Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

 
Stínidlo Adjust-A-Wings - Klikni zde pro originální téma
xjackx
Chtel bych se vas zeptat jestli z vas taky nekdo pouziva stinitko tehle znacky. Protoze je oproti obycejnemu stinitku o dost drazsi. Ja pouzivam ted medium a stalo 2600Kc spolu, s vybojkou 400W Nurturelite SuperHPS a sem s tim spokojen ale nevim jestli je to opravdu rozdil oproti obycejnemu stinitku za 500Kc. Melo to vubec cenu?
kafevar
xjackx: Nevím, jak moc bohatý grower jsi, ale Wings jsou podle mě extrémě předražený. Efekt neodpovídá ceně. Já bych se na Wings vykašlal. Ale je to věc názoru, kdo na to má a chce to, ať si to klidně koupí.
metalsodik
Stínidlo Adjust-A-Wings medium 400-600W -
kontra COOLTUBE , vyplatí se investice????

Na výsledek jsi budeme muset počkat tak 3-4 měsíce , než udělám pokus pod 250w.
Tady na G se objevují názory, že stínítko je předražené atd. Tohle nebudu řešit já po krátké zkušenosti musím říct, že investice nelituji a rozdíl je alespoň prozatím co se týká vizuálního dojmu ohromná.
Použitá úprava reflexní vrstvy stínidla je opravdu jiná než u plechu na CT, na první pohled se může zdát , že je to stejný materiál,ale odraz světla je daleko větší a hlavně opravdu skoro po celé ploše na 100% , pokud upravíte rozměry skříně podle watáže lampy. Stínidlo dobře odráží do stran, do hloubky je plocha osvětlení menší, proto to chce skříň s větším poměrem stran na šířku. 250w na stínítku 400-600, které není pro 250w ale dá se použít , odpovídá základna skříně tak asi hloubka 65cm a na šířku asi 110 cm , plocha se na danou wattáž skoro zdvojnásobí. Já mám do teď na 250w 60*60 a CT má co dělat s prosvícením rovnoměrně do stran. Je otázka zda bude výnos na větší ploše s Wingem větší, já jsem přesvědčený, že ano.
Já koupil stínidlo na 400w , ale nedá mi to a udělám pokus na 250w , protože nemám zkušenost s 400w a nemohl bych to objektivně porovnat, a na 400w to bude chtít opravdu skříň s jiným rozměrem, ty přizpůsobím až po zkušenostech s 250w. Teď ke skříni ve které je umístěn. Skříň jsem si udělal původně na matky pro 250W MH, proto je tak málo vysoká, má jen 110 cm na výšku a základna je hloubka 76cm a šířka 91cm ,kytky proto udělám je jednopaličky v květináčích asi 11*11,nebo 13*13, to ještě uvidím jak se rozhodnu. Nebudu je ale různě přemísťovat ,aby bylo poznat jak e světlo rozptýleno a jestli v rozích je dost světla, chci dát růst jen pár dnů a hned přepnu, velikost kytek záleží hlavně také na kvalitě klonů, chci aby větší množství právě eliminovalo výkyvy výšky v závislosti na klonech a né na kvalitním rozptylu světla.
Měl jsem strach s teploty ale dal jsem euro2 na odtah a na lampu fouká Sunon, ten s GM za 75 Kč , to je fakt síla, spíš je problém se silným zdrojem pro něho, dost žere ale má fakt fukot.
Trošku vidím problém s vlhkostí, při tom větrání v růstu, musí jít zvlhčovač na větší výkon, v tom má CT jasnou výhodu, ale v květu bude zase větší sucho se kterým mám teď při použití CT problém ,nemohu se dostat pod 55% dostat ani náhodou.

1. foto – ještě skříň se starým stínidlem, navíc chybně umístěno, lampa musí být otočená o 90st , to je tady také největší chyba 90% lidí , každý má s delší stranou souběžně lampu , ale stínidlo musí být právě do delší strany a přihnutím plechu volit osvětlení do stran!!!
Na dalších fotech už detaily stínidla, na světlé fotce je vidět nejlíp , jak je málo skříň široká a paradoxně je v rozích nejvíc světla, plech je už nejvíce přihlý ,proto musím skříň v budoucnu udělat širokou, zvláště na 400W

Pro ty co zastávají názor, že si to raději zhotoví sami musím říct , že odrazivost stínidla je základ a nevím čím to nahradit, aby se to aspoň přiblížilo Wingu, jsem celkem zdatný kutil a plech není problém okopírovat ale pokovení je problém. Dělal jsem také pokus s CT do které jsem dal plech polepený reflexní folii s Grow, ale odrazila přesně i vnitřek lampy , protože je hladká a dělalo to stíny, možná , že nová stříbrná folie s G , která je z malých plošek by se hodila,ale já už to nebudu řešit,snad to někdo udělá a uvidíme,každopádně ve stínidlech je hodně skrytých rezerv a sám sem nevěřil v tak markantní rozdíl oproti jiným stínidlům ! Tak uvažujte, doufám , že jsem vám
metalsodik
Ještě několik fotek na koukání.
metalsodik
Poslední fotky pro začátek.
xjackx
Cus.

Mas to opravdu pekny, stinidlo Adjust-A-Wings medium pouzivam taky a myslim si ze to zadne vyhozeni penez neni a ze se vyplati!
A koukam ze to mas zavesene na Easy roll, ale nevim jak?Ja je mel taky ale porad se mi to vytahovalo nahoru nez sem jeden rozebral a znicil.Tak sem si radeji koupil osvedceny retizek.

Mej se a at ti to roste.
greenjerry
A pouzivas heatshield ? nemohl bys dat nejaky detailni nakres rozmery a zakulaceni Adjusta ? Nebo aspon detailnejsi fotky a rozmery, z toho uz bych to udelal :)
Sorry, že zasírám fórum, když se srovnává, ale nedá mi to:

Vlastnoručně vyrobený A-Wing:

Potřebujete k tomu:
dva kladívkový plechy 60x40 cm, potom ohnutej střed. plech o uhlu cca 120-140° - bude uprostřed po celé šířce stínidla, další dva profily U na objímku, ocel. lanka, šroubky, el. čokoládu na uchycení lanek, vrtačku, nůžky na plech atp.... Snad pochopíte z fotky...

Trochu k tématu - osobně si myslim, že A-Wing je super, ale ta cena je přemrštěná. Já si koupil před nedávnem v BIOPLANTS věrnou kopii originálu toho středního za 700, kterýho má metalsodik. Funguje super, ale je z obyč. kladívkovýho plechu, ale pro mě mnohem přijatelnější, než CT nebo klasický stínidlo nebo A-Wing za tři litry. Ale uvidim, oba kousky teprve testuju...

Foto1: moje kopie (zamazání okolo je umělecký výtvor ve photoshopu :D)

Foto2: komerční kopie - celek

Foto3: komerční kopie - detail úchytu objímky
metalsodik
citace:
Původní příspěvek od xjackx
Cus.


A koukam ze to mas zavesene na Easy roll, ale nevim jak?Ja je mel taky ale porad se mi to vytahovalo nahoru nez sem jeden rozebral a znicil.Tak sem si radeji koupil osvedceny retizek.

Mej se a at ti to roste.


Stačí na boku povolit nebo utáhnou tu křídlovou matku, někdy když je to moc lehké tak to trochu zatížíš závažím , můžeš ho přivázat na tu šnůru před stinítko, oni to píšou , že když je to moc lehké, tak se to vytahuje.
jinak okopírovat to stínidlo jde, je to velice jednoducé, ale jde o ten odraz, nevím jestli tu něco seženeš co jse tomu trošku aspoň přiblíží v odrazu, ty plechy které se používají doCT a Industria stínidel tomu nesahají ani po pás, v tom je kámen úrazu.
Já bych to zkusil polepit stříbrnou foliji z G, ale jen tou novou , co má ty malé plašky, ta hladká se na to nedá použít, zrcadlově odráží i hořák výbojky a dělá stíny, musí to prostě něco dobře rozptylovat světlo.
Jeck Herer
To stínidlo co sis vyrobil ti maximálně o trochu víc rozmístí světlo... Mluvil sem se známim co dělá v growshopu a řikal,že sou ty stínidla A-Wings tak drahý,protože sou z ňákýho matroše,kterej vodráží ňák 95% světla,strašně efektivně a že např. 600w lampa s timhle stínidlem pokryje plochu 1.6 m čtver.
Sám to má doma,řikal že je to světlo skvěle rozmístěný a kytky který jsou úpe na kraji nejsou vůbec ridší,jsou skoro stejný jak ty uprostřed.. je to super a chystám se do toho taky jít,až vymáknu plochu,určo se to vyplatí!
metalsodik
Přesně tak , je to tvarem a hlavně odrazem a ten z ničeho neuděláš, kytky jsou na krajích tak osvětleny , že CT se může jít zahrabat. Musí se ale podle wattáže zvolit správná ploch , teď to právě zkouším.
greenjerry
Kdyz se polepi stinidlo folii z growshopu, ktera odrazi 98% spektra ? myslite ze by to taky nefungovalo ?

http://shop.growshop.cz/katalog/det...1dad408471baa91
nebo zde
http://shop.growshop.cz/katalog/det...1dad408471baa91


A jak zjistim spravnou plochu ? je na to nekde tabulka ?
Hodinář
GreenJerry: proveditelné, ale co bys musel udržet, je teplota.Alespoň na takových hodnotách abys folii neuškvařil.A když už folii s 98procentní odrazivostí na stínítko,tak diamantovou.Kvůli dobrému rozptylu světla(náhražka za proklepávaný plech standartně používaný při výrobě stínidel)
indicky-konopi
nějaky nový objektivnější info?
Hodinář: diamanotová folie? to je jáká prosim tě? stříbrná agro nebo jiná?
mury
....no tak sem si ho pořídil taky a musim říct ,že zatim to vypadá,že nekecaj a světlo to fakt rozráží rovnoměrně páč mám teď kyti čerstvě přepnutý po měsíci růstu a sou jak když střelí-všechny stejně velký,což se mi s kůltůbou nikdy nedařilo...........no tak to sou moje zkušenosti s cca 3 týdením provozem :).M.
indicky-konopi
mury: zdravim, tak to je paráda, takže budu uvažovat též o koupi a-wingu, jelikož se mi na prostor 120x120 zdá CT s tak pofiderním stinidlem nedostatečná...chci se jen ještě zeptat, zda-li se nezvýšil problem s chlazenením (teplotou), jak chladíš? jinak je třeba zvedat lampu výš s timhle stinidlem? foto je? díky
mury
...no s teplotou to je tak ,že s "ačkem" sem měl ve skříni s 600w míň stupňů než s kůltůbou(podomácku dělaná-hodně plechu-moc topila :) ),ale stejně sem tam měl 30,tak sem to downgradoval :) zpátky na 400w(poved se out,tak nemusim tak šajnovat :) )...no a je to super-teplota v cajku světlo všude a ještě to dobře vypadá :)......fota mam,ale ve foťáku a ten doma tak je dodám po neděli do mýho trýdu,zatim čus.M.

edit: jo a mám tam nechanej jen odtah ze skříně td250 + pas. nasávaní a ofukovej větrák-to je celá vzduchotechnika.
EricCartman
2 indicky konopi:
Diamantová folie je oproti klasické stříbrné prohnaná pod válcem, kterej do ní vyrazí malinký nerovnosti, takový aby se ti při natažení folie neztratily - jako při klasickým zmuchlání

Sám plánuju koupi tohoto stínidla - mám 600W v relativně malým prostoru, sice nemám problémy s teplotou (pod 28°C) ale výnosy nejsou nic moc.
V plánování je prostor 1,2x2,2m ale nevím jak bych to nejlépe pokryl.

Na http://www.growshop-highfive.com/ říkaj, že stínidlo na 1000w pokryje 2,2 x 1.8m a kdybych těch 1,8m pomocí důkladného poodrážení diamantovou folii zmenšil na mých 120 čísel mohlo by být vyhráno, co myslíte? Světla tam sice nebude zrovna nejvíc, ale na tak velké ploše by mohly skákat pěkný čísla g/w :D

Co byste viděli jako lepší v možství ztarceného světla - Kůltubu nebo heatshield ,nijak moc to sice chladit nepotřebuju, ale bůhví co se stane až v létě udeří horka :rolleyes:

A ještě cena - kde a za kolik jste je viděli?
Já - 1000w - 2690
400/600w - 1690
Bioplants Brno
EricCartman
Je to k nevíře, ale ať sem hledal jak sem hledal, nikde sem ho levněji neviděl. Co vy?

Besedujme!
farda
kolik asi stoji takovejle A-Wings? je to docela macek
Cicmon
Escadro Pablo: hele taky jsem si rikal, ze u heatshildu se mi ten stin moc nezda, ale rek bych, ze je k uzitku, pac teplota pod nim je libova a i pres ten stin jsou kyti uprostred o par cm vetsi, nez u kraju, takze IMHO jeste zlepsi rovnomernost rustu

EricCartman: opravdu levne, Borivojova 2690 za 400/600W
Cicmon
Escadro Pablo: hele foto nemam a asi ani mit nebudu, pac jsem to prohazel a uprostred jsou ty nejmensi,,,, delal jsem to tak i bez A-Winga, jen rozdily ve vzrustu byli predtim vetsi....
Kazdopadne pro predstavu v obdelniku 3*4 kyble jsou dva primo pod stinitkem/heatshieldem a kyti v nich proste narostly o neco vic nez ostatni (ale neni to takovy rozdil, tak 3-5 cm rozdil od ostatnich, z celkove vysky cca 45-50 cm)

scatche: taky pise, ze levnejc uz ho nenasel ;)
Cicmon
mno, to me taky napadlo, ale ony nejsou vyssi a vytahlejsi, nybrz vyssi a celkove robustnejsi, takze asi ne :)

jo, pod hs je fakt chladek, jinak s tim nejteplejsim/nejsvetelnejsim mistem se da dost hejbat,,,

,,,,a IMHO je lepsi mit vyssi kyti u kraju, protoze pak maj vsechny kyti vic svetla, ty mensi, co dam doprostred pekne zhoustnou a jsou tak trochu do V cimz se jeste zvysi pestebni plocha (prodavaj se i takovy SOG systemy s kaskadovitejma patrama), uvidim co s A-Wingem, zatim je to v
rovine :)

btw. mas ten mensi hs? Trochu mi prijde, ze by k 600W mohl bejt i ten velkej, ale zas jestli to pak nebude hazet zbytecne stin
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od Jeck Herer
To stínidlo co sis vyrobil ti maximálně o trochu víc rozmístí světlo... Mluvil sem se známim co dělá v growshopu a řikal,že sou ty stínidla A-Wings tak drahý,protože sou z ňákýho matroše,kterej vodráží ňák 95% světla,strašně efektivně a že např. 600w lampa s timhle stínidlem pokryje plochu 1.6 m čtver.
Sám to má doma,řikal že je to světlo skvěle rozmístěný a kytky který jsou úpe na kraji nejsou vůbec ridší,jsou skoro stejný jak ty uprostřed.. je to super a chystám se do toho taky jít,až vymáknu plochu,určo se to vyplatí!


Oni toho všeobecně týpci v growshopech spoustu nakecaj. Moc bych jim nevěřil, jde jim hlavně o to, aby to prodali. Kámoši takhle dali na radu jednoho z nich a pořídili Nurturelite. 200W prej mělo díky unikátnímu vyzařování ,,toho správného" spektra svitít jako 600W sodík. Jaký bylo jejich překvapení, když 2x 200W = 400W měl příkon pouze 300W a nakonec pod tím měli jenom 100-150g. To moc neodpovídá 1200W, co? :D Stejně jako já s Budmaxxem. Padali od nich řeči, jako že ,,týpci co to jedou udělali po přidání Budmaxxu 700g místo předchozích 450g", a realita byla mnohem slabší. Prostě to všechno brát s rezervou, A-Wings není výjimkou.
Cicmon
hmm, jenze zovna u A-Wingu to vypada, ze nekecaj :angel:
greenjerry
taky bych rekl ze to tak horke nebude, teorie je hezka vec ale rozdil pred klasickym stinidlem nemuze byt nijak zavratny a s pridanim ostatnich faktoru vynosu mozna i nulovy, myslim ze budou veci, ktere se na urode projevi mnohem vice
metalsodik
Nejvíce mě sere , že tu kecáte a nemáte ho. Samozřejmě že vše má vliv na výnos ,ale stínidlo je prostě super, a všechny vaše náhražky s různých plechu jsou většinou horší než klasické stínidla s obchodu, prostě kdo jste to nemohli porovnat na vlastní oči , tak se k terijím o prospěšnosti raději nevyjadřujte, můžete hodnotit jen to co máte a můžete porovnat.
greenjerry
no mozna by bylo lepsi odpovedet a poucit nas, nemyslis ?
greenjerry
a myslis ze je lepsi i nez cootube ? tam se to zase mozna vyrovna nizsi teplotou ve skrini, rozlozenim nebo ucinnosti odrazu ?
Cicmon
greenjerry: hezkej zapal pro vec, ale moc se hadas :wink:
1. kdo tu mluvi o teorii, my psali poznatky z praxe
2. Oproti obyc stinitku je to nesrovnatelnej rozdil, kytky rostou opravdu rovnomerne (nicmene tvuj home a-wing tohle muze dokazat taky :))
3. CT mam, neni to spatna vec, ale teplotou se A-wing (600W) s heatschieldem CT (400W) v klidu vyrovna (kytky 10 cm pod vybojkou, no-problem v obou pripadech, s tim, ze CT ma mnohem horsi rozlozeni svetla - osobne vidim uplatneni CT pri omezenym miste) btw. Snark vsude prosazuje, ze CT je jen komercne vyzdvihovana a ze neni moc o co stat - v praxi)
4. nizsi teplotu ve skrini je lepsi resit poradnym centralnim odtahem
greenjerry
ne ja se nechci hadat, jen me to zajima ;)
radsi kdyz mi nekdo napise sve poznatky nez kdyz pise "serete a kecate"
... pro rozlozeni svetla je to urcite mnohem lepsi nez klasicke stinidlo, to urcite, ale to neni nic co by se nedalo napodobit, pak tu zbyva jen material oproti homesmejdum :)
a nemuzu si pomoct i kdyby byl matros original Awingu mel 100% odrazivost tak pri bile nebo nejake spec folii ktera ma 95-98% to se neda poznat.

Jinak bych tedy prosil jestli by nebyl nekdo ochoten poslat schema origos awingu s healtshietem ? prave proto abych zjistil tu praxi ;) dik
Cicmon
njn :), na krabici pisou, ze a-wing ma 98% odrazivost jako folie, jenze jak u folie vyresis teplotu :eek:
az budu mit cas a jestli si vzpomenu :smoker:, tak ti to zmerim a nakreslim, ale mej strpeni :)

jop a jeste by me zajimalo - v hydroponicu meli dlouhou dobu v ceniku "necojakoa-wing" od jiny firmy a psali tam, ze to ma lepsi konstrukci a tak, cena byla o neco malo nizsi, nicmene uz maj taky A-wing original - mate nekdo zkusenost ;)?
EricCartman
No doufám, že sem to s tou cenou nepoplet, maj tam napsáno:
Stínidlo-Ajust-A-Wings Super - to sem si přeložil jako to pro 1000W
Stínidlo - Ajust- A-Wings-Classic - to sem si přeložil jako to pro 400/600W

1000w - 2690
400/600w - 1690
Bioplants Brno

http://www.bioplants.cz/cenik.xls

pokud sem to pomotal tak se všem co tam zbytečně vážili cestu moc omlouvám
xjackx
podle miho je u nich super jako medium pro 400W a 600W a to classic je nejspis small pro 250W jinak by to meli hodne levny kdyz uz tak to chce videt
rkcz
A-Wings nejsou tak drahe proto, jak jsou ohnuta, ale proto, z jakeho materialu jsou vyrobena. Jsou vyrobena ze specialniho plechu, ktery by mel udajne odrazet 95-98% svetla, takze nejake nahrazky z kladivkoveho plechu vazne nemaji cenu a rozhodne tomu nelze rikat "Home-Made A-Wings". Jinak podle me A-Wings urcite stoji za to mit je i kdyz jejich ucel neodpovida jejich vysoke cene, ovsem investice se skutecne vyplati - zvetsi vynos a svetlo vraci rovnomerneji i do stran a kytky po stranach nestradaji tolik jako kytky po stranach s beznym stinidlem.
greenjerry
to rkcz : s "Home-Made A-Wings" nedocilis asi 95-98 procent svetla (i kdyz se tomu muzes dost priblizit) ale lehce s nim docilis rovnomerne rozlozeni svetla (to je o tvaru stinidla), takze pokud nekomu nevadi 5 procentni ztrata na svetle, tak se to vyplati udelat za par korun, furt lepsi nez klasicke stinidlo.

To mam osobne vyzkousene "home made a wing" po tehle strance funguje vyborne.
rkcz
greenjerry: naprosto s tebou souhlasim v tve vete: "tak se to vyplati udelat za par korun, furt lepsi nez klasicke stinidlo." a to prave diky tomu tvaru, jinak je to naprosto stejne jako "obyc" stinidlo, jde o tvar, ovsem snad nikdo neveri ze a-wings jsou jen o tvaru podoby kridel. Ver mi, mel jsem moznost videt rozdil vynosu pod a-wings a podomacku vytvorenych a-wings z kladivkoveho plechu. Rozdil sem jako zanedbatelny urcite nevidel. Opravdu nepisu nejake bludy ze zdroje jeden grower povidal. Takze abych to nejak uzavrel - nesouhlasim s tvrzenim ze a-wings lze nahradit do vysoke miri home-madem, na druhou stranu souhlasim s tvrzenim ze je to lepsi nez klasicke stinidlo.
Blejt
nevite nekdo kolik procetnt svetla odrazi stinitko z kladivkovyho plechu..?
Neson
Blejt
odrazivost 80-97% podle toho jak si ho (ten plech :)) vyleštíš

- co jsem podrobil křížovému výslechu odbornou obsluhu v jednom G-shopu, tak z toho nějak vyplynulo, že nejde ani tak o odrazivost, ale o životnost - ta odrazivá vrstva je nějak laserově upravená, takže je téměř nesmrtelná a nemusí se už nikdy prý leštit. Hliník jednou za čas přeleštíš a osobně bych řekl, že hlavně je to ve tvaru. A taky si myslim, že home je lepší v tom, že si ho člověk udělá přesně na míru do své skříně - co se týče rozměrů (orig mi přijde třeba na 600w trochu malý) i tvaru pro ideální odraz. Jako ideální řešení se mi jeví koupit 2 stínidla klasik z G-shopu a sešroubovat je dohromady - osobně odskoušeno - náklady pár korun, montáž 20 minut a efektivita vysoká :), hold musí člověk počítat s tím, že jednou za čas přeleští .......
d.trucker
hoj...ja si koupil po par letech Winga A NELITUJU . SERTE NA COOLTUBY pokud nechcete pestovat v co2
Capo
Tady je komplet nákres tepelného štítu od Disaster:-) . Myslím, že se to bude hodně lidem hodit tak jako mně. http://grower.cz/forum/showthread....7089#post537089
Ono
citace:
Původní příspěvek od Escadro Pablo
Zdrawim, a-winga mam taky + nechal jsem se ukecat v Growshopu tak jsem koupil i ten heat shield(tepelny stit) k tomu a-wingu, ale nevim jestli to byl nejlepsi napad... Teplota je sice jen o ten cca1stupen nizsi,ale zase ten shield stini prostredni casti pestirny takze zitra to zkusim sundat a zmerim teplotu bez stitu zda-li to bude provozuschpne bez tohoto zarizeni :-))
Poslu info jak to dopadlo.....


Ahoj!:) Síce si meranie robil už dávno, ale aj tak ma zujíma, či odporúčaš použitie alebo nepoužitie heatshieldu? Vďaka.:)
modifi
Včera jsem si stínidlo Adjust-A-Wings koupil pro novou 600w skříň a přemejšlim že bych využil výhody A i CT.... "A" používat pro jeho super odráživost a vybrakovanou CT (vpodstate jen skleněnou trubici) kvuli lepšímu chlazení, jen nevim jak obě stínidla vhodně spojit, tak abych Acko za skoro 3 litry nemusel např provrtat :-/........?
Ono
2modifi:
Ahoj.:) Ak vyskúšaš, daj vedieť. Ale aj tak si myslím, že A-wings by sa mali používať skôr s Heatshieldom. Na ich stránke som rovnako nič podobné s CT nevidel, ale ak budeš experimentovať, rád sa dozviem úspešnosť.;)
Syst3m_t3r0r
citace:
Původní příspěvek od modifi
Včera jsem si stínidlo Adjust-A-Wings koupil pro novou 600w skříň a přemejšlim že bych využil výhody A i CT.... "A" používat pro jeho super odráživost a vybrakovanou CT (vpodstate jen skleněnou trubici) kvuli lepšímu chlazení, jen nevim jak obě stínidla vhodně spojit, tak abych Acko za skoro 3 litry nemusel např provrtat :-/........?


zdravím , no v každem připadě nic nevrtej, jde to i bez hoto, ja to měl takto pořešené na léto, rozhodně dobrá kombinace pokud už to neuchladiš odtahem.
modifi
Přesně tohle jsem měl na mysli... jasně že to nejdříve skusím bez CT, ale jestli to nepujde tak tohle vypada dobře ;-)... každopádně na odráživost tohodle stínidla jsem opravdu zvědavej :)
grosancho
Ja mam tohle stinidlo a 600W HPS, opravdu se to obycejnemu stinidlu nevyrovna
Calzone
Docela by mě zajímalo, proč je udávaná u toho stínidla doporučená watáž výbojky, respektive proč začíná tak vysoko. Pokud to stínidlo je lepší než jiné stínidla s 600W výbojkou, musí být lepší než jiná stínidla s 250W ne? Zkoušel to někdo se slabší watáží?
Cicmon
woe, de o to, ze to stinitko je delany na urcitej prostor a na ten prostor musis dodat urcity mnoztvi svetla, aby to bylo efektivni. Delaj se i small A-Wing na 400W, tam by ti mohla 250W stacit :)
metalsodik
Dělají se 3 druhy , ale u nás v obchodech jsem viděl jen dva.
1, je na 250 watt
2, je na 400 - 600
3, je na 600-100watt.
Já mám ten střední a mám v něm 400w, zkoušel jsem i 250w na mh na prostor 92 * 76cm , chtělo by to ale poměr stran tak 100*130-140 , a utáhla by to 400watt lampa v pohodě, světlo jde hodně do široka, šikula by udělal na střední stínitko i 2 lampy , pro případnou kombinaci spectra.
papaja.3
metalsodik
Souhlas s tebou.4 varianta Lange 2x 600W lamps.Stejná velikost jako 1000w,pouze s 2x objímkami.Idealní pro kombinaci spektra,jak píšeš.
modifi
Foto originalu a přesné kopie A-winga. V příštím kole bych rád jel obě tyto verze, takže snad bude konečně pořádné srovnání.....
(pro rejpaly... ta kopie neni ještě pořádně vyleštěná)

Edit: Už jsem udělal i objímku :)
Honzix
Přidávím odkaz na na stránky http://uv-technik.cz kde se dá zakoupit kladívkový plech leštěný do reflektoru, je to také speciální plech s téměř 100% odráživistí světla, rozměr na který sem se tam ptal 50 x 90cm 0,5mm tlustý, stojí nějakých 1000kč. Možná že ty stránky znáte, zajímalo by mě jestli někdo nemá zkušenost s tímto plechem. Zvažuji teď výrobu stínítka a rozhoduji se mezi alobalem a tím spešl plechem, nevíte náhodou někdo jakou má alobal odráživost světla? já osobně bych řekl že by mohla být celkem vysoká. Ještě se chci zeptat, nikde sem tady nenašel žádné parametry a-wingu, nemohli byste je sem někdo dát? nebo dokaz jesli to tu už je, prosím.
metalsodik
Alobal je na hovno, také odrazová folie se nedá ůspěšně použít, osobně vyzkoušeno . Jedině ten plech.
Cicmon
Honzix: aloba cca 70% odrazivost a oxiduje

A-wing 98% odrazivost prej nafurt

rozmery by snad mohl poskytnout modifi, kdyz si delal kopii :cool:
Saladu-saladim
Otestoval někdo tu vlaštovku z BIOPLANTS?
modifi
OK, zitra to v práci nakreslim v autocadu a večer to sem hodím ;-)....
mury
já si nemůžu poct, ale mě příde pořád nejlepší varianta párkrát kliknout tady na netu a za 3 dny to mám ve skříni:):):):)
modifi
a-wing v rozvinu...... pozice děr jsou přesně, jen velikost nějakeých děr je malinko (desetiny mm) upravena, aby to zvládl vyrobit stroj na kterém jsem to dělal.... nezapomeňte, že tyto díly potřebujete 2 ;)

Kdyby někdo chtěl, mohu mu to poslat jako dwg
Capo
honzik: rozhodně lepší než alobal je 0,5mm hliníkový plech. Ve velkých železářstvích ho určitě mají. Ve Feroně v Ostravě stojí půl tabule což je 1x1m 190,- což je supr cena a je to tak na 2 awingy. A uděláš si ho přesně na rozměr který chceš. Už jsem z něho dělal 2 awingy a 1 stínítko pod zářivky do klonovny a super. A hlavně krásně se s tím dělá.
Jpt
Tak lidicky....ja mam taky A-wing a oproti CT jsem naprosto spokojen-. Lepsi odrazovost.....vetsi osvetlena plocha....rovnomernejsi rozptyl....a taky..( coz me prekvapilo) se me snizila teplota.....s CT sem mel u vrcholku kolem28stupnu....s Wingem mam 25 a je mozna o neco niz nez CT..
Jinak nemam origos A-wing ale nakou ceskou napodobeninu za litrika. V g shopu mi typek rikal ze rozdil odrazu oproti normaln wingu je cca 1-2% coz se me zda zanedbatelny....
Jo jinak mam ten mensi 400/600w a jedu v nem 600W vybojku.....plochu 1,2*1,2m si to dava neskutecne....na sirku by slo jeste vic si myslim....
mr.vomacka
TAky jsem koupil napodobeninu Wingu, prý že MIG, kazdopadne hezky nazev. Tak jsem zvedavy jak ta stihacka bude svitit. Tady odkaz http://www.growpestitel.cz/index.ph...21e9ff1a85db220
Mr. Nobody
Každopádně wing je parádní,ale zajímá mne jestli máte zkušenosti i s jinými neobyčejnými stínidly.Tohle už tu někdy někdo linkoval: http://greenhome.cz/katalog/175006
Ale teď koukam po tomhle:http://greenhome.cz/katalog/090502
tim by odpadala spousta sraní s kabelama,..takže jsem zvědav na Vaše názory
PS: A tohle o něm píšou: Velmi oblíbená profi svítidla se zabudovaným speciálním reflektorem-stínidlem, pro optimální rozptyl světla - levné reflektory se vyznačují tím, že světelný kužel vyzařovaný výbojkou má nejsilnější záření ve svém středu. Po obvodu je světelné záření naopak velmi slabé. Může tedy snadno dojít k tomu, že rostliny umístěné přímo pod lampou se spálí a ty vzdálenější naopak trpí nedostatkem světla. Reflektory u profi svítidel mají ve svém středu umístěnou speciální rozptylku světla, čímž je zaručena rovnoměrná distribuce světelného toku.

Profi lampy mají navíc vysoký měrný výkon, lze je uvézt do chodu bez složitého zapojování - stačí pouze připojit napájecí (není součástí kompletu!) a vsunout do zásuvky. Veškerá elektroinstalace je umístěná v uzavřeném boxu, hi-tech design. Lze je snadno propojit s časovým spínačem. Součástí industrie není výbojka.

Vhodné pro použití ve sklenících nebo pro indoor pěstování. Nezahřívají se. Mají v sobě zabudované chlazení vzduchem, což umožnuje lampu umístit těsne nad rostliny a nemusíme se obávat, že se rostliny spálí.
Hanyz
Stínítko z prvního odkazu používám už cca 1,5 roku a nenacházím na něm nic, co by mne vedlo k nespokojenosti. Je to přesná kopie reflektoru z lampy, na kterou odkazuješ druhým odkazem. Tahle lampa vychází z původní Philips SGR 200 a IMHO za zabudovaný předřadník příliš vysoká cena.
BTW rozptylka je IMHO nesprávná terrminologie pro to, co pod tou lampou visí. Já bych to nazval spíše deflektor
Mr. Nobody
Cena je vysoká,ale taky tam píšou,že má zabudované chlazení vzduchem,to by mne zajímalo jak funguje
Hanyz
Naživo jsem origo Industrii neviděl, ale logika mi velí, že tam bude díra s ventilátorem, který bude teplo od předřadníku vhánět do pěstebního prostoru. IMHO lepší mít předřadník mimo pěstební prostor, aby tam nezvyšoval teplotu
Mr. Nobody
já myslel,že by to mohlo chladit výbojku,mrknu se na to v shopu.Na jak velkej prostor používáš to stínítko?
kozmir
čaute moje skušenosti s wingsem-luxusní

uaa
GrowLAMA
Nazdarek,
tak se taky pridam. Pred nejakou dobou jsem si zbastlil A winga, jako základ poslouzil pozink, kterej je polepenej Al izolepou. Vic z fotek. jinak rozmery jsou 800x500x0,5 a vsechny uhly 140 stupnu.

Pár postrehu: Pokud budete delat winga, tak vrele doporucuju pouzit minimalne kladivkovej plech, jelikoz tak jak to mam já, to svítí strasne do stran, tzn. ze je znatelne vic svetla tak 5-10 cm od kraju. Pokud by se pouzil proklepavanej, tak se to svetlo vic rozptyli. Je ale taky mozny ze mam spatnou geometrii stínidla.

Pristi kolo pojedu bud s lestenym antikorem, nebo nejakym stuccem pokud ho sezenu.

Zatim caf.
Capo
citace:
Původní příspěvek od GrowLAMA
Nazdarek,
tak se taky pridam. Pred nejakou dobou jsem si zbastlil A winga, jako základ poslouzil pozink, kterej je polepenej Al izolepou. Vic z fotek. jinak rozmery jsou 800x500x0,5 a vsechny uhly 140 stupnu.

Pár postrehu: Pokud budete delat winga, tak vrele doporucuju pouzit minimalne kladivkovej plech, jelikoz tak jak to mam já, to svítí strasne do stran, tzn. ze je znatelne vic svetla tak 5-10 cm od kraju. Pokud by se pouzil proklepavanej, tak se to svetlo vic rozptyli. Je ale taky mozny ze mam spatnou geometrii stínidla.

Pristi kolo pojedu bud s lestenym antikorem, nebo nejakym stuccem pokud ho sezenu.

Zatim caf.


Než polepovat plech hliníkovou izolepou tak si rovnou kupte 0,5mm hliníkový plech jako já. 1x1m vyšel na 190,- což je myslím vpoho cena když jsou z něho 2 A-wingy.
GrowLAMA
citace:
Původní příspěvek od Capo


Než polepovat plech hliníkovou izolepou tak si rovnou kupte 0,5mm hliníkový plech jako já. 1x1m vyšel na 190,- což je myslím vpoho cena když jsou z něho 2 A-wingy.


JJ cena je to urcite v poho, ale ja jsem nemel moc cas shanet plech a ten pozink sem mel doma, takze to dopadlo takhle :-) Priste to prubnu urcite s necim kvalitnejsim.
LIPEENO
S kamosem sme skusily udelat stinitko komplet pres celej prostor tzn 120x85 a pod spoj obou wingu umistily svetlo a vitrek wingu byl pomoci silikonu vylepen diamatovou folii ktera po stranach schvalne prebyva a tim prebytkem sme myslim dostatecne vyfakovali spatnou geometrii toho neuveritelnyho hovada.Btw jeste sem vetsi nevidel ale funguje krasne ted pod tim vyrostlo 285 rezu nebulky/950g ale dve sestikole:[ neva priste bue lepsi.Good luck everyone
Brdaaak_01
Koupil jsem si A-winga-bazarovýho, ale borec se stěhoval, ale nenašel lanka...moh by někdo s originálním a-wingem napsat, JAKÁ DÉLKA LANEK JE U ORIGINÁLU ??????? DOST BY MĚ TO ZAJÍMALO....i když vim že si to můžu udělat podle sebe
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Brdaaak_01
Koupil jsem si A-winga-bazarovýho, ale borec se stěhoval, ale nenašel lanka...moh by někdo s originálním a-wingem napsat, JAKÁ DÉLKA LANEK JE U ORIGINÁLU ??????? DOST BY MĚ TO ZAJÍMALO....i když vim že si to můžu udělat podle sebe


Večer to zmeřím a napíšu,když si zavoláš do vetšiny Gshopů tak jsou schopni ti to určite taky říct;)
Brdaaak_01
super, dík moc, hledal jsem to abych zbytešně neoživoval starý téma, ale nenašel. až to sem dáš karma letí
mari
citace:
Původní příspěvek od Brdaaak_01
Koupil jsem si A-winga-bazarovýho, ale borec se stěhoval, ale nenašel lanka...moh by někdo s originálním a-wingem napsat, JAKÁ DÉLKA LANEK JE U ORIGINÁLU ??????? DOST BY MĚ TO ZAJÍMALO....i když vim že si to můžu udělat podle sebe


ahojj , snurka ma 67 cm a 5,5 cm od kraje je ten uzlik na zmenceni wingu, cuss m.
nawy
mám skříň 80x60= o trošku menší rozměry než má a-wings,takže by se tam stínidlo vlezlo jen tak tak. zajímá mě jestli to není zbytečný na tak malej prostor ? nebo sa na to mám vyjebat a pořídit větší prostor?.. ..když ta skříň tak hezky zapadá do interiéru O:-)
ganja-steve
mate nekdo zkusenost s tim valstne vyrobenim a wingem potazenym diamantovou folií?
Pineapple
Dávam dohromady a-winga a zkončil sem u toho že v tý krabičce co je objimka jsou dva dráty,no jeden bílej druhej černej a z předřadníku mam vytažený klasicky modrej hnědej a žlutozelenej,tak žlutozelenej je mi víceméně jasnej ale nevim co stěma ostatníma,kdyby moh něakej majitel a-winga poradit jak to ma zapojený byl bych moc vděčnej nikde sem tu informaci nemoh najít a k tomu stínidlu je akorát manuál na sestavení mechanickejch částí ale elektrický zapojení tam popsaný neni dík
FloraElektro
cernej je jako smrt takze to by mela byt faze a ten pripojit na hnedej, jeste jukni ,mi na prodejne mame awingy a uvnitr jsou oba cerny a jsou oznaceny 1 a 2 ,1 je faze takze pripojit na hnedej
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Pineapple
Dávam dohromady a-winga a zkončil sem u toho že v tý krabičce co je objimka jsou dva dráty,no jeden bílej druhej černej a z předřadníku mam vytažený klasicky modrej hnědej a žlutozelenej,tak žlutozelenej je mi víceméně jasnej ale nevim co stěma ostatníma,kdyby moh něakej majitel a-winga poradit jak to ma zapojený byl bych moc vděčnej nikde sem tu informaci nemoh najít a k tomu stínidlu je akorát manuál na sestavení mechanickejch částí ale elektrický zapojení tam popsaný neni dík


Kdyby ti to ještě nebylo jasný,tak hnědej,fáze,jde vždy na úplnej spodek výbojky,na špičku pod šroubením..,což je v objímce vidět,na kterej kontakt to vede ..
Pineapple
jj díky hoši už to mam
killspider
zdarec, myslite ze by byl dobry rozmer skrine 100x75 cm na 400W s a-wingsem a nebo ten prostor je maly ??? tedkom mam 140x75 ale s hovnackym stinidlem a je to des a hruza tak, jsem to zacal predelavat pze to je takova skoro punk skrinka ale pomalu se vsechno vylepsuje ale stejne si myslim ze ten prostor je zbytecne velky na 400w (tech 140x75).
Jagditrax
citace:
Původní příspěvek od killspider
zdarec, myslite ze by byl dobry rozmer skrine 100x75 cm na 400W s a-wingsem a nebo ten prostor je maly ??? tedkom mam 140x75 ale s hovnackym stinidlem a je to des a hruza tak, jsem to zacal predelavat pze to je takova skoro punk skrinka ale pomalu se vsechno vylepsuje ale stejne si myslim ze ten prostor je zbytecne velky na 400w (tech 140x75).


Zdar, ja mám asi 130x85 a uplna pohoda. Prijal by som aj trosku viac na dĺžku, aby som mal kde strčiť zvlhčovačku a podobne. Ale nejako to tam vždy napracem, takže využívam trošku menej ako čistých 130 a je to OK. Využi čo najviac priestoru. zbytočne by som to nezmenšoval. Mrkni do galerky.

J
killspider
no prave za ta puvodni skrin mi prijde trochu nizka vzhledem k tomu ze bych chtel prejit na NFT system a naopak zase na 400W vsude pisou prostor 1m3 ... uz to predelavam po 3 sice az tedkom tak radikalneji ale tak mam trochu slozitejsi podminky tak to musim nejak prizpusobit

kazdopadne dik za radu ;)
johny306
Borci je to opradu adjust originál?? za tu cenu?!
http://zelenyvrch.cz/produkt/adjust...dium-kabel-vde/
!ZAU!
https://www.growgarden.cz/stinidla-...hem-stucco.html
Píší tam :Oproti dražší originální variantě je tento reflektor z běžně používaného STUCCO hliníkového plechu
Original je(co jsem vyčetl) z Miro9 a ješte má specialni upravu,při ktere neztrácí časem odrazivost.Snad jsem pomohl
Dobrman942
Super příspěvek
Asu
Při nákupu wingu kolega řešil také životnost. Jako vítěz v porovnání cena versus výkon vyhrál Defender.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma