Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
2x600W POG vs. Chronic White room - Klikni zde pro originální téma
Morpheus
Tak jsem po menší odmlce zpátky a znova rovnou do války. Jak je obvyklé,člověk který nemá zkušenosti tak zachází od jednoho extrému k druhému.
Můj první extrém byla hned na začátku watáž a teď jsem zase přešel k množství......snad se tam tech 48 prcků nějak namačká :)

Box si vyžádal jen dvě hlavní změny :

1) Odtah
Přes léto nebyl problém otevřený okno a šup se vzduchem ven,ale teď už to jaksi možné neni,tak jsem musel vzít 3,5m nejširší
roury (200mm) a odvést vzduch do vedlejší místnosti ( obývák ).Kupodivu má to jednu velkou výhodu.Nemusím pouštět topení protože vzduch z boxu mi dokonale vyhřeje celou místnost,takže můžu říct že mám ekologický vytápění :D . Jediná nevýhoda kterou mi to způsobilo je ta,že mám ventilátor uvnitř boxu.Sice u stropu,ale nějaký místo tam bohužel zabírá.


2) Zvlhčovačka
Původní vedení zvlhčovačky přes jednou širokou rouru nebylo zrovna nejlepším řešením a tak jsem koumal jak efektivněji zvlhčovat.Takže teď mám roury dvě s průměrem 125.. na jedné straně boxu a do nich je vháněná "pára" ze zvlhčovačky ventilátorem ukradenym z vlastního záchoda :D

Tak tady ještě přikládám pár foto z prvního dne.Doufam že se všechny malinký chytnou a budou hooooodně velký :)
Morpheus
PRVNÍ NASTAVENÍ

Kapiláry zálivka nastavení : Průtok
18ml/min
36ml/2min

Nastavená hodnota : 3min / 54ml

počet zálivek : 4

1) 6:00 – 6:03
2) 11:00 - 11:03
3) 17:00 - 17:03
4) 22:00 – 22:03

Celkový průtok : 216 ml/den

Velikost nádrže : 90l

Přidán kořenový stimulátor : 40 ml na 90 l vody

Aktuální vlhkost a teplota přes den je :

Teplota : Nad rostlinami 26,1°C
V úrovni RW kostek 25,8°C

Vlhkost : HIGH

Ventilace :Asi 50% Hlavni odtah ( 1200m3/h )
Klipsnový větrák – časový spínač ( interval sepnutí 15min/15min )
Cikrulační stojanový ventilátor ještě nezapojen ( zatim nevim jak )

Rohože : upravené odstátou vodou Ph 5,7 ( to samé RW kostky )
Zvlhčovačka : trojnébler :D od Snarka :) Super to věc
Rozvod : Nádrž 65l překrytá poklopem.V poklopu dva ovtory.V jednom zasazen T profil s průměrem 125mm, na druhé straně 20cm 125mm průměr trubka flexi na kterou je napojen ventilátor ( ze záchoda....fučí fakt dobře..možná až moc ),který vhání vzduch do nádrže.Vzduch rozdělený T profilem je sveden dvěma flexi trubkami na bok boxu kde je vyfukován směrem na střed boxu.
indicky-konopi
ahoj PANE, nějakej upgrade please!
Morpheus
Tak konečně se mi dostal do ruky kámošův foťák a můžu sem konečně dát update :)

Abych doplnil nějaký info o tom co se dělo v průběhu času :

Teplota u vrcholků rostlin 26,5 °C - 29,7°C ( jednou se mi povedlo nechat tam 33,5,pak jsem okamžitě zvedal světla )


Vlhkost 63% - 86%.Nejvyšší vlhkost je přes noc,kdy je box zavřenej,ale ani 1200m3 ventilátor to nestihne všechno odtáhnout :( :)

Další info doplnim podle požadavků :)

A aby jste si mohli udělat taky nějaký závěry,tak tohle je foceno 19 den květu.
Morpheus
A abych nebyl škudlil...tak jsem toho nafotil víc, aby se mohlo líp kritizovat :D






















Na 3 obrázku je vidět že mi zase hnědnou RW kostky což mě dere,ale jak je vidět,ubránit se tomu nedá












































Na 7 obrázku je vidět Honeywell ventilátor kterej mi stále fouká na kytky :)
Jediný co mě štve je to,že se mi do boxu nevejde,takže je to pokaždý odkrejt plachtu a dát ventilátor.Musim vymyslet jak ho v boxu nějak účinně zavěsit :)






8 obrázek je moje klasika.Elektrický rozvody na který jsem fakt pyšnej :) ( dělal mi je kámoš takže pyšnej může být spíš on :D )
Morpheus
Samozřejmě že musim nějak dohonit to co jsem zameškal,takže další foto :D
Morpheus
Samozřejmě že musim nějak dohonit to co jsem zameškal,takže další foto :D

Na jednom z obrazku mám "vyfocenej" úchyt plachty,tak doufám že si ho dotyčná osoba která ho po mě chtěla vyfotit najde :D
Morpheus
Ještě mám pár fotozzzzz...tak snad nikomu nebude vadit když je sem naházím nakonec všechny :) Aspoň se budete moct líp podívát a uvidíte snáž případné nedostatky....kterejch jak sám tušim nebude málo :D
Morpheus
A abych celou sérii uzavřel tak tady je posledních pár fotek.A jak to tak tušim tak další se mi povede udělat někdy před sklizní :( Doufam ale že se mi povede někoho překecat aby mi zase pučil foťák :)
Morpheus
Eso : Jo odvlhčovačku budu muset pořídit :( Vlhkost se přes noc dostane až na HIGH.Přes den je v pohodě kolem 45% - 65% ale to jen proto že mám jednu stranu odkrytou a na ní fouká Honeywell. Jestli můžeš,zkus mi přes PM nějakou doporučit.THX

Jo a k- ? tak dík :D
Morpheus
Tak mam jednu ne zrovna pozitivní novinku.Jak jsem po pár dnech měření zjistil,tak přes noc ať chci nebo ne se mi vlhkost dostane až na HIGH :( Na odvlhčovačku teď nejsou peníze,takže jediný řešení mě napadá trochu to prostříhat :( Ale to mi zase přijde že je ještě moc brzo.
Díky za rady :)
PS: Na odvlhčovačku teď fakt nemam.takže jen jestli prostříhat nebo ne..bo jak jinak snížit vlhkost :D Díky :D
MANHUNTT
je to pěkný chlape :beer: ,ale máš tam toho strašne moc.myslim si že budeš mít ještě horší jungly než já a zblázníš se :D.doporučuji přepnout na květ dříve,kytky ješte potom skoro jednou tolik narostou :vampire:
Morpheus
Lucky : Dík za nápad,hned dneska ho vyzkoušim :)
Manhuntt : Tak takovou jungle jako jsi měl ty mě snad nehrozí, i když :D Hlavně když to budu mít na konci jako ty tak budu fakt spokojenej :) Jinak na květ jsem přepínal po 9 dnech,holt chybama se člověk učí :)
mno tak toto vypada monstrozne lepsi sem tu snad nevydel sem zvedavej na konecnej vysledek ale myslim ze toho bude mraky luxusu drzim palec ,,,
:jumper: :jumper: :jumper:
Morpheus
Aero : dík za pochvalu,ale dokud nepojedu aero tak na vás vzduchaře stejně nemam :) .....a je fakt že Amazon mě láká.....ale všechno má svůj čas :)
Morpheus
Tak potřebuju opět poradit.Na chatu mi nikdo neporadil..tak to zkusím přímo takhle.Kytky jsou teď bez 4 dní měsíc v květu tak se ptám,prostříhat,nebo ne ?
THX za ohlasy všem.
Sinuhet
Ted v kvetu uz je skoda stresovat kytky a brat jim jejich zasobarnu energie, listy. Ale jestli si myslis, ze ta vlhkost je opravdu problem, tak strihej.

Nevim vlastne co resis. Budto je ta vlhkost absolutne nepripustna, nebo to pujde i s ni. Podle toho bud strihej, nebo ne. Kazdopadne strihani ty kytky preziji, jen je to trochu zbrzdi.
Morpheus
Tak dík no......takže je prostřihám tak nějak decentně :D Protože vlhkost je nepřípustná :( Až 100% což by teď už určitě bejt němelo :( THX za ohlasy....snad brzo doplnim foto po prostřihu :D
Morpheus
Tak jsem tu po "pár" dnech zase a můžu doplnit další foto.Kytí zatím vypadaj zdravě i přes to že uvnitř jungle je až 80% vlhkost :(
( Nepočítám to že občas najdu spadlej list dole u truhlíků,to je prostě počítatelnej "úhyn" :) )

Nijak jsem nezastřihoval,všechno to co je na fotkách si roste podle sebe.
Stále ale přemejšlim,jestli by nebylo vhodný je trochu prostříhat,když jsem teď už 38/12.
Přeci jen dolu se světlo dostane,ale na vrcholcích rostlin je stále hodně "velikejch" listů,který bráněj průchodu světla do nižších pater.

PS : Fotky opět nejsou nic moc,ale k tomu aby si člověk utvořil nějakou představu snad stačit budou :)
nazdar morpheus..ty dable :D :beer:
je to napostej masakr..jinak klasicky bych to krapet prostrihl alespon od par tech vetsich listu vubec bych se toho nebal ne nijak moc ale decentni prostrih neuskodi mej se a at se dari
Morpheus
deth. & esso rimmer

Tohle jsem přesně potřeboval slyšet :) Prosekat nebo neprosekat a když už tak co :) Přes víkend to zkusím poladit a hlavně to prostříhám.

Jinak ta vlhkost je měřená přímo mezi kytkama a nejvzdálenějším místě od ventilátorů,tak si říkám že celkově bude kolem 60 - 70 % , což je ale stejně moc.

Odvlhčovačka zatím nebude,snad se na ni povede uspořit než bude při příštím květu potřeba,zatím to řeším non-stop ventilací celýho bytu.
(Ještě že venku není zima ale spíš jaro :) )
Tak kémo, ukaž nový fotky :beer:
nice
cus hele mam dotaz do dalsiho kola sme odjednaly b cuuz tak me zajma jak to drzi ph a ec ???
Morpheus
Tak dneska budou novy fotky.Protože jsem včera našel jednu vrcholovku krapet oschlou a neváhal jsem...šmiknul jsem jí v půlce ( i když mě to v tu chviku hodně mrzelo..byla druhá největší ) našel jsem plíseň a tak po poradě sjme rozhodli "END".Prostříhali jsme veškerý listy ( až na ty nejmenší u palic ) a díky tomu že jsou už 5 dní na vodě,nebude se sekáním problém.

Jak jsme se už ptal pár lidí na chatu,měl jsem problém s tím že se kytí začli ohýbat pod váhou palic a proto že nemám zrovna ideální přístup do zadních částí BOXu,kytí to ještě víc odnesli,takže uvidíte spíš dílo zkázy než ukázkovej grow :(

To Aeroman : S Ph nebyl žádnej problém a na Bcuzz nezdam dopustit.Ec jsem ještě něměřil,nemám Ec metr ( na další ho už rozhodně koupim.

Až setřídim zápisky tak napíšu jak se hnojilo a jak to přesně probíhalo.Teď jdu fotit a kosit,takže nějak odpo budou foto.
Morpheus
POSEKÁNO NAFOCENO SKLIZENO

Posekáno v 60 dnu květu,proč? Při obvyklé kontrole jsem jednu vrcholovku našel na špici suchou a proto že tohle se mi už stalo když jsem jel minule ( poprvé ) hned jsem ji v půlce usek a našel ložistko plísně.Tak jsem se rozhod, než čekat a přijít možná o mnoho víc kytek,radši je seknu dřív ( i když by ještě pár dní "na slunci" určitě snesly bez námitek )

To Eso : porovnání POG vs. Chronik si budeš muset nějak udělat sám,přímý porovnání jsem nedělal,bylo toho tolik a najednou že jsem měl moc práce na to abych třídil co je co.

Zatím jen hodím fotky, stejně to je asi to nejvíc na co tady lidi čekaj a popisky o průběhu dohodim pozdějš.
Morpheus
Tady ještě dalších pár foto...myslím že víc foto je vždycky líp než míň, když na nich je stále na co koukat :)
Morpheus
A tady je posledních pár :)

Sušim v Boxu jak je bude vidět :) teplota bohužel 22°C a vlhkost 62%
Morpheus
Ještě mě napadla taková blbost.....ale už jsem tu něco podobnýho viděl :) Udělám tu malou soutěž :)

První tři co se trefěj nejblíž k suché váze tak zvu na brko ala Snark ( myslím že se Snark nebude zlobit že tu použivam takovejhle příměr a že je pak radši sám přímo umotá :D ).
Což asi naznačuje že to nebude moc pro mimo Pha. A dávat věcný ceny nechci,páč sem se nějak doslech že to tu pár lidí docela zneužilo a "výhru-dárek" střelily dál.

Zatím se loučím,večer se budu snažit dohodit technický data :D
gona
ahoj krasne to maš fakt že hej ale nemohol by si hodiT nesodikovu fotku? inak môj typ mimo sutaže je 852g
Morpheus
Dostal se mi do kompika jeden vzkaz.Nebudu jmenovat o koho šlo, ale nebyl to obyvvatel Pha.A ptal se jestli ta soutěž je jen pro Pha nebo celou republiku,takže říkám ANO JE TO PRO CELOU ČR :D Ale podmínka je na to brko přijet do Pha, takže je to spíš pro ty co maj v Pha kontakty že sem jezděj nebo to maj kousek.
Pravidla : Brka poštou neposílám :D
Nutno předat osobně :D
Předání Praha

To by snad mělo na vysvětlenou stačit ne ? :D


PODĚKOVÁNÍ :

Chtěl bych poděkoval lidem kteří jsou okolo mě a nijak se tu neprezentují,ale taky hlavně těm které tu všichni znáte.

SNARK : Díky za veškěré jeho rady a doufam že se brzo vrátí,něco tu na něj bude určo čekat. ( a díky i paní Vedoucí :) )

Hodinář : Perfektní řezivo ( i když s malym spožděním :D ) díky moc,půlka výsledku je i tvoje práce

Všem z vás kdo mi kdy radil, protože rada je cennější nad zlato

Na koho vás jsem zapoměl..ozvěte s epřes PM ať Vás tu taky můžu vystavit :D:D:D:D
ALjean
1050g
no tak to je solidni urodicka vidim to na takovejch 1354g



:jumper::jumper::jumper:
Svahadji
1131 :D


edit: ale pozvat na "snark"brko můžeš i když se netrefim :D
KillaBee
Som zo slovenska ale nato brko si vyberem dovolenku!!! :D
1452g
maruna
1116g
Morpheus
Netipujete zrovna málo :D Jak já se znam tak toho bude určo míň než víc :D
tip: 940g bez spodků.... jinak pěkný, ty stožáry s těma vrchníma pučavkama jsou POG, ty poznám stopro. S kámošem dojíždíme přesně tu samou sestavu se stejným setupem, ale jen 1x 600W a 12 kousků... Pak hodim fotazz do galerky modelů, budeš moct porovnat, ale vypadá to úplně stejně jako u tebe :):sun:
Co?
951g :frog:
tipuju 1350...na brko nejedu :frog:
999g :frog::afro:
greenjerry
muj tip je 1120 g
Morpheus
Heeeej lidi..uvědomte si že na fotkách to vždycky vypadá líp než real :D

Jinak abych aspoň něco napsal.

Teplota se mi dařila v klidu udržovat díky ventilaci na 28°C u vrcholků rostlin a kolem 22°C - 25°C někde uprostřed mezi kytí. Jedinej větší problém jsem měl s vlhkostí,kterou se mi málokdy podařilo srazit pod 65%.Běžná vlhkost byla mezi 70% - 75%.

Zálivku jsem dával pravidělně každý 3 hodiny ( bohužel jsem se dozvěděl pozdě že přes noc ani kytí nepapá ) ale na poslední 3 týdny květu jsem přešel na jiný systémek ( díky za doporučení,osvědčil se ) a to ten, že jsem zaléval každou hodinu.
Nejdřív však hodinu po rozbřesknutí slunce a nejpozději hodinu před jeho západem :D
Koncetrace hnojiv :
Růst : trval jen 14 dní takže jsem se ke hnojení moc nedostal.Dostávali hlavně kořeňák a jen poslední zálivka na 4 dny už byla s 0,5ml/l

Květ :
První fáze : první dva týdny na 1ml/l
Druhá fáze: další dva týdny na 2ml/l
Třetí fáze : další dva týdny na 4ml/l
Poslední fáze : 6ml/l

Konec hnojiv 8 dní před (neplánovaným ) sekáním, Atazym podle návodu na první 4 denní zálivku dále jen čistá voda s upraveným Ph.

a protože mě teĎ z hlavy nic dál nenapadá, jdu na záštipek :D
ANK
1111g..:) když je to ten chronik....
Ship
972g...
924,429g
!!Rady!!
869g
PARANOIK
851 g
Sciurus
Já si netipuji, já chci už znát výsledek:frog:
Morpheus
Tak po menší odmlce způsobené sušením a následně výpadkem kompu a následně netu / na pár dní ) se konečně ozývám a vyhlašuju výsledky :)

Jak jsem už říkal,bylo toho nakonec míň než většina lidí tipovala.
Finální výsledek je 945 g po veškerém sečtení :) Takže gratulace výhercům :)
Kontaktovat vás budu až ve chvíli kdy zjistim kdo vlastně vyhrál :D
Těšte se na PM :) a nejen na něj :D
Vyhrál sem druhou tipovací soutěž - 3x hurá... Na výhru se těšim...
Co?
hurá.....sem vyhrál taky.......:frog: :frog: ...prvně :baby:
rappa: řídíš ;)
Morpheus
Sakra...stále se mi neozval třetí výherce..ale co ..chvíli čekat není proublem takže stále čekám na PM :)

Jinak Rappa // Co ?

Gratulace a domluvte se kdy máte čas a jste vítáni :)
Co?
měl jsem tu čest ---> smokereport:: Co? destroyed.....sem si musel na chvilku sednout na nějakej pytel, protože bych to neustál :D hroznovej cukr neulevoval a tak jsem si chtěl vzít nejbližší květináč na oběd, ale měl díry a naštěstí jsem to ustál - chronic nezklamal - masakr :frog:
Slartibartfast
zdarvim moc pěknej grow jak dlouhos to nechával na rustu při takovým počtu kytek
placka
cek.. kolego - fakt pekna cista prace..!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma