Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Cool' N.A. aneb postavme si pěstírnu - Klikni zde pro originální téma
Let’s start :-)
Zhruba někdy koncem srpna 2006 sem konečně získal prostor pro pěstování. Je to stará kúlna o velikosti zhruba 4 x 2 metry. To je přesně prostor, kterej sem potřeboval. Dostatečně velkej a zároveň naprosto nenápadnej. [CODE]Dostatečně velkej a zároveň naprosto nenápadnej.

very_hard
Hmm a co takto sa viac rozpisat a pomazat tie blbosti co tam mas takze otazka jedna Cim chces svietit otazka dva neni v tej kulni zima ? otazka tri aka bude Genetika ? otazka 4 kolko rastlin ? otazka 5 ake hnojky budes pouzivat A inak Growu zdar
cus, zatim si zkousim jak to tady funguje.treba mi nejde vlozit obrazek na stranku, objevi se mi jenom cesta a ta navic jeste nefunguje, poradis? ...jinak k Tvym otazkam - svitim sonteckem 250w, zima neni, vsechno sem zateplil fasadnim polystyrenem, pestuju 2x WW ; 1x NL & 4x superskunk, zatim sem ve fazi rustu, tagze hnojim wuxalem&phytaminem....tak to je pro zacatek vsechno. postupne se to sem budu snazit vsechno nacpat, ale nejak neni cas...peace
Mr Proč
Jak pripojit k prispevku fotografii
MR.Bong
ja si myslim ze na skrin je to moc veliky..ale kdyz to vymyslis tak to bude stat za to
lowerider
250w na 4x 2m. a 7 kytek? myslim ze je to zbytecne moc velkej prostor na vykon lampy... mno treba se mejlim posilej fotky..
uz brzy se tady do toho pustim poradne, vlastni pestirna zabira cca 1/4 coolny
Tak jedem !!! :flamer:
Let’s start 
Zhruba někdy koncem srpna 2006 sem konečně získal prostor pro pěstování. Je to stará kúlna o velikosti zhruba 4 x 2 metry. To je přesně prostor, kterej sem potřeboval. Dostatečně velkej a zároveň naprosto nenápadnej.
Kúlna byla plná bordelu, ten sem vynosil ven a roztřídil. Začal jsem s podlahou, vysypal jsem jí pískem, na ten sem položil dřevěný podlážky. Podlážky byly o něco kratší, tak sem zbytek doplnil cihlama. Potom sem na podlážky přitloukl igelitový pytle. Na ně sem nakonec natloukl starej koberec. Není sice bílej, ale zelená barva se kytičkám bude líbit určitě stejně jako mně.
Elektroinstalace
Elektřinu jsem přivedl flexo kabelem CYSY 3 x 1,5mm z nepoužívaný zásuvky v baráku skrz okno, po zemi podél hradeb až ke kúlně. Z venku kúlny sem vedl kabel pomocí kabelových úchytek střechou dovnitř. Uvnitř sem použil opět kabelových úchytek a po jednom trámu vedl kabel až k místu plánovaný zásuvky. Používám dva zásuvkový obvody. Na prvnim je na časovači napojenej lamper a na druhym sou všechny venťáky, taky s časovačem.
Zateplení a potažení stěn reflexní folií :grrr:
Zateplení kůlny bylo nutno udělat na stropě, stěnu s dveřma, dveře samotný a taky díry pod střechou. Ostatní zdi sou silný víc než 50cm, což je dostatečný. Zateplení sem se rozhodl udělat pomocí fasádního polystyrenu určenýho pro zateplování budov. Chtěl sem si ho koupit, ale po sečtení obsahu všech potřebnejch míst mě cena zděsila natolik, že sem se rozhodl si polystyren opatřit jinak. Všiml sem si že nedaleko obkládaj dům polystyrenem, tak jsem se zašel zeptat na zbytky. Bez problémů sem je dostal. Začal sem stropem ke kterýmu sem přitloukal dřevotřískový desky, na trámy. Mezi trámy bylo místo přesně na polystyrénový desky o rozměru 150 x 50 x 5 cm. Desky sem ještě zajistil latěma, takže nemůžou padat. Na díry pod střechou sem opět použil dřevotřísku, za kterou sem nacpal polystyren. Na dveře sem použil polystyrénový desky. Provrtal sem zepředu dveře vrutama a na hroty vyčnívající z druhý strany dveří sem desky napíchl. Malý díry sem vyplnil PU pěnou. Stěna u dveří je cihlová, tak sem do cihel vyvrtal díry vrtákem č.6 a do děr zasadil hmoždinky. Na hmoždinky sem přišrouboval 3 kulatiny o r = cca 7cm šroubama 6 x 100mm. Mezi kulatiny nacpal polystyrénový desky a přes ně do trámů natloukl dřevotřískový desky. Na ně radši ještě pro jistotu lišty na zpevnění. :sun: Na dřevotřískový desky sem pomocí napínáčků připevnil reflexní bílo/černou folii, bílou stranou dovnitř pěstírny.
Velkej problém byl se světlem unikajícím ven pod a kolem dveří. Nakonec sem ve stavu totální zhulenosti vymyslel geniálně jednoduchej trik. Z reflexní folie sem udělal závěs přes lichoběžníkovou stranu kolmo na dveře, blíž k nim. Závěs sem připevnil zbytkem jedný žíly se zbytků flexošňůry na háčky(from železářství).Tenhle závěs odráží většinu drahocennýho záření zpátky na kytky. Pro jistotu sem druhej závěs ještě přidělal na trám nad těma problematickejma dveřma. Díky tomuhle závěsu neunikne kolem a pod dveřma ven ani lux pro cizí oči nežádoucího světla. Další pohyblivej závěs sem umístil na stranu naproti straně s dveřma. Ne však uplně ke zdi, ale zhruba do poloviny. Tim se zvýší intenzita záření dopadajícího na kytky a zároveň mi vznikl tolik potřebnej úložnej prostor. Ostatní stěny a strop sem nakonec udělal taky z reflexní folie jako závěsy, ale nepohyblivý, bílou stranou dovnitř.
Ventilace
K ventilaci sem použil dvou ventilatorů EURO2, 150m3 za hod, na ně sem pomocí kobercový lepící pásky přidělal PVC trubku. Trubky sem vyvedl ven pod střechou a přidělal přes ně kovový síťky proti bordelu lítajícímu dovnitř. Okolí ventilátorů sem vycpal polystyrenem a vlastní ventilátory připevnil vruty na zeď obloženou dřevotřískou. Další použitej venťák je stolní ventilátor koupenej v tescu. Slouží k ovívání kytek, čímž jim dodává na pevnosti. Všechny ventilátory sem napojil na analogovej časovač a nastavil spínací periodu od celý do čtvrt každou hodinu.
kytky ke dni 5.11.06
topeni
nakonec sem byl nucenej pouzit primotopnyho telesa na cas, kdy lamper nesviti - 5 hodin denne. Topidlo dost zere - 1000W, tak ho nechavam topit 2x 15 minut v tyhle dobe, v realnym case to je od 11am do 4pm. Dal nechavam topidlo topit v dobe predpokladanejch nejnizsich teplot, tj. od 12pm do 6am v tyhle dobe topim 4x 15 minut. Diky tomu teplota v pestirne neklesa pod 20°C :frog:
tak to je zatim vsechno, fotky nejsou uplne nejaktualnejsi, fotil sem v prubehu stavby, takze se sem budu snazit dat par fotek novejsich + popis zalivky and many more...cus cus

code:
It's time for joint,
it's not a joke. 
Stop to do everything, just smoke, 
...and fly high to the sky



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma