Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vzdálensot výbojky 400W a kytí - 20 cm je OK - Klikni zde pro originální téma
mott
Při květu K2 a Hash Plant (viz pod čarou) jsem sledoval, jak se kytí začnou pálit velké listy (jeden spálený list, když jich má desítky jí neuškodí...). Kytí dorostly až 20 cm pod výbojku a vůbec jim to nevadí. Teď se nepatně kroutí konečky listů, ale neschnou a nemění barvu. Jinak čím jsou kytí s listy blíž, tím jedou rychleji. Ty co jsou standardních 40 cm daleko jsou míň osypaný a palice mají poloviční tloušťku.

Teplota v roomu: noc 19 - 20, den 24 - 28 °C

Ventilace: spínaná termostatem při teplotě nad 28 °C

Topení: udržuje teplotu nad 19 °C, v bubbleru jsou topná tělíska nastavena na 22 °C.

viz. foto na http://grower.cz/forum/showthre...00&pagenumber=4
mott
MrVoslik: stínítko mi osvítí přesně 1 m2 co mám ;) Made in Ikea, 600 Kč. Výbojka se do něj strčí, z druhý strany se zašroubuje do patice a hotovo. Zbyde Ti navíc objímka s drátem na obyč žárovku...
mott: Tak teplota v roomu je u vrcholku rostlin nebo nekde niz?
Ja mam 400W /1m2/, stinitko s odtahem. Mam ho 30cm nad vrcholkama a teplota tam max. 28C. Cim mensi vzdalenost mezi vybojkou a kytkama tim lip, ale urcite nejit pres tech 30C. Taky sem premejslel nad tim, ze cim vic je lampa nalepena na kytkach tim min svetla maj kyticky na kraji roomu, co myslite?
Ale i kdyz jedes treba njaky pletivo tak prece cim je ta kytka hustci na patra, tim myslim cim min je vytahana tak tim vetsi bude mit vynos, ne?
Protoze vic pater = vic palic => vetsi vynos.
Ale kdyz si vemu jak vypadaj moje Mazari v Bubbleru tak by to mozna do pletiva taky neslo, protoze to ma hrozne silny stonky. Urcite taky dost zalezi na volbe modelu.
mott
Colek: Teplota v roomu ve vysce palic, ale ne pod primo vybojkou. Ta diky IR paprskum ohriva primo listi (ne vzduch) a to se meri spatne ;)

MrVoslik: mam fotku v galerii pod carou - prislusenstvi, ...
Kdyz vohriva primo listi tak vohriva primo i ten teplomer ne? Pak zalezi na tom jakou ma barvu. Ja mam takovej ten klasickej rucickovej budik s teplotou a vlhkosti povesenej na vlasci z boku stinitka a je kousek nad vrcholkama. Tu teplotu kerou ukazuje ten teplomer beru za teplotu v roomu a vzhledem k tomu, ze je ten teplomer cernej tak mozna meri i trosku vic.
Ale vubec se s tebou nechci hadat, ze mas neco spatne, protoze ti to vypada moc moc pekne.
mott
Colek: myslim ze to mas dost v poho... Ja ani nemam odtah primo z lampy, ale z prostoru od ni.
mott
Po tydnu jsou listy porad OK. a krajich lehoulince nahoru, ale nepali se. Pokud mate vyreseny vetrani, tak doporucuju. Palice co je u vybojky 20-25 cm (vrsek), roste uplne nejrychlejc. Ma 30 cm oprosti cca 10-15 cm u ostatnich. Je 2x tak tlusta a mnohem hustsi.

Hlavne opatrne!
TommyBoy
Mas pravdu, velka vzdalenost od vybojky je dobra hlavne pro miminka, 20cm od 400W to je trochu risk...
Tvoje kyti vypadaj zdrave [K+], ale na nekterych listech je videt ze jsou z toho tepla malinko unaveny (jak se kroutej smerem dolu, na spicce a po stranach)....
Nicmene ta nejvrchnejsi palice na vetvi je temer vzdycky nejvetsi... takze mozna ze to nebude tim ze je nejblize lampe. Co ty na to?
T.
seňorita Lamparez
Ahoj, já lampu strkám taky těch 20 cm nad vrcholky a je to výborný. Mě příjde trochu zbytečný polemizovat o tom že možná je lepší strčit lampu vejš, vždyť přece jde o to aby kytka měla co nejvíc efektivního světla a pokud to teplota dovoluje tak je zbytečný to kytkám nedopřát. Vzdálenosti lampy od kytek se uváděj spíš informativně pro začátečníky, aby ty kytky nespáli nebo nedali světlo zbytečně moc vysoko. No prostě kytky nereaagujou negativně na příliš mnoho světla ale na příliš vysokou teplotu.

Light'em close s.L.
mott
TommyBoy: nojo, ale já to zastřihal tak, že hlavní stonek kytka neměla, pouze boční větve, když začala kvést byly všechny větve cca stejně vysoko. Téhle jediné palici z K2 kytek jsem nezastřihnul listy, a když nasadily holky květy, měla náskok, který se v květu začal dost projevovat. Stejně tak dopadla jedna z Hash PLantu.

Podle mě je to 2 faktory:
- nezastřižení velkých listů pod palicema a v palicích
- vzdálenost od světla.

Když budeme trochu počítat, tak 400 W ze vzdálenosti 20 cm je to samý jako 1600 W (tisíc šest set, ne šest set ;) )ze vzdálenosti 40 cm, protože světlo ubývá s druhou mocninou, tj. pokud se dá 2x dál, osvětlení klesne 4x... Tím bych si vysvětloval, proč se i pod slabší výbojkou dá dosáhnout za jinak stejných podmínek lepších výsledků než se silnější (kdo by tam dával výbojku 1 600 W, co :) ). Tak a z toho co jsem teď napsal mi vyplývá, že je lepší mít víc slabších (třeba 250 či 400 W) zdrojů světla rovnoměrně rozmístěných nad kytí než jednu 600 W či 1000 W. Na druhou stranu 600 W má proti 400 W jen o 50 % vyšší příkon, ale o skoro 100 % vyšší svítivost, tak by se to ještě muselo spočítat na spotřebu a poměr svítivostí a vzdáleností mezi 400 a 600 W... kdo se toho ujme :D ?
Koblihostrom
zdarec motte no taky bych rád vyvrátil tvrzení že více slabších lamp je horší než jedna silnější já mám ve skříni rozházeno pod ohnutým nerez plechem celkem 6x lamp a to 2x250w+4x70w,a takhle mi to nerostlo ani náhodou.palice jsou nejmenší cca 5 cm velký a největší už jsem musel připevnit provázky nahoru jelikož se tíhou klátily,/cca 30 cm/ zklizeň odhaduji na mých 780w tak něco mezi 400-500 g,jsme na to dva takže spotřebovati ono množství nebude takový problém
mott
Platí to i teď v léťe... 12/12, zapínám v 16.00, vypínám ráno ve 4.00 a teplota OK. Některý kytí dokonce oblizovaly 400 W výbojku. Co šlo na sklo se spálilo, jinak zdravé na 100 %.
pekor
mam taky drobny problem 400 W, skrina š 60, h 60, v 195 cm, iba jeden otvor na nasavanie vzduchu o priemere 8 cm, odsavanie od vybojky, vzdialenost od rastlin asi 50 cm, a stale je tam taka vysoka teplota ze mi páli vrcholky na sracky. Väcsiu skrinu si ale teraz nemozem dovolit. Ako mam to teplo z tej skrine dostat von, kym sa to nedosere uplne
juleni
Nezdá sa ti, že tých 400 W do tej tvojej skrine je trošku priveľa? Vychádza to okolo 100W/sqf, čo je podľa mňa zbytočné plytvanie. Mám skriňu o niečo menších rozmerov než ty (40x60x160), vzadu 4 otvory o priemere 5cm na prívod vzduchu + 2 ďalšie 10cm s PC vetrákmi, čo fúkajú vzduch do skrine. Na odťah mám ventilátor 100m3/h. Svetlo HPS 150W. Tiež mám trošku problém s teplotou, ale to len keď je vonku poriadne vedro a v izbe tiež. Vtedy mám otvorené okno do izby dokorán a pootvorím i dvere na skrini. Potom je to už lepšie. Neviem si predstaviť, že by som tam mal 400W ako ty, to by som si mohol v skrini asi opekať slaninu. Nenapísal si, aký výkonný ventilátor máš na odťah teplého vzduchu od lampy. Možno ten bude treba vymeniť a kúpiť nejaký brutálnejší. A tých dier na prívod vzduchu by som osobne tiež navŕtal viac.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma