Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: [1] 2 
Jak na plíseň v šiškách?? - Klikni zde pro originální téma
luckyBOB
dobry den.
stalo se to co nikdo neprekpokladal..kamos nevidel kytky 2 dny.a jak bylo silene vlhko a prselo tak jelikoz vrchni palice byly silene huste a tvrde tak proste zhnily..takze sme vsechny vrsky krome jedne museli seknout.
takze zbyla jen jedna spica.

Zde to zkusime vyresit..:driver:
Suri
Mne se to taky stalo tak mne to moc zajima taky jestli neexsistuje neco jako prirodni postrek co bi se mohl pouzit i po sklizni a neuskodilo by to paldam a dali bi se hulit

diki za radi
waterpiper
Tak presne tohle tema jsem chtel ted zalozit. Sklidili jsme kytku a nejvrchnejsi palice je misty prolezla plisni. Bude se plisen dale sirit pri suseni a kdyztak jak tomu zabranit ?
Tayem de Tox
Ptal jsem se na to samý ve svým treadu. Jsem ve stejné situaci. Valdez radí jeho postup (viz. Čoklova pastva...) + větrák, zmačkaný noviny na vtahování vlhkosti atp...
Pan Ker
A co takhle zkusit hledat...

Je to tu snad 100x!
apfel
Já otrhám,co je napadený,tomu už nic nepomůže.Zbytek postříkat Rovralem. A bejt u toho fakt každej den a kontrolovat a otrhávat. Mně to naštěstí plísní napadne,když už se dá sklízet,tak radši velký paldy sundám,než o ně přijdu. Plíseň je svinstvo,to je jasný!
luckyBOB
Pan Ker, shooter18 : hmm ja to hledal.a nenasel.a kdyz tak tryd byl moc stary.proc neudela nove tema kde by mohli byt napady nove?. nevidim v tom problem...
tak se nezlob.

nevim oco vam de..grr je milion zybtecnych trydu ktere vam sou u prdele a ktere sou uplne u nicem a kdzy se zalozi jeden ktgerej uz tu nekdy byl a knecemu je! tak nadavate?.hmm.. nelogicke
WTD
já sem objevil taky plíseň na paličkách, bylo moc vlhko.. ale zase se mě nechce všechny napadený paličky vyhazovat to je moooc škoda.. myslím že když se nechá kytka v suchu a plesnivý místa se orvou tak to bude ok.. každopádně doufám že to nebude dál plesnivět a to ani při sušení..
Co?
imho. jako prevenci biopreparátem lze použít buď postřik trichodermou nebo polyversem..třeba v rustu a na začátku květu....každopadně před "sejmutím" kytky je dobrý tu kytku oplachnout...ale mám třeba ozkoušeno, že trichoderma je v kytce cítit tak asi 30dnů...teda indoor, ale proč to nepoužít venku, že? ;) ...třeba dneska jsem přišel na to, že nejspíš není dobrý na ty šišky furt šahat (možná kontaminace z rukou) :)
Ono
2waterpiper and WTD: Pleseň sa počas sušenia ďalej šíriť nebude (aspoň podľa mojich skúseností), ale na tých napadnutých miestach, ktoré aj zbavíte plesne, tak tam sa tá pleseň obnaví znova.:(

Treba si dávať pozor aj na pleseň vo vnútri šišiek, ktorá nie je vidieť. Mne takto zničila pleseň tie najväčšie a najtvrdšie palice Durbanu.:(:(:(
valdez
citace:
Původní příspěvek od Co?
imho. jako prevenci biopreparátem lze použít buď postřik trichodermou nebo polyversem..třeba v rustu a na začátku květu....každopadně před "sejmutím" kytky je dobrý tu kytku oplachnout...ale mám třeba ozkoušeno, že trichoderma je v kytce cítit tak asi 30dnů...teda indoor, ale proč to nepoužít venku, že? ;) ...třeba dneska jsem přišel na to, že nejspíš není dobrý na ty šišky furt šahat (možná kontaminace z rukou) :)


Co?: Ty stříkáš trichodermu i na listový a palice?
luckyBOB
all: prave sem si rikal ze pojud to postrikam tak tam bude citit chemka.a kdyu to chci treba za tyden ci dva sklidit.tak se to zatu dobu nestaci oplachnout..nejhorsi fakt je ze kdyz ti to ty palky napadne tak uz se toho nezbavis..pokud nezmenis misto..:(
valdez
lucky bob, ještě mě napadl takovej trochu pionýrskej způsob. Kdyby sis sehnal třeba tlakovou nádobu litrovku (potapěčská, hasičská, záchranářská) s kyslíkem, tak bys tím mohl napadené části postříkat resp. profouknout a poslat plíseň k pánu.

Akorát je to drobek nebezpečný zhlediska styku stlačeného kyslíku a mastnějšího povrchu..

Jestli ten model za to stojí, šel bych do toho, ale rozhodně tě nenavádím;)
WTD
to Ono : takže aji když ty místa ořežu a kytku hned seříznu tak se tam zas plíseň vytvoří znovu ale nerozšíří se dál.. když sem to orval tak už se snad znova neukáže.. teĎ (před pár dny) sem kití přendal do "sucha" a orval plesniví části... snad se už nevrátí bestie.. noo a jak moc velký svinstvo je pokuřovat paličku s menší dávkou plísně? :-)) asi dost humus.. no jestli se ukáže tak až to bude suchý tak to nějak vodrobím, uvidíme..

každopádně bych to fakt ničím nestříkal teda pokud nechcete pokuřovat chemku.. jediný je fakt zmešit vlhkost a orvat všechny napadený listy a paldy, sice dost drastický ale furt lepší zachránit něco než nic..

to valdez : jak chceš prosimtě plíseň profouknout když ti plesniví část palice? :-))
valdez
wtd: "profoukneš" napadené části, třeba palice, listy, stonek atd.

Jinak sem dneska si byl dát blunta v sušírně a potvrdil se mi můj předpoklad. OZÓN ZABRAŇUJE ŠÍŘENÍ PLÍSNÍ!!! Používám ozón z horskýho slunka, stačí množství vyzářené odpovídající jednomu UV šoku (30min) zhruba na 12 metrů krychlových (uzavřený prostor s vlastní ventilací).
hasun
Už plíseň řešim pár let, Takže i když přendáš kytku do sucha a byla dost napadená, bude ti plesnivět pořád, sice jenom sem tam ale bude.

Já votrham všechno plesnivý, i víc kolem pro jistotu a když vim že to budu mít venku dýl jak čtrnáct dnů, má to cenu jak ne tak to de ven i s kořenama.
Jak psal apfel ROVRAL FLO je dobrej v kytce zustává 14 dnů.
Co?
valdez1: ano trichodermu stříkám na kytky začátkem květu...hned jak se objeví první blizničky...mám ozkoušeno :D, že při hulení to je cítit max.3-4 týdny (během té doby je kytka obsazená nenažranou plísní trichodermou-která však nemá co žrát a do těch tří týdnů asi chcípne)

btw. jako jakkoliv do té plísně foukat je pěkně HOVĚZÍ nápad - akorát si rozfoukáte spóry...
inf3cti
Co?: pokud vim, paraziticke je Polyversum (Pythium Oligandrum), a ne Trichoderma (Trichoderma Harzianum). Trichoderma zabranuje sireni jinych houbovych organizmu tim, ze se sama velice rozmnozi a dominuje v substratu, a tim ostatni houby jakoby udusi, vytesni. Polyversum naopak primo parazituje na jinych organizmech, zivi se nimi a zabiji je.

Tot teorie vybrouzdana na netu. V praxi muze zabrat cokoliv...
valdez
No ono to není ani taK profouknutí, ale tohle slovo sem nevymyslel. Ostatně když uvolňuješ plyn pod vysokým tlakem tak je to víc než profouknutí, někdy může i částečně zkapalnět, ale ať udělá cokoli, rozšíření spór je to poslední čemu by to vadilo, jelikož plíseň nevyfukuje ale zabíjí ji svou toxicitou v koncentrovaným podchlazeným stavu.
valdez
Co?: Mno, a jakej to má konkrétní efekt? Já používám trichodermu též, ale v substrátu, kde se váže na kořeny a zlepšuje jejich okysličení, ale takhle venku na květech, navíc v počátku květu kdy žádná plíseň zatim nehrozí.. to trochu nechápu;)
luckyBOB
zitra ma zacit prset..rekl bych ze za tyden zacnou vecerni mrazy.takze se blizi nejpozdejsi termin sklizne ..pokud teda nechceme aby na to shnilo..
WTD
já už sem zklidil v uterý.. je prýma že teď bylo docela pěkně a sluníčko to hecovalo.. tak se těším na košt.. :-))
hodně zdaru..
Magor
Sorry jestli neumím hledat - občas tady někdo zmíní, že sirné knoty jsou super na dezinfekci všeho a že snad vraždí aj plísně ve skříních ... co takhle jich pár zapálit v sušírně?
Sklizeň by po nich možná smrdět nemusela. Používají to i vinaři na sudy, a ti si buket jenom tak dobrovolně nezkurví... :-)
Co?
oxid siřičitý nebude ta správná volba...i ve víně to je cítit :D
Magor
OK, tak jinak. Za předpokladu, že jsem otrlý a vyhulím zasířenou palici (stejně jak klidně vypiju víno ze zasířeného sudu), myslíte, že to může proti plísni pomoct?
Wokap
Těžko říc, SO2 zabije všechno živý, ale je to sajrajt...
bubik
...uprimne se bavim predstavou, jak poslu mezi sve nic netusici pratele brko venkovky a na jejich udivene dotazy coze to vlastne kourime za mrdky vysvetlim, ze sem preventivne postrikal palice kuprikolem, pak sem na plisen foukal kyslik abych kytky pote, co sem je pro lepsi chut vykoupal v mineralce dal susit do mistnosti tehotne ozonem a sirnym cmoudem...fakt ulet...jestli vam plesnivej palice - ostrihejte je...nic jinyho se delat neda...prevence neexistuje - jenom dobra genetika...
luckyBOB
bubik: genetika nemuze mit zadny vliv na vyskyt plisne..
pokud se pletu.opravte me.ale podle me to tak je. OPRAVA: ANO MA A VELIKY

pokud by jsi to rikal kamosum pri huleni tak by asi pochybovali o tvem zdravi..:)
Co?
luckybob: bubík má recht....stejně jako existujou třeba (rajčata,okurky,švestky) odolnější vůči plísni, tak existujou i zde odolnější genetiky vůči plísni...na tu superkytku zatim ale čekáme :D ....
btw. ozon je docela reaktivní a lze předpokládat, že by mohl degradovat THC na ty ostatní ...
Magor
Bubik: Ještě jsi zapomněl na horské slunko a fermentaci v ve sklince. :-)
Jasně, ja netvrdím, že bych ty plesnivé palice hulil, jenom špekuluju, jak zabránit dalšímu šíření.
luckyBOB
co?:ano vlastne..to me nenapadlo.to je vlastne uplne logicky..:)hhhh
ale podle me nejsou jeste phena ktery sou primo odolny vuci plisni.spis to je tak ze nektery jsou odolnejsi a nektery ne.takze co nam teda vylezlo z tohoto trydu??..:) ze plisen je ta nejvetsi mrd*a..:)
valdez
Někdy nepomůže ani genetika.. plíseň je holt mrdka.
valdez
CO?: Ozón ve formě jakým je produkován horským slunkem a při množství které se vyzáří za dobu, než to upeče matroš na prach, nijak neoxiduje ani nedegraduje THC, míra je pod 1%, odpovídá to zhruba 1 dni na běžném slunci..
kubakubykula
Taky s mi to stalo, včera jsem klízel a koukám, že pět největších palic které byly prorostlé, husté a obsypané nejvíc jsou totálně splesnívělé, myslel jsem, že jsou jen vršky, ale když jsem palici rozřízl byla plíseň všude vevnitř :(((
Šok jak hovado !
Hanizek
Valdez: Ten kyslík bys tam foukal, ještě jak by kytka rostla? Podle mě by to tu plíseň určitě zabilo ale nezabilo by to i tu kytku?
Co?
valdez: to máš z praxe?
valdez
citace:
Původní příspěvek od Co?
valdez: to máš z praxe?


Ano, tento postup používám opětovně a vždy s více čí méně splněným očekáváním. Postup je to každopádně funkční a ikdyž je to tak trochu baron prášil styl, funguje jak potřebuju.
Espado
Jo UV zareni bude jiste fungovat, to zabije vsechno zivy. Myslim, ze to neni ozonem, ale energetickou silou UV zareni. Stejne by asi fungovalo i rentgenove ci gama zareni.
Mam k plisni vsak jeste jednu vec. Letos jsem na Power Plantech pozoroval plisen belostnou jak na hermelinu. Jeste jsem takovou nevidel a na jinejch kytkach nebyla. Podle me musela byt napadena matka, protoze na vsech klonech z jedne rostliny se ta bila vec objevila. Chci se zeptat, jestli jste ten belostny druh plisne uz nekde videli
Cao Espado
gregys
Může mi někdo poradit,jak se zbavit plísně? Dobrá rada nad zlato...Díky

trápi mě plísen na paličkách ve skleníku,není tam moc vlhko a ani se to neopíra o sklo.Co s tím?

poradte ako si vytvořit galerii abych mohl přidat foto
Mozdik
Nemat rastliny na vlhku !!! Vetrať !!! Používať nejaké hnojivo.
Hanizek
gregys: Nejlepší je určitě prevence. Ale teď už to asi můžeš jenom prohlížet a škubat, ať zachráníš aspoň něco (pokud teda nechceš použít chemii - ale pak to hulit....).
gregys
Sucho je.větráni také už to ani nezamikám a aké hnojivo dávam plagron

Hanizek:není to napadený nejak hodně,ale do sklizně ještě měsíc.Nejak mi nejdou pridat fota

ještě skusím ty fota
Hanizek
gregys: Pokud plánuješ sklízet až za měsíc, zkusil bych tu chemii. Myslím, že těch 30 dní by se vešlo do ochránné lhůty fungicidu. Otázka je, jestli by to pomohlo.

Já jsem letos použil RIDOMIL PLUS 48 WP. Je určený na vinnou révu, chmel apod. Plíseň se zatím neobjevila (a to už jsem jednu kytku sklidil).
Taky mám taklhle ošetřené kytky ve skleníku, ale ty jsem už týden neviděl (není to můj skleník). Takže můžu potvrdit, až tam někdy dorazím.
gregys
f

Hanizek:nevim nevim já na tu chemii moc nejsem.Jenom hnojím a to také ne moc často.Přidal bych čerstvé fota ze včerejška,ale nejde mi to-já totiž nejsu počítačovej génius.trvalo mi asi rok než jsem se rozhodl,že to skusím...no nic moc
gregys
f
Ganjas farmer
Mne kyticky napadli musky, ktore nakousali stonky a na tych kusancoch sa vytvorila plesen
- k.....jedny
Ganjas farmer
...nepomoze odstranit zostatok chemie na kytkach či už (fungicidu,insekcidu..) roztok H2O2 a postriekat nim kyticky

Nemate skusenost niekto?
robbbie
Jo,Jo...Rovral FLO za 80kc pomuze hodne!!
wasil
cest chci se zeptat jestli ma na cloveka nejaky negativni vliv kdyz kouri trochu plesnivou ganju která skouruje.....dikk za odpovedd
Wokap
2 wasil: Na tvou otázku odpovím zase otázkou - žral bys plesnivej salám? Pustil by ses do zelenýho jogurtu a nebo chleba, kterej je porostlej Penicilinem? ...tak vidíš... ;)
luckyBOB
wokap? to znamena ze rikas ze ne?
Ono
2wasil:

Čau. Niektorí členovia to na groweri už riešili, ale nepamätám si, v ktorom threade to bolo.:rolleyes: Ale viem, že tam boli názory pre aj proti. Pre bolo hlavne to, že vysokou teplotou pri horení sa plesne zničia, ale to si radšej ešte zisti.;):teef:

A skús prihodiť foto alebo viac popíš, pretože "trochu plesnivou ganju" je ťažko ohodnotiť. Osobne by som plesnivé šišky nefajčil, už len kvôli tej predstave.:teef: Sa maj.:)
bubik
...sorry ze vam lezu do tak plodny diskuze, ale i kdyby treba plesnivej chleba chutnal jako jahody tak se s nim asi tezko bude nekdo ladovat...nechapu jak si muzete pochvalovat plesnivy koureni - to uz jedte rovnou toluen - ten taky dava, i kdyz ta chut asi nic moc...
IqTyq
citace:
Původní příspěvek od Ono
2wasil:

Čau. Niektorí členovia to na groweri už riešili, ale nepamätám si, v ktorom threade to bolo.:rolleys: Ale viem, že tam boli názory pre aj proti. Pre bolo hlavne to, že vysokou teplotou pri horení sa plesne zničia, ale to si radšej ešte zisti.;):teef:

A skús prihodiť foto alebo viac popíš, pretože "trochu plesnivou ganju" je ťažko ohodnotiť. Osobne by som plesnivé šišky nefajčil, už len kvôli tej predstave.:teef: Sa maj.:)


Dříve než se vysoká teplota dostane až na konec brka, nataháš do plic několi miliónů spor.Ani bong nepomůže.
Wokap
2 luckyBOB: Říkám jednoznačně NE - ve smyslu nekouřit. Já vim, že je toho hulení strašná škoda, minulej rok sem takhle přišel prakticky o celou úrodu a pak sem hulil i to plesnivý, protože jiný nebylo. Ale pokud nemusíš, tak to nekuř. Jak píše ÍQáč, miliony spor a mikotoxinů, který sou opravdovej shit...
luckyBOB
jeste jednou rikam..plesniva trava a sem tam plesniva trava je silenej rozdil...treba si panove nerozumime ale jasne ze nebudu hulit plesnivou travu..ja ji mam jak pisu (jen jeden model) z 15%..a to je prece nic..a pokud to stridam s dalsima 5 modelama tak nevidim v tom zuadnej problem..

a srovnavat chleba s travou...:)..a taky pokud by chutnal chleba jak jahody..ja bych si ho dal..:)
wasco123
Zdravim panove :rasta:
K tej plesni som sa nejak nikde nedozvedel, za kolko dni sa dokaze plesen rozsirit z jedneho maleho miestecka trebars v strede mohutnej palice na celu palicu, resp. za aky cas/dni dokaze plesen zruinovat celu rastlinu? Jedna sa o outdoor kyti.
gregys
Zaleží jaké má životní podmínky,plíseň je cizopasná houba a schopna do týdne zničit téměř celou rostlinu.Mě jednou napadená kyti pošla celá za 6 dní,ale to bylo extrémě špatné počasí.
_Dr.Skunk_
ja sem dneska na jedny palicce na vrsku nasel plisen je zhruba 3 tyden v kvetu obrana proti sireni asi neexistuje ale zajima me kdyz se to rozsiri a zacne plesnivet vic muze se to prenyst i na dalsi kytky co sou zdravi ... neni nekdy lepsi jednu obetovat a zachranit tim ostatni? nebo je to proste na genetice a ostatni budou v poho i kdyz tahle bude prohnila? kazda rada ma pro me cenu zlata
geronimo666
dr.skunk: tiez si myslim ze radsej jednu skor,, ako nic neskor,, ale najpr to otrhavaj ako sa da,, a prenasa sa to aj rukami tak radsej nepozeraj vsetky kytky naraz.. a naj je to cekovat kazdy den.
kokopelo
jo mě kytka co jsem měl od března taky začala plesnivět a to bylo vcelku pěkné počasí. jinak jsem jí vytrhl jak říká geronimo radši dřív a mít něco než pozdějc a mít prd i co se čorek týče.
_Dr.Skunk_
no zatim se nikde jinde neobjevila kyti jsou na balkone takze to hlidam jak jen to jde.. pevne doufam ze kdyz bude pekny pocasi tak uz se ani neobjevi..
Taky mám problém s plísni :-/ Kytku mám ve foliovníku, trošku jsem ji neuhlídal a větve jsou všude "rozplácnuté" po stěnách, střeše atp (i když tam jsem plíseň nenašel). Jenže na některých větvích jsem našel některé paličky napadnuté plísni, některé míň, některé víc. Mé řešení je to, že teď o víkendu oholím tak 50% listů (vím, že to kytce uškodí, ale je to opravdu jungle a čím víc větrání tím líp), zbavím se paliček napadených plísní a větve, které se plazí po stěnách, kde je celkem velká vlhkost. Druhé řešení je oholit těch jen těch pár paliček a nechat kytku dojet přirozeně. Za případné rady díky.
Siki
Doporučil bych rozhodně první řešení. Jinak to, že oškubeš 50% listů kytce neuškodí, zvlášt když ti už kvete. Prostě celý prostor provzdušni.
Plíseň je taková svině, že raději nic, než plesnivá kytka. Good luck
citace:
Původní příspěvek od Siki
Doporučil bych rozhodně první řešení. Jinak to, že oškubeš 50% listů kytce neuškodí, zvlášt když ti už kvete. Prostě celý prostor provzdušni.
Plíseň je taková svině, že raději nic, než plesnivá kytka. Good luck


No stím druhým řádkem nesouhlasím,když nemáš nic tak ani nemusíš nic řešit,plísně jsem si užil také dost a ne jen ve foliáku,vždy to šlo pěkně zachránit,něco prořezat,existují i přípravky proti plísni i jako prevence.

Chce to hlídat a starat se o kýtí a ne jen pak čumět a blbě psát :jerk:
Trawa.cz
Mě napadá, že třeba do skleníku, nebo fóliáku by se dalo pořídit něco takovýhleho: http://www.elektroraj.cz/detail.asp...d=53489&shop=76
máte s tim zkušenosti ?
xpapousek
Jeho cena je dosti velká (650,- Kč v growshopu), ale pojdmě se bavit o ůčincích. Já to aplikuji druhým rokem, ale plísně to samozřejmě zcela nezničí. Nejhorší je, že člověk neví, jaký by to bylo, kdyby to nepoužíval. Ale to je jako se vším, žeáno...

ůčinná látka je Bacillus subtilis, nějaká bakterie, nebo co, bičíkem co slouží k pohybu nevrtí, ale otáčí :eek: viz: http://en.wikipedia.org/wiki/Bacillus_subtilis

odkazy:
http://www.google.cz/search?hl=cs&q...edat&lr=lang_cs

na víno se to také používá:
http://www.chudicek.cz/plisen-seda-...-botrys-cinerea

hodně hodně zajímavý, ale prokousat se tim... :rolleyes: :

http://www.vurv.cz/files/Publicatio...-87011-56-0.pdf

http://scholar.google.cz/scholar?q=...F-8&oi=scholart :einstein:

http://www.google.cz/search?hl=cs&q...2+rot+mould&lr= :einstein:


Oficiální popis:

BUD ROT STOP 250 ml
Bud Rot Stop zastaví plíseň šedou (Botrytis) a nenechá ji více se rozšířit. Aktivní složka přípravku stimuluje vlastní obranný systém rostliny a pomáhá tak rostlině aktivně se bránit před plísňovými chorobami, a také snižuje reprodukci spórů plísní.

Aktivní složka: Sušený Bacillus subtilis 1,34 %

Použití:
Před použitím protřepte.
15 - 20 ml na 1 l vody
Aplikujte postřikem na rostliny před noční fází. Povrch musí zůstat vlhký nejméně 4 hodiny. Aplikujte když jsou rostliny nejvíce náchylné k napadení plísní, během vysoké vlhkosti, když jsou květenství vytvořena. Přibližně 4 týdny v květu. Pokračujte v aplikaci v 5 - 7 denních intervalech. Postřik nemá žádnou ochrannou lhůtu, je možné jej aplikovat i v den sklizně.

Uchovávejte mimo dosah dětí.
Vyhněte se inhalaci, zasažení očí a otevřených ran.
Při požití ihned vyhledejte lékařskou pomoc.
Používejte ochranné prostředky. Po aplikaci si umyjte ruce.
Zasažení může způsobit alergickou reakci.


A jaké jsou vaše zkušenosti?
bubik
..zkusenost dobra, jako prevence to nefunguje, ale kdyz se vystrihaji plesnivy mista tak se po aplikaci plisen dal nesirila...v den sklizne bych to asi nestrikal, ale pouzil jsem rot stop 7 dni pred sklizni a na chuti modelu to nebylo znat...fakt doporucuju...
Pan Ker
Já teda mám s bud rot stopem jen negativní zkušenost. Jak píše bubik, určitě nefunguje jako prevence a v mým případě nezabránila již začínající plísni v dalším šíření. Některé rostliny byly plísní doslova sežrány za živa i po několikanásobné aplikaci but rot stopu:rolleyes:. Podle mě jen další předraženej tahač peněz z lidí, jehož reklama je vpodtatě na vysoké ceně i založena. Běžné přípravky proti plísni stojí 10% jeho ceny, proto logicky člověka napadne, že něco tak drahého musí účinkovat. Opak je pravdou...
Pete
Já například našel plíseň na kytce nejblíže k vchodu do foliáku kde je nejvíc větrání :) přitom ty kytky na které jde nejmíň vzduchu jsou čistý.
Pepas
Ahojte growers, jsem tu nový a nedávno jsem se registroval. :-)
Pěstuju s kámošem v skleníku a plíseň jsme měli již na stoncích. Nejprve jsme jen dle rad oškrabávali, ale nepomáhalo to. Teď jsme se plísně zbavili pomocí oškrabání a následného zakapání 3% roztokem H2O2 (peroxid vodíku), najdete v každé lékárničce.
Bohužel plíseň se mezitím dostala do paliček. :-( Zatím prostříháváme a zkusíme postřik peroxidem na plesnivé paličky. Dám vědět jak to dopadlo ...

Myslíte že má peroxid (H2O2) nějákej velkej vliv na kytku? Na stonku vždycky vyšuměl akorát v ráně a jinde nereagoval...
Taupan
Zdravím,potřeboval bych poradit co se schnilou sklizní?Myslíte že kdybych z toho udělal hašiš že by to bylo zdravotně nezávadný?Díky
Cus no ja bych takovou sklizen hodil leda na kompost, abych nebyl OT se schnilim hulenim jsem nikdy nepracoval ale ten hasis zkus a uvidis :D
Taupan
Tak to abych pak aspon otravil jen sám sebe:-D
Mr. Kalfas
No co asi tak jinyho, nez ji vyhodit...
Dolfa
Zdar,
ani ten hášek bych nedělal. Spóry plísní nijak neodstraníš a dostanou se i do haše ať ho budeš vyrábět tou či onou metodou. Pokud nechceš hazardovat se svým zdravím, tak vyhodit a příště lépe hlídat, popř. prevence. Plíseň je fakt sviňa.
Taupan
No máte pravdu radši to hodim do prdele
ThunderFuck!
no plisen klasikaa:( ja to prothal a ne chal uschnout az je to dostatecne uschle tak s ti zatrep a tu plisen vytreper. ale ani tak bych to asi nehulil:(
Dolfa

no podle meho by hasis udelany pres butan nemel mit neco v sobe z plisne. nebo jo?
Taupan
tak sem na važkách sou to fakt pekny palky a dve velky igelitky toho je mi to skoda
medulda
já bych se toho zase tak nebál - extrahovat rozpouštědlem, přefiltrovat a pak kouřit přes vodárnu může být bezpečné. Doporučuji vyšší teplotu (toxiny plísní se při 250°C rozkládají).
Dolfa
Taky jsem zvažoval možnost extrakce, ale určitě se uvolní i toxiny a samo, že spóry taky. Spóry se asi zahubí extrakční látkou a takhle bych mohl pokračovat s odfiltrováním nanosítkem atd. Tak na jednu stranu se všeci snažíme o co nejlepší BIO produkt a teď zde polemizujeme o vcelku toxickým materiálu. Kdo z nás by snědl něco plesnivýho? Já teda ne, snad v nejvyšší nouzi... A škoda, škoda je dobrýho člověka.
ako hovori medulda, urobit napr ISO, alebo BHO alebo pouzit co najcistejsi etylalkohol

toto sa da ovsem pouzit do istej miery rozsirenia plesne, ak je cely crop plesnivy a hnily, nic ine ako kompost nema zmysel

vodarnu netreba, ta nepomoze ;)

caute
God_mars
Tak nevim a plesnivi kouro je zdravotne zavadny? Kouril jsem ho jiz kolikrat samozrejme ne uplne shnily, chutna to hnusne ,ale maze a neky mi prijde ze to maze i vic, nikdy mi nic nebylo.
medulda
God_mars: Ono to téměř 100% nikdy nebude akutně toxické. Kromě paličkovice nachové na akutní otravu toxiny plísní moc lidí neumírá. Horší je karcinogeneze - látka se deponuje v organismu a po čase vyvolá onemocnění.
God_mars
Palickonice nachová, není to námel?
opicca
hulit plisne je jako zrat skleneny strepy...zahod to nebud blbej
mentaly
nwm jak vy ale ja kdyz sem nasel plesnive misto zalezi jak velke tak sem budto vyskub a nebo nadrtil a spalil spolu s palici (misto ktere nahnivalo bylo treba 0,5-1cm velke nad sem trhal) a zhulovalo vic jak kdyby to nebylo nahniléé

Edit: kdyztak smaznu ale fakt to tak delam :D
Spaiky69
A keď jete hermelín, gorgonzolu, prosciutto, ... ? Je to iná pleseň, ale pleseň! Podľa mňa by to mohlo byť do určitej miery nezávadné! Nebola by fotka? lepšie posúdiť v akom to je stave.
Fantasie
Spaiky69: prosciutto urcite nema s plisnema nic spolecneho.
a konzumovat cokoliv plesniveho, vcetne plesnive travy je hazard, rozhodne to neni chutne a ani vhodne.
Slick-ace
citace:
Původní příspěvek od Spaiky69
A keď jete hermelín, gorgonzolu, prosciutto, ... ? Je to iná pleseň, ale pleseň! Podľa mňa by to mohlo byť do určitej miery nezávadné! Nebola by fotka? lepšie posúdiť v akom to je stave.


No právě, je plíseň a plíseň. V potravinářství, při kultivaci sýrů se používají druhy tzv. ušlechtilé plísně a musí být zachovány přísné hygienické limity (aby se na sýrech nevyvinuli plísně nežádoucí - zdraví člověka nebezpečné)

Takhle přemýšlet o tom, že hulit trávu prorostlou toxiny (jedy) by nemuselo být rizikové je absolutně mimo.
Spaiky69
Fantasie: http://www.bedekerzdravia.sk/?main=article&id=209

citáty z článku: "V európskych krajinách sú použitím kultúrnych kmeňov vláknitých mikromycét vyrábané predovšetkým syry a mäsové výrobky."

"Používanie kultúrnych mikromycét je výhodné z hľadiska aromatizácie mäsových výrobkov, ochrany pred pôsobením vzdušného kyslíka a svetla, ako aj za účelom zabránenia spontánneho plesnivenia mäsových výrobkov a produkciu mykotoxínov."

prosciutto je sušená šunka, avšak sú známe mnohé druhy tejto delikatesy. Mám za pravdu, že pri niektorých sa používa aj pleseň.

slick-ace: ok, to beriem. Vďaka za opravu.
koooki
citace:
Původní příspěvek od God_mars
Palickonice nachová, není to námel?
Je...:)
Fantasie
Spaiky69: vim jak to myslis, jenomze plisen, ktera napada např. vlhkou trávu je něco uplně jiného. Ano existují plísně, které se používají při výrobě masových produktů, myslím že teba na uheráku je něco takového nebo na mnoha druzích sušených francouzských klobás, tam to má ale funkci ochrannou, konzervační. to že nekdo huli plesnivou travu tak at huli, at potom ale neknuci az ho bude bolet hlava.
PeterPAN
zdravim...presiel som si to tu cele a pise sa tu, ze najlepsia je prevencia, tak som si z toho spravil taky zaver:

- pouzivat polyversum do zalievky aspon do 3tyzdna kvetu(potom by som to uz neriesil kvoli preplachu)

- pouzivat vyluh z praslicky alebo nieco ine na postrek ako prevenciu proti plesni tiez tak do 3tyzdna kvetu

a potom len dufat a kontrolovat ze sa tam ta plesen neobjavi a neznici urodu............co si o tom myslite? alebo aku prevenciu by ste odporucili vy ?
chuck53
Plíseň ve sklizni mě letos taky neminula.
Já sem zkoušel "nebezpečné" paličky školit H2O2 a výsledky taky celkem bída.
Plesnivé kousky vyhazuju,ale ty z jejich okolí většinou stihnou doschnout. Suším je někde u topení aby to bylo za 3dny.

Pokusnou várku sem měl ponořenou do roztoku vody a peroxidu odhadem tak 10%.
A přes můj údiv se paličky obalily plíšní i "pod vodou" a to tak, že totálně a během dvou dnů.

Tak sem si teda sterilizační účinky peroxidu nepředstavoval. Ale jako poslední možnost flushingu po setnutí je H2O2 lázeň dobrá..
OutDoorEr
a na mast by se to nehodilo?
Syrusak
citace:
Původní příspěvek od medulda
já bych se toho zase tak nebál - extrahovat rozpouštědlem, přefiltrovat a pak kouřit přes vodárnu může být bezpečné. Doporučuji vyšší teplotu (toxiny plísní se při 250°C rozkládají).


Ja bych to fajcil normalne mam zapik s teplotou 1300°C tak nemyslim ze mi to dako uskodi ci? Vecsina bakterii zahynie uz pri teplote 100°C
Letos mi chytla šednou plíseň nejlepší kyti co jsem měl, rusák ve skleníku, a právě půlka šišek je infikovaná ale jen u stonku (když na šišku koukam jinak tak nic není vidět) tak nevim jestli budu hulit :) ale stejně to asi koštnu a když to nebude chutnat jak hovno tak to budu asi i pálit,
BTW: nadruhou stranu o kolik to může být škodlivější než radioaktivní cigárka který v klidu prodávaj dál nebo taková ranní procházka po ostravě? :P
emk
Mne tento rok zacali sisky chytat plesen v krabicy od topanok, jedna varka sa nedostatocne dosusila, vytriedil som to, bolo toho cca 7dcl pridal som 3dcl spodkov, prevaril pol hodinu v cistej vode, vycedil, dalej sa to 4h varilo v plnotucnom mlieku s jednou smotanou na varenie a 9 ludi do rana plakalo smiechom :D no co... bolo mi luto to vyhodit, mlieko chutovo bolo asi naj co som zatial varil ale zas zhnite to nebolo... len take liznute :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma