Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vychytávky pro poslední tři týdny kvetení - Klikni zde pro originální téma
mott
Ahoj všichni,

jestli máte nějaký tipy na poslední tři týdny květu, tak je hoďte do tohoto threadu. Zajímá mě např. zkušenost s:

- prodloužením dne na 24 hod. na 2-3 dny - údajně se zvětší palice, kvést to nepřestane

- flushing - zda je nutný, zda u všech hnojiv - např. AH nic podobného na hnojivech nemají

- tipy pro zlepšení výnosu

atd.
kuba
Někde jsem slyšel že je dobrý přidat UV záření v posledních 2 týdnech květu.Prejto má blahodárnej vliv na množství krystalů ještě sem to neskoušel,ale něco na tom bude.(kytka seprej proti UV-záření brání tvorbou krystalů
Pozn. nevíte někdo kterej světelnej zdroj má nejvíc UV-záření?
Haman
No UV žárovka nebo zářivka. UV zářivka (pouze trubice) stojí asi 250Kč, žárovka 75W - 130Kč.
kuba
2Haman-thank you
to Mott-už si zjistil jak to je s tim 24.hod režimem na 3 dny?docela by mě to zajímalo
Máte to s tim UV-zářenim někdo vodskoušený?
Walhalla2000
odzkouseny to nemam, ale mam to pripraveny na odzkouseni... protoze mam koupenou zarovku. ted jen jeste chvili cekat a pak to na jednu skrin pustim
mott
kuba: tak různí přispěvatelé píšou:

mezi 4-7 týdnem na 2-4 dny přepnout na růst, kytky začnou produkovat nové květy rychleji a začnou tloustnout.
breeder
1. Aqua system (podobný systém jako naše bubblery)


kytky: Mr. Nice Shit' - časně kvete (6-7 týdnu, ne déle než 50 dní)

- do 35.dne v květu - mají EC až 2,2


- po 35.dnu v květu - roztok 1/2 koncentrace hnojiv EC 1,2


- 42.den - doplnění roztoku čistou vodou bez živin, propláchnutí kořenů od solí


- 45.den - začátek sklizně - ostříhání všech velkých listů


- 49.den - sklizeň


výnos: 40 rostlin (10 systému, 4 rostliny v systému) sklidili 1025 gramu sušených palic

- tak jsem to na přání předělal a dal větší fotky
jinak více informací na http://www.advancedhydro.com - kliknout na reklamní baner a jste tam, stačí jen vybrat češtinu

PS: moje kytky to nejsou, ale bral bych je mít doma, klidně v obýváku

[Edited by breeder on 15-02-2002 at 02:08 PM]
Mr.Proper
to breeder:

Takze oni 4 dny pred sklizni ostrihaj listy a nechaj tam jen kvety, rozumim tomu dobre. Takze palicim nic nestini a na posledni dny jsou dobre osviceny. To se mi zda docela dobra vychytavka. To se dela bezne nebo je to nejaka jejich specialitka? Nebo jen otrhavaj velky listy?
A to tam smazej porad 12/12 nebo s tim jeste nejak cachrujou?
Zkusil to nekdo? Nebo objevuju Ameriku?
Ant
Chyba

[Edited by ant on 21-05-2002 at 07:11 PM]
Lackyfree
mno pěstitelé.... mohu s klidným svědomím říct že UV žárovka je k ničemu, sám jsem ji zkoušel a žádná změna.... jen vyhozené peníze. UV žárovka je totiž jen na okrasu a těch 75w (POULMAN) je setsakra škoda. Možná má smysl UV zářivka, ale ta je podstatně dražší. Ale nečekejte za vaše úsilý nějaké větší výsledky - možná to funguje ale jen trochu......
Deu
Není UV jako UV. Rozhodně nečekejte žádný změny s takovou tou "UV" co jí maj v klubech na efekty. Je třeba výbojka například z horského sluníčka, která zkutečně emituje UV-A a UV-B, tedy která nás opálí (a nebo taky pěkně spálí, když se to přežene :( ). UV-A a UV-B totiž destabilizuje buněčné struktury, v přemíře jde tedy o škodlivý efekt. Jedna z teoríí tvorby THC je že pryskyřice s THC slouží právě k obraně květů a semen před škodlivými účinky (poškození a mutace), a tedy v přítomnosti UV-A a UV-B se vylučuje pryskyřice více !
Ze svých skromných zkušeností odhaduji že tento vliv skutečně funguje, ovšem samozřejmě záleží na konkrétní odrůdě a podmínkách. Zajímavé je, že u vysokowattových výbojek (1000W) dochází taktéž k emisím určitého množství UV-A a UV-B mimo výbojku (právě proto je ve skle, která UV-A a UV-B filtruje).
Rozhodně pozor při experimentech, nedávejte kytkám to, co by poškodilo i vás, říká se že 20 min. "opalování" denně stačí - příliš mnoho UV kytky naprosto zničí a spálí...
Otázkou je, jakého zisku potence je možno s UV zdrojem dosáhnout, chybí objektivní čísla i testy. Myslím, že je zde prostor na invence, otázkou je kolika pěstitelům tato metoda skutečně přinese znatelné výsledky - jestli se někdo cítí na provedení objektivního testu, budu jen rád, dozvíme se zase více !
kuba
to DEU-myslíš,že to horský slunce je fakt lepší?Včera sem si zrovna pořídil tu UV zářivku tak si mě fakt moc nepotěšil.Ale to horský slunce mám doma takže to je v pohodě(nechce někdo koupit UV zářivku??).
Nevimjakobjektivní budou moje testy,ale určitě to du skusit.Začal bych svítit tak 15min. a postupně bych to zvišoval až na 1H/den.Uvidíme co to provede.
Až se to nějak projeví/neprojeví tak dám vědět.
Koblihostrom
no já taky před zklizní stříhám listy,a nechávám na paličky ještě pár dnů pražit,pod světlem 6/18,a zdá se že se zbylé malé lístečky u paliček ještě více oplácají krystalky,a některé paličky na které moc nesvítilo ještě dorostou
0X0da
Co ja vim, tak nejlepsi modely rostou na horach, dost mozna k vuli tomu UV. Ale nejni UV jako UV... UV zarofka je uplne na nic, disco-zarifka taky skoro a horskym slunickem kytku leda tak spalit... Totiz aby se kytka zacala vopalovat, potrebuje UV-B, ma na to specialni receptory, nejwetsi citlivost kolem 300 nm. Disco-zarifka sviti >350 nm (UV-A) tagze to kytka vnima spise jako modrou. Horsky slunce sviti kolem 250 nm (UV-C) a spolehlive funguje, ale po par minutach ma kytka dost a de kourit (predcasne). Dokonce ani zarifky do solarka nejsou uplne vono, neb maj tvrdy limity UV-B, a kytka potrebuje trochu vostrejsi swetlo nez my. Gde vzit 300 nm (UV-B)? Existujou specialni zarifky tzv. "aktinicke", nekolik typu. Nejlepsi se mi jevjej Philips TLD 20W/03 super aktinicke, uzivane na chem. procesy, kopirky a morsky aquarka. Bohuzel sou swinsky drahy. Levnejsi je TLD 40W/05, za necely 2kila, sviti v UV-B vo trochu min, podstatne vic v UV-A nez /03. Jinak sviti este trochu modre, pouziva se zase na chemky, kopirky a mucholapky. Vo wejkendu sem ji tam vrznul a sem zwedawej... Switi na qwetinku ze sikma tagze bude i srovani vic a min vosvicena strana... Zatim qwiti qwete a nezda se ze by tomu ta zarifka nejak extra vadila, za mnesic se uwidi...
Zdar a silu f qwjetu

[Edited by 0x0da on 18-02-2002 at 11:02 AM]
mott
A co zkušenosti s B Cuzem květový stimulátor?
oton
_

[Edited by oton on 16-06-2002 at 11:05 AM]
debil
když se právě rozbije ta skleněná banka u RW (myslim rtutova) tak to dava UV jak svin.Asi nejspis otazka na 0X0da jestli nevi,kolik ceho proudi s tyhle vybojky. Me to asi pred rokem voddelalo na 3 dny, tak abych aspon vedel s cim sem mel tu cest.

0X0da
To Debil:
Rozbijes-li rtutovou vybojku (teda jenom vnejsi banku) obdrzis "horsky slunicko". To produkuje zareni vseho druhu, jak viditelny, tak UV-A,B,C. Asi funguje jak swinje i na todle vytvrzovani palic. Bohuzel UV-C produkuje velmi mnoho, proto ty spaleniny... Bacha, je to fakt nebezpecny, par minut denne je az moc! Pul hodiny plnyho shajnu je podle mejch zkusenosti letalni davka - spolehlive to pobije vsechny bakterie, plisne, Vas (teda kuzi a woci) i vase byliny. Uplne super na sterilizaci vzduchu a cistejch ploch. Kdyz tim svitite, radsi nekam vypadnete, swjetlu se vystavujte co nejmin a nezapomente si vzit brejle!!!
V predchozim prispevku jsem doporucoval radeji special zarifky TLD..W/03 nebo TLD..W/05, ty nejsou tak brutalni, a a myslim ze fungujou. Vozarivkovana (1x TLD40W/05) strana kwiti byla fakt lepsi. Teda asi vobeslo by se to i bez toho, ale je to takovy to maly ale vyznamny PLUS.
oton
to Saluh: moh by si napsat co je ten phytamin zač a k čemu slouží a kde se dá sehnat, dík

to 0X0da: no tak s tou rozbitou výbojkou se mi to zdá sakra brutální, už to někdo zkoušel??? bude to vůbec svítit? a kolik denně? myslim vzhledem k technickýmu provedení výbojky, (př. třeba když vypustíte vakuum v žárovce schoří vlákno)

[Edited by oton on 17-06-2002 at 12:07 PM]
dadanek
Na overgrow píšou, že nejlepší na "dopejkání" jsou speciální zářivky na plazy. A tady se můžete mrkout jak to vypadá:
http://www.zoomed.com/html/fluorescent_lamps.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma