Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Ripen + Bcuzz - Klikni zde pro originální téma
Coliseum
Zdravím chci se zeptat někoho zkušenějšího zda zkoušel zkombinovat na konci květu Ripen společně s Bcuzz květovým stimulátorem.

Hlavně by mě zajímalo jestli se tím zvětší efekt .. ?

popisy z hydroponieplus.cz

Bcuzz květový stimulátor
100% přírodní květový stimulátor určen k vyšší a kvalitnější produkci, doporučuje se používat v kombinaci s hydro booster pro dosažení optimálního efektu.

Ripen
Hnojivo určené pro konec květové fáze. P2O5-6%, K2O-5%, MG-2,5%, S-2%. Dávkování: Aplikuje se posledních 10.dní květové fáze. Pouze RIPEN s vodou.


Diky všem za odpověď

pokud je todle duplicitni tema tak smaznu ... hledal sem jen jednoduchym tagem Bcuzz AND ripen :D

Colis
Stoned_r41d3r
Mno, pokud si prectes specifikaci tech produktu, je jasny, ze je kontraproduktivni je vyuzivat zaroven.
Proste nech kytky kvest, pridavej kvetovej stimulator k hnojkam, jakmile se zacne dozravat 10-7 posl dnu, vynechej ze zalivky vse krome ripenu a ph+- veci.
Vyuzivat dohromady nee!
Co?
imho. stoned ma pravdu, ripen kytku připraví na smrt....prostě použití ripenu v kytce vyvola nevratné zmeny podzimu ;)
Stoned_r41d3r
Ad ripen na startovani kvetove faze---mam za to, ze jednorazovy pouziti ripenu tu kytku prilis nenakopne. Spise bych se o tohle micurinstrvi pokousel s PK13/14...
Ale stejne o tom, kdy si rozhodne kvest se rozhodne az kytka sama :sunglases:

A ad sympatie k ripenu- co mas z toho, ja radeji FS :D
ChaoticRoman
Já jsem taky letos používal Ripen a s tím co torcha říká rozhodně nesouhlasím!

Kytku nesekáš ve chvíli, kdy umírá, ale kdy má maximální množství pryskyřice... to je ve chvíli, kdy na ni buď chytá pyl (v tu chvíli je produkce největší) a nebo už obaluje tvořící se semínko ochranou vrstvou. Kytka umírá ve chvíli, když nemůže příjmat živiny (třeba ji zamrznou cévní svazky) nebo provádět fotosyntézu (zataženo), to je až tak v polovině listopadu.

Ripen ji pouze řekne, že už se blíží tohle období a má začít rychle metbolizovat vše co má, takže neopylená kytka začne produkovat max pryskyřice, aby se stihla rozmnožit... Udělala by to i tak, kdyby začalo mrznout, ale já ji chtěl seknout už na konci září a tenhle falešný signál ji donutil zmetabolizovat i uložené živiny z hnojiv.

Ripenem pročištěná kytka chutná jemně, neškrábe (kristalon, fuj) a myslím, že i odstraňuje takový ten zničený, ospalý stav po zhulenosti (u kytek, co jsem ripen použil to tak je). To, co děláš ty, bych nedělal.
ChaoticRoman
to je ale něco o používání na odrůdy, které nechtějí dozrát (třeba out indoor) nebo je chytne plíseň... urychlování není IMHO idealní ani trochu... já ve chvíli, kdy vidím, že to za 10 dní sekám, tak prostě nasadím ripen... ale kytky by žila možná ještě teď, i když jsem měl všechno seklé v půlce října
cix
A nikdo k tomu nic jinýho nemá? :( Pls, obnovit :)
Ray.Wost
Taky jsem se zaobíral myšlenkou nasadit Ripen 10 dní před sklizní, ale k tomu ještě 5 dní užívat TOP MAX (booster od BioBizz).

Co myslíte..?
Stoned_r41d3r
RW:

citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r
Mno, pokud si prectes specifikaci tech produktu, je jasny, ze je kontraproduktivni je vyuzivat zaroven.
Proste nech kytky kvest, pridavej kvetovej stimulator k hnojkam, jakmile se zacne dozravat 10-7 posl dnu, vynechej ze zalivky vse krome ripenu a ph+- veci.
Vyuzivat dohromady nee!
FroSSty
Ja bych souhlasil se Stoned.. Ripen vyvola vicemene nevratne chemicke reakce v kvetine..vicemene ji reknes ze je cas udelat co nejvetsi buds protoze se blizi jeji smrt a ona prirozene vytvari pohlavni organ aby zachovala svoji genetiku..Boostery prave nefunguji na tehle bazi a ciste teoreticky by se tyto reakce meli bit dohromady..ale nerikam ze to nemas zkouset! Nikdy nerikam ze neco nejde..:) Protoze jednou muze prijit nekdo kdo nevim ze to nejde a udela to..:) Kazdopadne jsem zajimavy na report..:)
Ray.Wost
OK..rozumím..nakonec jsem jel jen Ripen a prokládal to vodou (hlína-jak je v návodu), hodně jsem proléval co druhé zalití (cca 2xnormální zálivka) a chuť je dobrá..nepřijde mi lepší, protože používám Bio hnojky (BioBizz) a mám to dobré vždy, ale skutečně mi přišlo, že "přišel podzim". takže chápu ;o) THNX
coolfa
zdravim po ripenu este nechat par dni jen vodu nebo je to zbitecne jedu aero domaci vyroby a nevim jak na konec blizi se sklizen
salimir
cau lidicky,
muzu se zeptat jak casto flusujete ,myslim kolikrat do tydne.

A nemate nekdo zkusenosti s pripravkem zvany GENERIC MELASSES,pouziva se to na flush pudy behem rustu i kvetu rostlin,odplaveni nashromazdenych prvku a soly.
diky a peace
jestedman
.čau, chci se dobrat rozumů, co máte s ripenem

je to skutečně tak, že ripen se nasazuje na úkor konečného flushe? nebo raději doporučíte 10d ripen, 7d voda - kosa.

mám tu odlito asi 2 roky. je to chemka, takže počítám že to vydrží...?
citace:
Původní příspěvek od jestedman
.čau, chci se dobrat rozumů, co máte s ripenem

je to skutečně tak, že ripen se nasazuje na úkor konečného flushe? nebo raději doporučíte 10d ripen, 7d voda - kosa.

mám tu odlito asi 2 roky. je to chemka, takže počítám že to vydrží...?


cus, taky sem nad tim premyslel ale ripen by mel byt final solution takze poslednich 10 dni pred kosou u hliny a kokosu lijes kazdej druhej den, u hydroponie kazdej den.

melo by to kytku zbavit vsech dusicnanu to znamena ze by mela zezloutnout a mela by se zlepsit chut i vynos... a dva roky to musi vydrzet ovsem pri spravnym skladovani ne :)
MDe_
GH Ripen 1L

Ripen (v češtině Dozrát) je komplexní výživový přípravek určený k použití v posledním stadiu květové fáze.

Je specificky navržen k urychlení a posílení procesu zrání, zvýšení obsahu účinné složky léčivých a aromatických rostlin.

* Dává rostlině silný signál, že se blíží ke konci svého života. Rostlina reaguje urychlením procesu zrání v poslední snaze šířit své geny.
* Nutí rostlinu posílit své obrany, a tím zvýšit obsah aktivních částic.
* Poskytuje rostlinám všechny minerální soli, které potřebují ve snadno vstřebatelné formě.
* V případě předchozí akumulace dusíkatých částic nebo mikroelementů, pomáhá metabolizovat tato rezidua, což vede ke zlepšení chuti plodů.
* Venku vám umožní rychle sklidit před začátkem chladného a vlhkého období.
* V případě vážné napadení houbami nebo hmyzem, vám umožní urychlit přirozený cyklus a zachránit alespoň něco z jinak zkažené sklizně.
cus,, ripen by se mel lit a az potom flush. ted ho liju ma to npk 0-6-5 je to docela kysely z ph vody 6.7 mi to dela 6.0 +- 0.1

efekt je celkem znat liju ted teprve ctvrtej den


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma