Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Hydro matkárna - Klikni zde pro originální téma
mott
Ahoj všichni indoráři. Připravuju si matkovnu/řízkovnu/semenáčkovnu, přemejším nad optimálním systémem pěstování. V úvahu připadají tyto:

1/ pasívní hydro - ve velkejch kostách RW, kořeny co prorostou pod kostku budou ve vodě. Nejjednoduší, nejlevnější. Nevýhody?

2/ NFT, viz 1/ ale kořeny bude protejkat roztok

3/ malinkej bubblerek. Je to v této velikosti vlastně jako NFT, protože voda se díky bublinkám honí v nádobě dokola (teče) a je provzdušněná.

4/ malinkej aeroponickej systém

5/ napouštění vypouštění - do toho moc nedělam.

Co radíte?
seňorita Lamparez
Ahoj a matkám zdar, já sice momentálně už matkárnu nemám, ale když jsem si ji pořizovala tak jsem uvažuvala trochu odlišně (to neznamená že říkám že ten tvůj způsob je špatnej). Pořídila jsem si matky do hlíny (no já mám nejraděj hlínu i na kytky) a to z těchhle důvodů 1) (ten hlavní) Hlína je daleko nenáročnější na ůdržbu hodnot ( extrémní hodnoty se u hydra projeví daleko rychlej a drastičtěj) 2) Hlína má tu výhodu že vysychá pomelej takže v případě vypovězení systému dodáváni vlhkosti kytky vydrží daleko dýl (v případě dovolených a víkendových výletů nezanedbatelné hledisko) 3) hydro systémy jsou vhodné spíše pro rychlejší způsob pěstování a zvyšování výnosů a vzhledem k tomu že u mateční rostliny požadujem spíš pomalejší růst tak podle mě hlína i v tomto bodě vhrává.

No prostě vzhledem k tomu že matky by měly vydržet i několik let bych jednoznačně volila hlínu. No ale na druhou stranu s hydomatkama zkušenosti nemám. Ať se rozhodneš pro jakejkoli způsob tak ti přeju mnoho úspěchů.

Mother's gona rule da world.......... s.L.
mott
Ahoj seňorito,

já chci vodu kvůli

- plísně, breberky, ...
- se zásobní nádrží to vydrží 1-2 týdny samo
- s udržením podmínek (krom jednou EC >3.5, když jsem v květu 5 dní nedolil 15 l vody a byla tam toho skorou jen půlka) jsem zatím neměl problémy
- zalejvat se musí obden

ale má to své výhody:
- jednoduchost
- když už v bubláku není místo, tak smůla, u květináčů si místo najdeš vždycky :)

Jinak hlína nebo voda - na matky by to mělo být kvůli chuti fuck...

Jinak díky, popřemejšlim...
konart
Matky mám v hranatých hydroponických květináčích 16x16 cm, v keramzitu 4-8 mm, vodu dolívám každé 2 dny Kristalon Start v 30%-ní koncentraci. Když nechcu aby matka moc rostla tak dolívám vodu každé 4 dny, a hnojím 1x za týden 30%-ní koncentrací doporučené dávky hnojiva.
Matkárna je 135 x 40 x 60 cm, světlo 4x 36W/CoolWhite, 18/6, teplota 28/20°C, vlhkost neměřím.
V hydru se jim daří velice dobře, nemám tam žádné parazity ani plíseň, dá se kontrolovat růst, když náhodou přehnojíš, tak stačí propláchnout vodou a jedeš zase dál.
Později přidám foto.


[Edited by konart on 21-02-2002 at 11:02 AM]
konart
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2779
Decker
Rad bych vedel jestli existuje nejaka metalhalogenidova vybojka 70W, protoze mam na rozjizdeni rizku HPI-T Plus 250w- a jedou po ni kytky dost dobre je super tak bych chtel na matku nejakou 70w a ptal jsem se v obchode a tyhle 70W se nevyrabeji!!!!!!! muzute mi nekdo poradit???? prosim. jo a ja nechci na matku davat zarivky protoze musim vzdycky matku nechat rozrust na takovych 50 rizku a potom ji nechat porodit a zarivky nemaji takovy dosah a efektivitu poradte prosim!!!!!!
mott
Decker: http://catalog.gelighting.com/cgi-b...de=browse&path=,HID&subcat=HID060

Akorát i ty MH v takto nízkých výkonech mají poměrně málo modrý spektrum - 3000 K (sodík 2000 K), oproti 4-6000 K u výkonnějších.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma