Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600W logic groow by EricCartman - Klikni zde pro originální téma
EricCartman
Zdravím všechny growery!

Poté co jsem absoluvoval několik outdoor pokusů jsem se zašel inspirovat na grower.cz s cílem získat si na příští sezónu užitečné informace, aby mi konečně něco pořádnýho vyrostlo.

Jak jsem tak brouzdal a koukal okolo začala se mi víc a víc líbit myšlenka indoor pěstování :)

A jelikož jsem se do toho opravdu zapálil tak jsem to taky zrealizoval.



Místo jsem měl - vyzděný kamrdlík (původně určený pro plynový kotel) u vstupu do zadní části sklepa za garáží. Kamrlík je zády přlepený ke komínu, což řeší problém s odvodem teplého a aromatizovaného :) vzduchu. Rozměry hloubka 75cm, šířka 95 cm a výška až do stropu byly pro můj záměr ideální.

Dlouho jsem přemýšlel kolik světla tam dám. Logicky by vycházela max 400W soda, ale jelikož jsem si celkem věřil v oblasti technického zpracování a automatické regulace teploty a vlkosti zvolil jsem 600W G.I.B lightning - Flower spectre extreme output. (90 000Lm / 200 000 Phyto lm / zvýšený podíl modrého světla) Už od začátku jsem se připravoval na problémy s udržením teploty a vlhkosti. Jak jsem je vyřešil a jestli se mi to povedlo se dočtete dále :D

Genetika zatím žádná sláva jen nějaká noname semínka, byť v outdooru velice úspěšná. Zatím se mi zrovna nechce kupovat origo semínka z holandu, jednak je to zatím jen zkušební provoz a druhak je do budoucna plánována nějaká minimatkárna kombinovaná s řízkovnou. A co do ní dám se ještě uvidí - klidně mi můžete psát Vaše návrhy s čím máte dobrý zkušenosti.


Fotky:
1)celkový pohled zboku - ta vzduchoroura je přívod studenýho vzduchu k výbojce - mám tam takovou custom verzi cooltube - špíš coolstínítko :) vlevo na stěně je řídící obvod (ve fázi ladělí) a dole pod tím spínací hodiny - do budoucna tam budou troje - Světlo/uv speciálka/zalívání

2)Coolstínítko - obyč kladívkovej hliníkovej plech + dvě díry - odtah a přívod vzduchu (ventilátory jen na odtahu) zakrytý klasickým tabulkovým sklem a na stranách zapláclý alobalem na grilování (je tlustší a víc vydrží) celý přilepený hliníkovou lepící páskou. Maximální průtok vzduchu je cca 200m3, ale jdede to sotva na třetinu a uchladí to bez problémů)
ventilátory používám Sunon KDE 1209 PTV1 (12VDC/1,8W, 2800ot, 83m3/h, 34dB, 92x92x25mm) tzv. MAGLEV - ventilátor s magnetickou levitační podložkou. Magnetické bezdotykové ložisko VAPO, vysoký výkon, tichý, velmi vysoká životnost, vhodný i do vysokých teplot. cena na www.ges.cz - 105kč (na odtahu z toho Coolstínítka mám 3) :D jelikož je to na 12V dá se to dobře ovládat

3)Pohled na spodek kamrlíku - z navařovací střešní krytiny (kombinace gumy, asfaltu a jakýhosi vlákna) stvořená vanička - výhoda - nic nikam nevyteče a když do toho naliju pár litrů vody, krásně to odpařuje a zlhčuje prostředí, až tam budou květináče bude to usnadňovat rozlození vody mezi kytkama - co nevypije jedna vypije druhá :) Ještě chybí natřít stěny na bílo - aby mi to nepohcovalo světlo. Vpravo opřenej stolní ventilátor, honící vzduch kolem vody a urychlující vypařování. Veprostřed si šmakujou tři pokusní králíci pod šestikilem. Vlevo je zvlhčovačka vlastní konstrukce - truhlík na muškáty se zalepenejma dírkama - je v tom strategicky namotanej ručník, kterej saje vodu a mnohonásobně zyšuje odpařovací plochu a opět jeden náš oblíbený ventilátor, ženoucí vzduch pod ručníkem a mezerou na konci ven. Za jeden den je to schopný odpařit cca 1-2 litry vody podle výšky hladiny a vlhkosti okolního vzduchu. Úplně vlevo je fén pro nouzový přitopení, kdyby uhodiy těžký mrazy aby se kitizz nenechladly :) - v celým sklepě udržuju teplotu kolem 20°C tak by se nic nemuselo stát.
EricCartman
Další fotky

1) řídící jednotka - měří vlhkost a teplotu
- dokáže regulovat otáčky hlavního cirkulačního ventilátoru podle teploty a vlhkosti(nastavitelné) - výměna vzduchu pro zchlazení nebo odtažení vlhkosti. Reguluje na jinou teplotu ve dne a v noci (nastavitelné). Možnost nastavení minimálních otáček cirkulačního ventilátoru, pod které se nepůjde.

-se zapnutím světla zapíná i ventilátory na chlazení coolstínítka

-jeden výstup na ruční nastavení otáček libovolnýho ventilátoru

-univerzální spínací kontakt na vlhčení (nastavitelná vlhkost)- teď tam mám připojenou tu home made zvlhčovačku

-spínací zásuvka 230V/10A na libovolný přitápění(nastavitelná teplota) - já jsem použil fén - je malej ale výkonej

-vstup 230V ze spínacích hodin - převeden na univerzální spínací konakt - spínání čerpadýlka z odstřikovačů na 12 V třeba na zalívání (mám změřený cca 1,1L/min)

2) jiný záběr na coolstínítko

3) Napájecí zdroj pro řídící jednotku a k ní přilehlé zařízení
-poskytuje napětí: +12V/2A - ventilátory elektronika
-12V/1A - elektronika
+14V/8A - především čerpadýlka - 14V je naprázdno - po zatížení 8A klesne na 12V





Pokud by byl zájem, můžu rozkreslit zapojení jednotlivých částí (modulů - např spínání zvlhčovače podle vlhkosti).
Erixon
citace:
Maximální průtok vzduchu je cca 200m3

Maximální průtok čeho? Píšeš že používáš sunony, který 200m3/hod nedaj ani náhodou (a v potrubí vůbec). Fakt to šestikilo uchladěj jo? Kolik máš stupňů půl metru pod výbojkou??

Jinak ta řídící jednotka by mě zajímala, co používáš jako čidlo na měření vlchkosti? Otáčky ovládáš řízeným stabilizátorem napětí? Hlavní cirkulační ventilátor to je ten černej napravo namířenej proti zami? Ten vypadá spíš jako klasickej stojanovej na 230V kterej napětím moc nezreguluješ. Máš vyřešenej výstup měření? (třeba na displej)

Jinak jestli nemáš něco společnýho s ČEZem :vampire: co se týká slevy na účty za elektriku tak doporučuju sehnat řízky solidní genetiky.
EricCartman
sunony sou tam tři vedle sebe každej 80m2 to znamená 240m3 celkově, to že potrubí si taky něco vezme je mi jasný. Půl metra pod výbojkou mám 28°C, to si myslím, že není nijak moc.

Ta řídící jednotka sou hlavně operáky. Čidlo na vlhkost je udělaný z 2cm špejle a na koncích je napevno namotanej drát. Nasákává to nebo vysychá, odpor je při vlhkosti 60% kolem 10Mohmů.

ten stojanovej je jenom na otáčení vzduchu sem a tam, jede jenom při spuštěným světle - nahoře mám zase jeden sunon na celkovej odtah.

s těma řízkama máš pravdu, ale já nemám kde bych se k nim dostal, zatím to nechám tak, dojedu zkušební várku a pak si něco pěknýho nechám poslat.
Jeck Herer
Zdarec,máš to pěkně zařízený,ale děláš blbost že v indooru pod šestikoulí jedeš no name genetiku.. Vopravdu si sežeň ňáký pořádný řízky,tady na groweru je hafec lidí který řezy maj a nabízej,z různejch krajů takže si myslim že zas takovej problém to nebude a určo se ti to vyplatí,budeš spokojenej a nebude tě pak mrzet,že takovou dobu jsi se staral a rval prachy do trávy která pak za moc nestojí...
Měj se a přeju hodně štěstí do pěstění!!
bubik
Eric:...vetrak 240m3 + 160 m3 odtah od cooltube sem mel pod 400W a bylo to docela malo...ted mam prostor o dost vetsi nez ty, vetrak 780 m3 a v lete sem rad kdyz to neleze nad 30*....taky si myslim ze to neuchladis...
EricCartman
2bubik:
De vo to kde to máš. Já to mám hodně hluboko ve sklepě(vůči povrchu zemskýmu cca 4m pod zemí, a celý to sedí rovnou na skále (jen asi 30cm betonu) a i v létě, kdž sou venku třicítky, tam teplota nepřeleze 20°C. Teď na podzim je to ještě míň. Takže se nebojím, ještě mám možnost zvrchu tepelně zaizolovat to stínítko, to by taky mohlo pomoct, aby se teplo od výbojky nedostávalo do pěstírny.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma