Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Dlouhá cesta k novému kříženci California orange bud x AK48 X Widow 2004 - Klikni zde pro originální téma
dvojka-trojka
Tak to teda držím palce, protože to není žádná prdel. Měl bych otázku: kolik máš v plánu kytek na tu selekci? Budeš dělat selekci i samců?

23
Skřeťák v Sudu
nic vezlym chlape ale podle me v takle malejch prostorech nemas sanci :D ale palce drzim to jo ;)
gambler
hydegat: Nevyhazoval bych seminko, ktere naklici treba za 49h:-) Drzim palce, ikdyz ja osobne jsem pro outdoor krizeni odrud. Tam totiz pracuju v "neomezenem" prostoru a neplatim ucty za elektrinu.

No podle rodicu ten vysledek by nemel bejt nic spatneho heh.
good luck
Svarslav
Zajímavé téma, také držím palce. Letošní rok jsem křížil outdoor Lebanese a Top Haze, oboje kvalitní genetiky, takže jsem zvědavý na výsledek. Mým dlouhodobým cílem je vyšlechtit vlastní silnou odrůdu Haze, která by ovšem dozrávala, co nejčasněji.
IqTyq
Hned po R.C.Clarkově Botanice konopí, jejíž mistrovský překlad od DDTčka mužeš najít na groweru, je druhou neméně nezbytnou informační studnicí hromada online článků DJ Shorta kterých přehled je tady http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=42050 .Musím vypíchnout zejména sekci Articles from DJ's book a Articles on breeding.A taky tento článek http://www.cannabisculture.com/articles/1512.html .Bez těchto informací sice lze vytvořit hybrida, ovšem bez přívlastku stabilní.
Good luck, buddy.
psilos
IqTyq: přesně tak a jen bych ještě dodal, že fgnanční náročnost tohoto křížení je dost vysoká. Holt si to někdo představuje jako Hurvínek válku...
dvojka-trojka
2psilos,Iqtyq: njn, myslím, že je ještě pořád hodně lidí co si myslej, že když si poříděj kvalitní semena z Holandu, který pak nechaj mezi sebou oprcat bude z toho jejich vlastní kvalitní model, což třeba u některejch kytek může bejt i pravda, ale rozhodně se v takovýchto podmínkách nedá ten model stabilizovat, aby se pak dalo spolehnou, že nebude každý semeno jinej pes;). Myslím, že je to tak náročný, že v našich amatérskejch podmínkách na pár m2 se to prostě ani nedá.

23

:smoker:
IqTyq
Pro malopěstitele který se chce zásobit osivem je ideální hacknout již stabilní odrůdu (Skunk#1, Hindu Kush,NL,Purple#1, Passion#1.....) a nebo si z těchto stabilů udělat hromadu F1ček.Cesta stabilizace od F1 až po opravdovou InBredLine je pro běžného smrtelníka fakt téměř nemožná.
Hydrothor
Ale pánové, kdo ríká že dotyčný na to nemá vybavení? kdo ví kdo to je? Jaké má možnosti? Rozhodně to není prdel s tím souhlasím. Ale mohu s určitostí říct že tenhle pán si s penězi a vybavením hlavu neláme. Navíc z toho co jsem četl se mi to jeví trochu jako závist :) . A řekl bych že to nebude linie na seeds, ale jen řada na klonování. A mezi nás obyčejné smrtelníky se tato řada nejspíš ani nedostane.
IqTyq
Mé výhrady se týkají pouze označení nový stálý kříženec, které zakladatel threadu použil.Takto lze chápat stabilni F1 cross vykazující stejnoměrné spektrum phenotypů, nebo po mnoho generací stabilizované odrůdy typu Skunk#1 nebo NorthernLights.Nikoli 3way hybrid namixovaný z IBL , F2jky a odrůdy u které breeder ani neuvádí generaci.
Pod jakou watáží a na jakým prostoru to chceš realizovat? Dále se chci zeptat, zda pojedeš hlínu nebo hydro...
Hodinář
citace:
Původní příspěvek od Hydegat
600MH Bubler. pak 2x 600W. 6-9 fáze 8x600W MH drip.
Nakonec výběr a ponechání 6 matečních rostlin dle spec. požadavků a snížení na 1x600W MH. Počítám s tím že finální výběr nebude vůbec lehký.
Tato selekce bude probíhat mimo naše území a to ze zřejmých důvodů.


Zdárek H.,

ani nevíš(možná jo)do čeho se řítíš.Popisovaný harmonogram selekce z nakřížených rostlin je dost riskantní.Když už bych měl vyselektovat matku "na úrovni" provedl bych selekci právě z koupených semen.Může se totiž stát, že křížením nedocílíš očekávaného výsledku(ne vždy musí ze dobrých genetik vylézt zase dobrá genetika) o jaký stojíš.

ad.8x600MH drip: připrav se na práci na plný úvazek;)
6 matek pod 1x600MH lze, ale pokud už se budeš se selekcí takhle piplat,doporučil bychv ve finále jen a pouze jednu matku pod tímhle světlem(sám časem uvidíš proč:) )

Přeju ti samo hodně úspěchů s vysokou školou growingu!
Skřeťák v Sudu
8x 600W?! doprdele to bude ucet :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma