Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
10 proti smrti on the battlefield - Klikni zde pro originální téma
dlouhán
zdravím všechny aktivní i pasivní zastánce nejkrásnější byliny pod "sluncem" :)
a zároveň varuji všechny čmuchaly s odznakem i bez, protože nechť tito zví, že vládnu drsnou MOCÍ :vampire: (tak se zve má kosa)

fajn, takže když je mezi námi jasno, jdeme na věc:D

kdo mě trochu zná může si pamatovat mé monokulturní grow-pokusy s odrůdami PwP a SS, což jsem se, podobně jako parametry svého roomu, pokusil kapku změnit a to vše si tady pěkně zdokumentovat :)

rozloha mé staré pěstírny se kapku nafoukla - z 0,63 m^2 (90x70) na 1,1 m^2 (102x108)
s čímž musela jít nahoru i wattáž lampy - ze 400w nav-t na 600w planta
kterážto mě donutila posílit odtah - ze 160 m3/h TD na 410m3/h UFO
a koupit silnější cyklační ventilátor na míchání vzduchu
taky jsem zrušil přepážku oddělující pěstební prostor od zbytku nudle

medium je samo má oblíbená hlína a po dlouhé době jsem si našel pro sebe ideální mix - 30% substrát pro pokojovky, 25% vermikompost, 25% perlit a 20% kokos + špetka vápenného dolomitu.
použil jsem hranaté květníky 16x16, něco přes 3 litry řekl bych a pár kulatých s průměrem 20 cm, o něco objemějších

do nich jsem nasadil 24 rostlin 10-ti odrůd..
dlouhán
klíčení proběhlo technikou, jakou používám odjakživa - podšálek, vrstvený toaleťák, semínka, vrstvený toaleťák a opět podšálek dnem vzhůru.
na 1. obrázku naklíčené semínka Euforie, Green Spiritu a Ice a připravené kontejnery 4x4cm s popisky. substrát jsem namíchal vzdušný a snažil jsem se o ph něco nad 6. složení: substrát pro pok. rostliny, vermikompost, perlit a špetka vápenného dolomitu.
co se klíčivosti týče, tak nevyjelo 1 semínko Green Spirit ze 3 (nahrazeno dalším GS) a 2 Orange Budy, ze 4, což mě velmi nemile překvapilo. všechny ostatní variety 100% klíčivost.







<= 115w CFL lampa, toť slunce pro 1. fázi života.










<= po 2 týdnech režimu 24/0 již CFL nestíhá, přesazuji do větších květníků(10x10) a ke slovu přichází 250w metla, pod níž kytky stráví dalších 10 dní 18/6.
na obrázku ilustrační foto matkárny osazené 250w mh. no matkárna.. je to vlastně jen taková předpěstírna, matky nechovám, jedu ze semen.
odtah zajišťuje pc ventilátor Sunon 51m^3, který tu 250-ku stíhá jen tak tak, díky 2 klipsnovým vetilátorům míchajícím vzduch uvnitř pěstírny. CFL lampu stíhá bez problémů, pro udržení vlhkosti mu naopak ještě uberu z 12V na 9.
dlouhán
a teď si představíme, s kýmže to máme tu čest. všechny modely jsou focené 25den růstu (myšleno od naklíčení semen a vložení do sustrátu), jsou už 2 dny umístěné pod 400w mh v pěstírně 100x110, kde stráví zbytek života. a začneme u feministek :)







<= 3x Oasis (Dutch Passion Feminized)
má to být varianta NL, takže indika jak poleno. zatim jsem tady nikde neviděl, že by ji někdo jel, ale roste pěkně - no problem.







<= 3x Green Spirit (DPF)
toto je podle slov Dutch Passion Big Bud řezanej Skunkem#1, pro jeho lepší stabilitu a chuť. měla by to být nosnice jak se patří, tak jsem zvědav jak se vytáhne.






<= 2x Orange Bud (DPF)
všichni známe. ve zdejších galeriích bohatě zastoupená odrůda skunku.









<= 5x Euforia (DPF)
taktéž odnož skunku, prý heavy yelder a opravdu tak i vypadá. nízké patra a podobnost jednotlivců mi dělá velkou radost :) jedni z mých favoritů!






<= 4x Ice (Female Seeds)
kříženec jejich Skunku Special a White Widow. Po SS by měl mít výnos, po WW množství pryskiřice a stone. zatim vypadá taky pěkně, nikam se nežene a už teď poznávám onu charakteristickou korunku po Sk. Spec. - viz ta úplně vlevo :)

dlouhán
pak tady máme kytky ze standardních semen, jedná se o:

<= 2x Skunk #1 (Sensi Seeds)
je to takový vytáhlo, podobně jako OB a kdybych vybíral podle vzhledu, tyhle bych asi přehlídl, páč vypadaj nejobyčejněnsky.. zatim takový nevýrazný nic moc vzhled. uvidíme co maj za lubem..






<= 2x Bubblegum (THSeeds)
nejdražší kousky ze všech, jsem zvědavej co předvedou. vypadají libově tak doufám, že to nejsou oba samci kua. bych se musel nasrat!









<= Godbud x Dreamweaver (bonus od Seedboutique)
ze zvědavosti jsem zkusil naklíčit i 5 kousků těchto semen, ale moc nadějí jsem do nich nevkládal, přestože se na netu tahle téměř 100% indika dá najít v galeriích a nevypadá vůbec špatně! známe však kvalitu bonusovek že:rolleyes:
k mému překvapení však poměrně rychle vylezly všechny a od začátku si vedly velmi dobře. použil jsem nejzakrslejšího jedince s nehrubším stonkem a nejkratšímy patry a doufal, že jsem trefil samici.






<= Shiva Skunk (Sensi Seeds)
vpravo kytka od semínka(asi 20. den růstu), vlevo o pár týdnů starší řízek, který měl původně sloužit jako máti, ale jak už jsem psal, na matky jsem se vybodl a řezana použil jako náhradu za nevyklíčené OB-éčka.
v této fázi jsem měl strach, že mi ten darebák bude v květu dusit sousední rostliny, protože měl několik týdnů náskok a už od pohledu to bylo oproti kytkám ze semínka monstrum. zbytečně - uvidíte sami





<= G. Short Joe
tohle je mateční rostlina, která má svou zvláštní historii, kterou tady možná taky nastíním. přesto že už má docela dřevnatej stonek a nevypadá nijak valně, nemohl jsem ji pokácet jen tak, tak jsem i jí udělal místo v roomu na květ.








na obr. pod ní je její klon a časem jsem pro nedostatečně vyplněný prostor z důvodu početné samčí populace přidal ještě 4 další, taktéž klony G.SJ, které jsem posadil všechny do 1 květníku, protože byly o dost mladší a menší.
dlouhán
po 26 dnech růstu jsem prckům změnil barvu světla z modré na oranžovou, zvedl wattage na 600 a po dalších 6 dnech přepl na květ. růst tedy od naklíčení celkem 32 dnů. moc jsem nefotil bo nebyl čas, tak jen foto celku dva dny před přepnutím.

a než se přehoupnem o pár týdnů vpřed, doplním nějaké info o hnojení:

hnojit jsem začal opatrně až někdy ve 3. týdnu růstu, a to biosračkou zvanou Soil Supermix od BioNovy. taky používám jejich BN X-cell, ten přidávám 1ml/litr od 1. týdne růstu až do fluše. ph zálivky v růstu tlačím mírně pod 6.
dávkování tady rozebírat nebudu jelikož nemám žádný pevný program. přihnojuju podle citu a s každou zálivkou je to jinak.

zalévám ručně:rolleyes: 2dl odměrkou v růstu, na květ má připravenu 3dl.
dlouhán
jak jsem už naznačil výše, ze standartních semen mi moc samic nezbylo. ze 2 Bubblegumů jedna samice, ze 2 Skunků nic a Shiva Skunk byl taky chlap. jsem rád aspoň za jeden Bubblegum a taky že ten zakrslej Godbud x Dreamweaver je samice. měl jsem ještě jeden květináč osazený 4-mi Skunky #1 ze semen, které měly jít ke kolegovi, ten však ještě nebyl ready to grow, tak jsem je švihnul taky k sobě pod 6-tikilo. zbyly 2, další 2 ukázali koule :(
<= byly o nějaký týden růstu ochuzeny, tudíš jsou podstatně menší. pro lepší představu, hrana květináče měří 16cm. foto je ze 25 dne květu











<= necelý týden po přepnutí jsem přidal ony 4 řezy G. Shortyho Joea v jednom květináči. toto je tedy jejich zhruba 20 den květu.










<= jejich starší (25dní 12/12) ségra. na necelé 4 týdny květu je docela dravá což :)












<= a nesmím zapomenout taky na jejich máti. moc toho z ní nečekám, ale zato to bude qualitka;)
ten květináč má 25cm v průměru a pojme nějakých 6-7 litrů. jediná kytka s takovým komfortem, ale zaslouží si ;)
dlouhán
<= no a když už jsme u těch řízků, tady je 25 dní na 12/12 Shiva Skunk. ten se jednou taknějak posadil a rozhodl se, že zbytek života dojede v sedě :) a jaký jsem měl strach, že mu bude místa málo! ..takový prcek je to.









<= kytky ze semen se do květu zdaleka neměly tolik, jako jejich spolubojovníci z řízků. toto je např. Green Spirit. nějak se mu zatím nechce.









<= vůbec největší brzda je však zatim Bubblegum :rolleyes: vypadá dost sativově, což mě trochu překvapuje, a taky se podle toho chová - docela se táhne nahoru..











<= Oasis se chová jako naprosto ukázněná SOGovka. sice plnokrevná indica, ale všechny rostou hezky v jednu centrální palici. žádné větvení se nekoná, což je na indiku trochu zvláštní. jedna už začíná pouštět cukřík a vonět jako něco mezi citrónem a petrolejem :eek:
dlouhán
<= z 25. dne se ještě pochlubím s OB-éčkama. tento strain mi spolu s BG dělá největší potíže právě svým neustálým růstem. podle nich musím všelijak podkládat ostatní kytky. s ostatními odrůdami jinak žádné zvláštní problémy nemám, ukočírovat se to dá v pohodě..














..a vcelku to vypadá asi takto
StrycekPompo
respect
Svahadji
Zajímavě rozmanitá genetika. Taky ale myslím, že je celkem škoda, žes nezamatkoval - samá originální genetika... Hned bych bral SK :) EDIT: SS ne sk :D
dlouhán
děkuji pánové! eso - pohov! :D
jojo, kdybych chtěl z každýho modelu odebrat ze 2 řezy na matky, asi bych musel pronajmout menší halu :vampire: ale mám to vykoumaný trochu jinak. toto je takovej testovací grow a časem chci odjet ještě jeden takovej, ale semínka koupím zase od jiných breederů. už jsem trochu sondoval a určitě prubnu něco od Paradise a od GreenHouse Seeds. navíc mi nějaké femky zbyly..
pak teprv se rozhodnu, pro které modely stojí zato postavit dobrou matkárnu, semena těchto modelů pak koupím znovu a na řadu přijde selekce :) mimochodem budu zkoušet matky z feminizovaných semen, čímž bych rád zboural předsudky o tom, že matky z fem. semen nestojí za nic. jistou zkušenost už mám, ale úplně jistej si ještě nejsem..

heeej Svahadží, co je to SK :D myslíš Skunk 1?
Svahadji
Nějak jsem se uklepl.. Myslel jsem Shiva Skunk - to je genetika kterou jsem viděl před asi deseti lety u známýho a zatim to byly asi nejhezčí kytky co jsem kdy viděl a od tý doby prostě tudle genetiku chci :)
dlouhán
tak se nám to začíná pomalu nafukovat :) a jelikož vlhkost mezi kytkama se neustále drží nad nebezpečných 60%, je třeba proti ní zakročit, aby se nám v palicích nezabydlela plíseň. problém u mě ale je to, že když přidám na odtahu, vlhkost sice klesne, ale s ní i teplota a to pod 20°C v prostoru mezi květníky (u vrcholků 24-25°C). tuhle věc musím nějak vychytat, zatim nevim jak.
vytáhl jsem tedy kytky z roomu a jal se škubat velké listy, ale padlo i dost menších lístků od paliček, které jednak bránily světlu k průniku světla níž, ale taky byly všelijak nalepené na šiškách, čímž bránily lepšímu provdušnění, pročež se v těchto místech koncentruje nadměrná vlhkost.
při této příležitosti jsem taky řádně vyčistil celou pěstírnu od prachu a substrátu, který propadl drenážními otvory květníků atd.. a všechny kytí nafotil ;)
na snímku již foto po oškubání, kterému předcházel opravdu perný den..

co se hnojení v květu týče, měl jsem Alga Bloom od Plagronu, ten mi však po třech týdnech došel a od té doby je krmím zapůjčenými 3 složkami GH. došel mi taky stimul BN-Xcell :( jinak od 5 týdne přidávám PK-13,14 od Bionovy a Green Sensation. ph zálivky 5,8 - 5,9, dávám 2 - 3 dl/květník denně.
dlouhán
<= Skunk #1 - se asi nasraly jak jsem je minule odmávl a začly se naparovat :) ..malé ale šikovné













<= Bubblegum - čekal jsem pěknou, spíše indikoidní silnou kytku a mám takové ..ehm košťátko :D ..valí si furt to svoje a jestli to tak půjde dál, vidím dobu květu tak na 10 týdnů +


























<= Godbud x Dreamweaver - poprvé co bonusové seeds za něco stály! krásná kompaktní indika. pryskyřice sice nekape a taky zatim nijak silně nevoní, ale kvete rychle a zdá se, že se mi hodlá bohatě odvděčit ;)
dlouhán
<= Ice - co k tomu říci více. snad jen že to konečně hezky rozjížděj a zvláštně voní.
















..a budou asi opravdu hodně iced:)
dlouhán
<= Oasis - tady mi něco nehraje. ta kytka vlevo se už týden téměř nehla, nevím proč. i ta uprostřed tak trochu stagnuje. Oasis mají snad nejtmavší listy ze všech a úplně jakoby z vosku. napadlo mě jestli třeba tahle odrůda není háklivější na koncentraci hnojiv a jestli jsem je třeba nemoh popálit nebo co. palice se nějak nechcou nafukovat a blizny začínaj hnědnout :( nevíte někdo..?






















<= Orange bud - heh, to koště v pravo mi dává zabrat. tak umíněnou kytku jsem ještě neviděl! ta vlevo už dostala rozum a přibírá. tohle vypadá na 30-ti cm pálku :bandit: kua se těšim.. (dole její makro)
dlouhán
<= Green Spirit - každý pes jiná ves :D a s tim výnosem to asi taky nebude tak horké. ale začíná se mi líbit :love:
dlouhán
<= Euforia - (zdarec eso, konečně něco pro tebe :D) jednoznačně nejdravější model ze semen. všechny kvetou jak divé a jsou lehce rozeznatelné od ostatních strainů.
dlouhán
<= G. Short Joe - co dodat..
dlouhán
<= Shiva Skunk - s jeho vůní se zatim nemůže rovnat žádný jiný model! to je prostě ovocná mísa jak se patří! a taky se s tim moc nepáře, jen sílí a sílí.. :)
kvasimodo
prosimta dlouhan ako casto si na to rozprasoval vodu
Svahadji
update! těšim se na shiva skunk!
dlouhán
čus
zkoušel jsem hodit update, ale ty fotky tam vždy naskáčou uplně jinak než chci, takže popisky neseděly k obrázkům a vůbec napiču.
takže jsem to řešil popiskama přímo na fotky, což je sice pracnější ale jistější. pokud tedy někoho zajímaj moje dojmy z jednotlivých strainů, zvětšit! nebojte se toho, fotky jsou upraveny na přijatelnou velikost, narozdíl od těch mega obrázků před tím, za jejichž rozměry se omlouvám.
začnem s nejdříve sklizenýma 2x Oasis


kvasimodo - zdar, moc jsem to nestříkal.. tak 1 za 2 týdny..
dlouhán
Matka a šnizle :)
dlouhán
pak jsem sejmul poslední Oasis, nejsilnější a taky nejvíc oprcanou :rolleyes:


Edit 2.1.07: oprcaná je pouze spodní část kytky, vrch je naštěstí čistej jak lilie.
dlouhán
jsou téměř identické a na to, že rostly v jednom květníku a rostly o více jak týden méně než ostatní kolegyně ze semen, jsem s výsledkem spokojen. příjemné hůlo a silnější než jsem čekal.
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od Escadro Pablo
Zdravim, mas to moc pekne, ale nedal by se vynos zvysit tim, ze v rustove fazi bys zastipl FIMkou? Nebo se mylim a ma to nejake nevyhody takto stipat?


Tady ani tak nejde o výnos. Jedná se o testovací grow, při němž srovnává vlastnosti genetik. Navíc prostor i tak využil na výbornou, takže by mi FIM v tomto případě přišel jako naprostá zbytečnost...
dlouhán
hoj fšem!
omlouvám se za ty průtahy, ale byl jsem teď nějaký čas mimo provos :mutant: ale už to brzy dodělám, dnes jde proti kose posledních 6 kytek :)
zatim jen tak pro potěchu oka nějaké fota z roomu z 58 dne..


Escadro Pablo - jak řiká pan ker, fim by f tomto připadku byl spíše na škodu, tohle byl více méně pokus o sog, takže zástřih nepadal v úvahu..

Pan Ker - dík za k, jak dopadl tvůj Hindu Kush kemo??
dlouhán
v 59. dni jsem sejmul jednoho mrňavýho a jednoho většího Ice
dlouhán
stejný den šli taky všichni 3 Green Spiriti.
s tímto modelem buď neumím zacházet, nebo se DP nějak nepoved. výnos stojí za prd, palice jsou dobrý jen zvrchu kytky, je nestabilní a kvalita feminizace opět za 5! spousta samčích a tímpádem i semen!! nikdy více!!! jediný, co mě u tohodle strainu potěšilo, je skunky chuť, která je hodně příjemná, sladká a sytá. průměrně silné high, které se skvěle hodí k pivku..
dlouhán
no a poslední sklizená kyti 59. dne byla Shiva Skunk.
tento modýlek mám už otestovaný jak se patří - zastřihnout, nechat hodně vyrůst a přepnout. do 8 týdnů máte hromadu supr chutnýho matroše s hodně silným stone účinkem..
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od dlouhán
Pan Ker - dík za k, jak dopadl tvůj Hindu Kush kemo??


Nemáš zač, zasloužil sis ho, je to hodně povedenej grow! Jak dopadnul HK můžeš sám posoudit v indoor galerii v posledním JAHmaičanově příspěvku. Kdyby měl lepší podmínky, které mu bohužel nemohli být dopřány, byl by excelentní:)!

Gratuluju k úspěšnému závěru a doufám, že bude i nějáké závěrečné shrnutí. Dost by mě zajímal i GBxDW, páč mi taky přišel jako bonus od Gypsyho...
dlouhán
tak a 60 den šel první (ten hezčí) Orange Bud.
když ho trochu zmáčknu, cítím skutečně pomeranč. ten sladký bez pecek :D je fakt zvláštní, jak tahle bylina umí napodobit různé vůně..

opět však musím klít nad spoustou samčích po celé kytce. to je neuvěřitelné jak si seedbanka jako DP dovolí nabízet své modely ve feminizované formě, když feminizaci jaksi nemaj vůbec zmáklou! DĚS!!!
dlouhán
Pan Ker - jo koukal jsem na tu HK by JAHmaičan a je docela jiná než jsem měl já, je taky někde v Gal. In. Odrůd.
jinak GBxDW bude za chvíly a pokud máš tyhle bonusovky, tak buď jenom rád! je skvělej.

eso - dík ;) ..nevim jestli se budu dělat s vážením, jsem rád, že to tak nějak stíhám nafotit, manikůrovat, sušit a skladovat.. výnosem mě překvapil zatim nejvíc právě GBxDW a co se chuti týče, tak to ještě počkej, dyť to ještě nejni všechno dole :D ale na euforku se můžeš spolehnout, mám jich 5 a všechny stojí zato!
dlouhán
61.den sklízim další 2 Ice a jednu Euforii
tak nejdříve Ice. měl jsem je nechat dýl růst a byly by o dost výnosnější si mysim. ale i tak jsem spokojen. spousta pryskyřice, agresivní aroma, paldy jako šutráky. je to už můj třetí model od Female Seeds a musím říct, že tahle seedbanka i přes nízké ceny svých modelů je pro mě zárukou kvalitní genetiky. všechny 4 Ice jsem prohlížel a nenašel jsem ani známku po deviaci samčích!
dlouhán
..a další malá Euforka:)
dlouhán
..a sklizeň pokračuje, na ředě je Godbud x Dreamweaver.
moc hezká indika to je a ke konci květu hraje takhle pěkně barvami. hezky voní, spousta krystalů, velmi dobrý výnos a palice tvrdé odzhora až dolů - jedna z nej věcí v tomto kole! kdo by to byl řek do bonusovek :)
dlouhán
pak přišly na řadu tyhle pěkně vypasené Euforie. u mě jedinej feminizovanej model od Dutch Passion, nepoznamenanej samčími květy a navíc hodně výnosný a extra "frosted". ještě jsem zvědavej na chuť a účinky..
dlouhán
jdu zkolit posledních 6 kytek, abych je moh pověsit vedle.. hmm to bude pohled :)
guerilla
a dál .. ? :teef: Jak u tebe dopadla Euforie, spokojen?

Děkuji za odpověď.
dlouhán
hoj!
nevim jestli ještě najdu fota z poslední fáze. jestli jo tak to ještě dodělám. (skoro po roce:D)

euforie je opravdu štědrá a pohledná rasa a ke všemu kvalitně feminizovaná. účinek - průměrný skunk. jediné mínus bych viděl v chuti - trpká a palčivá, žádnej cukrkandl teda.

dodatečné dík všem káčkařům :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma