Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
CO2 za 30Kč a bez problémů - Klikni zde pro originální téma
Marcus Mann
Pokusil jsem se podívat na problém s CO2 z chemického hlediska, podobně jako soda + ocet, ale jednodušeji. Ocet se dost vypařuje a smrdí, a tak jsem si řekl, že existuji i jiné kyseliny, např. citronová.
Takže, když koupíte v běžné drogerii po jednom balení zažívací sody a kys. citronové, sesypete dohromady, důkladně smícháte a rovnoměrně rozprostřete na nějaký tácek (pokud možno umělohmotný) a ten umístíte do skříně nebo pěstírny (od prostoru závisí množství ingrediencí nebo frekvence obměňování), pokud možno někam nahoru (CO2 je těžší než vzduch a klesá dolů), začne směs pohlcovat vzdušnou vlhkost čili vlhnout a mírně pěnit. Jeto podobný efekt jako u šumivých tablet a jeho intenzita závisí přímo na vdušné vlhkosti v pěstírně, která se tím pádem !snižuje!. Je to podle mě jednodušší a čistší způsob než ocet a zároveň řeší častý problém odvětrávání nadbytečné vlhkosti. Celková cena kompletu se pohybuje okolo 30-ti Kč, s táckem za 50,-. Náplň je třeba obměňovat jednou až dvakrát týdně dle vlhkosti.
ins
Zdarek Macusi,
to je fajnova vecicka,tohleto..jaka je teda priblizna spodni mez vlhkosti na to,aby k tyhle reakci dochazelo??? Pripadne jestli by se to dalo rovnou macet...trebas vodou
(s)mej se
ins

[Edited by ins on 12-02-2002 at 09:49 AM]
kuba
vyndavám ocetsesodou a hned du skusit tu citronovou metodu.
A ještě mi to sníží vlhkost -Bomba!
K+
Walhalla2000
clovece, neb jsem pred par dny prepnul na kvet a do co2 jsem se nechtel kvuli smradu z octa poustet...
tak tohle zkusim...

bude-li to fungovat jak pises, tak te ukarmuju...
Ronson
Fakt skvelej napad, ocet fakt desne smrdí!.!
La Grand
Tak na to jsem zvedavej az to nekdo testnete tak napiste
JFKALFA
hele ze systemu ocet+soda se dalo vytezit 15L plynu (nic moc, spis nic pro velky systemy) z tohodle dostanetu uplny prd !!!
sifonova bombicka ma 4-5L plynu za 10 bombicek nedate vic jak 15Kc :) takze 40-50L plynu za babku :)
dupal pise 5procent i gdyby ste davali 2 procenta tak to bude znat !!!
Walhalla2000
Ja to teda uz zkousim asi treti den. Tezko rici, zda to kytkam pomaha, neb neni na nich za tim logicky nic moc videt a nevim, jak by vypadaly bez toho... pokus bude pokracovat i nadale...
ddevil
Tohle sem nasel...nechce se to nekomu prelozit? Jak to delaji kolegove?Ja tomu jaks taks rozumim ale muj preklad by mohl bbyt obcas zavadejici..... :) a tak bychom preci nikam nedosli.

DO-IT-YOURSELF C02 GENERATOR (for your closet operation)

Every green leafed plant uses carbon dioxide in its daily life. 0.5% of our air is carbon dioxide. Plants are able to utilize up to 5 times the natural amount and can grow 5 times faster - provided that sufficient light, nutrients, and water are available to support the extra growth. Generally speaking, a plant will grow faster with added carbon dioxide in its environment.

Yeast is a living, eating, breathing and reproducing organism. They consume sugar and water and excrete carbon dioxide and alcohol. Yeast is used in the production of alcohol. Buy some brewers yeast at a make-your-own-beer/wine store. You will have to get a large jug with a small mouth, a rubber cork with a hole in it that will fit in the mouth of the jug, and six to ten feet (your decision) of flexible tubing in which the carbon dioxide will travel. All of these can be found at the one store. You are basically reviving the dry yeast in the package so that they will eat the sugar you give it and produce carbon dioxide meanwhile. Ask the person at the store that you want to produce carbon dioxide for some house plants. They will give you what you need.

2. Now add sugar to the water . One part sugar to every five parts of solution.
3. Empty the packet of yeast in the jug and stir.
4. After a few hours the yeast should be active and producing carbon dioxide. The production of carbon dioxide can be observed by actual bubbles floating to the surface.
5.The only thing you have to do now is maintain the life of your yeast population. Dump out some of the solution and add fresh water so that is does not become stagnant. Add a few teaspoons of sugar. Do this every week or two.
6.Theoretically, your yeast population can last for an eternity!

Walhalla2000
jen dotaz yeast jsou kvasnice?

---------

jo jsou... uz sem to nasel...

mimochodem. presne tenhle system ted doma zkousim...
Jeckob
Hoj wsichni.Chci se zeptat, jak dlouho wam wydrzi ta nápln we flase?A kolik tam toho dawate?Ja to mam wyresene tak,ze mam zawarowacku(ane ne 1lirt) we wicku korek,w korku dirky a hadicky(3)Jednou kape woda-1kapka za 10 sekund a dalsima dwema jde CO2 ke kytkam.Mam to wsechno na stolu u okna bo dawam dokupy par kytek ktery nejak nedaly transport na motorce po polni ceste(sadili jsme na strom a ty tri se uz tam newlezli)we flase mam smes 1 sacku kys. citronowe a 1 sacek jedle sody.Wsechno je to pryc za par hodin.Kolik tam dawate te sody?

[Edited by Jeckob on 27-05-2002 at 07:41 PM]
viridis
NaHCO3 + HCl <-> NaCl + H2O + CO2

na kyseline nezalezi, to je uplne fuk, jaka. Molekulova hmotnost sody je cca 100, vznikne grammolekula CO2 a to je za normal. podminek 22.4 litru, at vazi, co vazi. (chemie 9. tridy ZDS)

Takze z 100 g sody muzete pocitat asi s 20 litry plynu.
Avitas
Udělej si sám výrobnu CO2

Každá rostlina se zelenými listy potřebuje ke svému životu kysličník uhličitý.
0,5% okolního vzduchu je tvořeno právě CO2. Rostliny přitom mohou využít až 5x větší množství CO2
než je v přírodě a mohou růst pětkrát rychleji - pokud mají dostatek světla, živin a vody, mohou růst
velmi rychle. V podstatě řečeno, rostliny rostou rychleji, pokud jim doplníme kysličník uhličitý navíc.

Kvasnice jsou živý organismus, který se sám živí, dýchá a rozmnožuje. Živí se cukrem a vodou
a produkuje kysličník uhličitý a alkohol. Kvasnice se používají při výrobě alkoholu. Kup si trochu
pivovarských kvasnic v obchodě "založ si vlastní pivo/víno obchod". (pozn. to u nás asi nebude) Ještě budeš potřebovat větší
nádobu (kádinku), gumovou zátku s otvorem, která půjde těsně nasadit na nádobu a pružnou hadičku
asi dva metry dlouhou ( podle tvojí potřeby ) která bude CO2 odvádět. Všechno tohle koupíš v jednom
obchodě. (pozn. nejspíš laboratorní sklo). Suché kvasnice nyní musíš oživit, aby začaly konzumovat cukr
a pravidelně produkovat CO2. Řekni prodavači v obchodě, že potřebuješ vyrábět CO2 pro rostliny
v domácnosti. Dají ti všechno potřebné.

2. Nasyp cukr do vody. Na pět dílů vody jeden díl cukru.
3. Vysyp droždí z balíčku do nádobky s cukrovým roztokem a rozmíchej.
4. Po několika hodinách začnou probuzené kvasnice vyvíjet CO2. Je to vidět podle bublinek, které se
objevují na povrchu.
5. Jediné, co teď musíš dělat, je udržovat společnost kvasnic při životě. Odsaj přebytečný
roztok a přidej čerstvý cukr, aby proces stále probíhal. Každý týden nebo čtrnáct dní přidej několik
kávových lžiček cukru.
6. Teoreticky může tvoje kvasnicová společnost žít věčně!

nemo
snarku tos mě předběh. Právě jsem se na to chtěl taky zeptat. To jsem zvědav co řeknou odborníci.
Kvetak
Lidi má pro mě cenu CO2, když větram "imr vére" neboli pořád. Pardón za off topic nebo jak se to píše.
Martin
Nejdříve chci poděkovat avitasovi za dobrou práci. Ten překlad je supr a dobrá práce je i ten anglický článek. CO2 - další zázrak? Já to tak nevidim. Zpočítejte si jaký objem má vaše skříň. Moje má skříň má 2 stopy a na vejšku 150 cm. To je zhruba 300 litrů. Připočtu li k tomu cirkulaci, která je důležitá, zjistím, že se tento obsah několikrát za den ve skříni vymění. A teď k věci. Kolik že ta věcička vyrobí litrů, pět, deset, patnáct. To je nic!!! Zbytečné sraní. Jedině, že bych uzavřel smlouvu s LINDE TECHNOPLYN.
Wampyr
Teda zni to supr.Ja mam ve skleniku udelany pro kyticky mikroklima, tak tam nasadim kvasnice a cukr.Rikate, ze CO2 klesa dolu, tak ja to nasadim nad ne, at na ne CO2 krasne pada.Diky za tip
lubomier
ja som sa zas dopocul, ze pri spalovani tiez vznika co2 takze ked swojho speka alebo cigu vyfajcite pri rastlinkach malo by im to pomoct
Nikodym
Víte jak budete mít CO2 zadarmo? Dělejte to jako já! Chodím si s rostlinkama povídat a přitom jim tam dýchám!;)
greenjerry
No nekde sem cetl ze napln bomby stoji tak 80kc, jde jeste o to kde ji sehnat a kde ji pak naplnit ... na LPG to asi nepojede
weider
niekde tu uz raz niekto riesil sposob uzavreteho okruhu cirkulacie v skrini. Myslim si ze by to vyriesilo problem so zbytocnou stratou Co2 do ovzdusia. Jeden okruh by bol len na odtah vzduchu od vybojky napr cez cooltubu a druhy by bol vlastne privod a odvod vzduchu. Potom by sme si len rano priviedli Co2 do obehu a rano ho pekne vypustili a doplnili cisty vzduch.
Ty vaše továrny na CO2 jsou pěkný kutilský práce, ale když na kytky třikrát dejchnete tak tam maj 9 litrů cóčka za pár vteřin, takže já bych tyhle věci moc nehrotil:p:
Che guevera
zdárek lidi ,moc dobrý téma ,užitečný ,zapojím se ,jestli z vás ještě někdo chodí do školy a nebo prostě dělá v náké větší firmě tak by si mohl všimnout na chodbách červených nádob s nápisem : Hasicí přístroj ,tedka se dělají hlavně pěnový a práškový ale bez větších problémů se najdou aji bomby plněný Co2 no a pokud máte štěstí ,jako já ve škole ,podaří se vám sblížit se se školníkem a ten vám může pošmelit náký ,,vyřazený" třeba 9 litrovky ,to na pát měsíců stačí ,jednou za týden šplíchnete trochu do své pěstírny a kytky si hoví v ráji (platí pro velkopěstitele) ale bacha stlačený plyn při vypuštění má hoooodně nízkou teplotu ,pokud stříknete přímo na kytky tak vám omrznou tak bacha !!! ale chce to zvyk PEACE
groweman:-)
ahoj mohli by ste mi prosím poradit ? taky bych chtěl vyzkoušet tu kvasnicovou metodu ale potřeboval bych ještě trochu poradit jestli je lepší dát přívodní trubičku s co2 nahoru aby se snášel dolů na kitičky ale bojím se jestli mi ho hnedka neodsaje odtah ze skríne? A jestli by nebylo lepší dát hadičku přibližně do víšky kitiček a hnát to na kitičky přes větrák?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma