Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Zařízení, které vám změní život + soutěž - Klikni zde pro originální téma
PORSCHAK
Bohužel stále ještě nebylo vyvinuto, ale jistě to nebude již trvat dlouho a někdo ho uvede v život...

Po třítýdenní abstinenci mě při osobním špeku napadla zajímavá věc.

Co kdyby existovalo zařízení, které vám promítne jakékoliv úseky z vašeho života na plátno, snímané místo kamery vašema očima ( pokud chceme zvuk, tak i ušima)?

Stačí jen vymyslet nějaký záznamový a posléze přehrávácí zařízení, myslim že kdo to vymyslí a zprovozní bude nejbohatší člověk na světě:flamer:

Vemte si ty všechny výhody: - v případě nepráví byste vyhráli každej soud, protože by jste měli ty nejlepší důkazy
-jak moc by si člověk potřeboval připomenout, co se v jeho životě stalo, myslím že by to přispělo k lidské kultuře, protože by si lidi připomínali věci a brali si z nich ponaučení. Takhle na spoustu věcí zapomenete a stane se vám ta špatná věc zas...:mad:
-kouknout se na plátně na kundičky všech holek, co jste lízali, no to je prostě dokonalý (pokud nejste Omniaaliterest, co nás masíruje fotkama v threadu Akty vašich přítelkyň, partnerek atd...., který je má všechny pocitvě zdokumentovaný. Jak ten to dělá, to fakt netušim:D)
- a spousta dalších....

Budu rád, když taky vymyslíte něco kloudnýho, k čemu všemu by se takovejdle vynález mohl použít. Nabízí se zde řada otázek, na jakém principu by to zařízení pracovalo, jestli by se implantovali do mozku po narození, jestli by to nepřineslo mnoho potíží, kolik by to mohlo stát a jestli je vůbec možné tuhle technoligii realizovat...:rejp:

Napište co vy byste si nejraději promítli na plátno ze svýho života, na co si třeba špatně pamatujete a bylo to přitom tak výjimečný.:afro:

Já bych chtěl promítnout například jak jsem jako malej vyhrával bicrosový závody, bohužel jsem s tim přestal kvůli nedostatku času, když jsem přestupoval v pátý třídě do atletický školy. Chěl bych vidět jak jsem skákal ty brutální skokánky ve velký rychlosti, jak jsem závodil... Už jsem to nezažil dlouho, ale i kvůli tomu jak to bylo skvělý si chci v blízký budoucnosti zase koupit pořádný teréní kolo a vyjet do terénu:D

Jo a abych nezapomněl, protože mám dobrou náladu, tak 20.prosince 2006 vyhodnotím nejlepší příspěvěk o tomhle zařízení a pokud mi jeho autor prozradí samo že v PM adresu, tak mu pošlu 5 (slovy pět) semínek K2 od Homegrown Fantaseeds:bravo:

Tož se nebojte projevit a nechci slyšet žádný kecy o tom, že tenhle thread je pěkná kravina:sun:
cernoch
hm, to podnecuje k zajimavemu zamysleni... rad bych si promitnul cele detstvi, tak do deseti let, z toho mam jen utrzkovite vzpominky. a pak ruzne stavy pod vlivem vseho mozneho, tam ty vzpominky vesmes chybi :) dovedu si predstavit, jak by se rozvinul trh s nahravkami vzpominek, pujcovny vzpominek, filmy, sestrihane ze vzpominek ruznych lidi.. predstavte si, ze si v pujcovne pujcite placku se vzpominkami nejake devky a zjistite, ze je to vase sporadana pani.
porschak: no, je tady pár problémů, ale zásadně neproveditelný to neni. Ono jde jenom o to zjistit JAK.

takže si to rozebereme:

-nejdřív to chce pochopit, jakým způsobem je informace v lidským mozku zakódovaná a kde je vlastně uložená. Taky pochopit, jak tu informaci číst. Něco jako luštění hieroglyfů.
-pak to chce sestavit nějaký čtecí zařízení, který dokáže tu informaci z mozku dostat ven. Nejsem fanda různě invazivních metod, takže bych volil spíš něco síť elektrod přiložená zvnějšku na hlavu, ne "drát do lebky". K tý implantaci po narození: tobě by se líbilo, kdyby ti někdo v porodnici vrazil kabel do hlavy? Mě rozhodně ne. Když už implantaci, tak až z vlastní vůle.
-jako záznamový médium bych zvolil holografickou kostku - neni to sci-fi, už se na tom maká, první pokudsný kusy už existujou, ale ta technologie je pořád mooc drahá.

a k čemu by se to dalo použít:
no, nevidim moc využití, možná tak u toho soudu, nebo jako exkluzivní porno, zkrátka jenom pro osobní a právní využití; komerční užití by se ovšem dalo taky najít, taková reality show viděná očima člověka by byla zajímavá, ale na druhou stranu by to asi drsně porušovalo listinu zákl. lidských práv a svobod (jednoduše: lezlo by to do soukromí) a asi by se to muselo hodně právně ošetřit

jakožto designér amatér tady jenom lehce ještě zmínim cenu týhle technologie - sakra zatraceně pekelně hodně.
Everl0st
Já si tea osobně myslim,že s takovouhle vychytávkou by přišla i pěkná vychcávka-zneužití pod vlivem donucovacích prostředků

+ vzpomínky na všechno dobré(já bych si třeba rád zavzpomínal na staré dobré atletické časy),nebo by se to dalo využít jako tahák při různých zkouškách(maturou počínaje-docela by se to šiklo :D)

- žádné zapírání (říkám to nerad ale stejně si někdy překroutim "pravdu" k obrazu svému)-měli by podezření a bym elektrody na hlavu a máme tě.....

Teď mě zrovna žádný nápady nenapadaj,páč je to 22 minut co jsem vlezl z postele :)

No a JAK by to mělo fachat???
Já bych to rozjel na podobným principu jako Ramon.Za pomoví dvou elektrod,které by byli poháněny našimi myšlenkami(nevim estli jsem to dobře napsal,ale myslim to tak,že to na co bych si chtěl vzpomenout by se jistými impulsy dostalo do elektrod) a z nich pak na zobrazovací zařízení,které by přivedené impulsy pomocí jistého dekodéru dekódovali na zobrazovací impulsy a dál už by fachalo v TV => obrázek....neni to moc přesný,je to dělaný na rychlo...tak nějak bych to setrojil já :D
ahoj pratele snilci,vizionari,fantaste,proste vyrobci budoucnosti:-)
bez lidi jako jste vy bychom do dneska verili tomu ze je zeme placka,ponvadz bychom nikdy nelitali:-) takovych prikladu by bylo mnoho,ale co jsem to chtel rict :D
jo k tomu zarizeni
jestli by to melo fungovat tak,ze zadas casovy usek a ono ti ho to promitne i se zvukem.........,tak si myslim,ze to nase rasa nezvladne do te doby nez staci pojit.
Museli bychom vychazet z mozku,nase nezodpovene otazky by byly predevsim v detskem mozku,ten je plny prapuvodnich instinktu,jazyku i pisni.Dite ho nebude chtit nikdy mapovat,dospely ho nikdy nepochopi uplne...
ja bych spis byl pro mechanickou stimulaci mozku,ktera by vedla k vseobecnemu pochopeni.
mohl by sis vybrat,neco jako v matrixu,bud mozek ocistis nepohodlnou pravdou,nebo budes dal hnit za ziva v blahove spokojenosti.

ps:porschak:zapomen na pristroj,ktery by ti vydelal mraky penez a usnadni ti neco vyresit.
Jestli chces vedet jax to kdysi skakal,puc si nekde kolo a vyjed si nekde zaskakat,nejlepe tam kde si skakal jako ten maly vitez:-)
Skřeťák v Sudu
dalsi zhulenecka teorie :D
Toxikoman
jjjj...pre fakt ze v pici ludii :D :D mimo reality..
Panove ja bych to zas tak ruzove nevidel, vemte si ze s moznosti prehrani prichazi moznost vytahnuti vsech dukazu o trestnych cinech spachanych. Pro Big brothera idealni pomucka na to aby vas dostal za kazdou picovinu. Nehlede na to ze od play neni daleko k tlacitku rec nebo delete, to co by se pak mohlo stat necham na posouzeni Vam
moswa
tywe omni tos vymyslel sam?? :D kolik speku na to padlo?? :D

jinak osobne si myslim ze neco takovyho lze vymyslet az tehdy, kdy lidstvo pochopi lidskej mozek. dokonale. do ty doby kdy budem stale vyuzivat nakejch 20% je takovej pristroj ciste spekulace
moswa
omni-no tak to bys mohl vymyslet ten teleport ne? :D jinac...my vyvoleni co jime houby a tak sme uz pouzili 30% :D:D:D
PORSCHAK
No koukám, že jste se do toho slušně obuli.

2 cernoch: Přesně tak, asi to dětství táhne nejvíc, tam bych se kouknul asi nejraději. Hned pak bych shlídnul všechny ty rozkroky bejvalek (úchylka právě projevena).

Xerthon to uchopil přesně jak jsem zamýšlel, že by jste se nějakým způsobem napíchli na mozek( když už by to zařízení nebylo uvnitř-něco jako pamětovka ve foťáku) a na plátno i se zvukem to střihli znovu. Ne promítat na oči, to by mohlo být moc podněcující k vracení se do doby předešlé a mohlo by způsobit poruchy osobnosti. Čistě na plátno jak film. Myslím, že spousta lidí by za to zaplatila moc a moc peněz (včetně mně). V čem se Xerthone ale pleteš je můj záměr sestrojit tenhle přístroj. Předpokládám, že s mými elektrotechnickými schopnostmi mě hodně lidí předběhne. Teď jsme zatím v oblasti teorie, ale proč ne, že..

Morální stránka věci je zcela diskutabilní, to bude ještě dlouho hlavní brzda vývoje. Kdyby lidi nebyli svině, tak by už bylo na světě věcí... Možnost zneužití je zcela zřejmá, to budou mít poslanci prácičku:D

Omnihash- Abych ti řekl pravdu, tak jsem ti příliš neporozumněl, ale je vidět, že do toho vidíš víc než většina z nás, tak ti ten odbornej slang promineme:D Jak jsem psal znovu výše, chtěl bych to střihnout na plátno, ne do mozku. Tímpádem tvá třetí možnost je zatím nejblíže, nelíbí se mi ta nutnost stáhnout kůži ( to se vychytá), s tím zasunutým podvědomím to je horší, copak já vím, kde ty moje závody na kole jsou schovaný? Pár věcí si pamatuju, ale já bych chtěl vidět a vědět co se přesně dělo, třeba když jsem viděl ducha v mým pokoji. Jestli by to někdo sestrojil v provedení jak popisuješ, tak do toho bych šel. Klidně bych si ty vlasy nechal ostříhat.

Jo, Ramone, prosim tě co ta holografická kostka, to si děláš srandu? Jak to má fachčit? A že nevidíš moc využití..., to já bych jich viděl naopak spousty. Možná by to bohužel přispělo k nárůstu vražd, protože pachatelé zločinů by věděli, že nemůžou spoléhat na špatnou pamět svědků.

Co by jste nejraději viděli z vaší minulosti?
bonkwodny
najprv by sa malo vymysliet nieco ako rekorder myslienok ktory by zaznamenaval co sa prave deje a az potom experimentovat s casom(dufam ze to tu nik nenapisal este som to cele necital bo nemam cas)
PsYcHo84
to je naivni utopie.. mozek neuklada informace v 01001110 kodu jako kompy a ani na jednom miste.. navic neuklada presne vjemy, zapis do dlouhodobe pameti je kombinace vjemu a emoci vyvolana konkretnim podnetem/situaci, ze vzpominky pak vznika zkusenost..
nevim jak bys chtel promitat na platno emoce a pocit, ktere mnohdy nedokazem vyjadrit ani slovy..

jinak draty do mozku nechci, jediny zasah do hlavy, ktery snasim je piercing a ten uz mam :D

ja bych to spis videl na psychofarmakologicke urovni - specialni substanci/synteticky neurotransmiter, ktery by mohutne stimuloval neurony co maji neco spolecneho s dlouhodobou pameti a emocema, napr. v hippokampu..
vysledek by byl asi snovy stav vizi z "minule-prozite reality", v tom by byl obraz, zvuk, hmat, cich, chut i emoce.. neprehraval by presne zaznamy skutecnosti, ale zaznamy jen tak jaxi je subjektivne zapamatoval..
nebylo by to navykove, toxicke, davkovani jako lsd a podle velikosti davky umerny navrat v case..

ale na druhou stranu by se z toho mohl stat takovy psychedelicky heroin.. clovek by od tezkeho zivotniho obdobi moh diky tomuhle utikat do stastnych dnu detstvi, partnerstvi, kariery..

edit: a s tema kompama mi to pripada moc velky ulet.. to proste zatim nejde spojit 2 tak rozdilne systemy dohromady, kdyz funkci jednoho z nich jeste vubec nechapeme..

takhle bys ovlivnil jen 1 system (mozek) kterej by ti to vyplivl primo do vlastniho vedomi.. zadna zbytecna prenosova technika, zadna zbytecna slozita digitalni interpretace..

mozek->platno->mozek..
PsYcHo84
myslim ze na dvojkovem kodu nepracuje ani v podstate.. mozna to chapes jako - neuronem prochazi vzruch - jednicka, neprochazi vzruch - nula.. jenze tech potencialnich spojeni kde muze zrovna probihat 0/1 informace jsou miliardy miliard.. mozna vic :D

zacileni na konkretni cas/udalost by byl vzdycky problem.. mozek si nepamatuje presne kdy to ulozil..
ale kdyby ti to nevadilo, moh by sis prehravat vzpominky zacilene na obdobi treba roku.. vim ze ty bys chtel presne zaznam z 5. kvetna 1993 od 9:11 do 9:38, ale to podle mne nepujde nikdy vyvolat ani strojem..

jak prinutit leky aby pusobily na konkretni neurony?
dodas jim spesl neurotransmiter, ktery se bude vazat jen na konkretni pametove neurony, ktere jsou k nemu citlive.. neurotransmitery jsou specificke latky.. ostatni neurony by neovlivnoval..

me by zajimalo, jak bys ty zajistil prenos v mozku roztrousene informace do digitalni podoby, jak bys ji interpretoval do stravitelnych vjemu a zas ji nazpet poslal do mozku aby ji pochopil v plne mire..
chOdec
citace:
Původní příspěvek od PsYcHo84
myslim ze na dvojkovem kodu nepracuje ani v podstate.. mozna to chapes jako - neuronem prochazi vzruch - jednicka, neprochazi vzruch - nula.. jenze tech potencialnich spojeni kde muze zrovna probihat 0/1 informace jsou miliardy miliard.. mozna vic :D


...podobně jako tranzistorů v procesoru počítače... (teda zatím asi ne tolik..) :D
PsYcHo84
dobre, ale kdyz mas v mozku 100 miliard neuronu a nektere z nich maji az tisic spojeni s ostatnima neuronama... pripada mi to malinko slozitejsi nez obyc procesor v kompu :D
citace:
Původní příspěvek od Omnihash

ano takhle sem to myslel. Otázkou zůstává, jak důležitou roli, kromě místa vzruchu zastává i jeho intentzita.


no, sice o biologii vím úplný kulový, ale selským rozumem jsem došel k tomu, že asi i ta intenzita atdy bude hrát roli. V lidským životě různý pocity prožíváme různě intenzivně. takže za a) buďto je to hodně pocitvých vzruchů v jednu chvíli nebo za b) jsou to různě intenzivní jednotlivý pocitový vzruchy.

omni: ten nápad se softwarovejma drogama, to už mě taky napadlo. Byla by to celkem síla. Najel bys na netu na něco jako seedbanku, akorát by tam měli softwaredrugs, stáhnu by sis třeba bílou vodvu, nebo lsd, nahrál kabelem do lebky a bylo by to.

psycho: hm, lidskej mozek, jednoduše řečeno, je šíleně komplikovanej počítač. Jasně, nejde to převést na čistě 01011100011 kód. spíš bych aplikoval kvantový teorie, ale interakce člověk stroj na "strojový" úrovni musí bejt možná. vem si, jak rychle šel vývoj dopředu za posledních padesát let. na konci války gigantický počítače který zabíraly celej dům a teďko si tem počítač můžeš nést v kapse a má to větší výkon než ten model "dům".
bonkwodny
btw nad niecim podobnym som uz v minulost rozmyslal ale bolo to nieco ako nahravanie zaznamu z REM faze spanku cize nahravanie snu myslim ze uz asi vedci vedia ktora cast mozgu ma na svedomi sny
Lezec
Tohle zarizeni by bylo fakt skvely...jenze nikdy nebude. Mozek si pamatuje utrzky informaci a zbytek si domysli. Emoce by se promitaly do obrazu, zvuku a tim padem to rozhodne neni pouzitelny u soudu. Urcite by s tim neslo promitnou nejakej zivotni pribeh v celku, tak jak se opravdu udal. Bud by to byl samej "strih" nebo neco jako sen, kde by bylo spousta domyslenych nebo nesmyslnych veci...zalezelo by na filtru.
Myslim, ze mozek funguje binarne, ale na zakladni urovni, kterou nevnimame, podle me je celej svet binarni...synonyma-opozita, prubeh vlny,+-, logika-emoce(logika je binarni a emoce nejdou spocitat-neco jako princip neurcitosti....logika je castice, emoce vlna), akorat kdyz rozeberete danej stav, tak je slozitejsi, protoze se nerozebira z binarniho hlediska. To co vnimeme je hlavne chemie, spousty neurotransmiteru a chemikalii, ktere reguluji cinnost naseho mozku. Chemie rozhodne neni binarni, chemie ma tolik moznosti a kombinaci, ze mozek nemuze fungovat v nejaky soustave.
My uz ovlivnujeme neurony zodpovedne za emoce...drogama.

Snad to neni uplna sracka co sem napsal :)
cru_ci_fix
..ak nastane doba..zavadzania cipov do hlav novorodeniatok... tak sa pridam k hnutiu odporu...

....a ktomu vynalezu...moze to byt fajn..ak xes fungovat ako premietacka..ale co sa tyka vlastnych spomienok ..tak tie nepotrebujem premietat na platno..sak zavrem oci..a mam KINO...

...a za druhe...planujem sa vyvinut v telepata...takze ked budem xet..aby si niekto vedel predstavovat moje vizualizacie..tak si na to jednoducho pomyslim... d;o)

...rozhodne si nedam do hlavy..ani nikam inam montovat cipy...

..ale take zariadenie by bolo mrte zajimave...
freshman
nikdy to tak nedopadne.... vedomi a dalsi podstruktury k nemu napojeny jsou tak dokonaly, ze k jejich takovymuhle vyuziti, jak chcete udelat, muzete pouzit pouze stejne dokonaly, spis dokonalejsi nastroje....ty uz jsou zde ale vsechny obsazene....lze je pouze uchopit a pouzit...je jo ale moooc slozity...a zaroven jednoduchy....ale existuje to, je to realne vyuzivana vec...jenze to uz je clovek trochu jinde, nez na serweru grower... ....
Everl0st
Héééyy klucííííí
no vy ste asi blázni,ne??Asi málo hulim,jak vás takovýhle řešení vůbec mohlo napadnout...???....Já sem si k tomu otevřel můj sešit ze Sdělovací techniky na stránce o barevný televize a jen tak ff jsem něco psal...Hehee:D....Fakt dobře vymyšlený...
Omni a Pycho....no vy dva ste úpně mimo mě...jak dlouho ste nad tim přemejšleli???


to frešmen:NIKDY NEŘÍKEJ NIDKY :D:D:D
freshman: co máš na mysli?
dvojka-trojka
Ja jen prihodim neco k tomu pouziti u soudu;). Asi pred pul rokem davali na CT2 dokument o nejakym typkovi co se prave zajimal o cinnost mozku. Slo o takovy experiment, kdy vzal zenskou a rekl ji at jde na 4 urcena mista tusim nekde v Londyne a na jednom z nich, ze ma zacit tancovat a on se pak pomoci nejaky masinky pokusi prave pomoci sledovani cinnosti mozku zjistit aniz by mu neco rekla kde to bylo. Zenska udelala co ji bylo receno, pak ji ten typek pripojil k hlave spoustu elektrod a zacal ji bez toho aniz by se na neco ptal promitat na monitor postupne fotky tech 4 mist, kde mela zatancovat. Pak sledoval cinnost v mozku, a kdyz doslo na fotku kde ta zena opravdu tancila mozek zacal sam od sebe vykazovat cinnost, kterou samozrejme pri tech ostatnich nevykazoval. Samo se trefil, a pak tam rikal, ze toto zarizeni by se dalo prave pouzit napr. u dokazovani trestnych cinu, kdy by se treba vrahovi zacaly poustet fotky ruznejch mist az by prislo na fotku, kde byla spachana ta vrazda a mozek by ho jednoduse prozradil aniz by mohl neco delat. Ten typek to tam porovnaval s detektorem lzi a rikal, ze tento pristroj pracuje naprosto presne - oproti detektoru lzi -, protoze clovek proste nedokaze mozek ochcat.
Proto si myslim, ze sestaveni takovyhle masinky (tu o ktery jde v tomhle threadu "prehravac vzpominek") bude hodne zalezet na tom, kdy se nam podari pochopit co se odehrava v mozku. Proc si treba ja pamatuju nektery okamziky z detstvi a pritom mi neprijdou zas az tak zvlastni a treba z prvniho dne ve skole si nepamatuju nic, a pritom to musel bejt pro me v ty dobe zazitek jaxvine. A co kdyz si i ten prvni den ve skole pamatuju, jen si ho nejakym zpusobem proste nedokazu vybavit, ale nekde v mozku to je??? Myslim, ze mozek je porad jeste jedno velky tajemstvi a az se nam ho podari pochopit mozna prijdou na radu i takovy vecicky, ktery tu zminujete;).


Doufam, ze to neni uplnej blabol:D, nebot jsem pod vlivem.........
23
lutemnik
vymyslet a sestavit porschakovo zarizeni by podle me stavelo lidi mimo realitu,cast sveta by jen sedela v obyvaku a tlemila se na vzpominky(USA style), a v 50ti letech byt ve stavu kdy mas zazitky jen do xx let sveho zivota(let kdy jsi si poridil prvni promitacku) a pak uz nic?
Everl0st
Heh..teď mě tak napadlo,že kdyby si někdo psal deníček nebo tak něco...tak si to může kdykoliv přečíst a podle mě by se mu to automaticky vyobrazilo v jeho mysli...nebo ee??
PORSCHAK
To by šlo, chvílema trochu ztrácím přehled, zvlášť Omnihash s Psycho84 se do toho obuli solidně:bravo:

Zajímavý jak na to jde každej z jiný strany, přesto já bych preferoval něco jednoduchýho, zase se budu opakovat, ale bohatě stačí snímat co vidí oči a slyší uši.
Když to přeženu do extrému, kterej by nebyl zas tak od věci (technologie kráčí vpřed mílovými kroky), tak by stačilo i nosit kameru upevněnou na těle, která by snímala stejný rozsah pohledu a zaostřovala centrální body stejně jako oči, k tomu mikrofon a je taky hotovo.
Pokud bych se vydal tou složitější cestou, tak bych napíchnul nějaký místo kde se přenáší pohled očí do mozku(a uší), jestli se to vůbec dá, vždyt někde tam jsou přece neuropřenašeče a zkopírovaný ukládal na nějaký médium.
No a už jsem u toho jak to zálohovat, ale to už je proti tomu předtim banalita.
bonkwodny
myslim ze mu ani neslo o navratenie a premietnutie toho co sa stalo(myslim tie napady s nahravacimy cipmi alebo pripevnenou kamerou)ale o to dostat sa do SPOMIENOK cize do niecoho co je ulozene v mozgu a nie na nejakom cipe
Lupus
No protože pišu v časovem shonu a nemam moc casu si pročitat všechny DLOUHÉ :) příspevky tak napišu jen trochu ...

Tento přístroj by se dal - mozna - zkonstruovat na podobnem principu jako vedci (myslim USA) ovladali mys, krysu či co to bylo - pomoci elektrod na mozku.
Tento přístroj bude mozne sestrojit -
1. protože jsem optimista
2. fandim technologiím
3. protože jde vývoj takovou rychlostí že to pude! :D

no a ted + a -

+rozhodne oživení zážitků a vzpomínek - i když určite ne v takové kvalite protože i když si pamatujete neco tak si to nevzpomenete se všemi detaily - mozek totiž dokaže ,,zapomínat´´
+jak už bylo popsano - naprosto regulérní důkazy při soudním řízení

-možnost oživení vzpomínek - nechtených kupříkladu - a jejich opetovné prožití
-jak už bylo popsano možná zneužitelnost a možné použití proti dotyčné osobě

A jeste by se dalo napsat více .
ale jeste na skok k mozku
°jak víme tak je tvořen neutrony a probíhají v nem určité elektrické (lepší slovo me nenapadlo) pochody - člověk má v celém těle malý proud - tudíž by se to teoreticky dalo monitorovat (řekneme ze srandy třeba multimetr :D) bud temi elektrodami nebo magnetickým polem - dnes už celkem objasnené - jmenuje se to tuším CT - nebo tak nejak.

No nic kdyby me neco napadlo tak jeste napíšu ale to je tak všechno.

Doufam v semínka :D :D :D
Nebo aspon neco :D :D :D :D
ne sranda ;)
very_hard
No tak moj napad je taky Vymontujete cocku z kamery narazite si ju do oka (namiesto oka) a stiahnete znej kabliky dole ku dakemu Vysoko kapacitnemu zariadeniu a potom vzdy vecer si to nakopirujete do PC a mate vystarane :) Tot moj napad a sry ak to uz niekto napisal ale mierne som necital cely thread
Everl0st
to very_hard:tak to bych si už žádný vzpomínky vybavovat nechtěl :D...vyndava si oko :D...
very_hard
ale to by ti implantovaly este keby si bol mini skvrna takze hned po porode namiesto placnutia po chrbte zarazia objektiv do oka :P a prisrobuju USB disk na panvovu kost :D takze tie vspomienky nebudu az tak zle aj ked sa na svet budes pozerat iba jednym okom ale kedy kolvek si mozes pozret zaznam z druheho oka
bonkwodny
wow to uz vidim ako ty jednooky ludia zakazdym narazia o stlp heh to by bollo dopravnych nehod...
Everl0st
ty foe...vy by ste nás udělali úplně kyborgy :D
bonkwodny
predstavte si ako na vas mrkne pekna dievcina
a teraz si predstavte ako na vas zaostri mechanickou sosovkou....
Everl0st
nevim no....podle mě si stačí vzpomínky jen vybavit...když je vás víc,je to ještě lepší...a neni zapotřebí žádných impantátů ani elektrod :)

bonkwodny:a to by jen mrkla..teď si vem,že by s tebou měla i jiný plány :D:D
nevím jestli to někdo zmínil - nečet sem všechny příspěvky, ale napadla mě scéna z červenýho trpaslíka - jak byl Rimmer odsouzenej za zabití celý posádky (paměťová sonda odhalila). jenže on vinnej nebyl - sonda nepoznala že si tu vinu dal do podvědomí sám že si to namluvil. ještě že ho z toho Kryton bravůrně dostal :frog:
nevim nevim
jinak ale možná je řešení v psychedelikách - ty umí vyvolat vzpomínky na minulý životy a tak. ale podle mě dokud bude člověk člověkem tak někdo bude chtít furt mít něco pod kontrolou (nebo dokoce monopol), takže vzhledem k zneužití by to bylo fajn :fajn:
rusové zkoušeli jestli existuje "nápoj pravdy" na ayahuasce (nebo lsd? teď fakt nevim po včerejšim půltripu) - no, nejseš první koho to napadlo a ani poslední.
když pochopíme jak fungujou a co sou psychedelika, tak máme odpověď. ale otázka je, jestli je tohle ten správnej úhel pohledu
bonkwodny
jezismaria kam sa na vas hrabem...
very_hard
Teraz ma Mierne opiteho a zhuleneho chytil napad co keby tu cocku z kamery zarazaly do stredu čela :) tam by to ani nezavadzalo hmmm a kabliky by sa dako tahaly nad ocamy a potom do toho USB a potom z toho USB by sa to Bluethoothom prenasalo do PC :) 8-) neni to dobry napad ? :P maly by sme 3 oci podla mna by to bol flash pri huleni :D
bonkwodny
naco s USB cez bluetooth?
very_hard
Njn to ma prave napadlo tiez :D tak zmena planu z čočky by to islo cez Bluetooth do usb a to by sa potom pripajalo k PC len este treba vymislet daky format do ktoreho by sa to ukladalo lebo tie vydea by boly mierne velke tak ludia uz staci iba naprogramovat daky format videa a mozeme zacat robit beta testy :)
bonkwodny
mohla by to byt flashovka tie su celkom male alebo vytvorit novy format specialne na tieto videa
very_hard
jj treba naprogramovat daky dobry format :D
ten formát se menuje podvědomí. hypnózou nebo jinak oživte všechno co máte na hard disku. a že tam je věcí. a když nee v mozku, tak v buňkách
bonkwodny
cize C:/documents/spomienky.phj
very_hard
len ludia bacha nikdy nedavajte prikaz Format C:\ -q lebo potom sa budete citit veeelmo Sprosto a na nic si nebudete vediet spomenut a bacha na virusy tie su nebezpecne
Nuclear
Přístroj, o kterém je řeč, by musel obsahovat jakýsi dekodér jazyka, v němž je naprogramovaná paměťová část mozku (ano, jednotlivá oddělení mozku se od sebe mohou lišit na základě jejich funkce, nelze očekávat, že po chemické stránce budou mít např. hypothalamus a přední mozek totožnou výbavu). To je velká překážka na cestě k sestrojení externího zařízení, pomocí kterého by bylo možné vzpomínky přehrávat nebo zaznamenávat. Možná by se našla cesta - zařízení monitorující vzruchy několika center a jejich následnou odezvu na biochemickou rovnováhu v mozku, pomocí kterého, pokud by byla tato oblast detailně prozkoumána, což není, by bylo možné určit EMOTIVNÍ skladbu vzpomínky (jedna polovička vzpomínky). Druhá, smyslová část vzpomínky, však zůstane zakódována v paměti, neboť současná věda ještě nedokáže zpracovat tento druh informací.

Mé řešení odkazuje člověka na jinou, vnitřní cestu. Než je však možné pochopit princip, na jakém fuguje, pochopit, je třeba, abychom pronikli do podstaty, jak vzniká a zaniká vzpomínka.

Když něco slyšíme, vidíme nebo jinak smyslově vnímáme, aktivují se centra, která mají na starosti zpracování jednotlivých druhů vzruchů (pro příklad zrakové centrum se nachází v zadní části mozku). Tyto informace jsou pak přdávány dále, probíhají přes jakýsi "mentální firewall", filtry, které se v mozku v průběhu vývoje člověka vyvíjejí. Tyto filtry mají za úkol zajistit naši životaschopnost, brání nás totiž před přetížením systému z následku přehlcení informacemi (někteří z nás znají z vlivu houbiček nebo LSD-25, kdy je brána vnímání otevřena dokořán a přetížení systému pak má za následek klamné vzruchy, které nemají základ v realitě, což není nic jiného než halucinace a celá škála "pocitů, které se za střízliva tak těžko popisují"). Protříděné informace pak působí na část mozku, ve které je centrum vědomí. Biofeedback na mozkovou strukturu pak na sebe nenechá dlouho čekat a výsledkem je reakce na podnět. Buď jej vůbec nezaznamenáme (neprojde firewallem), nebo si jej uvědomíme. V takové chvíli je možné se na vjem upnout pomocí soustředění. Soustředění v takovém případě vyvolá odezvu ve firewallu, který nadále propouští zejména informace, které souvisejí se subjektem našeho soustředění. Pro náš účel je důležité, že s těmito informacemi, které přecházejí do paměťové části, můžeme ještě po určitou dobu pracovat (bod 1), než se uloží do našeho mozku jako vzpomínky. čím vyšší je naše koncentrace, tím hlouběji do podstaty vjemu můžeme proniknout.

Dalším faktorem je frekvence mozkových vln. Ty se rozdělují do čtyř kategorií - alfa, beta, theta a delta. Pokud je člověk při plném vědomí, převládá hladina alfa, jejíž frekvence může narůst až na 40 Hz (plná soustředěnost). Čím vyšší frekvence mozkových vln, tím plnější soustředění a tím detailnější záznam informací. Na tomto faktoru je výjimečné, že je v součané době již docela dobře ovlivnitelný, zejména pomocí psychofarmak (jistý účinek na délku mozkových vln mají i nootropika, která zkracují délku vln v hladině alfa a beta) nebo hypnózy (zesiluje se působení vlnové hladiny theta, což má za následek stav podobný spánku). Bylo by tedy teoreticky možné vyvinout psychofarmaka, která mají tento účinek:

-primární psychofarmaka zabraňující přístupu vnějších vjemů do mozku (navozují stav podobný spánku), avšak vědomí je plně aktivní. člověk je schopen přemýšlet a, co je důležité, vzpomínat. (bod 2.)

-sekundární psychofarmaka, která stimulují mozek a podporují působení mozkových vln o frekvenci blížící se 40 Hz. (bod 3.)

Představme si nyní celý proces tak, jak by probíhal v reálu. Řekněme že nás čeká party, o které víte, že si na ni s určitostí budete chtít vzpomenout v budoucnosti. Před párty aplikujeme sekundární psychofarmaka, což našemu mozku umožní efektivněji vstřebávat informace. Vzpomínka pak bude daleko celistvější. Bohužel, mozek v tomhle způsobu pracuje jako fotograf. Můžeme si vzpomenout na jednotlivé úseky, okamžiky událostí, ale není možné "natočit" děj odehrávající se v určitém časovém rozmezí. Je to proto, že mozek se orientuje v čase a prostoru podobně, jako matematik ve čtyřrozměrné soustavě souřadnic. Každý z nás má tuto soustavu zakódovánu v hlavě, stejně tak její dekodér. Jednotlivé úseky, které nás zaujmou (na zájmu o subjekt má velký vliv osobnost, proto někdy okamžitě nevnímáme věci, kterých si jiní hned všimnou) pak na čtyřrozměrné mapě vytvoří záznamové body, něco jako keyframes ve filmu.

Jakmile jsou informace uloženy v mozku, stačí jen aplikovat primární psychofarmaka. Dojde k oddělení vědomé části mysli od okolní reality. Mozek však bude hluboko uvnitř velmi aktivní. Díky této kombinaci je možné se ostře rozpomenout na jednotlivé úseky vašeho jednání v minulosti. Vaše vědomá část mysli bude jakýmsi hypnotizérem, který bude z mozku tahat jednotlivé informace na světlo světa. Něvědomá část mysli pak bude jako filmové plátno, na kterém se budou jednotlivé vzpomínky odrážet.

Výhody tohoto procesu:
-Možnost si jasně a zřetelně vzpomenout na libovolné okamžiky z doby působení sekundárních psychofarmak (pouze smyslové vjemy)

Nevýhody tohoto procesu:
-Možnost aktivace skrytých psychických onemocnění
-Pro potřeby současné společnosti takřka nepoužitelné (což souvisí s přidělením fundací na vývoj).

Konec.
....UFFFF!!!!

Konec jsem zjednodušil, spěchám na tramvaj. Ale možná se k tomu ještě časem vrátím a editnu. ,)
freshman
a co takhle zkusit třeba Silvovu metodu, autogenni trenink, koncentraci, nejaky energeticky cviceni, nebo avs stimulaci, a postupne se vsešchno co potrebujete a chcete naucit... a pak se jen prochazet ve vzpominkach ?:-)
freshman
pouziti psychofarmak je problemove...vzdy dochazi k zasahu do funkce mozku, ale do funkce na hmotne urovni ( ovlivneni napr. prutoku krve, ovlivneni produkce jednoitlivych aminiokyselin, neurotransmiteru a pod ...a tyto zm,eny maji za nasledek zmenu vedomi (adekvatne pozorovatelnou subjektem ktery uzil tyto farmaka)...... to mi prijde opacna cesta, ktra ma podobny ucinek ale funguje opacne..... spis bych se priklanel k tomu, aby mozek byl ponechan v prirozene rovnovaze a bylo pouze pracovano s vedomim na urovnich ktere lze pouzit.....vedomi jako nadrazena rovina pak ridi fyzickou stranku mozku a to dokonale .....

takze pokud chceme abychom mohli vyuzivat radne schopnosti , a vyuzivat vedomi a pracovat s nim jak to nejlip jde, tak to chce spis vymejslet podobny veci jako pristoje avs stimulace, proste neco co urychli a usnadni praci s podvedomim..pres tuhle branu to pujde, proste je treba pristupovat k te nejvyssi rovine ( k vedomi, dusi nebo jak chcete) a pak lze menit vse ostatni.. .....
ale i tak je to pomala a slozita prace, protoze proniknout k ridicimu pultu vedomi uz je o necem trochu jinem, a nedostane se k nemu kazdy jen tak, to nejde, je to jako byste do kokpitu boeingu posadili nekoho kdo to vubec nezna...
PORSCHAK
to Nuclear: Very well, jdeš na to hustě...
Je použití sekundárních psychofarmak zjevné při pozorování druhým subjektem(jak píše Freshman), mění se nějak chování po jejich užití a pociťuje člověk jejich přímý účinek?
Nejsou náhodou primární psychofarmaka používaná při udržování v umělém spánku, případně nevíš jak se umělý spánek navozuje?

Stále více mě vaše příspěvky utvrzují spíše v tom, že nějaký "vzpomínkovač" nebude jen tak lehký vyvinout, jak píšete cesta ke vzpomínkám není jednostranná. Proto se přikláním k návrhu vše točit na minikameru umístěnou na těle, samozřejmě nejlépe neviditelnou, což eliminuje možnost umístit ji na hlavu, aby snímala to, co vidí oči. Další problém je mobilní velkokapacitní záznamové zařízení, které by stačilo ukládat minimálně 12 hodinový přenos. Přece to ale nějak musí jít, jsem si jistej, že jednou to bude používat každej.
Nuclear
Porshak: Chování a jednání člověka určitě bude do jisté míry pozměněno. Mluvím o perceptivních kvalitách a kvalitě prožitku, obraz bude "ostřejší" a zvuky "jasnější" - obecně smyslově vjemy velmi dobře reprodukovatelné (tady hraje důležitou roli výbava každého z nás, jak už jsem napsal, všichni můžeme reagovat na jednotlivé podněty trošičku nebo úplně jinak, čerstvě napadaný sníh může u romantika vyvolat celou škálu pozitivních pocitů, kdežto dálkového řidiče spíše nasere :) ) Z pohledu druhého člověka tak může jedinec na těchto lécích působit, že je "mimo realitu", a to zejména proto, že jeho psychické procesy nebudou "zaokrouhlené" jako u většiny lidí, kdežto budou onou látkou stimulovány až na samotnou hranici jejich možností. Nootropika jsem nezmínil náhodou, po aplikaci 5g piracetamu dochází k navození podobných stavů, které se snažím vylíčit. Co je však klíčové - v momentě, kdy se člověk vrátí zpět na svoji obvyklou frekvenci (normálně okolo 20 Hz), nebude schopen si ony vzpomínky vybavit, což mě přivádí na myšlenku, že pro reprodukční stav bude zřejmě nutné kromě primárních užít taky sekundární psychofarmaka.

Něco o umělém spánku jsem ti vyhledal tady: http://www.umirani.cz/index.php?lan...id=102&item=347 (ve hledání zadej Umělý spánek)
pro jeho navození se užívají hypnotika, někdy v kombinaci s narkotiky, a z lékařského hlediska mají navodit stav, ve kterém si organizmus odpočine. Pro náš účel zcela nevyhovující, neboť potřebujeme, aby bylo zachováno plné vědomí, které bude odděleno od vnějších podnětů. V případě aplikace hypnotik však vědomí zaniká, což znemožňuje myšlení a reprodukci vzpomínek.
very_hard
Mno takze som nemal az tak zly napad ne ? :D keby ste moc chcely dakto vyskusat tak mam doma daky ten objektiv z kamerky na branu :D
X_eXc_X
citace:
Původní příspěvek od moswa
omni-no tak to bys mohl vymyslet ten teleport ne? :D jinac...my vyvoleni co jime houby a tak sme uz pouzili 30% :D:D:D


Teleportace jiz existuje - momentalne je vyzkum nekde u teleportace na par metru a nekolika atomu, ale ... :) (teleportace - preneseni informace ci hmoty na libovolnou vzdalenost v okamzitem case, tedy bez ohledu na rychlost svetla) :)))
mettatron
tele portace existuje .. hmm .. to myslim psaly v blesku. pokud vim problem byl ze zadnej atom neprenesly, slo o fotony .. malej/velkej rozdil.

takovejhle diskuze bych rek ze pramenej predstav o soucasnejch technickejch moznostech a nedostatecny informovanosti o realnym stavu zejmena ve vyzkumu nas. lidi. zivota. psychiky. mozku. vedci objevujou ale v genetice jsou na zacatku. v podstate zivota, vedomi, pameti, mysli nevedi temer nic. jediny co umej merit, je prokrveni mozku. tuhle schopnost porad pilujou takze uz vedej jaka oblast se jak prokrvuje. o tom co se konkretne deje. moc nevedej. lepe receno navaznost na nasi mysl, emoce, vedomi sebe, snu atd atd, premysleni .. neznaj a nemaj ani paru, sou tu akorat nejaky velice obskurni teorie, dyztak me nekdo opravi :D
Lupus
teleportace?
to je jasny rozbijes cloveka na monekuly (treba kladivem :D)
potom ho necim podobnym potrubni poste posles k druhemu teleportu
kde ho sestavis jak lego


tadá teleport je TU :D:D:D
lupus: teorie je známá, to nic, ale nikdo neví, za a) jak to odeslat, za b) jak to rozložit a za cé) jak to znova sestavit aby to fachalo...

mettatron: naše věda je ve vztahu k mozku strašně primitivní. Monitorujou centra mozku a odvozujou co se tam děje. To je jako kdybys svítil baterkou do počítače a podle točících se větráčků určoval, co se tam děje...taky zjistíš prd
Skřeťák v Sudu
citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter

mettatron: naše věda je ve vztahu k mozku strašně primitivní. Monitorujou centra mozku a odvozujou co se tam děje. To je jako kdybys svítil baterkou do počítače a podle točících se větráčků určoval, co se tam děje...taky zjistíš prd


naprosto perfektni prirovnani :D a i vtipny :D
ona
cccc, ste me nasrali, na mou milovanou neurologii mi nesahejte.
mozna vam to pripada primitivni, ale co jineho nez pozorovani ve vztahu k funcim lidskeho tela zbyva. ostatne me treba evokovane potencialy zrovna primitivni neprijdou. kdyby se vyzkum nedelal takhle, tak dneska konci neurochirurgie nekde u vyvrtavani diry do hlavy ke zmenseni tlaku.
mettatron
ramon .. :D :D :D .. heheee ..

ona .. primitini snad nikdo nerika, zalezi s cim srovnavas, pokud srovnas neurologii a znalosti mozku z doby pred sto lety a dneska, tak jsme mnohem dal .. ale pokud by si soucasne znalosti teoreticky srovnala s tim co vsechno o nem jeste nevime .. tak jakej by ti vysel vysledek? .. evokovany potencial ktery jsi zminila je zajimavy, postupne se ucime ale me osobne to bude zajimat ve chvily kdy nekdo dokaze vysvetlit mechanizmus jakym zpusobem vznika vzpominka, vybavovani tech vzpominek, podvedomi, vedomi, city, emoce .. pomoci trebas tech potencialu .. do ty doby to pro me bude porad jenom pozorovani vetracku a mereni proudu v dratkach u pocitace o kterym toho moc vic nevime .. ;) .. protoze nic moc vic soucasna neurologie neumi. a otazkou je jestli k zodpovezeni podobnych otazek nekdy soucasnymi metodami mereni prutoku krve a potencialu a pod . dojde ..
ona
citace:
Původní příspěvek od mettatron


me osobne to bude zajimat ve chvily kdy nekdo dokaze vysvetlit mechanizmus jakym zpusobem vznika vzpominka, vybavovani tech vzpominek, podvedomi, vedomi, city, emoce


hm, tak to uz by te melo zajimat, protoze proces uceni, vzpominani, znovupoznavani, vedomi, jsou uz davno popsany, vcetne biochemickych a morfologickych zmen.

ten primer s pocitacem je v podstate presny. kdyz pred tebe daji pocitac a nebudes mit vubec sajn, co to je, jak to asi zacnes zkoumat? budes vypinat, zapinat cudliky a cekat, co to udela. a co je na tom spatneho? je to regulerni vedecka metoda.

a jeste k tomu, ze soucasna neurologie krome pozorovani vetracku nic moc neumi, co treba stereotaxie? transmitery? biochemicke ovlivneni AP?
jestli je ti to malo, tak te uspokoji asi az umela inteligence.
ona: jéé, konečně někdo kdo o tom něco ví
ano, uspokojí mě až umělá inteligence

zase použiju příkladu s počítačem, jsem totiž technik:
třeba ten záznam paměti - na disku se to zapisuje magneticky, tedy dokážu zjistit že "se tam něco změnilo". jenže moc nezjistim jak, a třeba v jaký podobě se tam ta informace zapsala.

víš co, mě příde, že dnešní věda tak nějak odmítá tu "duchovní" stránku. Sledujem hardware, pochopíme jak pracuje, fajn, ale neznáme jazyk softwaru, o to jde.

A ke konstrukci nějakýho "záznamníku vzpomínek" je kriticky důležitá znalost hlavně toho softwaru.

a ještě něco: co je to ta stereotaxie? já to ještě nikdy neslyšel...
ona
pomoci sledovani vetracku vime, co ktera oblast ovlivnuje. mozek je zmapovany a zaneseny do spesl map. stereotaxie znamena, ze nejakemu chudakovi upnes hlavu do sveraku a podle mapy si najdes misto, kde chces neco udelat, treba muzes tlustochovi znicit centrum hladu a bude z nej hubenour raz dva.

k te duchovni strance... sem materialista. pro me je jazyk softwaru, stejne jako pojem duse, proste energie akcnich potencialu.
mettatron
ona .. zajimavy, rad si doplnim mezery, nemas nejaky odkaz kde by se vysvetloval mechanizmus vzniku vedomi s rozlisenim subjektu a objektu .. pomoci neurologie. nebo napriklad pamet, taky be me velice zajimalo jaky je presny mechanizmus zaznamu. podobne jako jeho vedome vybavovani. mechanizmus vzniku snu, presny, materialisticky, neurologicky popis .. tzn ne psychologicky teorie .. nebo jestli bys to umela popsat ty .. snazim se o tom informovat a nicem takovym nevim.

jo a mechanizmem me ted nezajima, v prikladu s potacem ne to ze se neco zaznamenava na pevnej disk pomoci magnetu, me zajima jak funguje celej proces, od impulzu kterej dava operator aby se nejaky data nekde nacetla, prese jejich kodovvani, jejich prenos, jejich ulozeni a zpet pres impuls k nacteni dat z nejakeho duvodu (operator) pres jejich dekodovani a navigaci a interpretaci .. a potom kdybys vedela neco trebas o neurologickym fungovani a mechanizmu vule, inspirace, intuice (cokoli z toho) .. budu vdecnej .. nebo trebas to vedomi, to by me taky moc zajimalo ..
co kdyby njakej čech vymyslel jak to lehce zneužít....
mettatron
ona .. jeste k tomu pocitaci .. zpousob kterej si popsala ohledne jeho pruzkumu je zhruba neco podobnyho co se delo behem behaviorismu v psychologii na pocastku minulyho stoleti. obavam se ze clovek je nekonecne slozitejsi nez jakykoliv pocitac .. a mozna i proto behaviorismus pro skoumani lidskeho nitra nikam neved. je to uz dloho prekonanej pristup .. podobne jako asi tezko nekam povede (ve smyslu vysvetleni psychickejch fenomenu) zkoumani stylem neurologie, ktery je de fakto na jeste nizsi urovni .. coz nemyslim jako ze by byla horsi nebo lepsi ale uroven na kterou svoje zkoumani zameruje ..
ona
mettatron
s odkazy ti bohuzel nepomuzu, nikdy sem na siti nic takoveho nehledala a s vlastnim popisem sem to zkusila, ale vzdala sem to. bud to napisu strucne, ale v podstate nicnerikajicne nebo komplet se vsemi zmenami kanalu, receptoru, syntezy RNA, prestavby......, ale to by mi zabralo prilis casu. jestli te to ale hodne zajima, mohla bych ti neco zkopcit a poslat postou. kdyztak pm.
co se tyce tech vyzkumnych metod, nerozumim, kam miris. v cem jsou vyzkumne metody neurologie zastarale? monitorovanim membranoveho potencialu? ale vzdyt to je v podstate jazyk mozku. nebo obecne tim, ze vyuziva analyzu, syntezu, experiment, pozorovani, stejne jako vsechny ostatni vedni obory? kdyz clovek neco nevytvori, ale jen zkouma, tak mu proste nic jineho nezbyva. a metody neurologie mi teda prijdou proti ostatnim medicinskym oborum o dost sofistikovanejsi. stejne mi unika souvislost s behaviorismem. vyuzival experiment a pozorovani, no a co? asi nerozumim, cos chtel rict. ze poznatky ziskane pozorovanim jsou ziskany zastaralym zpusobem? a kdyz uz teda u nej jsme, tak kognitivne behavioralni terapie je dnes siroce vyuzivana, tak asi prece jen ten behaviorismus k necemu ved, ne?
ona: energie akčních potenciálů - to je sice fajn, ale to je jako kdyby programátor prohlásil, že mu stačí umět ovládat word a chtěl psát program.

prostě, pro studium mozku je důležitý znát hardware (mozek) i software (duši, nebo to co ho pohání)

(no sice, si nejsem jistej co myslíš akčníma potenciálama, ale snad to chápu)
ona
membranovy potencial je proste jazyk mozku, dorozumiva se tak mezi svymi jednotlivymi castmi i vzdalenymi castmi tela, energi prijatou senzory - zrak, sluch... taky prevadi na mp, vzpominky, pamet, emoce, instinkty, vedomi, vsechno ve forme mp. vime, na jakem podklade vznika, co se pri jeho vzniku a uchovavani ucastni, v jake forme je uchovan a kde. to je vam malo? pak uz nemam co dodat. na kompovou terminologii si to preved sam, ja bych napsala nejakou blbost.
ona: no v tom případě musíme porozumět tomu membránový potenciálu, rozluštit ho
ona
?????? co? vznik? vime. prenos? vime. uchovani? vime. zmeny akusticke energie na mp? vime. zmeny biochemicke energie na mp? vime. vime, ktere kanaly se ktere kdy otviraji, zaviraji, jak pusobi ktere ionty na zmeny mp, depolarizaci, repolarizaci, hyperpolarizaci.........vime, nekdy teda jen tusime, priznavam, ktere bunky jsou pospojovany a jak spolupracuji
jestlis mel na mysli, jaky to ma vsechno smysl, pripadne ucel, tak to fakt nikdo nevi a taky vedet nebude. ale to me jako materialistu celkem netrapi.
hmm, tak potom už by ale mělo bejt možný přečíst myšlenky. Ve smyslu že se z mozku vytáhne třeba obrázek...
mettatron
ramon .. to by melo ale neni .. membranovy potencial je v reci pocitacu zhruba to samy kdybys rek ze se zanamenava na hard disk pomoci zmagnetizovani .. nebo tak to chapu .. nebo ze jazyk pocitace sou elektricky impulzy ..

ona .. ne zastarale ale na nizsi urovni, ve smyslu, kdyz nekdo zkouma smysl a vyznam pyramid a bude se ho snazit rozlustit zkoumanim chemickyho slozeni zrnek pisku .. to neni zastarale a ani od veci .. jenom jaksi .. jinak nevim jak ty ale v mem mysleni se zadne hyperpolarizace nevyskytuji :) .. zato me zajima vysvetleni vsech jevu s kteryma mam dnes a denne vlastni zkusenost, tj, napr. s predstavama, intuici, emocema .. vedomim .. kanaly, receptory, prenasece, transmitery, potancialy to sou vsechno ty vetracky, dratky, svabove .. ale nic moc to nerika o tom k cemu slouzej. jakym zpusobem se z tech potancialu sklada obrazek, kterej vidis ve svy hlave .. k tomu by bylo potreba aby neurologie krom potencialu dodala kodovaci algoritmus na urovni mpeg, pridala kodoci algoritmus 3d, cich, pocitu .. a i kdyz bych si tohle jeste teoreticky umel predstavit .. slozity to zacne bejt az bude muset vysvetlit na jakou obrazovku se to cely promyta a jeste slozitejsi bude rict kdo se na tu obrazovku kouka ........................ tohle sem opravdu nikde necet a celkem bych se vsadil ze tohle zadny neurolog nepopsal ..
Rory
no tak jsem si přečetl první příspěvek a zděsil jsem se. Básní se tam o zařízení které dokáže číst myšlenky a pak je promítat, i to mi přijde docela děsivé vzhledem k tomu že pujdu k soudu a nikdo se mě na nic nezeptá, jen si checkne to co si pamatuju, ale přiznejme si že si kolikrát pamatujeme jen to co chcem-tedy vlastní vzpomínky trocha upravujeme-v jakké podobě by tedy byly vzpomínky čteny??
dále mě děsí "myšlenková kriminalita" nelegální kopírování něčích vzpomínek, vydírání... a co dál technologie nezůstane jen u elektrod na hlavě a čtením, bude postupovat brzy by šlo číst na dálku a určitě i přepisovat- brzo bychom se stali terči útoků různých hackerů, kteří by tvořili "myšlenkové viry" třeba takový malý prográmek který by nás nechal se probudit se vzpomínkami na to že jseme včera někoho zabili....
no vynález jak stehno a momentem kdy by opustil brány laboratoří se stěhuju do afriky.
mettatron: no přesně, známe impulzy, známe tu "hrubou" stránku, známe ten hardware jak funguje. Ale už neznáme ten "software" v jakyým to je napsaný. Takže neurologie ví hodně o fungování mozku, ale co v něm funguje, to neví...

rory: omyl, vzpomínky si neupravujeme. Kdesi kdysi jsem zaslech, nebo čet, že pamět se chová holograficky, tj. že si pamatujeme absolutně všechno co vidíme, slyšíme a cítíme.

:D a neboj že to za našeho života bude venku. Tak daleko naše věda ještě neni.
cilum
2 Ramon_Dexter:
jj přesně jak říkáš... taky si myslím že si mozek pamatuje naprosto VŠECHNO.... jak jinak by byla možná hypnoza nebo holotropní dýchání kdy si nějaký zážitek prožiješ znovu přesně tak jaxe ti stal.... ;)
cilum: mozek si to všechno zapisuje, akorát nemáme tak vychytaný čtení z tý paměti. Někdo má lepší přístupy, někdo horší, a ganja tyhle přístupy do paměti ještě zhoršuje
mettatron
ramon .. nejsem si tak jisty ze je to mozek ktery si vsechno pamatuje .. :)

jinak sem tedka cet ze v ramci armadniho vyzkumu v oblasti neurologie se snazily v mozku vyvolat umele vytvorenej obraz, zacinaly u jednoduchejch geometrickejch tvaru .. a zadny uspech. zadny. jediny co se jim podarilo vyvolat byl vjem svetla .. chteli to zrejme upotrebit na zpusob scifi filmu kde se vojakum do mozku promitaj ruzny vizualni informace a jinak meni vnimana realita .. konkretne se tenhle vyzkum tykal bojovejch letcu
mettatron: dyť jak říkam, známe hardware, ale o softwaru víme prd :D
mettatron
... a nezapominat na uzivatele kterej se s tim softwarem a hardwarem kazdej den, kazdou hodinu a minutu trapi .. o tom prdu deset :D..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma