Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Co řikáte na tuhle žárovku? - Klikni zde pro originální téma
lukassssss
Nikde sem tu o ní nic neviděl ... je to nějaka žárovka pro pěstování květin... našel sem jí zde : http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?DPG=55633

co si o tom myslíte? já jedu jen pod úsporkama, myslíte že tohle by se vyplatilo přikoupit?
brambora
zdar hele kdyz nati kliknu tak se mi naty strance neobjevi nic zadna zarovka
lukassssss
uz je to upravený
Rascal33
modre spektrum, takze to bude tak na rust ale na kvet tezko... mozna do matkarny by to nebylo spatne...
lukassssss
a kterou na květ?
sundance
čti FAQ!
Rascal33
sodik... nebo nejakou cervenou usporku...
green tree
tak koupil si někdo tuhle žárovku, já uvažuji o dvou 100W do matkárny, asi si ji objednám... pak hodím info...
xjackx
sem na to zvedavej ale podle me sou to vyhozeny prachy a zbytecny plejtvani proudu, si radeji kup do matkarny nejakou usporku (ja mam 75W) http://www.slavojka.cz/EL4U4.htm
green tree
Mno..zjistil jsem, že je to od firmy OSRAM a taky se mi ty vatáže zdaj příliš vysoký... bude to pekelně hřát a nic moc svítit, stejně si možná jednu 100W objednám, kvůli tomu spektru...

to xjackx: napiš mi sem prosím přesný typ tvojí usporky. DD
xjackx
slavojka EL4U4-75
green tree
VoidMAN: díky kámo. Tak já se na tu žárovičku vyseru :heh: kdesi jsem četl, že je to dobrý na osvětlování zeleniny, aby vypadal čerstvě...
xjackx mi hodil dobrej odkaz tak si objednám pár těch fajnovejch úsporek...
Chuck Taylors
2xjackx: kolik te stala ta usporka?ja to tam nenasel
xjackx
stala mi nejak kolem 700 i s postovnym.
Capo
Kdyby jste hledali, tak už tu Zeus psal o speciálních zářivkách. Kupte si radši Oceanic colour od Narvy co stojí kolem 200,- za 15-54W což jak Zeus uvádí tam má stejný efekt na kytky jako přibližně 5x silnější sodík, jenom se tomu musí udržovat vysoká vlhkost proti sodíku, protože ta barva světla způsobuje že se na listech otevírají póry a tak potřebujou větší vlhkost aby nevysychaly.

Takže podle jeho příkladu má mít jedna 36W (130cm) Oceanic colour přibližně stejný efekt jako sodík 180W při pětinových nákladech za elektriku.

Viz jeho thread: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=18948

Taky o tom uvažuju, že si ji koupím, ale pěstírnu budu mít v nevytápěné místnosti, t akže nechci riskovat, že mi to tedka zmrzne. Začnu s tím najaře. Zkusím 2x 18W (60cm) jako vertikal scrog.

Pěstu zdar
metalsodik
Capo nesmíš věřit všemu co se píše a navíc Zeus pěstoval okrasné kytky.
Capo
citace:
Původní příspěvek od VoidMAN
no prave - uz jen proto si myslim ze si ten thread sice nasel ale asi nedocetl az do konce - pac se tam nakonec spooooousta problemu nevyresi a spousta dalsich se objevi

navic az si koupis 130cm 36Wzarivku tak chci videt jak ji smysluplne naladujes do skrine :p: tak aby mela naky vyuziti :D

a presne jak pise metalsodik - pestoval naky kopretiny :rolleyes: ....


No tak to se mýlíš. Já jsem ten thread dočetl celý už asi před měsícem a vím, že pod tím pěstuje orchideje.
Na konci tam, je že Jahůdka po něm chce, aby mu přesně poradil jakou sestavu na to použít, aby to mohl otestovat. Dále je na konci, že na Zeuse všichni čekali a on se neobjevil. Netvrdím, že se další problémy neobjeví. Je to ale alternativa pro ty co z nějakých důvodů mají u sodíků problém s teplotou a taky pro ty co pořád pro začátek chcou začínat na úsporkách. Určitě to pod tím pojede líp než pod studenou a teple bílou úsporkou a nechcou kupovat hned drahé lampy a chcou si to nejdřív vyzkoušet.

Proč bych si kupoval 130cm? Dělají se od 15W a ty mají 44cm , 18W 60cm, 25W 75cm, 30W 90cm, 36W 120cm, 38W podle narvy 105cm a 58W 150cm (sice menší watáže mají menší poměr lumenů na wat, ale s trochou matiky si spočteš aby to vyšlo).
Na jaře vyzkouším dvě 18W jako vertikalní scrog a schválně jestli bude lepší výsledek než pod 70W sodíkem. V zimě to nejde, protože by mi to tam zmrzlo kvůli tomu, že je to ve vedlejším baráku a tam se netopí a waty a kačky za teplomet dávat nechci.
Dobře netvrdím že ten jeho poměr 5x lepší bude, ale myslím si že určitá úspora tam bude. Ty jeho argumenty a jak to měřil zní důvěryhodně.
Kdyby jste si ten thread dobře přečetli tak se dostanete i k jeho mailu, proněvadž tam dal odkaz na jeho stránky a mohli byste si s ním ty další otázky a problémy probrat.
Zkusím si s ním o tom tak v únoru něco napsat a dám na jaře vědět jestli a jak dobře to roste. A kolik toho nakonec bude gramů na wat se zjistí až tak v květnu.

Pěstu zdar
Capo
Tak beru zpět, že to bude až taková úspora, když jsem si přečetl test, co dělal metalsodík. 5x to určitě nebude. A jestli tak o 25% levnější o tom by se taky dalo uvažovat. Ale zase to světlo kytky nepálí takže to může být kousíček od kytek narozdíl od sodíku a to by mohlo být východisko pro nízké skříně. Mínusy budou ve množství trubic a taky k počtu trubic i více armatury k nim a tak stoupá cena, která se bude svou cenou i s trubicema blížit nákladům na komplet sodík.

Z toho co jsem si tu o nich ještě přečetl, tak se tyto zářivky jeví jako hodně dobrý doplněk k sodíku ke zvýšení kvality a množství, ale podotýkám jenom ve spolupráci se sodíkem to jde dost poznat.
Capo
PS: Od toho testu, co jsem plánoval na jaro, asi nejspíš opustím, když už to testoval Metalsodík a zkusím si odtud z bazaru koupit komplet tak 70 - 100W a pojedu ten vertikal scrog pod tím. Snad mi to tata na půdě ve vedlejším baráčku nenajde.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma