Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
MINI indoor s 100W od Osramu - Klikni zde pro originální téma
greenjerry
hm pekny, tak trebas je tam v te tme neko najde :D ale pis zajima me to ;)
greenjerry
nevim mozna si myslim ze na ofuk ten vetrak nebude stacit, mam vyzkousen ze tenhle 8cm vetracek fouka fakt malo a od 10 cm uz skoro nic necejtis, myslim ze na ofuk bych dovnitr jeste dal aspon ten 12cm, jinak to asi bude malo, skoro stejne jako uplne bez
expiry_date1
Ahoj,chcel by som sa spýtať na to svetlo.To je obyčajná žiarovka?Myslím tým,že to asi výbojka nebude,predpokladám,že je to nejaké wolfrámové(alebo iné) vlákno v sklenenej banke naplnenej nejakým plynom,alebo odsatým vzduchom(vákuum?).Svietidlá tohoto typu majú veľmi malú účinnosť v svetelnom výkone,moc ide do tepla.To vysvetľuje aj tú vysokú teplotu pri aktívnom vetraní(aj keď len PC vetráčkom).Tá výška je fakt desná,ale čosi by sa možno dalo,takže moje skromné rady:
1.na kvet určite sodík 70-100W,ťažko povedať,stofka je lepšia,ale ak by bol problém s vetraním,tak potrený lepší vetrák na odťahu
2.Strašne nízka skrinka-rátaj,že lempa zaberie tak do 10 cm,vrcholky musia byť aspoň 10cm od výbojky,kvetináče,ak dáš malé,tak cca 10cm na výšku a na kytky ostáva.....10cm!!!
3.Možno by to šlo poriešť-pod lampu sklo,tým by si ušetril pár cm,veľmi nízke kvetináče(nejaké bonsajové) a určite ísť z rezov a SCROG,alebo SOG,ale aj sog Ti asi tak nízku skrinku prerastie.
4.To značí,buď rezy zháňať,alebo si robiť vlastné,čiže ešte jednu skrinku na nejakú 1-2 samičky-darkyne rezov:) )
Je veľký problém spraviť(zohnať) vyššiu skrinku?Plocha podľa mňa na samozásobiteľstvo tá plocha v pohode stačí(ak nevyhúliš pár gramov denne:D ),aspoň 60-70cm na výšku a máš po problémoch:) .Pre inšpiráciu,že to ide:
http://grower.cz/forum/showthread.p...6496#post346496
P.S. aby som nezabudol,šupni tam radšej nejakú 25W úsporku a s teplotou nebude problém:) .Robia sa aj kratšie trubice.len sa horšie zháňajú.A ak by si kupoval úsporku(ky),na rast najvhodnejšia "daylight" s chromatičnosťou 6500K
expiry_date1
Úsporka stojí tak do 100Sk,takže Czk ešte menej:) .To môžeš pre kytičky spraviť ako prvé.Ak si pozeral ten môj thread,aj pod 70W sa dá slušne vypestovať a to Ti uchladí aj ten PC vetráčik,ak to nemáš v teplej miestnosti a teraz v zime aj tak nebýva v miestnostiach viac ako 24-25°C,kto má viac je blázon:D .Ak dáš to sklo(podľa mňa nevyhnutné,zistíš),tak podľa mňa v pohode.A ltetivo bude tiež nevyhnutnosť.Ja som rezy nemal na raste vôbec a dosť podrástli.
expiry_date1
Ono to je skôr na prisvecovanie v interiéroch ako doplnkové svetlo,nie ako hlavné.Čo som našiel,tak to je normálna vláknová žiarovka s účinnosťou možno 5% :( .Čoé sa týka svetelného toku,tak bol udávaný len v hodnote cd(asi candela?) a to 480 pri 100W,no neviem to preniesť na lumeny,ale 4*25W úsporky majú asi 6400 lumenov.Skús tam dať tie dve 15W úsporky aspoň na skúšku,čo to urobí s teplotou.Stačí na pár hodín,nič za to nedáš:)
Edit,ešte som zistil,že tieto obyčajné žiarovky udávajú svietivosť v cd,ale výbojky,úsporky...v Lm(lumen).Takže to neviem porovnať,ale ešte som pozeral svetelný tok u obyčajných osram žiaroviek a je 1360 lumenov pri 100W.No a neverím,že tá natura by bola až taký zázrak a mala o moc vyššiu hodnotu,keď si vezmeš,že 23W osram úsporka má 1500 lumenov krát 4 :6000lumenov pri 104W:) .....:smoker:
Ešte dôkazy:
100W občajná žiarovka:http://www.ltt-versand.de/shop/osra...0-p-502708.html
23W úsporka:http://www.ltt-versand.de/shop/osra...7-p-503062.html
a ešte tá natura:http://www.ltt-versand.de/shop/osra...a-p-503318.html
tapia
Tak je sklizeno,mrkněte,jestli se to povedlo,je to nebeskej mrak pod šestikilkem,výborná chuť a silný skouření,co vás dovede do údolí mlhovin.Chvilkový stráty orientace,ale jinak v poho....
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od tapia
Tak je sklizeno,mrkněte,jestli se to povedlo,je to nebeskej mrak pod šestikilkem,výborná chuť a silný skouření,co vás dovede do údolí mlhovin.Chvilkový stráty orientace,ale jinak v poho....

???Nejako som nepochopil:D asi je to fakt dobrý matroš:D
Melineq,ako sa to drží s teplotou pri tej 100W osramke?Keď začnú rásť prvé lístky,vymeň ju!Inak budeš mať košťata s patrami 10cm od seba a to Ti tam teda fakt nevleze.Už som tu niekde videl pestovať pod žiarovkou.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od merlineq
expiry: esi nechapes to s tim matrosem tak to sem ja nejak nepsal.. a jinak.. na kvet dam ten sodik..na growershopu sem videl komplet 100W se vsim za 1800 tak to do toho este investuju..ale na rust budu muset nechat tohle a zastrihavat a zastrihavat =/

To som pochopil,že si to nepísal Ty:)
Zastrihávať nepomôže,ak sa budú rastlinky ťahať a hlavne,máš veľmi malú výšku!Ak budeš mať patrá 5 cm od seba,tak sa Ti tam zmestia možno 3.Však uvidíš,ale radšej sa porozhliadni po rezoch,keď vymeníš lampu.Zakorenené rezy hneď na kvet.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od merlineq
expiry: esi nechapes to s tim matrosem tak to sem ja nejak nepsal.. a jinak.. na kvet dam ten sodik..na growershopu sem videl komplet 100W se vsim za 1800 tak to do toho este investuju..ale na rust budu muset nechat tohle a zastrihavat a zastrihavat =/

To som pochopil,že si to nepísal Ty:)
Zastrihávať nepomôže,ak sa budú rastlinky ťahať a hlavne,máš veľmi malú výšku!Ak budeš mať patrá 5 cm od seba,tak sa Ti tam zmestia možno 3.Však uvidíš,ale radšej sa porozhliadni po rezoch,keď vymeníš lampu.Zakorenené rezy hneď na kvet.1800 za 100w sodík je moc.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od merlineq
MAM DOTAZ ... nasel sem na netu tohle - http://www.elektroraj.cz/detail.asp...hop=76&id=61412 a mam dotaz esi je to vhodny dat do skrine..nebo do dveri .. mozna by to zmaklo dve mouchy jednou ranou..chlazeni a vlhkost.. chtel bych vedet nazory zkusenejsich .. diks moc

Tak to teda vyzerá na fajn vychytávku,na rast určite,na kvet je treba zaistiť lepšie vetranie kvôli zníženiu vlhkosti,lebo to vlastne aj dvíha vlhkosť.Trebalo by zistiť,akú to má vôbec účinnosť,ale tá cena je super:)
A ešte moja odpoveď na Tvoju otázku,ktorú sa spýtaš asi tak za 3-4 týždne,ak to necháš tak,ako to je"prečo sú také vytiahnuté?",moja odpoveď,málo svetla:)
expiry_date1
Najlepšia skúsenosť je vlastná,ja som to neskúšal,tak sa možno mýlim.Uvidíš sám,ako sa to bude správať a potom budeš jednať.Na rast by stačili aj úsporky s oveľa menšou spotrebou.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od merlineq
necham to tak..tohle je stejne jenom na zkousku a ani nejakej psycho vzorek tam neni tak proc neexperimentovat..proste rust necham na tomhle..do priste uz bude sodik..ale tuhle warku i walku budu muset dowalcit tak jak to je =/ bohuzel..

Ok,aj to je dobrý pokus,ukázať,ako to pod tou naturou bude rásť.Ak Ti nevadí riskovať tieto semienka,tak v pohode.Som celkom zvedavý,ako sa to pod tým bude správať:)
Časovač je skoro nevyhnutnosť:)
expiry_date1
Ak myslíš 8,alebo 12 cm vetráky,tak podľa mňa uchladíš,ale nerátaj so žiadnymi brzdami,ako napr. pachový filter.
expiry_date1
No,zatiaľ nevyzerajú,že by im čosi chýbalo,treba počkať,ako ďaleko budú robiť patrá.No,však pod HPS im bude fajn:)
kozel
POZOZ na merlineq je to hajzel. Ten sodík o ktorom tu omiela je môj!!! Poslal som mu 150w KOMPLET + KLÓN APOLLO11 . Ja ako kkt ešte nechcem za to money ale IBA filtre na jointy , papierik rools a drtičku BOLO TO VELA KUR?A ?? A on mi to neposlal. Tak dúfam že ho za to odmeníte K- , K- ,K- Jaj a merlineq naser si a dúfam že vyhoríš!!!
DEVIATIO
K-; verim Kozlikovi(zname se uz dyl)... a to ze karmy nedavam ani kladne ... ale tohle je podel kamo,jeste o tom udelas thread...
warior
to merlineq:no co na to povis? to je docela zavazne obvineni? mel by ses k tomu vyjadrit...
Kerič
.
kozel
No a perlička na záver za poštovné som dal tiež pekné peniaze do ČR a dal som mu čislo účtu aby mi poslal money. NO HÁDAJTE jasné že som na účte nemal ani hovno!!!! K- , K- , K-
DEVIATIO
Ok...vysvetleni jakz takz je,mno...
martinMF
sorry kamo,ale toto sa nerobi...zamysli sa nad sebou ty nula!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma