to zlepší;)
lowerider
AHM4D: ono je vzdycky hezky rict radsi ze se o to stara nekdo ze znamejch nebo kamarad a ty ne...ale to by v tom pripade mel sem postovat infa a fotky tvuj kamarad a ne ty...ach jo..
AHM4D
loverider..hele podívej se, já nemám důvod to na někoho házet, když něco poseru tak to řeknu..nebudu nikomu dokazovat jestli to je u někoho nebo to mám doma, kdo ví tak ví, a čím míň lidí tím líp;)

to že "kámoš" kterej se o to docela stará a nedává fotky..hele podnět mít skříň přišel ode mě, bohužel doma to nejde a chtěl jsem to zkusit...

edit:že nepostuje fotky on je dáno tím, že nemá foťák, kompla, natož internet

takže asi tak..zítra až se vyspím dodám fota ale tady na to ač docela nakaši jsem musel reagovat hned:D:D pejs
AHM4D
máme tady další fota, jsou ale 3 dny starý protože jsem se nedostal ke kompu..
AHM4D
a další várka, tentokrát ze včera kdy jsem se zase dostal ke kyti..

koupil jsem hnojivo, jediný (snad) rozumný který jsem u nás sehnal, aplikoval 5 ml/10 l vody (doporučená dávka 100ml/100l h2o) a pohnojil..naředěnej roztok jsem ješte rozprášil na listy, tak uvidíme, snad se to zlepší

jinak jsme nechali pořádně proschnout, až se z toho možná pár kyti neprobere:(

zezadu jsme přidělali takovej tubus aby šel čerstvý vzduch z okýnka rovnou do skříně, až bude možnost blejsknu..

substrát jsem prohlídl znovu a žádny mršky nenašel..

mám radost z toho že jsem dobře fimnul ale ty listy..ty mi dělají vrásky na čele..
AHM4D
zdarec..tentokrát bez fotek protože ke skříni se dostanu až zítra:(
dnes jsem pořídil vlhkoměr, tak jsem zvědaff jaký klima ve skříňce teda bude..
zároveň z gs objednal hnojky Plagron Grow, Bloom a Phytamin..

a když už jsem byl tak rozjetej tak jsem koupil na aukci i větrák na ofuk, zaplacen, tak snad přijde co nejdřív:)

už se těším na zítřek, snad budou holky dobrý..tak zatím
AHM4D
konečně nějaký fotky, z prodlevou asi 4 dnů:(
změřena vlhkost - 39%, je to bída..teď už asi zvlhčovačku kupovat nebudu ale do příštího growu jsem se poučil že bez ní to jde blbě..

jinak hnojíme poloviční dávkou wuxalu, ph zálivky asi 6

sákra se mi ty fota nějak zpřeházely..tak tady jsou ice queenXdurban poisonXskunk









no name skunk









skunk poison









vlhkoměr











vzduchotechnika:D









jack herrerXsilver pearl




AHM4D
zdarec opět proběhl upgrade skříně
-koupil jsem větrák 35w na ofuk kyti, už visí:D...větrák co doted ofukoval šel na odtah teplýho vzduchu od výbojky..je vsazenej v desce která je podložená těsněním-parádně se tím odhlučnil:bravo: odsává skrz aluflex, kterou jsem taky konečně přidělal:)

parádně se tím srovnala teplota, narzchlo měřeno okolo 22-25st, myslim že to uhlídáme i v teplejší dny

zatím se objevil jen jeden samec, ale to jhXsp takže už mám jen jednu kyti:( alespoň z něj použiju pyl a zkusím aplikovat na nn venek, něco jsem tady o tom čet..

ty malý kytičky okolo jsou kámoša, předpěstovává si venek

jinak děkuju všem za k+ potěší to i když se moc nedaří:)
čus














samec:rocket:
AHM4D
dneska jsem snížil světlo, teď je od kyti asi 55 cm, snad jim to neublíží a prospěje;)

zálivka wuxal poloviční dávka
teplota 24st. u kyti, 22 ve skříni:punk:
vlhkost 43%
větráky valej nonstop, během tmy po hodině 15 min. přestávky























skunk passion













skunk passion
AHM4D
ták zas nějaký změny nastaly..ta největší je přesazení kytí do květníků, který mi sehnal člen KyblikLopatka, čímž ještě jednou thanx:afro:

nastavil jsem je asi 10 cenťákama plachty abych zvětšil objem..dle mých propočtů by měl být ted přes 7 litrů na květník, což by snad mělo být dostačující

substrát je mix pokojofky+kokos poměr asi 2:1, perlit, na dno štěrk
bohužel z nedostatku času a blabla..se mi podařilo přesadit jen půlku kytek, zbytek holt příště..

teplota stálá 24/22, ph zálivky 5,8-6

akorát bych potřeboval vyřešit osvětlení, kdyby někdo věděl co s tím tak plís zde
Quilp
Zdrc Ahme: kup hořkou sůl. Do dvou litru staci pul kavove lzicky. Zalit nebo postrikat a melo by se to zpravit. GL ;)
AHM4D
Quilp zdar..hořkou??nemyslíš mořskou??o tom jsem nikdy neslyšel, fakt by to mělo pomáhat? dík za radu, jestli má někdo zkušenost může se podělit;)
Kyblik LopAtka
Hoj máš to parádní... pokud ještě dáváš ten Wuxal a jen poloviční dávku, tak bych se toho nebál... to co mám za oknem krmím tak 1,5 násobkem a jen si chrochtaj, takže bych se toho nebál... jinak moc hezky řešená skříň... závidím ti ten prostor :)
AHM4D
zdarec..jojo jak se dostanu ke kyti dám normál poměr, víc ne, však budou mít teď i živiny z novýho substrátu, tak pomálu zvykat:)

jsem rád že se ti skříňka líbí, je pořád ve vývoji, tak snad bude už jen lepší;)

jináč snad už zítra či popozítří přesadim zbytek kyti a postnu fota, čas je svině:(
AHM4D
ták jsem konečně přesadil zbytek, už si chrochtaj v novým prostoru:)

osazení skříně je teda 3x skunk passion feminiz., 6x ice queenXdurban poisonXskunk, 1x jack herrerXsilver pearl a 2x nn skunk..

fota jsou starý pár dnů takže kyti vypadaj už zase jinak, postnu příště..

zdar
Quilp
No jo hořkou ne mořskou lol :D zdaly se mi ty tvoje kvitka takove zlutejsi. Obsahuje horcik, ktery chybi v substratech.
Vcil uz to to vypada lip ;)
AHM4D
mno sleduju víc phčko, začal jsem hnojit a barva se spravila, ono to i trochu zkresluje z fotek..

jináč dík za připomínku, ale byl bych rád kdyby těch názorů a připomínek na můj pěst bylo víc, beru to jako ponaučení pro příště;)

no a jinak, snad se dnes dostanu ke skříňce, tak dyžtak postnu fota co a jak..zdar
AHM4D
tak jsem se k tomu mýmu nábytku konečně dostal:)

teplota přes den až 30 u kyti, ve skříni 28:eek: tak kyti hnedka dostaly svlažení rozprašovačem..upravil jsem odvětrání tak by to mělo být lepší

taky jsem musel kvůli prostoru sundat 2 zářivky, mnojo, diskošou pomalu končí:D příští grow na zářivky po stěnách seru, buď je mít zavěšený přímo nad kyti bo radši fakt metlu menší watáže

ph zálivky 5,6-5,8; vlhkost přes den 40-50%, přes noc kolem 70-80%

asi taky zkusím udělat řezy z nejvyšších kyti, především z těch IQ/DP/Skunk, abych srovnal výšku s menšíma..řezany dám ven pod sluníčko:)

















ice queen X durban poison X skunk










skunk passion












jack herrer X silver pearl












no name skunk













iq X dp X sk
AHM4D
zdravím přihlížející:)
kvůli výšce jsem zkusil nařízkovat 2 nn, mno snad se ujmou..nemám rw kostky tak jsem je zkusil dát do substrátu pro mn. a výsev, mírně zalil..
vlhkost, teplota, PHčko, hnojka stále stejná;)
kytiz začínají pomalu vonět, paráda
AHM4D
další aktualizace..
odešel další větrák, zkusím ho rozdělat a vyčistit, tak snad povalí..
další problém jsou listy, začaly hnědnout, některý kyti mají kraje listů špatný viz. foto
jó když se to sere, tak pořádně:(

jinak jsem nařízkoval i ostatní kyti, někde jsem tady četl že řízky z femin. kyti zhermí tak jsem zvědaf, snad to nebude i můj případ..řezy jsou k vidění v mý out galerce
AHM4D
z důvodu nedostatku času po dlouhý době pár fotek..
myslim že bysme pomálu mohli přepnout, na růstu jsme neskutečně dlouhou dobu, nojo holt amatéři, příště budeme chytřejší:)
AHM4D
teplota 29/25 ve den, kolem 19 v noci
zálivka cca po 4-5 dnech, ph 5,8, hnojka wuxal 5ml/10l+hořká sůl tekutá
vlhkost 40-50% ve dne, v noci kolem 80%
vzal jsem si ještě 2 řezy, počkáme ještě tak týden a přepínáme:)
někde jsem tady četl že lidi nechávaj metlu ještě nějaký čas na květu, a po asi 10 dnech vymění za sodík???
asi to tak taky udělám..
zdar
letnak
jj s tou metlou je to dobrej nápad - palice pak budou kompaktnější a taky se to tak nevytáhne jak pod sodíkem - vřele doporučuju.
kawi
pěkny,,,,,,,zvlašt ty poslední fota...Z
AHM4D
dobrá dobrá tedy, dám na tvé doporučení a metlu necháme:)
hele a jak dlouho?? těch 10 dnů bude dobrejch?

edit..kawi dík, ty poslední fotky jsou focený se zhasnutejma blue zářivkama, taky se mi líbí víc než předchozí:)
letnak
10-15 dní bude optimálních bych řek já. :))
C.R.E.A.M.
Pěkný, ale vůbec to nevypadá na 90 dní růstu. Čekal bych, že za tu dobu z nich musí být mega keře... divný... divný... tipnul bych jim tak 40 dní...
AHM4D
letňák..ok taky jsem si říkal že těch 10-15 dnů bude akorát:)

cream..díkec, s tím růstem vím, kdybys projel celej trýd tak bys viděl že byly furt nějaký problémy, pěstíme ze semínek, nějakej čas jsme jeli jen pod zářivkama což nebylo ideál, pak hnojky, ventilace atd atd...

celý se to seběhlo tak narychlo, o indooru jsem věděl (a vím stále) pořádně hovno, je to můj první pěst s co nejmenší investicí do všeho tak to podle toho taky vypadá, ale teď už to bude snad jen lepší...
AHM4D
tak včera jsme přepnuli na květ, pohnojili wuxalem 15ml/10l + h.sůl..
ph 5,8
teplota do 30 u kyti, ve skříni 27
vlhkost kolem 40%

vyměnil jsem taky obě blue zářivky za cool whiteku a day-lightku, třeba to pomůže prosvítit spodek, uvidíme..
AHM4D
tak máme za sebou týden na květu, stále svítíme metlou..začíná to jít do prdele-ukazuje se že budou samci:(..kolik ani nechcu domýšlet..samičky se ukázaly zatím jenom dvě..
zahnojili jsme guanem půl polívkový lžíce do 10l vody, ph 5,8-6
teplota do 30 st., vlhkost okolo 50%
Shandy
Ahoj,mnho na začátku jsi psal jestli senepletu že tam máš něco feminizovanýho?nemohlo ti to :flamer: zhermit? :rocket:
AHM4D
shandy..čus, jo mám tam 3ks Skunk Passionu femin., 1 je samička, další 2 ještě neukázaly..
tak samci už jsou celkem 4, převážně noname, uvidíme co zůstane:(
AHM4D
po týdnu aktualizace
po 14 dnech svícení metlou vyměněna za sodík 400w a lampu jsem dal zas o kousek vejš, vrcholky byly už nebezpečně blízko
ve skříni zbylo 7 rostlin, snad konečnej počet..nakonec jsou to 3 herma a 2 samci..bude aspon mlíko, a jednoho hermouša dám na balkon a zkusím ho uhlídat, uvidí se..
kytiz dostávají zálivku s dávkou guana a wuxalu..musím pokoupit ještě nějakou dobrotu:)
milcek
čau kámo ahmede :D tak snad to dovalíš s dobrým výsledkem... když si obětoval do toho své studijní uspory. Dořešil si ji snad i do posledních detajlú. Kyti vypadají v dobrén stavu, ale ta doba růstu.... no ale přeji tak 299g
AHM4D
zdar
jo kdyby jen peníze:rolleyes::D: tolik času a nervů jsem nechal ve skříni tak z toho něco být musí..nebo nemusí?:D
příští grow bude lepší
AHM4D
tak kveteme tři týdny:)
AHM4D
přesně tak, z tohodle prvního pěstění jsem se dost poučil, do dalšího kola je potřeba vymakat skříň, pořídit lepší ventilaci apod..a hlavně sehnat řízky:rolleyes::D
a taky bude skříňka doma, stěhování:girl:konečně budu kyti vidět každej den:)
dík

kawi
hustý no,už chci kurva taky ten sodik,zejtra to bude měsíc 12/12 a paldy tak 2cm...na kdy planujes sklizen??,A co ta zařivka,?pak už ses nak neozval,tak kdyžtak pisni.čislo maš...Z
AHM4D
čus, a pod čím teda jedeš?
sklizeň neplánuju, až to přijde tak to bude:D
ted jsem docela v presu, ale zkusím se ozvat, měj se
kawi
pořad tou rtutovou.nemuzu sehnat ten sodik.každej slibuje a pak hovno stoho...Ale hned jak dozraje tohle seno tak tam mrdnu sodk a to bude fičák...jestli to bude skurovat tak se určo do 20dní stavim,zdarofson
Dravec
Hm jak tak koukam, tak prvni sklizen trochu zlobi, ze? mozna si precenil ty zarivky , nejlepsi je jed od zacatku na sodiku a hlavne na to svitit vrchem.
Libang
ja myslim ze v pristim grouwu se to už nestane , chybami se člověk učí .
kawi
a co takhle další fota????hmmmm?
AHM4D
vysvětlení neaktivity viz. out galerka;)
jinak skříň dopadá docela bledě, ale seru na to, proběhne menší apgrejd a hlavně - budu ji mít konečně pod dohledem:)
tak snad výsledky budou vypadat podle toho
thanx za ká plus, mějte se
AHM4D
hnojeno guanem mix s obm, výsledný produkt viz. demižón:)
u kyti jsem dlouho nebyl skrz nedostatek času, teď jsou na nějakejch 45 dnech květu, sám jsem zvědav jak dopadly..
AHM4D
rostlinstvo zkoseno...je to bída, jsem z toho docela zklamanej, ale za to si můžu sám...příště se snad povede líp
jestli se dostanu k netu tak ještě poreferuju co se chuti a účinku týče, jináč zavírám, děkuju všem co mě podpořili radou a káčkem, a do dalšího pěstu ku předu levá..bo pravá?:D
peter07
tak co
citace:
Původní příspěvek od AHM4D
tak po nekonečně dlouhý době plný různejch komplikací se nám konečně daří dělat na skříňce:bravo:
kamošovi přišel matroš, nařezal, složili jsme, ještě zbývá vyřezat díry na zářivky, odtah atd. pokoupit pár vychytávek a můžeme jet..
vzduch budou nakonec tahat 2x12 cm větráky 160 m3/h + 1x15 cm silnej jak bejk:D (pasivní přítahy)
dnes dávám naklíčit sémě (nakonec mám 5x skunk passion, 10x iceq&durb.p&skunk#1, 5xjackh.&sil.pearl a k tomu asi 20 nn semínek vybranejch ze skérek), tak naklíčim všechno a asi 12-15 nesilnějších květin nechám ve skříni a zbytek půjde ven na sluníčko..
akorát mám dotaz, nenašel jsem jsem ještě nikde, a to: mám k dispozici zářivky cool white, tak jestli by je stačilo přelepit/překrýt modrou folií nebo nečím podobným, kvůli spektru? nemám prachy navíc kupovat další světla, tak jestli by to takhle nestačilo (k tomu mám 2 zářivky s modrým spektrem, pro upřesnění;) dík za odpověď


no když přelepíš zářivku tak snížíš rapidně svítivost, to bych v žádném případě nedělal, navíc spektrum nezměníš, jen nějakou část odfiltruješ..... lepší zainvestovat do speciálek, cool white mám v matkárně jen jako náhradu když mi chcípne TDL nebo Oceanic colour... k zářivkám s modrým spektrem bych dal alespoň jednu s červeným pro doplnění spektra ve FAR...
Libang
ehm ehm , on už jede druhé kolo :)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=32933
:-) sem nějak nestih :-))))))
AHM4D
:D

jo trochu s křížkem po funuse, ale stejně dík za radu..

takže to tady konečně zavírám a připomínky směřujte k aktuálnímu pěstu zde


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma