Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
vadnutí řízků - Klikni zde pro originální téma
Cannabidiol
Mám problém ohledně řízkování.

Uřízl jsem první dva řízky dyagonálním řezem, ze dvou matek. Namočil jsem je do Stimulaxu II. (gelový) a píchnul do Rockwoll kostek o rozměrech 4 x 4cm.
Rockwoll kostky jsem dal nejdříve namočit na 24hod., do vody s upraveným pH 5,5.
Kostky s řízky udržuji pořád vlhké ( voda 5,5 pH ).

PROBLÉ SPOČÍVÁ V TOM, ŽE ŘÍZKY JSOU ZVADLÉ A KONCE LISTU SE KROUTÍ A OSYCHAJÍ. NEVÍTE CO DĚLÁM ŠPATNĚ?????
Mám je tam zatím čtvrtý den!Řízky mám v pařníčlu, kvůli vlhkosti a svítim na to 4x coll white 18W.

A ještě jdne otázka?
Když řízky dívíte do Rockwoll kostek, tak potom už je nepřesazujete do větších? A dá te je rovnou třeba do bublleru, s těmi ( malými) původními Rockwoll kostky?

Předem děkuji za odpověď!
Walhalla2000
Ne vsechny rizky se vzdy chyti... Mne jich z deseti ted odelso dva.. sakra, ja a ten muj cestina... :-)

Kazdopadne vzdy jsem vsude cetl, ze to chce parnicek. Zkousel jsem kytky z podneho a i z "nepodneho". Z podneho se ujaly vsechny.... teda dve mi zplesnively, protoze jsem jej nechal prikryte prilis dlouho. Ale rizky co parnicek nemely, uschly vsechny krome jedne... Jinak nemam zrovna "profisionalni" parnicek. Pouzivam jednoduchy zarizeni. Je to umelohmotny kelimek od Zakysany smetany (v nem hlina a rizek) a prikryty to je litrovkou flaskou zavarovackou... Snad kazdy si dovede presne predstavit, jak to vypada. Kdo ne, tak si reknete a ja to vyfotim a hodim sem...
Al-Ban
Tak jsem teď zkoušel poprvé řízkovat a měl jsem podobné "úspěchy" jako cannabidiol, jenomže s podstatně rychlejším průběhem. Řízky jsem také namočil do Stimulaxu II na předepsaných 12h, kde vypadaly ještě dobře, až na jeden flíček na největším listu jednoho z nich. Pak jsem je píchnul do Lignocelu s Perlitem, dal do pařníčku a když jsem se odpoledne vrátil domů, tak už byly polomrtvý. Druhý den pak odešly totálně. Zalil jsem je normální odstátou vodou z vodovodu. Může to mít na ně takový vliv? Jinak rosil jsem svítil jsem... Zajímavý je, že asi před dvouma rokama jsem ustříhl bez nějaké techniky vršek takovýho nepovedenýho zakrslíka, dal ho za okno do skleničky s vodou a zakořenil úplně bez problémů :D
Vobcas se mi taky stane, ze mi rizek ve sklenicku zacne vadnout. Ja ho vyndam a udelam mu parnicek z igelitovyho pytliku a do nej udelam par direk. V tom pytliku se udela mnohem vetsi vlhkost. Takze opatrne hrozi plisen a hniloba! Tak to tam nenehavat dyl nez max. 2 dny. Casto jim to pomuze.
smokiee
Já osobně dávam klony na cca 24 hodin do vody. Pak je klasicky namočim do stimulátoru, píchnu do RW kostky a dam do pařníčku, v kterym 2-5x denně rozprašuju vodu. Myslim, že hodně pomáhá to namočení. (úspěšnost zatim 100%) Jednou jsem to zkusil bez namočení a 1/2 klonů mi chcípla.
ziki
Jak nato tak koukám,tak všichni používáte tekutej stimulax. Já se na to ptal v zahradnictví a řeklimi, že tekutej je spíš na dřeviny a narostliny že je práškovej. Takže uříznu, strčim řez do prášku, voklepu a vrazim do substrátu pro pokojový rostliny. Teď to dávám do igeliťáku asi na 1-2 tejdny a pohoda. Nevim sice jak rychle to koření vám, mě se zdá že mi to koření tak standartně, ale každopádně ještě ani jedna žlutá skvrnka, kytičky sice za ty dva tejdny nevyrosly, alepořád maj krásnou zdravou zelenou barvu, žádný usychání nebo tak. Dokud sem neužíval igelit tak třeba po 2 - 3 tejdnech začali kytičkám listy usychat, ale nakonec se vzpamatovaly. Do vody a tekutýho stimulaxu sem namáčel na začátku, ale vždycky ty stonky co byly pod hladinou se úplně skroutily stranou, tak sem toho nechal,přešel na stimulax 1 a teď sem vcelku spokojenej.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma