Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
problém s matkama - Klikni zde pro originální téma
Dr.Katz
mám čtyři matky Orange Budu vyrobené z klonů a nasazené v kokosu+perlit a hnojím Advanced Hydrop. of Holland. V posledním týdnu je to ale velice špatné, matky se vyloženě trápí, schnou konečky všech listů a kroutí se nahoru, větší listy úplně sežloutly, listy vůbec nemají tmavě zelenou barvu, ale jsou světle zelené...Klonky z těchto matek dokonce úplně zčernaly. Musel jsem je vyhodit...Nedostatek nějakého prvku to asi nebude, hnojivo je to profesionální a myslím, že to mají všechno vychytané. Snad teplota: 27 stupňů. Taky mi tam poletují jakési mušky,ale četl jsem že to by nemělo vadit...snad. Takže nevím. Budu vděčný za každou odpověď.
mott
nepíšeš o množství vody. konce žluté = moc vody... a mušky bych vybil. viz lepový desky, thread pod čarou - příslušenství.

27 °C kdyby byly OK by nemělo vadit, ale v problémech bych to snížil na 23-25.

AH je ok, pokud je to podle návodu.

čím svítíš?
viridis
Jak jsou stary a v jak velkym kyblu ? - jestli maji pres mesic a jsou v necem mensim (<4l), koukni na pH, event kokos dukladne proplachni cistou vodou (pozor na teplotu) a s citem to trochu pohnoj. (Uz se mi stalo, ze kytka si brala hnojivo 'dle vlastniho uvazeni' a nechavala 'zbytky', potfora ;). V kokosu narostla koncentrace Mg2+ vzhledem k ostatnim slozkam. Priznaky presne stejny - vrsek zesvetlal a odspoda zacalu opadavat listy, pote, co zezloutly ryhlosti asi tak patro denne. Nez jsem na to prisel, vypadala kytka spis jako švestkoň) Vytluc musky a vubec - hmyzaci tam nemaji co delat.
ostatni dtto mott
Dr.Katz
Hned mě napadlo, že by to mohlo být přehnojené a tak jsem to prolil čistou vodou. To jsem udělal asi před týdnem, ale nic se od té doby nezměnilo, akorát že jsem přišel o čtyři vdovy...měly chuděry ty stejné příznaky jako teď ty oranže...jsou asi háklivější a proto pozdechaly první. Přelité by to nemělo být, protože ten kokos vodu moc nedrží, všechno přebytečné odteče. Zalívám to dost střídmě velice ředěným hnojivem. Ty mušky vychytám, to je moucha :-) Teplotu jsem snížil o dva stupně- oddekloval jsem to a tak by tam nemělo být takové dusno. Myslím, že ten vzduch se tam musí trošku hýbat. Svítím stejnýma zářivkama jako Dr. Smokalot, takže tam by problém neměl být. Ty matky jsou staré asi tak tři měsíce a květníky mají dost velké, takže to je taky v pohodě. No uvidíme, jak se věci budou mít. Každopádně dík. Jestli vás ještě něco napadne, tak sem s tím.
viridis
Vcil pises "velice zredenym hnojivem" - jak moc velice ? Svetly listy mohou byt i z nedostatku dusiku - zkus jednu razne prihnojit.
Dr.Katz
No původně jsem hnojil poloviční dávkou, než hnojím klony, ale když začaly ty problémy, tak jsem to snížil na čtvrteční dávku v domění, že to je onen problém. Nebyl.
Myslím, že rostlina pod výbojkou spotřebuje více hnojiva než matka pod zářivkou. Ale dneska jsem udělal radikální opatření: přesadil jsem ty matky do substrátu(zahradnický pro okrasné rostliny)+keramzit a namontoval jsem tam větrák, takže uvidíme. Zkazit nemám co. Doufám. Možná to může být i tím dusíkem, jak píšeš, ale netroufám si to řádně pohnojit, abych to nepohnojil, ale jestli nezaberou má opatření, tak to zkusím.
Xixao
Nazdar Dr.Katzi. Zdroj tvych problemu bude zcela jiste v muskach. Mas tam na 90% svilusky, letajici jedinci sou v pohode akorat snasej do hliny vajicka. No a s tech vajicek se vylihnou cervy a ty ti sezerou korenovej system. U vetsich a starsich kytek nemusis hodne dlouho nic moc pocnat - budou vypadadat nejak zklesle. Ale treba to ze ti klony zcernaly je jasny, cervy jim zerou vytvarejicise koreny a kytka umre. Moje doporuceni jak se co nejlip zbavit tehle svini: bud koupit nejakou mooooc silnou chemku, nebo vsechnu napadnou hlinu vyhodit a zbyly musky vybit. Ja sem musel u svejch kyti predcasne sklidit a vyhodit hlinu. Stejne se me dostali i do matkarny, ale tam sem je uz zvladnul. Kdyztak napis jak sou kytky stary a jestli uz kvetou.
Dr.Katz
Takže matky už jsou v konečném stádiu svého krátkého života. Dva dny jsem nebyl doma a to, čeho jsem se obával se stalo. Čekaly na mě jenom torza matek, pahýly s několika schnoucími listy. Konečky větví jsou ještě zelené, ale to je už jenom otázka několika dní, nebo snad už jenom hodin...Myslím, že tady už žádná chemie ani nic jiného nepomůže. Pouze urychlí smrt. No nic, život jde dál. Každopádně děkuji za pomoc. Kdybych alespoň zjistil, co to bylo, abych se příště mohl vyvarovat...škoda.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma