Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
špatná semena ze samoopylených kytek - mýtus??? - Klikni zde pro originální téma
soulQuake
zdravím, rád bych rozpoutal diskuzi o semínkách ze samoopylených kytek, respektive z hermoušů, které nebyly oplodněny jinou kytkou

všude se tady praví, že tato semínka jsou geneticky "degradovaná" a někteří groweři to dokonce přirovnávají k incestu

zajímalo by mne, odkud tato informace pochází, také jestli existují nějaké články, a PŘEDEVŠÍM vaše zkušenosti... co vlastně z takovýchto semínek vzniká?? hermouši?? rostliny s málo THC?? popřípadě pokud ne vždy, tak v jakém procentuálním poměru k norm potomstvu?(odhadem)

já sám budu mít takováto semínka mazar x WW, takže příští jaro bych mohl provést výzkum sám, zajímalo by mne, jestli s tím někdo nemá zkušenosti, jestli má vůbec cenu to zkoušet?

pořád mi vrtá hlavou, proč by měl být tak jednoduchý organismus, jako konopí geneticky degradován pouhým samoopylením ... co třeba tokový tulipán, tomu to taky moc nevadí
Varuker
zdravim, ze své vlastní zkušenosti můžu říct, že kytky vzešlé ze semen těch samoopylených bývají opravdu často taky hermáči...letos v poměru zhruba 60:40 ve prospěch hermáčů oproti samicím, za to ani jediný samec. jinak kytky jsou to zrovna tak silné a vitální jako ty loňské...
carlos
Incest je u rostlin standardní metoda genetické stabilizace.

Ano, pravděpodobnost že z výsledných semen budou hermafrodité je opravdu vysoká.
expiry_date1
Mne sa to stalo len raz,asi 6-7 semien,poslal som ich jednému človeku a vyšla mu len jedna samica,ale z toho sa nedá urobiť samozrejme nejaký hodnoverný záver,stalo sa mi to iba raz a neviem ani,či nemohlo byť pohlavie ovplyvnené napr. ph...
soulQuake
dobře, díky za reakce, vysadím tedy tato semena, zjistím poměr samic,hermoušů a samců(pokud tam vůbec budou samci, protože varuker říkal, že neměl žádného)

pak vymlátim hermouše a ze semen od "normálního" potomstva udělám napřesrok další generaci a tím zjistim, jestli je fenotyp v normě(tedy, jestli to bude bez hermáčů)

pokud to poroste, tak to určitě zpracuju a výsledky hodim na tento thread

jinak si myslim, že geny budou v tomto mém případě hrát větší roli, než přírodní podmínky...kdyžtak oponujte,pokud se pletu
van blade
zdarec! moje osobní zkušenost se semínkama z hermáče je špatná. už bych to nikdy nesadil. semínka z kytky , která byla samice/samec tak 85/15 - hulení dobré kvality - vyrostli znova hermáči skoro 50/50, chuť díky samčím květům hrozná + spousta semínek..(dle mě už nepoužitelných pro další pěstování)
citace: "pak vymlátim hermouše a ze semen od "normálního" potomstva udělám napřesrok další generaci a tím zjistim, jestli je fenotyp v normě(tedy, jestli to bude bez hermáčů)"
myslím, že je mnohem jednodušší a efektivnější zakoupit originální standard seeds a vytvořit další generaci klasicky samice vs. samec.
ať se daří :)
wilda
máš jenom semínka z hermafrodita nebo i z těch rostlin, který opylil ten hermafrodit-to se stalo mě a jsou z toho suppa feminizovaný semínka:)
soulQuake
wilda: zajímavý poznatek

já mám toho mazara x WW bohužel semínka ze samoopyleného hybrida, ale to mě neodradí od experimentování, zvláště, když je to tato genetika

a mutant to byl fakt pořádněj: z toho páru, co nasleduje po děložních, mi vyrostly dva vzrostné vrcholy a měly trojlistá kolena..... pak jsem udělal řízek a ukázalo se, že matka je samec a řezan samice nebo hermouš.....taky tam vyrůstaly lysty z listů(nekecám)

jestli najdu fota, tak je postnu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma