Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Kyselinové pole 06 - Klikni zde pro originální téma
AciDo
Rok 2006 se opravdu povedl – žádný čórky, ani přesazování kvůli odhalení políčka a 8 krásnejch kytek…
Na jaře došla zásilka : Durban Poison (Nirvana)
Shaman (Dutch Passion)
Sadhu a Speed Queen (Mandala)

Všechny semínka vyklíčily v půlce května. Předpěstováno za oknem v kelímcích od jogurtů, po cca. třech týdnech přesazeno do větších (0,7 l) květináčů(nechal jsem je trochu seknout v růstu kvůli výšce) a na začátku července přestěhováno do divočiny…mandalácký modely jsem pěstoval v kýblech od Primalexu a zbytek byl v zemi.
Zemina : Zahradnický sub. + koňský hnuj + perlit (45/45/10) + dolomitický vápenec
Lehce přihnojováno Wuxal super a OBM…
Během růstu byly všechny kytky 2x podrobeny zaštípnutí technikou FIM s různým úspěchem (2 až 5 nových větví).
Měl jsem dvě pole, ale obě byly tak 10km od baráku, takže jsem je navštěvoval jen 1x týdně, což asi nejvíc vadilo Speed Queen a Sadhu, protože mi moc nevyrostly…
Teď už se vrhnem na jednotlivý modely…
AciDo
Shaman 1 - letošní šampión :punk:

Hodně vitální kytka – na začátku července 30cm a v září 2m a pěkně rozvětvená. Začala se pěkně vybarvovat už na začátku květu a na konci květu už byla hodně tmavě fialová. Pěkný hutný a tlustý palice palice se sladko-kyselou pronikavou vůní. Po nadrcení zůstávaj pěkně zasraný ruce s hašišovým odérem.
Kvůli týhle kytce jsem se bál o svoje pole, protože svojí barvou moc nezapadala do okolní přírody, ale nakonec to dopadlo šťastně.
Na konci květu se začala objevovat na pár menších paličkách plíseň.

Začátek květu : cca 21.8.
Délka květu : 57 dní
AciDo
Shaman 2
Světlejší pheno týhle povedený genetiky. Sice o něco menšího vzrůstu(moc se nevětvila a výnos tak poloviční), ale celkový dojem taky nad průměrem. Palice o něco řidší a menší s míň pronikavou vůní, ale pěkně osypaný krystalama. Trochu víc náchylná na plíseň, než její tmavší kolegyně, ale dalo se to uhlídat. Pro jistotu jsem jí seknul tak o týden dřív, než by potřebovala.

Začátek květu : cca 23.8.
Délka květu : 55 dní
AciDo
Celkově je Shaman opravdu povedená genetika...měl jsem tři semínka, všechny vyklíčily, ale jedno nevylezlo z hlíny...takže nakonec ze dvou kytek dvě samice, což je dobrý skóre.
Chuť je pěkně nasládlá (u Shamana 2 lehce zemitá), neškrábe a high je opravdu povedený - žádnej zabiják, ale intenzivní, pohodový a dlouhý. Při zkouření se dá vykonávat jakákoliv činnost ....
Od kámoše jsem měl pyl z Hashberry a zkoušel jsem štětečkem opylovat oba Shamany a jednoho Durbana zhruba ve 2. až 3. týdnu kvetení, ale žádný sémě jsem nikde nenašel, takže buď byl HB impotent nebo jsem já levej... :mutant:
AciDo
Jinak díky všem za pozitivní ohlasy...
Brzy přidám další, ale nejdřív musim nějak setřídit foto a najít si chvilku času na sepsání infa...Ole
AciDo
Durban Poison 1 – šedivý pheno
Nejmenší z Durbanů(co se výšky týče- tak 1,6 m, což je na mostly sativa docela málo), ale zato mi to vynahradil počtu a kvalitě palic a ve výnosu…snad každej kousek stonku týhle krásky byl zakrytej krásnejma tlustejma palicema, který byly tvrdý jako šutr(trošku jsem to přehnal, ale tvrdý opravdu byly :smoker: ) a nádherně voněly. Nebejt zaštípnutí, tak to byla prostě jedna velká palice od země až nahoru. Výnos vzhledem k velikosti kytky byl maximální (5 zavařovaček suchýho). Překvapivě se jí vyhla jakákoliv plíseň.

Začátek květu : cca 25.8.
Délka květu : 53 dní
AciDo
Durban Poison 2 – fialový pheno
Pěkná sativka – necelý 2 m a žádný zbytečný větvení. Proto měla z Durbanů nejmenší výnos, ale vrchní palice rozhodně stály za to – pěkně prorostlý a macatý. Taky manikúra byla docela snadná, protože z palic vyrůstalo spíš míň větších listů. Už od začátku květu bylo vidět lehké zbarvení palic a před sklizní už byla celá pěkně do fialova. Jedinou nevýhodou byla velká náchylnost na plísně – byla na hodně místech chytlá a při dosušování ve sklenicích jsem to trochu podcenil…tak 1/3 kytky jsem musel vyhodit…velká škoda.

Začátek květu : cca 25.8.
Délka květu : 53 dní
Rascal33
tak tomu rikam povedeny outdoor :) Respect! Ruku na srdce, ale narazit nekde na takove pole tak bych se asi neudrzel a jednu palicku si s dovolenim vzal :)

ale jen jednu a malou na test :) ale nikomu bych nic neprozradil ;) mista poli se neprozrazuji :)

Hodne stesti v pristim roce ;)
Ono
No pozerám, že si mal pri Durbanovi šťastie aj na fialovú farbu. Ja som mal 4 samice a každá zelená.:) A s tým, že palice boli tvrdé "jako šutr" si to určite neprehnal!!!:D Aj keď to môže byť prekvapením, že boli tak tvrdé, ako to býva pri indikách, je to skutočne pravda. Jedna moja samica mala tiež krásne tvrdé šišky a orosenie by sa takmer dalo porovnať so Skunkom1.;)K4Y
AciDo
Rascal33 - kdyby jsi mi nezkosil celý pole, tak by mi to opravdu nevadilo...škoda, že nemaj všichni takovouhle filozofii...
Ono - štěstí na fialovou barvu jsem měl nejspíš proto, že ty seeds byly z Nirvany(genetika - mrška jedna nestabilní...)
Anakonda - neboj se, já se jen tak porazit nenechám... :D
AciDo
Durban Poison 3 – zelený pheno
Poslední z Durbánků – podobná forma růstu a výška jako šedivý pheno,ale s větším důrazem na vrchní palice, který sice nebyly tak tvrdý, ale zato měly hodně zajímavou strukturu. Celkový výnos byl menší, ale kvalita výslednýho produktu zůstala na vysoký úrovni. Na druhý fotce je vidět napadení levé vrchní palice plísní, něco podobného bylo asi na dalších třech místech – stačilo vystříhat a žádný další problémy s tím nebyly.

Začátek květu : cca 25.8.
Délka květu : 53 dní
AciDo
Jak je vidět, tak každej Durban byl vzhledově jinej, ale zase všechny kytky začaly kvést ve stejnou dobu a byly ve stejnou dobu seknutý - zhruba o měsíc později, než udává Nirvana a ještě by pravděpodobně pár dní chtěly, ale plíseň útočila a byla špatná předpověď počasí. Taky účinky jsou u všech tří stejný (pohodový a energický high).
Ze 3 semínek vyrostly 3 samice, takže tady si nemůžu stěžovat.
Kdo by chtěl zkusit tuhle genetiku od Nirvany, musí, jak už jsem psal, počítat s pozdějším dozráním a rozdílem v jednotlivých kytkách, ale když se to povede, tak to stojí za to…
Rascal33
hej proc mi tu nekdo dal zapornou K ???
AciDo
Poslední várka jsou produkty z Mandaly...
Pěstováno v kýblech tak 3m od polní cesty, ale protože byla konečná výška všech tří kytek kolem 0,5m, tak tam zůstaly až do sklizně pěkně schovaný za metrovejma kopřivama. Jejich nízká výška byla pravděpodobně způsobená pěstováním v suché oblasti a malou frekvencí zalévání-max. 1x týdně( :( ). Ale díky tomu pravděpodobně zároveň odpadly problémy s plísní, která se vůbec neobjevila. Všechny byly krásně rozvětvený a plný paliček, ale díky jejich vzrůstu byla z každý kytky jen jedna zavařovačka suchého materiálu. Palice spíš listnatý, ale zato pěkně pocukrovaný(hlavně Sadhu je krásně obsypaná), takže žádný zbytečný stříhání listí…
Jinak všechno, co píše Mandala na svých stánkách, je pravda(viz popisky u jednotlivých modelů)
Pozn. dík za překlad členu deth. v historii seedbanek…
AciDo
Speed Queen
citace:
Mandala - High: volba „surfařů“ – stimulující a vyvážený indika buzz, který vás neuspí. Příjemně uvolňující, stále však ponechává dostatek energie pro společenské aktivity. Skvělé kouření během dne! Přináší kompaktní palice plné pryskyřice. Jeden fenotyp má delikátní pomerančovo/citrusové aroma.

Sice nejsem surfař, ale můžu potvrdit…a dokonce má i citrusové aroma. :bravo:
Ze 3 semínek 2 samci – v kýblech jsem měl nejhorší poměr samice/samci (celkově 3/5), asi špatnej mix zeminy(Ph jsem neměřil, tak nevim…)

Začátek květu : cca 27.8.
Délka květu : 52 dní
AciDo
Sadhu
citace:
Mandala - High: uvolňující a relaxační se silnými psychoaktivními účinky, která odvanou vaši mysl, zatímco vaše tělo zůstane ve stavu naprostého uvolnění.

Taky potvrzuju… :mutant:
Z 5 semínek(získal jsem jako bonus ze seedboutique) všechny vyklíčily, 4 vylezly ze země a z toho byly dvě samice. Obě byly naprosto stejný, tak sem hodim jen jedny fotky...

Začátek květu : cca 27.8.
Délka květu : 58 dní
Tayem de Tox
Sadhu je dost listnatá, co?... 8o


Ale Speed Queen!! :bravo: :bravo: (taky jich pár mám :) )
AciDo
to Tayem - mrzí mě, že jsem Speed Queen a Sadhu nemohl věnovat tolik času, kdybych je měl na zahradě, tak určitě vypadaj jinak...
Tak teď už jen pár fotek na konec tohohle trýdu a už se jen budu těšit na příští jaro...
AciDo
Foto 1 a 2 - cesta na pole v létě kolem 5. hodiny ranní
foto 3 - docela macek, co? (pár metrů od políčka - bylo jich tam 5 takovejch..)
Foto 4 - 3 krasavice :bravo:
Foto 5, 6 a 7 - paličky po ránu...
Foto 8 - zpracování listí od palic
AciDo
Foto 1, 2 a 3 - záštipky při zpracování paliček
a zbytek - věškerý zvířectvo, který jsem u kytek objevil (slimáky :rocket: jsem vynechal)
shortis
ozaj pekne sa ti to podarilo!!! K+
konecne niekto tu ma aj take velke rastliny aj zo semien, kazdy len klony....
Prezradis svoje tajomstvo k takej krasnej urode? Je podla teba uspech v pode, alebo v castej nasteve, hnojenie... minuli rok som mal origo semena, hnojil, polieval a nic :(
k 20.prispevok 2.obr. co to sakra jeee? vyzera to ako pstrosie vajce, alebo mega kukla motyla...pozeral som na tu fotku, a neviem co to je.
AciDo
Zdravim shortis...
Na tý fotce je píchavka(houba). Základ úspěchu je výběr místa - dobrá půda, spousta slunce a dostatečná vlhkost, abych tam nemusel 4x týdně(ale ne moc velka, kvuli plísni). A taky vztah ke kytkám - nepěstuju, abych měl hromadu hulení, ale protože mě to baví... :smoker:
Ariel
K+ pro tvoje paradni kytky a enormni pichavku...
Pupiset
Povedenej outdoorek K+ nemine;)
immunal
No teda, davno som tu nebol a hned mi padli oci sem (hladal som nieco o Sadhu...) a musim povedat, ze nemam slov. Hlavne ten Shaman je uuplne nadherny. K+
M@rty
Ten shaman je fakt tha best fialka co jsem kdy videl.......K+ je samozrejmosti
AciDo
Děkuju všem za slova chvály a zelenáče k tomu...
Už se pomalu připravuju na jaro, takže vám můžu představit osazenstvo mého pole pro příští rok...

řízky od kámoše (snad budou):
Chronik
Apollo 11 x Mtf

a objednávka ze seedboutique (snad dojde):
Belladonna (Paradise Seeds)
Honeymoon (THSeeds)
Walkabout (Mr. Nice Seeds)
Grapefruit x NL (Female Seeds X-Line)

-od každýho počítám tak dva kousky, takže nic velkýho, ale snad se to povede jako letos...Ole
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od AciDo
Foto 1, 2 a 3 - záštipky při zpracování paliček
a zbytek - věškerý zvířectvo, který jsem u kytek objevil (slimáky :rocket: jsem vynechal)



zdravim K+ je samozrejmosti,a jestli se muzu zeptat na navod jak jsi tu udelal z tech zastipku z palicek?! thank
PORSCHAK
To jo, Acido, máš to kráásně udělaný, všechna čest:bravo:
Od pěstitelskejch úspěchů, mimochodem takový kytky bych chtěl vidět na vlastní oči, přes vychytlý fotky zrcadlovkou, hezky upravený, ze stejný pozice, aby bylo pro srovnání. Skvěle popsaný, srovnaný, organizovaný, to je pak labůžo si o tom číst (zvlášť když jsem zhulenej:D), člověk se v tom neztratí:cool:

Ještě musim k těm kytkám, jsou přenanááááádherovaný :bounce::bravo:
K+
Jen tak dál:beer:
Hyde
AciDo- paráda, parááda, gratulace!

Fauna u kytek - ta housenka běláska (předpokládám), je docela varováním, ale nevíš náhodou, co láká na posledním snímku tu zelenou mršku, aby celý život jen tak seděla v rostoucích paličkách? Já si přenesl pár venkovních kytek na Windoor pro radost a protože mi ta ploštice či co to je, přišla sympatická už na políčku, doteď sedí na primáru, čučí na nás, když jdeme s Jekkylem spát, tak teprve zaleze dospod listu, kde zřejmě baští nějakou svoloč která je pro mne neviditelná a - neškodí. A ráno už zas čučí. Kytka je zdravá a zdá se že spolu mají celkem hezkej život.
he, he..kouřit bych chtel ovšem jen kyti.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma