Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
BioMagix - Klikni zde pro originální téma
dvojka-trojka
Včera jsem byl v g-shopu v Cimburkově ulici, protože jsem potřeboval doplnit nějaké hnojiva do hlíny a narazil jsem tam na tento výrobek od firmy GH (General Hydroponic). Je pravda, že už jsem o něm v minulosti četl na netu, kde mě to dost zaujalo.
Tak jsem se včera rozhodl, že to vyzkouším, a protože teď pojedu 6x Mazara od D.P. v hlíně, rozhodl jsem se, že pro porovnání to budu 5-ti kytkám dávat a jedný ne. Vzhledem k tomu, že cena je celkem vysoká (650,- za 10g, 1g je na 15-20 litrů vody) jsem celkem zvědavej jestli to bude mít alespoň poloviční vliv, než co říkal ten prodavač:D. Ten to vychvaloval do nebes:D, aby ne kšeft je kšeft.
Taky by mě zajímalo, jestli s tímto výrobkem máte někdo zkušenosti a popřípadě jaké.
Tady je opsaný text, který je přiložený:

BioMagix je směs příznivých mikroorganizmů, která zbavuje kořínky od patogeních hub, které je napadají, a obaluje je ochrannou bariérou, jež brání v jejich reprodukci a přežití vyššího počtu "predátorů".

Jak BioMagix funguje?

Obklopí kořeny jako celek ochranným podhoubím, jež brání patogenům ve výživě, růstu a reprodukci, a tedy v přežití.
BioMagix má i druhou funkci, neméně významnou: tato vyvážená směsice baktérií rozkládá odpad ve výživném roztoku, čímž umožňuje převádět organickou látku s potenciálem přenosu chorob na další minerální soli snadno dostupné rostlině.

Kdy a jak jej používat?

BioMagix je přírodní obránce 100% biologický.
V zemi se snadno reprodukuje, lze jej tedy snadno přidat do vody, s níž provádíme zalévání.
Při hydroponii je nutno jej používat s BioFiltrem (viz informace o BioFiltru), prostředku, který vytváří nezbytné podmínky pro jeho reprodukci díky malým "hvězdám", v nichž se ukrývá a které umožňují jej uchovat v dobrých životních podmínkách co nejdéle.

Používá se jako prevence i jako léčebný prostředek
10g/150 L až 200 L - každých 6 až 8 týdnů.
Při namáčení, když připravujete setbu, jej přidejte do vody na zalévání pro vaše rostliny v zemi, nebo přímo do vody ve vaší nádrži, pokud provádíte kultivaci hydroponií.
BioMagix se dodává v baleních po 10, 25 a 50g.


23

:smoker:











[SIZE=4]BioMagix[SIZE/]

Biomagix
Erixon
Mě to docela připomínáhttp://grower.cz/forum/showthread....ght=trichoderma
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od Erixon
Mě to docela připomínáhttp://grower.cz/forum/showthread....ght=trichoderma

No Trichoderma to právě není tu tam měli taky, ale ta je mnohem levnější. Říkal, že toto je mnohem lepší, tak mě právě zajímalo, jestli to tu někdo už třeba vyzkoušel a s jakými výsledky.
Zatím....
23


edit: ještě tam píšou toto: Jde o biologické očkování kořenového systému s vysokým obsahem mikroorganismů a bakterií, jehož hlavním cílem je chránit kořeny před škodlivými houbami, jako je Pythium, Fusarium, Phytophora, Verticilium atd.

:smoker:
dorel
Zdravím všechny grovery,
měl bych dotázek na produkt BioMagix od GHE, chtěl bych vědět, jestli je potřeba dodržovat bezečnostní pravidla(rouška, rukavice,...) tak, jako u Trichodermy a ostatních výrobcích, které ji obsahují(kvůli jejich toxickým vlastnostem).Vím, že tenhle thread je už trochu starší, ale na Groweru a netu(stránky GHE, Google,...) jsem 3 hodiny tuhle informaci hledal a nic.Kdyžtak to pak smáznu.

Díky D.
inf3cti
trichoderma a ostatne nie su toxicke, mozu vsak sposobit zdravotne komplikacie po vdychnuti. predpokladam, ze ten prasok su vytrusy/spory, a nechces predsa vdychovat vytrusy/spory hubovych organizmov. rukavicami nic nepokazis, ale ako vravim, toxicke to nie je, takze ak sa ti to dostane na ruku, staci ju poriadne umyt, amputacia nie je nutna.

Nieco ako toto:
Trichomil je biologický prípravok mikrobiálneho pôvodu, ktorý nie je pre človeka, zvieratá a rastliny patogénny. Ekologicky je nezávadný. Pri práci s týmto prípravkom dodržujte však rovnaké ochranné opatrenia, ako pri aplikácii s chemickými látkami. Vdýchnutie prípravku, veľmi jemného prášku, by mohlo spôsobiť zdravotné problémy. Preto používajte pracovný odev s protiprašnou vložkou, gumové rukavice, gumovú obuv a dýchací respirátor. Pri práci až do odloženia pracovného odevu a umytia vodou a mydlom, nefajčite a nepite! Po práci si umyte ruky a tvár teplou vodou a mydlom!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma