Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
-----=== Fóliák - Příprava 2007 ===----- - Klikni zde pro originální téma
Pan_Sranda
Zdar všem Growerům :)

na příští rok jsem se rozhodl zkusit pěstování ve Fóliáku a chtěl jsem požádat o pár rad.Položení políčka je u Rodinného domku (Jižní Strana :)) ... Velikost políčka cca 1,2m x 1,7m .Tak 8 hodin pěkného sluníčka :)

Mám v úmyslu postavit Fóliák velikosti cca. 1,2 x 1,7 x 2,0m ... Počet sazenic 4 (počítám s tím že každé bude stačit 50 cm okolního prostoru).

1, Jaká je nejlepší Fólie?Prodávají se nějaké neprůhledné,ale aby nebyl omezen přístup světla k rostlinkám ?
2, Jsou vhodné pro fóliák řízky z indoor samiček ?
3,Kvůli položení pole se bojím se bojím vysoké teploty.Je nějaký efektivní způsob nebo stačí klasika odkrývání ?
4,Jakou směs půdy by jste doporučily ?
5, a na závěr ... Jaké nejlepší hnojivo ? ;)

Předem všem děkuji za odpovědi ;) .... postupně budu informovat jak postupují přípravy :)
Pan_Sranda
A ještě jeden dotázek :) .... Když bych počítal s víceletým použitím fóliáku bylo by vhodné zabetonovat konstrukci ? ;)
Reggaemanista
:rolleyes: :faq:
1.Čím více propustí světla tím lépé...;)
2.Určitě :punk: !
3.Stačí hodně větrat, ale bacha na sousedy :eek:...
4.Při předpokladu že foliák bude stát na úrodné hlíně, nemusíš kupovat substrát ze zahradnictví, stači porýt, pokopat...;)
5.Jestli pojedeš BIO tak doporučuji (moji) klasiku - kopřivovou zálivku na růst, slepičáky na květ.Chceš-li investovat do nějakého "profi" hnojiva, pak hledej tady...;)
6.Jak psal hick neí potřeba.
7.HLEDEJ !

+ čti zde...:o
Pan_Sranda
to Reaggaemanista:

Thanks :) .... Postupně sem budu dávat info jak se to vyvýjí a dám sem i nějaký Photaz.

A co se týče tý půdy tak to dřív bylo využívaný jako záhonek pro kytky.S tím substrátem sem to myslel tak že bych odkopal tak 20 cm půdy,dal tam trochu písku a dosypal to substrátem.Alespoň by podle mého názoru ty řízky nedostaly takovej šok :)
Pan_Sranda
to hick:

No konstrukci bych udělal nějakou mohutnější,natřel jí nějakým lakem a zabetonoval pouze nosné tyče (to kvůli uhnití) ;)

Na záhonek není vidět vůbec kromě kousku co je vidět z ulice proto sem se ptal na tu neprůhlednou fólii.Z toho mám strach ... Jinak místečko je cajk ;)
Ono
2Pan_Sranda:
1. Najlepšia fólia? Na to odpovedať neviem. Ale každopádne môžeš si kúpiť aj takú, ktorá je nepriehľadná. V tom prípade rátaj s menším prienikom slnečných lúčov.
2. Musíš konkretizovať odrodu. Počítaj s tým, že vo fóliovníku je vysoká vlhkosť a tvorí sa tam vo výraznej miere pleseň - hlavne na jeseň a v chladné daždivé dni. Práve indoorové odrody majú dlhú dobu kvitnutia, takže s týmto rizikom musíš rátať.
3. Vysokých teplôt sa, podľa mojich skúseností, nemusíš báť. Tento rok boli dosť vysoké a nespozoroval som, že by to rastlinkám prekážalo - práve naopak.;)
4. FAQ
5. FAQ

Základy pre fóliovník betónovať nemusíš, ale vzhľadom k tomu, že nebude príliš veľký, tak ho aspoň nejako zaistiť, aby ti ho prudký vietor neprevrátil.;)

citace:
Na záhonek není vidět vůbec kromě kousku co je vidět z ulice proto sem se ptal na tu neprůhlednou fólii.Z toho mám strach ... Jinak místečko je cajk


Na akú časť toho fóliovníka je vidieť z ulice? Môžeš to spraviť tak, že práve na to miesto dáš tú nepriehľadnú fóliu a na ostatné časti môžeš použiť aj transparentnú.

citace:
Počet sazenic 4 (počítám s tím že každé bude stačit 50 cm okolního prostoru).


Presne, ako píše hick, musíš rátať s tým, že rastlinky vo fóliovníku rastú veľmi rýchlo a môžu z nich narásť pekné obludy.:D Buď ich zasaď neskôr, alebo ich daj menej, alebo zvol nejakú menšiu indicu (aj keď je to dosť diskutabilné)....
SAM
Čau Pane Sranda.
Já skleník přikotvil tak,že na podstavec z trámů sem ze spodu přivrtal 70 čísel dlouhý roxory.Pro přivrtání k trámkům sem na roxory navařil 20cm dlouhou pásovici s dvouma dírama pro šrouby.
Myslím si,že to mráz nevytáhne a je to pohodlnější než něco kopat a betonovat.Ty trámy sou 3x natřený vyjetým olejem.
A pokud budeš sázet na jaře tak ne 4 ale jenom 2 sazenice.Nebo 4kousky a nevadilo by je tam dát je tam dát klidně až na konci května nabo spíš na začátku června.Abys nedopad jako já.
Pokud máš možnost sehnat řízky nějakýho outdooru ,tak bych se nerozmejšlel.
Ty díry bych vykopal určitě větší já je dělal 50x50x50 a písek je podle mě zbytečnej,stačí koupit zahradnickej substrát a třeba ho smíchat s tou vykopanou hlínou.
Zatím se měj a ať se ti to všechno podaří.
Pan_Sranda
To Ono:

1. Neprůhlednou Folii by mi stačilo dát pouze na jednu stranu (ta co je vidět do ulice .. jedná se o bok foliáku).
2.Počítám že budu mít Super Skunk,Northen Light,White Widow :jumper: .... dál se uvidí ... záleží jak moc budu aktivní :D
3.Počítám tak s dvoumi až čtyřmi okénky :)
Pan_Sranda
to SAM:

No po zkouknutí tvé letošní úrody sem usoudil že 4 sazenice asi bude moc :D Uvidím co se mi podaří vyždímat z toho prostoru a podle toho uvidím kolik nasadím :)

Písek jsem chtěl dát kvůli tomu že ke kytí se dostanu max. 3 týdně tak aby tam bylo něco co udrží vlhkost ;) Sice sem přemýšlel nad nějakým zavlažovacím systémkem,ale to je zatím ve fázi myšlenky :D

A vyjetý olej účinně chrání ? :P To slyším poprvý v životě :) .... Nebylo by přeci jenom lepší to vzít nějakým lakem ? ;)
Ono
2Pan_Sranda: Nemám skúsenosti s tým, nakoľko ti piesok udrží vlhkosť, ale 3 týždne bez zavlažovania môžu mať v horúcich dňoch zničujúce následky. Nezabúdaj na to, že vo fóliovníku sa ti rýchlo vyparuje voda zo zeminy, takže viac vysychá. Nejako vymysli to zavlažovanie, aby si nebol potom sklamaný.
SAM
2Pan_Sranda:trám naimpregnovanej olejem vydrží hedně dlouho,ale můžeš vyzkoušet nějekou impregnaci a na ní třeba lodní lak,oboje dvoje seženeš v každý větší drogerii.
A k tomu zalejvání:doufám že si chtěl napsat 3x týdně což bohatě stačí na začátku.
Pan_Sranda
To Ono:

To je právě ono ... Ještě sem přemýšlel že bych to obložil mechem nebo něčím takovým .... mech má výborné vlastnosti co se týče udržování vody ;) ... Hodně se to třeba používá při pěstování na stromě právě kvůli udržení vlhkosti :)

Pokusím se vymyslet to zavlažování ... Zdroj vody by tam byl tak to ještě nějako poštelit aby to makalo a bude vysmáto :bumper:
Pan_Sranda
to SAM:

Přemýšlel jsem nad nějakým obyčejným lakem pro použití venku co seženu v drogérii za pár kaček :) Dám dvě tři vrstvy a uvidím co to udělá.

Co sse týče toho zalévání tak ano myslel sem zalévání 3x týdně ... ale bojím se toho že to v létě nebude stačit .. asi to sám znáš jak se vodička vypařuje :D
Ono
2Pan_Sranda: Aby sme si teda rozumeli. Myslel si to tak, že sa k rastlinkám dostaneš 3-krát do týždňa, alebo každé 3 týždne?

Chcel som ti poradiť mulčovaciu kôru, ktorá sa používa na zadržanie vlhkosti a proti odparovaniu vody, ale mohol by si zase mať problémy s plesňou. Takisto ako s pokosenou trávou - to už sa tu tiež niekde riešilo.
Pan_Sranda
Do neděle se pokusím nadělat nějaký Photaz aby jste měly představu ;) ... Když mi to výjde tak si nechám oscanovat i plánek co sem pracně nakreslil :D :bounce:
Pan_Sranda
To Ono:

Aby jsme si rozumněly tak myslím 3x do týdne .... Odpovídá to 2x v týdnu a jednou o weeku :)

Co se týče té vlhkosti tak zkusím ještě něco vyhrabat na Netu a když na něco zajímavého příjdu tak to dám sem ;)
Ono
2Pan_Sranda: Aha, tak to potom sa ospravedlňujem za môj omyl. Zle som to pochopil. Potom platí to, čo napísal SAM.;) Ale, samozrejme, ak niečo nájdeš, tak sa pochvál.:)
Pan_Sranda
Tak jsem začal přemýšlet nad tím zavlažováním,ale nevim jestli lepší něco jako umělej déšť :) nebo něco na způsob kapiláry ?? :confused:
Tayem de Tox
čao.
ad zadržení vlhkosti- nejlepší, nejčistší je taká ta zahrádkářská fólie na záhony..černá. v každých zahradnických potřebách za cca 200kč/10m2 (??) používáme ji už léta a nikdy jsme neměli problémy s vysycháním...

jo a jestli budeš zavlažovat 3x tejdně fóliák--tak ti to pojede JAKO PRASE!!! jestli to zasadíš v dubnu nebo v květnu nebo v červnu do pořádně hluboko prokypřenej zeminy, tak ti ten prostor v pohodě zaplněj dvě kytky!!

k+ za poctivej přístup ;) :)
Pan_Sranda
to Tayem de Tox:

Předem moc dík za K+ ;)

No nad tou fólií sem přemýšlel taky,ale ještě mě napadlo že bych nějako sváděl dešťovou vodu z Fóliáku dovnitř,ale zatim to nemám nějak víc pokoumaný :mutant:

Ty kytí počítám dávat až někdy v Květnu nebo dokonce až červnu :) ... Když sem shlídnul některý Thready tak sem usoudil že dávat do Fóliáku kytky třeba už v Dubnu je zbytečný.Akorát pak budu mít problémy s ohýbáním.

Tak doufám že všechno dopadne tak jak má a příští rok si budu užívat :smoker:
Reggaemanista
O zavlažování je něco tady + tady + tady + tady + tady ...;)

Stačí jen HLEDAT ! :o
Pan_Sranda
to Reggaemanista:

Thx za linky ;) .... Já scháním informace přímo pro fóliák a těch sem tu zatím moc nenašel ... Spíš samý skleníky :punk: .... Samozřejmě hledám hledám ;) :D
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od Pan_Sranda
to Reggaemanista:

Thx za linky ;) .... Já scháním informace přímo pro fóliák a těch sem tu zatím moc nenašel ... Spíš samý skleníky :punk: .... Samozřejmě hledám hledám ;) :D

Mezi skleníkem a foliákem mnoho rozdílů není...;) Hledej dál...:)
Bulb
Folii bych zkusil tady tuhle: Ginegar sun selektor blue antivirus taky do ni pujdu, je to ta dole, zbarvena do modra.
Jestli tam budes chodit 3x tydne tak s vysychanim mit problem nebudes.
Sazej az zacatkem cervna nebo tak nejak, jinak tam budes mit peknou bush.
Pan_Sranda
to Bulb:

Ta fólie vypadá dost libově ;) ... Dle obrázků se zdá neprůhledná a co jsem koukal tak vevnitř to mělo světla dost :bounce: .... Akorát ta cena :(

Jinak Thx :punk:
Pan_Sranda
to .I. :

Pokoukám potom,ale asi to dopadne tak že tam dám tu černou zavlažovací fólii (nebo jak se tomu přesně říká) ;)

Každopádně Thx za radu :punk:
Pan_Sranda
Pokud by jst ještě někdo měl nějaký Good nápad jak doladit ten můj fóliák tak budu jen rád ( a myslím že nebudu sám :D) když to sm hodíte ;)

Byl bych všem kdo s tím má zkušenosti aby se podělil ;)

Přece jenom ve Threadech se nedá najít všechno :)
Zdravím Pan Srandu,

velice rád bych odpověděl na tvůj dotaz v prvním příspěvku...

1. I na internetu můžeš sehnat speciální fólie pro větší propustnost světla a hlavně jejích velkou životnost - jenže z hlediska finančního se něco takového nevyplatí.

2. Řízky jsou nejideálnější volbou.

3. S vysokou teplotou se budeš prát po celé léto a to nejen s teplotou, ale i vlhkostí... (občas jsem ve foliáku postřehl až 50 stupňů!). Nejefektivnější způsob by byl odkrývat vrchní část. A to hned z několika důvodů... kytky neporostou tak strašně do výšky (za světlem), snížíš tím vlhkost a teplotu na minimum.

4. Směs půdy... není zapotřebí nějaká extra černozem, ganja je plevel a roste na všech lukách a mezích. Když ovšem přidáš trošku hlíny z kompostu nic tím nezkazíš...

5. Nejlepší hnojivo je to, kt se tobě samýmu nejlépe osvědčilo!


btw. 50 cm každé rostlině stačít rozhodně nebude... počítej tak s 80 cm (ovšem záleží jakym způsobem budeš pěstovat, zda-li zaštipovat od malý kytky až do konce nebo to necháš jako v jungli). Hlavně si dej pozor aby se ti rostliny nedotýkaly stěn. Ta část okamžitě chytne plíseň. A když jsem u ty plísně, počítej s tím, že se ji i přeze všechno nevyhneš...
Pan_Sranda
to mopslik:

Čau Čau,

dikš za rady ;) A co se týče tý plísně tak počítám dát po vnitřním obvodu fóliáku drátěný pletivo viz.obrázek a tím alespoň částečně zabráním aby se kytka dotýkala fólie a jinak je budu chránit postřikama proti plísním (Kuprikol atd.) :punk:
Pan_Sranda
A když už jsme u těch plísní .... jaký plísně nejčastějc napadají kytí (co se týče fóliáku)? :confused: A čím se účinně chránit ? :confused:
Bulb
Az to zacne kvest tak se snaz aby se palky nedotykali ty folie jak se psalo vis a hlavne vetrej... kdyz uz tu plisen dostanou tak ja bych osetril to misto kolem, ustrihl bych tu nakazenou cast treba... ale nestrikal bych kytky zadnyma postrikama proti plisnim, nemam s tim zkusenosti tak nevim jak ta kytka bude potom chutnat a tak... ja bych to usmik :)
Ono
2Pan_Sranda: O plesniach sa tu už písalo veľa, takže niečo určite nájdeš. To pletivo, tuším, používal aj Lahvan. Musíš, však, rátať s tým, že plesni sa nevyhneš len tým, že sa ti nebudú šišky dotýkať fólie. Pleseň je sviňa.:(
Pan_Sranda
To Bulb:

No uvidím ... pokusím se nabrat ještě nějaký info odsud a z netu pak se uvidí jak to stou potvorou vyřeším. :flamer: Doufám že se mi podaří abych se jí vyhnul :punk:
Pan_Sranda
To Ono:

Já vím že tím pletivem nezabráním styku s Fólií úplně,ale aspoň se jí pokusím částečně omezit ;) A zbytek pořeším zastříháváním :p:
JAHmaican
Zdarec kámo!
Myslím, že hodně v poho jsou hnojiva od Plagronu, ovšem cena je vyšší.
velmi bych doporučoval Phyt amin - postřik přímo na listy, ale mají ruzný vychytávky ;)
Pokud se teda bojíš, toho nadměrného prosychání, tak prodávají takový spešl gely, jak už tady někdo psal, je to levný a vodu to zadrží hodně dlouho, příští rok do toho pujdu asi... Jo a prodávaj to v tý drogerce co je nejblíž od tvýho domova...
Tak sbírej rady a nápady at se příští rok předvedeš, sem na tebe zvědavej!!!! :)
Pan_Sranda
to JAHmaican:

Jou Jou ... dikš za info ;) Uvidím co pořeším,ale už sem začal koumat nějaký zavlažovací systémi a asi to vyhraje ten keramickej kolík :)
Pan Ker
Zdar kolego!

Že my se známe:)?! Hele, jak už ti psal mopslik-50cm okolního prostoru pro kytku je celkem málo a kór na fóliák. Vyřešil bych to pozdějším zasazením-klidně až v polovině června. Nic tím nezkazíš, spíš uděláš dobře... Pokud bys chtěl všechno uspěchat a začal zbytečně brzo, tak spláčeš nad výdělkem. Viz thread Lahvana_FlaskiCZe-spěchal, spěchal a pak nevěděl, jak ten prales usměrnit!
Tayem de Tox
Přesně tak jak říká Pan Ker!
Moje letošní zkušenost: 2 sestry ze semínek. jedna zasazená už v dubnu přímo do skleníku, druhá v červnu do kelímku-v něm do začátku srpna!!!(přichciplínek),ale pak do volnej hlínky a velkýho prostoru v dalším skleníku a každodenní záliv (-až moc teda, ale ten děda si říct nedá) A! během 2,5 měsíců se rozrostla v nádherný vánoční stromek 1,5m x 1,5m x 1,5m a chytla plíseň :) Asi 250g tvrdejch šišek! ((No ale ta první dala přes půl kila!!! :D :smoke: )


teda, to moc nekoresponduje s tím, co doporučeje Pan Ker, ale já jsem s ním za jedno. Ta půlkylová si pro sebe zabrala půlku skleníku a bylo to docela peklo, zato ta druhá, dala rychlej růst - silný větve a jakmile skoro vyplnila prostor, začala kvíst. Takže pálky měli místo..oporu a tak tvrdly a cukrovaly, dokud nechytli tu plíseň :)

příští rok hodím kytky do skleníku nejdřív v květináčích a až někdy v červenci je pustím...
Pan_Sranda
To Pan Ker:

Čau Nazdar,hele mám takový pocit že se asi určitě známe :D
Kytí počítám dát až tak v Květnu začátkem června,ale budou to už pěkný řezani (doufám).Koukal sem jak to některým kolegům nadělalo paseku.To je pak na zbláznění :crazy: Jinak počítám s tím že ty kytky budu dost štípat a udržovat je v nějaký rozumný formě (když pán Bůh dá) :rejp:
Pan Ker
Jj, známe...už to vim od JAHmaičana:)! Začátkem června by to mělo bejt tak akorát, možná klidně i trochu dýl. S dobrou péčí a častým zaštipováním by se to mělo dát trochu zkrotit. Však uvidíš. A chystáš se na jaře hodit nějáký photozz??
JAHmaican
Co zase já??? :D
Pan_Sranda
to Pan Ker:

Si piš ... ještě příští týden sem hodím nějaký fota aby měli ostatní představu ;)

To JAHmaican: Ale nic prosim tě :D
Pan_Sranda
Tak jsem narazil na další problém ..... je možné kombinovat pro ochranu rostlin predátori a a postřiky typu Phyt-Amin ? .... Nebude to ty predátori likvidovat ?
Pan_Sranda,

vracím se zpět k příspěvkům jak píšeš, že se budeš snažit zabránit plísni různými chemickými i třeba organickými postřiky. Eee, podotýkám, že v tomto případě je ti toto úplně na prd :) Zbytečně vyhozený peníze, a musíš pak pořádně flushovat a stejně nevíš jestli ty sračky tam nezůstali...

Mohu se opírat i o letošní out. Hodně lidí co používalo různý prostředky na plíseň se s stejně setkalo a to jak v malým tak obrovským měřítku. Záleží v jakym stádiu to podchytili. Ono prostě a jednoduše, počasí člověk neporučí a namísto kuprikolu si objednej lepší počasí. Protože vlhkost je vlhkost a té se jen tak nezbavíš :)

Tak a teď kamenujte páni kuprikolisté :D a obhajujte si
Pan_Sranda
to mopslík:

Čau,
No tak spíš sem sbíral informace jak se jí bránit.Hodně lidí si tady např.Kuprikol chválilo (jako prevenci).Jinak je mi samozřejmě jasné že se jí nevyhnu,ale budu se snažit jí co nejvíc zabránit :D Samozřejmě udržování rozumné vlhkosti je priorita.
HerrFlick
Jak se tak koukám tak se skleníkem je většinou problém s velikostí kytek, který ho přerůstaj a následně nemají světlo a plesniví. Mám v plánu taky foliovník obdobných rozměrů jako v tomdle topicu a v případě , že se zadaří a kytky pojedou do nebe a do šířky i přes ohýbání, lámání atd, tak ho chci prostě oddělat a nechat kytky jako čistej outdoor. Maximálně využít konstrukce bez igelitu na vyvazování. Má s tím někdo zkušenosti? nemyslím, že by kytky nedali menší změnu klimatu. Spíš jim trkne, že už mají kvést. Co vy na to?
Ono
2HerrFlick:
Môj názor je taký, že ani nie je problém s tým, že rastliny v skleníku prerastajú, lepia sa na sklo a tým chytajú pleseň, ale v plesni ako takej. Mal som minulý rok Passion1, pričom sa ani jedinou časťou nedotýkal skla (resp. fólie) a bol od nej vzdialený min. 30 cm, a aj tak bol napadnutý plesňou. Ide o to, že na tom skle sa zráža voda, ktorá kvapká do šišiek a potom na tomto inkriminovanom mieste vznikne pleseň.

No a to "odmontovanie" skla zo skleníka tu praktizujú viacerí - pozri si nejaké thready o skleníkoch, určite na niečo natrafíš. Čisté svietenie slnička bez akýchkoľvek prekážok rastlinkám určité neuškodí, avšak v daždivom počasí sa nejaký ten kryt zíde. Good luck!;)
HerrFlick
Ono: jax řešil větrání? nevětrals málo? plíseň je svinstvo , že re ti to kytku a nevíš, jestli aji radikální amputace pomůžou. rád bych se tomu vyhnul, tak se ptám, jak je to ovlivnitelný.
kdyby plesnivělo hned všechno, tak by se foliovnik tolik nepoužíval. nemyslím jen na ganju, ale obecně.
vím, že ve skleníku jsme měli větrák ne-li dva, tak jestli není problém v tomto.
Ono
2HerrFlick: Vetranie riešim tým, že sa snažím mať čo najviac otvorené dvere, ale z bezpečnostných dôvodov (susedia) nemôžu byť otvorené úplne. Rastlinky som mával nasadené pomerne na husto, takže tento rok volím cestu menšieho počtu rastlín, aby mali viac miesta a bolo zabezpečené väčšie prúdenie vzduchu okolo nich.
Najhoršie je, keď ti pleseň napadne šišky zvnútra. To si aj pár dní nevšimneš, a potom nastane obrovské sklamanie - ako v mojom prípade Durbana, ktorý mal (aj napriek tomu, že je to sativa) naozaj husté šišky a pleseň ich napádala zvnútra. Aj najväčšie šišky Skunku1 boli dosť napadnuté plesňou. S plesňou bojujem každoročne a riešenie vidím v:

- zabezpečení dostatočného prúdenia vzduchu,
- zabezpečení dostatočnej teploty počas chladných dní (resp. aj v noci) - napr. nejakým vyhrievačom,
- používaním napr. horského slnka na zabránenie šírenia plesne, čo sa mi dosť osvedčilo (veľká vďaka za to Valdezovi;)),
- prípadným použítím prípravkov proti plesni (ešte som neskúšal a toto vidím skôr ako poslednú možnosť, keďže nechcem nič striekať na šišky).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma