Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
geopatogenne zony - Klikni zde pro originální téma
gdudko
nepostrehol som ze by niekto tuto temu rozoberal preto sa chcem opytat co si myslite o geopatogennych zonach,ci mozu mat nejaky vpliv na rast rastliniek?
4C3
no, geopatogenni zony (vyskytujici se ve 3 stupnich sily) jsou zpusobeny vyskytem podzemni vody a jejich vliv by teda mel vadit vsemu, co obsahuje vodu - coz rostlinky taky jsou....
gdudko
totiz to asi dva roky byvam v rodinnom dome a ako som sa prestahoval tak mam problemy pomenil a vyskusal som vsetko mozne a stale pratrvavaju.viem zepod domom a v okoli prechadza spodna voda preto som sa chcel spytat ci to moze byt dovod mojich problemou a ako by som mohol tento vplyv odstranit.dakujem dobrej dusi ktora by mi vedela s tymto problemom pomoct.dakujem
Krááááávovina... ukažte mi nějaký jakýkoli jediný fyzikální důkaz... Zavolejte si proutkaře a ti Vám pomůžou(od peněz). Nechcete náhodou pořádat taky hony na čarodějnice???

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
4C3
2Xerxes Artifex:
jen hlupak se smeje necemu, cemu nerozumi...

2gdudko:
myslim, ze na odruseni zon asi neco existuje, neco na bazi magnetu... ale nic blizsiho o tom nevim...
2 4C3 hmm... magnetem rušit vodu... ano, hlupak se smeje cemu nerozumi, ale chytrý má teď příležitost mi to racionálně vysvětlit.

Jako vysvětlení beru jakýkoli postulát z přírodních věd- fyzika, chemie, matematika, biologie.
4C3
staci si precist:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Geopat...C3%AD_z%C3%B3na
http://zdravy-domov.doktorka.cz/geo...ony/2000/08/11/
atd...


citace:
Původní příspěvek od Xerxes Artifex
2 4C3 hmm... magnetem rušit vodu... ano, hlupak se smeje cemu nerozumi, ale chytrý má teď příležitost mi to racionálně vysvětlit.

Jako vysvětlení beru jakýkoli postulát z přírodních věd- fyzika, chemie, matematika, biologie.
Dobrá, tomu říkám slovo do pranice.

Nejdříve si vyquotuji zajímavé premisy z české Wikipaedie, o jejíž kvalitě nechť si každý udělá obrázek sám...
tedy:

Současná medicína ani geologie tento fenomén neuznává a proto se řadí spíše do oblasti psychotroniky (comment: jaký důvěryhodný obor jest ta psychotronika :D )

Země vibruje s kmitočtem kolem 8 Hz... (dobrá, to použiji posléze)

... v místě GPZ se vyskytují vibrace o frekvenci přes 200 Hz (také použiji posléze)

Hlavní metodou pro určení výskytu GPZ je pro psychotroniky proutkařství nebo použití magického kyvadla. (lol, oYg, nenech se vysmát...)

Vzhledem k evidentní nemožnosti objektivního fyzikálního důkazu existence GPZ... (konečně nějaké objektivní tvrzení).


OK. Teď si to shrneme, dal sem si kafčo, takže mohu bez obav chvíli přemýšlet. Nepopírám že určité oblasti na zemské kůře mají na člověka neblahý vliv. Kupř. nad ložisky radioaktivních rud není vhodné stavět si dům. Proto stavební úřad většinou požaduje ke stavební dokumentaci doklad o krátkodobém měření půdních plynů a porovnání se standardy. Toto se provádí kvůli detekci radonu. Ten provází všechna ložiska rad. rud a indikuje nezdravé prostředí. To bylo objektivně dokázáno, s tím souhlasím.

Dále se zaměřme na objektivnost vibrací, nuže:
Ve 3. citaci se vyskytuje premisa že pod GPZ vibruje zem harmonickou frekvencí 200 Hz. Udělejme si proto malý pokus: Zapojme jakékoli trafo do zásuvky. Přiloříme-li ucho k trafu, uslyšíme bzučení. Toto je způsobeno mikroskopickými nepřesnostmi v utváření jádra cívky, to je však irelevantní. Vezměme si tedy zvuk 50 Hz jako výchozí. Zdravé lidské ucho je schopno vnímat zvuky od frekvence 20 Hz o nějakých 20 000Hz, což také vezmeme jako premisu.


Nuže to potvrzuje, proč své trafo můžeme slyšet. Dále si také vezmeme frekvenci 440Hz jako komorní A
Kdyby zem vibrovala frkvencí 200 Hz, slyšeli bychom tuto frekvenci jako ( 200=(440/2)-20 ) tón o něco nižší než má malé A, tudíž se dá říci že bychom na daném místě slyšeli tón cca malá Gis (o zabarvení tónu vlivem rezonance a alikvotů se teď nebudeme bavit.) Slyšeli jste však v přírodě něco takového? myslím si že ne.

Další premisa: Zem vibruje frekvencí 8 Hz. Chytré tvrzení, tuto frekvenci nemůžeme slyšet. Vibruje-li však zem (počítejme zemskou kůru kromě GPZ) frekvencí 8Hz, nelze již z výpočtů vypustit alikvoty, které se tvoří rezonancí: Ty jsou vždy 0,5 a 2 násobek dané frekvence, tedy 0,25 0,5 1 2 4 8 16 32 64 128 256 512, atd. Každý tento alikvot má o něco nižší amplitudu, dá se tedy další pokračování této matematické řady zanedbat. To znamená že bychom v podstatě reálně mohli slyšet alikvoty "vibrací země".

Nepřesvědčí-li to zaryté GPZ nadšence, kteří vytáhnou re8lnou a potvrzenou premisu"únavy a selektivity smyslů(tzn. když slyšíme tyto tóny odmala, už je naše smysly zanedbávají a považují za nepostatné, proto i CNS tyto vjemy potlačuje)", můžeme pokračovat apokalypticky dále.

Sestavme si alikvotní řadu pro frekvenci 200 Hz pro GPZ: 12,5 25 50 100 200 400,atd. Vemzeme-li tuto řadu za předpokladu harmonických vibracích a nenulové amplitudě a překryjeme-li ji s předchozí výše vypsanou řadou, hodnoty frekvencí se k sobě nebezpečně blíží, dá se tedy předpokládat vznik rázovýcho vln, umocněných zpětnou rezonancí, které by se šířily po celé zemské kůže, jež by se divoce vzdouvala, praskala by a hroutila by se. Život na zem by byl nemožný, protože jakákoli vlastní harmonická frekvence vyvolávaná zemskou kůrou by povrch země roztrhal.

Nelze pak nevzít v okolnost to, že kdyby zem měla jakoukoli nenulovou vibraci, nemohla by mít stabilní oběžnou dráhu kol slunce a neměli bychom Měsíc.

Trochu jsem se více rozepsal, mám-li výše jakékoli logické chyby, klidně mne kdokoli opravte.

citace:
Příspěvek 4C3ho
2Xerxes Artifex:
jen hlupak se smeje necemu, cemu nerozumi...

Myslíš? tak můžeš nadhodit protiargumenty, nechávám Ti prostor, 4C3.
ja osobne tomu moc neverim, ale proutkari najdou vodu s velkou pravdepodobnosti cim to?

Jinak jeni moc dobre zcela zavrhovat neco co zatim neni dnesnimi prostredky poradne prozkoumane!

Stejne jako kdysi nikdo nevedel a neveril na radiaci.
Xerxes: dnešní věda má jeden velkej problém, a to je neschopnost připustit existenci něčeho, co nejde osahat, zvážit a změřit a svázat zákonama.

My tomu říkáme geopatogenní zóny a číňani feng-šui, a ty už to praktikujou bratru dva tisíce let a funfuje jim to, takže to asi nebude jenom traková snůška keců jak ty tvrdíš.

a k těm frekvencím: nehovoří se tam o elektřině, ale o frekvenci jako takový. A kdo říká, že tuhle kokrétní energii musíme slyšet?

Vezmi si třeba zvířata. Třeba pes si do takový geopatogenní zóny prostě nelehne, proto se taky za našich předků ve stavení stavěla postel tam kde si lehnul pes. A chylupa se postavila tam kde si lehla kráva. Tim chci říct, že zvířata dokážou instinktivně tyhle zóny vycítit.
Bohužel, naše věda to co nedokáže uspokojivě vysvětlit radši prohlašuje za neexistující.

a noknec pokus: umísti si postel tak, aby byla v přímý ose mezi dveřma nebo mezi dveřma a oknem a tak za měsíc napiš, jak dobře se ti spí. Jenom tu zkus, než to začneš vyvracet.
freshman
geopatogenni zony...mno, clovek o nich vedet nemusi, a nemusi mu ani zpusobovat problemy, stejne tak o nich muze vedet a muze to bejt problem (i kdyz zadna tak silna v miste neni)... nezvelicoval bych to ale ani nepodcenoval, nekdo muze byt sensitivnejsi a v takovem pripade se muze projevovat jeji vliv na organismus .... Na rust rostlin mozna take, ale spis bude mit vetsi vliv jak se o ne bude clovek starat :-) ... v tehle souvislosti me uz driv napadlo, zkusit pestovat kyti v pyramide, myslim tim nejaky prutovy model - je rozhodne zajimave jak pyramida funguje, jak pusobi na veci uvnitr , vsechno to souvisi s ovlivnovanim "energie" a pyramida defacto pusobi jako antena a zesilovac s ohniskem uvnitr ( nevim presne princip ale bylo to tak popsano, na netu je urcite spousta zdroju kde se o tom da dozvedet vice) ... Nekdy se k tomu snad dokopu a zkusim jestli to na kyti bude mit nejakej vliv ....

ad Xerxes Artifex : Co rikas treba na ruzne lecebne metody pracujici s energetickym telem - akupunktura, moxovani, shiatsu nebo treba taichi, čchikung, stejne jako bojova umeni a vyuzivani a kultivace energetickeho potencialu tela ???( vsechno to funguje a jak!!!) ---- jen malickost , to ze nekdo dokaze prerazet betony uderem ruky (bez zraneni), nebo podobny kousky kdy je to neuveritelny ale nedochazi k poraneni ani bolesti ---- jak mi to vysvetli fyzika nebo biologie..?? Energeticky telo je tvoreny energetickyma drahama, ty jsou propojeny s jednotlivymi organy, je to dokonale vymyslenej system kterej lze ucinne stimulovat a ladit ... ( a taky to jednoduse lze provadet, ale zase to dokaze jen nekdo, kdo pro to ma nadani a dokaze tyhle sve schopnosti rozsirovat---- jenze tohle ti bohuzel zadnej rentgen nebo i pristroje typu magneticky rezonance nebo tomografie nikdy neukaze ....pak chapu ze tomu clovek tezko uveri ze existuje neco co neni videt ani nejmodernejsi technologii ...... Je treba posuzovat veci objektivne , s ohledem na VSECHNY dostupne znalosti ..... a hlavne diskutovat ( ackoliv osobni zkusenost je nedocenitelna.....a bohuzel je jen osobni)
freshman
je tohle je docela vystizne.... na barace jsou celkem zajimaci clanky (pro toho kdo se o to zajima :-) )

http://www.baraka.cz/baraka/Baraka/...ec_a_saman.html
Takový trošku off topic, ale nemůžu si pomoct, můj tatko na takovýhle věci hrozně věří, byla u nás jednou nějaká baba s nějakejma železnýma hračičkama, vytyčila nám v bytě nějaký negativní zóny, na kterých by se nemělo sedět, od té doby si na ně naschvál sedám a čekám až umřu:D

Imho to je všechno o psychyce, kdo tomu uvěří, na toho to působí, nic jiného v tom nehledejte, uvěříte, že je to pro vaše kytky dobré a ve vašich očích se vám to dobré zdá, všechno je o psychyce!
citace:
Původní příspěvek od freshman

.... jen malickost , to ze nekdo dokaze prerazet betony uderem ruky (bez zraneni), nebo podobny kousky kdy je to neuveritelny ale nedochazi k poraneni ani bolesti ---- jak mi to vysvetli fyzika nebo biologie..??.....

Taky psychyka, když někdo věří, že to dokáže, tak to prostě dokáže, malý zapochybování a nikde nic!



citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter
....Vezmi si třeba zvířata. Třeba pes si do takový geopatogenní zóny prostě nelehne, proto se taky za našich předků ve stavení stavěla postel tam kde si lehnul pes. A chylupa se postavila tam kde si lehla kráva. Tim chci říct, že zvířata dokážou instinktivně tyhle zóny vycítit.
Bohužel, naše věda to co nedokáže uspokojivě vysvětlit radši prohlašuje za neexistující.

a noknec pokus: umísti si postel tak, aby byla v přímý ose mezi dveřma nebo mezi dveřma a oknem a tak za měsíc napiš, jak dobře se ti spí. Jenom tu zkus, než to začneš vyvracet.


Jo s těma zvířatama to je pravda, nevim co si o tom myslet..
A s tou postelí, když si při každym lehnutí řekneš, že se ti bude blbě spát, jak myslíš, že se ti bude spát? Jak řikám, za vším hledej psychyku..
kafevar
citace:
Původní příspěvek od Xerxes Artifex

Trochu jsem se více rozepsal, mám-li výše jakékoli logické chyby, klidně mne kdokoli opravte.


OK. Geopatogením zonám moc nevěřim ale jenom můj názor k té frekvenci a hlavně k slyšitelnosti trafa. V první řadě: aby bylo něco slyšet, nestačí uvažovat jen frekvenci ale taky amplitudu. Ale frekvence a amplituda sama o sobě ještě není nic, co by mělo být slyšet. Musí to být frekvence a amplituda něčeho. A určitě ne proudu.

To co posloucháme u trafa jsou nárazy vinutí, které jakoby poskakuje po jádře v transformátoru nebo nárazy v samotném jádru. To co pak slyšíme většinou není 50Hz ale 100Hz, protože to o sebe klepne při každém extrému (maximum i minimum) proudu. A v neposladní řadě to co posloucháme se ani trochu nepodobá sinusovce ale spíše trojúhelníku s hóódně ostrým náběhem, který je složený z více sinusovek (tzv. výžší harmonické složky, viz. fourierův rozvoj) a ty mají mnohem větší frekvenci než 100 Hz. Trafo totiž vlastně neslyšíme jako plynulý tón ale spíše jako drnčení. Ono i takových 100 Hz na sinusovce je hodně hluboký tón a 50 Hz už buď skoro neslyšíš nebo potřebuješ takovou amplitudu, že to často i cítíš. 50 Hz sinusovka v reprákách mi docela slušně rozvibruje stůl aniž by to nějak moc křičelo. 20 Hz mi repráky bohužel nedaj a mám li být upřímný, harmonickou frekvenci pod 50 Hz jsem měl zatím možnost slyšet jen ze sluchátek.

Pak mi taky nepřijde, že by se ty alikvotní řady zas tak moc podobaly. Ale nemám zkušenosti a netroufám si tvrdit, jestli by to dokázalo tak často vytvořilo nějakou nezanedbatelnou energii z rázových vln.

Jinak k dalším tvým postřehům nemám námitek. Snad jedině tu, že zastánce frekvenční podstaty geopatogeních zón by mohl oponovat, že se jedná o člověkem i přístrojem neměřitelné amplitudy a může si tak vždycky vyprávět co chce.

Jinak doufám, že nechceš úplně popřít existenci vibrace země. (I když to tak trochu vypadalo.) Protože, když se po sobě posouvaj dvě zemský desky, tak se dá čekat že to bude vibrovat. A je to měřitelné. Myslím že se tomu měřidlu říká seizmograf. A někdy se naměří taková amplituda, že je to dokonce i slyšet a praská kvůli tomu zemská kůra. Myslim, že se tomu říká zemětřesení. :)
Trvalé vibrace Země

Vědci ukázali, že planeta Země trvale vibruje nezávisle na zemětřeseních a pohybech v zemské kůře. Vědecký tým z Californské univerzity v Santa Barbara a z Tokijského ústavu technologie analyzovaly gravimetrická data v období let 1983 až 1994. Nalezli celkem 61 dní seismického "ticha", kdy bylo možno prostudovat módy přírodních oscilací Země. Vědci objevili několik těchto módů v rozsahu od 2 do 7 miliHertzů (tedy vibrací s periodou několika stovek sekund). Tyto velmi slabé sférické kmity vznikají zřejmě nepatrným zrychlením pevné hmoty Země o velikosti 10^-9 cm/s^2. Vědci se domnívají, že příčinou těchto vibrací jsou atmosférické turbulence. (Tanimoto et al., Geophysical Research Lett., May 15; contact Toshiro Tanimoto, UC Santa Barbara, [M1]).

http://natura.baf.cz/natura/1998/6/9806-8.html

... žádná souvislost s geopatogeními zónami... jen malý důkaz že na světě se dějou i věci které si mr. xerxes na trafu nenamodeluje :p:
to Ramon Dexter: postel mam přesně jak Ty rikas a spim jako bejby a ani se mi vstávat často nechce, to že občas tak podrážděně vstávám značí jediný stav: hovínku se chce ven :D Problém dnešní vědy není v tom že by neuznávala něco co není prozkoumané, problém dnešní vědy jdou finance. Mimochodem jak říkáš kráva a pes lehnou, nemyslíš že třeba můžou v dané lokalitě kde si třeba nelehnou únik radonu, chemické podzemní úložiště, cokoli? to bych ale nenazýval GPZ, to bych nazval objektivní skutečností. KDyby ve středověku měli zemní sonar, Geigerův čítač, hloubkové vrtné sondy, atd, stejně by chodili sepsem protože PES je a) lehčí b) levnější c) dostupnější d) slouží i k jiným účelům(mezitím co si nelehá tam kde se staví bydlo může např. sloužit k nošení ulovené kořisti, k hlídání, k samotnému lovu, pokud není dostatek potravy tak třeba i jako potrava... :death: )

to Kafevar: samozrejme, zemetreseni je ale neco jineho a nepostihuje celou planetu ale jen okolí okrajů desek... a možná i trochu vzdálenější okolí :D . to Trafo sem tam mozna dal trochu blbe pouze pro představu toho zvuku. to že se ty řady nepodobaji to je jasne ale zkus předmět rozvlnit kupř. frekvevencí 100Hz a 80Hz o nějaké rozumné amplitudě a uvidíš co to udělá ... stačí když na skleněnou desku s maximem rezonance 80 Hz pustíš z generátoru 100Hz a uvidíš ten tanec a to chvění.

ad Mirkoff : 2-7 mHz už je reálná představa, 2-7 otřesů za sekundu*10na-3, navíc tyto otřesy nemají stálou frekvenci, to už je trochu něco jiného. opakuju, Trafo bylo zvoleno špatně jako demonstrace...
freshman
Bobekmarley: tak dost o psychice to je, ale trochu jinak, clovek kterej je tak vytrenovanej , ze dokaze mnohonasobne navysit energetickou kapacitu tela a navic dokaze vedome tuto energii ridit ( myslim ze se tomu efektu rika zelezna kosile - energie se vede evedome do urcite casti tela, kolem ktere vytvari ochranny obal, ktery zpusobuje ty hezke vlastnosti ze ho nelze jen tak lehce prekonat) je psychycky urcite trochu jinde nez clovek kerej se to mu nevenuje :-)

Jo a tak mne napada ...prvni prispevek byl od gdudka --- hele chlape jak se ty probemy vlastne projevujeou? co ti tam hapruje ?
xer: no, tak trochu jsem tvojí reakci čekal...

hele, a co prostě připustit, že tyhle věci existujou a fungujou?

ke psu a krávě - ještě jsem tam nenapsal jednu věc - kočky si lehaj tam kde psychotronici (citliví lidi) určíte negativní zóny
že by krávě a psu vadil radon, chemikálie, atd.. a kočce se to líbilo?

btw, co řekneš na akupunkturu? že nefunguje, protože ty místa vpichů nejsou njak zajímavý, protože něco?

všechny věci lze vysvětlit více způsoby, a je problém, že se dnešní věda nesnaží vydestilovat nejlepší odpověď a připustit i ty ostatní. To ne, radši si vyberou to co se dá "seriózně ověřit" a ostatní zyvrhnou. Tohle chování mi připomíná chování římskokatolický církve ve středověku - jedna oficiální pravda, a kdo se odvážil polemizovat o opaku, na hranici s nim.

a k pyramidám - za pokus by to stálo, rozhodně to má (pro xerxe: patentově prokázaný!) účinky
Na to argument nemám, kočky byly vždycky divný :D (třeba jenom cítí možnost genových mutací na místech s vyšším ozářením, čímž se rozvíjí genetická variabilita narozdíl od konzervativnějších druhů jako je třeba canis familiaris. Jen by mě zajímalo jestli by si tam lehl třeba tygr nebo puma jako zástupci šelem kočkovitých :D:D)

Akupunktura byla jasně dokázána jako cílené dráždění dostředivých vláken vegetativního nervstva, tudíž je prokazatelná (navíc nepůsobí na všechny protože některé nervy mají proměnlivý průběh a navíc tam trochu hraje roli psychika)

a ke studiu pyramidového jevu by pomohl další výzkum v oblasti vlnovo-částicové (strunové) teorie podstaty látek ale jak už jsem psal, musely by státy zvýšit dotace kvartérnímu sektoru, což v dnešní době nehrozí, takže na konečnou odpověď si budeme muset ještě počkat...
Masai_Mara
GLUDKO: Vím, že na vyrušení negativních vlivů geo zón je dobrý do proudu energie postavit kapradí!
citace:
Původní příspěvek od Xerxes Artifex
a ke studiu pyramidového jevu by pomohl další výzkum v oblasti vlnovo-částicové (strunové) teorie podstaty látek ale jak už jsem psal, musely by státy zvýšit dotace kvartérnímu sektoru, což v dnešní době nehrozí, takže na konečnou odpověď si budeme muset ještě počkat...


hej, sakra, to je i na mě komplikovaný

rozhodopádně ale ta pyramida má ty svý efekty, ovšem jen když je nasměrovaná podle kompasu - rohy směřiuou na póly. Jinak to nefunfuje. A taky má vliv, z čeho je vyrobená.

Když chvíli počkáte, dodam návod na stavbu kvalitní dvojitý pyramidy.

hele, každá trochu komplikovanější technologie (kvantový tech. a tak), to už je skoro magie. Líp řečeno, kterej normální člověk tomu porozumí?
Jasný. Strunová teorie předpokládá že každá elementární částice(quark, elektron, neutrino, atd.) se nezkládá z kousky hmoty ale z oscilující dvourozměrné struny, která vlastně svou rotací udává SPIN částice, DRUH částice, magnetické vlastnosti a všechny další hodnoty dosaditelné do Shr"odingerovy rovnice. Jelikož by se(a teď možná nebudu přesný) částice v daném geometrickém útvaru mohly "nasměrovat" podle magnetismu země a "upravilo" by to rotaci a víření strun, což by právě vyvolávalo daný pyramidový efekt. To je zatím teorie, která čeká na potvrzení nebo vyvrácení. Samotná strunová teorie nemá v sobě tak úplně jasno, protože mnohé výpočty nesvědčí pro dvourozměrnou strunu ale spíše pro "vícerozměrnou", což pro nás v dnešní době není zas tak jednouduché si představit.

Mimochodem jestli si dovedeš představit teorii relativity (kontrakce délek, dilatace času atd. (ktré byly potvrzeny výpočtem i pokusy při rychlostech nižších než je C)), tak všechny tyto teorie jsou dost podobné a odvoditelné (matematicky(matematice moc neholduju ale není to zas tak těžké(kromě Schr"odingerovy rovnice :D)))

Přečtěte si pár děl od S.Hawkinga, ten se o tom snažil psát celkem srozumielně...
no vidíš, tak si dosaď za geopatogenní zóny opačný směrování těch strun a víš co jak

rozumíš, jenom proto že to nejde moderní vědou potvrdit nemůžeš zavrhovat existenci čehokoli

btw: tyhle struny, to už je to samý jako čakry a energetický dráhy, prostě už něco tam malýho a šíleně nepochopitelnýho, že to jednou popsal jeden muj kámoš (teď inženýr) "je to natolik šílený že to nemůže existovat. Jde to jenom spočítat"

Offtopic: slyšel jsi někdy o tachyonech? Částice které se její energie zvyšuje s klesající hmotností - takže pokud má nulovou hmotnost, má nekonečnou energii. Jenže podle konvenční fyziky, jak jsem se jí učil ve škole, když něco nemá hmotnost, neexistuje to. A pokud to existuje, sorry ale to potom musim připustit magii a geopatogenní zóny a všechny tyhle paranormální kecy.
jasny ale kdybych sloučil GPZ s teori´strun, vyšlo by mi buď že není žádná GPZ, že je GPZ v okolí každého permanentního magnetu anebo že je celá zem GPZ. to už by byla leda tak MegaLOL teorie. Cokoli co můžeš vypočítat a nějak to vyjde může existovat, záleží jedině na tom jak přesně to počítáš. 1+1 také můžeš odvodit přes OTR a vyjde Ti to naprosto stejně, jedinný rozdíl je v tom že při tom trochu zkejsneš a zapotí se Ti zadeček sezením v koženém křesle s kalkulačkou v ruce...

Tachyony ještě nebyly ani teoreticky ani pokusy potvrzeny, v jejich výpočtech habruje ten fakt že aby to všechno fungovalo, musela by se daná částice pohybovat nadsvětelnou rychlostí, což nesouhlasí s OTR.

E=MC^2= jelikož je C konstanta a M konstanta pro danou částici, max. energie je daná a nemůže se zvyšovat do nekonečna.

To samé platí pro Graviton. U něj lze předpokládat že m=0 V=C a spin=2 ale magnetické vlastnosti atd. nebyly možny zatím dopočíst.

Koukám že bych si měl zopakovat všechny generace kvarků a leptonů, protože počítám že další dotaz bude směřovat na ně.... :frog:
kafevar
Chtěl bych popravit názor, že věda zavrhuje něco čemu nerozumí. Věda zavrhuje jenom to, co se jí podaří exaktním způsobem vyvrátit. Ostatní záležitosti (geopatogení zóny, existence boha, apod.) nevyvrací ale jenom se jimi případně nezabývá. A to je rozdíl. Že se nepodaří dokázat existence něčeho ještě není důkaz že to neexistuje. Tuhle poučku se učil každý "vědec" někdy v prvkáku na střední.
kafevar: to je samozřejmé ale když některé pseudovědy vytahují na lidi, kteří jim věří konkrétní čísla, frekvence a hodnoty, tak musíš pochopit že to jen žádá o vyvrácení těchto dat.

mimochodem každý vědec v prváku na střední nedává pozor, chrápe a ve volném čase obtěžuje spolužačky, pokud mu to jeho vzhled aspoň trochu dovolí :D
kafevar
citace:
Původní příspěvek od Xerxes Artifex
kafevar: to je samozřejmé ale když některé pseudovědy vytahují na lidi, kteří jim věří konkrétní čísla, frekvence a hodnoty, tak musíš pochopit že to jen žádá o vyvrácení těchto dat.

To nepochybně. Většinou ale paranormálové uvádí, že jsou ty konkrétní číla klasickými přistroji neměřitelná a že je jenom cítí. Nad takovýma lidma může vědec akorát pokrčit rameny a jít se věnovat něčemu prospěšnýmu. Ale nastěstí to tak není vždycky. Např. aštarovu hvězdnou flotitlu kolem zeměkoule věda vyvrátit umí a taky to úspěšně vyvrací. :) Bohužel někteří lidé chtějí jenom mluvit a odmítají poslouchat. Takovým nepomůže ani věda. Geopatogení zóny, na tom něco být může ale taky nemusí.
xer: no nevim, ale země je dost silnej permanentní magnet...

a proč by se nějaký částice nemohly pohybovat nadsvětelnou rychlostí?
Protože částice nemůže dosáhnout nekonečné energie.
Energie má vztah k rychlosti a vezmeš-li si relativistické sčítání rychlostí {(U'+V)/ [(1+(U'V/c^2)]}, můžeš počítat jak chceš a vždy Ti vyjde pouze rychlost blizici se k c

mimochodem zkus si touhle rovnicí spočítat 20 Km/hod+20 Km/hod :D
btw. s nadsvětelnou rychlostí laškuje i stephen hawking ;)
ale to sem trochu OT.. opět

http://www.vesmir.info/bud-tech-obe...-star-treku.htm
kafevar
Xerxes Artifex:
Ramon asi chtěl tím "a proč by se nějaký částice nemohly pohybovat nadsvětelnou rychlostí?" poukázat na to, že před OTR si taky všichni mysleli, že hmotnost je konstantní. :)

A k té rovnici relativistického sčítání: nejsem si jistý, na co jsi chtěl poukázat tím 20 Km/hod + 20 Km/hod? Samozřejmě, že vyjde prakticky 40 Km/hod, protože vzhledem k tak malým rychlostem se dá U'V/c^2 s klidným svědomím zanedbat a dosadit místo toho 0. Po úpravě pak zbyde Newtonovské U' + V.

Edit:
Nedá mi to a musím se ještě výjadřit k tý rovnici: při malých rychlostech s ní není taková sranda, ale zajímavější je, ve větších rychlostech. Když to vemu do extrému, tak např. říká, že když se jeden foton blíží rychlostí světla (c) k nějakému pevnému bodu a zdruhé strany se k tomu samému bodu blíží druhý foton taky rychlostí c, tak ty dva fotony se k sobě blíží (...chvíle napětí...) taky rychlostí c. A tam už je to pro člověka trochu hůř představitelnější. Ale já Albertovi věřim. :)
kafevar s tim Tvym vypocte souhlasim, spis sem to chtel ukazat ze to plati i pro nizke rychlosti :D
To co se Ramon pokusil poukazat jsem pochopil :D

ale stejně byl strejda Albert hlava šikovná :D
xerxes: tim chci poukázat na to, že nelze brát OTR jako absolutní (líp řečeno všechny naše teorie)

dřív se taky tvrdilo že nelze překročit rychlost zvuku, no a teď...
dokktor
myslím si že rychlost světla nemá na GPZ a růst rostlin vůbec žádný vliv :D
abych trochu rozvířil diskuzi...

přehled složení vesmíru ;)

zdroj
dokktor: no, to už je vlastně dost offtopic

tak se přestanem hádat jestli GPZ existujou nebo ne, a budem pro budoucí diskusi brát jako že jo (existujou) - komu se to nelíbí, ať si myslí svoje ale nezasírá to tady kecama typu "to je blbost, to je kravina, atd.". díky.

takže, zkusil bych vzít virguli a tyhle zóny si najít, pak do nich třeba umístit testovací rostlinu a sledovat jak se bude měnit oproti rostlinám který v GPZ nejsou. bohužel nemám zdroje (virguli ani kytky), tak to berte spíš jako teoretickej návod/úvahu, jak by se dalo něco zjistit
dokktor
no podle mě celá ta diskuze o různých kvazičásticích byla hodně offtopic, takže velký dík ramonovi, že to tak rozumně rozetnul. jenom bych dodal, že testovací kytky by měli být zasazeny co nejblíž od sebe, kvůli půdě apod. co já vím, tak podzemní vody a gpz by měli mít celkem striktní hranice, takže by to neměl být problém. pokud seženu někoho, kdo se v tom trochu vyzná tak na jaře tento druh experimentu hodlám provést - je to dost šílené na to, abych do toho šel a aby to fungovalo :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma